Vi kan nog alla hålla med om att det kan vara mycket avkopplande att få en massage efter en lång dag på jobbet. Men vem har egentligen tid och energi att bege sig till en massagesalong? Det är här en massagestol kommer in i bilden. Massagestolar kan replikera flera massagetekniker, och de kan erbjuda en mycket bekväm massageupplevelse. Det kan dock vara svårt att hitta en riktigt bra massagestol. Av den anledningen skapade vi detta massagestol bäst i test över de bästa massagefåtöljerna på marknaden. 

Många fördelar med en massagestol

Varför behöver du en massagestol eller massagefåtölj? Att använda en massagestol har många fördelar och flera studier har publicerats inom området. Dessa typer av stolar är speciellt utformade för att förbättra din cirkulation och ofta kan du välja helkroppsmassage eller punktmassage för exempelvis nacke, axlar, säte, rygg, lår, vader eller fötter. Massagestolar tar dock upp en hel del plats i hemmet, så om är ute efter ett mindre verktyg så kan det vara en god idé att kika på en massagepistol som låter massera precis där du behöver det. Läs vårt Massagepistol bäst i test.

Köpguide för massagestolar 

Varje massagestol erbjuder sin unika blandning av funktioner och inställningar, vilket kan vara svårt att jämföra om du inte har ägt en tidigare. För att hjälpa till har vi nedan belyst vilka funktioner och punkter som är bra att ha i åtanke innan du köper en massagestol.

Intensitetsnivåer

Massagens kraft och dess intensitetsnivåer är en avgörande faktor för hur mycket du kommer att njuta av själva massagen. Vissa människor gillar deras massage mjuk, medan andra gillar dem hårdare. Tyvärr finns det inget exakt sätt att avgöra vilken modell som producerar mer kraft än den andra. För att öka chanserna att hitta en modell som kan producera exakt den typ av massage du vill ha, leta efter en modell som har en justerbar intensitet och olika nivåer. Ju fler intensitetsnivåer, desto bättre. Detta är också ett bra sätt att se till att fler i ditt hushåll kommer att kunna njuta av samma enhet.

Fördefinierade program

Att ha flera fördefinierade program att välja mellan är alltid en fördel. Fördefinierade program använder en blandning av massagetekniker och funktioner för att ge en bra massageupplevelse. De flesta av programmen är speciellt utformade med ett syfte i åtanke. Vissa av dem sträcker dina muskler, andra kommer att komprimera dem, medan andra erbjuder en mjuk massage.

Andra funktioner

Numera finns det massagestolar med flera tekniska funktioner som exempelvis kropps-scanning. Body Scan-tekniken innebär att stolen skannar din kroppsform och sedan skräddarsyr massagen till de platser där du har mest behov av att få massage.

Andra viktiga punkter är exempelvis kontrollpanel eller fjärrkontroll som du använder för att styra massagen. Du bör välja en massagestol som har en enkel och tydlig kontrollpanel/fjärrkontroll, då detta förbättrar din massageupplevelse.

Storlek och vikt

Ta en noggrann titt på massagefåtöljens storlek och mått för att se hur den kan passa in i ditt vardagsrum. Om du vill ha en stol som du enkelt flytta från rum till rum så bör du ta en titt på stolens vikt samt välja en modell med hjul.

Hemfaktas test av massagestolar – vi listar 9 modeller

Nedan har vi listat marknadens bästa massagestolar i olika prisklasser: premium-, mellan-, och budgetklassen. Vi utgått efter intensitetsnivåer, fördefinierade program, komfort, storlek på stolen samt andra funktioner. Detta så att det ska bli enklare för dig att hitta den bästa massagefåtöljen som passar just dina behov. Läs vårt massagestol bäst i test nedan. 

 

Bäst i test premiumklassen: Massagefåtölj Rubinetto inSPORTline, bästa massagestolen 2021

Vår testvinnare i premiumklassen blev den här massagestolen då den bjuder på många olika massagetyper och program, samt att du kan styra och anpassa massagen smidigt via appen, ca pris 35 000 kr.

bästa massagestolen

Massagestol Rubinetto från inSPORTline erbjuder en mångsidig massageupplevelse med sina 57 massagekuddar som även möjliggör helkroppsmassage. Massagekuddarna har utrustats med en kraftfull och tystgående motor på  200W. Dessutom så benområdet 8 magneter som ger användaren möjlighet till en magnetisk massage.

Det fantastiska med Rubinetto massagefåtälj är att du enkelt kan styra den via fjärrkontroll eller genom appen. Du har även ett par inbyggda högtalare och bluetooth musikspelare. Du har många olika typer av massager att välja mellan, bland annat: Shiatsumassage, knådning, 3D-massage, luftkompressionsmassage och axelmassage. Utöver detta så har du flera förinställda program såsom, avkoppling,djupmassage, muskelavlastning eller trötthetsreducering. Den här massagestolen är mycket bekväm och känns otroligt exklusiv, men det som drar ned betyget är att den upptar mycket plats och är klumpig med en vikt på hela 124 kg.

Fördelar

 • 57 massagekuddar
 • Flera olika typer av massagetyper och program att välja mellan
 • Inbyggda högtalare och Bluetooth musikspelare
 • Kan styras via app eller med fjärrkontroll

Nackdelar

 • Priset är högt
 • Upptar stor plats och är svår att flytta på med tanke på vikten

Specifikation

 • Effekt:  200W
 • Maximal strömförbrukning:  200W
 • Mått: längd 140 x bredd 87 x höjd 127 cm
 • Klädsel: syntetiskt läder
 • Viktbegränsning: 150 kg
 • Stolens vikt:  124 kg

PRIS OCH MER INFORMATION

Utmanare i premiumklassen: Santé Tamashi, massagestol

Vår nästa utmanare i premiumklassen blev den här massagestolen som har en hög bekvämlighet och funktionalitet samt en kompakt design, ca pris 24 000 kr.

bästa massagefåtöljen

Santé Tamashi är en bekväm och kompakt massagestol med sex automatiska program. Du har möjlighet att manuellt anpassa massagen och rikta den till olika kroppsdelar om du har ett särskilt behov för punktmassage. Med Santé Tamashi får du en fantastiskt skön luftkuddemassage för både armar, axlar, fötter och vader. Vi uppskattar att den här massagestolen är utrymmesbesparande och har en kompakt design, vilket gör att den får plats på mindre ytor. Den har en Zero Space-teknik som innebär att den endast behöver så 5 cm utrymme mellan bakomstående vägg då den här massagestolen istället glider framåt istället för bakåt som hos många andra äldre modeller. Vi har inget att klaga på förutom det höga priset.

Fördelar

 • Sex automatiska program
 • Punktmassage –  manuell styrning
 • Utrymmesbesparande och kompakt design
 • LED stämningsbelysning

Nackdelar

 • Priset är högt

Specifikation

 • Vikt: 96 kg
 • Klädsel: Konstläder
 • Mått upprätt: 145 x 76 x 110 cm
 • Mått nedfälld: 162 x 76 x 105 cm

PRIS OCH MER INFORMATION

 

Utmanare i premiumklassen: Beurer MC 5000, innovativ massagefåtölj

Vår utmanare i premiumklassen blev Beurer MC 5000 med en unik kroppsscanning-funktion som scannar av din kropp för att ge den mest optimala massageupplevelsen, ca pris 20 500 kr.

Massagefåtölj bäst i test

MC 5000 från Beurer säkerställer en anpassad massageupplevse. Den här massagestolen kan scanna din kropp för att ge den mest optimala massagen efter just dina behov. Kroppsscanning-funktionen känner av din kropp för att därefter ställa in massagehuvudena i den rätta bredden och rörelsemönstret för att ge dig en anpassad massage. Utöver detta så har du 5 förinställda program att välja mellan och stolen är dessutom ergonomisk. Du ställer enkelt in hur du vill ha massagen med hjälp av handkontrollen som kommer med en belyst display. En nackdel med Beurer MC 5000 är dock den höga prislappen.

Fördelar

 • 5 olika program
 • Kroppsscanning för en anpassad massage
 • Belyst fjärrkontroll som låter dig ställa in alla funktioner
 • Ergonomisk sits

Nackdelar

 • Prislappen är hög

Specifikation

 • Höjd:120 cm
 • Längd: 135 cm
 • Bredd:73 cm
 • Vikt: 70 kg

PRIS OCH MER INFORMATION

 

Bäst i test mellanklassen: VidaXL Massagefåtölj med superskärm svart konstläder – prisvärd massagefåtölj

Vår testvinnare i mellanklassen blev denna lyxiga massagestol från VidaXL som har en ergonomisk design och en utmärkt superskärm som enkelt låter dig justera alla funktioner,  ca pris 10 400 kr.

prisvärd massagestol

VidaXL Massagefåtölj har en hög komfort med en ergonomisk design. Du kan justera både fot- och ryggstöd på en och samma gång. Stolen är utrustad med hela 12 luftkuddar och flera intensitetsnivåer för en optimal kompressionsmassage. Det speciella med den här massagestolen är dess kontrollpanel, “superskärmen” som gör det enkelt att justera de olika massagelägena. Utöver detta så är massagestolen tillverkad i konstläder av hög kvalitet och där hela sitsen har en tjock vaddering som ger en mycket god komfort. Vi hittar inget att klaga på när det kommer till VidaXL Massagefåtölj med superskärm.

Fördelar

 • Ergonomisk design och med justerbart fot- och ryggstöd
 • 12 luftkuddar och flera intensitetsnivåer för utmärkt kompressionsmassage
 • Mycket bra och tydlig kontrollpanel – superskärmen
 • Extremt god komfort

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Effekt: 75 W
 • Maximal belastning: 136 kg
 • Timerfunktion: 10, 20 och 30 minuter
 • Justerbart fot- och ryggstöd

PRIS OCH MER INFORMATION

Utmanare i mellanklassen: Be Basic 1182938 / Vida XL 111cm 

Vår utmanare i mellanklassen blev denna massagestol från Be Basic som har en snygg design, 8-punkts massagefunktion samt en trevlig uppvärmningsfunktion, ca pris 6900 kr.

prisvärd massagefåtölj

Be Basic 1182938 eller VidaXL (samma fåtölj under eget varumärke) är en högkvalitativ massagefåtölj som är ergonomiskt utformad. Den har en mycket god lutningfunktion som ger optimal komfort och support. Massagefåtöljen har en 8-punkts massagefunktion som ger en härlig massageupplevelse. Ett stort plus är uppvärmningsfunktionen i midjedelen som ser till att du verkligen slappnar av. Du styr massagefåtöljen med hjälp av en handhållen fjärrkontroll. Massagestolen är utrustad med en praktisk sidoficka på där du kan förvara fjärrkontrollen eller tidningar. Vi uppskattar framförallt att Be Basic 1182938 är utrustad med hjul, vilket gör att du enkelt kan flytta på stolen vid behov. En nackdel med den här massagefåtöljen är att den levereras i olika delar och därmed måste monteras upp.

Fördelar

 • 8-punkts massagefunktion
 • Värmefunktion i midjezonen
 • Tydlig fjärrkontroll och praktisk sidoficka
 • Hjulen gör att massagefåtöljen är enkel att flytta på

Nackdelar

 • Levereras i olika delar – något krånglig montering

Specifikation

 • Färg: Ljusgrå
 • Material: Tyg + trä + stål
 • Mått (utfälld): 82 x 174 x 76,5 cm (B x D x H)
 • Mått (upprätt): 82 x 91 x 111 cm (B x D x H)

PRIS OCH MER INFORMATION

Utmanare i mellanklassen: VidaXL Massagefåtölj svart konstläder

Vår utmanare i mellanklassen blev denna stilrena massagestol som automatiskt anpassar sig till hela kroppen med hjälp av mikrojusteringar, ca pris 8 200 kr.

VidaXL Massagefåtölj svart konstläder

VidaXL Massagefåtölj i svart konstläder har en ergonomisk design för optimal bekvämlighet. Detta är en systermodell till vår testvinnare i premiumklassen och den har liknande funktioner, med vi saknar framför allt den stora skärmen med kontrollpanelen. Den här modellen låter dig styra alla funktioner med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen, som tyvärr är något svår att förstå sig på. Det vi uppskattar med massagestolen är att den anpassar sig automatiskt till användarens kropp genom mikrojusteringar. Du kan själv välja om den ska massera din rygg, fötter, ben eller andra områden. Massagefåtöljens sits är tjockt vadderad vilket således ger en god komfort. Den har även en massage-luftkudden på fotstödet som ger en fantastisk fotmassage.

Fördelar

 • 12 luftkuddar
 • Ergonomisk design
 • Vadderad sits

Nackdelar

 • Massagestolens fjärrkontroll är något krånglig

Specifikation

 • Färg: Svart
 • Total storlek (ej tillbakalutad): 75 x 140 x 105 cm (B x D x H)
 • Total storlek (helt tillbakalutad): 75 x 174 x 73 cm (B x D x H)
 • Effekt: 75 W
 • Timerfunktion (10, 20 och 30 min)

PRIS OCH MER INFORMATION

 

Bäst i test budgetklassen: Be Basic massagefåtölj med fotpall – billigaste massagestolen i vårt test 

Vår bäst i test i budgetklassen blev denna massagestol från Be Basic som upptar liten plats och som har en bekväm sitt- och liggkomfort, ca pris 3 500 kr.

billiga massagestol

Be Basic massagefåtölj med fotpall bjuder på en vadderad sits och ett mjukt ryggstöd som säkerställer en god sitt- och liggkomfort. Massagefåtöljens lutningsmekanism gör att du smidigt kan luta dig tillbaka och dess matchande fotpall ser till att du kan lägga upp fötterna när du känner för det. Be Basic massagefåtölj är utrustad med en 8-punktsmassage som har 3 olika intensitetsnivåer samt 5 lägen. Den har även en uppvärmningsfunktion i midjenivån som garanterat gör dig avslappnad. Det enda vi har att klaga på är att massagestolen låter högt när den är igång på högsta intensitetsnivån.

Fördelar

 • 8-punktsmassage med 3 olika intensitetsnivåer och 5 lägen 
 • Uppvärmningsfunktion i midjezonen
 • Mycket bekväm sits- och liggkomfort
 • Fåtöljen är enkel att montera upp
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Låter något högt på högsta intensitetsläget

Specifikation

 • Färg: Svart och grå
 • Material: Konstläder
 • Mått stol: 69,5 x (75 -111) x (95 – 111) cm (B x D x H)
 • Mått fotpall: 44 x 40,5 x 42 cm (B x D x H)
 • 360 graders svängning

PRIS OCH MER INFORMATION

 

Utmanare i budgetklassen: VidaXL Shiatsu massagefåtölj vit konstläder – prisvänlig massagestol

Vår utmanare i budgetklassen blev denna prisvärda Shiatsu massagefåtölj som bjuder på 14 rörliga massagepunkter som ger en fantastisk avkoppling, ca pris 3 500 kr.

billig massagefåtölj

Denna shiatsu-massagefåtölj från VidaXL ger en god avslappning tack vare dess 14 rörliga massagepunkter. Massagefåtöljens fot- och ryggstöd kan justeras för en optimal anpassad vinkel efter användarens behov. Sisten är tjockt vadderad och ger en mycket behaglig sittkomfort. Det medföljer en fjärrkontroll som du lättåtkomligt kan förvara i den inbyggda sidofickan på massagefåtöljen. Ett minus är dock att bruks- och monteringsanvisningen är svår att tolka, vilket således försämrar användarupplevelsen.

Fördelar

 • 14 rörliga massagepunkter
 • Justerbart fot- och ryggstöd
 • Sitsen har tjock vaddering
 • Praktisk sidoficka för förvaring

Nackdelar

 • Brist på utförlig montering- och bruksanvisning

Specifikation

 • Material: Trä- och järnram + halv PU klädsel
 • Total storlek (ej utsträckt): 65 x 100 x 104 cm (B x D x H)
 • Total storlek (fullt utsträckt): 65 x 134 x 87,5 cm (B x D x H)

PRIS OCH MER INFORMATION

Utmanare i budgetklassen: VidaXL massagefåtölj svart konstläder –  billigaste massagefåtöljen i vårt test

Vår nästa utmanare i budgetklassen blev denna massagefåtöljen från VidaXL som är ergonomiskt utformad och har en tjock vadderad sits för maximal bekvämlighet, ca pris 2 100 kr.

massagestol budget

Denna massagefåtölj från VidaXL kommer i en ergonomisk design och har en mycket skön sitt- och liggyta tack vare den tjocka vadderingen. Med den här massagefåtöljen behöver du inte heller särskilt mycket plats, vilket är en klar fördel om du har ont om utrymme. Stolen är utrustad med 10 massagenoder som är speciellt anpassade för rygg, huvud, nacke och vadmuskler. Du kan även själv justera massagetiden efter dina behov. Ett stort plus med den här modellen är att den har en värmebehandling som syftar till att minska spänning i ländryggsområdet. Det låga priset är dessutom oslagbart! Ett minus är dock att stolen kommer i olika delar och ska monteras upp av användaren.

Fördelar

 • 10 massageknoder
 • Rygg- och fotstöd kan justeras synkront.
 • Sits med tjock vaddering
 • Värmebehandling

Nackdelar

 • Levereras i olika delar och ska monteras upp 

Specifikation

 • Mått tillbakalutad: 137 x 68 x 104 cm (L x B x H)
 • Mått upprätt: 89 x 68 x 112 cm (L x B x H)
 • Material: Konstläder
 • Vinkel på tillbakalutning: 125-130 grader

PRIS OCH MER INFORMATION

Avslutande ord inför ditt köp av massagestol

Massagestolar är ett bra sätt för att sänka dina stressnivåer och för att lindra ryggont. När du ska välja en ny massagefåtölj är utbudet stort. De finns i olika prisklasser och det kan därmed vara en bra idé att ta ställning till din budget före du går igång med jakten på den bästa massagestolen. Vi har utsett testvinnare inom alla prisklasser vilket betyder att du kan köpa en prisvärd massagestol som bjuder på djupgående och bra massage. För att säkerställa att du får den bästa massagestolen för pengarna ska du utgå ifrån dina behov och välja den modell som har den rätta funktionaliteten.

Vanliga frågor och svar om massagefåtöljer

Vad ska jag leta efter när jag köper en massagestol?

Du bör kika efter funktionalitet, antal massagenivåer, pris och storlek på massagestolen.

Hur mycket kostar en massagestol?

Du kan hitta massagestolar i alla prisklasser, vilket betyder att du kan hitta modeller från 3 000 kronor upp till 30 000 kronor. 

Är en massagestol värd din investering?

Om du lägger en stor summa pengar på stolen och sedan sällan använder den så är det således inte värt investeringen. Men om du använder massagestolen frekvent är det absolut värt priset.

 

Massagestol bäst i test 2021- Hemfaktas lista

 • Bäst i test premiumklassen: Massagestol Rubinetto inSPORTline, massagefåtölj, bästa massagefåtöljen 2021
 • Utmanare i premiumklassen: Santé Tamashi, massagestol
 • Utmanare i premiumklassen: Beurer MC 5000, innovativ massagefåtölj
 • Bäst i test mellanklassen: VidaXL Massagefåtölj med superskärm svart konstläder – prisvärd massagefåtölj
 • Utmanare i mellanklassen: Be Basic 1182938 / Vida XL 111cm 
 • Utmanare i mellanklassen: VidaXL Massagefåtölj svart konstläder
 • Bäst i test budgetklassen: Be Basic massagefåtölj med fotpall – billigaste massagestolen i vårt test 
 • Utmanare i budgetklassen: VidaXL Shiatsu massagefåtölj vit konstläder –  billigaste massagefåtöljen i vårt test
 • Utmanare i budgetklassen: VidaXL massagefåtölj svart konstläder –  prisvänlig massagestol

Skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här