1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i test: Magnesium – Säg nej till magnesiumbrist!
Healthwell-Trippel-Magnesium-Veganstark.se_-1024×1024-1.jpg

Lyx

Bäst i test magnesium

Healthwell Magnesium L – Treonat 90 Tabletter

7.6

Mellan

Bästa magnesium

Healthwell Trippel Magnesium 90 Kapslar – Bästa magnesium [current_year]

8.4

Budget

Bästa magnesiumtillskottet

Svenskt Kosttillskott Core MagnesiumCitrat 100 Kapslar

7.6

Inledning

Hallå där alla hälsoentusiaster (eller ja, du som ligger på latsidan när det kommer till hälsa är också välkommen, såklart) – det har blivit dags att utse årets bästa magnesium! Och då snackar vi om tillskottet alltså, inte själva metallen. Det finns ju nämligen ett hav (Läs: Stilla Havet) av olika magnesiumtillskott på marknaden och risken att drunkna bland alla tabletter och kapslar är dessvärre stor. Men frukta icke! Vi är här för att vägleda dig! Låt oss därför presentera: Årets 6 bästa magnesiumtillskott – för ett liv utan brister! 

Vi är stolta att utse Healthwell Trippel som bästa magnesiumtillskottet i vårt test. Det erbjuder enastående biotillgänglighet med tre olika magnesiumkällor i varje kapsel. Med 220 mg magnesium per kapsel och med endast en daglig dos är det både effektivt och bekvämt. Dessutom är det veganskt, vilket passar alla kostpreferenser. Healthwell Trippel är det ultimata magnesiumtillskottet!

Våra experter har landat i sex Magnesiumtillskott i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten, har du snöat in dig på tillskott råder jag dig att kolla in vårt Omega-3-test här!

I vårt test blev Healthwell Trippel Magnesium  testvinnare, tack vare sin väldigt höga koncentration och upptagningsförmåga, sina nöjda användare och det faktum att man bara behöver ta en tablett om dagen – allt till ett relativt låg pris. Tabletten är dessutom enkel att svälja!

I jakten på det bästa magnesiumtillskottet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögonen ploppat ur sin hålor – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det magnesium som är bäst från den som inte är det. När det gäller Magnesiumtillskott är såklart innehållet den stora faktorn – hur hög koncentrationen är och vad den har för effekt på din kropp. Men även smak, pris och hur enkel den är att svälja är avgörande komponenter i vårt Magnesiumtest.

Med de sex Magnesiumtillskott vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Healthwell Magnesium L – Treonat 90 Tabletter

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test magnesium

Lyx

Vinnare

7

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

9

Magnesiumform

8

Biotillgänglighet

8

Användarrecensioner

7.6

Totalpoäng

Motivering: Denna produkt erbjuder en bra magnesiumform med god biotillgänglighet. Priset är något högre än genomsnittet, men användarna verkar vara nöjda med produkten. Dock finns det utrymme för förbättring när det gäller hållbarhetsaspekter. Det är ett bra alternativ om du är villig att investera lite mer i ett högkvalitativt magnesiumtillskott.

Väldigt potent magnesiumtillskott med ovanligt hög biotillgänglighet! Pris fr. 400 kr.

Healthwell Magnesium L-treonat erbjuder en intressant form av magnesium i form av magnesiumtreonat. Denna extra effektiva magnesiumform har en överlägsen biotillgänglighet, vilket innebär att den lätt kan absorberas och utnyttjas av kroppen. Varje tablett innehåller hela 1000 mg magnesiumtreonat vilket gör det till ett väldigt koncentrerat tillskott.

En av fördelarna med L-treonat är dess potential att stödja en normal psykologisk funktion. Magnesium är känt för att vara viktigt för hjärnans hälsa, och forskning tyder på att magnesiumtreonat har förmågan att korsa blod-hjärnbarriären och nå hjärnans cellmembran. Detta kan vara fördelaktigt för att optimera magnesiumnivåerna i hjärnan och främja koncentration och fokus. En positiv aspekt av Healthwell L-treonat är att det är ett veganskt tillskott. Detta gör det till ett bra alternativ för dem som föredrar att undvika animaliska produkter. Rekommenderad dosering är 1 tablett 1-3 gånger per dag, vilket ger flexibilitet för att anpassa intaget efter individuella behov.

Sammanfattningsvis är Healthwell L-treonat ett kraftfullt tillskott med en unik form av magnesium. Dess höga biotillgänglighet och potential att stödja hjärnfunktionen gör det till ett intressant val för dem som vill optimera sin magnesiumstatus.

 • Magnesium per tablett: 78 mg
 • En tablett innehåller 21% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1-3 tabletter/dag

Fördelar

 • Förbättring av sömnen och förmågan att somna om.
 • En del användare tycker de lindrar muskelkramper
 • Förbättrat träningsresultat påpekar av fler användare

Nackdelar

 • Svår att svälja pga. storleken

Sammanfattning: Dessa recensioner kommer från svenska hälsokost.se och svensktkosttillskott.se och ger en inblick i användarnas upplevelser med produkten. Trots en begränsad mängd källor ger recensionerna en övergripande bild av både fördelar och nackdelar med produkten. Svenska hälsokost.se((Svensk hälsokost, 2023-10-03)), Svensktkosttillskott.se((Svenskt kosttilskott, 2023-10-03))

2

Greatlife Magnesium 120 Kapslar

Bäst i test magnesium

Lyx

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Magnesiumform

7

Biotillgänglighet

7

Användarrecensioner

7.4

Totalpoäng

Motivering: Greatlife Magnesium erbjuder konkurrenskraftigt pris och en rimlig hållbarhetsprofil. Produkten använder en bra magnesiumform med god biotillgänglighet. Användarna ger den positiva omdömen, vilket gör den till ett pålitligt val för magnesiumtillskott till ett överkomligt pris.

Mångsidigt, renodlat och lovordat magnesium! Pris fr. 420 kr.

Här har vi ett magnesiumtillskott som består av en kombinationen av fyra magnesiumformer – glycinat, malat, citrat och taurat – för att minska trötthet och utmattning. Det är helt fritt från magnesiumoxid, både som aktiv ingrediens och som dold ingrediens.

Med en dagsdos som innehåller 300 mg elementärt magnesium ger detta tillskott en koncentrerad mängd av denna viktiga mineral. En ytterligare fördel är att tillskottet tillverkas enligt ISO 9001-standard, vilket garanterar kvalitet och pålitlighet. För dem som är oroade över allergier och intoleranser är det viktigt att notera att detta tillskott är naturligt fritt från gluten, soja, mjölkprodukter, GMO, ogräsmedel och bekämpningsmedel. Kapslarna är gjorda av ekologisk cellulosa, vilket gör det till ett lämpligt val för veganer och vegetarianer.

En trevlig aspekt är dessutom att det är helt fritt från dolda ämnen som maltodextrin, artificiella sötningsmedel, färgämnen, konserveringsmedel, härdade oljor, majssirap och magnesiumstearat. Detta visar på en ren och dedikerad produkt som fokuserar på att leverera magnesiumets fördelar utan tillsats av onödiga ingredienser.

Flera personer meddelar att detta tillskott har förbättrat deras sömn avsevärt!

 • Magnesium per kapsel: 100 mg
 • En kapsel innehåller 26% av DRI
 • Rekommenderat intag: 3 kapslar/dag

Fördelar

 • Skonsam mot magen
 • Minskar muskelkramp samt myrkryp i benen

Nackdelar

 • Svår att svälja pga. konsistens

Sammanfattning: Denna sammanställning av användarrecensioner är baserad på information hämtad från GreatLife.se((Greatlife, 2023-10-03)) och ger en bred insikt i hur användarna upplever magnesiumtillskottet. Observera att det finns begränsade tillgångar till omdömen.

3

Healthwell Trippel Magnesium 90 Kapslar – Bästa magnesium [current_year]

Bästa magnesium

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Magnesiumform

9

Biotillgänglighet

9

Användarrecensioner

8.4

Totalpoäng

Motivering:Denna produkt utmärker sig med sitt överkomliga pris och höga kvalitet. Den använder en magnesiumform med utmärkt biotillgänglighet och har positiva användarrecensioner. Priset är en av dess starkaste fördelar, och den erbjuder en enkel dosering med en tablett om dagen. Detta gör den till ett toppval för den som letar efter ett prisvärt och effektivt magnesiumtillskott.

Högkoncentrerat och prisvärt magnesiumtillskott med hög biotillgänglighet! Pris fr. 180 kr.

Healthwell Trippel är ett högdoserat magnesiumtillskott som erbjuder en enastående biotillgänglighet. Denna produkt innehåller tre olika källor av magnesium: magnesiumcitrat, magnesiumglukonat och magnesiumbisglycinat. Dessa olika former säkerställer att kroppen kan dra nytta av magnesium på bästa sätt.

Varje kapsel av Healthwell Trippel ger 220 mg elementärt magnesium, vilket motsvarar den mängd som kroppen effektivt kan tillgodogöra sig. Denna höga dosering möjliggör en potent effekt och ger en tillförlitlig mängd av detta viktiga mineral. Extra trevligt är att du bara behöver ta en tablett per dag, vilket skiljer sig från många andra tillskott där du behöver ta 3 stycken.

En extra fördel med Healthwell Trippel Magnesiumtillskott är att det är veganskt, vilket gör det lämpligt för alla kostpreferenser och livsstilar.

 • Magnesium per kapsel: 850 mg
 • En tablett innehåller 59% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1 tablett

Fördelar

 • Minskade muskelkamper
 • Förbättrar sömnen
 • Avslappnande känsla i musklerna

Nackdelar

 • En del ha rapporterat magbesvär

Sammanfattning: För att skapa en så omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner från både Svenskhälsokost.se((Svensk Hälsokost, 2023-10-03)) och Svenskt Kosttillskott((Svenskt kosattillskott, 2023-10-03)). Användarnas åsikter är generellt positiva och framhäver fördelarna med Healthwell Trippel Magnesium 90 Kapslar, såsom minskade muskelkramper och förbättrad sömn. Det bör noteras att recensionerna är begränsade till ett visst antal.

4

Holistic Magnesiumdroppar 100ml

Bäst i test magnesium

Mellan

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Magnesiumform

8

Biotillgänglighet

7

Användarrecensioner

7.6

Totalpoäng

Motivering: Holistic Magnesiumdroppar erbjuder ett prisvärt alternativ med en bra hållbarhetsprofil. Den använder en bra magnesiumform med god biotillgänglighet. Användarna ger den positiva omdömen och är nöjda med dess prestanda, vilket gör den till ett bra val för de som föredrar flytande magnesiumtillskott.

Naturligt och mineralrikt tillskott i flytande form! Pris fr. 290 kr.

Har du svårt att svälja tabletter eller helt enkelt föredrar flytande produkter är Holistic Magnesiumdroppar, tidigare kända som Holistic Mineraldroppar, något för dig! Detta tillskott erbjuder ett koncentrat av mineraler och spårämnen i jonform från Great Salt Lake. Dropparna är speciellt rika på magnesium och kan bidra till att minska trötthet, främja normal muskelfunktion och upprätthålla elektrolytbalansen.

En av de stora fördelarna med Holistic Magnesiumdroppar är dess breda spektrum av mer än 70 mineraler och spårämnen i jonform som är närvarande i kroppen. Detta gör det till en naturlig källa till mineraler som kan vara fördelaktiga för kroppens funktioner.För dem som följer en vegansk livsstil är det bra att veta att Holistic Magnesiumdroppar är veganska och därmed passar deras kostpreferenser.

Sammanfattningsvis erbjuder Holistic Magnesiumdroppar ett naturligt och mineralrikt tillskott. Med dess koncentration av mineraler och spårämnen kan det vara en gynnsam partner för att främja kroppens behov av dessa näringsämnen.

 • Magnesium per dos: 250 mg
 • En dos innehåller 67% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1 dos/2,5 ml

Fördelar

 • Lätt att svälja när det är flytande

Nackdelar

 • Vissa gillar inte smaken

Sammanfattning: För att sammanställa denna översikt över användarrecensioner har vi konsulterat omdömen från flera källor, inklusive Svensktkosttilskott.se((Svenskt kosttillskott)), svenskhälsokost.se((Svensk hälsokost, 2023-10-03)) och holistic.se((Holistic, 2023-10-03)). Det är viktigt att notera att det finns begränsat antal recensioner från dessa källor, men detta ger ändå en grundläggande översikt över produkten baserat på användares erfarenheter.

5

Svenskt Kosttillskott Core MagnesiumCitrat 100 Kapslar

Bästa magnesiumtillskottet

Budget

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Magnesiumform

8

Biotillgänglighet

7

Användarrecensioner

7.6

Totalpoäng

Motivering: Denna produkt ligger i medelprissegmentet och erbjuder en acceptabel hållbarhetsprofil. Den använder en standard magnesiumform med medelgod biotillgänglighet. Användarrecensionerna är neutrala, och produkten erbjuder en pålitlig men inte överraskande prestanda.

Billigt magnesiumtillskott som är lite extra bra för dig som tränar mycket! Pris fr. 100 kr.

Core Magnesium Citrat är ett magnesiumtillskott som erbjuder en optimal form av magnesium i form av magnesiumcitrat. Denna typ av kelaterat magnesium har maximal biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen lätt kan absorbera och använda det.

Detta magnesiumtillskott är särskilt utvecklat för personer som tränar mycket och har en hög förbrukning av näringsämnen. En enda kapsel om dagen räcker för att tillgodose behovet av magnesium. Varje kapsel innehåller 792 mg magnesiumcitrat, vilket ger en elementär magnesiummängd på 140 mg.

En av fördelarna med Core Citrat är dess höga biotillgänglighet, vilket säkerställer att kroppen kan dra nytta av magnesiumet på bästa sätt. Magnesium är känt för att bidra till normala muskelfunktioner och elektrolytbalansen i kroppen, vilket gör detta tillskott särskilt relevant för personer som är aktiva och tränar regelbundet

 • Magnesium per kapsel: 792 mg
 • En tablett innehåller 37% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1-2 tablett

Fördelar

 • Minskar muskelkramp och kramp i vader
 • Bättre sömnkavalité

Nackdelar

 • Svåra att svälja för de är stora

Sammanfattning: För att sammanställa dessa synpunkter har vi granskat användarrecensioner från Svenskt Kosttillskotts((Svensk Kosttillskott, 2023-10-03)) webbplats samt från olika datum under 2020, 2021, 2022, och 2023. Dessa recensioner ger en översikt över användarnas upplevelser av Svenskt Kosttillskott Core MagnesiumCitrat 100 Kapslar och belyser dess fördelar med avseende på att minska muskelkramp och förbättra sömnkvaliteten. Observera att antalet källor är begränsade till en källa, som är företagets egen webbplats.

6

Great Earth Super Magnesium 375mg 100 Tabletter 

Bäst i test magnesiumtillskott

Budget

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Magnesiumform

7

Biotillgänglighet

7

Användarrecensioner

7

Totalpoäng

Motivering: Great Earth Super Magnesium erbjuder ett överkomligt pris och en god hållbarhetsprofil. Den använder en bra magnesiumform med god biotillgänglighet. Användarna är överlag nöjda med produkten och uppskattar dess prestanda.

Här får du 100% DRI i en tablett! Pris fr. 125 kr.

Magnesium 375 mg är ett tillskott som erbjuder en omfattande blandning av sju olika former av magnesium. Det är utformat med Great Earth’s mineraltransportsystem Portamins, som är speciellt utvecklat för att optimera mineralupptaget i mag-tarmkanalen. Portamins består av lättlösliga och lättupptagliga mineralformer som citrat, glukonat, askorbat, malat, succinat och aminosyrakelat. Aminosyrorna hjälper till att transportera mineralerna in i cellerna för effektivt utnyttjande.

Förutom den mångsidiga magnesiumblandningen innehåller detta tillskott även gurkmejaextrakt, vitamin B6 och svartpepparextrakt. Vitamin B6 fungerar som en synergist till magnesium och bidrar till att öka upptaget av magnesium i kroppen. Svartpepparextraktet hjälper också till att förbättra upptaget och biotillgängligheten av magnesium.

Magnesiumtillskott är känt för sin förmåga att minska trötthet och utmattning. Det spelar också en viktig roll för att stödja en hälsosam benstomme, muskelfunktion och energiomsättning.

 • Magnesium per tablett: 375 mg
 • En tablett innehåller 100% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1 tablett

Fördelar

 • Lindrar träningsvärk
 • Bra med en tablett/dag
 • Bättre sömn

Nackdelar

 • Svåra att svälja för de är stora

Sammanfattning: För att sammanställa användarrecensionerna har vi konsulterat flera källor, inklusive Apohem.se((Apohem, 2023-10-03)), Apotekhjärtat.se((Apotek hjärtat, 2023-10-03)), DCG.se((DCG, 2023-10-03)) och Kronanasapotek.se((Kronans apotek, 2023-10-03)). Dessa recensioner ger en övergripande bild av användarnas upplevelser med Great Earth Magnesium 375mg tabletter och betonar dess fördelar i att hantera muskelkramp och lindra träningsvärk, även om vissa personer kan ha svårt att svälja de stora tabletterna.

Köpguide – Välj rätt Magnesiumtillskott

Att välja rätt magnesiumtillskott kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet på marknaden. Här är några faktorer att överväga för att hjälpa dig att välja rätt magnesiumtillskott för dina behov:

 1. Magnesiumform: Det finns olika former av magnesium, såsom citrat, glycinat, malat, taurat och många fler. Varje form har sina egna egenskaper och biotillgänglighet. Välj en form som passar dina specifika hälsobehov och preferenser.
 2. Biotillgänglighet: Vissa magnesiumformer har högre biotillgänglighet än andra, vilket innebär att de lättare kan tas upp av kroppen. Let efter tillskott som använder kelaterade eller joniska former av magnesium, vilket kan förbättra absorptionen.
 3. Dosering: Kontrollera doseringen av magnesium i varje tillskott. Det kan variera från produkt till produkt. Tänk på dina individuella behov och rådgör vid behov med en hälsoexpert för att avgöra vilken dos som är lämplig för dig.
 4. Kvalitet och tillverkningsstandarder: Välj magnesiumtillskott från välrenommerade tillverkare som följer strikta kvalitets- och tillverkningsstandarder. Se efter tillskott som är tillverkade under GMP-certifierade faciliteter för att säkerställa kvaliteten.
 5. Eventuella tillsatta ingredienser: Vissa magnesiumtillskott kan innehålla andra ingredienser, såsom vitaminer eller örter, som kan ge extra hälsofördelar. Ta hänsyn till dina individuella behov och eventuella allergier eller intoleranser när du väljer tillskott med tillsatta ingredienser.
 6. Kostpreferenser: Om du följer en specifik kost som vegan eller vegetarian, kontrollera att magnesiumtillskottet är lämpligt för dina kostpreferenser och är fritt från animaliska produkter eller ingredienser.

Som alltid är det viktigt att konsultera en hälsoexpert eller läkare innan du börjar ta något tillskott, inklusive magnesium. De kan ge dig individuell vägledning baserat på dina specifika behov och hälsotillstånd.

Behöver man verkligen tillskott av Magnesium?

Nu är vi på Hemfakta inga läkare – och vi rekommenderar alltid att man rådgör med en läkare eller hälsoexpert innan man börjar med tillskott. Forskning visar dock på att det kan vara fördelaktigt att ta magnesiumtillskott i vissa fall. Magnesium är en viktig mineral som spelar en roll i över 300 olika enzymatiska reaktioner i kroppen. Det är involverat i flera viktiga funktioner, inklusive muskelavslappning, energiomsättning, nervfunktion, benhälsa och hjärt-kärlhälsa.

Många människor får tillräckligt med magnesium genom sin kost via livsmedel som gröna bladgrönsaker, nötter, frön, baljväxter och fullkornsprodukter. Men vissa personer kan vara i riskzonen för magnesiumbrist, exempelvis personer med vissa sjukdomar, äldre personer, personer med vissa medicinska tillstånd eller de som har en dålig kostkvalitet. I sådana fall kan magnesiumtillskott vara till nytta för att säkerställa att du får tillräckligt med magnesium. Magnesiumtillskott kan bidra till att minska trötthet och utmattning, stödja normal muskelfunktion, främja benhälsa och bidra till elektrolytbalansen i kroppen.

Frågor och svar om magnesiumtillskott

I vårt test blev Healthwell Trippel Magnesium  testvinnare, tack vare sin väldigt höga koncentration och upptagningsförmåga, sina nöjda användare och det faktum att man bara behöver ta en tablett om dagen – allt till ett relativt låg pris. Tabletten är dessutom enkel att svälja!

Magnesium har flera viktiga funktioner i kroppen:

 • Det hjälper till att producera energi i cellerna.
 • Det bidrar till att musklerna fungerar normalt och kan slappna av efter att de har spänts.
 • Det är viktigt för att hålla benen starka och friska.
 • Det är involverat i nervsystemets funktion och kan bidra till att minska stress och ångest.
 • Det är också viktigt för hjärtat och blodkärlen genom att hjälpa till att upprätthålla en normal hjärtrytm.

Magnesium sägs vara absolut bäst att ta på kvällen, detta då många vittnar om att de blir tröttare och får en bättre nattsömn när de tar sitt magnesiumtillskott.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser