Bäst i test: Magnesium – Säg nej till magnesiumbrist!

Hallå där alla hälsoentusiaster (eller ja, du som ligger på latsidan när det kommer till hälsa är också välkommen, såklart) – det har blivit dags att utse årets bästa magnesium! Och då snackar vi om tillskottet alltså, inte själva metallen. Det finns ju nämligen ett hav (Läs: Stilla Havet) av olika magnesiumtillskott på marknaden och risken att drunkna bland alla tabletter och kapslar är dessvärre stor. Men frukta icke! Vi är här för att vägleda dig! Låt oss därför presentera: Årets 6 bästa magnesiumtillskott – för ett liv utan brister! 

Våra experter har landat i sex Magnesiumtillskott i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten, har du snöat in dig på tillskott råder jag dig att kolla in vårt Omega-3-test här!

Bästa Magnesium 2023

Så vilket är det bästa magnesiumtillskottet 2023? Jo det heter Healthwell Trippel Magnesium och är från kategorin Mellan! Nedan presenterar vi Hemfaktas vinnare utifrån kategorierna Lyx, Mittemellan och Budget.

Bäst i test: Lyx

Bäst i test Lyxklassen: Healthwell Magnesium L – Treonat 90 Tabletter

Väldigt potent magnesiumtillskott med ovanligt hög biotillgänglighet! Pris fr. 400 kr.

Bäst i test magnesium

Healthwell Magnesium L-treonat erbjuder en intressant form av magnesium i form av magnesiumtreonat. Denna extra effektiva magnesiumform har en överlägsen biotillgänglighet, vilket innebär att den lätt kan absorberas och utnyttjas av kroppen. Varje tablett innehåller hela 1000 mg magnesiumtreonat vilket gör det till ett väldigt koncentrerat tillskott.

En av fördelarna med L-treonat är dess potential att stödja en normal psykologisk funktion. Magnesium är känt för att vara viktigt för hjärnans hälsa, och forskning tyder på att magnesiumtreonat har förmågan att korsa blod-hjärnbarriären och nå hjärnans cellmembran. Detta kan vara fördelaktigt för att optimera magnesiumnivåerna i hjärnan och främja koncentration och fokus. En positiv aspekt av Healthwell L-treonat är att det är ett veganskt tillskott. Detta gör det till ett bra alternativ för dem som föredrar att undvika animaliska produkter. Rekommenderad dosering är 1 tablett 1-3 gånger per dag, vilket ger flexibilitet för att anpassa intaget efter individuella behov.

Sammanfattningsvis är Healthwell L-treonat ett kraftfullt tillskott med en unik form av magnesium. Dess höga biotillgänglighet och potential att stödja hjärnfunktionen gör det till ett intressant val för dem som vill optimera sin magnesiumstatus.

 • Extra kraftfullt
 • Extra hög biotillgänglighet
 • Vegansk

Specifikationer: 

 • Magnesium L-treonat per tablett: 1000 mg
 • Magnesium per tablett: 78 mg
 • En tablett innehåller 21% av DRI
 • Rekommenderat intag: 1-3 tabletter/dag

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Utmanare Lyxklassen: Greatlife Magnesium 120 Kapslar

Mångsidigt, renodlat och lovordat magnesium! Pris fr. 420 kr.

Bäst i test magnesium

Här har vi ett magnesiumtillskott som består av en kombinationen av fyra magnesiumformer – glycinat, malat, citrat och taurat – för att minska trötthet och utmattning. Det är helt fritt från magnesiumoxid, både som aktiv ingrediens och som dold ingrediens.

Med en dagsdos som innehåller 300 mg elementärt magnesium ger detta tillskott en koncentrerad mängd av denna viktiga mineral. En ytterligare fördel är att tillskottet tillverkas enligt ISO 9001-standard, vilket garanterar kvalitet och pålitlighet. För dem som är oroade över allergier och intoleranser är det viktigt att notera att detta tillskott är naturligt fritt från gluten, soja, mjölkprodukter, GMO, ogräsmedel och bekämpningsmedel. Kapslarna är gjorda av ekologisk cellulosa, vilket gör det till ett lämpligt val för veganer och vegetarianer.

En trevlig aspekt är dessutom att det är helt fritt från dolda ämnen som maltodextrin, artificiella sötningsmedel, färgämnen, konserveringsmedel, härdade oljor, majssirap och magnesiumstearat. Detta visar på en ren och dedikerad produkt som fokuserar på att leverera magnesiumets fördelar utan tillsats av onödiga ingredienser.

Flera personer meddelar att detta tillskott har förbättrat deras sömn avsevärt!

 • Veganskt
 • Fritt från magnesiumoxid
 • Väldigt renodlat och naturligt

Specifikationer: 

 • Magnesium per kapsel: 100 mg
 • Magnesium per dagsdos: 300 mg
 • En tablett innehåller 26% av DRI

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Bäst i test: Mittemellan

Bäst i test Mellanklassen: Healthwell Trippel Magnesium 90 Kapslar

Högkoncentrerat och prisvärt magnesiumtillskott med hög biotillgänglighet! Pris fr. 180 kr.

Bästa magnesium

Healthwell Trippel är ett högdoserat magnesiumtillskott som erbjuder en enastående biotillgänglighet. Denna produkt innehåller tre olika källor av magnesium: magnesiumcitrat, magnesiumglukonat och magnesiumbisglycinat. Dessa olika former säkerställer att kroppen kan dra nytta av magnesium på bästa sätt.

Varje kapsel av Healthwell Trippel ger 220 mg elementärt magnesium, vilket motsvarar den mängd som kroppen effektivt kan tillgodogöra sig. Denna höga dosering möjliggör en potent effekt och ger en tillförlitlig mängd av detta viktiga mineral. Extra trevligt är att du bara behöver ta en tablett per dag, vilket skiljer sig från många andra tillskott där du behöver ta 3 stycken.

En extra fördel med Healthwell Trippel Magnesiumtillskott är att det är veganskt, vilket gör det lämpligt för alla kostpreferenser och livsstilar.

 • Veganskt
 • Tre källor av magnesium

Specifikationer: 

 • Magnesium (-citrat, -bisglycinat, -glukonat) per tablett: 850
 • Elementärt magnesium per tablett: 220
 • En tablett innehåller 59% av DRI

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Utmanare Mellanklassen: Holistic Magnesiumdroppar 100ml – Flytande Magnesium!

Naturligt och mineralrikt tillskott i flytande form! Pris fr. 290 kr.

Bäst i test magnesium

Har du svårt att svälja tabletter eller helt enkelt föredrar flytande produkter är Holistic Magnesiumdroppar, tidigare kända som Holistic Mineraldroppar, något för dig! Detta tillskott erbjuder ett koncentrat av mineraler och spårämnen i jonform från Great Salt Lake. Dropparna är speciellt rika på magnesium och kan bidra till att minska trötthet, främja normal muskelfunktion och upprätthålla elektrolytbalansen.

En av de stora fördelarna med Holistic Magnesiumdroppar är dess breda spektrum av mer än 70 mineraler och spårämnen i jonform som är närvarande i kroppen. Detta gör det till en naturlig källa till mineraler som kan vara fördelaktiga för kroppens funktioner.För dem som följer en vegansk livsstil är det bra att veta att Holistic Magnesiumdroppar är veganska och därmed passar deras kostpreferenser.

Sammanfattningsvis erbjuder Holistic Magnesiumdroppar ett naturligt och mineralrikt tillskott. Med dess koncentration av mineraler och spårämnen kan det vara en gynnsam partner för att främja kroppens behov av dessa näringsämnen.

 • Flytande magnesiumtillskott
 • 70 mineraler och spårämnen i jonform
 • Högdoserat tillskott (250 mg magnesium per dos)
 • Förstärkt med klorid för en normal matsmältning

Specifikationer: 

 • Magnesium per dagsdos: 250 mg
 • Klorid per dagsdos: 690 mg
 • En dagsdos innehåller 67% av DRI

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Bäst i test: Budget

Bäst i test Budgetklassen: Svenskt Kosttillskott Core MagnesiumCitrat 100 Kapslar

Billigt magnesiumtillskott som är lite extra bra för dig som tränar mycket! Pris fr. 100 kr.

Bästa magnesiumtillskottet

Core Magnesium Citrat är ett magnesiumtillskott som erbjuder en optimal form av magnesium i form av magnesiumcitrat. Denna typ av kelaterat magnesium har maximal biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen lätt kan absorbera och använda det.

Detta magnesiumtillskott är särskilt utvecklat för personer som tränar mycket och har en hög förbrukning av näringsämnen. En enda kapsel om dagen räcker för att tillgodose behovet av magnesium. Varje kapsel innehåller 792 mg magnesiumcitrat, vilket ger en elementär magnesiummängd på 140 mg.

En av fördelarna med Core Citrat är dess höga biotillgänglighet, vilket säkerställer att kroppen kan dra nytta av magnesiumet på bästa sätt. Magnesium är känt för att bidra till normala muskelfunktioner och elektrolytbalansen i kroppen, vilket gör detta tillskott särskilt relevant för personer som är aktiva och tränar regelbundet

 • Hög biotillgänglighet
 • Perfekt för dig som tränat mycket
 • En enda kapsel om dagen

Specifikationer: 

 • Magnesiumcitrat per kapsel: 792 mg
 • Elementärt magnesium per kapsel: 140 mg
 • En tablett innehåller 37% av DRI

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Utmanare Budgetklassen: Great Earth Super Magnesium 375mg 100 Tabletter

Här får du 100% DRI i en tablett! Pris fr. 125 kr.

Bäst i test magnesiumtillskott

Magnesium 375 mg är ett tillskott som erbjuder en omfattande blandning av sju olika former av magnesium. Det är utformat med Great Earth’s mineraltransportsystem Portamins, som är speciellt utvecklat för att optimera mineralupptaget i mag-tarmkanalen. Portamins består av lättlösliga och lättupptagliga mineralformer som citrat, glukonat, askorbat, malat, succinat och aminosyrakelat. Aminosyrorna hjälper till att transportera mineralerna in i cellerna för effektivt utnyttjande.

Förutom den mångsidiga magnesiumblandningen innehåller detta tillskott även gurkmejaextrakt, vitamin B6 och svartpepparextrakt. Vitamin B6 fungerar som en synergist till magnesium och bidrar till att öka upptaget av magnesium i kroppen. Svartpepparextraktet hjälper också till att förbättra upptaget och biotillgängligheten av magnesium.

Magnesiumtillskott är känt för sin förmåga att minska trötthet och utmattning. Det spelar också en viktig roll för att stödja en hälsosam benstomme, muskelfunktion och energiomsättning.

 • Krävs endast en tablett
 • Innehåller 7 olika former av magnesium
 • Innehåller även gurkmeja, svartpepparextrakt och vitamin B6

Specifikationer: 

 • Magnesium per tablett: 375 mg
 • En tablett innehåller 100% av DRI

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Så här utsåg vi testvinnarna:

I vårt test blev Healthwell Trippel Magnesium  testvinnare, tack vare sin väldigt höga koncentration och upptagningsförmåga, sina nöjda användare och det faktum att man bara behöver ta en tablett om dagen – allt till ett relativt låg pris. Tabletten är dessutom enkel att svälja!

I jakten på det bästa magnesiumtillskottet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögonen ploppat ur sin hålor – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det magnesium som är bäst från den som inte är det. När det gäller Magnesiumtillskott är såklart innehållet den stora faktorn – hur hög koncentrationen är och vad den har för effekt på din kropp. Men även smak, pris och hur enkel den är att svälja är avgörande komponenter i vårt Magnesiumtest.

Med de sex Magnesiumtillskott vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Köpguide – Välj rätt Magnesiumtillskott

Att välja rätt magnesiumtillskott kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet på marknaden. Här är några faktorer att överväga för att hjälpa dig att välja rätt magnesiumtillskott för dina behov:

 1. Magnesiumform: Det finns olika former av magnesium, såsom citrat, glycinat, malat, taurat och många fler. Varje form har sina egna egenskaper och biotillgänglighet. Välj en form som passar dina specifika hälsobehov och preferenser.
 2. Biotillgänglighet: Vissa magnesiumformer har högre biotillgänglighet än andra, vilket innebär att de lättare kan tas upp av kroppen. Let efter tillskott som använder kelaterade eller joniska former av magnesium, vilket kan förbättra absorptionen.
 3. Dosering: Kontrollera doseringen av magnesium i varje tillskott. Det kan variera från produkt till produkt. Tänk på dina individuella behov och rådgör vid behov med en hälsoexpert för att avgöra vilken dos som är lämplig för dig.
 4. Kvalitet och tillverkningsstandarder: Välj magnesiumtillskott från välrenommerade tillverkare som följer strikta kvalitets- och tillverkningsstandarder. Se efter tillskott som är tillverkade under GMP-certifierade faciliteter för att säkerställa kvaliteten.
 5. Eventuella tillsatta ingredienser: Vissa magnesiumtillskott kan innehålla andra ingredienser, såsom vitaminer eller örter, som kan ge extra hälsofördelar. Ta hänsyn till dina individuella behov och eventuella allergier eller intoleranser när du väljer tillskott med tillsatta ingredienser.
 6. Kostpreferenser: Om du följer en specifik kost som vegan eller vegetarian, kontrollera att magnesiumtillskottet är lämpligt för dina kostpreferenser och är fritt från animaliska produkter eller ingredienser.

Som alltid är det viktigt att konsultera en hälsoexpert eller läkare innan du börjar ta något tillskott, inklusive magnesium. De kan ge dig individuell vägledning baserat på dina specifika behov och hälsotillstånd.

Behöver man verkligen tillskott av Magnesium?

Nu är vi på Hemfakta inga läkare – och vi rekommenderar alltid att man rådgör med en läkare eller hälsoexpert innan man börjar med tillskott. Forskning visar dock på att det kan vara fördelaktigt att ta magnesiumtillskott i vissa fall. Magnesium är en viktig mineral som spelar en roll i över 300 olika enzymatiska reaktioner i kroppen. Det är involverat i flera viktiga funktioner, inklusive muskelavslappning, energiomsättning, nervfunktion, benhälsa och hjärt-kärlhälsa.

Många människor får tillräckligt med magnesium genom sin kost via livsmedel som gröna bladgrönsaker, nötter, frön, baljväxter och fullkornsprodukter. Men vissa personer kan vara i riskzonen för magnesiumbrist, exempelvis personer med vissa sjukdomar, äldre personer, personer med vissa medicinska tillstånd eller de som har en dålig kostkvalitet. I sådana fall kan magnesiumtillskott vara till nytta för att säkerställa att du får tillräckligt med magnesium. Magnesiumtillskott kan bidra till att minska trötthet och utmattning, stödja normal muskelfunktion, främja benhälsa och bidra till elektrolytbalansen i kroppen.

Vanliga frågor och svar om magnesiumtillskott

Vilket magnesium är bäst i test?

I vårt test blev Healthwell Trippel Magnesium  testvinnare, tack vare sin väldigt höga koncentration och upptagningsförmåga, sina nöjda användare och det faktum att man bara behöver ta en tablett om dagen – allt till ett relativt låg pris. Tabletten är dessutom enkel att svälja!

Vad gör magnesium i kroppen?

Magnesium har flera viktiga funktioner i kroppen:

 • Det hjälper till att producera energi i cellerna.
 • Det bidrar till att musklerna fungerar normalt och kan slappna av efter att de har spänts.
 • Det är viktigt för att hålla benen starka och friska.
 • Det är involverat i nervsystemets funktion och kan bidra till att minska stress och ångest.
 • Det är också viktigt för hjärtat och blodkärlen genom att hjälpa till att upprätthålla en normal hjärtrytm.

När är det bäst att ta magnesiumtillskott?

Magnesium sägs vara absolut bäst att ta på kvällen, detta då många vittnar om att de blir tröttare och får en bättre nattsömn när de tar sitt magnesiumtillskott.

 

Matilda Habbe

Kreativ copywriter, medveten prylnörd och inbiten second hand-fantast som skriver det absolut bästa om det mesta och för de flesta. Här på Hemfakta är mitt ack så viktiga uppdrag att guida dig genom prylarnas värld! E-post - LinkedIn

Lämna en kommentar