1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i Test: Mixer & Blender – Matlagning när den är som vassast!
Vitamix-1.jpg

Lyx

Vinnare i Premiumklassen: Vitamix Ascent A2500, Blender

Vitamix Ascent A2500i

9

Mellan

Magimix Power Blender Matt Stål med Glaskanna 1,8l bäst i test blender

Magimix Power Blender

8.8

Budget

Vinnare i Budgetklassen: PHILIPS HR3653/00, Mixer

PHILIPS HR3653/00

8

Inledning

Jasså du är inne på att börja leva smoothie-livet? Kanske börja variera den fasta födan med soppa om torsdagarna? Ja, då kan det vara dags att införskaffa sig en blender! En mixer! En mixerblender… Låt oss använda ordet mixer, det får mig att tänka på Johanna Westman och hennes gulliga, snackande köksmaskin i Rätt i rutan! Med en mixer kan du laga mat i tusen former; soppor, juicer, smoothies, glass, puréer, pestos – låt orden spinna vidare i bakhuvudet! Du kan mala nötter och krossa is. När grönsaker mixas blir dessutom näringsämnena mer lättupptagliga för kroppen – ja du hör ju själv, hur har du klarat dig hela livet utan en mixer kan man fråga sig? För att inte tala om vad det gör med smaken! Det är alltså både gott och hälsosamt att använda en blender och du kan spara på stålarna genom att göra dina egna juicer! Men vilken mixer ska du köpa då? Vilken mixer är bäst i test?

Vi på Hemfakta har utsett Vitamix Ascent A2500i till årets bästa Blender! Här har vi en smidig mixer tillika krogklassiker som fått lovord av kockar world wide! Hög kvalitet, enkel att använda och kraftfull som tusan! Dessutom är den lätt att rengöra, har smarta program och funktioner, rymmer en stor mängd och sitter inne på en fiffig låsspärrsteknik!

Det finns många varianter på mixerstavar där ute! Kika gärna in på vårt stora Råsaftcentrifug bäst i test! Eller är det månne en stavmixer du är ute efter? Bäst i test stavmixer har du här! Våra experter har landat i sex prima Mixers i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I sökandet efter den bästa mixer har vi gjort gedigen research, pratat med konsumenter, skannat labbtester och specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den maskin som är bäst från den som inte är det. När det kommer till mixers finns det en grej som är viktigare än allt annat; kvalitén på resultatet! Är det lent och fint du är ute efter, så är det så det ska bli! Och där hänger allt som oftast resultatet ihop med prislappen. Den ska göra jobbet samtidigt som den bevarar näringsämnen och inte hettar upp innehållet trots att du kör på full kraft.

Varför Vitamix Ascent A2500i är Bäst i Test

Vitamix Ascent A2500i står ut som den bästa bland testdeltagarna på grund av sin exceptionella prestanda, användarvänlighet och mångsidighet. Dess förmåga att hantera en mängd olika uppgifter med precision och effektivitet, kombinerat med dess hållbarhet och användarvänliga funktioner, gör den till en oslagbar blender i lyxklassen. Dessutom balanserar den hög kvalitet med en rimlig ljudnivå, vilket skapar en tillfredsställande användarupplevelse. Dessa egenskaper gör Vitamix Ascent A2500i till en föredragen blender jämfört med andra testdeltagare, och etablerar dess position som den bästa i testet.

 

1

Vitamix Ascent A2500i, Blender – Bästa Blender 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Vinnare i Premiumklassen: Vitamix Ascent A2500, Blender

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

10

Blendingförmåga

10

Användarvänlighet

7

Ljudnivå

9

Totalpoäng

Motivering: Vitamix Ascent A2500i sticker ut med sin exceptionella blendingförmåga och användarvänlighet. Dess högkvalitativa material och hållbarhet är imponerande, även om priset är i det högre skiktet. Ljudnivån är hanterbar jämfört med prestandan.

Vår vinnare i lyxklassen blev denna kraftfulla blender från Vitamix som har trådlös teknik för ett optimalt resultat! Pris ca. 6200 kr.

Vitamix är så mycket mer än bara en mixer – den här fantastiska blendern tar itu totalt femtio köksuppgifter. Vitamix Ascent A2500i fungerar så snabbt att näringsämnena bevaras. Du kan blenda frukt och grönsaker till juice på endast en minut! Du kan laga varm soppa från grunden på mindre än fem minuter utan att hacka och skala grönsakerna först. Gör färsk, hemgjord glass eller frozen yoghurt och desserter på otroliga 30 sekunder! Du kan nu även mala kaffe med din mixer på endast 10 sekunder! Vitamix Ascent A2500i är en blender av högsta möjliga kvalitet och mixern har fått lovord av kockar över hela världen. Vitamix-produkterna har verkligen tagit världen med storm.

 • Kapacitet: 2 liter
 • Material: Laserskurna knivblad tillverkade av härdat, rostfritt stål som levererar samma högkvalitativa resultat under många år framöver
 • Program/inställningar: 3 förinställda programinställningar för smoothies, heta soppor och frysta desserter för bästa resultat varje gång samt pulsfunktion
 • Maskindisk: Ja, behållaren tål maskindisk
 • Effekt: 1400 watt
 • Övriga egenskaper: Inbyggd timer med automatisk avstängning, Reglerbar hastighetskontroll som låter dig finjustera strukturen i alla recept, Digital timer som hjälper dig att undvika över- och underbearbetning av recepten, Self-Detect-Timer: trådlös anslutning som ser till att din Ascent A2500i automatiskt justerar programinställningarna och mix-tiden efter behållarens storlek, Låsspärrsteknik som förhindrar maskinen från att fungera om locket/behållaren ej säkrats, Metalldrivsystem ger säker anslutning mellan behållare och motorbas, Mycket lätt att rengöra, 10 års garanti

Fördelar

 • Exceptionell Blendingförmåga: Användare imponeras av hur Vitamix A2500i effektivt och jämnt blandar ingredienser, även hårda som avokadokärnor och frön, till en slät konsistens.
 • Kraftfull Motor: Många uppskattar den starka motorn som gör det möjligt att snabbt mixa tuffa ingredienser utan problem.
 • Användarvänliga Program: Recensenter nämner positivt de förinställda programmen för bland annat smoothies, vilket gör användningen enklare och mer bekväm.
 • Lätt Rengöring: Användarna berömmer hur enkel Vitamix A2500i är att rengöra, med vissa nämner den automatiska rengöringsfunktionen som en viktig fördel.
 • Hållbarhet och Garanti: Flertalet recensioner framhäver produktens långvariga hållbarhet och den omfattande garantin som en stor fördel.

Nackdelar

 • Högt Pris: En gemensam nackdel som många användare påpekar är blenderens höga pris, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa potentiella köpare.
 • Ljudnivå: Några recensenter kommenterar att maskinen kan bli ganska högljudd, särskilt vid användning av de mer kraftfulla inställningarna.

Sammanfattning: Denna produktjämförelse baseras på över 500 användarrecensioner från flera källor, inklusive Bagaren & Kocken1, Amazon2, och Cervera3. Vitamix Blender Ascent A2500i får överväldigande positiva recensioner för sin blendingförmåga, kraftfulla motor, användarvänliga program, enkel rengöring och hållbarhet. Dess höga pris och ljudnivå är dock faktorer som vissa användare ser som nackdelar. Antalet recensioner ger en omfattande översikt av användarnas upplevelser och erfarenheter med produkten.

2

BLENDTEC Designer 725, Mixer

Utmanare i Premiumklassen: BLENDTEC Designer 725, Mixer

Lyx

Utmanare

6

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Blendingförmåga

9

Användarvänlighet

7

Ljudnivå

8

Totalpoäng

Motivering: Blendtec 725 är en kraftfull mixer som erbjuder utmärkt blendingförmåga och användarvänlighet. Den är dock dyr och något högljudd, vilket drar ner dess totalbetyg.

Vår utmanare i lyxklassen blev denna mixer från Blendtec som har riktigt kraftig motor och sex olika program vilket skapar grymma möjligheter! Pris ca. 7800 kr.

Designer 725 hör till Blendtecs mest kraftfulla och avancerade blender. Motorn har hela 2800 watt och maskinen kommer i sex olika program för bland annat smoothie, juice, soppa, salsa och is. Du kan även välja mellan 100 olika hastigheter och en puls-funktion. Blendern är av mycket god kvalitet och har en bas i rostfritt stål och har en touch panel.  Maskinen är dessutom utrustad med en unik Wildside+-behållaren. Denna behållare har en femte sida som ger en effektivare cirkulation i behållaren. Det enda negativa med Blendtec Designer 725 är att den har en ganska hög ljudnivå.

 • Kapacitet: Stor kapacitet på 2.66 liter
 • Material: Bas i rostfritt stål och har en touch panel, i övrigt BPA-fri plast
 • Program/inställningar: Sex program samt 100 olika hastigheter och pulsfunktion
 • Maskindisk: Nej. Rengör kannan genom att fylla den med vatten en bit ovanför knivbladen, addera några droppar diskmedel och låt den sedan mixa i cirka 20 sekunder.
 • Effekt: 2800 watt
 • Övriga egenskaper: Wildside+-behållare, denna behållare har en femte sida som ger en effektivare cirkulation i behållaren

Fördelar

 • Hög Effektivitet och Kraft: Användarna imponeras av Blendtec 725:s förmåga att effektivt mixa även svåra ingredienser som frysta bär och hårda grönsaker till en len konsistens.
 • Användarvänliga Funktioner: De förinställda programmen och den justerbara hastigheten uppskattas för sin enkelhet och bidrar till en mer bekväm användarupplevelse.
 • Lätt Rengöring: Recensenter betonar att blendern är enkel att rengöra, vilket gör den praktisk för daglig användning.
 • Robust Konstruktion: Många nämner blenderns hållbarhet och kvalitet som en viktig fördel, vilket antyder en lång livslängd.

Nackdelar

 • Hög Ljudnivå: En vanlig nackdel som tas upp är den höga ljudnivån, särskilt vid blandning av hårda eller frysta ingredienser.
 • Högt Pris: Vissa användare nämner blenderns höga kostnad som en potentiell nackdel, även om de flesta tycker att kvaliteten och prestandan rättfärdigar priset.

Sammanfattning: Denna produktöversikt baseras på över 50 användarrecensioner från olika källor, inklusive Bagaren & Kocken4, Pricerunner5 och Cervera6. BLENDTEC Designer 725, Mixer får överlag positiva recensioner för sin effektiva blandningsförmåga, användarvänliga funktioner, enkel rengöring och robusta konstruktion. Nackdelarna som lyfts fram är den höga ljudnivån och det höga priset, vilket kan vara en avvägning för potentiella köpare. Antalet recensioner ger en bred översikt över användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Lyx

Vitamix Ascent A2500i, Blender – Bästa Blender 2024! vs. BLENDTEC Designer 725, Mixer

Vitamix Ascent A2500i och BLENDTEC Designer 725 står som starka konkurrenter i lyxklassen, men med olika styrkor som avgör deras positioner. Vitamix Ascent A2500i, som vinnare, imponerar med sin mångsidighet och kapacitet att hantera upp till femtio köksuppgifter. Dessutom är dess blendingförmåga och användarvänliga program i en klass för sig, vilket ger en exceptionell användarupplevelse. BLENDTEC Designer 725, å andra sidan, är känd för sin kraftfulla motor och mångsidiga programinställningar. Trots dess robusta konstruktion och effektivitet, hålls den tillbaka av sin högre ljudnivå och det högre priset jämfört med Vitamix, vilket placerar den som en utmanare. Vitamix överträffar Blendtec med sin balans av kvalitet, prestanda och användarvänlighet, vilket gör den till en föredragen blender i lyxsegmentet.

3

Magimix Power Blender med Glaskanna 1,8l

Magimix Power Blender Matt Stål med Glaskanna 1,8l bäst i test blender

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Blendingförmåga

9

Användarvänlighet

9

Ljudnivå

8.8

Totalpoäng

Motivering: Magimix Power Blender är prisvärd och erbjuder en balanserad blandning av prestanda och användarvänlighet. Dess låga ljudnivå och hållbar konstruktion gör den till en stark utmanare.

Personliga favoriten! Pris ca. 2300 kr.

Här har vi köket egna lilla Lamborghini! Effekt på 1300 watt, upp tilll 22.000 omrörningar per minut, 4 automatiska powerprogram och med ett resultat till perfektion. Den är dessutom slimmad och snygg! Men likväl robust och tålig med kraftig kant och termoglas som pallar både varma och kalla temperaturer. Här blir sopporna krämiga, isen krossad och smoothien slät som vispat ägg! Blenderns knivblad roterar snabbt, vilket skulle kunna få en att tro att friktionen höjer temperaturen så att ingredienserna värms, men icke! Magimix teknologi garanterar minimal temperaturförändring även om du dundrar på på max vilket skyddar och bevarar näringsämnena i maten. Här har du både pulsfunktion och rengöringsprogram. Du får även en spatel och en receptbok med smarriga och hälsosamma recept på bland annat smoothies och soppor.

 • Kapacitet: 1,8 liter (finns även i två andra storlekar)
 • Material: Plast/glas. Behållaren är av glas.
 • Program/inställningar: Hastighetssteg: Steglös, Pulsfunktion. Omrörningar per minut: 22.000
 • Maskindisk: Nej, rengör kannan genom att fylla den med vatten en bit ovanför knivbladen, addera några droppar diskmedel och låt den sedan mixa i cirka 20 sekunder.
 • Effekt: 1300 watt
 • Övriga egenskaper: Går snabbt att rengöra, 30 års motorgaranti, Medföljande tillbehör: Spatel och receptbok. 

Fördelar

 • Användare prisar blendern för dess effektivitet och mångsidighet, särskilt i program för smoothies och soppor.
 • Många uppskattar den robusta och högkvalitativa glaskannan, som bidrar till blenderns hållbarhet och användarvänlighet.
 • Låg ljudnivå jämfört med andra blenders lyfts fram som en stor fördel, vilket gör den mer behaglig att använda, särskilt på morgonen.
 • Användare gillar de automatiska programmen och den enkla rengöringsprocessen som blendern erbjuder.
 • Blenderns design och estetik får beröm, och många tycker att den är ett snyggt tillägg till köket.

Nackdelar

 • Ett mycket begränsat antal användare upplever att blendern ibland kan läcka, vilket kan vara frustrerande.

Sammanfattning

Recensionerna för Magimix Power Blender Matt Stål med Glaskanna 1,8l baseras på användaromdömen från flera olika källor, inklusive Bagaren & Kocken((Bagaren & Kocken, 2023-23-03)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-03)) och Cervera((Cervera, 2023-12-03)). Totalt har över 50 användarrecensioner analyserats för att ge en bred överblick av användarnas erfarenheter. Generellt sett får blendern höga betyg för sin effektivitet, kvalitativa konstruktion och låga ljudnivå. Användare uppskattar dessutom de praktiska programmen och enkelheten i rengöring.

4

Smeg Tritan Renew blender 1,5 liter

Smeg blender bäst i test

Mellan

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Blendingförmåga

10

Användarvänlighet

8

Ljudnivå

8.4

Totalpoäng

Motivering: Smeg Tritan Renew utmärker sig med sin stilrena design och god blendingförmåga. Dess användarvänlighet och måttliga ljudnivå gör den till en solid konkurrent i mellanklassen.

En klassisker som förgyller köket! Pris ca. 2900 kr.

Smeg BLF03BLEU står inte bara ut med sin stilfulla retrodesign som ger ett elegant utseende till varje kök, men imponerar också med sin effektivitet och mångsidighet i köket. Med en kraftfull motor på 800 W, hanterar denna blender olika ingredienser med lätthet, från smoothies till soppor. Dess fyra hastighetsinställningar och fyra förinställda program gör den anpassningsbar till en rad olika tillredningar. Smidig uppstart och autoclean-funktion är ytterligare detaljer som underlättar användningen. Dessutom, dess stora 1,5 liters kanna av Tritan Renew material är hållbar och BPA-fri, vilket garanterar säker matberedning. Blenderns Bottle to Go-tillbehör är en innovativ funktion för de som ständigt är i rörelse, vilket möjliggör enkel transport av smoothies och juicer.

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Material: Tritan Renew, BPA-fritt
 • Program/Inställningar: 4 hastigheter, 4 förinställda program
 • Maskindisk: Ja
 • Effekt: 800 W
 • Övriga egenskaper: Retrodesign, Bottle to Go-tillbehör, Autoclean-funktion

Fördelar

 • Utmärkt blandningskapacitet för diverse ingredienser.
 • Stilren och attraktiv retrodesign som passar väl i moderna kök.
 • Lätt att rengöra och underhålla.

Nackdelar

 • Några recensioner nämner problem med att avlägsna och rengöra bladet.

Sammanfattning: Denna recension bygger på användaromdömen från Amazon((Amazon, 2023-12-04)) och andra internationella plattformar. Smeg Tritan Renew blender har fått positiva omdömen för sin effektiva blandningsförmåga och sin unika design. Användare uppskattar dess praktiska funktioner som lätt rengöring och anpassningsbara hastighetsinställningar.

Duellen

Mellan

Magimix Power Blender med Glaskanna 1,8l vs. Smeg Tritan Renew blender 1,5 liter

I mellanklassen möter vi Magimix Power Blender och Smeg Tritan Renew. Magimix Power Blender, som vinnare, erbjuder en imponerande kombination av effektivitet, användarvänlighet och låg ljudnivå. Dessutom är dess robusta glaskanna och långa motorgaranti uppskattade aspekter. Smeg Tritan Renew å andra sidan, utmärker sig med sin unika retrodesign och praktiska funktioner som Bottle to Go-tillbehöret. Medan båda blenders erbjuder utmärkt prestanda och design, står Magimix ut för sin överlägsna blandningseffektivitet och tysta drift, vilket ger den fördelen i mellanklassen.

5

PHILIPS HR3653/00

Vinnare i Budgetklassen: PHILIPS HR3653/00, Mixer

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Blendingförmåga

8

Användarvänlighet

8

Ljudnivå

8

Totalpoäng

Motivering: Philips HR3653/00 erbjuder enastående värde för pengarna med sin starka blendingförmåga och användarvänlighet. Dess hållbarhet och relativt låga ljudnivå gör den till en vinnare i budgetklassen.

En riktig favorit bland användarna! Här får du mycket för stålarna. Pris ca. 1500 kr.

Den är blendern från Philips har en stark motor på hela 1400 watt. Priset är väldigt överkomligt vilket gör att vi rekommenderar denna mixer som bästa budgetalternativet. Den här blendern har funktioner för att krossa is och göra smoothies, och dess kraftfullhet är mycket uppskattad av användarna framförallt när det gäller just hårda produkter. Den är stark nog för att hacka grövre grönsaker och rotfrukter och kan även hantera is mycket bra och dessutom relativt tyst! Vilket är en bedrift. Mycket mixer för pengarna helt enkelt!

 • Kapacitet: Stor och bra kanna på 2,2 liter
 • Material: Metall
 • Program/inställningar: Smoothiefunktion, pulsfunktion
 • Maskindisk: Avtagbara delar kan maskindiskas
 • Effekt: 1400 watt
 • Övriga egenskaper: Enkel att både använda och rengöra, Upprullningsbar sladd vilket är smidigt

Fördelar

 • Användare uppskattar blendern för dess höga effektivitet och kraft, särskilt när det gäller att mixa hårda ingredienser och frysta frukter.
 • Den breda användningen av blendern, från smoothies till soppor, är en stor fördel, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg i köket.
 • Användarna berömmer blendern för dess robusta och hållbara design, med en glaskanna som upplevs som både praktisk och estetiskt tilltalande.
 • Den enkla rengöringen och användarvänliga funktionerna, inklusive olika hastighetsinställningar och förprogrammerade lägen, är uppskattade av användarna.
 • Flera recensenter nämner att blendern är relativt tyst jämfört med andra modeller, vilket gör den mer behaglig att använda.

Nackdelar

 • En av de främsta nackdelarna som nämns är blenderns storlek och vikt, vilket kan vara en begränsning för vissa användare.
 • Vissa användare upplever problem med att blendern kan låta mycket när den används för att mixa mycket hårda eller frysta ingredienser.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användaromdömen för Philips HR3653/00, Mixer baseras på över 200 recensioner från NetonNet((NetonNet, 2023-12-01)), Elon((Elon, 2023-12-01)) och Philips egen hemsida((Philips, 2023-12-04)). Användarna ger övervägande positiva omdömen om blenderns effektivitet, hållbarhet och användarvänlighet. Speciellt beröms den för sin förmåga att hantera hårda och frysta ingredienser samt dess mångsidighet i köket. Dess robusta design och enkel rengöring är också uppskattade. Trots vissa negativa kommentarer om blenderns storlek och ljudnivå vid vissa användningstillfällen, anses den vara en värdefull tillgång för många användare.

6

OBH Quick Black 6721

Utmanare i Budgetklassen: OBH Quick Black 6721, Blender

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Blendingförmåga

7

Användarvänlighet

6

Ljudnivå

7.2

Totalpoäng

Motivering: OBH Quick Black 6721 är extremt prisvärd men kompromissar på blendingförmåga och ljudnivå. Dess kompakthet och användarvänlighet är dock uppskattade egenskaper.

Fina smoothies för en tightare ficka! Pris ca. 350 kr.

Den här blendern från OBH Nordica är en smidig och kompakt hjälpreda i köket. Den utför  smidigt mixning av fruktbitar och bär, samt klarar av att hacka mindre portioner lök, nötter, persilja och morötter med mera. Motorn har dock en ganska låg effekt på 150 watt så du får räkna med att den här mixern behöver lite extra tid på sig för att göra jobbet. Behållaren är ganska liten på endast 0,4 liter så vill du göra större portioner kan du göra detta i omgångar.

 • Kapacitet: Skålens volym 0,4 liter
 • Material: Plast och rostfritt stål
 • Program/inställningar: Pulsfunktion
 • Maskindisk: Ej specificerat
 • Effekt: 150 watt
 • Övriga egenskaper: Sladdlängd 0,9 m, Löstagbara knivar, lock och skål vilket underlättar rengöring, Säkerhetslås

Fördelar

 • Många användare upplever OBH Quick Black 6721 som en mycket smidig och lättanvänd blender, med vassa blad som effektivt hackar och blandar olika ingredienser.
 • Användarna berömmer den för sin kompakthet, vilket gör den enkel att förvara och hantera i köket.
 • Den uppskattas för sin användarvänliga design, där enkelhet och praktiskhet betonas, inklusive enkel rengöring.
 • Flera användare nämner att blendern står stabilt under användning, ofta tack vare sugekoppar på basen.
 • Den effektiva prestandan i kombination med en överkomlig prisnivå gör den till ett uppskattat köksredskap bland många konsumenter.

Nackdelar

 • En vanlig nackdel som vissa användare nämner är att blendern kan upplevas som något högljudd, speciellt vid bearbetning av hårda ingredienser.
 • En del användare upplever att storleken på blendern är en begränsning, särskilt när det kommer till att bearbeta större mängder matvaror.

Sammanfattning: Recensionerna för OBH Quick Black 6721, Blender har samlats från olika källor, däribland Cdon((Cdon, 2023-12-03)), Pricerunner((Pricerunner, 2023-12-03)) och Obh Nordicas egen hemsida((Obh Nordica, 2023-12-03)), med totalt cirka 150 recensioner. Användarna tenderar att ge positiva omdömen om blenderns smidighet, användarvänlighet och effektiva prestanda. De uppskattar särskilt dess kompakta design, vassa blad och stabilitet under användning. Trots vissa bekymmer om ljudnivån och storleksbegränsningar framstår blendern som ett prisvärt och funktionellt verktyg i köket.

Duellen

Budget

PHILIPS HR3653/00 vs. OBH Quick Black 6721

Inom budgetsegmentet står PHILIPS HR3653/00 som vinnare mot OBH Quick Black 6721. Philips-blendern utmärker sig med sin kraftfulla motor och stora kapacitet, vilket gör den idealisk för en mängd olika användningsområden från smoothies till soppor. Dess robusta design och tyst drift kompletterar dess attraktiva pris, vilket ger den en överlägsen ställning i budgetklassen. OBH Quick Black 6721, å andra sidan, är uppskattad för sin kompakthet och användarvänlighet men begränsas av sin lägre effekt och mindre kapacitet. Trots sin överkomliga pris och effektiva prestanda för mindre uppgifter, kan OBH Quick Black inte matcha Philips HR3653/00s allsidighet och kraft.

Köpguide Mixer

Det är mycket att tänka på när du ska välja en mixer. För att göra det enklare för dig har vi listat de viktigaste punkterna nedan:

 • Vad ska du använda blendern till? Vissa blenders kommer med färdiga program för iskrossare, puls eller smoothiemix.
 • Hur stark motoreffekt behöver du? Ju starkare motor, desto snabbare blir din dryck eller rätt redo.
 • Hur stor behållare vill du ha? En större behållare får plats med mer ingredienser.
 • Hur är ljudnivån? Vissa blenders har en lägre ljudnivå och andra har en ganska hög ljudnivå.
 • Kan de olika delarna enkelt rengöras eller diskas i diskmaskin?

Frågor och svar om stavmixer

I vårt test av stavmixer blev Vitamix Ascent A2500i, Blender från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Detta är en smidig mixer av hög kvalitet, som är enkel att använda och kraftfull som tusan! En krogklassiker och det säger ju en del?

En mixer eller en blender är ett köksredskap, som vanligen drivs med sladd. Mixern hackar, puréerar, krossar och maler det mesta man kan tänka sig och är en grym co-pilot i köket!

Mixern kan användas för att hacka, skära, vispa, mala, mixa och tillreda många olika maträtter och mellanmål. Den passar perfekt till allt från smoothies, soppor, pestos och såser, till att vispa grädde och tillreda omelett, glass eller krossa is – bland mycket annat.

 1. Bagaren & Kocken, 2023-12-03 []
 2. Amazon, 2023-12-03 []
 3. Cervera, 2023-12-03 []
 4. Bagaren & Kocken, 2023-12-03 []
 5. Pricerunner, 2023-12-03 []
 6. Cervera, 2023-12-03 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser