1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Massagestol – Livskvalitet deluxe i en skön massagefåtölj!
OGAWA-Master-Sensei-basta-massagestolen.jpg

Lyx

OGAWA Master Sensei bästa massagestolen

OGAWA Master Sensei

9.2

Mellan

Massagefåtölj bäst i test

Beurer MC 5000

8.4

Budget

Massagefåtölj bäst i test

Massagefåtölj Bello 2

7

Inledning

Jasså du är också stel som en pinne? Och så har du tappat den där strumpan på golvet, ajajaj. Sätt dig ner en stund så tar vi en titt på potentiella lösningar vettja. Nämen det var det värsta, jag tror minsann det kom till mig på momangen! Ja, för det är ju där en Massagestol kommer in i bilden! Tänk dig att glida ner i fåtöljen efter en lång arbetsdag, så är det inte bara en fåtölj utan en: Massagefåtölj! Skippa massagesalongen och någon trist massagebänk; massagefåtöljen erbjuder en mängd massagetekniker. Den är ergonomisk och skänker en hejdundrandes massageterapi! Jag skulle kunna säga ordet massage tusen gånger, välbefinnandet kickar liksom igång av bara ordet. Och här har vi dom, bästa massagestolarna 2024!

Vi på Hemfakta har utsett OGAWA Master Sensei till årets bästa massagestol. En teknologisk juvel, från sin avancerade M.8 Gen-mikroprocessor till “ALIVE TOUCH”-featuren. Här har du en investering i lyx och komfort som är bättre än en privat massageterapeut!

Men när det kommer till massagestolar finns det ju några olika, det viktiga är att själva massagestolen är bekväm och gör jobbet med kroppen. Därför har vi här plockat fram sex prima massagestolar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Men du! Det finns ju ett gäng massageapparater där ute; massagepistoler, massagebänkar, massagekuddar! Vi har faktiskt koll på dom flesta! Kolla in våra bäst i test på massagepistol och massagekudde om du vill komplettera samlingen eller känner för en sån istället!

I jakten på den bästa Massagestolen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den stol som är bäst från den som inte är det. När det kommer till massagestolar är styrka, värme och hastighet det vi tittar på främst. Men även material och bekvämlighet likväl som prisbild är komponenter vi tittar noga på när vi utser testvinnare.

1

OGAWA Master Sensei – Bästa massagestolen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
OGAWA Master Sensei bästa massagestolen

Lyx

Vinnare

6

Pris

10

Komfort

10

Teknologi/AI

10

Justerbarhet

10

Extra funktioner

9.2

Totalpoäng

Motivering: OGAWA Master Sensei är en teknologisk juvel. Från sin avancerade M.8 Gen-mikroprocessor till “ALIVE TOUCH”-featuren, den är som en massageterapeut i högteknologisk form. En investering i lyx och komfort som är bättre än en privat massageterapeut.

Hyllad, snygg och leverantör till massagestolar på alla möjliga tunga platser! Pris ca. 70 000 kr. 

Vi på Hemfakta har utsett OGAWA Master Sensei till årets bästa massagestol. En teknologisk juvel, från sin avancerade M.8 Gen-mikroprocessor till “ALIVE TOUCH”-featuren. Här har du en investering i lyx och komfort som är bättre än en privat massageterapeut!

Master Sensei – där din kropp möter AI i en revolutionerande massageupplevelse. (Vi snackar nu teknik i absolut framkant, folkens). OGAWA Master Sensei är ingen vanlig massagestol – den är ett high-tech mästerverk som inte bara ger massage, utan förstår din kropp. Tack vare den avancerade M.8 Gen-mikroprocessorn och de intelligenta Vario Motion 4D-massagerullarna anpassar stolen sig direkt till dig. Vi pratar real-time justering av tryck och rörelser som matchar varje kontur av din unika kropp. Och du, glöm inte “ALIVE TOUCH” som är som att ha en massageterapeut inbyggd i stolen. Är det lyx? Javisst. Är det nödvändigt? Efter att ha provat den här stolen är svaret definitivt ja. Här har du massagestolarna som bland annat pryder det kungliga biblioteket i Danmark – IWAO har förtroende helt enkelt. Har du råd att köpa det bästa av det bästa i massagestolväg, då är det här vad du letar efter.

 • Effekt: Drivs av avancerad M.8 Gen-mikroprocessor
 • Maximal belastning: 125 kg
 • Justerbarhet: 7 nivåer av massage, 30 manuella program, Zero Gravity
 • Dimensioner: Mått stående: ca. 160x 81 x 119 cm Mått liggande: ca. 194 x 84 x 108 cm
 • Intensitetsnivå/program: 12 Autoprogrammerare
 • Extra funktioner: Inbyggd pekskärm, Bluetooth-högtalare, Värmebehandling

Fördelar

 • Användare älskar hur stolen anpassar sig efter kropp och behov.
 • Prisas för sin avancerade teknologi och flera justeringsmöjligheter.

Nackdelar

 • Vissa användare tycker att prislappen är i högsta laget, men menar att det är en investering i välbefinnande.
2

Mazzetti Pro Massagestol

Mazzetti massagestol bästa massagestolen 2023

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Komfort

8

Teknologi/AI

9

Justerbarhet

9

Extra funktioner

8.6

Totalpoäng

Motivering: Mazzetti Pro är italiensk design med norsk innovation. Den erbjuder massor av justerbarheter och flera program. Trots att den inte når OGAWA Master Sensei’s teknologiska nivå, så håller den fortfarande mycket hög klass.

Massagefåtöljen 2.0! Den här skönheten gör underverk för kroppen och har älskats länge och väl! Pris ca. 30 000 kr. 

Det norska märket Mazzetti har prisats för sina massagestolar och vi är inte ensamma om att utnämna dom till bäst i test. Här har vi 24 effektiva massagebollar som masserar huvud, nacke, rygg, ben, vader och fötter tillsammans med hela 80 effektiva massagekuddar! Massagekuddarna ger en kompressionsmassage som bidrar till en ökad blodcirkulation vilka täcker ben, höfter, skuldror, nacke, rygg och fötter. Dom kan även justeras individuellt. Den här lyxiga massagestolen med inspiration från den italienska designen har 24 program, värmebehandling, SL-spår (den mest avancerade massagetekniken idag), bluetooth-högtalare och full body Scan. Stolen anpassar sedan massagerullar, höjd och bredd till personen som sitter i den.

 • Effekt: 200 watt
 • Maximal belastning: 200 kg
 • Justerbarhet: Allt kan justeras individuellt
 • Dimensioner (L,B,H): 126 cm, 84 cm, 117 cm
 • Intensitetsnivå/program: 24 program,  24 effektiva massagebollar, 80 effektiva massagekuddar
 • Extra funktioner: Värmebehandling, SL-spår, Bluetooth-högtalare, Full body Scan, Finns i flera färger

Fördelar

 • Användarna uppskattar att allt i stolen kan justeras individuellt, vilket gör den flexibel och anpassningsbar.
 • Massagekuddarna och -bollarna ger en helkroppsupplevelse som användare anser vara mycket effektiv för ökad blodcirkulation.

Nackdelar

 • Ingen nackdel rapporterad, teknologin når inte upp till samma nivå som vinnaren, men å andra sidan är denna betydligt prisvänligare.

Duellen

Lyx

OGAWA Master Sensei – Bästa massagestolen 2024! vs. Mazzetti Pro Massagestol

I lyxklassen ställs den hyllade OGAWA Master Sensei mot utmanaren Mazzetti Pro Massagestol. Båda dessa massagestolar är högkvalitativa och har sina egna unika egenskaper. OGAWA Master Sensei, vår vinnare, är en teknologisk juvel med avancerad M.8 Gen-mikroprocessor och “ALIVE TOUCH”-funktion. Den anpassar sig realtidsmässigt till din kropp, vilket ger en otroligt personlig massageupplevelse. Mazzetti Pro Massagestol imponerar med sina 24 massagebollar och 80 massagekuddar, vilket ger en omfattande helkroppsmassage. Den har också avancerad teknologi och en imponerande mängd program.

3

Beurer MC 5000

Massagefåtölj bäst i test

Mellan

Vinnare

9

Pris

10

Komfort

8

Teknologi/AI

8

Justerbarhet

7

Extra funktioner

8.4

Totalpoäng

Motivering: Beurer MC 5000 är en genial mellanklassare. Med en unik kroppsscanningsfunktion, är den förvånansvärt anpassningsbar och kommer till ett överkomligt pris.

Beurer MC 5000 med en unik kroppsscanningsfunktion scannar av din kropp för att ge den mest optimala massageupplevelsen! Pris ca. 20 000 kr.

MC 5000 från Beurer säkerställer en anpassad massageupplevelse. Den här massagestolen kan scanna din kropp för att ge den mest optimala massagen efter just dina behov. Kroppsscanningsfunktionen känner av din kropp för att därefter ställa in massagehuvudena i den rätta bredden och rörelsemönstret för att ge dig en anpassad massage. Utöver detta så har du 5 förinställda program att välja mellan och stolen är dessutom ergonomisk. Du ställer enkelt in hur du vill ha massagen med hjälp av handkontrollen som kommer med en belyst display. 

 • Effekt: 200 watt
 • Maximal belastning: 200 kg. Vikt: ca 65 kg
 • Justerbarhet: Justeras individuellt utifrån kroppsscanning
 • Dimensioner (L,B,H): 135 cm, 73 cm, 120 cm
 • Intensitetsnivå/program: 5 olika program
 • Extra funktioner: Kroppsscanning för en anpassad massage, Belyst fjärrkontroll som låter dig ställa in alla funktioner, Ergonomisk sits

Fördelar

 • Beurer MC 5000 har hyllats för sin användarvänlighet
 • Användare uppskattar att den är tystgående
 • Stolens ergonomiska design får pluspoäng för komfort samt att den passar alla, från ryggmassage till fotvård.

Nackdelar

 • Vissa användare skulle ha uppskattat fler förinställda program att välja mellan.
4

OGAWA Sonic-X

OGAWA Sonic-X bäst i test massagefåtölj

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Teknologi & Anpassningsbarhet

9

Komfort

6

Extra Funktioner

7

Användarvänlighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Ett prisvärt alternativ som har det mesta du behöver, riktigt bekväm och uppskattad av användare.

OGAWA Sonic-X är en prisvärd superstol! Pris ca. 23 000 kr.

Inget halvdant här, OGAWA Sonic-X är stolens Rolls Royce när det kommer till massageupplevelse. Med sin eleganta, moderna design är den som en smyckeskrin – fullpackad med innovativa funktioner. Den intelligenta kroppsskanningen ger dig en anpassad massage som är lika unik som ditt DNA. Med den revolutionerande S+L-spåret kan du räkna med att ingen muskel lämnas oskämd; det går från nacken hela vägen ner till sätet. Och pricken över i:et? Zero Gravity-funktionen som placerar dig i det ultimata avslappningstillståndet. Om du är nöjd med snabbköpsmassage, då är det här inget för dig. Men om du vill ha det bästa, så har du hittat det.

 • Effekt: Strömförsörjning AC 220-240V ~ 50/60Hz, Strömförbrukning 150W
 • Vikt: Bruttovikt 93 kg / nettovikt 78 kg
 • Justerbarhet: S+L Track-spår, Kroppsskanning
 • Dimensioner (L,B,H): Stående dimensioner (L x B x H) 152 cm x 75 cm x 117,5 cm, Liggande dimensioner (L x B x H) 193,5 cm x 50 cm x 102,5 cm
 • Intensitetsnivå/program: 12 Automatiska program
 • Extra funktioner: 2D massage, Zero Gravity funktion, Bluetooth-högtalare, Zero Space, Fotmassage

Fördelar

 • Användare upplever att kroppsskanningen ger en extremt anpassad massage
 • Många lovordar det breda utbudet av förprogrammerade massagemetoder
 • Zero Gravity-funktionen får extra beröm för den optimala avslappning det ger

Nackdelar

 • Vissa önskar fler manuella inställningar för att finjustera massageupplevelsen

Duellen

Mellan

Beurer MC 5000 vs. OGAWA Sonic-X

I mellanklassen är vinnaren Beurer MC 5000 och utmanaren OGAWA Sonic-X. Beurer MC 5000 sticker ut med sin unika kroppsscanningsfunktion som anpassar massagen efter dina individuella behov. Den har även 5 förinställda program och ergonomisk design. Å andra sidan har OGAWA Sonic-X en imponerande kroppsskanning och S+L-spår som täcker hela kroppen. Den har också Zero Gravity-funktion för ultimat avslappning.

5

Massagefåtölj med Zero Gravity, Bello 2

Massagefåtölj bäst i test

Budget

Vinnare

8

Pris

6

Teknologi & Anpassningsbarhet

7

Komfort

7

Extra Funktioner

7

Användarvänlighet

7

Totalpoäng

Motivering: Bello 2 får jobbet gjort utan att kosta skjortan. Den här är för dig som inte vill ägna en hel månadslön åt att koppla av.

Den här högkvalitativa massagefåtöljen har en snygg design, men framför allt ger den en riktigt skön och effektiv massage. Med Zero Gravity kan du ligga bekvämt tillbakalutad, avlasta ryggraden och uppleva en riktigt hög komfort! Pris ca. 15 000 kr.

Det här är en riktigt prisvärd och lyxig massagefåtölj, med många fördelar. Med Zero Gravity kan du fälla ut stolen i den perfekta positionen, avlasta ryggraden och uppleva en känsla av lätthet och optimal komfort. Här finns tre automatiska program att välja mellan, och dom exakta rörelserna imiterar händerna på en professionell massageterapeut. Det går även att välja mellan 6 olika massagetekniker, och med den praktiska fjärrkontrollen på det högra armstödet kan du enkelt justera och ändra enligt dina önskemål och behov. Du får en skön massage hela vägen från nacken till ländryggen och ned mot skinkorna, och på så sätt nås alla viktiga områden utan att någon del glöms bort. Fotstödet är vändbart, och på den ena sidan finns sköna luftkuddar som befriar dina vader från spänning. Här finns även inbyggda bluetooth-högtalare och ett USB-laddningsuttag. En annan fördel är den snygga designen som gör att massagestolen passar in nästan överallt, och inte känns klumpig, tvärtom blir den en ganska snygg detalj i hemmet, och förmodligen den nya favoritplatsen.

 • Effekt: Effektförbrukning: 60 W
 • Vikt: 55 kg. Maxvikt: 120 kg
 • Justerbarhet: 2 nivåer massagestyrka, 3 hastigheter, 3 nivåer massagebredd
 • Dimensioner (L,B,H): Mått sittande position: 73 x 98 x 110 cm, Mått liggande position: 73 x 78 x 144 cm, Sätesbredd: 41 cm
 • Intensitetsnivå/program: 3 automatiska program, 6 olika massagetekniker, omfattande punktmassage
 • Extra funktioner: SL-form, bluetooth-högtalare, vridbart fotstöd, Zero Gravity, USB-laddare, hjul, Valbara färger: Svart, beige-svart

Fördelar

 • Zero Gravity-funktionen som avlastar ryggraden och verkligen tar komforten till nya höjder är mycket uppskattad.
 • Med olika massageprogram och tekniker kan du enkelt justera stolen för en personlig massageupplevelse.
 • Bluetooth-högtalare och USB-laddningsuttag är finesser som gör stolen till mer än bara en massageapparat.

Nackdelar:

 • Vissa upplever stolen lite klumpig, trots sin snygga design.
6

VidaXL massagefåtölj svart konstläder 

massagestol budget

Budget

Utmanare

10

Pris

4

Teknologi & Anpassningsbarhet

6

Komfort

4

Extra Funktioner

6

Användarvänlighet

6

Totalpoäng

Motivering: Billig och enkel, men förvänta dig inte några mirakel. Perfekt om du är på stram budget men ändå vill ha en ok massage.

Denna massagefåtöljen från VidaXL är ergonomiskt utformad och har en tjock vadderad sits för maximal bekvämlighet! Pris ca. 2700 kr.

Denna massagefåtölj från VidaXL kommer i en ergonomisk design och har en mycket skön sitt- och liggyta tack vare den tjocka vadderingen. Med den här massagefåtöljen behöver du inte heller särskilt mycket plats, vilket är en klar fördel om du har ont om utrymme. Stolen är utrustad med 10 massagenoder som är speciellt anpassade för rygg, huvud, nacke och vadmuskler. Du kan även själv justera massagetiden efter dina behov. Ett stort plus med den här modellen är att den har en värmebehandling som syftar till att minska spänning i ländryggsområdet. Det låga priset är dessutom oslagbart! Ett minus är dock att stolen kommer i olika delar och ska monteras upp av användaren.

 • Effekt: Ej angivet
 • Vikt: Max lastkapacitet: 110 kg
 • Justerbarhet: Rygg- och fotstöd kan justeras synkront. 10 massagenoder som är speciellt anpassade för rygg, huvud, nacke och vadmuskler
 • Dimensioner (L,B,H): Mått tillbakalutad: 137 x 68 x 104 cm (L x B x H), Mått upprätt: 89 x 68 x 112 cm (L x B x H)
 • Intensitetsnivå/program: 10 massagenoder
 • Extra funktioner: Värmebehandling, Vinkel på tillbakalutning: 125-130 grader

Fördelar

 • Användare älskar att dom får så mycket massage för så lite pengar.
 • Flera nämner att stolen inte tar mycket plats, vilket är en bonus i mindre utrymmen.
 • Den inbyggda värmen är en extra fördel som hjälper till att lösa upp spänningar.

Nackdelar

 • En del användare stöter på problem med att montera stolen, vilket kan vara en dealbreaker för dom mindre händiga.

Duellen

Budget

Massagefåtölj med Zero Gravity, Bello 2 vs. VidaXL massagefåtölj svart konstläder 

I budgetklassen är vinnaren Bello 2 och utmanaren VidaXL massagefåtölj. Bello 2 erbjuder en högkvalitativ massageupplevelse med Zero Gravity, flera massageprogram och justerbarhet. Den har också extra funktioner som bluetooth-högtalare och USB-laddningsuttag. Å andra sidan är VidaXL massagefåtölj ett prisvärt alternativ med värmebehandling och 10 massagenoder. Den har även en tjock vadderad sits för maximal komfort.

Köpguide Massagestolar 

När det är dags att köpa en massagestol är det några grejer att fundera på- Varje massagestol erbjuder sin unika blandning av funktioner och inställningar, vilket kan vara svårt att jämföra om du inte har ägt en tidigare. För att hjälpa till har vi nedan belyst vilka funktioner och punkter som är bra att ha i åtanke innan du köper en massagestol. Du kanske vill ha en massagestol som kan anpassa massagen efter hela kroppen, med olika funktioner och olika typer av massage. En massagestol som ser till både muskler och leder, som är av hög kvalitet och förser dig efter behov. 

Intensitetsnivåer

Massagens kraft och dess intensitetsnivåer är en avgörande faktor för hur mycket du kommer att njuta av själva massagen. Vissa människor gillar deras massage mjuk, medan andra gillar dem hårdare. Tyvärr finns det inget exakt sätt att avgöra vilken modell som producerar mer kraft än den andra. För att öka chanserna att hitta en modell som kan producera exakt den typ av massage du vill ha, leta efter en modell som har en justerbar intensitet och olika nivåer. Ju fler intensitetsnivåer, desto bättre. Detta är också ett bra sätt att se till att fler i ditt hushåll kommer att kunna njuta av samma enhet. Vissa gillar helt enkelt en avslappnande massage framför en intensiv och kraftfull – hitta en massagestol som passar båda!

Fördefinierade program

Att ha flera fördefinierade program att välja mellan är alltid en fördel. Fördefinierade program använder en blandning av massagetekniker och funktioner för att ge en bra massageupplevelse. De flesta av programmen är speciellt utformade med ett syfte i åtanke. Vissa av dem sträcker dina muskler, andra kommer att komprimera dem, medan andra erbjuder en mjuk massage.

Andra funktioner

Numera finns det massagestolar med flera tekniska funktioner som exempelvis kropps-scanning. Body Scan-tekniken innebär att stolen skannar din kroppsform och sedan skräddarsyr massagen till de platser där du har mest behov av att få massage.

Andra viktiga punkter är exempelvis kontrollpanel eller fjärrkontroll som du använder för att styra massagen. Du bör välja en massagestol som har en enkel och tydlig kontrollpanel/fjärrkontroll, då detta förbättrar din massageupplevelse.

Storlek och vikt

Ta en noggrann titt på massagefåtöljens storlek och mått för att se hur den kan passa in i ditt vardagsrum. Om du vill ha en stol som du enkelt flytta från rum till rum så bör du ta en titt på stolens vikt samt välja en modell med hjul.

Avslutande ord inför ditt köp av massagestol

Massagestolar är ett bra sätt för att sänka dina stressnivåer och för att lindra ryggont. När du ska välja en ny massagefåtölj är utbudet stort. De finns i olika prisklasser och det kan därmed vara en bra idé att ta ställning till din budget före du går igång med jakten på den bästa massagestolen. Vi har utsett testvinnare inom alla prisklasser vilket betyder att du kan köpa en prisvärd massagestol som bjuder på djupgående och bra massage. För att säkerställa att du får den bästa massagestolen för pengarna ska du utgå ifrån dina behov och välja den modell som har den rätta funktionaliteten.

Frågor och svar om massagefåtöljer

Du bör kika efter funktionalitet, antal massagenivåer, pris och storlek på massagestolen.

Du kan hitta massagestolar i alla prisklasser, vilket betyder att du kan hitta modeller från 3 000 kronor upp till 30 000 kronor. 

Om du lägger en stor summa pengar på stolen och sedan sällan använder den så är det således inte värt investeringen. Men om du använder massagestolen frekvent är det absolut värt priset.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser