1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Ögonkräm – Tack och hej till ringar, rynkor & påsar!
Estee Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment 15ml bäst i test ögonkräm lyx

Lyx

Estee Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment 15ml bäst i test ögonkräm lyx

Estée Lauder Advanced Night Repair

9.4

Mellan

Clinique All About Eyes Rich Cream 15ml bästa ögonkräm

Clinique All About Eyes Rich Cream 

8.2

Budget

La Roche Posay Toleriane Dermallergo Eye Cream 20ml ögonkräm bästa budget billig ögonkräm

La Roche Posay Toleriane Dermallergo

8.6

Inledning

Jasså du vaknar upp på morgonen och släpar dig fram till badrumsspegeln där ögonen ser ut att vara insjukna i sina hålor så till den grad att du undrar om dom gått i ide? Eller är det kanske ett par bildäck som tryckts ut där under själens fönster? Studsiga och svullna som du gärna skulle råda bot på? Eller är det bara en glåmig blågrå nyans som ger intrycket av att du inte fått sova en blund? OAVSETT! Lösningen på trötta ögon, påsar, mörka ringar och rynkor den finns där ute i etern. Vi har djupdykt i årets bästa ögonkrämer och tagit fram Crème de la Crème av samtliga varianter: Ögonkräm mot mörka ringar, Ögonkräm mot rynkor, Ögonkräm mot påsar – alla tänkbara lösningar för klara, friska ögon kommer här i årets stora ögonkräms Bäst i test!

Vi på Hemfakta har utsett Estée Lauder Advanced Night Repair Supercharged till årets bästa ögonkräm! Det här är en riktig klassiker bland beautynördar. Den ger ögon nytt liv både kort- och långsiktigt genom att reducera mörka ringar och fina linjer på studs samtidigt som den innehåller kraftfulla antioxidanter som bekämpar fria radikaler och miljöirritation med FR-Defense-teknik!

Våra experter har landat i sex effektiva ögonkrämer i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du! Vill du komplettera med en ansiktskräm och ge hela paketet en rivstart? Kolla då in vårt bäst i test om just ansiktskrämer!

I jakten på den bästa ögonkräm har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den ögonkräm som är bäst från den som inte är det. När det kommer till ögonkrämer är det givetvis lite olika kvaliteter man är ute efter, vissa har problem med mörka ringar andra med svullnad, torrhet eller fina linjer. Vi har tagit fram krämer som arbetar på olika vis och för olika behov.

Så, vi har granskat ögonkrämerna i tre olika prisklasser: lyx, mellan och budget. Låt oss jämföra dem för att se hur de skiljer sig åt och vilka som sticker ut.

1

Estée Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment – Bästa ögonkrämen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Estee Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment 15ml bäst i test ögonkräm lyx

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

10

Anti-aging

10

Passande för hudtyper

9.4

Totalpoäng

Motivering: Estée Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment imponerar med sin överlägsna återfuktande förmåga, anti-aging effekter och passande för alla hudtyper. Dess miljöhänsyn och höga pris gör den till en vinnare i lyxklassen.

Mörka ringar blir genast klarare och ögonen ser yngre ut på riktigt! Pris ca. 550 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Estée Lauder Advanced Night Repair Supercharged till årets bästa ögonkräm! Det här är en riktig klassiker bland beautynördar. Den ger ögon nytt liv både kort- och långsiktigt genom att reducera mörka ringar och fina linjer på studs samtidigt som den innehåller kraftfulla antioxidanter som bekämpar fria radikaler och miljöirritation med FR-Defense-teknik! En lätt och snabbabsorberande gel-creme som jobbar hela tiden på att reparera och förbättra hudens utseende. Den har en Formula som riktar in sig på mörka ringar på alla ställen: under ögonen, i övre ögonvrån, i inre ögonvrån, i yttre ögonvrån och runt om. Den har även kliniskt visat sig inrikta sig på en blandning av blå/lila och bruna cirklar. 

 • Storlek: 15 ml
 • Hudtyp: Passar alla hudtyper
 • Särskilda egenskaper: 1 applicering ger 100 timmars återfuktning. Fyller ut och återfuktar med hyaluronsyra. Orsakar inte acne eller finnar och täpper inte till porerna
 • Miljö och hållbarhet: Oftalmologiskt testad, Dermatologiskt testad. Utan syntetisk doft
 • Övrigt: Konsumenttest med 279 kvinnor efter 3 veckors användning. 89 % höll med om att de första ålderstecknen verkar ha minskat, 92 % ansåg att trötta ögon såg mer utvilade ut

Fördelar

 • Användare med olika hudtyper har upplevt positiva resultat, inklusive de med fet och oljig hud.
 • Serumet absorberas snabbt av huden, vilket gör det enkelt att inkludera i nattlig hudvårdsrutin.
 • Många användare noterar att produkten fungerar bra tillsammans med andra produkter från samma märke, vilket ger en komplett hudvårdsrutin.

Nackdelar

 • Serumet har en vattnig konsistens enligt vissa användare, vilket kan göra det lite svårare att applicera jämnt över huden.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Åhléns((Åhlens, 2023-10-19)) och Estée Lauders egen hemsida((Estée Lauder, 2023-10-18)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är runt 1500 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten och tyder på att många upplever positiva resultat med serumet.

2

Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 

Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 15ml bäst i test bästa ögonkräm 2023

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

8

Anti-aging

9

Passande för hudtyper

8.2

Totalpoäng

Motivering: Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream erbjuder god återfuktning och passar olika hudtyper. Priset är något högt, men den presterar bra inom lyxklassen.

Succéprodukten från Ole Henriksen har gått och blivit ännu bättre – där trötta ögon byts ut mot glow! Pris ca. 450 kr.

Banana Bright+ Eye Crème (tidigare klassikern Banana Bright Eye Crème du säkert läst om i tusen skönhetsartiklar) är nu här i uppgraderad 2.0 version! Vegansk och doftfri och med Ole Henriksens ikoniska mineralpigment som omedelbart korrigerar färg och ger trötta ögon lyster. Den ljusar upp, slätar ut och återfuktar samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor och skyddar huden från miljöpåverkan. Dessutom har den primer-egenskaper och ser till att sminket sitter! Vi älskar.

 • Storlek: 15 ml
 • Hudtyp: Passar alla hudtyper
 • Särskilda egenskaper: Primer och ögonkräm i ett, förbättrar och förlänger makeupen likt concealer under dina ögon, Ljusar upp mörka ringar under ögonen, Slätar ut rynkor och kråkfötter
 • Miljö och hållbarhet: Vegansk formula och doftfri
 • Övrigt: Lösningen för dig med: Torr hud, mörka ringar och fina linjer och rynkor under ögonen.

Fördelar

 • Många användare upplever att ögonkrämen ger en uppfriskande och ljusande effekt på huden runt ögonen.
 • Krämen anses vara bra som bas för makeup och hjälper till att få concealer att sitta bra under hela dagen.
 • Vissa användare har noterat att krämen har en lätt konsistens som snabbt absorberas av huden, vilket gör den bekväm att använda.
 • En del recensenter tycker om den fräscha doften som krämen har.
 • En användare nämner att detta är ett bra budgetalternativ till de bästa ögonkrämerna och att den ljusar upp huden och är skön att använda.

Nackdelar

 • Vissa användare har inte upplevt signifikanta anti-rynkeffekter med denna ögonkräm.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Åhléns((Åhléns, 2023-10-19)), Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-10-19)), och Ole Henriksens egen hemsida((Ole Henriksen, 2023-10-18)). Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna.

Duellen

Lyx

Estée Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment – Bästa ögonkrämen 2024! vs. Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 

När vi granskar vinnaren i lyxklassen, Estée Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment, och utmanaren Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream, ser vi att båda produkterna är starka konkurrenter. Båda erbjuder fördelar som att minska mörka ringar och fina linjer, och de innehåller kraftfulla ingredienser. Estée Lauder produkten imponerar med sin långvariga återfuktning och bevisad effektivitet, medan Ole Henriksen ögonkrämen framhäver sin förmåga att ge en vacker lyster till ögonområdet. Detta gör det till en smaksak mellan de två, beroende på dina specifika behov och preferenser.

3

Clinique All About Eyes Rich Cream 

Clinique All About Eyes Rich Cream 15ml bästa ögonkräm

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

7

Anti-aging

9

Passande för hudtyper

8.2

Totalpoäng

Motivering: Clinique All About Eyes Rich Cream är prisvärd och passar bra för olika hudtyper. Den erbjuder god återfuktning, men dess anti-aging egenskaper är något svagare.

En lätt och fräsch klassiker som lugnar på ett kick! Pris ca. 300 kr.

Så till mellanklassen där vi hittar en favorit i badrumsskåpet. Nämligen Clinique All About Eyes Rich Cream! Den här fräscha, lätta ögonkrämen tar bort svullnader och lugnar ögonen med massor av fukt. Den stärker huden naturliga barriärer och stänger ute irriterande ämnen från vardagen och hindrar dom från att tränga in i huden. Den är Oftalmologiskt testad och har verkligen fått en plats på topplistan av ögonkrämsanvändare världen över!

 • Storlek: 15 ml
 • Hudtyp: Alla hudtyper. Passar särskilt vid svullnad, fina linjer och mörka ringar
 • Särskilda egenskaper: Återfuktande
 • Miljö och hållbarhet: Oftalmologiskt testad 
 • Övrigt: Verkar på svullnad och återfuktar, Stärker hudens naturliga barriär

Fördelar

 • Användare med torr hud under ögonen har upplevt att krämen är mycket effektiv för att återfukta och minska torrhet.
 • Många användare noterar att krämen har en lätt konsistens och absorberas snabbt, vilket gör den enkel att använda som en del av daglig hudvårdsrutin.
 • Vissa användare uppskattar att produkten är mild och snäll mot huden och hjälper till att förebygga eksem runt ögonen.
 • Krämen har ingen stark doft, vilket kan vara en fördel för de som är känsliga för doftämnen.

Nackdelar

 • En del användare har upplevt att produkten inte har haft någon märkbar effekt på att minska mörka ringar eller fina linjer under ögonen.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-10-19)), Bangerhead1 och Cliniques egen hemsida((Clinique, 2023-10-18)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är begränsade, och vi har granskat cirka 500 användarrecensioner från dessa källor. Detta ger en bredare inblick i användarnas erfarenheter med Clinique All About Eyes.

4

Origins GinZing Refreshing Brighten & Depuff Eye Cream 

Origins GinZing Refreshing Brighten & Depuff Eye Cream 15ml bästa ögonkräm

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

7

Anti-aging

9

Passande för hudtyper

8.4

Totalpoäng

Motivering: Origins GinZing Refreshing Brighten & Depuff Eye Cream är prisvärd och passar för olika hudtyper. Den erbjuder utmärkt återfuktning och har en fräsch effekt, men dess anti-aging egenskaper är något svagare.

Hejsvej mörka ringar och svullnad och hallå återfuktande hyaluronsyra och kaffefröolja! Pris ca. 300 kr.

Origins GinZing Refreshing Brighten & Depuff innehåller en godispåse för ögonen. Här har vi hyaluronsyra, kaffefröolja, c-vitamin och niacinamid som arbetar både direkt och på längre sikt. Kaffe och Panax Ginseng ser till att ögonen vaknar och ger lyster – funkar prima som naturlig highlighter!

 • Storlek: 15 ml
 • Hudtyp: Alla hudtyper. Finns i två nyanser beroende på hudton
 • Särskilda egenskaper: Innehåller C-vitamin och niacinamid, Används som naturlig highlighter. Kaffe och Panax Ginseng väcker och ger lyster
 • Miljö och hållbarhet: Klimatsmart burk producerad av 97 % PCR-material
 • Övrigt: 86 % av personerna i det kliniska testet hade synligt färre mörka ringar över tid (*Kliniskt test med 66 kvinnor efter användning av produkten i 12 veckor.) 89 % av testpersonerna sa att produkten direkt fick ögonen att se utvilade ut** (eller) 89 % av testpersonerna sa att produkten omedelbart fick ögonen att se utvilade, klarare och mer strålande ut (*Konsumenttest med 110 kvinnor efter en användning av produkten.) 93 % av testpersonerna i konsumenttestet uppgav att deras ögonområde såg klarare, mer strålande och fräschare ut efter 4 veckor (*Konsumenttest med 110 kvinnor efter 4 veckors användning av produkten.)

Fördelar

 • Många användare upplever att krämen ger en hydratiserande och vacker effekt på huden kring ögonen.
 • Krämen verkar minska svullnad under ögonen och ger en fräsch glöd.
 • Den har en svalkande effekt som bidrar till att minska svullnad och trötthet runt ögonen.

Nackdelar

 • Vissa användare med känslig hud nämner att krämen kan orsaka klåda och irritation i ögonområdet.

Sammanfattning: För att ge en överblick av produkten har jag baserat dessa för- och nackdelar på användarrecensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-10-20)), Lyko(( Lyko, 2023-10-20)) och Origins egen hemsida((Origins, 2023-10-18)). Antalet recensioner uppgår till cirka 500 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Mellan

Clinique All About Eyes Rich Cream  vs. Origins GinZing Refreshing Brighten & Depuff Eye Cream 

I mellanklassen har vi vinnaren Clinique All About Eyes Rich Cream och utmanaren Origins GinZing Refreshing Brighten & Depuff Eye Cream. Båda dessa ögonkrämer är bra val, men de har olika styrkor. Clinique ögonkrämen är effektiv för att återfukta och lugna ögonen, medan Origins produkten har en fräschande effekt och ljusar upp området. Valet mellan dem beror på om du prioriterar återfuktning eller uppfriskning.

5

La Roche Posay Toleriane Dermallergo Eye Cream 

La Roche Posay Toleriane Dermallergo Eye Cream 20ml ögonkräm bästa budget billig ögonkräm

Budget

Vinnare

10

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

7

Anti-aging

9

Passande för hudtyper

8.6

Totalpoäng

Motivering: La Roche Posay Ögonkräm Toleriane Dermallergo Eye Cream är prisvärd och passar känslig hud. Dess miljöhänsyn och överkomliga pris gör den till en vinnare i budgetklassen.

Den känsliga hudens bästa vän. Fri från konserveringsmedel, alkohol, parabener och parfym! Pris ca. 175 kr.

La Roche Posay har ju verkligen tagit frontplatsen för känslig hud dom senaste åren. Finns det några apotekare som inte landar just där i typ 9 fall av 10 när man är ute efter något som ska vända problemhuden på rätt sida? Det är åtminstone min upplevelse! Här har vi La Roche Posay Toleriane Dermallergo Eyes som givetvis är fri från allt som kan trigga huden så som konserveringsmedel, alkohol, parabener och parfym. Den stärker hudbarriären och innehåller även niacinamid, neurosensi och en lugnande aktiv koncentration av sphingobioma. Perfekt för dig med allergi, kontaktlinser eller bara allmänt lättstött hud!

 • Storlek: 20 ml
 • Hudtyp: Känslig hy
 • Särskilda egenskaper: Stärker hudbarriären, Innehåller niacinamid, neurosensi och sphingobioma
 • Miljö och hållbarhet: Fri från konserveringsmedel, alkohol, parabener och parfym
 • Övrigt: Perfekt för dig med allergi, kontaktlinser eller bara allmänt lättstött hud

Fördelar

 • Många användare med känslig hud har upplevt att denna ögonkräm fungerar bra och är skonsam på huden.
 • Krämen absorberas snabbt av huden och lämnar ingen klibbig känsla, vilket gör den enkel att använda som en del av daglig hudvårdsrutin.
 • Vissa användare noterar att krämen hjälper till att minska svullnad och irritationsproblem runt ögonen.

Nackdelar

 • En del användare har nämnt att krämen inte är parfymfri, vilket kan vara en nackdel för personer med extra känslig hud.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Kronans apotek((Kronans apotek, 2023-10-20)) och La Roche Posays egen hemsida((La Roche Posay, 2023-10-18)). Antalet recensioner uppgår till ca 200 stycken och ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

6

Bioderma Crealine/Sensibio Eye Contour Gel 

Bioderma Crealine/Sensibio Eye Contour Gel 15ml billig ögonkräm känslig hud

Budget

Utmanare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

7

Anti-aging

9

Passande för hudtyper

8.4

Totalpoäng

Motivering: Bioderma Crealine/Sensibio Eye Contour Gel är prisvärd och lämplig för känslig hud. Den ger bra återfuktning och tar hänsyn till miljön.

Bästa ögonkrämen för dig med riktigt känslig hud, även vid blemmor och eksem. Pris ca. 130 kr.

En till ögonkräm för den känslige, och dessutom billigast i testet. När jag fick orbital dermatit (perioral dermatit fast på ögonen, dvs små små skitjobbiga blåsor) så var det här min go to kräm! Bioderma Sensibio Eye Contour Gel innehåller Toleridine™-patentet, ett genombrott för känslig hud! För att minska obehag i huden. Här har vi koffein som lugnar svullna ögon, hyaluronsyra och ljusreflekterande puder som återfuktar och minimerar kråkfötter och är oparfymerad.

 • Storlek: 15 ml
 • Hudtyp: Känslig hy
 • Särskilda egenskaper: Speciellt framtaget för känslig hud.  Ögonkräm som minskar svullnad och minimerar fina linjer, Återfuktar och lindrar huden i ögonområdet
 • Miljö och hållbarhet: Oparfymerad
 • Övrigt: Innehåller koffein och hyaluronsyra

Fördelar

 • Användare med känslig hud har upplevt att krämen är skonsam och återfuktar effektivt runt ögonen utan att väcka någon som helst irritation.
 • Många recensenter noterar att krämen har en lätt formula som snabbt absorberas av huden, vilket gör den enkel att använda.
 • Vissa användare uppskattar att krämen inte kladdar och är lätt att applicera.

Nackdelar

 • En användare märkte ingen märkbar skillnad efter att ha använt produkten och har inga planer på att köpa den igen.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Sensibio Eye har vi hämtat användarrecensioner från olika källor, inklusive Kronans apotek((Kronans apotek, 2023-10-20)), Amazon((Amazon, 2023-10-20)) och Biodermas egen hemsida((Bioderma, 2023-10-20)). Antalet recensioner uppgår till ca 1000 stycken och ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Budget

La Roche Posay Toleriane Dermallergo Eye Cream  vs. Bioderma Crealine/Sensibio Eye Contour Gel 

I budgetklassen har vi vinnaren La Roche Posay Ögonkräm Toleriane Dermallergo Eye Cream och utmanaren Bioderma Crealine/Sensibio Eye Contour Gel. Båda dessa ögonkrämer är skonsamma mot känslig hud och har sina fördelar. La Roche Posay produkten utmärker sig med sin allergivänliga formula och hudbarriärstärkande egenskaper, medan Bioderma produkten är effektiv för känslig hud med blemmor och eksem. Priset är också överkomligt för båda. Så, valet beror på din hudtyp och eventuella specifika problem.

Köpguide Ögonkräm

Ögonkräm hjälper till att bekämpa olika problemområden runt ögonen, såsom svullnad, påsar, torrhetsrynkor, fina linjer och mörka ringar. Det finns olika typer av ögonkrämer på marknaden med olika ingredienser och konsistens beroende på vilka problem man vill behandla eller förebygga. För att bekämpa svullnad är koffein en väldigt bra ingrediens, medan hyaluronsyra hjälper till att återfukta torr hud och niacinamide har en uppljusande effekt på mörka partier.

Vid applicerandet av ögonkräm är det viktigt att inte använda för mycket produkt. Klappa försiktigt in ögonkrämen med lätta fingrar, allra helst med ringfingret (som har en naturligt svag och mjuk kraft så du slipper tänka på att hålla igen) på grund känsligheten i huden runt ögonen. Applicera ögonkrämen under ögonen, upp mot kråksparkarna och under ögonbrynet. Du kan förställa sig en c-form!

Frågor och svar om Ögonkräm

Ögonkräm kan vara skönt oavsett hudtyp och ålder. Den svalkar och angriper olika problem så som svullnad, mörka ringar, torrhet, fina linjer och påsar. Ögonkrämerna kan rikta in sig på olika saker så välj en kräm som passar just dig. I vårt bäst i test av ögonkräm har vi tagit fram flera varianter och utsett året bästa ögonkräm.

Applicera försiktigt med hjälp av fingrarna. Ibland kan det vara skönt att lätt massera in krämen över, under och runt ögonen men var noga med att inte på något vis dra i huden utan bara dutta försiktigt.

Det finns ingen specifik ålder för när det är dags att börja använda ögonkräm. Det kan anpassas efter behov, exempelvis kan den tillföra extra fukt om du är torr eller behandla djupare kråksparkar. Välj en ögonkräm som passar just dina behov.

Ögonkräm kan hjälpa både mot trötta ögon, mörka ringar, plufsighet, torrhet och fina linjer runt ögonen. Den återfuktar och arbetar utifrån egenskaper, så välj en ögonkräm som behandlar just dina individuella behov.

I vårt bäst i test blev Estée Lauder Advanced Night Repair Supercharged Complex Eye Treatment bäst i test. I vårt test av ögonkrämer har vi tagit fram årets bästa ögonkrämer för olika behov. Vill du behandla trötta ögon, känsliga ögon, mörka ringar eller rynkor så har vi tagit fram den bästa krämen just för dig.

 1. Bangerhead, 2023-10-19 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser