Bäst i Test: Medel mot Nagelsvamp – Behandla nagelsvampen på momangen!

Har nageln börjat se mysko ut? Fått en gul eller brun eller grönaktig färg? Kanske blivit tjock och ojämn och fått ny form? Mm, nog kan det vara nagelsvamp minsann. Och att få nagelsvamp, eller onykomykos som det även kallas, är inte det roligaste i livet ska gudarna veta. Men! Hjälp finns att få. Ja givetvis finns det behandling mot nagelsvamp men behandling är ett måste, för svampen försvinner inte på egen hand. Beroende på hur långt gången nagelsvamp du har finns även en massa tips för att förhindra spridning eller återinfektion. Alla svar på det hittar du längre ner i det här testet, men först ut ska vi givetvis kolla in vilka nagelsvampsbehandlingar som är bäst i test! 

Våra experter har landat i sex medel mot nagelsvamp i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.  

Bästa Behandling mot Nagelsvamp 2023

Så vilken är den bästa Nagelsvampskuren 2023? Jo den heter Nalox Nagelsvampbehandling och är från kategorin Lyx! Nedan presenterar vi Hemfaktas vinnare utifrån kategorierna Lyx, Mittemellan och Budget. 

Bäst i test: Lyx

Nalox Nagelsvampbehandling 10ml – Bästa Behandling mot nagelsvamp 2023!

Snabbt resultat och snabb procedur! Pris fr. 250 kr.

Nalox Nagelsvampbehandling 10ml bäst i test

Först ut i det här testet har vi Nalox Nagelsvampbehandling! En imponerande effektiv svampbehandlare som är enkel att applicera och snabbt ger en märkbar förbättring. Standardtiden för att se resultat är ofta redan efter en till två veckors användning då den hunnit minska båda klåda och missfärgning. Behandlingen är snabbtorkande och lämnar ingen obehaglig lukt. Nalox bryter ned dom svampceller som vanligtvis orsakar nagelsvamp samtidigt som den tillför och binder fukt, samt slätar ut nageln. Medlet är kliniskt bevisat mot svampinfektion i naglarna och motverkar även framtida angrepp. Dessutom är den fri från konserveringsmedel och parfym och med ingredienser som är biologiskt nedbrytbara!

 • Behandlar nagelsvamp effektivt och säkert
 • Förbättring kan ses redan efter 1-2 veckor
 • Hjälper mot missfärgningar och skadade naglar

Specifikationer

 • Storlek: 10 ml
 • Beredningsform: Lösning

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

Utmanare Lyxklassen: Funge X Nagelsvampsplåster 14st 

Riktigt smidiga plåster! Pris fr. 280 kr.

                  –  Funge X Nagelsvampsplåster 14st bästa nagelsvampsplåster

En annan skön lösning på nagelsvamp är plåster! Där Funge X Nagelsvampsplåster kommer in som utmanare i lyxklassen. Riktigt enkla att använda och perfekt för den som inte gillar att kladda med vätska. Dessa plåster sitter stadigt på naglarna under behandlingen. Dom minskar klåda och missfärgning, samtidigt som dom skyddar från yttre faktorer. Plåstret är specialgjort för att undvika huden och ska sitta i 8 timmar, perfekt under nattsömnen. Ett riktigt smidigt medel mot nagelsvamp som dessutom förbättrar nagelns utseende förvånansvärt snabbt. Starta behandlingen med Funge X nagelsvampsplåster, fortsätt sedan med Funge X pensel!

 • Effektiv behandling mot nagelsvamp
 • Praktiskt och lättapplicerat plåster
 • Kan användas från 12 års ålder

Specifikationer

 • Förpackningsstorlek: 14 st

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

Bäst i test: Mittemellan

Vinnare Mellanklassen: Finail Amorolfin Medicinskt Nagellack 5% 3 ml 

Genomskinligt nagellack vid måttligt utvecklad nagelsvamp! Pris fr. 200 kr.

Finail Amorolfin Medicinskt Nagellack 5% 3 ml bäst i test

Vinnaren i mellanklassen är ett medicinskt nagellack (obs, för dig över 18 år!) som behandling mot din nagelsvamp. Finil innehåller amorolfin, vilket är ett ämne som har effekt mot flera av dom svamparter som kan orsaka angreppen. Nagellacket kan används vid måttligt utbredd nagelsvamp vilket innebär att svampen inte hunnit angripa nagelns tillväxtzon (det ljusare halvmåneformade området längst in på nageln). Är svampen med utbredd än så bör du kontakta läkare. Du ska använda nagellacket ändå till den infekterade nageln vuxit ut och läkt – vilket är något som kan ta tid, men där måste du ha tålamod. Normalt tar detta upp till 6 månader för fingernaglar och 9–12 månader för tånaglar. Är det första gången du drabbas av besvären ska du först få diagnos från en läkare. Kosmetiskt nagellack eller lösnaglar ska inte användas under behandlingen med Finail.

 • Behandlar nagelsvamp
 • Genomskinligt nagellack
 • Används efter diagnos
 • Från 18 år

Specifikationer

 • Förpackningsstorlek: 3 ml
 • I kartongen medföljer 30 nagelfilar, 10 plastspatlar och 30 rengöringskompresser.

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

 

Utmanare Mellanklassen: Abicin 30% Nagelsvamp Behandling 10ml

Behandling av nagelsvamp med naturlig kåda från skogsgran! Pris fr. 180 kr.

Abicin 30% Nagelsvamp Behandling 10ml bästa medel nagelsvamp lack

Utmanaren i mellanklassen gäller även den vid måttlig eller lindrig form av nagelsvamp eller bakterieorsakad nagelvallsinflammation och kommer i lackform. Abicin är en behandling som innehåller renad och naturlig kåda från stammen på skogsgran. Den är mycket lätt att applicera och torkar snabbt och det fina är att du bara behöver applicera den ett par gånger i veckan. Perfekt för dig som har det klurigt med att komma igår daglig dos!

 • Behandlar lindrig och medelsvår nagelsvamp
 • Appliceras endast två gånger i veckan
 • Med ingredienser från naturlig grankåda

Specifikationer

 • Förpackningsstorlek: 10 ml
 • Form: Nagellack

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

Bäst i test: Budget

Vinnare Budgetklassen: CuraFoot Antiseptiskt Fotbad 500g

Skönt och förebyggande fotbad för både nagel- och fotsvamp! Pris fr. 120 kr.

CuraFoot Antiseptiskt Fotbad 500g bästa billiga nagelsvamp

 

Först ut i budgetklassen har vi ett antiseptiskt fotbad! CuraFoot motverkar både nagel- och fotsvamp och kan användas både förebyggande och under pågående svampinfektion för att förhindra att den sprider sig till andra områden (eller till andra personer omkring dig). När det här pulvret löses i vatten bildas ett aktivt syre verksamt mot dermatofyten Trichophyton rubrum, som är den vanligaste orsaken till både fot- och nagelsvamp. CuraFoot kan också användas förebyggande mot nagelsvamp på fingrarna.

 • Antiseptiskt fotbad
 • Motverkar fot- och nagelsvamp
 • Mjukgörande och rengörnade egenskaper

Specifikationer

 • Förpackningen med 500 gram räcker till ca 30 stycken fotbad.

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

Utmanare Budgetklassen: Scholl Svampdödande Skospray 250ml – Billig behandling av fotsvamp!

Riktigt praktisk och billig skospray mot nagel- och fotsvamp! Pris fr. 70 kr.

Scholl Svampdödande Skospray 250ml billig fotsvamp behandling

Sist ut och billigast i testet har vi Scholls Svampdödande skospray. Det här är ett desinfektionsmedel för hygienisk vård som sprayas på insidan av dina skor. Det dödar hela 99,9% av svamp som orsakar fotsvamp och nagelsvamp och är grymt enkelt att använda. Spraya mot insidan av skon 2-3 gånger. Låt skorna torka innan du sätter på dig dem. Tänk på att desinficera alla skor du har använt nyligen först. Svampen kan överleva i skorna i månader även efter att du har behandlat och blivit av med fot- eller nagelsvampen, så du riskerar att bli smittad igen. 

Specifikationer

 • Förpackningsstorlek: 250 ml

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

Så här utsåg vi testvinnarna

I vårt test blev Nalox Nagelsvampbehandling testvinnare, tack vare att den är grymt effektiv och lätt att använda. Behandlingen ger resultat bara efter ett par veckor då både klåda och missfärgning vanligtvis hunnit minska.

I jakten på den bästa behandlingen mot nagelsvamp har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det medel som är bäst från den som inte är det. När det kommer till nagelsvamp är effektivitet, användningstid och applicerbarhet det vi tittar på främst. Men även prisbild finns med när vi utser testvinnare.

Med de sex medel mot nagelsvamp vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Köpguide för medel mot Nagelsvamp

Här är några saker att tänka på inför ditt behandlande av nagelsvampen. Kom ihåg att denna guide endast är en övergripande översikt och att det alltid är bäst att rådgöra med en medicinsk professionell för att få en korrekt diagnos och rekommendation baserat på dina individuella behov.

 1. Identifiera dina behov: Bestäm om du föredrar en receptfri behandling eller om du behöver receptbelagda läkemedel. Om du har en mild till måttlig infektion kan receptfria alternativ vara tillräckliga. För svårare infektioner kan det vara nödvändigt att söka medicinsk hjälp och få receptbelagda läkemedel.
 2. Aktiva ingredienser: Vanliga svampdödande ingredienser att leta efter är miconazol, terbinafin och amorolfin. Dessa finns i olika former som krämer, lösningar eller lack. Läs noga på förpackningen för att se vilken aktiv ingrediens produkten innehåller och hur den ska användas.
 3. Appliceringsmetod: Ta hänsyn till vilken typ av produkt du är bekväm med att använda. Vissa produkter kan kräva att du applicerar dem på den drabbade nageln medan andra kan vara mer praktiska, som nagellack eller spray.
 4. Behandlingstid: Nagelsvampbehandlingar kan vara långvariga och kräva tålamod. Läs på förpackningen eller rådgör med en apotekare för att få en uppfattning om hur lång behandlingstiden kan vara och hur ofta produkten ska användas.
 5. Användarrecensioner: Innan du köper ett medel kan det vara bra att läsa användarrecensioner och omdömen online för att få en uppfattning om hur effektiva produkterna har varit för andra användare. Tänk dock på att resultat kan variera från person till person.
 6. Pris: Priserna på medel mot nagelsvamp kan variera. Jämför priser mellan olika märken och produkter för att hitta ett alternativ som passar din budget.
 7. Rådfråga läkare eller apotekare: Om du är osäker på vilken behandling som passar dig bäst, eller om du har andra hälsoproblem eller medicineringar som kan påverka valet av behandling, kontakta din läkare eller apotekare för rådgivning.

Hur blir man av med nagelsvamp?

Nagelsvamp, även känd som onykomykos, kan vara en besvärlig åkomma att behandla. Det finns olika metoder för att bli av med nagelsvamp, men det är viktigt att komma ihåg att det kan ta tid och tålamod eftersom nagelsvamp kan vara svår att helt eliminera. Här är några vanliga behandlingsalternativ:

 1. Lokala svampmedel: Det finns receptfria eller receptbelagda krämer, lösningar och lack som kan appliceras direkt på den drabbade nageln. Dessa preparat innehåller vanligtvis svampdödande ämnen som miconazol, terbinafin eller amorolfin. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant och vara konsekvent med behandlingen under en längre tid, eftersom det kan ta månader innan nagelsvampen försvinner helt.
 2. Muntliga svampmedel: Vid mer svårbehandlad nagelsvamp kan en läkare ordinera muntliga svampmediciner. Dessa läkemedel, såsom terbinafin eller itrakonazol, tas under en längre period, vanligtvis flera veckor eller månader. De fungerar genom att angripa svampen från insidan av kroppen och kan vara effektiva, men de kan också ha biverkningar, så det är viktigt att följa läkarens råd och övervaka eventuella reaktioner.
 3. Nagelavlägsnande: I vissa fall kan det vara nödvändigt att helt eller delvis avlägsna den infekterade nageln för att behandla nagelsvampen mer effektivt. Detta kan göras genom kirurgiskt ingrepp eller genom laserbehandling. Proceduren kan vara smärtsam och kräver vanligtvis lokalbedövning.

Utöver dessa behandlingsalternativ är det också viktigt att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra spridning och återinfektion av nagelsvamp. Här är några tips:

 • Håll dina fötter och händer rena och torra.
 • Använd öppna skor eller andningsbara material för att minska fuktighet.
 • Undvik att gå barfota på offentliga platser som pooler och omklädningsrum.
 • Byt regelbundet ut strumpor och använd bomullsstrumpor som absorberar fukt.
 • Klipp och fila naglarna korta för att minska svampens överlevnadsutrymme.
 • Undvik att dela nagelfilar, nagelklippare eller andra nagelredskap med andra människor.
 • Undvik att applicera nagellack eller konstgjorda naglar under pågående infektion.

Om du lider av nagelsvamp rekommenderas det att du rådgör med en läkare eller en hudläkare för att få en korrekt diagnos och behandlingsrekommendation baserat på dina specifika omständigheter.

Hur ser nagelsvamp ut?

Nagelsvamp, även känd som onykomykos, kan se olika ut beroende på svårighetsgraden och vilken typ av svamp som orsakar infektionen. Här är några vanliga tecken och symptom på nagelsvamp:

 1. Missfärgning: En av de vanligaste tidiga tecknen på nagelsvamp är missfärgning av nageln. Nageln kan bli gul, brun, vitaktig eller grönaktig. Färgförändringen kan börja vid nagelns spets och sprida sig successivt mot basen.
 2. Tjocknad nagel: Svampinfektion kan göra nageln tjock och ojämn. Nageln kan förlora sin normala struktur och bli skör eller spröd.
 3. Förändrad form: Infekterade naglar kan ändra form och bli deformerade. De kan bli konkava, upphöjda eller skålliknande.
 4. Förtjockning av nagelbädden: Svampinfektion kan också påverka huden runt nageln, vilket kan leda till förtjockning och missfärgning av nagelbädden.
 5. Smulig eller flagande yta: Nageln kan utveckla en smulig eller flagande yta. Delar av nageln kan lossna eller avskalas.
 6. Ömhet eller smärta: I vissa fall kan nagelsvamp orsaka obehag, ömhet eller smärta runt den drabbade nageln, särskilt när tryck appliceras.

Det är viktigt att notera att inte alla förändringar i naglarna är resultatet av nagelsvamp. Andra tillstånd, såsom psoriasis eller skador på nageln, kan också ge liknande symtom. Om du misstänker att du har nagelsvamp rekommenderas det att du rådgör med en läkare eller en hudläkare för att få en korrekt diagnos och behandling.

Hjälper ättika mot nagelsvamp?

Ättiksyra är en antibakteriell vätska och har (åtminstone i teorin) effekt mot lindrig nagelsvamp, om svampen sitter på huden. Men ättiksyran kommer inte in under nagelplattan, där själva orsaken till svampen sitter. Det finns heller inga studier som kan påvisa att ättika har effekt mot nagelsvamp.

Anna Sjöö

Jag är utbildad journalist och en av ledsagarna här på Hemfakta! Mitt mission är att vägleda dig i pryldjungeln och jag tror vi är en bra match för jag är en sucker för bäst-i-test – med ett extra öga för coola köksmaskiner. E-post - LinkedIn

Lämna en kommentar