1. Hem
 2. >
 3. Trädgård
 4. >
 5. Bäst i Test: Myggfångare – Viva la myggfria sommar!
Mosquito-Magnet-Executive-bast-i-test-myggdodare-1-1-e1681980575709.jpg

Lyx

Mosquito Magnet Executive - bästa myggfångaren

Mosquito Magnet Executive – Bästa myggfångaren 2024!

9

Mellan

Thermacell MR300 - prisvärt portabelt myggskydd

Thermacell MR300

8.6

Budget

Mygg-5.jpg

Rubicson Insektsdödare – Billig och bra insektsfångare!

8.4

Inledning

Myggfångare, insektsfångare, myggdödare, myggskrämma, insektsskydd, antimygg-produkter – tänk vad vi gör för att få bukt på myggjävlarna! Visste du att ordet “myggjävlar” har googlats lika mycket som ordet “myggmedel”? Det säger något om vår syn på dessa små krabater. Men nu är dom ju också rätt jobbiga och har en tendens att lägga en otrevlig slöja på vad som annars kunde vara en riktig pangkväll. Vi vrider oss in och ut med myggspray, myggljus, myggklistermärken och myggfällor av alla dess slag för att bli av med dom, ändå tycks dom tränga sig tillbaka in i våra liv. Men inte om man skaffar sig en riktigt bra myggfångare! Nej där har du en myggfälla som gör jobbet. Men det finns en hel del olika varianter och dom ska vi ta en titt på nu! Har du en stor trädgård, en restaurang eller en egen liten sandstrand – ja då kanske du ska brassa på med en stor myggdödare som ger ett myggskydd på stor yta! Kanske en myggfångare med gasol är tricket för dig! Varenda liten mygga ska med när vi nu utser årets bästa myggfångare och blickar framåt på en sommar fri från mygg!

Våra experter har landat i sex grymma myggfångare i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev Mosquito Magnet Executive testvinnare, tack vare att den är precis så effektiv som den utger sig för att vara. Den har en täckningsyta på 4000 kvm, är luktfri och ljudlös, väderbeständig och ger verkligen ett långsiktigt skydd. Den kan placeras vart som helst tack vare att den är sladdlös och gasoldriven. Ja det här är en riktigt bra myggfångare helt enkelt som har allt vad en myggfångare bör – vilket också känns en aning på prislappen. Men ibland går verkligen stålar och kvalitet hand i hand.

I jakten på den bästa myggfångaren har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den maskin som är bäst från den som inte är det. När det kommer till myggfångare är resultat (får den myggen att försvinna?) givetvis det mest avgörande, men täckyta, långsiktighet, hållbarhet och användarvänlighet är också komponenter vi tittare närmare på.

Med de sex myggfångare vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Mosquito Magnet Executive – Bästa myggfångaren 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Mosquito Magnet Executive - bästa myggfångaren

Lyx

Vinnare

6

Pris

10

Myggeliminering

10

Täckyta

10

Hållbarhet

9

Användarvänlighet

9

Totalpoäng

Motivering: Mosquito Magnet Executive får höga poäng för dess effektiva myggeliminering och stora täckyta på 4000 kvm. Trots det höga priset har den imponerande hållbarhet och är användarvänlig med smarta funktioner. Den utmärker sig genom att vara sladdlös och har teknologiska funktioner som minskar gasförbrukningen.

För den som är sugen på en riktigt effektiv myggfångare har vi här en pangkandidat. Här pratar vi långvarigt skydd som täcker ett område på hela 4000 kvm! Pris 18 000 kr.

Om du söker det allra bästa, då är det förmodligen den här du söker. Den kostar en del, och den kan knappast kallas smidig, men det kan vara den effektivaste myggfångare som går att hitta. Dessutom har den en riktigt stor täckningsyta – närmare bestämt hela 4000 kvm. Den ger även ett långsiktigt skydd mot knott och mygg. Den är gasoldriven och sladdlös, vilket gör att den kan placeras i stort sett vart som helst, utan att man blir beroende av ett eluttag. Denna maskin har även en riktigt stort fångstnät, vilket innebär att den inte behöver tömmas så ofta. Här finns även smart teknologi och funktioner som minskad gasförbrukning, batterivarning och autostart. Några av alla andra fördelar är att den är luktfri och ljudlös, den är väderbeständig och tål regn, och dessutom är den enkel att montera.

i samarbete med PriceRunner

 • Täckningsyta: 4000 kvm
 • Drivs med: Gasol
2

Mosquito Magnet Pioneer Myggdödare

Mosquito Magnet Pioneer Myggdödare

Lyx

Utmanare

7

Pris

10

Myggeliminering

10

Täckyta

9

Hållbarhet

8

Användarvänlighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Pioneer är en effektiv myggfångare med en stor täckningsyta, men den tappar några poäng på användarvänligheten på grund av behovet av ett eluttag. Trots detta är den hållbar och erbjuder god myggeliminering.

Vår utmanare i lyxklassen är en lite enklare modell av vinnaren. Även detta är en mycket effektiv myggfångare med en stor täckningsyta på hela 4000 kvm! Pris fr. 9200 kr.

Även denna myggfångare är riktigt effektiv, och täcker hela 4000 kvm. En skillnad mot vinnaren i premiumklassen är dock att denna utöver gasolflaska även behöver ett elnät, den är alltså inte sladdlös. Det finns dock en hel del fördelar: Ett stort fångstnät som gör att den inte behöver tömmas så ofta, den är anpassad till nordiska förhållanden, den är ljudlös, den är luktfri och den är väderbeständig och kan stå ute även om det regnar.

 • Täckningsyta: 4000 kvm
 • Drivs med: Gasol, elnät
3

Thermacell MR300

Thermacell MR300 - prisvärt portabelt myggskydd

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Myggeliminering

7

Täckyta

9

Hållbarhet

10

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Thermacell MR300 får höga poäng för sin prisvärda och portabla design. Den är användarvänlig och ger effektiv myggeliminering, men täcker mindre yta jämfört med de större modellerna.

Som vinnare i mellanklassen hittar vi detta smidiga och effektiva myggskydd. Den är enkel att använda, mycket prisvärd och fungerar riktigt bra! Pris fr. 500 kr.

Detta portabla och bärbara myggskydd kan du bära med dig hela tiden, och använda precis där det behövs. Det skapar en skyddszon på 20 kvm, trots sin smidiga storlek, och är dessutom helt ljudlös och luktfri. Detta myggskydd är gasdrivet, och utsöndrar ett luktfritt myggmedel. Den smidiga storleken gör att den passar perfekt att ta med när man ska iväg – till exempel när man ska ut och tälta. Den kommer med tre mattor myggmedel, och varje matta skyddar i 4 timmar samt en gaspatron med 12 timmars drifttid.

 • Täckningsyta: 20 kvm
 • Mått: 157 x 270 x 57 mm
 • Vikt: 320 gram
4

Thermacell Halo Mini Myggfångare

Thermacell Halo Mini Myggfångare

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Myggeliminering

7

Täckyta

8

Hållbarhet

10

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Halo Mini erbjuder effektiv myggeliminering och är mycket användarvänlig. Dess kompakta design gör den smidig att använda, men den täcker inte lika stor yta som de större modellerna.

Även detta är en mycket effektiv men samtidigt smidig myggfångare. Den är enkel att använda, mycket prisvärd och ger ett riktigt bra skydd. Pris fr. 500 kr.

Här finns många fördelar: en smidig storlek, en snygg design, ett effektivt skydd och den är ljudlös och luktfri. Denna fungerar på ungefär samma sätt som vinnaren i mellanklassen, och drivs alltså med gaspatroner och mattor med myggmedel. Tre mattor med myggmedel och en gaspatron ingår, och dessa ger en drifttid på 12 timmar, därefter får man köpa till flera mattor och gaspatroner. Denna myggfångare är mycket enkel att använda och skapar en skyddszon på 20 kvm.

 • Täckningsyta: 20 kvm
 • Höjd: 16 cm
 • Diameter: 8 cm
5

Rubicson Insektsdödare – Billig och bra insektsfångare!

Mygg-5.jpg

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Myggeliminering

7

Täckyta

8

Hållbarhet

10

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Rubicson Insektsdödare får höga poäng för sitt låga pris och enkelhet. Den är effektiv inomhus, men täcker en mindre yta och är inte lika kraftfull som de större modellerna.

Vår vinnare i budgetklassen är denna prisvärda insektsfångare som trots sitt låga pris är riktigt bra, och effektiv. Den har även en smidig storlek och är mycket enkel att använda. Pris fr. 170 kr.

Denna insektsdödare överraskar med många fördelar och effektivitet, trots sitt låga pris. Den är smidig och enkel att använda, den är även enkel att rengöra och den är fri från kemikalier. Denna är för inomhusbruk, och den har en utdragbar uppsamlingsbricka som gör den enkel att rengöra. Här används ett UV-ljus som lockar till sig insekterna, och högspänningen i metallnätet dödar dem sedan. Detta metallnät är väl skyddat bakom ett galler, och insektsdödaren är säker för människor och djur. Den ansluts till ett 230 volts uttag, och kan hängas upp eller ställas på bordet. Detta kan vara ett bra val för dig som vill ha en metod som är helt fri från kemikalier, eller kanske ett bra val för dig som söker en insektsdödare att använda inomhus.

 • Metod: UV-ljus och högspänning
 • Drivs med: 230 volts uttag
 • Mått: 100 x 210 mm
6

Mr Mosquito Myggskydd

Mr Mosquito Myggfångare - billigt myggskydd

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Myggeliminering

6

Täckyta

8

Hållbarhet

9

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: Mr Mosquito Myggskydd får högsta poäng för sitt låga pris och användarvänlighet. Dock presterar den inte lika starkt när det gäller myggeliminering och täckyta jämfört med de större och dyrare modellerna.

Det här är ett mycket prisvärt och väldigt smidigt myggskydd som är enkelt att använda. Pris fr. 150 kr.

Detta myggskydd är otroligt smidigt och enkelt att använda – det kopplas bara in i eluttaget, efter att man har stoppat in en tablett med myggmedel. Det är effektivt och ljudlöst, och förutom att det kopplas in i eluttaget så används myggmedel i tablettform. En tablett räcker i 8-10 timmar, vilket gör denna perfekt när man vill ha en myggfri natt. Detta täcker en yta på 10-15 kvm, till en större yta kan flera myggskydd användas. Denna fungerar även om fönstret är öppet. 10 tabletter ingår, och därefter kan man köpa refill med 30 tabletter.

i samarbete med PriceRunner

 • Täckningsyta: 10-15 kvm
 • Vikt: 0,4 kg
 • Höjd: 11,1 cm
 • Längd: 6,5 cm
 • Bredd: 7,5 cm

Köpguide för myggfångare

Det finns som sagt en del som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en myggfångare. Något som ofta varierar mellan olika modeller är vilken metod de använder, och här finns en hel del olika alternativ. Även hur stort område de kan täcka varierar en hel del, och likaså vilken storlek de har. Här kommer vi därför att gå igenom just dessa saker: täckningsyta, metod samt storlek och utformning.

Täckningsyta

Att täckningsytan har betydelse är ganska självklart, eftersom det är detta som avgör hur stort område som blir myggfritt med myggdödaren. Det här kan också variera ganska mycket mellan olika produkter: de största, dyraste och effektivaste modellerna kan ha en täckningsyta på 4000 kvm, medan billigare och enklare modeller sällan kommer i närheten av detta. För dessa kan täckningsytan istället variera mycket, även om den brukar vara 20 kvm. Även 10-15 kvm är vanligt. Hur stor betydelse detta har, och hur stor täckningsyta man behöver, kan förstås variera mycket men ofta kan det räcka om myggfångaren täcker det rum, uterum eller uteplats där man ska vitsas.

Metod

Det finns som sagt många olika metoder som myggfångare kan använda sig av. Gas är vanligt, men även luktfria myggmedel, ljus och ljud är relativt vanliga. Många metoder är både ljudlösa och luktfria, och det finns också en hel del myggdödare som är helt fria från kemikalier.

Hur effektiva metoderna är kan förstås variera, men den största variationen i effektivitet handlar förmodligen inte om modell, utan snarare märke. Det finns helt enkelt bättre och sämre alternativ för alla metoder. Här kan man därför med fördel utgå från vilken metod man själv föredrar. Kanske vill man ha en metod utan kemikalier, eller kanske en som är sladdlös.

Storlek och utformning

Även storleken kan variera mycket mellan olika myggfångare. Det finns allt från väldigt smidiga modeller som knappt tar upp någon plats och även enkelt kan bäras med, till stora och ganska klumpiga modeller – som då ofta har en riktigt generös täckningsyta istället.

Om man vill ha en riktigt stor täckningsyta så får man förmodligen stå ut med en större storlek, men om man däremot bara vill hålla en mindre yta fri från myggor så blir alternativen desto fler. Här finns det modeller som kan hängas upp, modeller som står på bordet och även bärbara myggfångare som nästan ser ut som ficklampor – och en del kan faktiskt även användas som ficklampor.

Bästa myggfångaren 2024 – vi listar 6 modeller

Vi har tagit fram 6 stycken riktigt bra myggfångare. Här finns myggfångare som använder sig av ljus, ljud, gasol och andra metoder för att skrämma iväg eller döda mygg. För att du enkelt ska kunna hitta rätt bland dessa har vi delat upp dem i tre olika kategorier utifrån prisklass: Premiumklassen, mellanklassen och budgetklassen.

Avslutande ord inför ditt köp av myggskydd

En del av sommaren spenderas ofta med att försöka bli kvitt alla envisa mygg som förpestar de härliga sommarkvällarna. En annan del kan gå åt till att klia och behandla myggbetten dessa mygg har orsakat. För att kunna njuta av sommaren så mycket som möjligt trots dessa så finns det framför allt tre saker man bör satsa på: myggfångare, myggnät och myggmedel.

Myggnät kan ofta vara ett måste i dörröppningar och fönster, för att kunna släppa in luft utan att släppa in mygg. Varma sommarnätter kan det bli svårt att sova med fönstret stängt, men ännu svårare att sova med det öppet om det kommer in mygg. Därför är myggnät ofta en riktigt bra investering.

Myggmedel är också lite av ett måste för de flesta, som man helst enkelt sprayar på sig eller smörjer in sig med för att göra sig själv lite mindre populär bland myggen. Det finns en hel del olika myggmedel att välja mellan, och även sorter som kan användas på mindre barn också.

Om man ofta besväras av mygg på sin uteplats under härliga sommarkvällar så kan det vara väl värt att investera i en myggfångare också. Dessa fungerar på olika sätt men har alltid samma syfte: Att det ska bli myggfritt. Hur stor yta de täcker varierar mycket, och lika så deras metoder samt hur effektiva de är. Hittar man en bra myggfångare så kan det dock bli betydligt skönare att sitta utomhus under sommarkvällarna.

Vanliga frågor och svar om myggfångare

Det finns en del olika modeller av myggfångare, och de kan fungera på olika sätt. En del lockar in mygg med ljus, de kan även använda sig av luktfritt myggmedel eller gas till exempel.

Det finns modeller och märken som fungerar bra, men också de som fungerar mindre bra. Utbudet av dessa produkter är väldigt stort, och effektiviteten är mycket varierande mellan dem.

En mygg- eller insektsfångare behövs helt enkelt för att få njuta av härliga sommardagar och kvällar utan mygg och/eller insekter som annars kan göra det svårt att vistas utomhus på vissa platser.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser