1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Medel mot Nagelsvamp – Behandla nagelsvampen på momangen!
Nalox-Nagelsvampbehandling-10ml-bast-i-test.jpg

Lyx

Nalox Nagelsvampbehandling 10ml bäst i test

Nalox Nagelsvampbehandling

8.8

Mellan

Finail Amorolfin Medicinskt Nagellack 5% 3 ml bäst i test

Finail Amorolfin Medicinskt Nagellack 

7.6

Budget

CuraFoot Antiseptiskt Fotbad 500g bästa billiga nagelsvamp

CuraFoot Antiseptiskt Fotbad

8.6

Inledning

Har nageln börjat se mysko ut? Fått en gul eller brun eller grönaktig färg? Kanske blivit tjock och ojämn och fått ny form? Mm, nog kan det vara nagelsvamp minsann. Och att få nagelsvamp, eller onykomykos som det även kallas, är inte det roligaste i livet ska gudarna veta. Men! Hjälp finns att få. Ja givetvis finns det behandling mot nagelsvamp så du blir kvitt besvären men behandling är ett måste, för svampen försvinner inte på egen hand. Beroende på hur långt gången nagelsvamp du har finns även en massa tips för att förhindra spridning eller återinfektion. Alla svar på det hittar du längre ner i det här testet, men först ut ska vi givetvis kolla in vilka nagelsvampbehandlingar som är bäst i test! 

Vi på Hemfakta har utsett kliniskt bevisade Nalox till årets bäste Nagelsvampbehandling! Här har vi en imponerande effektiv svampbehandlare som är enkel att applicera och snabbt ger en märkbar förbättring. Luktfri, snabbtorkande, biologiskt nedbrytbar, minskar klåda och missfärgning på ett kick!

Våra experter har landat i sex medel mot nagelsvamp i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.  

I jakten på den bästa behandlingen mot nagelsvamp har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det medel som är bäst från den som inte är det. När det kommer till nagelsvamp är effektivitet, användningstid och applicerbarhet det vi tittar på främst. Men även prisbild finns med när vi utser testvinnare. Här har vi en kavalkad av svampbekämpare, ett showdown mellan de bästa i testen från lyx till budget. Låt oss dyka in i världen av nagelsvamp och se hur dessa sex konkurrenter står sig mot varandra!

1

Nalox Nagelsvampbehandling – Bästa Behandling mot nagelsvamp [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Nalox Nagelsvampbehandling 10ml bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

10

Effektivitet

9

Säkerhet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Nalox utmärker sig med sin höga effektivitet och användarvänlighet. Dess hållbarhetsprofil och säkerhet är också imponerande, vilket gör den till en stark vinnare i lyxklassen. Trots ett högre pris, levererar produkten resultat som rättfärdigar kostnaden.

Snabbt resultat och snabb procedur, vår favorit! Pris ca. 250 kr.

Vi på Hemfakta har utsett kliniskt bevisade Nalox till årets bäste Nagelsvampbehandling! Här har vi en oerhört imponerande effektiv svampbehandlare som är enkel att applicera och snabbt ger en märkbar förbättring. Luktfri, snabbtorkande, biologiskt nedbrytbar, minskar klåda och missfärgning på ett kick!

Ja först ut i det här testet har vi Nalox Nagelsvampbehandling! Standardtiden för att se resultat är ofta redan efter en till två veckors användning då den hunnit minska båda klåda och missfärgning. Behandlingen är snabbtorkande och lämnar ingen obehaglig lukt. Nalox bryter ned dom svampceller som vanligtvis orsakar nagelsvamp samtidigt som den tillför och binder fukt, samt slätar ut nageln. Medlet är kliniskt bevisat mot svampinfektion i naglarna och motverkar även framtida angrepp. Dessutom är den fri från konserveringsmedel och parfym och med ingredienser som är biologiskt nedbrytbara!

 • Storlek: 10 ml
 • Beredningsform: Lösning
 • Behandlingstid: Förbättring kan ses redan efter 1-2 veckor, men ofta krävs 3-6 månaders behandling för att nå en väsentlig förbättring
 • Funktion: Behandlar nagelsvamp, förebygger nya angrepp, Hjälper mot missfärgningar och skadade naglar
 • Övriga egenskaper: Fri från konserveringsmedel och parfym och med ingredienser som är biologiskt nedbrytbara
 • Innehåller: Propylenglykol, Karbamid, Glycerol, Mjölksyra, Vatten, Natriumhydroxid, Dinatrium EDTA Läs förklaring

Fördelar

 • En del användare rapporterar en synlig förbättring av naglarna inom kort tid efter användning.
 • Produkten beskrivs som lätt att applicera, vilket underlättar behandlingen.
 • Några recensenter upplever att Nalox är effektivt i kombination med andra svampdödande metoder, som fotbad och speciell tvätt av strumpor.

