1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Nattkräm – Låt huden jobba under skönhetssömnen!
Skarmavbild-2023-07-26-kl.-11.33.54.jpg

Lyx

Time-Filler Night Cream, 50ml bäst i test anti-age

Time-Filler Night Cream, 50ml – Bästa nattkrämen [current_year]!

9

Mellan

Kiehl's Midnight Recovery, Omega-Rich Cloud Cream Night 50 ml bästa nattkräm återhämtning

Kiehl’s Midnight Recovery, Omega-Rich Cloud Cream Night 50 ml

8.2

Budget

Lumene Lähde Nordic Hydra Hydration Recharge Overnight Cream 50ml bra och billig nattkräm återfuktning

Lumene Lähde Nordic Hydra Hydration Recharge Overnight Cream 50ml

8.4

Inledning

Sover du bort din skönhet? Eller maximerar du skönhetssömnen med en nattkräm som jobbar i takt med drömmarna? Ja allt annat vore väl slöseri! Oavsett vilken typ av nattlirare du är, finns det en nattkräm som passar just dig. Är din hy torr och törstig? Oljig och olydig? Kanske är du på jakt efter den eviga ungdomskällan (den finns väl kanske inte riktigt, men man kan doppa tårna!) eller vill du bara ha en produkt som är snäll mot både huden och planeten? We got it! Vi har grävt djupt i nattkrämens värld för att hjälpa dig hitta den perfekta krämen för dina individuella behov. Lägg huvudet på kudden, släck alla ljus och låt oss introducera dig för dom bästa nattkrämerna 2024!

Våra experter har landat i sex nattkrämer i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Är du förresten ute efter en dagkräm också? Eller boosta huden med serum, kollagen eller retinol eller nån annan härlig cocktail för fejset? Kolla in våra övriga test under skönhet!

I vårt test blev Time-Filler Night Cream från Filorga testvinnare, tack vare sin skonsamhet mot huden – utan att tumma på effektiviteten! Filorgas Night Cream presterar högt inom alla områden. Den ger utmärkt återfuktning och anti-aging effekter och är bra för alla hudtyper.

I jakten på den bästa nattkräm har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den nattkräm som är bäst från den som inte är det. När det gäller nattkräm är såklart effekten en avgörande faktor, men sen tillkommer det såklart ingredienser, hållbarhet, konsistens, applicerbarhet och pris.

Med de sex nattkrämer vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Time-Filler Night Cream, 50ml – Bästa nattkrämen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Time-Filler Night Cream, 50ml bäst i test anti-age

Lyx

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

10

Anti-aging

10

Passande för hudtyper

9

Totalpoäng

Motivering: Filorgas Night Cream presterar högt inom alla områden. Den ger utmärkt återfuktning och anti-aging effekter och är bra för alla hudtyper.

Återfuktande, rynkreducerande och kollagenboostande så det smäller om det! Pris fr. 580 kr.

Först ut och skarpast (enligt oss) i testet är Filorgas Time-Filler Night Cream! Ja den har verkligen levererat på alla fronter. Här har vi en nattkräm som är återfuktande och rynkreducerande, och gör huden sådär följsam och full av lyster som man verkligen vill åt! Torrhetslinjer minskar verkligen, särskilt mellan ögonbrynen och kring nasolabialvecken. Dessutom passar den alla hudtyper, även om den är optimal för torr hud. Filorgas unika kompott av hyaluronsyra och kollagenbooster gör underverk på både fina torrhetslinjer och djupare rynkor. Och man ser faktiskt rätt pigg ut även trötta mornar!

 • Storlek: 50 ml
 • Typ av nattkräm: Multi-korrigerande för reducering av alla typer av rynkor
 • Ytterligare egenskaper: Innehåller hyaluronsyra och kollagenbooster för djupa rynkor, hexapeptid för mimiska rynkor, syra kombinerat med strandlilja för ytliga rynkor och bomullsgräs och rapsolja för torrhetsrynkor. Passar alla hudtyper.
2

Verso Night Cream, 50 ml

Verso Night Cream, 50 ml nattkräm med retinol

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

9

Anti-aging

9

Passande för hudtyper

8

Totalpoäng

Motivering: Verso Night Cream ger också bra återfuktning och anti-aging effekter, och passar de flesta hudtyper. Dess höga pris sänker dock dess poäng en aning.

Från retinolgurun Verso kommer denna cellförnyande, stärkande och skonsamma nattkräm! Pris fr. 950 kr.

Versos nattkräm, med sitt unika Retinol 8 (ett A-vitaminkomplex som är åtta gånger effektivare – och hälften så irriterande för huden än vanligt retinol), har snabbt blivit en stjärnprodukt på hudvårdshimlen. Denna återfuktande nattkräm återställer huden över natten och gör underverk för cellnybildningen – du vaknar till en mjuk och smidig hy varje morgon! Den är inte bara återfuktande utan stärker även huden mot externa stressfaktorer. Den är full av naturliga antiinflammatoriska ingredienser som havre och gurkmeja, perfekt för dig som vill kombinera anti-aging med skonsam vård som är snäll mot huden. Verso har ju blivit lite av en guru inom retinolvärlden, och dom kan verkligen sina grejer. Trots att resultat uppnås långsamt och det tar några veckor innan vi ser resultat, vägs detta upp av att den passar dom flesta hudtyper och du slipper någon obekväm invänjningsperiod som annars kan behövs med just retinolprodukter. Vi älskar!

 • Storlek: 50 ml
 • Typ av nattkräm: Retinol-berikad nattkräm
 • Ytterligare egenskaper: Innehåller Retinol 8, ett A-vitaminkomplex, samt antiinflammatoriska ingredienser som havre och gurkmeja, verkar återfuktande och cellproduktion-boostande.
 • Passar för: De flesta hudtyper, särskilt för de som vill ha långvariga resultat
3

Kiehl’s Midnight Recovery, Omega-Rich Cloud Cream Night 50 ml

Kiehl's Midnight Recovery, Omega-Rich Cloud Cream Night 50 ml bästa nattkräm återhämtning

Mellan

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

8

Anti-aging

8

Passande för hudtyper

8.2

Totalpoäng

Motivering: Kiehl’s Midnight Recovery Cream erbjuder utmärkt återfuktning, bra anti-aging effekter och är miljövänligare än de tidigare produkterna. Den är dock bäst för torr hud, vilket sänker dess poäng något.

En riktig fuktboost full av omega-3- och 6-fettsyror som lämnar huden helt ljuvlig! Pris fr. 500 kr.

Här har vi en nattkräm från är SÅ återfuktande! Kiehl’s Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream är en riktigt gamechanger för dig med torr hud. Faktiskt en av dom mest återfuktande jag har provat(!). Trots dess rika konsistens känns den fjäderlätt på huden och lämnar den omedelbart mjukare och med mer lyster, helt utan att bli kladdig. Dessutom innehåller den naturliga ingredienser som omega-3- och 6-fettsyror. Vill du maxa rekommenderar vi att du kombinerar nattkrämen med Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate Facial Oil. Ännu mer fukt och huden lämnas med en rikare, fylligare look. Och bonuspoäng till Kiehl’s för att de är på väg mot en plastfri framtid med sina 30% återvunna plastförpackningar!

 • Storlek: 50 ml
 • Typ av nattkräm: Djupt återfuktande nattkräm för torr hud
 • Ytterligare egenskaper: Innehåller omega-3- och 6-fettsyror och eteriska oljor, veganvänlig, förpackningen är tillverkad av 30% återvunnen plast.
4

Origins High-Potency Night-A-Mins

Origins High-Potency Night-A-Mins nattkräm med aha

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

8

Anti-aging

8

Passande för hudtyper

8

Totalpoäng

Motivering: Origins Night-A-Mins erbjuder bra återfuktning, anti-aging effekter och är miljövänlig. Den är dock bäst för fet och aknebenägen hud, vilket sänker dess poäng något.

2-i-1-nattkräm och peeling, perfekt för dig med fet och aknebenägen hud! Pris fr. 400 kr.

Denna 2-i-1-nattkräm och peeling är även den en riktig booster! Har du exempelvis fet och aknebenägen hud, kan det vara svårt att hitta produkter som ger tillräcklig fukt utan att vara för tunga. Den här krämen levererade dock perfekt balans. Efter bara en veckas användning märks skillnad i hudton och textur tack vare dess exfolierande AHA-fruktsyror. Doften av eteriska oljor av neroli och vanilj är dessutom en lugnande bonus under kvällsrutinen! Slutligen, att veta att förpackningen är FSC-certifierad ger en extra känsla av tillfredsställelse.

 • Storlek: 50 ml
 • Typ av nattkräm: 2-i-1-nattkräm och peeling
 • Ytterligare egenskaper: Innehåller AHA-fruktsyror för exfoliering, vitaminer B, C, E, och H, eteriska oljor för lugnande doft, och är hållbart förpackad i en FSC-certifierad kartong.
5

Lumene Lähde Nordic Hydra Hydration Recharge Overnight Cream 50ml

Lumene Lähde Nordic Hydra Hydration Recharge Overnight Cream 50ml bra och billig nattkräm återfuktning

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

7

Anti-aging

10

Passande för hudtyper

8.4

Totalpoäng

Motivering: Lumene’s Overnight Cream har ett utmärkt pris, är återfuktande och passar alla hudtyper. Dess anti-aging förmåga är dock bara okej och det finns lite information om dess miljövänlighet.

Sheasmör, sötmandelolja och hyaluronsyra lämnar huden djupt återfuktad och så mjuk! Pris fr. 140 kr.

Dags för budget! Och här har vi en favorit från Lumene som är riktigt snäll på fickan utan att tumma på effektiviteten! Lumene’s Nordic Hydra Overnight Cream, med sheasmör, sötmandelolja och hyaluronsyra, lämnar huden djupt återfuktad och mjuk varje morgon. Den ger lyster (trots att den inte är en del av Nordic-C-serien) och känns så skön. Vad som verkligen sticker ut med denna kräm är dess kombination av arktiskt källvatten och pre- och postbiotika från nordisk havre, vilket hjälper till att bevara hudens naturliga mikrobiom. Dessutom är den vegansk och passar alla hudtyper, givetvis ett stort plus!

 • Storlek: 50 ml
 • Typ av nattkräm: Djupt återfuktande nattkräm
 • Ytterligare egenskaper: Innehåller sheasmör, sötmandelolja och hyaluronsyra, arktiskt källvatten och pre- och postbiotika från nordisk havre. Vegansk och passar alla hudtyper.
6

Nivea Creme

Nivea Creme bästa billig nattkräm

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

6

Anti-aging

10

Passande för hudtyper

8.2

Totalpoäng

Motivering: Nivea Creme har ett oslagbart pris och passar alla hudtyper. Den är också relativt miljövänlig. Dess återfuktande och anti-aging förmåga är dock bara medelmåttiga jämfört med de andra produkterna.

Beprövad, älskad och fylld av fett och fukt som gör underverk för huden! Pris fr. 20 kr.

Ni kanske såg SVTs experiment om hud? När halva ansiktet smörjdes in med alla möjliga produkter medan den andra halvan smörjdes med niveas klassiska kräm! Då kanske ni även minns reaktionerna när det visade sig att den här krämen var helt prima för att den både innehåller otroligt mycket fukt och fett, vilket kroppen ju älskar! Den är inte superskön att smörja på, tvärtom är den som sagt rätt fet och man får jobba in ett tag. Men jag älskar att ha den på natten, för huden känns så extremt återfuktad och studsig när man vaknar på morgonen! Efter att ansiktet sköljts med vatten efter uppvak känns det som huden skulle klara sig fint helt utan produkter. Noll torrhet! Och priset? Ja det är ju lika med noll. Ja Niveas kräm har ju dom flesta koll på, den är beprövad och älskad så det skriker om det. Och den kan användas överallt! Från armbågar till ansikte, och är lika lämplig för både barn och vuxna. Dess rika formula innehåller Eucerit®, panthenol och glycerin. En riktig pangprodukt var det här!

 • Storlek: 75-250 ml
 • Typ av nattkräm: Intensivt vårdande och mjukgörande kräm
 • Ytterligare egenskaper: Berikad med Eucerit®, panthenol och glycerin, lämplig för hela kroppen och alla åldrar, dermatologiskt testad, återvinningsbar metallförpackning.

Köpguide Nattkräm

När du letar efter en nattkräm är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att hitta en produkt som fungerar bäst för din hud. Här är en guide för att hjälpa dig i din sökning:

Förstå din hudtyp: Detta är det första och viktigaste steget. Din hud kan vara torr, fet, blandad, känslig eller normal. Varje hudtyp har sina egna unika behov och reagerar olika på olika produkter.

 • För torr hud, leta efter nattkrämer som är fyllda med fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra, ceramider och sheasmör. Dessa produkter hjälper till att låsa in fukt och hålla huden mjuk och smidig.
 • Om du har fet hud, titta efter oljefria nattkrämer eller de som innehåller ingredienser som niacinamid eller salicylsyra, som kan hjälpa till att kontrollera oljeproduktionen och rensa porerna.
 • För känslig hud, undvik produkter med starka kemikalier, parfymer och färgämnen. Satsa på produkter som har lugnande ingredienser som aloe vera och kamomill.
 • Normal och blandad hud kan ha nytta av en mängd olika nattkrämer, men se till att du inte använder något som är för tungt eller för lätt för dina specifika behov.

Välj kräm baserat på din ålder och hudens behov: Din hud förändras med tiden. Äldre hud har en tendens att vara torrare och kan visa tecken på åldrande som rynkor och fina linjer. För denna hudtyp kan en nattkräm med anti-aging ingredienser som retinol, peptider och antioxidant-rika botaniska extrakt vara till stor hjälp. Om du är yngre och din största bekymmer är akne, leta efter nattkrämer med salicylsyra eller tea tree olja.

Titta på ingredienslistan: Det är alltid viktigt att läsa ingredienslistan på någon hudvårdsprodukt. Välj produkter med högkvalitativa, naturliga ingredienser och undvik de med starka kemikalier, parabener och syntetiska dofter om du har känslig hud.

Pris och värde: Priset på nattkrämer kan variera kraftigt. Ofta betalar du för kvaliteten och koncentrationen av aktiva ingredienser i en produkt. Men det är viktigt att komma ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre. Välj en produkt som passar din budget och levererar värde för pengarna.

Recensioner: Innan du köper en nattkräm, läs recensioner från andra kunder som har provat produkten. Detta kan ge dig en idé om huruvida produkten är effektiv och värd sitt pris.

Kom ihåg, oavsett vilken nattkräm du väljer, ge den tid att arbeta. Det kan ta några veckor innan du ser några synliga förbättringar i din hud. Och om du är osäker, tveka inte att konsultera en hudläkare.

Frågor och svar om Nattkräm

Nattkrämer är formulerade för att reparera, återställa och återfukta huden medan du sover. Dom innehåller ofta mer kraftfulla ingredienser än dagkrämer, eftersom natten är en optimal tid för hudens återhämtning och reparationsprocesser.

Dagkrämer är utformade för att skydda huden mot yttre skadliga faktorer så som sol, vind och föroreningar. Dom innehåller ofta solskyddsfaktor och ingredienser som ger fukt och lyster. Nattkrämer, å andra sidan, innehåller ingredienser som är mer fokuserade på återhämtning och reparationsprocesser, och är ofta tjockare och mer närande.

Det finns ingen bestämd ålder för när du bör börja använda nattkräm, men generellt sett börjar de flesta i 20-årsåldern. Detta kan variera beroende på individens hudtyp och specifika hudvårdsbehov, men man behöver inte ha ansiktet fullt av rynkor för att en nattkräm ska göra ett bra jobb. Allt från akne till torr hud kan en nattkräm hjälpa till med!

Generellt sätt är det inte optimalt med nattkräm på dagen, även om det verkligen kan funka bra. Problemet är att nattkrämer sällan innehåller solskydd och dessutom ofta är tjockare och kan upplevas väl feta under dagtid. Dessutom kan vissa ingredienser i nattkrämer, som exempelvis retinol, göra huden mer känslig för solen. Var extra noga med att titta efter om du planerar att använda din nattkräm på dagen!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser