1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i Test: Micro – Smidigaste och snyggaste Mikrovågsugnarna just NU!
Siemens-BF525LMS0-basta-integrerad-micro-prisvanlig.jpg

Lyx

Bosch-BFL554MB0-basta-micro-2023-1024×1024.jpg

Bosch Integrerad BFL554MB0 

8.8

Mellan

Siemens BF525LMS0 bästa integrerad micro prisvänlig

Siemens BF525LMS0

9

Budget

Caso SMG20 bäst i test billig micro liten

Caso SMG20 

8.2

Inledning

Du har lagat mat för hela veckan och det känns så förbannat härligt att slippa dra fram kastruller och bara kunna slänga in lasagnen i mikrovågsugnen! Men så minns du det ödesdigra – du har ju ingen mikro! Bönor och bananer, då är det minsann på tiden att införskaffa sig en. Hur har du det i köket då? Ska du ha in inbyggd mikro som smälter in i kulissen? Eller har du en plats som gjord för en fristående mikro där du kan skjutsa in havregrynsgröten på morgonen? Har du ett litet kök, ja då kanske det är läge att spana efter en liten mikro och så vidare och så vidare i oändlighet. Låt oss inte raljera mer över det, för här har vi något för alla och här är dom: Bästa Mikrovågsugnarna 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Siemens BF525LMS0 till årets bästa mikrovågsugn! Här har du både elegant design, grymma funktioner och riktigt nöjda användare – likväl som en hög prestanda och smidig storlek! Dessutom till ett trevligt pris.

Våra experter har landat i sex riktigt bra mikrovågsugnar i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. 

I jakten på den bästa Mikron har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den mikro som är bäst från den som inte är det. När det kommer till Mikrovågsugnar är det en del att tänka på, men nummer ett är såklart att den gör maten varm på ett jämt och saftigt vis! Sen är funktioner, ljudvolym, hastighet, användarvänlighet, energiförbrukning, design och pris givetvis också avgörande komponenter i vårt test.

Därför blev Siemens BF525LMS0 är Bäst i Test:

Siemens BF525LMS0 sticker ut som den bästa mikrovågsugnen bland alla testdeltagarna. Den kombinerar elegant design med användarvänlighet och effektiva funktioner. Dess kompakta storlek gör den idealisk för mindre kök, medan den ändå erbjuder en hög prestanda. Siemens BF525LMS0 skiljer sig från andra testdeltagare genom sin överlägsna design och användarvänlighet, vilket gör den till det perfekta valet för konsumenter som söker kvalitet och funktionalitet till ett rimligt pris.

 

1

Bosch Integrerad BFL554MB0 

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bosch-BFL554MB0-basta-micro-2023-1024×1024.jpg

Lyx

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Användarvänlighet

9

Funktionellitet

10

Design och Stil

8.8

Totalpoäng

Motivering: Bosch BFL554MB0 är en högkvalitativ mikrovågsugn som erbjuder utmärkt användarvänlighet och funktionellitet. Dess design är modern och stilren, vilket gör den till en favorit bland användarna. Priset är något högre, men överlag ger den bra värde för pengarna.

Snygg och stilren integrerad mikro! Pris ca. 5000 kr.

Här har vi en mikro med alla funktioner man kan behöva; upptining, uppvärmning och förberedelse av alla möjliga måltider tack vare alla smarta program, den stora volymen och ett gäng bekväma minnesfunktioner! Den är elegant i design och har 7 förinställda program. Dessutom kommer mikron ihåg alla dina favoritinställningar vilket gör att man sparar en massa tid! Den har en energisparande LED-skärm som vägleder dig och hjälper dig med allt vad gäller tid och funktioner. En toppenmikro helt enkelt!

 • Typ: Integrerad
 • Storlek: 60 cm integrerad. (H x B x D) 382 x 594 x 388 mm
 • Volym: 25 liter
 • Program: 7 automatiska program
 • Maxeffekt: 900 watt
 • Färg: Svart
 • Övrigt: AutoPilot 7 (7 förinställda automatiska program som hanterar all typ av uppvärming). Kontrollknappar som går att trycka ut förenklar rengöring likväl som interiören i rostfritt stål, Elektronisk lucka som öppnas enkelt med ett fingertryck.

Fördelar

 • Design och stil: Flera användare framhäver mikrovågsugnens snygga och stilrena design som ett stort plus. Dess eleganta och moderna utseende verkar vara uppskattat.
 • Användarvänlighet: Användarna uppskattar att mikrovågsugnen är enkel att använda. Detta inkluderar enkla kontroller och intuitiva funktioner som gör det lätt att värma och tillaga mat.
 • Funktionellitet: Många recensenter betonar mikrovågsugnens höga funktionalitet, med pålitliga och effektiva matlagningsresultat.
 • Tyst drift: Användare upplever att mikrovågsugnen fungerar tyst, vilket bidrar till en mer behaglig användarupplevelse i köket.
 • God kvalitet: Flertalet recensioner nämner den goda kvaliteten som förknippas med Bosch-produkter, vilket speglas i denna mikrovågsugn.

Nackdelar

 • Synliga fingeravtryck: En nackdel som framkommer är att den svarta ytan tenderar att visa fingeravtryck.
 • Ljudnivå vid avslut: Enstaka användare nämner att ljudnivån från larmet när mikron är klar, samt fläktljudet efter användning, kan vara störande.

Sammanfattning: För att ge en bred bild av användarupplevelsen med Bosch mikrovågsugn BFL554MB0, har recensioner samlats från olika källor, inklusive Elgiganten1, Bosch’s hemsida2 och andra onlinebutiker. Antalet granskade recensioner är omkring 70 stycken. Dessa recensioner ger en insikt i både de positiva aspekterna och de mindre uppskattade detaljerna av produkten. Källorna är tillräckligt många för att ge en välgrundad överblick av användarnas åsikter.

2

Electrolux 600 Inbyggd (EMS4253TEX) 

Electrolux EMS4253TEX bäst i test microvågsugn

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

9

Funktionellitet

9

Design och Stil

8.2

Totalpoäng

Motivering: Electrolux EMS4253TEX sticker ut med sin stilrena design och mångsidiga funktioner, inklusive en praktisk grillfunktion. Den är dock något mindre användarvänlig med komplexa kontroller. Bra miljöhänsyn och ett rimligt pris för sin klass.

Snygg och intuitiv integrerad micro! Pris ca. 5000 kr.

I lyxutmanaren hittar vi den här Grill-mikrovågsugnen från Electrolux! Här har vi allt du hittar i en klassisk mikro (upptining, uppvärmning, förberedning) med usp:en att den har en extra grillfunktion! Här kan du njuta av en gyllene, bubblande mozzarellatoast eller en saftig grillad kyckling. Du har här en avfrostningsfunktion som utifrån vikt och maträtt automatiskt bestämmer tiden som krävs. Mångsidig, snygg och smart!

 • Typ: Integrerad
 • Storlek: (H x B x D, mm) 388x595x377
 • Volym: 25 liter
 • Program: 8 effektlägen, 4 tillagningslägen: Grill, Mikrovågor, Mikrovågor & grill, 2 avfrostningsprogram
 • Maxeffekt: Maxeffekt: 900 watt, Maxeffekt Grill: 1000 watt
 • Färg: Rostfritt stål med anti fingerprint
 • Övrigt: Avrostningsfunktion, Touch-kontroll för att välja effekt, barnlås, Automatiska viktstyrda tillagningsprogram, Automatiskt viktstyrt avfrostningsprogram

Fördelar

 • Design: Många användare uppskattar mikrovågsugnens stilrena och moderna design, vilket gör den till en attraktiv del av köksinredningen.
 • Enkel installation: Flertalet recensioner nämner att mikrovågsugnen är enkel att installera, vilket underlättar för användarna.
 • Användarvänlighet: Några recensenter framhäver att mikrovågsugnen är lätt att använda, vilket bidrar till en smidig användarupplevelse.
 • Bra uppvärmningsfunktion: Användarna betonar att mikrovågsugnen värmer maten effektivt och jämnt, vilket är en central aspekt för en mikrovågsugn.

Nackdelar

 • Komplexa kontroller: En del användare finner att mikrovågsugnens kontroller kan vara lite krångliga.
 • Ljudnivå och knappar: Några recensioner pekar på att ljudet från knapptryckningar inte går att stänga av och att det saknas bakgrundsbelysning på knapparna, vilket kan vara störande i dåligt ljus.

Sammanfattning: För att få en överblick av användarnas åsikter om Electrolux EMS4253TEX, har recensioner samlats från bland annat Elgiganten3 och Electrolux’s egen hemsida4. Totalt baseras denna sammanställning på cirka 300 recensioner. Användarrecensionerna visar att mikrovågsugnen uppskattas för dess design och funktionalitet, men även att den kan vara utmanande att navigera på grund av dess komplexa kontroller och ljudnivå.

Duellen

Lyx

Bosch Integrerad BFL554MB0  vs. Electrolux 600 Inbyggd (EMS4253TEX) 

I lyxklassen står Bosch BFL554MB0 som vinnare mot Electrolux EMS4253TEX. Bosch BFL554MB0 imponerar med sin snygga design och avancerade funktioner som AutoPilot 7. Den är också uppskattad för sin tysta drift och användarvänlighet. Å andra sidan, Electrolux EMS4253TEX, med sin extra grillfunktion, erbjuder mångsidighet men har en lite mer komplex användning och högre ljudnivå. Bosch överglänser med sin kombination av stil, funktionalitet och användarvänlighet, vilket gör den till en förtjänt vinnare i lyxklassen.

3

Siemens BF525LMS0 – Bästa mikrovågsugnen [current_year]!

Siemens BF525LMS0 bästa integrerad micro prisvänlig

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

9

Funktionellitet

10

Design och Stil

9

Totalpoäng

Motivering: Siemens BF525LMS0 är en mycket prisvärd och kompakt mikrovågsugn som passar väl i mindre kök. Den erbjuder god användarvänlighet och stilren design och är väldigt uppskattad av användarna.

Prisvärd, snygg och riktigt enkel att använda! Pris ca. 3800 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Siemens BF525LMS0 till årets bästa mikrovågsugn! Här har du både elegant design, god användarvänlighet och effektiva funktioner, likväl som en hög prestanda och smidig storlek! Dessutom till ett trevligt pris. Siemens BF525LMS0 skiljer sig från andra testdeltagare genom sin överlägsna design och användarvänlighet, vilket gör den till det perfekta valet för konsumenter som söker kvalitet och funktionalitet till ett rimligt pris.

Siemens BF525LMS0 är en inbyggd mikro och något mindre i storleken, perfekt för lägenheten eller det lite mindre köket med sin 20 liter. Här kan du tina, värma och tillaga snabbt som attan. Du har 4 upptiningsprogram och 3 matlagningsprogram. Här har du fem effekter från 90 watt upp till 800 watt, energieffektiv LED-belysning, sidohängd dörr (optimal för inbyggnad) och en roterande glastallrik på 25,5 cm i diameter.

 • Typ: Integrerad
 • Storlek: För inbyggnad i 38 cm nisch
 • Volym: 20 liter
 • Program: 7 program
 • Maxeffekt: 800 watt
 • Färg: Svart
 • Övrigt: cookControl Plus – 7 program, Behaglig och energieffektiv LED-belysning

Fördelar

 • Användare uppskattar den snygga och stilrena designen, vilket gör att mikrovågsugnen smälter in väl i moderna kök.
 • Många recensenter lyfter fram användarvänligheten, med enkel och intuitiv betjäning som underlättar vardaglig användning.
 • Effektiviteten och pålitligheten i mikrovågsugnens funktioner får beröm, särskilt dess förmåga att jämnt och snabbt värma upp mat.
 • Några användare framhäver också den tysta driftsljudnivån, vilket uppskattas i öppna köksmiljöer.

Nackdelar

 • En återkommande nackdel är att touch-knapparna lämnar synliga fingeravtryck, vilket kräver frekvent rengöring för att bibehålla det stilrena utseendet.
 • Vissa användare nämner att mikrovågsugnen är mindre än förväntat invändigt, vilket kan begränsa användningen för större maträtter eller kärl.

Sammanfattning: För att få en övergripande bild av Siemens BF525LMS0 har vi analyserat recensioner från olika källor, inklusive Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-17)), Siemens egen hemsida((Siemens, 2023-12-17)), samt andra konsumentrecensioner. Sammanlagt har vi granskat cirka 200 recensioner. Dessa recensioner erbjuder en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten. Antalet källor är begränsade till de tillgängliga recensionerna.

4

Samsung MC28M6045CS 

Samsung MC28M6045CS bästa prisvärd mikro

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

10

Funktionellitet

9

Design och Stil

8.8

Totalpoäng

Motivering: Samsung MC28M6045CS är en multifunktionell mikrovågsugn som levererar hög prestanda till ett attraktivt pris. Dess avancerade varmluftsteknik och mångsidighet gör den till en användarfavorit. Bra design och miljövänliga funktioner förstärker dess attraktivitet.

En riktig användarfavorit och grymt multifunktionell! Pris ca. 2700 kr.

Samsung MC28M6045CS är en ny hjälte på marknaden med avancerad varmluftsteknik! Genom små hål blåser varmluften ut direkt på maten och ger samma resultat som en varmluftsugn – men med betydligt kortare tillagningstid. Det är en fristående mikro i clean, stilren design som har hyllats från hushållen sen den kom. Glasfönstret är specialtillverkat för klar sikt så du slipper öppna luckan under tillagningen. Här kan du till och med tillaga friterad mat utan någon fritös! Med bara några droppar matlagningsolja och funktionen Slim Fry blir maten krispig på både in- och utsidan. Utöver det har du en jäsningsfunktion, standbyläge för minskad strömförbrukning, keramisk insida för enkel rengöring!

 • Typ: Fristående, varmluft
 • Storlek: (B x H x D) 517 x 310 x 463 mm
 • Volym: 28 liter
 • Program: Automatiska program inklusive Slimfry, Hotblast, Crusty plate, Auto, eco mode och 6 power nivåer
 • Maxeffekt: 900 Watt
 • Färg: Svart, Rostfri
 • Övrigt: Barnlås, Hotblast varmluftsteknik, Easyview – lättare att se in i mikron, Keramisk emalj, Crusty Plate – krispiga och knapriga maträtter

Fördelar

 • Mångsidighet och Varierade Funktioner: Användare uppskattar mikrovågsugnens mångsidighet, med funktioner som varmluft, grill och mikrovågor som ger utmärkta resultat i matlagning och uppvärmning.
 • Användarvänlighet och Praktisk Design: Många betonar att produkten är användarvänlig, med logiska och lätthanterliga funktioner. Den rymliga designen tillåter större rätter, vilket gör den praktisk för familjeanvändning.
 • Effektivitet och Snabb Uppvärmning: Användarna värderar högt dess effektivitet, särskilt dess snabba uppvärmningsförmåga, vilket sparar tid i köket.
 • Bra Kvalitet och Prestanda: Användare rapporterar om hög prestanda och god kvalitet i matlagningen, med jämna och tillfredsställande resultat.
 • Tyst Drift och Energieffektivitet: Flera recensenter uppmärksammar dess tysta drift och energieffektiva funktioner som en stor fördel.

Nackdelar

 • Knapparna: En nackdel som nämns är att vissa knappar, särskilt startknappen, kan krångla eller slutar fungera efter ett par års användning.
 • Komplexa Instruktioner: Några användare finner att instruktionsboken kan vara komplex och svår att förstå, vilket kan göra vissa av de avancerade funktionerna mindre tillgängliga.

Sammanfattning: Sammanfattningsvis visar recensioner från NetonNet5, Pricerunner6, och Samsungs egen hemsida7 att Samsung MC28M6045CS erbjuder en hög grad av mångsidighet och användarvänlighet, med effektiv uppvärmning och många funktioner. Dock finns det återkommande problem med knapparnas hållbarhet och en del komplexitet i instruktionsboken. Antalet recensioner som ligger till grund för denna sammanställning är cirka 150 stycken.

Duellen

Mellan

Siemens BF525LMS0 – Bästa mikrovågsugnen 2024! vs. Samsung MC28M6045CS 

I mellanklassen jämför vi Siemens BF525LMS0 och Samsung MC28M6045CS. Siemens BF525LMS0, med sin kompakta storlek och hög användarvänlighet, är idealisk för mindre kök och utmärker sig med en elegant svart design och energieffektiv LED-belysning. Samsung MC28M6045CS å andra sidan, med sin varmluftsteknik och mångsidiga matlagningsfunktioner, erbjuder mer avancerade kokmöjligheter, inklusive Slim Fry. Siemens vinner dock med sin överlägsna design, användarvänlighet och hög kvalitet, som särskilt uppskattas i mellanklassen.

5

Caso SMG20 

Caso SMG20 bäst i test billig micro liten

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

8

Funktionellitet

9

Design och Stil

8.2

Totalpoäng

Motivering: Caso SMG20 är en utmärkt budgetvänlig mikrovågsugn som inte kompromissar på design och funktion. Dess kompakta storlek och intuitiva användning gör den idealisk för mindre hushåll, och den extra grillfunktionen är en bonus. Mycket prisvärd.

Budgetvinnaren här är både effektfull, intuitiv och ser lyxig ut! Pris ca. 2000 kr.

Vinnare i budgetklassen hittar vi hos Caso. Även detta en mindre mikrovågsugn med en volym på 20 liter. Ugnsrummet i rostfritt stål är lätt att hålla rent likväl som exteriören, som får pluspoäng för sitt riktigt snygga spegelglas. Här har vi 8 automatiska program och även en grillfunktion! Ett riktigt bra budgetalternativ med allt dom dyrare bjässarna bjussar på och dessutom i snyggt fodral. Vi gillar den skarpt!

 • Typ: Fristående
 • Storlek: Längd: 34.8 cm, Bredd: 46 cm, Höjd: 29 cm
 • Volym: 20 liter
 • Program: 8 förinställda program
 • Maxeffekt: 800 watt
 • Färg: Rostfritt stål och spegelglas
 • Övrigt: Mikrovågsugn och grillfunktion, Rostfri, Ugnsrum i rostfritt stål

Fördelar

 • Många användare prisar mikrovågsugnen för dess moderna och stilrena design, vilket gör den till en estetisk tillgång i köket.
 • Användarna uppskattar att mikrovågsugnen är enkel att använda, med funktioner som uppfyller deras dagliga behov och gör det enkelt att hantera olika matlagningsuppgifter.
 • Flertalet recensioner nämner att mikrovågsugnen är effektiv och presterar väl i sin grundfunktion – att värma och tillaga mat, med tillräcklig kraft och snabbhet.
 • Användarna lyfter fram att mikrovågsugnen är tyst i drift, vilket bidrar till en behagligare användarupplevelse.
 • En del användare uppskattar den extra grillfunktionen, vilket ger mikrovågsugnen mångsidighet och utökar dess användningsområden.

Nackdelar

 • En nackdel som framkommer är att vissa användare finner mikrovågsugnens programmering och inställningar något komplicerade, vilket kan kräva en inlärningsperiod.
 • En annan nackdel som nämns är att ljudsignalen kan upplevas som för hög av en del användare.

Sammanfattning: För att ge en bred översikt av Caso SMG20 har vi analyserat användarrecensioner från flera olika källor, inklusive Pricerunner((Pricerunner, 2023-12-17)), Kitchentime((Kitchentime, 2023-12-17)) samt andra detaljhandelswebbplatser. De samlade recensionerna, som uppgår till nästan 100 stycken, ger en mångfacetterad bild av användarnas erfarenheter och åsikter om produkten. Dessa recensioner hjälper potentiella köpare att få en djupare förståelse för mikrovågsugnens styrkor och svagheter. Antalet recensioner är tillräckligt för att ge en pålitlig indikation på användarnas uppfattning om produkten.

6

Sharp YC-MS02EW 

Sharp YC-MS02EW liten mikro bäst i test

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Användarvänlighet

6

Funktionellitet

7

Design och Stil

7.4

Totalpoäng

Motivering: Sharp YC-MS02EW erbjuder fantastiskt värde för pengarna, vilket gör den till en attraktiv budgetmikrovågsugn. Den är kompakt och passar bra i små kök, men har begränsad funktionalitet jämfört med dyrare modeller. Designen är enkel och praktisk.

Testets billigaste mikro checkar alla boxar! Pris ca. 1300 kr.

Sist ut har vi den här mindre mikron från Sharp! Med maxeffekt på 800 watt och 11 olika effektlägen gör den jobbet med bravur. Det här är en liten och smidig mikro som inte tar stor plats, perfekt för sommarstugan, tiny-houset eller det mindre cityköket! Du har alla klassiska funktioner i form av upptining och uppvärmning. Du har barnlås, popcornfunktion och timer. Enkel att rengöra är den också eftersom det inte finns några svåråtkomliga veck eller hörn.

 • Typ: Fristående
 • Storlek: Bredd 440 mm, Djup 324 mm, Höjd 258 mm
 • Volym: 20 liter
 • Program: 8 förinställda program, 11 effektnivåer
 • Maxeffekt: 800 W
 • Färg: Vit
 • Övrigt: Barnlås, 11 effektnivåer, Lätt att rengöra, eco program

Fördelar

 • Användarna uppskattar mikrovågsugnens moderna och stilrena design, vilket gör den till en attraktiv del av köksinredningen.
 • Många framhåller att mikrovågsugnen är enkel och intuitiv att använda, vilket underlättar vardagliga matlagningsuppgifter.
 • Användare betonar också att mikrovågsugnen är kompakt och passar bra även i mindre kök, samtidigt som den har tillräcklig kapacitet för dagligt bruk.
 • Flertalet recensioner nämner att mikrovågsugnen är effektiv och snabb vid uppvärmning och rostmörning, vilket sparar tid i köket.
 • Vissa recensioner lyfter även fram de olika matlagningsprogrammen som användbara, speciellt för specifika maträtter som popcorn och pizza.

Nackdelar

 • En nackdel som framkommit är att en del användare upplever att touchskärmen är mindre responsiv och kräver starkare tryck för att reagera.
 • En annan nackdel som nämns är att mikrovågsugnen kan upplevas som något bullrig.

Sammanfattning: För att få en mångsidig bild av Sharp YC-MS02EW har vi sammanställt användarrecensioner från olika källor, inklusive Pricerunner((Pricerunner, 2023-12-17)) och Amazon((Amazon, 2023-12-17)). Totalt har vi granskat över 100 recensioner, vilka erbjuder en djup inblick i användarnas erfarenheter och synpunkter på produkten. Recensionerna speglar en övervägande positiv användarupplevelse, men även några områden där förbättringar kan vara önskvärda. Denna breda samling av användarfeedback ger en balanserad bild av mikrovågsugnens fördelar och nackdelar.

Duellen

Budget

Caso SMG20  vs. Sharp YC-MS02EW 

I budgetklassen står Caso SMG20 som vinnare gentemot Sharp YC-MS02EW. Caso SMG20, med sin eleganta design och praktiska grillfunktion, erbjuder mycket för sitt pris. Den är enkel att använda och har en effektiv uppvärmningsförmåga. Sharp YC-MS02EW, å andra sidan, är en utmärkt budgetvänlig mikrovågsugn som är idealisk för små utrymmen men har begränsad funktionalitet. Caso SMG20 vinner med sin kombination av design, funktionalitet och mångsidighet, vilket gör den till en utmärkt budgetmikrovågsugn.

Köpguide Mikrovågsugn

Att köpa en mikrovågsugn kan vara en praktisk investering för köket, både fiffig för uppvärming av mat som upptining och smältning med snabba ryck. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt köp:

Storlek och kapacitet: Fundera över vilken storlek på mikrovågsugnen som skulle passa bäst i ditt kök och hur mycket mat du vanligtvis tillagar. Mikrovågsugnar kommer i olika storlekar och har olika kapacitet. Om du ofta tillagar stora portioner eller använder stora tallrikar bör du välja en modell som är tillräckligt stor för det, men som givetvis måste få plats och passa i ditt kök. Ska micron vara integrerad i köket blir detta givetvis ännu viktigare.

Effekt och watt: Mikrovågsugnens effekt mäts i watt och påverkar hur snabbt maten värms upp. Ju högre watt, desto snabbare tillagas maten. Vanligtvis ligger effekten på mellan 600 och 1200 watt. Om du vill ha snabbare tillagningstider bör du välja en modell med högre effekt.

Funktioner och inställningar: Moderna mikrovågsugnar kommer med olika funktioner och inställningar som kan göra matlagningen enklare och mer bekväm. Exempel på funktioner inkluderar automatiska program för olika maträtter, avfrostningslägen, snabbuppvärming, barnlås och timers. Överväg vilka funktioner som är viktiga för dig och se till att den modell du väljer har dessa. Vissa i mikrovågsugnarna i vårt test har även friteringsfunktion och krispfunktion vilket kan vara härligt!

Design och stil: Mikrovågsugnar finns i olika designs och stilar för att passa olika kök. Överväg vilken stil och färg som skulle passa bäst hos dig och tillsammans med dina övriga apparater. Du kan välja mellan modeller som placeras på bänken eller monteras in i en köksskåp, så kallade inbyggnadsmikros.

Användarrecensioner och pålitlighet: Innan du köper en mikrovågsugn är det alltid bra att läsa användarrecensioner och bedöma tillförlitligheten hos olika märken och modeller. Leta efter mikrovågsugnar med positiva recensioner när det gäller prestanda, hållbarhet och pålitlighet.

Pris och budget: Priset på mikros varierar, men i vårt test håller samtliga mikrovågsugnar hög kvalitet oavsett pris. Tänk på att priset kan variera beroende på märke, funktioner och storlek. Jämför också garantier och kundserviceerbjudanden.

Genom att ha koll på dessa faktorer och göra lite research kan du välja en mikrovågsugn som passar dina behov och förbättrar din matlagningserfarenhet!

Frågor och svar om Mikrovågsugnar

Värmebehandling av mat kan alltid leda till förlust av vissa näringsämnen – oavsett hur det värms. Precis som med andra tillagningsmetoder kan mikrovågsugnen orsaka en viss nedbrytning av näringsämnen, särskilt vattenlösliga vitaminer som C-vitamin och B-vitaminer. Men eftersom uppvärmningstiden är kortare i mikrovågsugnen jämfört med till exempel spisen eller ugnen, är näringsförlusten ofta mindre jämfört med andra metoder.

Vi på Hemfakta har utsett Siemens BF525LMS0 till årets bästa mikrovågsugn! Här har du både elegant design, god användarvänlighet och effektiva funktioner, likväl som en hög prestanda och smidig storlek! Dessutom till ett trevligt pris. 

Mikrovågsugnar använder mikrovågor för att generera värme och påskynda uppvärmningsprocessen.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Elgiganten, 2023-12-17 []
 2. Bosch, 2023-12-17 []
 3. Elgiganten, 2023-12-17 []
 4. Electrolux, 2023-12-17 []
 5. NetonNet, 2023-12-17 []
 6. Pricerunner, 2023-12-17 []
 7. Samsung, 2023-12-17 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser