Master Fitness MG500 test – recension & omdöme om massagepistolen

Innehållsansvarig

Master Fitness MG500 imponerar med bland annat en lång batteritid, en smart display med touch-kontroll, flera olika hastighetsnivåer att välja mellan och fyra munstycken som ingår – och allt detta trots ett lågt pris. Här finns det helt enkelt en hel del fördelar, samt en hög kvalitet, till ett bra pris. I denna recension kommer vi att kolla närmare på Master Fitness MG500 och gå igenom allt du kan tänkas vilja veta om denna massagepistol, och mer därtill. Läs gärna även vår bäst i test artikel om massagepistoler.

Master Fitness MG500

SE PRIS HOS

Här finns det som sagt en hel del fördelar, till exempel den imponerande batteritiden på 5 timmar. Med en sådan batteritid behöver massagepistolen inte laddas särskilt ofta, framför allt inte om du främst använder på lägre nivåer och kanske även främst kortare stunder. Den långa batteritiden gör också att du kan ta med dig massagepistolen överallt och lämna laddaren hemma, så länge batteriet är fulladdat. Med det sagt kan det förstås vara en bra idé att ta med laddaren när man ska vara borta längre, om man använder massagepistolen ofta, men du kommer med stor sannolikhet inte att behöva ladda särskilt ofta tack vare denna batteritid.

Denna massagepistol kommer med fyra olika munstycken, som gör att du kan anpassa massagen efter dina specifika behov och önskemål. Munstycken har olika egenskaper och de passar bra såväl för olika kroppsdelar som för olika ändamål, därför är det en fördel med flera munstycken till massagepistolen, som ger dig större variation och större möjligheter. Läs gärna på om de olika munstycken som finns, och framför allt om de som ingår till din massagepistol, för att veta hur du ska använda dem och vilket munstycke som passar bäst.

På baksidan av massagepistolen finns en digital display där du kan se den valda hastigheten, laddningsmätare och touchkontroll on/off. MG500 är också en tystgående massagepistol, vilket också är en stor fördel eftersom en hög ljudnivå definitivt gör användandet mindre avslappnande – framför allt om massagepistolen används i närheten av huvudet och öronen. Den låga ljudnivån hos denna massagepistol är alltså en stor fördel, och likaså att den är lätthanterlig och enkel att använda.

Denna massagepistol kan hjälpa dig att lindra träningsvärk, återhämta dig efter till exempel träning, minska stelhet och öka blodcirkulationen – bland mycket annat. Den kan också användas för uppvärmning innan ett träningspass, för att minska risken för skador. Det här är en väldigt kraftfull och effektiv massagepistol som verkligen gör det den ska. Förutom de fyra munstycken som ingår, så ingår även en praktisk förvaringsväska där du kan förvara massagepistolen när den inte används. Förvaringsväskan gör det också enklare att ta med dig massagepistolen, till exempel när du ska resa bort, eller när du vill ta med den till gymmet.

Här finns 6 olika hastighetsnivåer att välja mellan, som låter dig anpassa massagen efter dina behov. Med munstyckena som ingår blir det ännu enklare att anpassa massagen och få precis det du behöver. Resultatet av massagen beror även på hur stort tryck du lägger på massagepistolen, du kan alltså själv anpassa massagen ännu mer genom att lägga på mer eller mindre tryck när du använder massagepistolen.

LED-displayen har som sagt touchfunktion, vilket kan vara en fördel, men i det här fallet är det inte enbart en fördel. Touch-kontrollen fungerar inte riktigt helt perfekt, och här hade det kanske kunnat vara bättre med vanliga knappar istället för touchfunktion. Utöver det fungerar dock displayen bra och det är förstås en stor fördel att man kan se sådant som laddningsnivå, batteritid och vilken intensitetsnivå som används.

Sammanfattningsvis är det här en bra massagepistol till ett bra pris, och den är kanske framför allt ett bra alternativ för den som söker en billig massagepistol men som ändå vill ha många fördelar och praktiska funktioner. Det är också ett bra val för den som vill ha en lång batteritid, en massagepistol med display eller kanske en låg ljudnivå. Det här är helt enkelt en prisvärd massagepistol med många fördelar.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Låg ljudnivå
 • Lång batteritid
 • 6 olika hastigheter
 • Fyra olika munstycken
 • Smart digital display
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Touchfunktionen hade kunnat vara bättre

Specifikation

 • Mått: 17 x 7 x 24 cm
 • Batteri: 3200 mAh, 51.84 w/h
 • Nivåer: 6 olika, 20-53,3 Hz
 • Munstycken: 4 st
 • Display: LED, touchskärm
 • Visar: Program och batterinivå
 • Vikt: 1050 gram

SE PRIS HOS

 

Lämna en kommentar