1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Ögondroppar – Så blir du av med dina torra ögon långsiktigt!
Skarmavbild-2023-06-22-kl.-13.31.01.jpg

Lyx

Hylo-Dual Intense Eye Drops ögondroppar torra ögon bäst i test

Hylo-Dual Intense Eye Drops – Bästa Ögondropparna [current_year]!

9

Mellan

Alcon-systane-complete-eye-drops-allround-ögondroppar

Alcon Systane Complete Eye Drops 

8.2

Budget

Drop it ögondroppar röda ögon

DROP-it Brightness For Red Eyes Drops 

8

Inledning

Jasså du har googlat “Ögondroppar torra ögon bäst i test”? Som resten av befolkingen gör dagligen? Tänkte väl. Där sitter du, uppkrupen i soffan och gluttar Måndag hela veckan och allt hade varit så förbannat bra om det inte vore för dom där ögonen som sved och klia. Ja när du tänker efter har du knappt kunnat fokusera på filmen över huvud taget, vem är egentligen Bill Murray och vem är Andie MacDowell? Dra på trissor – du vet inte! För ögonen, dom bara fortsätter rinna och irritera. Ae så kan vi inte ha det. Oavsett om det är torra ögon, röda och svidande ögon, rinnande ögon eller gammal hederlig pollenallergi så är ögondroppar svaret på problemet! Och här har vi dom: Året bästa ögondroppar 2023! Time to say Good B-eyes!

Våra experter har landat i sex Ögondroppar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. 

I vårt test blev Hylo-Dual Intense Eye Drops testvinnare, tack vare dess egenskaper. Dessa ögondroppar ger långvarig lindring mot irriterade, torra, svidande ögon med sin högkvalitativa hyaluronsyra och ectoin. Dess frihet från konserveringsmedel och hållbarhet på 6 månader efter öppning bidrar till miljövänlighet.

I jakten på bästa ögondroppar har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom ögondroppar som är bäst från dom som inte är det. När det kommer till ögondroppar har vi utgått ifrån dom fem egenskaperna: Pris, Hållbarhet/miljö, Lindringseffekt, Användarvänlighet och Innehåll.

Med dom sex ögondroppar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Hylo-Dual Intense Eye Drops – Bästa Ögondropparna [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Hylo-Dual Intense Eye Drops ögondroppar torra ögon bäst i test

Lyx

Vinnare

7

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

10

Lindringseffekt

9

Användarvänlighet

9

Innehåll

9

Totalpoäng

Motivering: Hylo-Dual Intense Eye Drops ger långvarig lindring med sin högkvalitativa hyaluronsyra och ectoin. Dess frihet från konserveringsmedel och hållbarhet på 6 månader efter öppning bidrar till sin miljövänlighet.

Kroniskt torra ögon? Som kanske bränner, kliar och rinner också? No more! Pris fr. 200 kr.

Ja är du en av alla som googlat “Ögondroppar torra ögon bäst i test”? Det är nämligen en helt sjukt frekvent googlad rad! (Kanske tips för småpratet på bussen?). Då har du i alla fall en riktigt bra vapendragare i Hylo-Dual Intense Eye Drops för kroniskt torra ögon! Den smörjer riktigt intensivt, stabiliserar tårfilmen och lindrar alla möjliga inflammatoriska symptom. Dom är långtidsverkande och innehåller hyaluronsyra och ectoin vilket ser till att lindringen håller i sig under lång tid. Ectoinet och hyaluronsyrans roll är att öka vattenbindningen i tårfilmen synergistiskt och därmed skapa en barriär mot inflammatorisk irritation i ögat. Samtidigt stabiliserar ectoinet lipidskiktet i tårfilmen indirekt.

 • Storlek: 10 ml
 • Pga ögondropparnas höga viskositet bör de inte användas tillsammans med kontaktlinser.
 • Helt fri från konserveringsmedel.
 • Hållbar: 6 månader efter öppnandet.
 • Intensivt smörjande ögondroppar
 • Innehåller: Högkvalitativ hyaluronsyra 2 mg/ml och ectoin 20 mg/ml
 • Passar mycket torra irriterade, svidande och rinnande ögon
 • Långtidsverkande
2

Thealoz Duo Eye Drops 

thealoz duo eye drops bäst i test ögondroppar

Lyx

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Lindringseffekt

9

Användarvänlighet

8

Innehåll

8.6

Totalpoäng

Motivering: Thealoz Duo Eye Drops ger långvarig lindring och skydd mot uttorkning. De är linsvänliga och innehåller naturliga molekyler, vilket ger dem höga poäng för användarvänlighet och innehåll.

Experternas favvo! Passar även för dig med torra ögon och linser! Pris fr. 140 kr.

En till klassiker för torra ögon! Faktiskt dom ögondroppar som rekommenderas efter du har gjort en ögonoperation (jag gjorde en och fick dom och tyckte dom löste svid, kli och torrhet galant). Även här har vi långvarig lindring genom två naturliga molekyler: trehalos och hyaluronsyra. Den förstnämnda skyddar cellerna i hornhinnan mot uttorkning och hyaluronsyra återfuktar och smörjer.

 • Storlek: 10 ml = 300 droppar
 • Fri från konserveringsmedel.
 • Öppnad flaska hållbar i upp till 3 månader.
 • Återfuktande Långtidsverkande
 • Passar alla svårighetsgrader av torra ögon & linsanvändare
 • Steril, hypoton och pH-neutral vattenbaserad lösning 
3

Alcon Systane Complete Eye Drops 

Alcon-systane-complete-eye-drops-allround-ögondroppar

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Lindringseffekt

8

Användarvänlighet

8

Innehåll

8.2

Totalpoäng

Motivering: Alcon Systane Complete Eye Drops är ett prisvärt alternativ som ger optimal lindring av torra ögon och skyddar alla skikt i tårfilmen. De är universella ögondroppar som kan användas både före och efter linsanvändning.

Unik formula som dämpar symtom, lindrar och återfuktar när som under dygnet! Pris fr. 130 kr.

Först ut i mellanklassen är SYSTANE® COMPLETE, en allt-i-ett lösning för alla som kämpar med torra ögon, svidande ögon och allt däremellan. Produkten dämpar symptomen, återfuktar och ger optimal lindring. Dom här ögondropparna har en unik verkningsmekanism. Tänk dig små lipiddroppar i nanostorlek som reparerar och fyller ut eventuella defekter i din tårfilm, återuppbygger strukturen och ger en behaglig lindring som verkligen varar. Du kan droppa på så fort du behöver det. Och är du kontaktlinsbärare kan Systane Complete användas både före och efter att du sätter i och tar ut dina linser. En bra grej att veta är att produkten är naturligt vit till utseendet, så var inte förvånad när du först ser den. Kom också ihåg att skaka flaskan ordentligt före användning för bästa resultat.

 • Storlek: 10 ml
 • Omskakas väl före användning
 • Kan användas i upp till 3 månader efter att flaskan har öppnats.
 • Optimal lindring av torra ögon
 • Skyddar alla skikt i tårfilmen
 • Dämpar symptomen och återfuktar
 • Universalögondroppar
4

Alcon Systane Ultra UD Lubricating Eye Drops 

Systane ultra ud bäst i test ögondroppar klåda

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Lindringseffekt

8

Användarvänlighet

8

Innehåll

8.2

Totalpoäng

Motivering: Dessa ögondroppar har snabb effekt mot torra och kliande ögon. De är lätta att använda och passar även för dig som bär linser. Dessutom är de fria från konserveringsmedel och kommer i engångsförpackningar vilket är bra ur miljöhänsyn.

Ögondroppar som verkligen lindrar klådan! Pris fr. 130 kr.

Som utmanare i mellanklassen har vi en ytterligare från Systane, nämligen Systane Ultra! Här med fokus på kliande, torra ögon. Dessa ögondroppar utlovar lindring av besvär med torra ögon, irritation och klåda. Och dom håller vad dom lovar! En av dom stora fördelarna med Systane Ultra är dess omedelbara effekt. Spenderar du exempelvis mycket tid framför skärmen, läser eller hänger i torra miljöer är dom här dropparna en räddare som återställer balanser på direkten. Dessa ögondroppar är engångsflaskor till skillnad från vinnarna ovan, dom är enkla att ha till hands, fria från konserveringsmedel och funkar för dig som bär kontaktlinser.

 • Storlek: 10 ml
 • Fri från konserveringsmedel
 • Engångsflaskor
 • Funkar för linsbärare
 • Lindrar klåda
 • Engångsförpackningar
 • Återfuktar ögonen
 • Ger snabb lindring
5

DROP-it Brightness For Red Eyes Drops 

Drop it ögondroppar röda ögon

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Lindringseffekt

7

Användarvänlighet

7

Innehåll

8

Totalpoäng

Motivering: Dessa är ett bra och billigt alternativ för att lindra röda ögon. De innehåller lugnande ingredienser som kamomill och ögontröst och är konserveringsmedelsfria.

Klara ögonvitor på ett kick! Pris fr. 60 kr.

                  .   

Drop-it Brightness ögondroppar sticker ut i mängden bland ögondroppar med fokus på röda ögon. Dom tar verkligen itu med ögonrodnaden! Bara en droppe i vardera öga och förändringen e på g. Perfekt för röda, allergiska pollenögon likväl som morgontrötta eller lätt rödgråtna! Ja men du fattar – inga mer trafikljus! Dom innehåller kamomill och ögontröst – två växtbaserade ingredienser kända för sina lugnande egenskaper. Resultatet är en produkt som inte bara minskar rodnad utan också känns skön och lugnande att applicera. Dom kan användas av linsbärare och är fria från konserveringsmedel (kemikalier kan annars vara en klassiker i just ögondroppar med fokus på att reducera rodnad).

 • Storlek: 10 ml
 • Fri från konserveringsmedel
 • Kan användas av kontaktlinsbärare
 • För torra röda ögon
 • Ögondroppar som motverkar röda ögon
 • Innehåller kamomill och ögontröst som lugnar
6

Artelac Eye Drops 

Artelac ögondroppar lösning, 10 ml billiga ögondroppar

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Lindringseffekt

7

Användarvänlighet

8

Innehåll

7.6

Totalpoäng

Motivering: Artelac Eye Drops är mycket prisvärda och erbjuder lindring för torra ögon. De fungerar som naturlig tårvätska vilket bidrar till deras effektivitet. Dock bör de inte användas om du bär kontaktlinser, och de innehåller konserveringsmedel vilket kan vara mindre önskvärt för vissa användare.

Gör jobbet med torra ögon – och det för en riktigt billig peng! Pris fr. 25 kr.

Sist ut har vi (löjligt billiga) Artelac ögondroppar! Det vill säga – du får grymt mycket för stålarna, inte billiga som i synonym med kasst innehåll! (För det skulle ju snarare vara dyrt). Lider du av torra ögon kommer du långt på Artelac. Det är inte bara ett tårersättningsmedel, utan det fungerar faktiskt precis som naturlig tårvätska! Detta betyder att det smörjer och fuktar ögonen på ett helt naturligt sätt, vilket har en direkt och betydande lindring på torra ögon-symtom. Dessa ögondroppar är inte fria från konserveringsmedel och bör inte droppas om du har kontaktlinser i, dock har Artelac även endosbehållare som är konserveringsmedelsfria, vilka kan droppas direkt på linserna. En grymt bra budgetalternativ to say the least!

 • Storlek: 10 ml
 • Innehåller konserveringsmedel
 • Bör ej användas med linser i

Köpguide Ögondroppar

Att välja rätt ögondroppar kan vara en utmaning, med tanke på mängden olika produkter på marknaden. Det finns dock några kritiska faktorer att tänka på när du köper ögondroppar, som kan hjälpa dig att fatta det rätta beslutet.

Symptom och Användning: Det finns ett gäng olika typer av ögondroppar som behandlar olika typer av ögonproblem. Dom vanligaste är:

 • Fuktgivande ögondroppar: Används för att behandla torra ögon. Ja det är en klassiker dom flesta lider av. Dessa droppar hjälper till att återfukta ögonen och lindra irritation.
 • Allergidroppar: Används för att lindra symtom som klåda, rodnad och svullnad orsakade av allergier.
 • Röda ögon-droppar: Dessa droppar minskar rodnad i ögonen.
 • Antibakteriella ögondroppar: Används för att behandla bakteriella infektioner i ögat.
 • Glaukom-droppar: Används för att minska trycket i ögat hos personer med glaukom.

Ingredienser: Titta på ingredienserna i ögondropparna. Om du är allergisk mot något ämne, bör du se till att ögondropparna inte innehåller detta.

Konservmedel: Vissa ögondroppar innehåller konserveringsmedel för att förhindra bakterietillväxt. Dessa kan vara irriterande för vissa människor, särskilt de med känsliga ögon. Om du planerar att använda droppar ofta, kanske du vill överväga en konserveringsfri variant.

Varaktighet av lättnad: Vissa ögondroppar ger omedelbar lindring, men effekten varar inte länge. Andra kan ta lite längre tid att verka, men ger längre lindring.

Varumärke och Pris: Varumärken och pris varierar stort. Ofta betalar du mer för kända varumärken, men det betyder inte alltid att de är bättre. Försök att hitta en produkt som passar din budget men ändå uppfyller dina behov.

Rådgör med läkare: Innan du köper ögondroppar, speciellt om det är första gången eller du har specifika ögonproblem, bör du prata med en läkare eller optiker. De kan ge råd om vilka ögondroppar som kan vara bäst för dig.

Om dina ögonsymtom kvarstår eller förvärras trots användning av ögondroppar, bör du kontakta en läkare. Det kan vara tecken på ett allvarligare ögonproblem som kräver medicinsk behandling.

Frågor om Ögondroppar

Vilka ögondroppar är bäst mot torra ögon?

I vårt Bäst i Test blev Hylo-Dual Intense Eye Drops testvinnare, tack vare dess egenskaper. Dessa ögondroppar ger långvarig lindring mot irriterade, torra, svidande ögon med sin högkvalitativa hyaluronsyra och ectoin. Dess frihet från konserveringsmedel och hållbarhet på 6 månader efter öppning bidrar även till ökad miljövänlighet.

Kan det vara farligt med ögondroppar?

Generellt sätt är ögondroppar väldigt snälla. Men användningen av ögondroppar kan vara farlig om de används felaktigt eller i situationer där de inte borde användas. Läs noga på bipacksedeln eller konsultera en läkare om du är orolig.

Vad ska man tänka på när man köper ögondroppar?

Först ska du tänka på vad det är för problem du behöver hjälp med. Det finns olika ögondroppar för olika symptom: Torra ögon, svidande ögon, röda ögon, rinnande ögon osv. Många ögondroppar verkar på flera områden men ha detta i åtanke. Är du linsbärare bör du välja ögondroppar utan konserveringsmedel.

Frågor och svar

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser