1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i test: Löshår – Löshåret som ger dig en stadig kalufs!
Löshår-bäst-i-test.jpg

Lyx

Äkta Löshår bäst i test

Hair Weft Premium

8.3

Mellan

hårförlängning bäst i test

Sleek Clip-on set

8

Budget

Basic-Tape-Extensions-billigt-loshar-bast-i-test-

Basic Tape Extensions Classic 4 

7.8

Inledning

Ja men du vet hur det är – åren går och huden hänger, höften värker och synen trilskas, men håret – det kan bestå! Mja, åtminstone om du är villig att fuska lite. Löshår har funnits sedan urminnes tider (alltså på riktigt, sedan antika Egypten), och dagens löshår består i regel av riktigt hår, även om det såklart går att få tag på helt syntetiskt löshår också. För dig som har svårt att bestämma dig för vilket löshår som passar din frilla, har vi här tagit fram årets bästa löshår 2024 – för allas rätt till en ordentlig kalufs! 

Vi på Hemfakta har utsett Hair Weft Premium till årets bästa löshår 2024. Varför? För att det är löshåret som kan få vilken kalufs som helst att se ut som en gyllene ram. Det är flexibelt, hållbart och finns i en mängd olika färger – voilá! 

Våra håriga experter har klappat och känt, researchat och läst argument för att tillslut landa i årets bästa hårförlängning. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev Hair Weft Premium från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Det är ett högkvalitativt löshår av äkta hår, som enkelt går att sätta i med valfri metod och som dessutom är – ja, skitsnyggt! Det är tillverkat av fanbäraren Rapunzel som säljer mest löshår på den svenska marknaden – inte superkonstigt att dom knep förstaplatsen.

I sökandet efter det bästa löshåret har vi gjort gedigen research, pratat med konsumenter, skannat labbtester och specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det löshår som är bäst från det som inte är det. När det kommer till löshår finns det två grejer som är viktigare än allt annat; kvalitén och hållbarheten! Och det hänger allt som oftast ihop med prislappen.

Med de sex löshår vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Hair Weft Premium – Bästa löshåret 2024

hem-fakta-bast-i-test-logo
Äkta Löshår bäst i test

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Kvalité

9

Hållbarhet

8

Användarvänlighet

8.3

Totalpoäng

Motivering: Hair Weft Premium får höga betyg för kvalitet och hållbarhet. Priset är något högt, men det återspeglas i den övergripande kvaliteten. Dess användarvänlighet gör det möjligt att applicera på olika sätt och styla det enligt behov.

Ett högkvalitativt, långt, fylligt och mjukt hår med flera metoder för fästning! Pris ca. 3.000 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Hair Weft Premium till årets bästa löshår! För dig som vill ha många valmöjligheter när det gäller fästningsmetod, färg och styling, är denna kalufs från Rapunzel din match made in heaven. Eftersom detta är äkta hår kan du platta, locka och styla håret precis som du vill – på samma sätt som ditt egna hår, helt enkelt. Du kan fästa det med microringar, flätor, lim eller göra ett clip-on set. Färgen finns i allt från ljust blonda till svart.

Håret väger 100 gram och är fördelat på 120 centimeter, med en längd på 50 centimeter. Förmodligen kommer det räcka med ett paket för en förlängning, men om du har tjockt hår eller vill ha en väldigt fyllig förlängning kan två paket behövas.

Ett stort plus är att håret håller i 6 månader om du tar hand om det rätt – även vid daglig användning. Det här är alltså ett bra val för dig som vill ha en hårförlängning som håller riktigt länge.

 • Hårtyp: Äkta hår
 • Metod: Microringar, flätor, lim eller clip-on
 • Hållbarhet: Upp till 6 månader
 • Längd: 50 cm
 • Bredd: 120 cm
 • Vikt: 100 gram
 • Övrigt: Många färger, lång hållbarhet, många fästningsmetoder

Fördelar 

 • Trasslar inte 
 • Håller väldigt länge
 • Hög kvalité

Nackdelar 

 • Hade gärna fått finnas ett större färgutbud enligt vissa användare
 • Något dyrt

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Trustpilot1 samt genom research och genom samtal med återförsäljare – då antalet onlinerecensioner är begränsade.

2

Poze Clip & Go Miss Volume

Bästa löshåret

Lyx

Utmanare

6

Pris

8

Kvalité

8

Hållbarhet

9

Användarvänlighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Poze Clip & Go Miss Volume erbjuder hög kvalitet och användarvänlighet till ett något högre pris. Det ger en imponerande volym och är enkelt att använda. Även om priset är något högre, kompenserar dess prestanda detta.

Ett riktigt högkvalitativt clip-on-löshår för dig som vill ha ett naturligt resultat! Pris ca. 3.300 kr.

Dessa goa clip-ons erbjuder dig såväl enkelhet och snabb isättning och uttagning, som ett riktigt bra och naturligt resultat. Detta paket innehåller hela 220 gram löshår, vilket ger en ordentlig volym. Det är ett av de fylligaste clip-on-löshåret som går att hitta, och det tar bara några minuter att sätta i. Löshåret är rakt, men då det är äkta hår går det att forma och styla med locktång eller plattång om man skulle vilja. Paketet innehåller 7 delar som är olika breda, och på varje del finns flera clips fastsydda så att du enkelt och snabbt kan fästa det i håret.

Bredden på storlekarna är: 1 stycken 20 centimeter, 1 stycken 18 centimeter, 2 stycken 15 centimeter, 2 stycken 10 centimeter och 4 stycken 4 centimeter. De sitter bekvämt och säkert i håret med hjälp av Pozes egna clips av förstärkt metall och gummikant som ger ett extra bra grepp.

 • Hårtyp: Äkta hår
 • Metod: Clip-on
 • Hållbarhet: Uppgift saknas
 • Längd: 50 cm
 • Bredd: 4-20 cm
 • Vikt: 220 gram
 • Övrigt: 7 clips per paket, ger mycket volym

Fördelar 

 • Hög kvalité
 • Lätt att styla

Nackdelar 

 • Vissa användare tycker att vissa färger skiljer sig från foton

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Lyko2 samt genom research och genom samtal med återförsäljare – då antalet onlinerecensioner är begränsade.

3

Sleek Clip-on set

hårförlängning bäst i test

Mellan

Vinnare

9

Pris

7

Kvalité

7

Hållbarhet

9

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: Sleek Clip-on set erbjuder en hög användarvänlighet till ett överkomligt pris. Det passar perfekt för dem som vill förtjocka håret. Den sömlösa designen och diskreta fästen ger ett naturligt resultat och ökad användarvänlighet.

Detta högkvalitativa clip-on set är ett riktigt prisvärt löshår! Pris ca. 1.400 kr.

Detta clip-on set används inte för förlängning utan för förtjockning. Det är sömlöst och har diskreta fästen som sitter både bekvämt och säkert. Det gör att du snabbt och enkelt får ett naturligt resultat. Setet innehåller tre hårdelar med fastsydda clips, och passar bra om du vill ha en diskret utfyllnad eller om du vill komplettera med det större setet bestående av sju delar. Dessa clips går snabbt och enkelt att sätta i och ta ur, fästena är bekväma och diskreta och det passar perfekt för dig med tunt till medeltjockt hår.

Med detta set får du 50 gram löshår som är fördelat på tre clips, med följsamt träns i PU. Samtliga delar har en bredd på 14 centimeter, och på varje del sitter tre clips. Dessutom är detta set av äkta hår, vilket ger dig ett naturligt resultat.

 • Hårtyp: Äkta hår
 • Metod: Clip-on
 • Hållbarhet: Beror på skötsel och användning
 • Längd: 50 cm
 • Bredd: 14 cm
 • Vikt: 50 gram
 • Övrigt: Sömlöst löshår, diskreta fästen
4

Pro Tape Extensions Premium

Ba%CC%88st-lo%CC%88sha%CC%8Ar-1024×1024.jpg

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Kvalité

8

Hållbarhet

8

Användarvänlighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Pro Tape Extensions Premium ger en acceptabel prestanda i mellanklassen. Det har osynliga fästen och erbjuder en anständig hållbarhet.

 Metoden pro tape ger ett diskret och naturligt resultat! Pris ca. 1.200 kr.

Här har vi en prima hårförlängning som du kan styla precis hur du vill. Pro Tape är en metod med många fördelar – fästena syns inte och resultatet blir fylligt och naturligt. Metoden passar även dig med tunt hår då varje slinga innehåller mer hår än många andra tape-extensions. Vid rätt skötsel håller håret i 6 månader, även vid daglig användning – perfekt för dig som gillar långvariga relationer.

Håret är 50 centimeter långt, och varje paket innehåller 24 gram hår som är fördelat på 8 färdigtejpade delar. För en lätt förtjockning behöver du ett eller två paket och för en full förlängning behövs två paket samt fyra paket Quick & Easy. Med tanke på att det ofta krävs flera paket är detta absolut inte en av våra billigaste testdeltagare, men det snygga och långvariga resultatet samt den höga kvaliteten kommer göra ekot i plånboken till en fröjd.

 • Hårtyp: Äkta hår
 • Metod: Pro Tape
 • Hållbarhet: Upp till 6 månader
 • Längd: 50 cm
 • Bredd: 4 cm per del
 • Vikt: 24 gram
 • Övrigt: Många färger, osynliga fästen
5

Basic Tape Extensions Classic 4 

Basic-Tape-Extensions-billigt-loshar-bast-i-test-

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Kvalité

6

Hållbarhet

8

Användarvänlighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Basic Tape Extensions Classic 4 får höga betyg för sitt mycket låga pris. Det erbjuder rimlig användarvänlighet och är idealiskt för den som söker ett prisvärt alternativ för att förtjocka eller förlänga håret.

Testets billigaste, högkvalitativa löshår! Pris ca. 450 kr.

Nä nu sätter vi nästan i halsen av billighetschock! Vilken grej! Rapunzel Original Quick and Easy är en metod som hjälper dig att skapa en hårförtjockning eller hårförlängning utan krångel. Metoden använder färdigtejpade bitar av hår som är nästintill osynlig för ögat, vilket gör att det även passar dig med tunt hår. Förpackningen innehåller 8 färdigtejpade hårlängder som är 4 cm breda och väger 2.5 gram. Vill du ha en enklare hårförtjockning räcker det med 1-3 paket, och vill du ha en hel hårförlängning krävs det 4-6 paket. Ett extra plus är att hårslingorna, vilket skapar riktigt lång hållbarhet. Rapunzel Original är Rapunzels mest sålda hårkvalitet med en lite grövre struktur än andra hår.

 • Hårtyp: Äkta hår
 • Metod: Tejp
 • Hållbarhet: Upp till 5 veckor vid permanent isättning
 • Längd: 30, 40 och 50 cm
 • Bredd: 4 cm per del
 • Vikt: 2-2,5 gram per del
 • Övrigt: Färdigtejpade bitar, passar även dig med tunt hår
6

Nail Hair Premium Straight

Nail-Hair-Premium-Straight-billigt-akta-loshar.

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Kvalité

7

Hållbarhet

8

Användarvänlighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Nail Hair Premium Straight erbjuder hög användarvänlighet och rimlig kvalitet till ett överkomligt pris. Den är idealisk för dem som vill förlänga håret med äkta hår och styla det efter eget önskemål.

Ett riktigt hållbart löshår av äkta hår! Pris ca. 500 kr.

För dig som vill att löshåret ska sitta kvar så länge att det växer fast i skallen är Rapunzels Nail Hair-slingor det ultimata valet! Med en enkel applicering med värmetång, kan du snabbt och enkelt förlänga ditt hår med äkta löshår. Mixa och matcha olika färger för ett naturligt resultat, och styla det precis som du vill – platta det, locka det, gör vad du vill med det! Varje förpackning innehåller 20 slingor av hår, 30 cm: 16 gram hår, 40-70 cm: 20 gram hår. Vanligtvis behöver du 1-3 paket för en hårförtjockning och 4-7 paket för en hel hårförlängning. Och du, glöm inte att blanda olika färger för ett extra naturligt resultat!

 • Hårtyp: Äkta hår
 • Metod: Värmebehandling
 • Hållbarhet: Upp till 6 månader
 • Längd: 30-70 cm
 • Bredd: 7 mm
 • Vikt: 16-20 gram
 • Övrigt: Diskreta fästen

Köpguide Löshår

Det finns en del att tänka på när man ska köpa och sätta in löshår. Därför kan det vara bra att fundera ordentligt innan, och ta reda på vilken metod som passar en bäst och vilket material man vill använda. Eftersom löshår, och i synnerhet vissa metoder, är väldigt kostsamma, kan det vara bra att ge det lite tid och se till att verkligen vara säker innan man tar sitt beslut. Kolla även runt på olika alternativ, läs på om olika metoder och material och fundera över vad som skulle fungera bäst för just dig. Här går vi igenom tre saker som kan vara bra att ha koll på när det gäller löshår.

Löshår med clips, tejt, och hårträns?

Clip-on, tejp, hårträns, nagelslingor, microringar, gloria-tråd, keratinslingor, ja, det finns väldigt många olika metoder när det kommer till löshår. Det kan kännas förvirrande, men det gör också att du kan hitta en metod som passar just dig perfekt, dock krävs det att du verkligen läser på om varje metod och funderar över vilken som passar dig bäst.

Generellt kan man säga att om du är osäker på om löshår är något för dig, då kan clip-on vara ett bra val att börja med. Det är en enkel metod som inte är permanent, utan som du enkelt kan sätta in och ta ut själv. Du kan använda clip-on varje dag eller någon gång ibland, till exempel när du ska på fest eller av någon annan anledning vill förlänga eller förtjocka håret. Det är helt enkelt en enkel, snabb och billig metod som passar bra om man bara vill använda löshår då och då, eller är osäker på om man ens vill använda löshår.

Om du däremot vet att du vill ha en permanent hårförlängning så är det viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om olika metoder. Det finns fördelar och nackdelar med samtliga metoder, men de är också väldigt olika – de fungerar på olika sätt, priset kan variera, de håller olika länge och så vidare. Utifrån det kan du avgöra vilken metod som passar bäst för dig – kanske vill du ha en förlängning som inte syns eller känns alls i princip, en som är skonsam mot ditt eget hår eller så är det viktigaste att förlängningen håller så länge som möjligt.

Material

Även material kan kännas lika klurigt som metod, även om alternativen inte är fullt lika många här. Här bör du framför allt fundera över om du vill ha äkta hår, eller ett syntetiskt material. Löshår av äkta hår är ofta dyrare, men såväl äkta hår som syntetiskt har sina fördelar – och nackdelar.

Äkta hår: Löshår av äkta hår ser, som man kanske förstår, naturligare ut eftersom det är just äkta hår. Andra fördelar är till exempel att det kan färgas och tonas, plattas och lockas – det fungerar helt enkelt som ditt vanliga hår. Det trasslar sig inte heller lika lätt som syntetiskt löshår, vilket också gör att det är lämpligt för flera olika metoder. Resultatet blir bättre med äkta hår, håret ser mer levande ut just eftersom det är äkta och kvaliteten är bättre.

Syntetiskt: Raka hårförlängningar håller sig raka längre, medan lockarna i lockiga löshår är mer hållbara. Syntetiska löshår har ofta lite tjockare hårstrån, och är glansigare. En del upplever att de inte ser lika naturliga ut som äkta hår just eftersom det är glansigt. Något som är viktigt att komma ihåg är att syntetiska löshår inte brukar gå att färga, och ibland går det inte heller att använda lock- eller plattång då dessa saker kan förstöra håret. Vill man kunna färga och styla precis som man vill så är alltså äkta hår ett bättre alternativ.

Prisklass

Metod och material är förmodligen det allra viktigaste att fundera över när du ska välja löshår, men ofta har prisklassen också betydelse. Och beroende på just metod och material så varierar priset mycket – syntetiskt löshår är till exempel billigare än äkta hår, och clip-on är en billig metod medan många andra metoder är betydligt dyrare. Priset skiljer alltså såväl mellan olika hår som mellan olika metoder, så exakt vad du kommer att betala för din hårförlängning beror helt på vad du väljer. Självklart beror det också på hur mycket löshår du behöver till din förlängning.

Vill du komma billigt undan så är det bästa alternativet förmodligen clip-on. Dessa löshår är billiga att köpa, och dessutom enkla att använda. Eftersom det inte används hela tiden så sliter du även mindre på håret, vilket gör att det kan hålla betydligt längre än andra löshår – förutsatt att du tar hand om det på rätt sätt, vill säga. Oavsett vilket material och vilken metod du använder är skötseln alltid viktig, och framför allt att följa råden som gäller för just det hår du har valt, och för den metod du använt. Att ta hand om håret, och hårförlängningen, på rätt sätt är alltså ett bra sätt att göra det mer prisvärt. Gör du inte det kommer håret förmodligen att behöva bytas ut mycket snabbare, vilket i längden kan bli onödigt dyrt.

Avslutande ord inför ditt köp av löshår

När man ska köpa löshår, och göra en förlängning, så kan det vara en bra idé att fundera ordentligt först. Du bör framför allt vara säker på att det är något för dig, och om du är osäker bör du börja med en enklare metod, till exempel clip-on. Det är också viktigt att läsa på om olika metoder och fundera över vilken som passar just dig bäst, samt fundera över om du ska välja äkta hår eller syntetiskt.

Det är viktigt att komma ihåg att en hårförlängning kräver mer skötsel än ditt vanliga hår. Även om du inte själv gör förlängningen så kommer du att behöva ta hand om den, inte minst om du vill att det ska se bra ut och hålla så länge som möjligt. Med det sagt så innebär löshår ingen avancerad skötsel, utan det viktiga är bara att du tar hand om det. När du tar hand om din hårförlängning tar du samtidigt hand om ditt naturliga hår.

Vad som är viktigt för just dig avgör vilken metod, och vilket hår, som är det bästa valet. En del metoder sliter mer på ditt naturliga hår än andra, så om du är orolig över att ditt eget hår ska ta mycket stryk av förlängningen så bör du välja en metod som är så skonsam som möjligt. Om du vill ha ett så naturligt resultat som möjligt så är äkta hår det bästa valet. Om du vill ha löshår någon gång ibland, men inte alltid, så kan clip-on vara ett bra val.

Och du – kräver din favoritmetod en plattång? Den bästa hittar du här!

Vanliga frågor och svar om löshår

I vårt test blev Hair Weft Premium från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Det är ett högkvalitativt löshår av äkta hår, som enkelt går att sätta i med valfri metod och som dessutom är – ja, skitsnyggt!

Hur länge en hårförlängning håller beror på vilken metod och vilka fästen man använder. En permanent hårförlängning håller upp till sex månader, medan en semipermanent håller mellan 6 och 8 veckor. Använder man clip-on, som inte är permanent utan enkelt sätts i med clip när man vill använda det, så beror livslängden helt på hur mycket det används.

Många löshår, kanske framförallt de billigaste, är syntetiska, det vill säga konstgjorda. De är tillverkade av kanekalon, ett syntetiskt fiber. Det finns dock en hel uppsjö med äkta löshår på marknaden, och fördelen med äkta hår är att det trasslar mindre och går att färga eller tona. Syntetiskt löshår har istället fördelen att lockar håller bättre, och är håret rakt så håller det sig rakt bättre. Syntetiskt löshår är även glansigare, och har ofta lite tjockare hårstrån.

 1. Trustpilot, 13/10-23 []
 2. Lyko, 13/10-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser