BĂ€st i test: Magnesium – SĂ€g nej till magnesiumbrist!

InnehÄllsansvarig

HallĂ„ dĂ€r alla hĂ€lsoentusiaster (eller ja, du som ligger pĂ„ latsidan nĂ€r det kommer till hĂ€lsa Ă€r ocksĂ„ vĂ€lkommen, sĂ„klart) – det har blivit dags att utse Ă„rets bĂ€sta magnesium! Och dĂ„ snackar vi om tillskottet alltsĂ„, inte sjĂ€lva metallen. Det finns ju nĂ€mligen ett hav (LĂ€s: Stilla Havet) av olika magnesiumtillskott pĂ„ marknaden och risken att drunkna bland alla tabletter och kapslar Ă€r dessvĂ€rre stor. Men frukta icke! Vi Ă€r hĂ€r för att vĂ€gleda dig! LĂ„t oss dĂ€rför presentera: Årets 6 bĂ€sta magnesiumtillskott – för ett liv utan brister! 

Vi Àr stolta att utse Healthwell Trippel som bÀsta magnesiumtillskottet i vÄrt test. Det erbjuder enastÄende biotillgÀnglighet med tre olika magnesiumkÀllor i varje kapsel. Med 220 mg magnesium per kapsel och med endast en daglig dos Àr det bÄde effektivt och bekvÀmt. Dessutom Àr det veganskt, vilket passar alla kostpreferenser. Healthwell Trippel Àr det ultimata magnesiumtillskottet!

VÄra experter har landat i sex Magnesiumtillskott i olika prisklasser och för olika tillfÀllen. För att du enkelt ska hitta rÀtt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten, har du snöat in dig pÄ tillskott rÄder jag dig att kolla in vÄrt Omega-3-test hÀr!

Healthwell Magnesium L – Treonat 90 Tabletter

VÀldigt potent magnesiumtillskott med ovanligt hög biotillgÀnglighet! Pris fr. 400 kr.

BĂ€st i test magnesium

Healthwell Magnesium L-treonat erbjuder en intressant form av magnesium i form av magnesiumtreonat. Denna extra effektiva magnesiumform har en överlÀgsen biotillgÀnglighet, vilket innebÀr att den lÀtt kan absorberas och utnyttjas av kroppen. Varje tablett innehÄller hela 1000 mg magnesiumtreonat vilket gör det till ett vÀldigt koncentrerat tillskott.

En av fördelarna med L-treonat Àr dess potential att stödja en normal psykologisk funktion. Magnesium Àr kÀnt för att vara viktigt för hjÀrnans hÀlsa, och forskning tyder pÄ att magnesiumtreonat har förmÄgan att korsa blod-hjÀrnbarriÀren och nÄ hjÀrnans cellmembran. Detta kan vara fördelaktigt för att optimera magnesiumnivÄerna i hjÀrnan och frÀmja koncentration och fokus. En positiv aspekt av Healthwell L-treonat Àr att det Àr ett veganskt tillskott. Detta gör det till ett bra alternativ för dem som föredrar att undvika animaliska produkter. Rekommenderad dosering Àr 1 tablett 1-3 gÄnger per dag, vilket ger flexibilitet för att anpassa intaget efter individuella behov.

Sammanfattningsvis Àr Healthwell L-treonat ett kraftfullt tillskott med en unik form av magnesium. Dess höga biotillgÀnglighet och potential att stödja hjÀrnfunktionen gör det till ett intressant val för dem som vill optimera sin magnesiumstatus.

Specifikation [1]

 • Magnesium per tablett: 78 mg
 • En tablett innehĂ„ller 21% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1-3 tabletter/dag

SĂ„ tycker anvĂ€ndarna om Healthwell Magnesium L – Treonat

Fördelar

 • FörbĂ€ttring av sömnen och förmĂ„gan att somna om.
 • En del anvĂ€ndare tycker de lindrar muskelkramper
 • FörbĂ€ttrat trĂ€ningsresultat pĂ„pekar av fler anvĂ€ndare

Nackdelar

 • SvĂ„r att svĂ€lja pga. storleken

Sammanfattning: Dessa recensioner kommer frÄn svenska hÀlsokost.se och svensktkosttillskott.se och ger en inblick i anvÀndarnas upplevelser med produkten. Trots en begrÀnsad mÀngd kÀllor ger recensionerna en övergripande bild av bÄde fördelar och nackdelar med produkten. Svenska hÀlsokost.se[1], Svensktkosttillskott.se[2]

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 6/10
 • Magnesiumform: 9/10
 • BiotillgĂ€nglighet: 8/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 8/10

Motivering: Denna produkt erbjuder en bra magnesiumform med god biotillgÀnglighet. Priset Àr nÄgot högre Àn genomsnittet, men anvÀndarna verkar vara nöjda med produkten. Dock finns det utrymme för förbÀttring nÀr det gÀller hÄllbarhetsaspekter. Det Àr ett bra alternativ om du Àr villig att investera lite mer i ett högkvalitativt magnesiumtillskott.

Sammanlagt betyg: 7.6

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Greatlife Magnesium 120 Kapslar

MĂ„ngsidigt, renodlat och lovordat magnesium! Pris fr. 420 kr.

BĂ€st i test magnesium

HĂ€r har vi ett magnesiumtillskott som bestĂ„r av en kombinationen av fyra magnesiumformer – glycinat, malat, citrat och taurat – för att minska trötthet och utmattning. Det Ă€r helt fritt frĂ„n magnesiumoxid, bĂ„de som aktiv ingrediens och som dold ingrediens.

Med en dagsdos som innehÄller 300 mg elementÀrt magnesium ger detta tillskott en koncentrerad mÀngd av denna viktiga mineral. En ytterligare fördel Àr att tillskottet tillverkas enligt ISO 9001-standard, vilket garanterar kvalitet och pÄlitlighet. För dem som Àr oroade över allergier och intoleranser Àr det viktigt att notera att detta tillskott Àr naturligt fritt frÄn gluten, soja, mjölkprodukter, GMO, ogrÀsmedel och bekÀmpningsmedel. Kapslarna Àr gjorda av ekologisk cellulosa, vilket gör det till ett lÀmpligt val för veganer och vegetarianer.

En trevlig aspekt Àr dessutom att det Àr helt fritt frÄn dolda Àmnen som maltodextrin, artificiella sötningsmedel, fÀrgÀmnen, konserveringsmedel, hÀrdade oljor, majssirap och magnesiumstearat. Detta visar pÄ en ren och dedikerad produkt som fokuserar pÄ att leverera magnesiumets fördelar utan tillsats av onödiga ingredienser.

Flera personer meddelar att detta tillskott har förbÀttrat deras sömn avsevÀrt!

Specifikation [3]

 • Magnesium per kapsel: 100 mg
 • En kapsel innehĂ„ller 26% av DRI
 • Rekommenderat intag: 3 kapslar/dag

SÄ tycker anvÀndarna om Greatlife Magnesium

Fördelar

 • Skonsam mot magen
 • Minskar muskelkramp samt myrkryp i benen

Nackdelar

 • SvĂ„r att svĂ€lja pga. konsistens

Sammanfattning: Denna sammanstÀllning av anvÀndarrecensioner Àr baserad pÄ information hÀmtad frÄn GreatLife.se[3] och ger en bred insikt i hur anvÀndarna upplever magnesiumtillskottet. Observera att det finns begrÀnsade tillgÄngar till omdömen.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Magnesiumform: 8/10
 • BiotillgĂ€nglighet: 7/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 7/10

Motivering: Greatlife Magnesium erbjuder konkurrenskraftigt pris och en rimlig hÄllbarhetsprofil. Produkten anvÀnder en bra magnesiumform med god biotillgÀnglighet. AnvÀndarna ger den positiva omdömen, vilket gör den till ett pÄlitligt val för magnesiumtillskott till ett överkomligt pris.

Sammanlagt betyg: 7.4

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Healthwell Trippel Magnesium 90 Kapslar – BĂ€sta magnesium 2024

Högkoncentrerat och prisvÀrt magnesiumtillskott med hög biotillgÀnglighet! Pris fr. 180 kr.

BĂ€sta magnesium

Healthwell Trippel Àr ett högdoserat magnesiumtillskott som erbjuder en enastÄende biotillgÀnglighet. Denna produkt innehÄller tre olika kÀllor av magnesium: magnesiumcitrat, magnesiumglukonat och magnesiumbisglycinat. Dessa olika former sÀkerstÀller att kroppen kan dra nytta av magnesium pÄ bÀsta sÀtt.

Varje kapsel av Healthwell Trippel ger 220 mg elementÀrt magnesium, vilket motsvarar den mÀngd som kroppen effektivt kan tillgodogöra sig. Denna höga dosering möjliggör en potent effekt och ger en tillförlitlig mÀngd av detta viktiga mineral. Extra trevligt Àr att du bara behöver ta en tablett per dag, vilket skiljer sig frÄn mÄnga andra tillskott dÀr du behöver ta 3 stycken.

En extra fördel med Healthwell Trippel Magnesiumtillskott Àr att det Àr veganskt, vilket gör det lÀmpligt för alla kostpreferenser och livsstilar.

Specifikation [4]

 • Magnesium per kapsel: 850 mg
 • En tablett innehĂ„ller 59% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1 tablett

SÄ tycker anvÀndarna om Healthwell Trippel Magnesium 90 Kapslar

Fördelar

 • Minskade muskelkamper
 • FörbĂ€ttrar sömnen
 • Avslappnande kĂ€nsla i musklerna

Nackdelar

 • En del ha rapporterat magbesvĂ€r

Sammanfattning: För att skapa en sÄ omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner frÄn bÄde SvenskhÀlsokost.se[4] och Svenskt Kosttillskott[5]. AnvÀndarnas Äsikter Àr generellt positiva och framhÀver fördelarna med Healthwell Trippel Magnesium 90 Kapslar, sÄsom minskade muskelkramper och förbÀttrad sömn. Det bör noteras att recensionerna Àr begrÀnsade till ett visst antal.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Magnesiumform: 9/10
 • BiotillgĂ€nglighet: 9/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 9/10

Motivering:Denna produkt utmÀrker sig med sitt överkomliga pris och höga kvalitet. Den anvÀnder en magnesiumform med utmÀrkt biotillgÀnglighet och har positiva anvÀndarrecensioner. Priset Àr en av dess starkaste fördelar, och den erbjuder en enkel dosering med en tablett om dagen. Detta gör den till ett toppval för den som letar efter ett prisvÀrt och effektivt magnesiumtillskott.

Sammanlagt betyg: 8.4

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Holistic Magnesiumdroppar 100ml

Naturligt och mineralrikt tillskott i flytande form! Pris fr. 290 kr.

BĂ€st i test magnesium

Har du svÄrt att svÀlja tabletter eller helt enkelt föredrar flytande produkter Àr Holistic Magnesiumdroppar, tidigare kÀnda som Holistic Mineraldroppar, nÄgot för dig! Detta tillskott erbjuder ett koncentrat av mineraler och spÄrÀmnen i jonform frÄn Great Salt Lake. Dropparna Àr speciellt rika pÄ magnesium och kan bidra till att minska trötthet, frÀmja normal muskelfunktion och upprÀtthÄlla elektrolytbalansen.

En av de stora fördelarna med Holistic Magnesiumdroppar Àr dess breda spektrum av mer Àn 70 mineraler och spÄrÀmnen i jonform som Àr nÀrvarande i kroppen. Detta gör det till en naturlig kÀlla till mineraler som kan vara fördelaktiga för kroppens funktioner.För dem som följer en vegansk livsstil Àr det bra att veta att Holistic Magnesiumdroppar Àr veganska och dÀrmed passar deras kostpreferenser.

Sammanfattningsvis erbjuder Holistic Magnesiumdroppar ett naturligt och mineralrikt tillskott. Med dess koncentration av mineraler och spÄrÀmnen kan det vara en gynnsam partner för att frÀmja kroppens behov av dessa nÀringsÀmnen.

Specifikation [6]

 • Magnesium per dos: 250 mg
 • En dos innehĂ„ller 67% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1 dos/2,5 ml

SÄ tycker anvÀndarna om Holistic Magnesiumdroppar 100ml

Fördelar

 • LĂ€tt att svĂ€lja nĂ€r det Ă€r flytande

Nackdelar

 • Vissa gillar inte smaken

Sammanfattning: För att sammanstÀlla denna översikt över anvÀndarrecensioner har vi konsulterat omdömen frÄn flera kÀllor, inklusive Svensktkosttilskott.se[7], svenskhÀlsokost.se[8] och holistic.se[6]. Det Àr viktigt att notera att det finns begrÀnsat antal recensioner frÄn dessa kÀllor, men detta ger ÀndÄ en grundlÀggande översikt över produkten baserat pÄ anvÀndares erfarenheter.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 8/10
 • Magnesiumform: 8/10
 • BiotillgĂ€nglighet: 8/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 7/10

Motivering: Holistic Magnesiumdroppar erbjuder ett prisvÀrt alternativ med en bra hÄllbarhetsprofil. Den anvÀnder en bra magnesiumform med god biotillgÀnglighet. AnvÀndarna ger den positiva omdömen och Àr nöjda med dess prestanda, vilket gör den till ett bra val för de som föredrar flytande magnesiumtillskott.

Sammanlagt betyg: 7.6

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Svenskt Kosttillskott Core MagnesiumCitrat 100 Kapslar

Billigt magnesiumtillskott som Àr lite extra bra för dig som trÀnar mycket! Pris fr. 100 kr.

BĂ€sta magnesiumtillskottet

Core Magnesium Citrat Àr ett magnesiumtillskott som erbjuder en optimal form av magnesium i form av magnesiumcitrat. Denna typ av kelaterat magnesium har maximal biotillgÀnglighet, vilket innebÀr att kroppen lÀtt kan absorbera och anvÀnda det.

Detta magnesiumtillskott Àr sÀrskilt utvecklat för personer som trÀnar mycket och har en hög förbrukning av nÀringsÀmnen. En enda kapsel om dagen rÀcker för att tillgodose behovet av magnesium. Varje kapsel innehÄller 792 mg magnesiumcitrat, vilket ger en elementÀr magnesiummÀngd pÄ 140 mg.

En av fördelarna med Core Citrat Àr dess höga biotillgÀnglighet, vilket sÀkerstÀller att kroppen kan dra nytta av magnesiumet pÄ bÀsta sÀtt. Magnesium Àr kÀnt för att bidra till normala muskelfunktioner och elektrolytbalansen i kroppen, vilket gör detta tillskott sÀrskilt relevant för personer som Àr aktiva och trÀnar regelbundet

Specifikation [9]

 • Magnesium per kapsel: 792 mg
 • En tablett innehĂ„ller 37% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1-2 tablett

SÄ tycker anvÀndarna om Svenskt Kosttillskott Core MagnesiumCitrat 100 Kapslar

Fördelar

 • Minskar muskelkramp och kramp i vader
 • BĂ€ttre sömnkavalitĂ©

Nackdelar

 • SvĂ„ra att svĂ€lja för de Ă€r stora

Sammanfattning: För att sammanstÀlla dessa synpunkter har vi granskat anvÀndarrecensioner frÄn Svenskt Kosttillskotts[9] webbplats samt frÄn olika datum under 2020, 2021, 2022, och 2023. Dessa recensioner ger en översikt över anvÀndarnas upplevelser av Svenskt Kosttillskott Core MagnesiumCitrat 100 Kapslar och belyser dess fördelar med avseende pÄ att minska muskelkramp och förbÀttra sömnkvaliteten. Observera att antalet kÀllor Àr begrÀnsade till en kÀlla, som Àr företagets egen webbplats.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 8/10
 • Magnesiumform: 8/10
 • BiotillgĂ€nglighet: 8/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 7/10

Motivering: Denna produkt ligger i medelprissegmentet och erbjuder en acceptabel hÄllbarhetsprofil. Den anvÀnder en standard magnesiumform med medelgod biotillgÀnglighet. AnvÀndarrecensionerna Àr neutrala, och produkten erbjuder en pÄlitlig men inte överraskande prestanda.

Sammanlagt betyg: 7.6

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Great Earth Super Magnesium 375mg 100 Tabletter 

HÀr fÄr du 100% DRI i en tablett! Pris fr. 125 kr.

BĂ€st i test magnesiumtillskott

Magnesium 375 mg Ă€r ett tillskott som erbjuder en omfattande blandning av sju olika former av magnesium. Det Ă€r utformat med Great Earth’s mineraltransportsystem Portamins, som Ă€r speciellt utvecklat för att optimera mineralupptaget i mag-tarmkanalen. Portamins bestĂ„r av lĂ€ttlösliga och lĂ€ttupptagliga mineralformer som citrat, glukonat, askorbat, malat, succinat och aminosyrakelat. Aminosyrorna hjĂ€lper till att transportera mineralerna in i cellerna för effektivt utnyttjande.

Förutom den mÄngsidiga magnesiumblandningen innehÄller detta tillskott Àven gurkmejaextrakt, vitamin B6 och svartpepparextrakt. Vitamin B6 fungerar som en synergist till magnesium och bidrar till att öka upptaget av magnesium i kroppen. Svartpepparextraktet hjÀlper ocksÄ till att förbÀttra upptaget och biotillgÀngligheten av magnesium.

Magnesiumtillskott Àr kÀnt för sin förmÄga att minska trötthet och utmattning. Det spelar ocksÄ en viktig roll för att stödja en hÀlsosam benstomme, muskelfunktion och energiomsÀttning.

Specifikation [10]

 • Magnesium per tablett: 375 mg
 • En tablett innehĂ„ller 100% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1 tablett

SÄ tycker anvÀndarna om Great Earth Super Magnesium

Fördelar

 • Lindrar trĂ€ningsvĂ€rk
 • Bra med en tablett/dag
 • BĂ€ttre sömn

Nackdelar

 • SvĂ„ra att svĂ€lja för de Ă€r stora

Sammanfattning: För att sammanstÀlla anvÀndarrecensionerna har vi konsulterat flera kÀllor, inklusive Apohem.se[11], ApotekhjÀrtat.se[12], DCG.se[13] och Kronanasapotek.se[14]. Dessa recensioner ger en övergripande bild av anvÀndarnas upplevelser med Great Earth Magnesium 375mg tabletter och betonar dess fördelar i att hantera muskelkramp och lindra trÀningsvÀrk, Àven om vissa personer kan ha svÄrt att svÀlja de stora tabletterna.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Magnesiumform: 7/10
 • BiotillgĂ€nglighet: 7/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 7/10

Motivering: Great Earth Super Magnesium erbjuder ett överkomligt pris och en god hÄllbarhetsprofil. Den anvÀnder en bra magnesiumform med god biotillgÀnglighet. AnvÀndarna Àr överlag nöjda med produkten och uppskattar dess prestanda.

Sammanlagt betyg: 7.0

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

SÄ hÀr utsÄg vi testvinnarna:

I vĂ„rt test blev Healthwell Trippel Magnesium  testvinnare, tack vare sin vĂ€ldigt höga koncentration och upptagningsförmĂ„ga, sina nöjda anvĂ€ndare och det faktum att man bara behöver ta en tablett om dagen – allt till ett relativt lĂ„g pris. Tabletten Ă€r dessutom enkel att svĂ€lja!

I jakten pĂ„ det bĂ€sta magnesiumtillskottet har vi gjort en gedigen research. Vi har gĂ„tt igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögonen ploppat ur sin hĂ„lor – allt för att fĂ„ en sĂ„ tydlig bild det bara gĂ„r av vad som faktiskt skiljer det magnesium som Ă€r bĂ€st frĂ„n den som inte Ă€r det. NĂ€r det gĂ€ller Magnesiumtillskott Ă€r sĂ„klart innehĂ„llet den stora faktorn – hur hög koncentrationen Ă€r och vad den har för effekt pĂ„ din kropp. Men Ă€ven smak, pris och hur enkel den Ă€r att svĂ€lja Ă€r avgörande komponenter i vĂ„rt Magnesiumtest.

Med de sex Magnesiumtillskott vi tagit fram ovan kÀnner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Köpguide – VĂ€lj rĂ€tt Magnesiumtillskott

Att vÀlja rÀtt magnesiumtillskott kan vara en utmaning med tanke pÄ det stora utbudet pÄ marknaden. HÀr Àr nÄgra faktorer att övervÀga för att hjÀlpa dig att vÀlja rÀtt magnesiumtillskott för dina behov:

 1. Magnesiumform: Det finns olika former av magnesium, sÄsom citrat, glycinat, malat, taurat och mÄnga fler. Varje form har sina egna egenskaper och biotillgÀnglighet. VÀlj en form som passar dina specifika hÀlsobehov och preferenser.
 2. BiotillgÀnglighet: Vissa magnesiumformer har högre biotillgÀnglighet Àn andra, vilket innebÀr att de lÀttare kan tas upp av kroppen. Let efter tillskott som anvÀnder kelaterade eller joniska former av magnesium, vilket kan förbÀttra absorptionen.
 3. Dosering: Kontrollera doseringen av magnesium i varje tillskott. Det kan variera frÄn produkt till produkt. TÀnk pÄ dina individuella behov och rÄdgör vid behov med en hÀlsoexpert för att avgöra vilken dos som Àr lÀmplig för dig.
 4. Kvalitet och tillverkningsstandarder: VÀlj magnesiumtillskott frÄn vÀlrenommerade tillverkare som följer strikta kvalitets- och tillverkningsstandarder. Se efter tillskott som Àr tillverkade under GMP-certifierade faciliteter för att sÀkerstÀlla kvaliteten.
 5. Eventuella tillsatta ingredienser: Vissa magnesiumtillskott kan innehÄlla andra ingredienser, sÄsom vitaminer eller örter, som kan ge extra hÀlsofördelar. Ta hÀnsyn till dina individuella behov och eventuella allergier eller intoleranser nÀr du vÀljer tillskott med tillsatta ingredienser.
 6. Kostpreferenser: Om du följer en specifik kost som vegan eller vegetarian, kontrollera att magnesiumtillskottet Àr lÀmpligt för dina kostpreferenser och Àr fritt frÄn animaliska produkter eller ingredienser.

Som alltid Àr det viktigt att konsultera en hÀlsoexpert eller lÀkare innan du börjar ta nÄgot tillskott, inklusive magnesium. De kan ge dig individuell vÀgledning baserat pÄ dina specifika behov och hÀlsotillstÄnd.

Behöver man verkligen tillskott av Magnesium?

Nu Ă€r vi pĂ„ Hemfakta inga lĂ€kare – och vi rekommenderar alltid att man rĂ„dgör med en lĂ€kare eller hĂ€lsoexpert innan man börjar med tillskott. Forskning visar dock pĂ„ att det kan vara fördelaktigt att ta magnesiumtillskott i vissa fall. Magnesium Ă€r en viktig mineral som spelar en roll i över 300 olika enzymatiska reaktioner i kroppen. Det Ă€r involverat i flera viktiga funktioner, inklusive muskelavslappning, energiomsĂ€ttning, nervfunktion, benhĂ€lsa och hjĂ€rt-kĂ€rlhĂ€lsa.

MÄnga mÀnniskor fÄr tillrÀckligt med magnesium genom sin kost via livsmedel som gröna bladgrönsaker, nötter, frön, baljvÀxter och fullkornsprodukter. Men vissa personer kan vara i riskzonen för magnesiumbrist, exempelvis personer med vissa sjukdomar, Àldre personer, personer med vissa medicinska tillstÄnd eller de som har en dÄlig kostkvalitet. I sÄdana fall kan magnesiumtillskott vara till nytta för att sÀkerstÀlla att du fÄr tillrÀckligt med magnesium. Magnesiumtillskott kan bidra till att minska trötthet och utmattning, stödja normal muskelfunktion, frÀmja benhÀlsa och bidra till elektrolytbalansen i kroppen.

FrÄgor och svar om magnesiumtillskott

Vilket magnesium Àr bÀst i test?

I vĂ„rt test blev Healthwell Trippel Magnesium  testvinnare, tack vare sin vĂ€ldigt höga koncentration och upptagningsförmĂ„ga, sina nöjda anvĂ€ndare och det faktum att man bara behöver ta en tablett om dagen – allt till ett relativt lĂ„g pris. Tabletten Ă€r dessutom enkel att svĂ€lja!

Vad gör magnesium i kroppen?

Magnesium har flera viktiga funktioner i kroppen:

 • Det hjĂ€lper till att producera energi i cellerna.
 • Det bidrar till att musklerna fungerar normalt och kan slappna av efter att de har spĂ€nts.
 • Det Ă€r viktigt för att hĂ„lla benen starka och friska.
 • Det Ă€r involverat i nervsystemets funktion och kan bidra till att minska stress och Ă„ngest.
 • Det Ă€r ocksĂ„ viktigt för hjĂ€rtat och blodkĂ€rlen genom att hjĂ€lpa till att upprĂ€tthĂ„lla en normal hjĂ€rtrytm.

NÀr Àr det bÀst att ta magnesiumtillskott?

Magnesium sÀgs vara absolut bÀst att ta pÄ kvÀllen, detta dÄ mÄnga vittnar om att de blir tröttare och fÄr en bÀttre nattsömn nÀr de tar sitt magnesiumtillskott.

 

KÀllförteckning

 1. Svensk hĂ€lsokost, 2023-10-03[↩][↩]
 2. Svenskt kosttilskott, 2023-10-03[↩]
 3. Greatlife, 2023-10-03[↩][↩]
 4. Svensk HĂ€lsokost, 2023-10-03[↩][↩]
 5. Svenskt kosattillskott, 2023-10-03[↩]
 6. Holistic, 2023-10-03[↩][↩]
 7. Svenskt kosttillskott, 2023-10-03[↩]
 8. Svensk hĂ€lsokost, 2023-10-03[↩]
 9. Svensk Kosttillskott, 2023-10-03[↩][↩]
 10. Great life, 2023-10-03[↩]
 11. Apohem, 2023-10-03[↩]
 12. Apotek hjĂ€rtat, 2023-10-03[↩]
 13. DCG, 2023-10-03[↩]
 14. Kronans apotek, 2023-10-03[↩]

LĂ€mna en kommentar