1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i test: Noppborttagare – Say no to noppor!
pilo-no2-fabric-shaver.jpg

Lyx

Bäst i test noppborttagare

Steamery Pilo No.2 Fabric Shaver

9.2

Mellan

Bäst i test Noppborttagare

Singer Compact

8.4

Budget

Bästa noppborttagaren

Philips Fabric Shaver GC026/00

8

Inledning

Är det full on noppmageddon när du öppnar garderobsdörren har det blivit dags att köpa en noppborttagare. “Men inte funkar väl sånna?” tänker du nu, skeptiskt som du är. Det gör dom! Så länge man köper en som faktiskt är bra det vill säga. Och hur hittar man en sån då? Det gör man här! Med blod svett och tårar har vi nämligen lyckats hitta de 6 absolut bästa noppborttagarna på marknaden. Det enda du behöver göra är att trycka på köp. Gör det bara. Du vet att du vill.

Våra experter har landat i sex prima noppborttagare i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev Steamery Pilo No.2 Fabric Shaver testvinnare, tack vare dess släta resultat, snabba uppladdningstid och långa användningstid, användarvänlighet och riktigt snygga design

I jakten på den bästa noppborttagaren har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den noppborttagare som är bäst från den som inte är det. När det kommer till noppborttagare är resultat, grepp och snabbhet avgörande komponenter, men givetvis är hur smidig den är att använda och priset något vi också kollar på.

Med de sex noppborttagare vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Steamery Pilo No.2 Fabric Shaver – Bästa noppborttagare [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test noppborttagare

Lyx

Vinnare

7

Pris

10

Användarvänlighet

9

Ergonomi

10

Design

10

Effektivitet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Steamery Pilo No.2 är en förstklassig noppborttagare med mycket hög effektivitet, utmärkt design och användarvänlighet. Priset är något högt, men kvaliteten och prestandan motiverar det.

En Noppborttagare som verkligen gör sitt jobb! Pris fr. 650 kr.

Noppmaskin Pilo No. 2 från Steamery är en utmärkt uppdatering av deras tidigare klassiska noppmaskin Pilo (Lyxklassens utmanare). Den imponerar genom sin förmåga att effektivt ta bort noppor och ludd från alla typer av material – inklusive de mest känsliga. Dess förbättrade design gör det också enklare att rengöra den från samlade ludd vilket är mycket praktiskt. En anmärkningsvärd egenskap hos Pilo No. 2 är dess långa batteritid på 2 timmar vilket ger dig gott om tid att ta hand om flera plagg utan att oroa dig för laddning. Och när det är dags att ladda den tar det bara 2,5 timmar att få den fulladdad och redo för användning igen.

Slutresultatet då? Kläderna ser fräschare och mer välvårdade ut. Nopporna och luddet är så gott som borta och dessutom framträder både färgen och mönstret på kläderna mer när nopporna inte längre stör.

Pilo No. 2 från Steamery den bästa noppborttagaren på marknaden. Dess effektiva funktion, enkla användning och förbättrade design, tillsammans med den imponerande batteritiden, ger ett överlägset slutresultat när det gäller att hålla kläder och textilier i toppskick. Om du letar efter en pålitlig noppmaskin som levererar på alla fronter, är detta den ultimata valet.

 • Användningstid: 120 min
 • Uppladdningstid: 2.5 h
 • Varv/min: 9000
 • Effekt: 5W
 • Antal blad: 6
2

Steamery Pilo 1 Fabric Shaver

Bästa noppborttagaren

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Användarvänlighet

8

Ergonomi

8

Design

9

Effektivitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Pilo 1 är ett starkt alternativ till Pilo No.2, med bra effektivitet och användarvänlighet. Dess pris är mer överkomligt, vilket gör den till ett utmärkt val för den mer prismedvetna konsumenten.

Lyxklassens effektiva föregångare! Pris fr. 450 kr.

Vill du komma lite billigare undan och få ett resultat som närmar sig det från Pilo No. 2 är dess föregångare Pilo ett riktigt bra och effektivt alternativ! Här får du tre riktigt bra rakblad och en väldigt stark motor – faktiskt lika stark som den hos en rakapparat. Detta gör den starkare än många andra på marknaden. Slutresultatet är riktigt tillfredsställande med ett klädesplagg så gott som fritt från noppor, ludd och trådar.

Den stora skillnaden mellan Pilo 1 och Pilo 2 är att Pilo No. 2 är mer kraftfull, har hela 6 rakblad och ett större munstycke – vilket gör den lite mer effektiv. Batteritiden är också något längre. Pilo 1 är dock riktigt bra den med och ett bra alternativ för dig som vill betala lite mindre.

 • Användningstid: 50 min
 • Uppladdningstid: 5 h
 • Effekt: 5W
 • Antal blad: 3
3

Singer Compact

Bäst i test Noppborttagare

Mellan

Vinnare

10

Pris

8

Användarvänlighet

9

Ergonomi

7

Design

8

Effektivitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Singers noppmaskin erbjuder utmärkt värde för pengarna, med god användarvänlighet och effektivitet. Designen är inte lika attraktiv som några av de andra alternativen, men den är mycket ergonomisk och praktisk.

Effektiv, batteridriven noppborttagare! Pris fr. 200 kr.

Den här noppborttagaren från Singer ett utmärkt val för att hålla dina kläder och textilier i toppskick. Dess kraftfulla prestanda, slitstarka blad, inbyggda säkerhetsstopp och enkelhet att använda och rengöra gör den till en oumbärlig följeslagare i varje garderob och hem. Den har goda recensioner och rekommenderas från tidigare användare!

Den har en kompakt och ergonomisk design som gör den enkel att använda och ger ett skönt grepp. De tre knivskarpa bladen behåller sin skärpa även efter långvarig användning, vilket gör det enkelt att få tillbaka kläderna till sitt ursprungliga skick utan att behöva byta ut bladen ofta. En annan fördel är den inbyggda säkerhetsstoppen som ger extra trygghet vid användning. Detta förhindrar skador på textilierna och förhindrar att oönskade händelser inträffar när man använder noppborttagaren.

Efter användning känns kläderna riktigt fina. Nopporna och luddet avlägsnas effektivt vilket ger tyget ett betydligt förbättrat utseende. Dessutom samlas allt ludd smidigt upp i en löstagbar ludduppsamlare vilket gör det enkelt att tömma och hålla noppborttagaren ren för fortsatt användning.

 • Drift: Batteridriven
 • Antal blad: 3
4

Blaupunkt RLR301

Bäst i test noppborttagare

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Användarvänlighet

8

Ergonomi

7

Design

7

Effektivitet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Blaupunkt RLR301 är ett mer prisvärt alternativ, men det kommer med vissa kompromisser när det gäller effektivitet. Designen och ergonomin är bra, men inte exceptionella.

Enkel noppborttagare som gör det den ska! Pris fr. 215 kr.

Blaupunkt RLR301 noppborttagare är den en kompakt och effektiv lösning för att snabbt och enkelt ta bort noppor från dina kläder. Med sin kompakta och eleganta design, kraftfulla motor och ergonomiska handtag gör den noppborttagningen både effektiv och bekväm. Den gör det den ska och slutresultatet är klädesplagg som har mycket mindre noppor än tidigare. Den har även en plastbehållare där luddet samlas som är enkel att ta bort och tömma. Detta är en enkel noppborttagare som gör det den ska! Observera att uppladdningstiden dock är ganska lång.

 • Batteritid: 45 minuter
 • Uppladdningstid: 8 h
 • Effekt: 5 w
 • Antal knivar: 3
5

Philips Fabric Shaver GC026/00

Bästa noppborttagaren

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Användarvänlighet

7

Ergonomi

7

Design

8

Effektivitet

8

Totalpoäng

Motivering: Philips Fabric Shaver är ett utmärkt budgetalternativ, med bra effektivitet och användarvänlighet. Designen och ergonomin är inte lika imponerande som hos några av de dyrare modellerna, men för priset är det ett bra val.

Ett otroligt bra budgetval! Pris fr. 160 kr.

Denna noppborttagare från Philips är ett riktigt starkt budgetval. Dess effektiva funktioner, användarvänliga design och medföljande tillbehör gör den till en ovärderlig hjälpreda för att hålla din garderob fräsch och kläderna i bästa skick. Ett starkt rekommenderat val från tidigare användare!

Med dess unika avskalarhuvud och tre olika typer av hål fångar den effektivt upp noppor från dina kläder, vilket ger ett rent och snyggt resultat på bara några minuter. En av dess stora fördelar är den stora skärytan som gör det möjligt att enkelt och utan ansträngning ta bort nopporna även från stora ytor i ett enda svep. Den har en borttagbar noppbehållare som gör det enkelt att tömma den när det behövs, och den är även lätt att rengöra från ludd med den medföljande praktiska rengöringsborsten efter varje användning.

Noppor avlägsnas effektivt och kläderna blir fräscha och välvårdade igen. Det är ett utmärkt verktyg för att förlänga livslängden på dina kläder och ge dem ett förnyat utseende. Förpackningen inkluderar även en borste och ett skydd för ömtåliga textilier.

 • Drift: Batteri
6

Emerio LR-114377 – Billig Noppborttagare!

Bäst i test noppborttagare

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Användarvänlighet

7

Ergonomi

6

Design

6

Effektivitet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Emerio’s noppborttagare är det billigaste alternativet, vilket ger den höga poäng på pris. Dock kompromissar den något på effektivitet och design.

En helt okej noppborttagare till lågt pris! Pris fr. 100 kr.

Vill du komma riktigt billigt undan kan Emerio’s noppborttagare vara ett alternativ! Den är inte lika kraftfull som övriga testdeltagare och slutresultatet blir därför inte fullt så bra – men trots detta tar den ändå bort en hel del noppor och är dessutom skonsam mot kläderna. Den har en smidig behållare som går att ta bort vilket gör det enkelt att tömma den när det behövs.

Dess ergonomiska design gör den lätt att använda, och den drivs smidigt med batterier. Dess enkelhet att använda, tömma och rengöra gör den till ett praktiskt och extremt prisvärt val för alla som vill ge sina kläder en uppfräschning.

 • Drift: Batteri

Köpguide Noppborttagare 

En noppborttagare är ett användbart verktyg för att hålla dina kläder och textilier i toppskick genom att enkelt och effektivt ta bort noppor och ludd. Här är några faktorer att överväga när du väljer en noppborttagare:

 1. Effektivitet: Se efter en noppborttagare med effektiva blad som kan avlägsna noppor och ludd på ett snabbt och smidigt sätt. Kolla efter modeller med flera roterande blad eller skär för bättre resultat.
 2. Användarvänlighet: En bra noppborttagare bör vara enkel att använda. Kolla efter modeller med ergonomiska handtag och enkel knapptryckning för att aktivera bladen. En smidig och lättanvänd noppborttagare gör processen snabb och problemfri.
 3. Batteridriven eller uppladdningsbar: Noppborttagare finns i både batteridrivna och laddningsbara varianter. Uppladdningsbara noppborttagare kan vara mer bekväma eftersom de inte kräver byte av batteri, men batteridrivna alternativ är också fullgoda utmanare!
 4. Lätt att rengöra: Se till att noppborttagaren är lätt att rengöra från samlade noppor och ludd. Vissa modeller levereras med en rengöringsborste eller har en löstagbar behållare för enkel tömning och rengöring.

 

Frågor och svar om noppborttagare

I vårt test blev Steamery Pilo No.2 Fabric Shaver testvinnare, tack vare dess släta resultat, snabba uppladdningstid och långa användningstid, användarvänlighet och riktigt snygga design

Kläder får noppor på sig när små fibrer från tyget lossnar och rullar ihop sig till små bollar. Detta kan ske på grund av friktion från användning, tvättning eller torkning. Ofta uppstår noppor på områden som utsätts för extra slitage, som armbågar, knän och sidor av kläderna.

En noppborttagare fungerar genom att ha skarpa blad eller skär som roterar och effektivt skär bort noppor och ludd från kläderna. När noppborttagaren förs över tyget, fångar bladen upp de små bollarna av fibrer och avlägsnar dem från ytan. Resultatet blir att kläderna blir släta och befrias från de oönskade nopphögarna.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 • Tack för tipset om Pilo, den fungerar alldeles utmärkt, har räddat min favoritkofta!

 • Denna webbplats använder cookies

  Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

  Hantera dina cookieinställningar

  Nödvändiga cookies

  Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

  Funktionella cookies

  Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

  Cookies för statistik

  För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

  Cookies för personlig anpassning

  För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser