1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i Test: Mobilabonnemang – Här får du mest surf för stålarna!
Fello mobilabonnemang

Lyx

Fello mobilabonnemang

Fello

9.2

Mellan

smultron abonnemang

Smultron

7.2

Budget

Halebop mobil

Halebop

8.2

Inledning

Jakten på det bästa mobilabonnemanget 2024 har påbörjats! Oavsett om du är en haj på abonnemang eller bara börjar utforska det mobila havet, är det en djungel där ute. Och därför är vi här, för att guida dig igenom snårskogen i vanlig ordning! Så, vad är det som gör det bästa mobilabonnemanget då? Det handlar inte bara om att hitta det billigaste mobilabonnemanget (även om vi inte kan förneka att pris är viktigt, vi vill ju inte att plånboken ska bli en krater). Det handlar också om att hitta rätt kombination av data, samtalstid och SMS som passar dina behov. Kanske är du en sociala medier-guru som behöver obegränsad datamängd för att frossa i memes och kattvideor, kanske är du en telefonsamtals-tyrann som älskar att prata i telefon i timmar. Du kanske är ute efter ett familjeabonnemang, det billigaste telefonabonnemanget, pensionärsrabatt eller fri surf inom EU! Oavsett har vi snickrat ihop årets lista av abonnemang till din telefax!

Ja vill du ha ett mobilabonnemang som är användarvänligt, då är verkligen Fello en stabil kandidat. Dom tog hem titeln som årets mobiloperatör 2022 och det är verkligen en titel dom förtjänar! Till skillnaden från dom flesta av dom andra abonnemangen behöver du inte tänka på att stänga av några funktioner eller oroa dig för extra kostnader om du reser inom EU eller EES. När du besöker dessa länder kan du använda ditt abonnemang precis som hemma, fello! Dessutom är det riktigt billigt, nästan alltid med pågående dunderkampanjer och du surfar på Telias stabila nät! Givetvis sparas oanvänd surf till nästa månad. Vi älskar Fello!

Låt oss hitta den perfekta vågen att surfa på, oavsett om du är en äventyrare, en pratkvarn eller bara letar efter det bästa för din plånbok. Vi går igenom pris, surf, rabatter, täckning och mycket mer i listan nedan.

När vi jämför de olika mobilabonnemangen som presenterats ovan, kan vi urskilja flera viktiga skillnader och likheter mellan dem. Här är en kort jämförelse mellan de 12 deltagande mobilabonnemangen:

1

Fello – Bästa Mobilabonnemanget [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Fello mobilabonnemang

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Täckning

8

Kundservice

10

Användarvänlighet

9

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

9.2

Totalpoäng

Motivering: Fello får en hög totalpoäng på grund av dess starka täckning, bra användarvänlighet och ett brett utbud av övriga egenskaper. Det utmärker sig genom att erbjuda pålitlig täckning och många kampanjer. Dessutom ger dom en varm, lekfull känsla som lirar väl med innehållet! Vi gillar skarpt!

Enkelheten i Fello är slående! Och du behöver inte stänga av några funktioner om du reser iväg inom EU!

Ja vill du ha ett abonnemang som är användarvänligt, då är verkligen Fello en stabil kandidat. Dom tog hem titeln som årets mobiloperatör 2022 och det är verkligen en titel dom förtjänar! Till skillnaden från dom flesta av dom andra abonnemangen behöver du inte tänka på att stänga av några funktioner eller oroa dig för extra kostnader om du reser inom EU eller EES. När du besöker dessa länder kan du använda ditt abonnemang precis som hemma, fello! Dessutom är det riktigt billigt, nästan alltid med pågående dunderkampanjer och du surfar på Telias stabila nät! Givetvis sparas oanvänd surf till nästa månad. Vi älskar Fello!

Abonnemangsalternativ

 • 3GB 105:-/mån – Halva priset i två månader!
 • 16GB 165:-/mån – Halva priset i två månader!
 • 32GB 215:-/mån – Halva priset i två månader!
 • 48GB 275:-/mån – Halva priset i två månader!
 • Seniorrabatt för dig över 55 år!
 • Studentrabatt
 • Inga bindningstider eller uppsägningstid
 • Går under Telias nät

Fördelar

 • Många användare uppskattar Fellos goda kundservice och betonar att det är lätt att komma i kontakt med företaget.
 • Användare lyfter fram den bra täckningen som en stark punkt med Fello.
 • Prisvärdheten hos Fello är en annan aspekt som ofta nämns i positiva ordalag. En del kunder menar att abonnemanget ger mycket valuta för pengarna.
 • En del recensioner noterar också att Fello har en enkel och användarvänlig app, som gör det enkelt att hålla koll på sitt abonnemang.

Nackdelar

 • Några användare har haft tekniska problem, såsom problem med MMS och internetuppkoppling.
 • En del kunder känner att Fello kunde erbjuda ett bredare utbud av tjänster och tillval.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från två olika hemsidor: Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-03)) och Fellos egen hemsida((Fello, 2023-10-03)). Antalet källor är begränsade. Dessa inkluderar ett brett spektrum av användarupplevelser, vilket ger en balanserad inblick i produktens styrkor och svagheter.

2

Tellus

tellus-mobil abonnemang

Lyx

Utmanare

9

Pris

8

Täckning

8

Kundservice

9

Användarvänlighet

8

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

8.4

Totalpoäng

Motivering: Tellus har glidit in som en stark konkurrent på mobilabonnemangsmarknaden. Stabilt, trevligt och prisvärt!

Med abonnemang under hundringen!

Hos Tellus mobil behåller du ditt nummer, har fria samtal, sms och mms – och även här surfar du som hemma inom EU! En USP hos Tellus är att det här finns abonnemang för dig som vill åt det riktigt billiga under hundringen! Är du en person som använder luren rätt begränsat och inte har nån lust att lägga onödiga stålar, ja då kan det här vara det perfekta alternativet. Just nu hittar du dessutom en härlig kampanj där samtliga abonnemang kostar 25 spänn första månaden!

Abonnemangsalternativ

 • 5GB 145:-/mån (25kr första månaden)
 • 15GB 195:-/mån (25kr första månaden)
 • 30GB 245:-/mån (25kr första månaden)
 • 100GB 345:-/mån (25kr första månaden)
 • Seniorrabatt för dig över 55 år!
 • Inga bindningstider eller uppsägningstid
 • Bra kundtjänst, stort plus!
 • Går under Tele2s nät

Fördelar

 • Användare beskriver tjänsten som pålitlig, vilket innebär att de kan lita på att samtal inte avbryts och att dataflödet är stabilt.
 • Många upplever att Tellus Mobil erbjuder en bra tjänst till en rimlig kostnad, vilket gör det till ett prisvärt alternativ.
 • Kundtjänsten får generellt positiva omdömen och beskrivs som uppmärksam och hjälpsam.

Nackdelar

 • Det finns få rapporterade nackdelar, men eftersom alla recensioner är positiva, är det svårt att få en heltäckande bild av eventuella svagheter med tjänsten.

Sammanfattning: För att få en så objektiv bild som möjligt av Tellus Mobilabonnemang har vi sammanställt recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-03)). Dessa inkluderar ett antal användarberättelser som ger en övergripande positiv bild av tjänsten. Antalet källor är begränsat till Trustpilot, och vi saknar därför en bredare grund för att dra slutsatser om eventuella nackdelar med tjänsten.

3

Smultron

smultron abonnemang

Mellan

Vinnare

7

Pris

8

Täckning

7

Kundservice

7

Användarvänlighet

7

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

7.2

Totalpoäng

Motivering: Smultron är inte lika nischad på billigt som konkurrenterna ovan, men absolut prisvärt och med många nöjda kunder. Även om det finns en viss skepsis mot kundbemötande.

Kör “prova på”-tid innan du bestämmer dig för abonnemanget som passar dig!

Hos Smultron är sloganen “Riktigt bra täckning till lågt pris”, och användarna verkar faktiskt grymt nöjda! Här har vi Tele2s nätverk, liksom Tellus och delvis Comviq, och utifrån det blir sloganen inte riktigt lika slagkraftig. Eftersom smultron trots allt ligger högre i pris än övriga två. Med det sagt kan du sänka priset om du väljer att binda dig, och “prova på”-rabatten är riktigt generös så det är helt klart värt en testsväng! Ett annat litet minus är att 5G saknas.

Abonnemangsalternativ

 • 4GB 199:-/mån 
 • 8GB 299:-/mån
 • 25GB 399:-/mån
 • 50GB 499:-/mån 
 • Har ”prova på” i två månader för 99/månad, först därefter väljer du abonnemanget som passar dig!
 • Ingen bindningstid – här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria.
 • Går under Tele2s nät

Fördelar

 • Många användare är mycket nöjda med täckningen, som de upplever som stabil och pålitlig.
 • Kostnadseffektivitet lyfts ofta fram. Användarna tycker att de får bra abonnemang till ett betydligt lägre pris jämfört med tidigare leverantörer.
 • Användarna uppskattar den goda kundservicen och nämner särskilt att medarbetarna är trevliga och ger snabb respons.
 • Flera recensenter uttrycker att övergången från en tidigare leverantör till Smultron Mobil var smidig och problemfri.

Nackdelar

 • En användare varnar för att företaget utgett sig för att vara ett annat bolag vid första kontakten och tog en kreditupplysning utan godkännande.

Sammanfattning: För att ge en objektiv bild av Smultron Mobil har vi samlat recensioner från Reco.se((Reco.se, 2023-10-03)). Eftersom källorna är begränsade till en webbplats bör man ha detta i åtanke. De flesta användare är dock överens om företagets styrkor och svagheter, vilket gör inblicken i produktens kvalitet balanserad.

4

Chilimobil – Bästa abonnemanget med obegränsad surf!

chilimobil mobilabonnemang

Mellan

Utmanare

7

Pris

7

Täckning

8

Kundservice

8

Användarvänlighet

7

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

7.4

Totalpoäng

Motivering: Chilimobil skårar högt på kundservice och skräddarsydda lösningar, vissa användare upplever dock nätproblem på vissa platser. Det är framförallt prisvärt och ett bra alternativ för dig som vill ha obegränsad surf.

Oroa dig inte över att få slut på surf, här är det hastigheten du betalar för!

Här är det inte gigen som är grejen, här har du alltid fri surf oavsett abonnemang, skillnaden är hastigheten! Och är du en stor-surfare är chilimobil ett riktigt kap. Just nu får du full fart, högsta hastighet med 5G för bara 249 kronor dom första tre månaderna! Därefter landar det på 399 kronor i månader – och även det priset är riktigt konkurrenskraftigt. Perfekt för dig som sträckkollar serier i luren om kvällen eller skrollar tik-tok 17 timmar om dagen! Här kan du dessutom sänka mobilräkningen om du värvar en polare! Och för täckningen står tre.

Abonnemangsalternativ

 • 1 mbit/s 129:-/mån, (99kr första 3 månaderna)
 • 10 mbit/s 299:-/mån, (249kr första 3 månaderna)
 • 100mbit/s 349:-/mån, (249kr första 3 månaderna)
 • Full fart med 5G 399:-/mån (249kr första 3 månaderna)
 • Som första operatör i Sverige tar vi bort alla gamla abonnemang med fasta surfpotter och ersätter dem med abonnemang där kunderna alltid har Fri Surf. Det betyder att surfen aldrig tar slut och som kund väljer du i stället hastighet efter behov.
 • Behåll nummer
 • Värva kompisar å sänk mobilräkning
 • Går under Tres nät

Fördelar

 • Många användare uppskattar den snabba responsen från kundservice, vilket gör att de känner sig lyssnade på.
 • Vissa användare lyfter fram att Chilimobil erbjuder skräddarsydda lösningar, vilket gör det enkelt att anpassa sitt abonnemang efter egna behov.
 • Kundservicens kunskap och professionalism framhålls som en annan styrka. Användarna känner att de får korrekta och användbara svar på sina frågor.
 • En del recensenter uppskattar möjligheten till flexibilitet, som att enkelt kunna pausa eller ändra sitt abonnemang.

Nackdelar

 • Ojämn täckning nämns som en kritisk punkt. Vissa kunder upplever att nätverket inte är lika pålitligt överallt.
 • Problemlösning kan vara långsam, enligt vissa användare. Det rapporteras att det i vissa fall kan ta tid att få tekniska problem lösta.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Chilimobil har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-03)). Antalet källor är begränsade, men inkluderar ändå ett brett spektrum av användarupplevelser. Detta ger en balanserad inblick i företagets styrkor och svagheter.

5

Halebop

Halebop mobil

Budget

Vinnare

8

Pris

10

Täckning

8

Kundservice

8

Användarvänlighet

7

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

8.2

Totalpoäng

Motivering: Halebop är en klassiker med många nöjda kunder och otaliga priser i bagaget. Stabilt nät, bra kundservice och bra priser!

Riktigt nöjda kunder och Telias stabila nät!

Ja dom flesta har väl koll på Halebop! Halebop har faktiskt vunnit SKI’s finaste pris 12 av 15 år och har extremt nöjda kunder! Dom är måna om sin kundservice och har en chattsupport som löser problemen alla dagar, dygnet runt. Här har du bra täckning på dom allra flesta ställen med Telias stabila nät och oanvänd surf sparas till nästa månad. 

Abonnemangsalternativ

 • 2GB 129:-/mån 
 • 6GB 209:-/mån
 • 20GB 319:-/mån (50% 3 månader om du binder 12 mån)
 • 50GB 369:-/mån (50% 3 månader om du binder 12 mån)
 • 100GB 429:-/mån (50% 3 månader om du binder 12 mån)
 • Inga bindningstider
 • Behåll oanvänd surf
 • Chattsupport 24/7
 • Studentrabatt
 • Går under Telias nät

Fördelar

 • Användare noterar att Halebop har mycket snabb och effektiv kundservice, ofta med svar inom 24 timmar.
 • Kunder som har varit med Halebop under en längre tid, vissa så länge som 10 år, har generellt en hög nivå av tillfredsställelse och ingen avsikt att byta leverantör.
 • Många lyfter fram att Halebop har utmärkt täckning, eftersom de går i Telias nät.
 • Det finns också positiva kommentarer om prisvärdheten hos abonnemangen, inklusive möjligheten att spara oanvänd data till nästa månad.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare nämner att de hade önskat mer flexibilitet i abonnemangsplaner, särskilt när det gäller att inkludera fler enheter.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Halebop som mobilabonnemang har vi sammanställt användarrecensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-03)). Antalet källor är begränsade, men de inkluderar ett brett spektrum av användarupplevelser och ger en balanserad inblick i abonnemangets styrkor och svagheter.

6

Hallon – Bästa abonnemang för studenter!

billigt mobilabonnemang

Budget

Utmanare

8

Pris

7

Täckning

7

Kundservice

7

Användarvänlighet

9

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

7.6

Totalpoäng

Motivering: Hallon har många nöjda kunder som upplever bra priser, bra erbjudanden och pålitlig uppkoppling. Dock är inte kundservicen prickfri, men förhoppningsvis behöver man inte landa där!

Mobilabonnemanget utan krångel!

Ett till bär! Ja Hallon går under Tres nät och har fokat på att bli den enklaste mobiloperatören för folket! Här finns inga bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser – allt är fast och du kan byta eller avsluta precis när du vill. Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du väljer är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den. Du har specialpris som student, barn eller om du är över 55 och dom ligger bra i pris även utanför rullande kampanjer! Som student får du dubbel surf för samma pris!

Abonnemangsalternativ

 • 4GB 109:-/mån (10kr första 3 månaderna)
 • 8GB 159:-/mån (10kr första 3 månaderna)
 • 25GB 259:-/mån (10kr första 3 månaderna)
 • 50GB 309:-/mån (10kr första 3 månaderna)
 • 100GB 359:-/mån (10kr första 3 månaderna)
 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria.
 • Specialerbjudande för studenter, barn och ungdom samt dig över 55år
 • 10 gb extra surf första 3 månaderna
 • Går under Tres nät

Fördelar

 • Flera användare är nöjda med Hallons kostnadseffektiva abonnemang och upplever att de får mer data för pengarna.
 • Användare rapporterar ofta att Hallon levererar pålitlig uppkoppling, inklusive tillgång till 5G-nätverk.
 • Kundservicens bemötande är ofta uppskattat, med snabba och hjälpsamma svar i många fall.
 • Flexibilitet i surfanvändning är en annan bonus, med användare som nämner möjligheten att spara oanvänd data.

Nackdelar

 • Kundservicen får kritik av vissa användare för att vara inkonsekvent
 • Det verkar finnas en viss brist på ansvarstagande på högre nivå i företaget när problem uppstår.

Sammanfattning: För att ge en objektiv bild av Hallon Mobilabonnemang har vi baserat vår sammanställning på användarrecensioner som samlats in från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)). Antalet källor är begränsade, men recensionerna inkluderar både positiva och negativa upplevelser, vilket ger en relativt balanserad bild av tjänstens styrkor och svagheter.

7

Telenor – Bästa familjeabonnemanget!

telenor mobilabonnemang

Budget

Utmanare

7

Pris

9

Täckning

7

Kundservice

7

Användarvänlighet

6

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

7.2

Totalpoäng

Motivering: Telenor upplevs som en stabil spelare i sammanhanget, med användarvänlig app, inga döda zoner och snabb installation. Dock finns rapporter om närstrul vid hög belastning och en något ojämn kundservice.

Täckning för 99,9% av Sveriges befolkning!

Ja Telenor är en gammal räv med eget stabilt nät som har täckning för 999% av Sveriges befolkning. (Även vimla nedan går under Telenors nät). Är du en Telenorare kan du göra gott i att samla ihop enheterna och hålla det inom samma operatör, ju fler ni är och ju fler enheter du använder – ju större blir rabatten. En riktigt vass komponent här är att du får ett säkerhetspaket med i alla abonnemang, som alltid skyddar dig vid nätkränkning och spärrar farliga sidor. När det kommer till familjeabonnemang är Telenor kreativa och målinriktade. Samlar ni hela familjen delar ni på surf, får samlad faktura och ringer dessutom fritt till varandra i hela världen! Här kan ni välja vilket abonnemang som helst, den lägsta surfmängden till obegränsat. Du som startar abonnemanget styr utformingen och väljer hur dom olika användarna ska kunna ringa eller surfa.

Abonnemangsalternativ

 • 5GB 229:-/mån
 • 15GB 299:-/mån
 • 35GB 399:-/mån – ink 5g
 • Obegränsat 499:-/mån (ink 5g)
 • Obegränsat Plus 549:-/mån (ink 5g, prioriterad kundservice, och nätsäker plus – hjälp vid digitalt intrång och id-kapning)
 • Täckning för 99,9% av Sveriges befolkning
 • Dela på surfen, ju fler desto billigare – med Telenor Familj
 • Har du flera enheter (mobil, bredband, tv) får du rabatt
 • Surfa i 41 länder utan extra kostnad
 • Du får ett säkerhetspaket i alla abonnemang – alltid med skydd vid nätkränkning och spärr av farliga sidor oavsett abonnemang
 • Eget nät

Fördelar

 • Stabilt och snabbt internet: En majoritet av användarna nämner att de har upplevt höga hastigheter och stabilt wifi, vilket är särskilt uppskattat under intensiva gaming-sessioner.
 • Bra täckning: Flera recensenter lyfter fram att wifi-signalen når alla hörn av bostaden, vilket eliminerar irriterande “döda zoner.”
 • Användarvänlig app: En hel del användare är nöjda med den användarvänliga appen som gör det enkelt att hantera inställningar och felsöka eventuella problem.
 • Snabb installation: Många nämner att det var enkelt och snabbt att komma igång med sitt bredband, med smidig installation och enkla instruktioner.
 • Engagerad kundservice: Några kunder framhäver att kundservice är mycket hjälpsamma och lyhörda när det fungerar som det ska.

Nackdelar

 • Ojämn kundservice: En återkommande kritik är att kundservicen kan vara bristfällig och ibland till och med slarvig, särskilt när det kommer till returer och fakturor.
 • Dålig upplevelse under nätbelastning: Vissa användare rapporterar om instabilt internet vid hög nätbelastning, trots lovade höga hastigheter.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)). Antalet recensioner är många och inkluderar ett brett spektrum av användarupplevelser, vilket ger en balanserad inblick i produktens styrkor och svagheter.

8

Tre

tre mobilabonnemang

Budget

Utmanare

7

Pris

7

Täckning

7

Kundservice

7

Användarvänlighet

6

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

Motivering: Tre erbjuder konkurrenskraftiga priser och täckning, men kundservice och övriga egenskaper är något svagare jämfört med vinnarna.

Här ingår 5G i alla abonnemang!

Hos Tre är den starkaste komponenten i vårt tycke att 5G ingår i alla abonnemang, vilket dom är helt ensamma om. Även Tre har ett schysst pris på obegränsad surf med 5G, som ligger på 399 kronor i månaden. Är du en person som surfar på! Ja då är det plötsligt grymt prisvärt. Här har du familjeabonnemang där du lägger till medlemmar för 129 kronor i månaden. Ni delar då på surfen, men har man ett obegränsat abonnemang i det här läget gäller max 100 GB i månaden per extra användare. Surfpotten är gemensam och delas av alla och det är först till kvarn som gäller!

Abonnemangsalternativ

 • 5GB 199:-/mån
 • 20GB 299:-/mån
 • Obegränsad surf 399:-/mån

Sammanlagd poäng: 6.8

 • Ingen bindningstid, 5G
 • Du kan lägga till en extra användare utan bindningstid för 129.-/mån, då delar ni på surfen från ditt abonnemang.
 • Eget nät
 • Ingen bindningstid
 • 5 GB, 20 GB eller obegränsad surf
 • Byt surfmängd och hastighet när du vill
 • Familjeabonnemang för 129 kr/mån
 • 5G ingår i alla abonnemang

Fördelar

 • Användare uppskattar den personliga tonen i kundservicens svar, vilket kan skapa en mer angenäm interaktion.
 • En del kunder ser positivt på att företaget tar sig tid att svara på recensioner online, vilket indikerar en viss grad av kundengagemang.
 • Några kunder nämner att företaget erbjuder flera olika kontaktmetoder, inklusive telefon, e-post och chatt, vilket gör det mer tillgängligt.

Nackdelar

 • Långa väntetider för att nå kundservice upplevs som ett generellt problem, vilket kan leda till frustration och missnöje.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av 3 Sverige’s kundservice har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)). Denna källa inkluderar både positiva och negativa användarupplevelser, vilket ger en balanserad inblick i tjänstens styrkor och svagheter.

9

Vimla – Bästa mobilabonnemanget med seniorrabatt!

vimla mobilabonnemang

Budget

Utmanare

8

Pris

7

Täckning

7

Kundservice

8

Användarvänlighet

8

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

7.6

Totalpoäng

Motivering: Vimla erbjuder konkurrenskraftiga priser och en bra användarvänlighet, men övriga egenskaper är något svagare.

Spara hur mycket surf du vill, hur länge du vill!

Vimla, som ligger på Telenors nät, langar fria mess och samtal och har vunnit årets operatör på Telekomgalan 2017, 2018, 2019, 2020 och 2021! Är du student, över 55 år eller beställer till ett barn får du dessutom en extra bra deal. Här kan du även sänka månadskostnaden om du tipsar andra som skaffar Vimla! Här har vi även några som vill ge tillbaks, Vimla skänker nämligen en del av vinsten till välgörenhet. Du kan roama inom hela EU utan extra kostnad. På Vimla innebär det att du kan använda din månadspott och sparad surf, med en gräns på 33 GB per månad. Att ringa och smsa från EU till Sverige funkar precis som hemma, men åt andra hållet ingår inte. Och surfmängden är som sagt begränsad till 33 GB per månad. En grej vi verkligen gillar med vimla är att du kan spara hur stor surfpott du vill! På dom flesta abonnemang råder begränsning, men på vimla kan du bara fylla på och fylla på och fylla på!

Abonnemangsalternativ

 • 3GB 110:-/mån, (28kr första 3 månaderna)
 • 10GB 190:-/mån, (48kr första 3 månaderna)
 • 20GB 260:-/mån, (65kr första 3 månaderna)
 • 50GB 330:-/mån (83kr första 3 månaderna)
 • 100GB 390:-/mån (98kr första 3 månaderna)
 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf – Du får spara hur mycket surf du vill, hur länge du vill!
 • Här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria.
 • Specialerbjudande för studenter, barn samt dig över 55år
 • Rabatt när du tipsar! Varje tips ger 10 kr/månad i rabatt, så länge du och den du tipsar är aktiva hos Vimla.
 • Går under Telenors nät som täcker 99,9% av Sveriges befolkning

Fördelar

 • Många kunder är nöjda med Vimla:s enkla och raka prissättningsstruktur, som de anser vara transparent och rättvis.
 • Användare uppskattar Vimla:s kundtjänst, som beskrivs som snabb och hjälpsam.
 • Recensenter ger beröm för bra täckning och stabilitet i nätverket.

Nackdelar

 • En del kunder nämner att Vimla inte erbjuder lika många extra tjänster och funktioner som vissa andra mobiloperatörer.

Sammanfattning: För att få en balanserad bild av Vimla som mobiloperatör har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)). Antalet källor är begränsat, men recensionerna täcker ett brett spektrum av användarupplevelser och ger en god inblick i Vimla:s styrkor och svagheter.

10

Comviq

Comviq mobilabonnemang

Budget

Utmanare

8

Pris

7

Täckning

7

Kundservice

7

Användarvänlighet

6

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

7

Totalpoäng

Motivering: Comviq erbjuder konkurrenskraftiga priser men har något svagare täckning och kundservice.

Med fokus på den moderna familjen – Skaffa abonnemang ihop med polarna!

Så var det dags för Comviq! Som ligger under två nät i mix; Tele2 och Telenor! Här sparas oanvänd surf automatiskt månad efter månad och du kan spara lika mycket som ditt mobilabonnemang innehåller. Så ingår 30 GB surf i ditt mobilabonnemang, kan du spara 30 GB extra, och ha totalt 60 GB surf. (Detta till skillnad från exempelvis Vimla där potten kan bli hur stor som helst, men det är verkligen inte något alla där ute behöver!). Den sparade surfen finns kvar så länge du har kvar samma abonnemang, detta ingår dock inte i Mobilabonnemang 4 GB. Här har vi också familjeabonnemang – men det betyder inte att ni måste bo under samma tak hos Comviq! Nä har har vi fokus på den moderna familjen: Skaffa ett huvudabonnemang (275 kr/mån) och bjud sen in vänner och familj som medlemmar. Dessutom får alla 30 GB surf var! Gillar du när det går snabbt? I mobilabonnemangen hos Comviq med 30 GB surf eller mer ingår surf i 5G-nätet. Här erbjuds även surfrabatt för dig som är student, under 18 eller över 55 år!

Abonnemangsalternativ

 • 4GB 125:-/mån, (50% första 3 månaden)
 • 8GB 175:-/mån, (50% första 3 månaden)
 • 15GB 225:-/mån, (50% första 3 månaden)
 • 30GB 275:-/mån (50% första 3 månaden)
 • 100GB 375:-/mån (50% första 3 månaden)
 • Ingen bindningstid
 • 5G i abonnemang 30 & 100GB
 • Spara oanvänd surf
 • här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria.
 • Specialerbjudande för studenter, barn samt dig över 55år
 • Upp till 15GB kan användas inom EU/EES utan extra kostnad
 • Går under Telenor och Tele2s nät

Fördelar

 • Många användare uppskattar Comviqs kontantkortalternativ, som ger flexibilitet och undviker långa bindningstider.
 • En del kunder har haft positiva upplevelser med snabb och effektiv service via chatt.
 • Vissa användare noterar att Comviq har förmånliga erbjudanden och prisplaner som passar deras behov.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns är bristande täckning i vissa områden, särskilt i norra Sverige.
 • En del användare klagar på problem med fakturering och förvirrande fakturastrukturer.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har vi granskat användarrecensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)). Det är viktigt att notera att dessa recensioner är baserade på användarnas individuella erfarenheter och att upplevelser kan variera. Dagens datum är den 4 oktober 2023, och antalet källor är begränsat till Trustpilot

11

Tele2

tele2 mobilabonnemang

Budget

Utmanare

7

Pris

7

Täckning

7

Kundservice

7

Användarvänlighet

7

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

Motivering: Tele2 erbjuder konkurrenskraftiga priser och bra övriga egenskaper, men kundservice och användarvänlighet är något svagare.

Streamingpaket och 5G upp till 1000 Mbit/s med Obegränsad-surf-snabbast-abonnemanget!

Så till en annan gammal going! Tele2 har eget stabilt nät (även Tellus, Smultron och delvis Comviq går under detta). Liksom med Telenor gynnas du här av att samla ihop enheterna och hålla det inom samma operatör, ju fler ni är och ju fler enheter du använder – ju större blir rabatten. Har du exempelvis mobilabonnemang och bredband via fiber från Tele2 kan du få 50 eller 100 kr/mån i samlingsrabatt eller dubbel data på mobilabonnemanget. Är du en supersurfare som dessutom gillar TV och film kan du gynnas av abonnemanget “Obegränsat snabbast”, här får du nämligen obegränsad mobildata samt streamingpaket och abonnemang för smartwatch för 599 kronor i månaden. Detta med 5G upp till 1000 Mbit/s, fria samtal, sms och mms, 50 GB surf inom EU/EES + 26 länder i övriga världen, 1000 fria samtalsminuter från Sverige till EU/EES + 26 länder i övriga världen och ett abonnemang till Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch värde 49 kr/mån. 

Streamingpaketet Film & Serier (Gäller abonnemanget “Obegränsad surf snabbast”)

 • Allt från Viaplay Film & Serier
 • Cartoon Network, Nordisk Film+ m.fl.
 • + filmer & serier som bara finns hos oss
 • rabatt på 149 kr/mån om du uppgraderar till streamingpaket med sportinnehåll

Abonnemangsalternativ

 • 5GB 249:-/mån
 • 30GB 249:-/mån (Kampanj! Egentligen 15GB surf för 299:-)
 • Obegränsad surf snabb 399:-/mån – för dig som vill surfa obegränsat i hastigheter upp till 100 Mbit/s. 30 GB/mån ingår i EU/EES.
 • Obegränsad surf snabbare 499:-/mån – för dig som vill ha snabbare surf, upp till 250 Mbit/s, och även vill att samtal från Sverige till utlandet samt mobildata utanför EU/EES ska ingå. 40 GB/mån ingår i EU/EES + 40 GB/mån i 26 övriga länder.
 • Obegränsad surf snabbast 599:-/mån – för dig som vill ha det bästa och det snabbaste – surfa i hastigheter upp till 1000 Mbit/s! Utöver det som ingår i Mobil Obegränsad Snabbare ingår även abonnemang till din smartwatch och streamingpaketet Film & Serier som du kan streama via Tele2 Play. 50 GB/mån ingår i EU/EES + 50 GB/mån i 26 övriga länder.

Sammanlagd poäng: 7

Fördelar

 • Vissa användare har rapporterat att Tele2 erbjuder konkurrenskraftiga priser, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för mobil- och bredbandstjänster.
 • Många användare har noterat att Tele2 har en bred täckning och tillhandahåller goda nätverkstjänster i större städer och även i glesbefolkade områden.
 • En del recensenter har berömt Tele2 för sina flexibla abonnemangsalternativ, vilket ger kunderna möjlighet att anpassa sina planer efter sina behov.

Nackdelar

 • En upprepande nackdel som användare har upplevt är problem med hastigheten och stabiliteten i bredbandstjänsterna.
 • Vissa användare har uttryckt frustration över kundtjänstens långa väntetider och svårigheter att få hjälp vid tekniska problem.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Tele2-tjänsterna har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)). Dessa recensioner ger en bred inblick i kundernas upplevelser och ger en förståelse för både de positiva och negativa aspekterna av Tele2-tjänsterna.

12

Telia 

Jakten på det bästa mobilabonnemanget 2023 har påbörjats! Oavsett om du är en haj på abonnemang eller bara börjar utforska det mobila havet, är det en djungel där ute. Men oroa dig inte, vi är här för att guida dig igenom snårskogen och hitta den glittrande pärlan bland dom alla! Så, vad är det som gör det bästa mobilabonnemanget? Det handlar inte bara om att hitta det billigaste mobilabonnemanget (men vi kan inte förneka att pris är viktigt, och vi vill ju inte att plånboken ska bli som en krater). Det handlar också om att hitta rätt kombination av data, samtalstid och SMS som passar dina behov. Kanske är du en sociala medier-guru som behöver obegränsad datamängd för att frossa i memes och kattvideor, eller så kanske du är en telefonsamtals-tyrann som älskar att prata i telefon i timmar. Du kanske är ute efter ett familjeabonnemang, det billigaste telefonabonnemanget, pensionärsrabatt eller fri surf inom EU! Låt oss hitta den perfekta vågen att surfa på, oavsett om du är en äventyrare, en pratkvarn eller bara letar efter det bästa för din plånbok. Så kasta ankaret och haka på, för det bästa mobilabonnemanget väntar på att bli upptäckt! Bästa Mobilabonnemangen 2023 Tellus Smultron Chilimobil Fello Halebop Hallon Telenor Tre Vimla Comviq Tele2 Telia Så vilket mobilabonnemang är bäst? Tellus Med abonnemang under hundringen! Hos Tellus mobil behåller du ditt nummer, har fria samtal, sms och mms och surfar som hemma i EU! Här finns även abonnemang för dig som vill åt det riktigt billiga under hundringen! Just nu hittar du en härlig kampanj där samtliga abonnemang kostar 25 spänn första månaden! (Kolla info om dom igen)  Seniorrabatt för dig över 55 år! Inga bindningstider eller uppsägningstid Bra kundtjänst, stort plus! Går under Tele2s nät Abonnemangsalternativ 5GB 145/mån (25kr första månaden) 15GB 195/mån (25kr första månaden) 30GB 245/mån (25kr första månaden) 100GB 345/mån (25kr första månaden) KÖP HÄR - https://tellusmobil.se/handla/ Smultron Kör "prova på"-tid innan du bestämmer dig för abonnemanget som passar dig! Hos Smultron är sloganen "Riktigt bra täckning till lågt pris", och användarna verkar faktiskt grymt nöjda! Har ”prova på” i två månader för 99/månad, först därefter väljer du abonnemanget som passar dig! Ingen bindningstid - här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria. Går under Tele2s nät Abonnemangsalternativ 4GB 199kr/mån  8GB 299kr/mån 25GB 399kr/mån 50GB 499kr/mån  KÖP HÄR - https://smultronmobil.se/mobilabonnemang/ Chilimobil  Oroa dig inte över att få slut på surf, här är det hastigheten du betalar för! Här är det inte gigen som är grejen, här har du alltid fri surf oavsett abonnemang, skillnaden är hastigheten! Som första operatör i Sverige tar vi bort alla gamla abonnemang med fasta surfpotter och ersätter dem med abonnemang där våra kunder alltid har Fri Surf. Det betyder att surfen aldrig tar slut och som kund väljer du i stället hastighet efter behov. Behåll nummer Värva kompisar å sänk mobilräkning Går under Tres nät Abonnemangsalternativ 1 mbit/s 129kr/mån, (99kr första 3 månader) 10 mbit/s 299kr/mån, (249kr första 3 månader) 100mbit/s 349kr/mån, (249kr första 3 månader) Full fart med 5G 399/mån (249kr första 3 månaden) KÖP HÄR - https://chilimobil.se/mobilabonnemang/ Fello Enkelheten i Fello är slående! Och du behöver inte stänga av några funktioner om du reser iväg inom EU! Ja vill du ha ett abonnemang som är användarvänligt, då är verkligen Fello en stabil kandidat. Dom tog hem titeln som årets mobiloperatör 2022 och det är verkligen en titel dom förtjänar! Till skillnaden från dom flesta av dom andra abonnemangen behöver du inte tänka på att stänga av några funktioner eller oroa dig för extra kostnader om du reser inom EU eller EES. När du besöker dessa länder kan du använda ditt abonnemang precis som hemma, fello! Seniorrabatt för dig över 55 år! Studentrabatt Inga bindningstider eller uppsägningstid Går under Telias nät Abonnemangsalternativ 3GB 105kr/mån, (kampanj finns på samtliga) 16GB 165/mån,  32GB 215/mån,  48GB 275/mån  KÖP HÄR - https://www.fello.se/mobilabonnemang/ Halebop Riktigt nöjda kunder och Telias stabila nät! Ja dom flesta har väl koll på Halebop! Halebop har faktiskt vunnit SKI’s finaste pris 12 av 15 år och har extremt nöjda kunder! Dom är måna om sin kundservice och har en chattsupport som löser problemen alla dagar, dygnet runt! Här har du bra täckning på de allra flesta ställen med Telias stabila nät och oanvänd surf sparas till nästa månad.  Inga bindningstider Behåll oanvänd surf Chattsupport 24/7 Studentrabatt Går under Telias nät Abonnemangsalternativ 2GB 129/mån  6GB 209/mån 20GB 319/mån (50% 3 månader om du binder 12 mån) 50GB 369/mån (50% 3 månader om du binder 12 mån) 100GB 429/mån (50% 3 månader om du binder 12 mån) KÖP HÄR - https://shop.halebop.se/mobilabonnemang Hallon Mobilabonnemanget utan krångel! HEMS TEXT: Hallon är den enkla mobiloperatören. Vi har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos oss har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla våra mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den. Enkelt och billigt. Ingen bindningstid Spara oanvänd surf här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria. Specialerbjudande för studenter, barn och ungdom samt dig över 55år 10 gb extra surf första 3 månader Går under Tres nät Abonnemangsalternativ 4GB 109kr/mån (10kr första 3 månaderna) 8GB 159/mån (10kr första 3 månaderna) 25GB 259/mån (10kr första 3 månaderna) 50GB 309/mån (10kr första 3 månaderna) 100GB 359/mån (10kr första 3 månaderna) KÖP HÄR - https://www.hallon.se/mobilabonnemang Telenor xxx! Täckning för 99,9% av Sveriges befolkning Dela på surfen, ju fler desto billigare Har du flera enheter (mobil, bredband, tv) får du rabatt Eget nät FORTSÄTT PÅ DENNA Abonnemangsalternativ KÖP HÄR - https://www.telenor.se/handla/mobilabonnemang/jamforabonnemang/ Tre xxx! Ingen bindningstid, 5G Du kan lägga till en extra användare utan bindningstid för 129.-/mån, då delar ni på surfen från ditt abonnemang. Eget nät Abonnemangsalternativ 5GB 199kr/mån 20GB 299/mån Obegränsad surf 399/mån KÖP HÄR - https://www.tre.se/handla/abonnemang Vimla xxx! Ingen bindningstid Spara oanvänd surf här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria. Specialerbjudande för studenter, barn samt dig över 55år Går under Telenors nät som täcker 99,9% av Sveriges befolkning Abonnemangsalternativ 3GB 110kr/mån, (28kr första 3 månaden) 10GB 190/mån, (48kr första 3 månadr) 20GB 260/mån, (65kr första 3 månaden) 50GB 330/mån (83kr första 3 månaden) 100GB 390/mån (98kr första 3 månaden) KÖP HÄR - https://www.vimla.se/ Comviq xxx! Ingen bindningstid 5G i abonnemang 30 & 100GB Spara oanvänd surf här betalar du bara för surfen, samtal och sms är alltid fria. Specialerbjudande för studenter, barn samt dig över 55år Upp till 15GB kan användas inom EU/EES utan extra kostnad Går under Telenor och Tele2s nät Abonnemangsalternativ 4GB 125kr/mån, (50% första 3 månaden) 8GB 175/mån, (50% första 3 månaden) 15GB 225/mån, (50% första 3 månaden) 30GB 275/mån (50% första 3 månaden) 100GB 375/mån (50% första 3 månaden) KÖP HÄR - https://www.comviq.se/mobilabonnemang Tele2 xxx! Eget nät Abonnemangsalternativ 5GB 249kr/mån 30GB 249/mån, (Kampanj i 12 månader med dubbelt så mkt surf (15gb eg) för 249 ist för 299:-) Obegränsad surf snabb 399/mån Obegränsad surf snabbare 499/mån Obegränsad surf snabbast 599/mån KÖP HÄR - https://www.tele2.se/mobilt/mobilabonnemang Telia xxx! Köpguide: Mobilabonnemang Att välja rätt mobilabonnemang kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet som finns på marknaden idag. Det är viktigt att hitta ett abonnemang som passar dina behov och budget. Här är en köpguide som hjälper dig att göra en informerad och välgrundad beslut när du väljer mobilabonnemang. Utvärdera dina behov: Först och främst bör du utvärdera dina behov när det gäller mobilanvändning. Fundera på hur mycket data, samtalstid och SMS du brukar använda varje månad. Om du använder mycket data för att surfa på internet, streama musik och titta på videor, kan det vara vettigt att välja ett abonnemang med obegränsad eller hög datamängd. Om du främst använder din telefon för samtal och SMS, kan du välja ett abonnemang med mer fokus på det. Jämför operatörer: Det finns flera mobiloperatörer att välja mellan, så det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och priser. Kolla upp vilka operatörer som täcker de områden där du befinner dig mest, och jämför deras abonnemangspaket. Titta på faktorer som pris, inkluderad datamängd, samtalstid, SMS och eventuella extrafunktioner som tillhandahålls. Tänk på bindningstid: Vissa mobilabonnemang har en bindningstid, vilket innebär att du förbinder dig att vara kund hos operatören under en viss period. Det är viktigt att överväga om du är villig att binda dig till ett abonnemang under en längre tid. Om du föredrar flexibilitet kan du välja ett abonnemang utan bindningstid, även om det kanske innebär att du betalar något mer per månad. Överväg roamingavgifter: Om du reser mycket eller vistas utomlands regelbundet, är det viktigt att ta hänsyn till roamingavgifter. Vissa operatörer erbjuder förmånliga roamingpriser eller till och med inkluderar roaming i sina abonnemangspaket. Kontrollera vad som gäller för de abonnemang du överväger, särskilt om du behöver använda din telefon utomlands. Ta reda på om du kan behålla ditt nummer: Om du redan har ett mobilnummer som du vill behålla, bör du kontrollera om det går att flytta över till den nya operatören. De flesta operatörer erbjuder nummerportabilitet, men det kan vara bra att dubbelkolla innan du gör ditt val. Läs recensioner och omdömen: Innan du bestämmer dig för ett mobilabonnemang kan det vara bra att läsa recensioner och omdömen från andra kunder. Detta ger dig en uppfattning om operatörens kundservice, täckning och generella kundnöjdhet.

Budget

Utmanare

6

Pris

10

Täckning

7

Kundservice

7

Användarvänlighet

8

Övriga egenskaper (kampanjer mm)

7.8

Totalpoäng

Motivering: Telia har framförallt starkt täckning och ett brett utbud av kampanjer och övriga egenskaper. Priset är något högre än genomsnittet, men ett stadigt alternativ.

För dig som gillar att kolla film i timmar och vill ha många streamingtjänster!

Ja hos klassikern Telia finns en hel drös olika abonnemangspaket. Dessa är framförallt smarta om du gillar streamingtjänster eftersom Telia har några såna i sitt stall (men jobbar ihop med i princip alla av jättarna). Här kan du få C more, Netflix och HBO där det dyraste lyxpaketet “Obegränsad Premium” ligger på 729 kronor i månaden. Där ingår Obegränsad mobilsurf med Netflix, HBO Max och C More, 5G och Telia Cloud. Det billigaste abonnemanget hos Telia ligger på 129 kronor i månaden. Då ingår 0,2 GB Surf, kostnadsfria SMS/MMS och med avgiftsbelagda samtal. Telia är med andra ord inte något för dig som vill som ligger på en låg surfmängd och gillar att snacka i telefon! Då har vi betydligt vassare kandidater högre upp i testet. Vill man åt Telias stabila nät men tycker att ett abonnemang hos Telia själva är i dyraste laget, ja då hittar du detta när även i testets vinnare Fello likväl som hos Halebop.

Abonnemangsalternativ

 • 40 GB för 489:-/mån (5G och Telia Cloud ingår)
 • 15 GB för 389:-/mån (5G ingår)
 • 3 GB för 229:-/mån (5G ingår)
 • 0,2 GB för 129:-/mån (SMS/MMS kostnadsfritt, Samtal avgiftsbelagt)
 • Eget nät
 • Ungdomsrabatt: Är du 18-27 år får du 50 kr/mån i rabatt på mobilabonnemanget.
 • Familjeabonnemang
 • I slutet av varje månad får du behålla surfen du inte använt i din pott (gäller ej Rörlig 0,2 GB). Surfpotten används sedan när månadssurfen tar slut. Du kan som mest ha upp till 50 GB i din Surfpott.
 • Du som har eller skaffar både mobilabonnemang och bredband hos Telia får mer surf, högre hastighet eller ett kostnadsfritt mobilt bredband med 30 GB/mån.

Fördelar

 • En del användare har rapporterat att Telia erbjuder pålitliga nätverkstjänster med snabb internetuppkoppling.
 • Vissa kunder har uppskattat Telias mobiltelefonutbud och erbjudanden, inklusive olika modeller och prisklasser.
 • Många användare noterar att Telia har ett omfattande utbud av TV-kanaler och streamingtjänster, vilket ger en bred underhållningsupplevelse.
 • En del recensenter har haft positiva interaktioner med Telias kundtjänst och har upplevt att de har fått hjälp med sina problem.
 • Telia har även erbjudit förmåner som e-faktura för vissa kunder, vilket underlättar betalningsprocessen.

Nackdelar

 • En del kunder har uttryckt frustration över faktureringsproblem, inklusive felaktiga debiteringar och komplicerade fakturor.
 • Vissa användare har haft negativa upplevelser med Telias kundtjänst, rapporterande om långa väntetider och bristfällig lösning av deras problem.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har vi granskat recensioner från olika källor, inklusive Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)) och användarforum. Det är viktigt att notera att antalet källor är begränsat, och upplevelserna kan variera mellan olika användare.

Jämförelse av mobilabonnemangen i testet:

 • Chili vs. Tele2 (Obegränsad Premium): Båda abonnemangen erbjuder obegränsad mobilsurf, men Chili utmärker sig med en mer konkurrenskraftig prisstruktur och liknande fördelar till ett lägre pris om det är själva surfen som är “it”. Däremot får du i Tele2s obegränsade alternativ även med streamingpaket.
 • Fello (3GB) vs. Hallon (4GB) vs. Telia (0,2GB): Surfar du mycket lite har både Fello, Telia och Hallon låga datagränser, men medan du bara får 0,2 GB surf hos Telia och dessutom har avtalsbelagda samtal, får du mer för pengarna både hos Hallon och Fello, dessutom med möjligheten att spara oanvänd surf. Telias lägsta abonnemang på 0,2 gb kostar nämligen 129:-, medan Fello tar 105:- för 3 gb och Hallon tar 109:- för hela 4 gb.
 • Fello vs. Vimla (Sparad surf): Båda erbjuder dig möjligheten att spara oanvänd surf på obegrändad tid, båda har senior- och studentrabatt, men Fello sticker ut när det kommer till priset.
 • Tele2 vs. Tre (Obegränsad surf snabbast): Tele2 imponerar med 1000 Mbit/s hastighet, där även flera tilläggstjänster ingår för månadspriset 599:-. Tre är snällare på fickan när det kommer till obegränsad surf, det är inte riktigt samma hastighet men här får du även möjlighet att lägga till familjemedlemmar för 129 kr/mån på samma obegränsade abonnemang.
 • Halebop vs. Vimla (10GB): Båda har liknande datakvoter, men Vimla erbjuder fördelar för både studenter och seniora användare, medan halebop bara har rabatt för studenter.
 • Telenor vs. Tele2 (30GB): Telenor har fördelarna med C More och hög täckning, medan Tele2 ger dubbel data med samlingserbjudanden.
 • Comviq vs. Tre (30GB): Comviq ger möjlighet att spara surf, medan Tre har en stark 5G-upplevelse och ett förmånligt familjeabonnemang.
 • Telia vs. Tre (40GB): Telia sticker ut med en hög täckning och streamingtjänster, medan Tre har en fördelaktig prisstruktur.
 • Halebop vs. Comviq (100GB): Halebop betonar flexibilitet och möjlighet att dela data, medan Comviq fokuserar på familjeabonnemang och automatisk surfmängdssparande. Även Halebop ger möjlighet att spara oanvänd surf, men Comviq har ett fördelaktigare pris.
 • Fello vs. Telia (40GB): Fello erbjuder konkurrenskraftiga priser, medan Telia excellerar i täckning och streamingtjänster. Fello går under Telias nät.
 • Tele2 (5GB) vs. Comviq (8GB): Båda erbjuder mindre datamängder, men Comviq tillåter automatisk surfmängdssparande.
 • Vimla vs. Tre (15GB): Tre betonar 5G-upplevelsen, medan Vimla ger möjlighet att spara oanvänd surf och erbjuda prisrabatt för tipsande och andra samhällsgrupper med tuffare ekonomi.

Därför sticker Bäst i test vinnaren: Fello, ut!

Fello utmärker sig som bäst i test med en imponerande kombination av konkurrenskraftiga priser, obegränsad mobilsurf och förmåner som liknar de dyrare alternativen. Fello’s engagemang för att erbjuda högkvalitativ service till ett överkomligt pris är en av dess mest framstående fördelar. Denna leverantör erbjuder en bred täckning och hastighet utan att kompromissa med användarens plånbok, vilket gör det till det bästa valet för många mobilanvändare.

Köpguide: Mobilabonnemang

Att välja rätt mobilabonnemang kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet som finns på marknaden idag. Det är viktigt att hitta ett abonnemang som passar dina behov och budget. Här är en köpguide som hjälper dig att göra en informerad och välgrundad beslut när du väljer mobilabonnemang.

 1. Utvärdera dina behov: Först och främst bör du utvärdera dina behov när det gäller mobilanvändning. Fundera på hur mycket data, samtalstid och SMS du brukar använda varje månad. Om du använder mycket data för att surfa på internet, streama musik och titta på videor, kan det vara vettigt att välja ett abonnemang med obegränsad eller hög datamängd. Om du främst använder din telefon för samtal och SMS, kan du välja ett abonnemang med mer fokus på det.
 2. Jämför operatörer: Det finns flera mobiloperatörer att välja mellan, så det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och priser. Kolla upp vilka operatörer som täcker de områden där du befinner dig mest, och jämför deras abonnemangspaket. Titta på faktorer som pris, inkluderad datamängd, samtalstid, SMS och eventuella extrafunktioner som tillhandahålls.
 3. Tänk på bindningstid: Vissa mobilabonnemang har en bindningstid, vilket innebär att du förbinder dig att vara kund hos operatören under en viss period. Det är viktigt att överväga om du är villig att binda dig till ett abonnemang under en längre tid. Om du föredrar flexibilitet kan du välja ett abonnemang utan bindningstid, även om det kanske innebär att du betalar något mer per månad. I testet vi gjort har vi utgått från obundna mobilabonnemang, i vissa fall kan du få ett lägre pris än i testet ovan, om du väljer att binda.
 4. Överväg roamingavgifter: Om du reser mycket eller vistas utomlands regelbundet, är det viktigt att ta hänsyn till roamingavgifter. Vissa operatörer erbjuder förmånliga roamingpriser eller till och med inkluderar roaming i sina abonnemangspaket. Kontrollera vad som gäller för de abonnemang du överväger, särskilt om du behöver använda din telefon utomlands. Titta även på abonnemangets deal gällande fria samtal/sms/surf inom EU och EES.
 5. Ta reda på om du kan behålla ditt nummer: Om du redan har ett mobilnummer som du vill behålla, bör du kontrollera om det går att flytta över till den nya operatören. De flesta operatörer erbjuder nummerportabilitet, men det kan vara bra att dubbelkolla innan du gör ditt val.
 6. Läs recensioner och omdömen: Innan du bestämmer dig för ett mobilabonnemang kan det vara bra att läsa recensioner och omdömen från andra kunder. Detta ger dig en uppfattning om operatörens kundservice, täckning och generella kundnöjdhet.
 7. Ta reda på om det finns rabatter! Är du student, ungdom eller 55+ finns det många fina deals.

 

Vanliga frågor och svar om Mobilabonnemang

Fello tog hem titeln som bästa mobilabonnemang [current_year] i vårt test! Dom har grymma priser, fri rörelse utan extra kostnader inom EU och EES och Telias stabila nät. Enligt oss ett mobilabonnemang i stjärnklass!

Hallon är det bästa mobilabonnemanget för Studenter! Men flera likvärdiga ligger runt samma pris och kan ha andra fördelar. Fello och Vimla är också riktigt bra val för dig som student!

5G utvecklas och växer snabbt. Är det riktigt snabb surf du vill åt då är det 5G som gäller, se dock till att din telefon stödjer 5G!

Telia dominerar i fråga om röstsamtal, medan Tre sägs ligga högst när det gäller mobilt bredband. Detta enligt tidningen Mobils stora täckningstest som varje år genomför ett oberoende test av landets mobiloperatörer.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser