Ingen sport- och idrottsintresserad har väl troligen undgått den senaste tidens padel-boom i Sverige! Denna trevliga sportutövning har många likheter med tennis och squash men kan upplevas som en enklare och roligare sport på många sätt. Det gäller dock att ha rätt utrustning för att spelet ska flyta på. Om du är nybörjare är det extra viktigt att du köper rätt padelracket för att det inte ska bli för svårt att spela. Men är du kanske redan proffs på padel och bara letar efter ett nytt racket är det minst lika viktigt att “träffa rätt” med ditt inköp.

Padelracket Bäst i Test 2020

Vi har testat 5 olika modeller i vårt padelracket test med olika egenskaper och finesser och utsett det bästa padelracket 2020. Det viktigaste är formen på ditt racket och var balanspunkten ligger. Ett racket med hög balanspunkt är mer svårspelat än ett med tyngdpunkten i mitten till exempel. Är du nybörjare på padel ska du välja ett racket med balanspunkten i mitten så att spelet blir enklare och roligare.§

Vi har även tittat på områden som design, vikt och grepp i vårt test av padelrackets och vi har utsett en vinnare i premium-, mellan- och budgetklassen. Läs vidare för att se vilka produkter som klarade sig bäst!

“Premium” – Bästa padelracket 2020 blev Bullpadel Vertex 2 Control 20

Bästa padelracket
Bullpadel Vertex 2 Control 20

Bästa padelracket i vårt test blev Bullpadel Vertex 2 Control 20, här har du ett snyggt och stabilt padelrack i premiumklassen för både proffs och nybörjare. Du får en mycket genomtänkt produkt med många smarta detaljer som kan användas på olika sätt för att förbättra ditt spelande. Detta racket har en rund form med låg balans vilket gör det lättspelat oavsett om du är expert på padel eller precis har börjat. 

Vertex 2 Control 20 från Bullpadel passar dig som spelar defensivt och som vill ha full kontroll på banan och bollen. Ytskiktet är tillverkat i en slags sand pappersliknande material (Top Spin) som greppar tag om bollen på ett bra sätt. Du kan dessutom anpassa vikten på ditt racket genom att sätta på 1-3 specialtyngder, vilket ger dig mycket mer svängrum och alternativ. 

Vikten ligger på 365-380 gram och du har även ett vibrationsdämpande handtag som minskar risken att du utvecklar “padelarmbåge”. Med andra ord får du en i stort sett ett helt komplett greppvänligt padelracket med många smarta funktioner och fördelar för både proffs som nybörjare och dam som herr.

Fördelar:

 • Passar både proffs och nybörjare
 • Vibrationsdämpande handtag
 • Sandpappersiknande ytskikt som greppar tag om bollen
 • Extravikter som kan sättas på och tas av
 • Dam och herr

Nackdelar:

 • Inga nackdelar

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

“Mellan” padelracket – Babolat Viper Carbon – Ett bra padelrack för den vana spelaren 

Bra padelrack
Babolat Viper Carbon

Babolat Viper Carbon är ett bra padelrack för dig som är mer van vid att spela eftersom det kan upplevas lite svårspelat annars. Detta är ett diamantformat racket som ger dig en perfekt smash tack vare sin träffyta tillverkad i kolfiber och tyngdpunkt högre upp på racketen, för riktig hårda slag som ger dina motspelare en bra match. 

Träffytan har också en räfflad 3D-yta för att greppa bollen bättre och sätta spinn på den. Vikten ligger på 370 gram och passar dig som spelar defensivt. 

Fördelar

 • Hård smashpotential
 • Träffyta i 3D-mönster 

Nackdelar

 • Svårspelat för nybörjare

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

“Budget” padelracket – Adidas V70 Light – Bästa padelracket för nybörjare

bästa padelracket nybörjare
Adidas V70 Light

Adidas V70 Light är en perfekt padelracket modell i budgetklassen för dig som är nybörjare men vill kunna slå hårda fina bollar. Med tanke på det låga priset och rackets lätthanterlighet så utser vi denna modell till bästa padelracket för nybörjare. Detta racket är framtungt och dessutom väldigt lätt i handen eftersom det är tillverkat i fiberglas. Det är också utrustat med en Structural Power teknologi som ger mer kraft, stabilitet och minskar vibrationerna som annars kan skada din armbåge på lång sikt. Denna produkt kan passa väldigt många olika spelare och har ett bra pris, vilket gör den till en vinnare i budgetklassen i vårt test. 

Fördelar:

 • Låg vikt
 • Structural Power teknologi
 • Passar många
 • Lättspelat

Nackdelar:

 • Inga

PRIS OCH MER INFORMATION:

“Utmanaren Premium” – StarVie Raptor

Padelracket StarVie Raptor
StarVie Raptor

Med StarVie Raptor får du ett padelracket i premiumklassen med bra balans mellan fart och kontroll. Det betyder att det passar både dig som vill spela med full kontroll eller i attack-mode. 

Träffytan är tillverkad i kolfiber vilket bidrar till den höga stabiliteten och ger produkten en lång hållbarhet. Handtaget på detta racket kan kännas något kort och därför blev det ingen vinnare denna gången. Men det problemet går att lösa genom att linda handtaget utanför slutet och på så sätt förlänga det lite grann.  

Fördelar:

 • Bra balans mellan fart och kontroll
 • Hög stabilitet
 • Håller länge

Nackdelar:

 • Kort handtag för stora händer

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

“Utmanare Mellan” – Head Delta Hybrid 360+

Padelracket Head Delta Hybrid 360+
Head Delta Hybrid 360+

Med Delta Hybrid 360+ får du ett racket i mellanklassen som passar både dam och herr och som ger dig en riktigt bra balans mellan fart och kontroll. Den här produkten är tillverkad i ett nytt spännande material som kallas för Graphene 360+ som bland annat innebär en kraftig vibrationsreducering så att du skyddar dina armbågar mot skador. Passar både dig som vill ha kraft i slaget men samtidigt full kontroll! Detta racket når dock inte riktigt upp i samma nivå som vinnarna i det här testet och fick därför bli en utmanare.

Fördelar:

 • Bra balans mellan fart och kontroll
 • Kraftig vibrationsreducering
 • Passar både män och kvinnor

Nackdelar:

 • Inga större nackdelar 

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

Padelracket Test 2020 – Hemfaktas lista

 • Bullpadel Vertex 2 Control 20 – Vinnare Premiumklassen
 • StarVie Raptor – Utmanare Premiumklassen
 • Babolat Viper Carbon – Vinnare Mellanklassen
 • Head Delta Hybrid 360+ – Utmanare Mellanklassen
 • Adidas V70 Light – Vinnare Budgetklassen

 

Frågor och svar om padelrackets

Det finns cirka 70 olika varumärken för just padelrackets och marknaden är ganska stor. När det kommer till att välja rätt padelracket så gäller det att välja rätt just för dig. Det finns egentligen inget rätt eller fel. Allt handlar om vilken typ av spelare du är, vilka kunskaper du har sedan tidigare och vad du är ute efter i ditt racket. 

Men en sak som alla konsumenter och användare vill ha är lång hållbarhet på sin produkt, ta därför reda på var ditt racket är tillverkat så att du får en aning om vilken typ av kvalité det handlar om. De racketar från Kina har oftast inte samma hållbarhet som de som tillverkas i Spanien till exempel.

Om du är ny padelspelare ska du inte ge dig på ett för avancerat racket eftersom det bara kommer leda till att ditt spelande blir svårare och inte så roligt, när du inte vet hur du ska använda produkten eller varför du har köpt just detta racket. Börja med en enklare modell för att öva upp dig och få mer känsla för vad det är du behöver. Du kan alltid byta upp dig när du kommit upp till en högre nivå av spelande istället för att kasta pengarna i sjön på modeller som du egentligen inte har behov av just nu. 

Hur vet jag vilken greppstorlek jag ska ha på mitt padelracket?

Det är väldigt viktigt att du väljer rätt greppstorlek när du ska köpa ett padelracket. Om du väljer fel kan du bli dragandes med skador såsom padelarmbåge, eller tennisarmbåge som det egentligen heter. För att veta att du väljer rätt storlek ska det finnas en cm mellan tummen och pekfingret när du greppar handtaget. Men om du inte hittar rätt grepp på ditt racket går det att fixa till. Du kan köpa en grepplinda som du virar runt handtaget till dess att du uppnår rätt storlek.

Vilken vikt ska mitt padelracket ha?

Vilken vikt du ska välja på ditt padelracket är smak och tycke. Men det handlar också om vilket typ av spel du spelar. Ett väldigt lätt racket är också väldigt lätt att hantera och flytta snabbt i luften, vilket passar bra om du spelar mycket i attack-mode. Men det blir också svårare att få riktig kraft bakom slaget om ditt racket inte har någon vidare tyngd. Ett tyngre racket gör dock att det tar längre tid för dig att nudda bollen med din träffyta. En del tycker att det sliter på handlederna med ett tungt racket, men allt handlar om personliga preferenser och vad som passar dig bäst just nu.

Vilket material ska jag välja på mitt racket?

Alla material som används för tillverkning av padelrackets har både olika och liknande egenskaper för olika effekt. Om träffytan är tillverkad av kolfiber (vilket många är) får du alltid en bra stabilitet och dessutom en produkt som håller länge. Glasfiber används också inom den här industrin mycket på grund av att det väger så lite samt reducerar vibrationerna från slagen så att du skyddar dina armbågar. Det finns också material som är fint räfflade i speciella 3D-mönster för att verkligen greppa bollen ordentligt och sätta spinn på den så att motspelarna får sig en riktig omgång. Vilket material du ska välja beror på din spelstil och teknik. Är du nybörjare behöver du inte bli allt för avancerad med ditt material utan kan välja ett vanligt racket med en träffyta av kol- eller glasfiber.

2 KOMMENTARER

Skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här