1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Omega 3 – Håll hjärna och hjärta i trim med bästa fiskoljan!
Puori-O3-Omega-3-2000mg-120-Kapslar.jpg

Lyx

puori-o3-omega-3-120-kapslar-bästa fiskolja

Puori O3 Omega

9

Mellan

Pharbio Omega-3 Forte 120 Kapslar bästa prisvänlig omega 3

Pharbio Omega-3

8.2

Budget

Möllers tran fiskleverolja omega 3 citron billig omega 3

Möller’s Tran Omeg 3

8.4

Inledning

Fiskälskare och hälsoentusiaster, dags att utse årets okrönta kung eller drottning av Omega 3! Ja du vet det där supermegabra kosttillskottet som hjälper hjärnan och hjärtat och synen och minskar inflammation och en hejdundrans massa mer. Själva har vi badat i oceanen av kunskap och smaktestat oss igenom flödet av fiskolja och kosttillskott för att hitta den allra bästa Omega 3-produkten! Och det kan vi med stolthet säga att vi gjort. Bland vitaminer och näringsämnen, essentiella fettsyror, färska fiskar och alger för veganerna! Det är dags för årets stora Omega 3 Bäst-i-Test.

Vi på Hemfakta har utsett Puori Omega O3 till årets bästa omega 3-tillskott! Den bjussar på högkoncentrerad fiskolja från ansjovis och sardiner med minst 74% koncentration! Vilket är grymt högt. Här slipper du fiskig eftersmak och dom är dessutom väldigt enkla att svälja.

Våra experter har landat i sex Omega 3-tillskott i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten, är du inne i kosttillskott-spåren och vill känna kroppens spänst i både hud och leder – kolla in vårt Kollagen Bäst-i-Test

I vårt test blev Puori O3 Omega-3 2000mg 120 Kapslar testvinnare, tack vare sin väldigt höga koncentration och sina nöjda användare. Kapseln är enkel att svälja och fri från fisksmak och den får högst betyg i renhet och färskhet.

I jakten på den bästa Fiskleveroljan har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögonen ploppat ur sin hålor – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den omega 3 som är bäst från den som inte är det. När det gäller Omega 3 är såklart innehållet den stora faktorn – hur hög koncentrationen är och vad den har för effekt på din kropp. Men även smak, pris och hur enkel den är att svälja är avgörande komponenter i vårt Omega 3 test.

Med de sex Omega 3-tillskott vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Puori O3 Omega-3 2000mg 120 Kapslar – Bästa Omega 3 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
puori-o3-omega-3-120-kapslar-bästa fiskolja

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Kvalitet

10

Koncentration

8

Smak

9

Totalpoäng

Motivering: Puori O3 Omega-3 utmärker sig genom dess höga koncentration, höga kvalitet och brist på fisksmak. Dess pris är något högre än vissa andra produkter, men dess överlägsna egenskaper rättfärdigar det

Vi på Hemfakta har utsett Puori Omega O3 till årets bästa omega 3-tillskott! Den bjussar på högkoncentrerad fiskolja från ansjovis och sardiner med minst 74% koncentration! Vilket är grymt högt. Här slipper du fiskig eftersmak och dom är dessutom väldigt enkla att svälja. Det här är en fiskolja som fått väldigt höga betyg av användarna och även 5/5 stjärnor i ett oberoende kvalitetstest för renhet och färskhet utfört av International Fish Oil Standards (IFOS). Lite högre pris per kapsel, men för det får du också god kvalitet.

 • Användning: Kapslar per dag: 3
 • Form: Kapsel
 • EPA: DHA: 5:2
 • Källa: Fiskolja
 • Innehåll: 74 % Omega-3
 • Övriga egenskaper: Kvalitetstestad av oberoende lab

Fördelar

 • Många användare noterar att dessa kapslar inte har någon fiskig smak, vilket är en vanlig oro med omega-3-tillskott.
 • Recensenter uppskattar att kapslarna är lätta att svälja, vilket gör dem praktiska att ta.
 • Kunder betonar att produkten är av hög kvalitet och möter deras förväntningar på omega-3-tillskott.

Nackdelar

 • Vissa användare kan ha svårt att svälja de relativt stora kapslarna.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-10-16)), Bodystore((Bodystore, 2023-10-16)), Lyko((Lyko, 2023-10-16)) och Puoris egen hemsida((Puori, 2023-10-16)). Antalet recensioner var cirka 200 stycken från dessa källor. Dessa recensioner ger en varierad inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

2

Great Earth Omega 3 Vegan 60 Kapslar

Great Earth Omega 3 Vegan 60 Kapslar vegansk omega 3

Lyx

Utmanare

7

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

9

Kvalitet

8

Koncentration

8

Smak

8.4

Totalpoäng

Motivering: Great Earth Omega 3 Vegan erbjuder en veganvänlig alternativ med goda miljöegenskaper. Även om priset är rimligt, når den inte samma koncentration och smak som Puori O3.

Ja visst går det ingen nöd på den som inte käkar fisk! (Förutom att du ofta behöver just omega 3-tillskott) och där har vi Great Earth som erbjuder ett veganvänligt Omega 3-tillskott som utvinner vegetabiliska fetter från en mikroalg vid namn Schizochytrium. Denna algtyp innehåller både DHA och EPA naturligt. Schizochytrium odlas på land, vilket gör det till en hållbar källa för Omega 3 som inte påverkar haven och håller sig fri från föroreningar och tungmetaller. Det är inte bara vi som gillar Great Earth, det är en sann favorit bland dom veganska omega 3-tillskotten även bland användare och andra testpaneler!

 • Användning: Kapslar per dag: 1
 • Form: Kapsel
 • EPA: DHA: Naturligt förekommande, för mängd se “Innehåll”
 • Källa: Alger. Gjord på mikroalgen Schizochytrium
 • Innehåll (Per dagdos 1 kaps): Algolja 500 mg, varav Omega 3 225 mg, EPA 75 mg och DHA 150 mg.
 • Övriga egenskaper: Perfekta valet för veganer. Hållbart producerad

Fördelar

 • Många användare upplever att produkten är mycket bra och ger positiva resultat.
 • Produkten anses vara bra av veganer, vilket gör den lämplig för en vegetarisk eller vegansk livsstil.
 • Recensenter har noterat att detta tillskott hjälper och att Omega 3 från detta märke har visat sig vara effektivt.

Nackdelar

 • Det finns inte tillräckligt med negativa recensioner för att identifiera specifika nackdelar.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Lyko((Lyko, 2023-10-16)) och Svensk Hälsokost((Svensk Hälsokost, 2023-10-16)). Antalet recensioner var cirka 20 stycken från dessa källor. Det är värt att notera att majoriteten av recensionerna är positiva och att det inte finns tillräckligt med negativa recensioner för att identifiera tydliga nackdelar.

3

Pharbio Omega-3 Forte 120 Kapslar 

Pharbio Omega-3 Forte 120 Kapslar bästa prisvänlig omega 3

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Kvalitet

9

Koncentration

7

Smak

8.2

Totalpoäng

Motivering: Pharbio Omega-3 Forte erbjuder hög koncentration till ett rimligt pris, men smaken är inte lika bra som Puori O3.

Pharbio Omega-3 Forte är en högkoncentrerad fiskolja som innehåller både EPA och DHA. Den innehåller 70% och här behövs bara en kapsel per dag för det rekommenderade dagliga intaget av EPA och DHA (250 mg), dessa fettsyror som spelar en viktig roll för att upprätthålla en normal hjärtfunktion. Det gillar vi skarpt! En burk håller länge, kapslarna är lätta att svälja och med andra ord har du här en riktigt prisvärd och bra omega 3!

 • Användning: Dagligt intag: 1-2 kapslar
 • Form: Kapsel
 • EPA: DHA: 320 mg EPA per kapsel, 240 mg DHA per kapsel
 • Källa: Fiskolja
 • Innehåll: 70 koncentrerad omega 3
 • Övriga egenskaper: Kapslarna sväljs hela, gärna i samband med måltid. OK för gravida och ammande.

Fördelar

 • Många användare har rapporterat positiva resultat av produkten och noterar att den har bidragit till att förbättra deras ledhälsa.
 • Produkten anses vara prisvärd av flera användare, vilket gör den till ett ekonomiskt överkomligt val.
 • Användarna har uttryckt förtroende för märket Pharbio och tycker att det är en pålitlig källa för omega-3-tillskott.
 • En del användare har nämnt att produkten är lätt att svälja, vilket gör den bekväm att ta som dagligt tillskott.

Nackdelar

 • En användare har noterat att de inte gillar hur locket på förpackningen öppnas, vilket kan vara ett mindre besvär vid användning.

Sammanfattning: Baserat på cirka 50 recensioner från olika källor, inklusive Apotek hjärtat((Apotek hjärtat, 2023-10-16)), Apoteket.se((Apoteket.se, 2023-10-16)), Apohem((Apohem, 2023-10-16)) och Svensk hälsokost((Svensk hälsokost, 2023-10-16)), har Pharbio Omega-3 Forte fått positiv feedback från användarna. Många har upplevt hälsofördelar och anser att produkten är prisvärd. Detta ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten och ger en positiv bild av dess effektivitet.

4

Elexir Omega-3 Forte 132 Kapslar

Elexir Omega-3 Forte 132 Kapslar bäst i test fiskolja 70

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Kvalitet

8

Koncentration

7

Smak

8

Totalpoäng

Motivering: Elexir Omega-3 Forte är prisvärd och har god kvalitet, men smaken och koncentrationen är inte på samma nivå som Puori O3, även om den verkligen hyllas av användare.

Även här har vi riktigt prisvärda omega-3-kapslar med hög koncentration (70% fiskolja per kapsel) från Elexir Pharma Omega-3 Forte. Här har du ett väldigt lågt pris per kapsel och en balanserad fördelningen av EPA och DHA (omega-3-fettsyrorna) på 2:1. Dessa kapslar är något större, vilket kan vara något att ha i åtanke om du är en person som tycker det är obehagligt att svälja, men med det sagt har Elexir Pharma Omega-3 Forte fått övervägande positiva recensioner och riktigt höga betyg av användare.

 • Användning: Kapslar per dag: 2
 • Form: Kapsel
 • EPA: DHA: 2:1
 • Källa: Fiskolja
 • Innehåll: Högkoncentrerad med 70 % omega-3
 • Övriga egenskaper: Mycket goda kundomdömen

Fördelar

 • Användare har rapporterat positiva resultat när det gäller att förbättra sitt allmänna välmående och hälsa.
 • Många har uppskattat att kapslarna är lätta att svälja, vilket gör det bekvämt att ta dem dagligen.
 • Vissa användare har noterat att de känner sig mer energiska och har förbättrad hud efter att ha använt produkten.
 • Det har också noterats att produkten har en hög kvalitet och är prisvärd enligt flera recensenter.

Nackdelar

 • En del användare har påpekat att kapslarna är stora och kan vara svåra att svälja för vissa människor.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-10-16)), Apoteket.se((Apoteket.se, 2023-10-16)), Apohem((Apohem, 2023-10-16)), Bodystore((Bodystore, 2023-10-16)), och Svensk Hälsokost((Svensk Hälsokost 2023-10-16)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 150 stycken. Dessa recensioner ger en bred insikt i användarnas upplevelser med produkten.

5

Möller’s Tran Citron 250ml 

Möllers tran fiskleverolja omega 3 citron billig omega 3

Budget

Vinnare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Kvalitet

8

Koncentration

8

Smak

8.4

Totalpoäng

Motivering: Möller’s Tran Citron erbjuder en bra balans mellan pris, kvalitet och smak, men når inte riktigt samma koncentration som Puori O3.

Möllers Omega-3 är en välkänd klassiker på marknaden och en riktigt högkvalitativ fiskleverolja. Den är känd för att inte härskna lätt och är gjord av hållbart vildfångad norsk torsk. Oljan innehåller de viktiga fettsyrorna DHA och EPA, tillsammans med vitaminerna A, D och E, vilket bidrar till bättre hjärn- och hjärtfunktion, ett starkare immunförsvar och minskad oxidativ stress. Användarupplevelserna är är genomgående riktigt bra och även om citronsmaken för vissa anses överflödig så tycker vi att den ger fräschör. En pålitlig och riktigt prisvärd produkt! Den är också labbtestad i renhet vilket givetvis är stämpel på kvalitet och trovärdighet.

 • Användning: Rekommenderad daglig dos för vuxna och barn från tre år: 5 ml
 • Form: Flytande
 • EPA: DHA: 3:2
 • Källa: Fiskleverolja
 • Innehåll: Vitamin A, D & E, Omega-3 fettsyror från torskleverolja
 • Övriga egenskaper: Lätta att svälja, Mycket liten eftersmak av fisk, God smak av citron

Fördelar

 • En del användare har kommenterat att Möllers Tran Citron har en god smak och att citronsmaken maskerar fisksmaken väl.
 • Recensenter har noterat att produkten har bra näringsvärden, vilket gör den till ett bra kosttillskott.
 • Vissa användare har upplevt att produkten är lätt att konsumera, och en tesked går ner utan problem.
 • Användare har sagt att Möllers Tran har hög kvalitet och är en trovärdig produkt.

Nackdelar

 • Det har nämnts att vissa är tveksamma att prova flytande kosttillskott.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Apohem((Apohem, 2023-10-16)), Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-10-16)), och Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-10-16)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 50 stycken. Dessa recensioner ger en insikt i användarnas upplevelser med produkten.

6

Biosalma Omega 3 1000mg 180 Kapslar

Biosalma Omega 3 1000mg 180 Kapslar billig omega 3

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Kvalitet

7

Koncentration

7

Smak

7.6

Totalpoäng

Motivering: BioSalma Omega 3 är ett prisvärt alternativ med god kvalitet, men dess koncentration är något lägre än de bästa produkterna i testet och det når inte upp till samma miljömässiga standar.

Sist ut i testet har vi BioSalmas Omega-3 Salmon Oil. En extra mild Omega 3 på laxolja som bevarar dom unika näringsämnena och naturliga antioxidanten astaxantin från norsk lax. Oljan innehåller laxens naturliga sammansättning av omega-3 fettsyror och är förädlad från färsk, norsk lax. Här har du en helt naturlig och oförändrad laxolja. Den milda processen säkerställer att oljan innehåller alla dom unika näringsämnen från laxen, inklusive naturliga fosfolipider och den vackra rödorangea färgen från astaxantin. Självklart innehåller den även fettsyrorna EPA och DHA som stärker hjärtats normala funktion. Ett riktigt bra budgetalternativ!

 • Användning: Rekommenderat dagligt intag: 2-4 kapslar
 • Form: Kapsel
 • EPA: DHA: Se hemsida ovan
 • Källa: Fiskolja (Laxolja)
 • Innehåll: Ren och naturlig laxolja
 • Övriga egenskaper: Bidrar till hjärtats normala funktion

Fördelar

 • En användare har uttryckt sin kärlek för laxoljan och berättat att de har ätit den i många år.
 • En annan användare har noterat att de kände sig friskare över hösten och vintern genom att ta laxoljan.

Nackdelar

 • Det finns inte tillräckligt med recensioner för att dra tydliga nackdelar.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Apohem((Apohem, 2023-10-16)) och Proteinbolaget((Proteinbolaget, 2023-10-16)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är begränsat, med endast ett fåtal recensioner tillgängliga.

Köpguide – Välja rätt Omega-3-tillskott

Omega-3-tillskott är riktigt populära och har många hälsofördelar. Det kan vara ett riktigt värdefullt komplement till en balanserad kost (men tänk på att det är just vad det är – ett komplement, inte en ersättare). Här är några viktiga faktorer att överväga när du ska välja rätt Omega-3-produkt för dina behov:

 1. Källa: Kolla var omega-3 kommer ifrån. Vanliga källor inkluderar fiskolja, krillolja och vegetabiliska källor som alger. Välj en källa som passar dina kostpreferenser och allergier.
 2. EPA och DHA: EPA och DHA är de två viktigaste omega-3-fettsyrorna. Se till att tillskottet innehåller en balanserad mängd av båda för att maximera fördelarna. Vanligtvis rekommenderas ett dagligt intag på minst 250-500 mg EPA och DHA sammanlagt. Nedan beskriver vi mer om balansen och behovet av dessa.
 3. Renhet och kvalitet: Kontrollera att produkten är tillverkad av högkvalitativa ingredienser och att den är fri från tungmetaller, PCB och andra föroreningar. Let efter tillskott som är certifierade av oberoende tester, till exempel genom International Fish Oil Standards (IFOS) eller andra kvalitetscertifieringar.
 4. Koncentration: Kolla koncentrationen av omega-3 per portion eller kapsel. Ju högre koncentration, desto mindre portioner behöver du ta för att uppnå önskade mängder fettsyror.
 5. Form och smak: Välj en form som passar dig bäst, som kapslar, flytande olja eller tuggbara tabletter. Smaken kan vara viktig för vissa, så leta efter produkter med naturliga smaksättningar om du har känslighet för fisksmak.
 6. Tilläggsvärde: Vissa tillskott kan även innehålla andra vitaminer och mineraler som kan vara fördelaktiga för din hälsa. Kontrollera om produkten erbjuder ytterligare näringsämnen utöver omega-3.
 7. Kundrecensioner: Läs recensioner från andra kunder för att få en uppfattning om produkten. Tänk på att enskilda erfarenheter kan variera, men det kan ge dig en allmän uppfattning om kvalitet och effektivitet.
 8. Pris och värde: Jämför priset per portion eller per kapsel för att få en uppfattning om kostnaden för produkten. Tänk på att pris inte alltid speglar kvalitet, så överväg alla faktorer tillsammans för att hitta bästa balansen mellan pris och värde.

Återigen: Kom ihåg att Omega-3-tillskott inte ska ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Innan du börjar ta något nytt kosttillskott, (särskilt i kombination med särskilt hälsotillstånd eller annan medicin) är det alltid bäst att rådgöra med din läkare eller en kvalificerad hälsospecialist för att säkerställa att det är lämpligt för dig och dina individuella behov.

DHA & EPA

DHA (dokosahexaensyra) och EPA (eikosapentaensyra) är två essentiella fettsyror som tillhör Omega 3-familjen. DHA är en viktig komponent i hjärnan, ögonen och nervsystemet, medan EPA spelar en roll i regleringen av inflammation och hjärt-kärlhälsa. Förhållandet mellan DHA och EPA kan variera i olika Omega 3-produkter och kan ha olika hälsofördelar.

Frågor och svar om Omega 3

Omega-3-tillskott är fördelaktiga eftersom de främjar hjärthälsa och kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar, samtidigt som de stödjer hjärnans funktion och kan bidra till att minska inflammation i kroppen.

I vårt test blev Puori O3 Omega-3 2000mg 120 Kapslar testvinnare, tack vare sin väldigt höga koncentration och sina nöjda användare. Kapseln är enkel att svälja och fri från fisksmak och den får högst betyg i renhet och färskhet.

Omega-3-fettsyror, såsom EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra), finns främst i fet fisk som lax, sardiner och makrill, samt i alger. Dessa fettsyror är essentiella för kroppens funktioner och kan också hittas i viss mängd i linfrö, valnötter och chiafrön.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser