1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Ögonfransserum – Så får du magiska fransar på bara några veckor!
Xlash-Ogonfransserum-bast-i-test-fransserum.jpg

Lyx

Bästa fransserumet

Revitalash Advanced

8.4

Mellan

Xlash Eyelash Serum bästa fransserum 2023

Xlash Ögonfransserum – Bästa Fransserumet [current_year]!

9.4

Budget

Billigt ögonfransserum

Maybelline Lash Sensational – Billigaste ögonfransserumet i vårt test!

7.6

Inledning

Jasså du vill få längre, tjockare och fylligare ögonfransar? Du är inte ensam. Ett ögonfransserum är ju faktiskt en rätt flippad produkt! Du smörjer på lite vätska och vips får dom där fransarna volymen från himmelriket! Och det sjuka är att det verkligen funkar! Hur bra ett ögonfransserum fungerar kan givetvis variera, inte minst mellan olika märken. Men vi har labbat loss och hittat sex serum som verkligen ger dig fransarna du längtar efter! Visste du förresten att dom flesta fransserum även gör fransarna mörkare och går utmärkt för att boosta volymen i brynen? Jaja, nog med fantastiska egenskaper, dags att dyka in i detta ögonfransserum bäst i test!

Våra experter har landat i sex fransserum i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. DU förresten! Letar du efter en ny schysst mascara att lägga på dina nya fransar? Kolla in vårt bäst i test om mascaror då vettja!

I vårt test blev Xlash ögonfransserum för att det kombinerar hög kvalitet och effektivitet med ett rimligt pris och starka miljövärden. Det är en grym produkt och har allt vi letar efter när det gäller snygga, långa och fylliga fransar!

I jakten på den bästa fransserum har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det serum som är bäst från den som inte är det. När det kommer till ögonfransserum är det främst resultatet på fyllighet och längd vi tittar på, i kombo med hur lång tid det tar och hur lätt det är att använda.

Med de sex fransserum vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Revitalash Advanced

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa fransserumet

Lyx

Vinnare

6

Pris

9

Effektivitet

10

Kvalitet

9

Användarvänlighet

8

Hållbarhet/Miljö

8.4

Totalpoäng

Motivering: Revitalash Advanced är en högkvalitativ produkt som erbjuder riktigt effektiva resultat, men det är också det dyraste alternativet och betyget dras ner en aning då det finns många starka utmanare som är betydligt billigare.

Det här är ett riktigt högkvalitativt och effektivt ögonfransserum. Förutom att förbättra ögonfransarna så återfuktar det, och skyddar mot slitage och skörhet. Pris fr. 950 kr.

Det här är ett riktigt effektivt ögonfransserum av hög kvalitet. Det har en prisvinnande formula av patenterad Biopeptin Complex – Biotin, extrakt av grönt te, peptider och lipider. Detta fransserum förbättrar ögonfransarna, återfuktar dem och skyddar mot slitage och skörhet. Resultatet blir längre, fylligare, flexibla och glansfulla ögonfransar – en maximalt dramatiskt look, även utan mascara. Curl Effekt gör att ögonfransarna även får en vacker böj och lyft, vilket i sin tur ger en vacker blick. Forumulan är koncentrerad och lätt att applicera, den är även intensivt vårdande och främjar välmående fransar. Dessutom är den rik på antioxidanter.

 • Mycket effektiv
 • Håller hög kvalitet
 • Prisvinnande formula
 • Patenterad Biopeptin Complex
 • Skyddar mot slitage och skörhet
 • Ger en vacker böj och lyft
 • Mängd: 2 ml eller 3.5 ml
2

Sweed Pro Eyelash Serum 3 ml

Sweed Pro Eyelash Serum 3 ml bäst i test fransserum

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Effektivitet

9

Kvalitet

8

Användarvänlighet

8

Hållbarhet/Miljö

8.2

Totalpoäng

Motivering: Sweed Pro Eyelash Serum är ett mer prisvärt alternativ i lyxklassen, som också har allt man är ute efter i ett fransserum.

Det här är ett mycket prisvärt ögonfransserum som även kan användas på ögonbrynen, och som både stimulerar tillväxten och vårdar fransar och bryn! Pris fr. 500 kr.

Även här har vi ett riktigt effektivt serum som ger dig volym till fransarna; längre, friskare och starkare ögonfransar på 4-6 veckor! Här har du en massa goa aktiva ingredienser som biotin, panthenol, hyaluronsyra, keratin och pentapeptide-17. Ett serum fritt från Prostaglandin och det funkar dessutom prima för att boosta även ögonbrynen.

 • Mycket prisvärd
 • Kan även användas till ögonbrynen
 • Är även vårdande
 • Förlänger tillväxtfasen av varje frans
 • Koncentrerad blandning av aktiva ingredienser
 • Veganskt
 • Mängd: 3 ml
3

Xlash Ögonfransserum – Bästa Fransserumet [current_year]!

Xlash Eyelash Serum bästa fransserum 2023

Mellan

Vinnare

9

Pris

10

Effektivitet

10

Kvalitet

8

Användarvänlighet

10

Hållbarhet/Miljö

9.4

Totalpoäng

Motivering: Xlash ögonfransserum kombinerar hög kvalitet och effektivitet med ett rimligt pris och starka miljövärden. Det är en grym produkt och har allt vi letar efter när det gäller snygga, långa och fylliga fransar!

SÅ effektiv, SÅ prisvärd. Pris fr. 350 kr.

Xlash ögonfransserum är en riktig favorit – och inte bara hos oss, det har fått över 10 000 5-stjärniga recensioner(!) Det har helt enkelt allt man kan önska i ett ögonfransserum, det är sjukt effektivt kombinerat med ett riktigt bra pris! På bara 28 dagar blir fransarna längre och fylligare, med hjälp av en vårdande kombo; naturliga ingredienser som korallextrakt som främjar cellförnyelse och tillför mineraler. Peptider, antioxidanter och aminosyror hjälper hårsäckarna och ökar tillväxten runt ögonfransarna ihop med att dom gör fransarna mörkare. Detta serum är även veganskt, fritt från hormoner, dermatologiskt testat och inte testat på djur. Det passar känslig hud och kan även användas om man har ögonfransförlängning, då serumet är oljefritt. Du kan även med fördel använda det på ögonbrynen. Resultatet av Xlash är faktiskt testat och bevisat – ett oberoende labb studerade nämligen 30 användares fransar under 12 veckor, och hela 90 procent hade mätbara resultat efter daglig användning under denna period.

 • Hög kvalitet
 • Prisvärd
 • Dermatologiskt testat
 • Passar känslig hud
 • Kan användas med ögonfransförlängning
 • Testat och bevisat effektiv
 • Mängd: 3 ml eller 6 ml
 • Hudtyp: Passar även känslig hud
4

RapidLash Eyelash Enhancing Serum

RapidLash Eyelash Enhancing Serum

Mellan

Utmanare

7

Pris

8

Effektivitet

8

Kvalitet

9

Användarvänlighet

7

Hållbarhet/Miljö

7.8

Totalpoäng

Motivering: RapidLash Eyelash Enhancing Serum erbjuder ett bra pris för dess effektivitet och kvalitet, det är testat av läkare och kan användas även av linsbärare och känsliga ögon.

Även detta är ett mycket prisvärt fransserum, med många fördelar. Det är ett innovativt och högpresterande serum som även håller en hög kvalitet. Pris fr. 400 kr.

Detta högkvalitativa och prisvärda ögonfransserumet har många fördelar: Det är innovativt och högpresterande, det förbättrar ögonfransarnas utseende på bara 1-2 månader, det har en prisbelönt formel, är testat av ögonläkare och är kliniskt bevisat att vara både säker och effektiv. Detta ögonfransserum är även säkert att använda för den som har kontaktlinser, det är oparfymerat och fritt från parabener. Den effektiva formeln innehåller Biotin, Panthenol, Aminisyror, Sojabönolja och Pumpafröextrakt.

 • Hög kvalitet
 • Prisvärd
 • Högpresterande
 • Bevisat säker och effektiv
 • Effektiv formel med 6 ingredienser
 • Mängd: 3 ml
5

Maybelline Lash Sensational – Billigaste ögonfransserumet i vårt test!

Billigt ögonfransserum

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Effektivitet

7

Kvalitet

8

Användarvänlighet

6

Hållbarhet/Miljö

7.6

Totalpoäng

Motivering: Maybelline Lash Sensational är det mest prisvärda alternativet, och väldigt bra för pengen du lägger. Det når inte riktigt upp till sina konkurrenter högre upp i testet, men kommer garanterat ge dig fylligare och friskare fransar.

Trots att detta serum är det billigaste i vårt test, så är det överraskande bra. Det är prisvärt, högkvalitativt och effektivt. Pris fr. 150 kr.

Detta ögonfransserum överraskar med en hög kvalitet och effekt – detta trots ett lågt pris. Ögonfransserumet gör fransarna tjockare och fylligare, det är även vårdande och innehåller stärkande ingredienser som gör ögonfransarna starka och friska. Det här fransserumet ska appliceras två gånger per dag, det appliceras från rot till topp och ska användas innan mascara. Det är mycket enkelt att använda, och det får ögonfransarna att både växa fortare och bli tjockare. Ett prisvärt men samtidigt effektivt ögonfransserum.

 • Hög kvalitet
 • Effektivt
 • Lågt pris
 • Ger tjockare, längre och fylligare fransar
 • Även vårdande och stärkande
 • Enkel att använda
 • Mängd: 4,5 ml
6

L’oréal Paris Clinically Proven Lash Serum – Billigt och bra ögonfransserum

Bra ögonfransserum

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Effektivitet

7

Kvalitet

8

Användarvänlighet

6

Hållbarhet/Miljö

7.4

Totalpoäng

Motivering: L’oréal Paris Clinically Proven Lash Serum erbjuder en balans mellan pris och prestanda, men vi ser inte samma slående resultat som i lyx- och mellanklassen.

Även detta ögonfransserum imponerar med effektivitet och hög kvalitet, trots sitt låga pris. Det är enkelt att använda och ger ett snabbt resultat. Pris fr. 180 kr.

Detta prisvärda ögonfransserum har flera fördelar: Det håller en hög kvalitet, det är enkelt att använda, det är mycket effektivt och det ger ett snabbt resultat. Redan efter fyra veckor kan man se skillnaden, men för bästa resultat ska den användas i minst 12 veckor. Detta ögonfransserum ger fylligare fransar och starkare ögonfransar. I en självutvärdering i kosmetologisk studie så upplevde 94 procent att ögonfransarna blev starkare, 97 procent upplevde att de tappade färre fransar och 81 procent upplevde att fransarna blev fylligare. Detta efter åtta veckors användning, med två appliceringar per dag.

 • Prisvärd
 • Hög kvalitet
 • Enkel att använda
 • Snabbt resultat
 • Ger fylligare fransar
 • Mängd: 1,9 ml

Köpguide Ögonfransserum

När du ska köpa ett ögonfransserum finns det förstås flera saker som kan vara bra att tänka på. Allt från prisklass och kvalitet till innehåll och egenskaper kan förstås ha betydelse. Här kommer vi att kolla närmare på några av dessa saker.

Ingredienser

Det som framför allt skiljer sig åt mellan olika ögonfransserum, och som kanske är allra viktigast att tänka på, är ingredienserna. Vad fransserumet innehåller har förstås betydelse för hur väl det fungerar, men också för hur säkert det är att använda.

Om du har väldigt känsla ögon så kanske du behöver ett ögonfransserum som passar för just känsliga ögon, och då har innehållet en stor betydelse. Ett naturligt ögonfransserum kan kanske vara ett bra val, och ett sådant kan även vara rätt val för dig som helt enkelt föredrar så naturliga produkter som möjligt.

Märke

Självklart har det stor betydelse vilket märke du väljer, av flera anledningar. Olika märken kan fungera olika bra, men de kan också ha olika egenskaper – och, såklart, olika innehåll.

Något annat som kan variera mellan olika märken är mängden, en del kommer i större förpackningar vilket kan vara väldigt bra om du vill använda produkten en längre tid. En del märken har både större och mindre förpackningar, och då kan du först testa en mindre, för att sedan köpa en större förpackning om produkten fungerar bra.

Ibland kan märken ha olika namn på samma produkt. Till exempel, vad är skillnaden mellan Xlash och Xlash Pro? Det är faktiskt enbart mängden – att Xlash Pro innehåller dubbelt så mycket, och helt enkelt blir lite mer prisvärd.

Prisklass

När det gäller priset på ögonfransserum kan det vara bra att tänka på att alla dyrare märken inte alltid är bäst, men att de bästa nästan alltid är dyrare. Ett högre pris innebär alltså inte att produkten måste vara bättre, men de bästa ögonfransserumen finns i högre prisklasser.

Med det sagt finns det förstås även billigare ögonfransserum som kan fungerar bra. Generellt kan man dock säga att chansen är mindre att ett billigt ögonfransserum fungerar bra, även om de kan fungera för en del.

Letar du efter ett bra fransserum till ett bra pris så ska du dock inte ge upp – det finns som sagt bra alternativ även i lägre prisklasser. Det kan dock krävas att du letar lite längre, och är noggrannare med vilken produkt du väljer.

Avslutande ord inför ditt köp av ögonfransserum

När man ska köpa ett ögonfransserum så är det förstås viktigt att hitta ett fransserum som funkar. Det här är dock lättare sagt än gjort, förstås. Det finns ett väldigt stort utbud av ögonfransserum, och även om många fungerar riktigt bra så finns det även många som fungerar mindre bra. Att veta vilka som faktiskt fungerar är inte det lättaste.

Det bästa fransserumet för dig är kanske inte heller det som fungerar bäst för någon annan, eftersom det är individuellt vad som fungerar. De fransserum vi har valt ut som bäst i test, och även våra utmanare, är därmed inte produkter som fungerar för alla – men för väldigt många. Det är helt enkelt troligare att någon av dessa fungerar för dig, än en produkt som inte har gett särskilt många resultat.

Ett bra ögonfransserum ska förstås fungera, men det finns också mycket annat som kan vara viktigt. Att det har ett bra innehåll och inte irriterar ögonen är såklart väldigt viktigt, till exempel. Att du får längre ögonfransar av serumet är förmodligen det som känns viktigast, men tumma inte på kvalitet och innehåll, utan se till att hitta en produkt som är säker att använda.

För att hitta ett ögonfransserum som fungerar för just dig kan du behöva prova dig fram. Med det sagt är det bästa alltid att välja en produkt som faktiskt är effektiv och som har gett många resultat. Sådana produkter hittar du i det här testet, och du kan även utgå från omdömen om produkten för att se hur många som varit nöjda respektive missnöjda.

Frågor och svar om ögonfransserum

Det finns ögonfransserum som fungerar, även om alla inte gör det. Det är dock individuellt vilket märke som fungerar, och här kan man behöva prova sig fram för att hitta rätt.

Ögonfransserum kan ofta användas även när man har fransförlängning. Detta kan variera mellan olika märken, men till exempel Xlash kan användas när man har fransförlängning.

Ögonfransserum kan, precis som andra kosmetiska produkter, orsaka sådant som klåda och irritation. Det här handlar dock till stor del om innehållet, och med en del märken kan risken för sådant vara högre. Självklart ska man avsluta behandlingen om man upplever obehag eller negativa reaktioner.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser