1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. 9 snygga matbord för ett stilat hem 2024!
Jotex-Merill-gront-snyggt-matbord-scaled.jpg

Lyx

Muuto snyggt stilrent matbord rektangulärt vitt

Muuto Bord Base, 250x90cm – Rektangulärt, vitt matbord

8

Mellan

Ekeby form Berit runt matbord valnötsträ brun

Ekeby Form Berit Matbord 130 cm Brun – Runt bord i valnöt

7.4

Budget

Utdragbart bord tik lucas matbord

VidaXL Matbord 120x60x76 cm – Rektangulärt, billigt & svart matbord

7.2

Inledning

Matbordet! The centerpiece of it all. Platsen för livets mest heliga komponenter: Maten, drycken, familjen, vännerna och dom stora och små samtalen. Man har ju blivit berörd över mindre! Så vad är det för ett matbord som ska få äran att tjäna denna invigda plats? Ja det beror givetvis både på personlig stil, form på rum och kanske hur många slantar som vilar i plånkan. Men är det något som förtjänar ett extra skrapande i sparbössan så är det väl ändå matbordet.

Vi börjar med att funta på vad du gillar: vill du ha ett runt matbord? Det kan göra att rummet känns luftigt om du har ett litet kök eller matplats. Kanske ett runt matbord med iläggsskiva så du trots allt har möjligheten att bjuda hela ligan när stunden kräver? Så vipps blev det ett stort ovalt matbord likt det från Trendrum längst ned! Man kan även tänka sig ett klaffbord, ja ett klassisk hopfällbart bord är ju smidigt. Har du en stor matsal kanske du vill åt ett maffigare stort matbord? Ett rustikt matbord, ett bord i marmor, ett härligt ekbord eller en hel matgrupp med matchande matbordsstolar? Ja oavsett om du är ute efter runda bord, ett litet köksbord, ett bord i valnöt eller ett spejsat grönt matbord (likt det på bilden ovan, snyggt eller hur?) så har vi hittat några riktiga skönheter i den här matbordsguiden! Så vilka är dom snyggaste matborden? Time to find out!

I jakten på härliga matbord har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – vi har suttit och känt och klappat och knackat – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det bord som är bäst från det som inte är det.

1

Muuto Bord Base, 250x90cm – Rektangulärt, vitt matbord

hem-fakta-bast-i-test-logo
Muuto snyggt stilrent matbord rektangulärt vitt

Lyx

Vinnare

6

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Design

8

Funktionalitet

9

Materialkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Muuto Bord Base kombinerar stilren skandinavisk design med hög kvalitet, vilket gör det till ett utmärkt val för långvarig användning. Dess höga pris är dess enda nackdel.

Muutos Bord Base, designat av Mika Tolvanen, tar oss tillbaka till den skandinaviska designtraditionen med sin stilrena ram och fina detaljer. BASE är precis den typen av bord som du ritar i dina barnteckningar – så där härligt klassiskt! Vi älskar den minimalistiska och nordiska stilen hos Base, vilket gör den till den perfekta basen för att bygga vilket inredningskoncept som helst runt – lika fint som en spartansk matplats mitt i rummet, som ett diskret och funktionellt matbord i centrum av en explosion av färg! Och du kan känna dig trygg med att detta matbord är byggt med fokus på detaljer och hög kvalitet, vilket gör att det tål en rejäl dos av robust användning. Så vill du lägga lite stålar och ha ett bord att åldras med (dessutom är det en härlig andrahandsmarknad), som både är funktionellt och vackert? Då är Muutos Bord Base ett prima val.

 • Varumärke: Muuto
 • Formgivare: Mika Tolvanen
 • Tillverkningsland: Danmark
 • Material: Laminat
2

Lucas matbord i tik, Sika Design – Utdragbart rustikt bord med iläggsskiva

Utdragbart bord tik lucas matbord

Lyx

Utmanare

5

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Design

8

Funktionalitet

9

Materialkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Lucas matbordet från Sika Design är unikt med sitt återvunna teakträ, vilket ger bordet en rustik och hållbar karaktär. Dess design och funktion är enastående, men priset är högt.

Lucas matbord från Sika Design är verkligen något extra. Det är tillverkat av återvunnen teak som kan ha kommit från allt från gamla hus till fiskbåtar, ja till och med bitar av gammal järnväg. Träet har genomgått reparationer och fyllningar för att få till den perfekta böjligheten och smidigheten. Det generösa bordet har gott om plats för hela familjen, och när man använder iläggsskivan blir det hela 80 cm längre och rymmer ännu fler gäster. Lucas ger en rustik och varm känsla till vilket rum som helst och passar i de flesta hem. Visst kan man se sig själv sitta runt detta bord med sina nära och kära, njuta av god mat och ännu bättre sällskap?

 • Färg: Brun
 • Form Rektangulär
 • Iläggsskiva
 • Längd/djup 100 cm
 • Höjd 73 cm
 • Bredd/diameter 200-280 cm
3

Artwood, Berkeley Matbord Brun 240X100 Cm – Maffigt matbord i ek

ARTWOOD, Berkeley Matbord Brun maffigt matbord

Lyx

Utmanare

4

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Design

8

Funktionalitet

10

Materialkvalitet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Artwoods Berkeley matbord är en riktig statementpjäs med sin maffiga ekdesign. Det är dock det dyraste i testet, vilket påverkar dess prisbetyg.

Berkeley matbord i massiv rustik ek i färgen US Brown från Artwood är en riktig pärla! Det är ett rustikt och gediget matbord som verkligen andas kvalitet. Vi älskar dom väderbitna detaljerna som ger bordet en unik och charmig karaktär. Bordet står stadigt på fyra robusta bordsben och är verkligen byggt för att hålla länge. Det är dessutom perfekt för att matcha med en mängd olika stolar. Det är lätt att rengöra också – bara en fuktig trasa behövs för att hålla det rent och snyggt. Om du vill rengöra i dom dekorativa springorna så kan du använda en dammsugare för bästa resultat. Sammanfattningsvis så är Berkeley en investering i ett riktigt kvalitetsbord som kommer att förgylla ditt hem i många år framöver!

 • Färg: Brun
 • Produkttyp: Matbord
 • Material: Ek
 • Bredd: 100 cm
 • Höjd: 76 cm
 • Längd: 240 cm
4

Ekeby Form Berit Matbord 130 cm Brun – Runt bord i valnöt

Ekeby form Berit runt matbord valnötsträ brun

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Design

7

Funktionalitet

7

Materialkvalitet

7.4

Totalpoäng

Motivering: Berit matbordet är en vacker och prisvärd möbel med en unik design. Det passar bra i olika inredningsstilar, men dess materialkvalitet och funktionalitet är inte lika hög som de dyrare modellerna.

Här har vi nog en modern klassiker! Vi älskar att den passar lika bra i ett stilrent nordiskt hem som i ett mer eklektiskt. Den stavklädda pelaren är tjusig och iögonfallande, samtidigt som det låter övrig inredning ta sin plats. Pelaren är panelklädd och tillverkad i massiv ek med en kärna av plywood som ger ordentlig stabilitet. Ett bord byggt för att hålla och som verkligen kommer att förgylla vilket rum som helst med sin toppskiva i ekfanér. Så om du letar efter ett stilrent och elegant pelarbord, då är Berit ett prima val!

 • Form: Rund
 • Diameter: 130 cm
 • Höjd: 74 cm
 • Vikt: 32 Kg
 • Bordets pelare är 50 cm i diameter
5

Artwood, Campos Matbord 60×60 Betong – Kvadratiskt litet matbord!

kvadratiskt matbord betong artwood

Mellan

Utmanare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Design

6

Funktionalitet

7

Materialkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Campos matbord från Artwood erbjuder en unik industriell design till ett mycket överkomligt pris. Det är dock mindre funktionellt jämfört med större bord.

Campos är en härlig serie av soffbord och matbord från Artwood! Det som gör dessa bord speciella är att dom är tillverkade enbart av naturmaterial som cement, jutefibrer, granitstenpulver och vatten. Det ger verkligen en unik och rustik känsla som vi gillar skarpt. Eftersom betong är ett poröst material så har bordsytan behandlats med vax för att skydda det från fläckar och vätska – ett smart drag som kommer att förlänga livslängden på bordet. Vi rekommenderar dock att bordet efterbehandlas med vax ungefär 2 månader efter inköpsdatumet för att det ska behålla sin avstötande yta. Det här är verkligen ett fantastiskt bord som passar perfekt för dig som vill ha en unik och rustik inredningsdetalj i ditt hem!

 • Serie i behandlad betong
 • Behandling som skyddar mot vätska och fläckar
 • Finns både som soffbord och matbord
 • Både för inom- och utomhusbruk
 • Vikt: 75 kg
6

Jotex Merrill ø 120 cm – Matbord runt, coolt & klimatsmart!

Grön matbord runt Jotex Merrill coolt matbord

Mellan

Utmanare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Design

9

Funktionalitet

8

Materialkvalitet

9

Totalpoäng

Motivering: Jotex Merrill är ett lekfullt och miljövänligt alternativ. Dess runda form och färgalternativ gör det till en attraktiv möbel, men materialkvaliteten når inte upp till de dyrare modellerna.

Ja här har vi en riktig favorit! Lekfullt, stilsäkert och tillverkat av FSC-märkt MDF med trippel pelarfot och vågad kant runt bordsskivan. Att sitta vid ett runt matbord känns ofta mer inkluderande och intimt, vi gillar tanken av det här bordet både i ett stort och luftigt rum som i ett mindre. Det här bordet finns i tre olika färger; grönt, ljusblått och lavendel och alla tre är oerhört fina. Färgen på borden är vattenbaserad, vilket är guld för miljön(!) men gör att det krävs lite montering. Men det är inga konstigheter och det finns en monteringsanvisning med i paketet så det är enkelt att få ihop det. Dessutom är produkten certifierad med FSC, vilket betyder att den består av trä som är avverkat från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Det här är verkligen ett fantastiskt bord som både är vackert och miljövänligt! Grönt är skönt i dubbel bemärkelse!

 • Material: MDF
 • Storlek: Höjd 76 cm, bordsskiva ø 120 cm
 • Skötselråd: Torkas av med lätt fuktad trasa
 • Finns även i färgerna: Ljusblå & Lavendel
7

VidaXL Matbord 120x60x76 cm – Rektangulärt, billigt & svart matbord

VidaXL Matbord svart 120x60x76 cm – Rektangulärt matbord billigt (VidaXL) 1200:-

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Design

7

Funktionalitet

6

Materialkvalitet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Jotex Merrill är ett lekfullt och miljövänligt alternativ. Dess runda form och färgalternativ gör det till en attraktiv möbel, men materialkvaliteten når inte upp till de dyrare modellerna.

Ja här har vi en riktig favorit! Lekfullt, stilsäkert och tillverkat av FSC-märkt MDF med trippel pelarfot och vågad kant runt bordsskivan. Att sitta vid ett runt matbord känns ofta mer inkluderande och intimt, vi gillar tanken av det här bordet både i ett stort och luftigt rum som i ett mindre. Det här bordet finns i tre olika färger; grönt, ljusblått och lavendel och alla tre är oerhört fina. Färgen på borden är vattenbaserad, vilket är guld för miljön(!) men gör att det krävs lite montering. Men det är inga konstigheter och det finns en monteringsanvisning med i paketet så det är enkelt att få ihop det. Dessutom är produkten certifierad med FSC, vilket betyder att den består av trä som är avverkat från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Det här är verkligen ett fantastiskt bord som både är vackert och miljövänligt! Grönt är skönt i dubbel bemärkelse!

Motivering: VidaXL matbord är ett utmärkt budgetval med enkel och tidlös design. Dess materialkvalitet och hållbarhetsaspekter är dock begränsade jämfört med dyrare alternativ.

Snyggt, bastant och ser bra mycket dyrare ut än det är! Pris ca. 1200 kr.

Ett snyggt matbord behöver inte kosta skjortan! Det här matbordet från VidaXL har en tidlös design med rena och enkla linjer som passar lika bra i matsal som kök! Med sin eleganta stil höjer det känslan runt middagsbordet och känns grymt anpassningspart oavsett inredningsstil. Matbordet är tillverkat av högkvalitativt konstruerat trä som är både tåligt och hållbart, vilket garanterar långvarig användning. Dessutom är det enkelt att hålla rent med en fuktig trasa, vilket gör det både till en praktisk och vacker möbel för hemmet!

 • Färg: Svart
 • Material: Konstruerat trä
 • Totala mått: 120 x 60 x 76 cm (L x B x H)
 • Enkla och rena linjer
 • Lätt att rengöra med en fuktig trasa
8

Torkelson, Miles Matbord Trumpetfot 110 cm, Betonglaminat – Runt köksbord

Miles Matbord runt betonglaminat

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Design

7

Funktionalitet

6

Materialkvalitet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Jotex Merrill är ett lekfullt och miljövänligt alternativ. Dess runda form och färgalternativ gör det till en attraktiv möbel, men materialkvaliteten når inte upp till de dyrare modellerna.

Ja här har vi en riktig favorit! Lekfullt, stilsäkert och tillverkat av FSC-märkt MDF med trippel pelarfot och vågad kant runt bordsskivan. Att sitta vid ett runt matbord känns ofta mer inkluderande och intimt, vi gillar tanken av det här bordet både i ett stort och luftigt rum som i ett mindre. Det här bordet finns i tre olika färger; grönt, ljusblått och lavendel och alla tre är oerhört fina. Färgen på borden är vattenbaserad, vilket är guld för miljön(!) men gör att det krävs lite montering. Men det är inga konstigheter och det finns en monteringsanvisning med i paketet så det är enkelt att få ihop det. Dessutom är produkten certifierad med FSC, vilket betyder att den består av trä som är avverkat från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Det här är verkligen ett fantastiskt bord som både är vackert och miljövänligt! Grönt är skönt i dubbel bemärkelse!

Motivering: Torkelsons Miles matbord är ett stilrent och prisvärt alternativ. Dess design är modern och passar väl i många hem, men materialkvaliteten matchar inte de dyrare bordens standard.Clean, modern & chick! Pris ca. 4600 kr.

Miles matbord från Torkelson är ett modernt och chict matbord! Det trumpetformade underredet i pulverlackerad svart metall och betongskivan ger en rå och industriell känsla som både kan sticka ut och hålla sig nedtonad i rummet. Du kan placera bordet i köket eller i matsalen – det fungerar lika bra på båda ställena! Och om du vill ha en annan färg eller en annan stil så finns det flera olika utföranden att välja mellan. Så för dig som är ute efter ett runt och stilrent bord, ja då tror vi verkligen på den här skönheten Torkelson!

 • Produkttyp: Matbord
 • Färg: Grå
 • Material: Laminat
 • Material Stomme: Metall
 • Diameter: 110
 • Höjd: 75
9

Berivan matbord, 102×142 cm, vit – Förlängningsbart ovalt matbord i klassisk stil

Trendrum runt matbord med iläggsskiva billigt matbord ovalt

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Design

8

Funktionalitet

5

Materialkvalitet

7

Totalpoäng

Motivering: Jotex Merrill är ett lekfullt och miljövänligt alternativ. Dess runda form och färgalternativ gör det till en attraktiv möbel, men materialkvaliteten når inte upp till de dyrare modellerna.

Ja här har vi en riktig favorit! Lekfullt, stilsäkert och tillverkat av FSC-märkt MDF med trippel pelarfot och vågad kant runt bordsskivan. Att sitta vid ett runt matbord känns ofta mer inkluderande och intimt, vi gillar tanken av det här bordet både i ett stort och luftigt rum som i ett mindre. Det här bordet finns i tre olika färger; grönt, ljusblått och lavendel och alla tre är oerhört fina. Färgen på borden är vattenbaserad, vilket är guld för miljön(!) men gör att det krävs lite montering. Men det är inga konstigheter och det finns en monteringsanvisning med i paketet så det är enkelt att få ihop det. Dessutom är produkten certifierad med FSC, vilket betyder att den består av trä som är avverkat från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Det här är verkligen ett fantastiskt bord som både är vackert och miljövänligt! Grönt är skönt i dubbel bemärkelse!

Motivering: Berivan matbord är perfekt för mindre utrymmen tack vare sin förlängningsfunktion. Det är mycket prisvärt, men kompromissar på design och materialkvalitet.

Perfekt för en minde matplats – men med möjlighet för fler! Pris ca. 3000 kr.

Här har vi Berivans vita förlängningsbara matbord – ett toppenval för den som vill kombinera stil och funktion! Detta bord är som en förvandlingsmagiker med förmågan att gå från ett runt och nätt litet matbord till en oval, pampigare skönhet på nolltid. Tänk dig att du har gäster på besök och plötsligt inser du att din lilla matplats inte räcker till för alla. Ingen fara! Med detta bord kan du enkelt dra ut det och BAM – problemet löst! Bordet är tillverkat av laminerad spånskiva/laminerad MDF, vilket gör det både lätt att rengöra och tåligt för vardagligt slitage. Dessutom är det snyggt i sin klassiska vita färg och stilrena design. Så vill ha ett bord som kan förvandla sig efter behov – då är Berivans förlängningsbara matbord något att kolla in!

 • Färg: Vit
 • Material: Laminerad spånskiva/laminerad MDF
 • Längd: 102-142 cm
 • Bredd: 102 cm
 • Höjd: 76 cm

Köpguide Matbord

Självklart finns det en massa saker att tänka på när man ska köpa matbord – till exempel material, egenskaper och prisklass. Allra viktigast är dock förmodligen storlek, form och design. Det gäller helt enkelt att hitta ett matbord som passar in i hemmet storleksmässigt, som är lagom stort för familjen och dess behov, samt passar in när det gäller såväl övrig inredning som personliga kriterier och preferenser.

Storlek

Det finns matbord i väldigt många olika storlekar, och här är det framför allt två saker du bör tänka på: hur stort matbord du har plats för, och hur stort du behöver. Börja med att ta reda på hur stort bord som får plats där det ska stå, eftersom det här faktiskt avgör maxstorleken för bordet. Tänk på att det inte ska bli för trångt heller, utan ni ska utan problem kunna röra er i rummet och enkelt sätta er vid bordet.

När du vet hur stort bord som får plats, då kan du börja fundera över hur stort bord du behöver och vill ha. Här är det förstås familjens storlek som avgör, men om ni ofta har gäster kan det vara praktiskt med ett större bord, förutsatt att det får plats.

Om det kan behövas ett större bord ibland, men inte till vardags, så kan det vara en bra idé att välja ett bord med iläggsskiva om ett större bord inte får plats – eller om man helt enkelt inte vill ha ett för stort bord. Då går det enkelt att förstora bordet vid behov, men det behöver inte ta upp en massa onödig plats när det inte behövs.

Form

Ett matbord kan som bekant vara runt, fyrkantigt, avlångt eller ovalt. Vad som passar bäst beror förmodligen på hur rummet ser ut, men det handlar förstås också om vad du föredrar. En fördel med ett runt bord är att de ofta känns smidigare i rummet, och är lättare att gå runt. De är helt enkelt inte i vägen lika mycket.

Avlånga matbord kan vara enklare att möblera med, och passar ofta bra i avlånga rum, men de passar egentligen i alla rum. De kan placeras mot väggen med en kortsida, eller stå mitt i rummet. Det blir helt enkelt flera valmöjligheter med ett sådant bord.

När det gäller runda och ovala bord kan det också vara bra att tänka på att de inte rymmer lika många personer som rektangulära bord. Behövs det många sittplatser runt bordet så behöver man alltså välja ett större bord om man vill ha ett runt, och det förutsätter förstås även att det finns plats för ett större bord.

Design

Det går förstås inte att svara på hur man ska välja ett matbord utifrån design, eftersom det är en smaksak. Dock är det förstås en fördel att tänka på att det bör passa med övrigt inredning i rummet, om man vill ha ett matbord som verkligen sticker ut, vill säga.

När det gäller matbordets design så finns allt från stilrena och diskreta designer, till matbord som verkligen utmärker sig. Det finns även bord men mindre detaljer. Ben med snygga former eller olika material kan till exempel ge unika bord, men det finns även enklare modeller som enkelt smälter in i hemmet.

Avslutande ord inför ditt köp av matbord

När du ska köpa matbord bör du framför allt fundera över storlek, form och design. Här gäller det att tänka på såväl personliga preferenser som behov, och självklart vad som passar bäst i hemmet.

Börja gärna med att fundera över vad du behöver. Hur stort matbord behövs? Det här beror förstås på hur många ni är i familjen, men det kan även vara bra att tänka på att det ska gå att få plats med gäster vid behov. Bjuder ni ofta in familj och vänner på middagar och liknande så är det förstås viktigt att det finns plats för detta.

Med det sagt så bör man förstås också fundera över hur stort bord som får plats. Om matbordet ska stå i köket så är platsen ofta begränsad. Kanske kan det vara en lösning att välja ett bord med iläggsskiva, som enkelt kan förstoras vid behov? Då blir det kanske lite trångt när bordet förlängs, men till vardags finns det gott om plats, och samtidigt kan man göra plats vid bordet när det behövs.

Fundera även över vilken form du föredrar, och som passar bäst i rummet. Kanske är ett runt bord det bästa valet, eller ett klassiskt fyrkantigt. Om man inte kan avgöra vilket som blir bäst så kanske rektangulärt är det bästa valet.

Det kan också vara bra att tänka på att de flesta bord faktiskt kan vara större än man tror, när det behövs. Ett mindre bord för fyra personer kan ofta, utan större problem, ha plats för ytterligare två personer – kanske på kortsidorna – vid behov. Om det är ont om plats så bör du alltså inte välja ett större bord än du faktiskt behöver till vardags, utan satsa istället på att dra ut bordet från väggen så att det går att placera stolar runt hela bordet, eller välj ett bord med iläggsskiva som enkelt kan förstoras.

Frågor och svar om matbord

Hur stort matbordet bör vara beror förstås helt på hur mycket plats man har, och hur stort bord man behöver. Den större familjen behöver förstås ett större bord, men även om man ofta har gäster så kan det vara bra med ett större bord, förutsatt att det får plats. Generellt kan man säga att bordet bör vara omkring 200 centimeter långt för att rymma 6 platser, omkring 120 centimeter är ofta lämpligt för fyra personer och mindre bord passar för två personer.

Det beror helt på vad man behöver, och vad man föredrar. Det handlar till exempel till stor del om vad som passar in i rummet där bordet ska stå, såväl när det gäller form och storlek som övrigt design. Man bör helt enkelt kombinera personliga preferenser med vad som lämpar sig bäst i rummet.

Matbord och köksbord är samma sak. Man skulle dock kunna säga att köksbord är matbord som endast används i köket, medan begreppet matbord även kan innefatta matsalsbord. Generellt kan man dock säga att matbord och köksbord är detsamma – bord man äter vid, helt enkelt.

Det beror på rum och vilken funktion man vill att matbordet ska ha. Ett runt bord känns ofta intimare, ingen hamnar utanför och det kan göra att rummet känns rymligare. Ett fyrkantigt eller rektangulärt bord kan vara lite lättare att möblera både när det gäller rumsform och stolhantering.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser