Padelracket Rea 2023

Om du letar efter ett padelracket finns risken att du blir förvånad över de relativt höga priserna. Din förväntan på vad ett padelracket kostar stämmer inte med utbudet. Som tur är finns en lösning – köp padelracket på rea. Men, det är såklart viktigt att du väljer ett racket som passar dig. I denna guide gör vi valet enklare och tipsar om hur (och var) du får bäst deal på ditt nästa padelracket. Läs även gärna vårt stora test av Padelrack här!

Vilken nivå spelar du på?

När du ska köpa padelracket är det viktigt att du spelar med ett som är anpassat efter dig som spelare. Är du nybörjare behöver du ett racket som är lättspelat och förlåtande även vid lite sämre slag. Med ett lättspelat racket får du större marginaler att spela med. Det kommer ge dig en bra introduktion till padel.

Å andra sidan kräver ett mer svårspelat racket mer av den som svingar det. Det passar dig som spelat ett tag och fokuserar på mindre justeringar i din sving och bollträff. Fördelen är att ett svårspelat racket belönar dig mer vid en bra bollträff. Man kan säga att slagens kvalitet förstärks. Dåliga slag blir sämre och bra blir bättre.

Hur ofta spelar du?

Är du en av dom som spelar flera timmar i veckan? Då känns det mer rimligt att investera i ett grymt racket. Det kommer förstärka känslan av sporten, och kan snabba på din utvecklingskurva. Köper du ett riktigt bra padelracket från början är dessutom risken mindre att du behöver byta upp dig till något bättre, i takt med att ditt spel utvecklas.

För dig som är nybörjare och spelar någon gång då och då, känns det rimligt att börja med något enklare. Risken finns alltid att du inte spelar så mycket som du tänkt dig. Då kan det kännas skönt att veta att du inte köpt ett allt för dyrt racket. Men skulle du göra det finns idag en glödhet andrahandsmarknad för padelutrustning.

 

Padelrack Rea

Padelracket på Rea

När det kommer till padelutrusnings livslängd så är den väldigt kort för de olika tillverkarna. De flesta racket tillverkarna lanserar nya produkter årligen. Antingen nya eller uppdaterade versioner av föregående års modeller. I ärlighetens namn är skillnaden på årets och förra årets racketar väldigt små. I vissa fall är de till och med precis samma padelracket men med en uppdaterad design.

Så vad gör butikerna med deras utgångna produkter? De reas ut för att ge plats åt det nya sortimentet! Nu kan du helt plötsligt köpa ett 1 år gammalt racket till ett mycket rabatterat pris, inte sällan med upp till 50% rabatt – eller mer. Med andra ord, du kan på rea köpa det bästa padelracket på marknaden men med en ett år gammal design. Inte så dumt va?

När ett varumärke släpper årets modeller varierar. Vissa lanserar i slutet på året, vissa i början och de andra däremellan. Enklaste sättet att veta när padelracket rean börjar är genom att hålla utkik efter när nya modeller börjar dyka upp. Modellerna är ofta märkta med vilket år de lanserades. Nu när nya modeller har börjat släppas vet vi att vi kan hitta förra års modeller till fantastiska priser!

Här finner du Padelrack på REA:

Rocket Padels REA

En av Sveriges största padel kedjor med onlinebutik i fyra länder och 10 fysiska pro shopar i Sverige och Norge.

CDON:s REA

Nordens största marknadsplats! Här finner du ett otroligt brett sortiment av allt du kan tänka dig! När det kommer till padel är det inget undantag. Padelracketar, bollar, väskor – här finns det mesta.

Padelspecialistens REA

Padelspecialisten.com lanserades 2019 och är experter på padelutrustning i alla dess former. Här lägger man fokus på bra bemötande med personlig produktrådgivning och riktigt bra priser.

Tennisshopens REA

En anrik tennisshop som grundades redan 1976. Sedan dess har de varit ledande i Sverige inom tennisprodukter. Nu senare även med ett brett sortiment av padelutrustning. Finns både online och i butiker runt om i Sverige.

Stiga Sports REA

Lång erfarenhet av racketsport, främst inom pingis. Nya STIGA Padel håller samma linje som övriga produkter inom racketsport genom att leverera förstklassiga produkter till motionärer ända upp till världseliten.

Nordicpadels REA

Med ett brett sortiment av högkvalitativa padelprodukter har Nordicpadel.se blivit en framgångssaga online. Här hittar du produkter från välkända varumärken med snabb leveranstid och schyssta villkor!

Billiga padelrack

Att välja rätt padelracket

Med dagens ofattbart stora valmöjligheter av padelracket kan det vara svårt att veta vilket du ska välja. Oavsett om du köper padelracket på rea eller inte finns det några saker du bör tänka på. Nedan är de fyra viktigaste sakerna som påverkar ett rackets spelegenskaper.

Form

Man brukar prata om tre olika former ett padelracket kan ha. Med formen menar man rackets huvudform. Formen ger racket egenskaper som förändrar hur det upplevs att spela med. Rund form är det mest lättspelade och rekommenderas därför ofta för nybörjare, medan diamant blir mer svårspelat och passar avancerade spelare bättre.

Den runda formen är perfekt för dig som söker ett lättspelat förlåtande racket. Formen förbättrar din kontroll och precision i slagen. Trots att formen ofta rekommenderas för nybörjare kan det även passa mer avancerade spelare som värdesätter kontroll och känsla framför allt annat. Några av dessa hittas i toppen på världsrankingen på World Padel Tour. Hos ett runt racket ligger balansen lågt nära handtaget som gör det enkelt att manövrera.

Nackdelen? Runt formade padelracketar är de långsammaste av alla former. Här får du helt enkelt generera kraften själv och ditt racket kommer inte hjälpa dig särskilt mycket.

Motsatsen till det runda lättspelade racket är det diamantformade som är det mest svårspelade. Precis som det låter är formen mer kantig och liknar en fyrkantig diamant. Här hittar du det snabbaste racket som, vid fina träffar, belönar dig med vinnande slag. Däremot gör formen att träffytan blir mindre. Med en mindre sweetspot får du mindre marginaler med mindre utrymme för misstag. Balanspunkten hittar vi långt uppe i racket vilket gör att det känns tyngre att svinga jämfört med de två andra formerna. Man brukar rekommendera diamantformade racketar till erfarna motionärer upp till avancerade spelare.

Droppformade padelracketar är, enligt många, det bästa av två världar. Här får du en blandning mellan det runda rackets kontroll och tillgängligheten till kraft i det diamantformade. Resultatet är racketar som passar en oerhört bred målgrupp, och är därmed ett mycket populärt alternativ på marknaden. Formen hittas i racketar som passar såväl nybörjare som mer avancerade spelare.

Vikten

När du jämför vikten på padelracketar kan skillnaderna kännas obefintliga. Några gram hit och dit gör väl inte så mycket? Faktum är att detta är en av de viktigaste egenskaperna att jämföra när du väljer racket. Nybörjare bör välja ett lättare racket, avancerade tyngre.

Den största fördelen med lätta är att de är enklare att svinga. Du kommer ha mer tid på dig att få upp racket till rätt position och du kommer orka spela under en längre period utan att bli trött i armen. Lätta racketar är perfekta för dig med armproblem såsom tennisarmbåge.

Vid samma svinghastighet får du mer fart, kontroll och stabilitet i slagen med ett tyngre racket. Rådet är att du bör välja ett så tungt racket som din fysik klarar att svinga under så lång tid som du tänkt använda det. Väljer du ett för tungt racket kan du inte generera en hög svinghastighet vilket såklart påverkar din bollhastighet negativt.

Nu för tiden väger de flesta rack mellan 330 gram och 385 gram. Letar du efter ett lätt racket räknas 330 gram till 350 gram som lätt. Det tyngre racket kan väga mellan 360 och 385.

Balans

Sitter mest vikt nära handtaget eller längre ut mot rackets huvud? Ja, den så kallade hävstångseffekten gäller även för padelracketar! Hade all vikt suttit längst ut på toppen, skulle det varit mycket tyngre att svinga än om vikten suttit i handtaget. Väljer du ett lätt padelracket med hög balans mot rackets topp kan det upplevas som tyngre än ett tung med väldigt låg balans. För att göra det enkelt hör balansen till stor del ihop med rackets form. Runda har låg balans, droppformade mellan och diamantformade hög.

Yta

Man brukar prata om padelracketar med antingen hård eller mjuk yta. Med yta menas hårdheten på huvudet. Söker du lätt tillgång till fart är den mjuka ytan bäst som fångar och skickar iväg bollen i något högre fart. Med en hårdare yta får du något mindre fart, men desto mer kontroll och precision. Du blir mer sammankopplad till bollen.

Artikeln är skriven i samarbete med XL Padel – din butik på nätet för padelutrustning. Här hittar du ett vasst sortiment av allt inom padel till rätt priser och schyssta villkor. Med koden PXL10 får du 10% rabatt på din första order!

Frågor och svar

Är ett dyrt padelracket bättre än ett billigt?

Korta svaret är ja! Är du ny inom sporten padel kommer du känna liten skillnad mellan ett billigt och dyrt. Det viktigaste är att du hittar ett racket som är lättspelat och känns bra. Desto mer avancerad du blir desto större kommer de små skillnaderna kännas. Du spenderar mer tid på banan vilket gör det mer rimligt att lägga lite mer på ett bra racket.

Var hittar jag den bästa rean på padelracketar?

I denna guide har vi listat några av de bästa erbjudandena just nu. Här hittar du toppmodeller från de mest kända varumärkena till kanonpriser. Listan uppdateras löpande så kika in med jämna mellanrum om du är ute efter att göra ett klipp..

När är det rea på padelutrustning?

Rean börjar när butikerna behöver göra plats för nya produkter. Alltså i samband med lanseringar av nya kollektioner. När detta sker är olika från varumärke till varumärke. När årets modeller börja komma ut är det dags att börja fynda föregående kollektioner.

 

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

Lämna en kommentar