Nackdelar

 • Användare anger att produkten tar lång tid att visa sitt slutgiltiga resultat.

Sammanfattning: För att ge en välgrundad översikt av Nalox Nagelsvampbehandling har vi analyserat användarrecensioner från Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-11-15)). Totalt har omkring 30 recensioner granskats för att sammanställa dessa för- och nackdelar. Dessa användaromdömen erbjuder en insikt i både de positiva och negativa aspekterna av produkten. Antalet källor för denna sammanställning är begränsade till den tillgängliga informationen.

2

Funge X Nagelsvampsplåster 

Funge X Nagelsvampsplåster 14st bästa nagelsvampsplåster

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

7

Effektivitet

8

Säkerhet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Funge X är en utmanare med bra användarvänlighet och säkerhetsprofil. Dock når den inte upp till samma effektivitetsnivå som Nalox och är något dyrare, vilket sänker dess totala betyg.

Riktigt smidiga plåster! Pris ca. 280 kr.

En annan skön lösning på nagelsvamp är plåster! Där Funge X Nagelsvampsplåster kommer in som utmanare i lyxklassen. Riktigt enkla att använda och perfekt för den som inte gillar att kladda med vätska. Dessa plåster sitter stadigt på naglarna under behandlingen. Dom minskar klåda och missfärgning, samtidigt som dom skyddar från yttre faktorer. Plåstret är specialgjort för att undvika huden och ska sitta i 8 timmar, perfekt under nattsömnen. Ett riktigt smidigt medel mot nagelsvamp som dessutom förbättrar nagelns utseende förvånansvärt snabbt. Starta behandlingen med Funge X nagelsvampsplåster, fortsätt sedan med Funge X pensel!

 • Storlek: 14 st plåster
 • Beredningsform: Plåster
 • Behandlingstid: 8 timmar per gång (perfekt under nattsömnen)
 • Funktion: Minskar klåda och missfärgning, samtidigt som dom skyddar från yttre faktorer
 • Övriga egenskaper: Kan användas från 12 års ålder. Produkten verkar endast lokalt och kan därför användas under graviditet och amning
 • Innehåller: Urea, 1,3-butylenglykol, fumarsyre Läs förklaring

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Funge X Nagelsvampslåster, men betygen är däremot genomgående höga vilket talar för positiva upplevelser hos användare.

Sammanfattning: För att ge en välgrundad översikt av Funge X Nagelsvampslåster analyserar vi vanligtvis användarrecensioner från olika källor. I detta fall är dock användarupplevelserna online begränsade till betyg hos bland annat Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-11-15)).

Duellen

Lyx

Nalox Nagelsvampbehandling – Bästa Behandling mot nagelsvamp 2024! vs. Funge X Nagelsvampsplåster 

Först i ringen, lyxklassens vinnare Nalox och dess utmanare Funge X. Nalox, en lösning med kliniskt bevisad svampbekämpande effekt, ger snabba resultat och minskar klåda och missfärgning i en handvändning. Dessutom är den biologiskt nedbrytbar – snacka om att slå två flugor i en smäll! Å andra sidan har vi Funge X plåstret, en smidig lösning för den som inte vill kladda. Perfekt under nattsömnen, men något bakom i effektivitetsracet jämfört med Nalox. Så även om Funge X är en stark utmanare, är det Nalox som tar hem spelet med sin högre effektivitet och hållbarhetspoäng.

3

Finail Amorolfin Medicinskt Nagellack 

Finail Amorolfin Medicinskt Nagellack 5% 3 ml bäst i test

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Användarvänlighet

8

Effektivitet

8

Säkerhet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Finail erbjuder en bra balans mellan pris och effektivitet.

Genomskinligt nagellack vid måttligt utvecklad nagelsvamp! Pris ca. 200 kr.

Vinnaren i mellanklassen är ett medicinskt nagellack (obs, för dig över 18 år!) som behandling mot din nagelsvamp. Finil innehåller amorolfin, vilket är ett ämne som har effekt mot flera av dom svamparter som kan orsaka angreppen. Nagellacket kan används vid måttligt utbredd nagelsvamp vilket innebär att svampen inte hunnit angripa nagelns tillväxtzon (det ljusare halvmåneformade området längst in på nageln). Är svampen med utbredd än så bör du kontakta läkare. Du ska använda nagellacket ändå till den infekterade nageln vuxit ut och läkt – vilket är något som kan ta tid, men där måste du ha tålamod. Normalt tar detta upp till 6 månader för fingernaglar och 9–12 månader för tånaglar. Är det första gången du drabbas av besvären ska du först få diagnos från en läkare. Kosmetiskt nagellack eller lösnaglar ska inte användas under behandlingen med Finail.

 • Storlek: 3 ml
 • Beredningsform: Genomskinligt nagellack
 • Behandlingstid: Du ska använda nagellacket ändå till den infekterade nageln vuxit ut och läkt – vilket är något som kan ta tid, normalt upp till 6 månader för fingernaglar och 9–12 månader för tånaglar.
 • Funktion: Behandlar måttligt utbredd nagelsvamp
 • Övriga egenskaper: I kartongen medföljer 30 nagelfilar, 10 plastspatlar och 30 rengöringskompresser. Från 18 år. Används efter diagnos
 • Innehåller: amorolfinhydroklorid, ammoniummetakrylat sampolymer (typ A), butylacetat, etylacetat, vattenfri, etanol, triacetin Läs förklaring

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Finail Amorolfin, men i samtal med apotek har vi fått en positiv bild av produkten som snabb och effektiv.
4

Abicin 30%

Abicin 30% Nagelsvamp Behandling 10ml bästa medel nagelsvamp lack

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

6

Effektivitet

7

Säkerhet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Abicin är prisvärd och användarvänlig, men dess effektivitet är något lägre jämfört med Finail.

Behandling av nagelsvamp med naturlig kåda från skogsgran! Pris ca. 180 kr.

Utmanaren i mellanklassen gäller även den vid måttlig eller lindrig form av nagelsvamp eller bakterieorsakad nagelvallsinflammation och kommer i lackform. Abicin är en behandling som innehåller renad och naturlig kåda från stammen på skogsgran. Den är mycket lätt att applicera och torkar snabbt och det fina är att du bara behöver applicera den ett par gånger i veckan. Perfekt för dig som har det klurigt med att komma ihåg en daglig dos!

 • Storlek: 10 ml
 • Beredningsform: Nagellack
 • Behandlingstid: Appliceras endast två gånger i veckan
 • Funktion: Behandlar lindrig och medelsvår nagelsvamp
 • Övriga egenskaper: Med ingredienser från naturlig grankåda
 • Innehåller: Granens (Picea abies) kåda, Ethanol denat., Methoxyisopropanol, Propylene, Glycol, Isopropyl myristate Läs förklaring

Fördelar

 • Användare upplever att produkten börjar verka inom några veckor.
 • Flertalet recensioner indikerar att Abicin 30% är effektivt vid regelbunden användning.
 • Några användare betonar vikten av att vara flitig med appliceringen för att uppnå bästa resultat.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns är att nageln kan bli svart under behandlingen, vilket kan vara estetiskt störande för användaren.

Sammanfattning: För att ge en överblick av Abicin 30% Nagelsvampbehandling har vi granskat användarrecensioner från Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-11-15)). Denna analys baseras på ett begränsat antal av 6 recensioner. Recensionerna ger en inblick i användarnas erfarenheter, både positiva och negativa. Denna sammanfattning är baserad på de tillgängliga recensionerna från denna enda källa.

Duellen

Mellan

Finail Amorolfin Medicinskt Nagellack  vs. Abicin 30%

Nästa match? Mellanklassens toppar, Finail och Abicin. Finail, ett medicinskt nagellack, är stjärnan här med dess innehåll av amorolfin som effektivt bekämpar en rad svamparter. Tålamod är nyckeln, men resultatet är värt väntan. Dess konkurrent, Abicin, tar en naturvänlig väg med ingredienser från skogsgranens kåda. Användarvänlig och snabbtorkande, men ack så besviken i effektivitetsavdelningen jämfört med Finail. Det blir en tydlig vinst för Finail i mellanklassen, tack vare dess allsidiga formel och starka prestanda.

5

CuraFoot Antiseptiskt Fotbad

CuraFoot Antiseptiskt Fotbad 500g bästa billiga nagelsvamp

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

7

Effektivitet

9

Säkerhet

8.6

Totalpoäng

Motivering: CuraFoot erbjuder en utmärkt prisvärdhet och är både användarvänligt och säkert. Dess effektivitet och hållbarhetsprofil är tillräckligt för att göra det till en stark kandidat i budgetklassen.

Skönt och förebyggande fotbad för både nagel- och fotsvamp! Pris ca. 120 kr.

Först ut i budgetklassen har vi ett antiseptiskt fotbad! CuraFoot motverkar både nagel- och fotsvamp och kan användas både förebyggande och under pågående svampinfektion för att förhindra att den sprider sig till andra områden (eller till andra personer omkring dig). När det här pulvret löses i vatten bildas ett aktivt syre verksamt mot dermatofyten Trichophyton rubrum, som är den vanligaste orsaken till både fot- och nagelsvamp. CuraFoot kan också användas förebyggande mot nagelsvamp på fingrarna.

 • Storlek: Förpackningen med 500 gram räcker till ca 30 stycken fotbad.
 • Beredningsform: Antiseptiskt fotbad
 • Behandlingstid: För bästa resultat rekommenderas kontinuerliga behandlingar 2-3 ggr/vecka tills önskat resultat har uppnåtts.
 • Funktion: Motverkar fot- och nagelsvamp. Kan användas både förebyggande och under pågående svampinfektion för att förhindra att den sprider sig till andra områden (eller till andra personer omkring dig)
 • Övriga egenskaper: Mjukgörande och rengörande egenskaper
 • Innehåller: Natriumperkarbonat Läs förklaring

Fördelar

 • Användare rapporterar en omedelbar känsla av förbättring och välbefinnande i fötterna efter användning.
 • Flera recensioner betonar att produkten är effektiv mot fotsvamp och nagelsvamp, med synliga resultat efter ett par behandlingar.
 • Användare uppskattar att fotbadet gör fötterna mjukare och bidrar till att lindra hälsprickor och hård hud.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns är att pulvret ibland löser sig långsamt i vattnet, vilket kan vara något opraktiskt för användaren.
 • Enstaka användare upplever att produkten inte är lika effektiv som andra, dyrare alternativ på marknaden.

Sammanfattning: Denna översikt baseras på recensioner från flera källor, inklusive Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-11-15)), Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-11-15)), Apohem((Apohem, 2023-11-15)) och minfot.se((minfot.se, 2023-11-15)). Totalt har omkring 50 recensioner analyserats för att ge en mångfacetterad bild av användarnas upplevelser med CuraFoot Antiseptiskt Fotbad 500g. Dessa recensioner ger en bred inblick i både de positiva effekterna och eventuella begränsningar av produkten.

6

Scholl Svampdödande Skospray

Scholl Svampdödande Skospray 250ml billig fotsvamp behandling

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Användarvänlighet

6

Effektivitet

9

Säkerhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Scholl Svampdödande Skospray är mycket prisvärd och användarvänlig. Dock står den inte helt stadig på egna ben utan mår bra av komplementbehandling, vilket drar ner helhetsbetyget som nagelsvampsbehandling något.

Riktigt praktisk och billig skospray mot nagel- och fotsvamp! Pris ca. 70 kr.

Sist ut och billigast i testet har vi Scholls Svampdödande skospray. Det här är ett desinfektionsmedel för hygienisk vård som sprayas på insidan av dina skor. Det dödar hela 99,9% av svamp som orsakar fotsvamp och nagelsvamp och är grymt enkelt att använda. Spraya mot insidan av skon 2-3 gånger. Låt skorna torka innan du sätter på dig dem. Tänk på att desinficera alla skor du har använt nyligen först. Svampen kan överleva i skorna i månader även efter att du har behandlat och blivit av med fot- eller nagelsvampen, så du riskerar att bli smittad igen. 

 • Storlek:  250 ml
 • Beredningsform: Spray
 • Behandlingstid: Spraya mot insidan av skon 2-3 gånger. Låt skorna torka innan du sätter på dig dem. Spraya skorna igen varje dag när du har använt dem, samtidigt som du går igenom behandlingen mot fotsvamp eller nagelsvamp.
 • Funktion: Dödar hela 99,9% av svamp som orsakar fotsvamp och nagelsvamp
 • Innehåller: Alkyl(C12-16)Dimethylbenzyl Ammonium Chloride, Didecyldimethyl Ammonium Chloride Läs förklaring

Fördelar

 • Användare uppskattar att produkten är effektiv för att hämma dålig lukt i skor.
 • Recensioner pekar på att skosprayen är lätt att applicera och torkar snabbt utan att lämna fläckar.
 • En fördel som framhålls är att sprayen har en mild doft, vilket är uppskattat av användarna.

Nackdelar

 • Begränsade recensioner gör det svårt att identifiera specifika nackdelar, men någon användare är osäker på om produkten dödar alla bakterier.

Sammanfattning: För att få en uppfattning om Scholl Svampdödande Skospray har vi samlat användarrecensioner från Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-11-15)) och Apohem((Apohem, 2023-11-15)). Antalet recensioner är dock begränsade, vilket kan påverka omfattningen av vår analys. De tillgängliga recensionerna ger dock en positiv bild av produkten, med betoning på dess förmåga att reducera dålig lukt och användarvänlighet.

Duellen

Budget

CuraFoot Antiseptiskt Fotbad vs. Scholl Svampdödande Skospray

I budgetkategorin har vi CuraFoot, ett antiseptiskt fotbad som sätter stopp för både nagel- och fotsvamp. Dess mjukgörande egenskaper och förebyggande kraft är inget annat än imponerande. Scholl Skospray, å andra sidan, är en effektiv, lättanvänd, luktbekämpande hjälte för dina skor. Men när det gäller nagelsvampbehandling, har den inte samma tyngd som CuraFoot. Så i budgetkategorin tar CuraFoot hem vinsten med sin överlägsna effektivitet och användbarhet.

Köpguide för medel mot Nagelsvamp

Här är några saker att tänka på inför ditt behandlande av nagelsvampen. Kom ihåg att denna guide endast är en övergripande översikt och att det alltid är bäst att rådgöra med en medicinsk professionell för att få en korrekt diagnos och rekommendation baserat på dina individuella behov.

 1. Identifiera dina behov: Bestäm om du föredrar en receptfri behandling eller om du behöver receptbelagda läkemedel. Om du har en mild till måttlig infektion kan receptfria alternativ vara tillräckliga. För svårare infektioner kan det vara nödvändigt att söka medicinsk hjälp och få receptbelagda läkemedel.
 2. Aktiva ingredienser: Vanliga svampdödande ingredienser att leta efter är miconazol, terbinafin och amorolfin. Dessa finns i olika former som krämer, lösningar eller lack. Läs noga på förpackningen för att se vilken aktiv ingrediens produkten innehåller och hur den ska användas.
 3. Appliceringsmetod: Ta hänsyn till vilken typ av produkt du är bekväm med att använda. Vissa produkter kan kräva att du applicerar dem på den drabbade nageln medan andra kan vara mer praktiska, som nagellack eller spray.
 4. Behandlingstid: Nagelsvampbehandlingar kan vara långvariga och kräva tålamod. Läs på förpackningen eller rådgör med en apotekare för att få en uppfattning om hur lång behandlingstiden kan vara och hur ofta produkten ska användas.
 5. Användarrecensioner: Innan du köper ett medel kan det vara bra att läsa användarrecensioner och omdömen online för att få en uppfattning om hur effektiva produkterna har varit för andra användare. Tänk dock på att resultat kan variera från person till person.
 6. Pris: Priserna på medel mot nagelsvamp kan variera. Jämför priser mellan olika märken och produkter för att hitta ett alternativ som passar din budget.
 7. Rådfråga läkare eller apotekare: Om du är osäker på vilken behandling som passar dig bäst, eller om du har andra hälsoproblem eller medicineringar som kan påverka valet av behandling, kontakta din läkare eller apotekare för rådgivning.

Frågor och svar om Nagelsvamp

Nagelsvamp, även känd som onykomykos, kan vara en besvärlig åkomma att behandla. Det finns olika metoder för att bli av med nagelsvamp, men det är viktigt att komma ihåg att det kan ta tid och tålamod eftersom nagelsvamp kan vara svår att helt eliminera. Här är några vanliga behandlingsalternativ:

Nagelsvamp, även känd som onykomykos, kan se olika ut beroende på svårighetsgraden och vilken typ av svamp som orsakar infektionen. Här är några vanliga tecken och symptom på nagelsvamp:

Ättiksyra är en antibakteriell vätska och har (åtminstone i teorin) effekt mot lindrig nagelsvamp, om svampen sitter på huden. Men ättiksyran kommer inte in under nagelplattan, där själva orsaken till svampen sitter. Det finns heller inga studier som kan påvisa att ättika har effekt mot nagelsvamp.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser