Löshår bäst i test – bästa löshåret 2022 blev Hair Weft Premium

Att köpa, och sätta in, löshår kan verkligen kännas som en riktig djungel. Det finns många olika metoder, det finns löshår av både äkta hår och syntetiskt material och det finns en hel del som man bör tänka på. En del metoder är enkla och snabba, medan andra är mer avancerade och kan kräva att man behöver hjälp av ett proffs för att få till ett bra resultat. Att göra en hårförlängning är ofta kostsamt, till viss del för att man kan behöva gå till en salong men kanske framför allt för att håret kan kosta mycket. Det finns dock metoder som är både enklare och billigare, man kan till exempel använda så kallade clip-ons för att få en tillfällig förlängning som enkelt kan tas ur och sedan sättas tillbaka när man vill ha en förlängning igen. Det finns helt enkelt en hel del att tänka på inför köp och användning av löshår, och här kommer vi att gå igenom en del av det. Vi har även tagit fram några riktigt bra löshår i olika prisklasser, och förhoppningsvis kan detta hjälpa dig att hitta rätt.

Köpguide för löshår

Det finns som sagt en hel del som kan vara bra att tänka på när man ska köpa, och sätta in, löshår. Därför kan det vara bra att fundera ordentligt innan, och ta reda på sådant som vilken metod som passar en bäst och vilket material man vill använda. Eftersom löshår, och framför allt vissa metoder, är väldigt kostsamma kan det vara bra att ge det lite tid och se till att verkligen vara säker innan man tar sitt beslut. Kolla även runt på olika alternativ, läs på om olika metoder och material och fundera över vad som skulle fungera bäst för just dig. Här går vi igenom tre saker som kan vara bra att ha koll på när det gäller löshår.

Metod

Clip-on, tejp, hårträns, nagelslingor, microringar, gloria-tråd, keratinslingor… ja, det finns väldigt många olika metoder när det kommer till löshår. Det kan kännas förvirrande men det gör också att du kan hitta en metod som passar just dig perfekt, dock krävs det att du verkligen läser på om varje metod och funderar över vilken som passar dig bäst.

Generellt kan man säga att om du är osäker på om löshår är något för dig, då kan clip-on vara ett bra val att börja med. Det är en enkel metod som inte är permanent, utan som du enkelt kan sätta in och ta ut själv. Du kan använda clip-on varje dag eller någon gång ibland, till exempel när du ska på fest eller av någon annan anledning vill förlänga eller förtjocka håret. Det är helt enkelt en enkel, snabb och billig metod som passar bra om man bara vill använda löshår då och då, eller är osäker på om man ens vill använda löshår.

Om du däremot vet att du vill ha en permanent hårförlängning så är det viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om olika metoder. Det finns fördelar och nackdelar med samtliga metoder, men de är också väldigt olika – de fungerar på olika sätt, priset kan variera, de håller olika länge och så vidare. Utifrån det kan du avgöra vilken metod som passar bäst för dig – kanske vill du ha en förlängning som inte syns eller känns alls i princip, en som är skonsam mot ditt eget hår eller så är det viktigaste att förlängningen håller så länge som möjligt.

Material

Även material kan kännas lika klurigt som metod, även om alternativen inte är fullt lika många här. Här bör du framför allt fundera över om du vill ha äkta hår, eller ett syntetiskt material. Löshår av äkta hår är ofta dyrare, men såväl äkta hår som syntetiskt har sina fördelar – och nackdelar.

Äkta hår: Löshår av äkta hår ser, som man kanske förstår, naturligare ut eftersom det är just äkta hår. Andra fördelar är till exempel att det kan färgas och tonas, plattas och lockas – det fungerar helt enkelt som ditt vanliga hår. Det trasslar sig inte heller lika lätt som syntetiskt löshår, vilket också gör att det är lämpligt för flera olika metoder. Resultatet blir bättre med äkta hår, håret ser mer levande ut just eftersom det är äkta och kvaliteten är bättre.

Syntetiskt: Raka hårförlängningar håller sig raka längre, medan lockarna i lockiga löshår är mer hållbara. Syntetiska löshår har ofta lite tjockare hårstrån, och är glansigare. En del upplever att de inte ser lika naturliga ut som äkta hår just eftersom det är glansigt. Något som är viktigt att komma ihåg är att syntetiska löshår inte brukar gå att färga, och ibland går det inte heller att använda lock- eller plattång då dessa saker kan förstöra håret. Vill man kunna färga och styla precis som man vill så är alltså äkta hår ett bättre alternativ.

Tänk dock på att precis som det är skillnader mellan olika metoder, så är det skillnader mellan äkta hår och syntetiskt hår. Det handlar om allt från vilka metoder som passar bäst till hur håret sköts på bästa sätt. Ta dig därför tid att läsa på om de olika håren, och se till att följa rekommendationer när det gäller till exempel metod och skötsel, för att få en förlängning som är så snygg som möjligt och håller så bra som möjligt.

Prisklass

Metod och material är förmodligen det allra viktigaste att fundera över när du ska välja löshår, men ofta har prisklassen också betydelse. Och beroende på just metod och material så varierar priset mycket – syntetiskt löshår är till exempel billigare än äkta hår, och clip-on är en billig metod medan många andra metoder är betydligt dyrare. Priset skiljer alltså såväl mellan olika hår som mellan olika metoder, så exakt vad du kommer att betala för din hårförlängning beror helt på vad du väljer. Självklart beror det också på hur mycket löshår du behöver till din förlängning.

Vill du komma billigt undan så är det bästa alternativet förmodligen clip-on. Dessa löshår är billiga att köpa, och dessutom enkla att använda. Eftersom det inte används hela tiden så sliter du även mindre på håret, vilket gör att det kan hålla betydligt längre än andra löshår – förutsatt att du tar hand om det på rätt sätt, vill säga. Oavsett vilket material och vilken metod du använder är skötseln alltid viktig, och framför allt att följa råden som gäller för just det hår du har valt, och för den metod du använt. Att ta hand om håret, och hårförlängningen, på rätt sätt är alltså ett bra sätt att göra det mer prisvärt. Gör du inte det kommer håret förmodligen att behöva bytas ut mycket snabbare, vilket i längden kan bli onödigt dyrt.

Men vad som är bäst att välja är väldigt individuellt, och det beror helt på vilket resultat du är ute efter och vad som är viktigt för just dig. Om du vill att förlängningen ska hålla så länge som möjligt, och du vill slippa göra något själv när det gäller just isättningen, så är clip-on förmodligen inte rätt val för dig. Fundera alltså över såväl metoder och material, som prisklasser. Vill du ha en permanent förlängning som håller lite längre, och av hög kvalitet, så kommer det att kosta lite mer.

Hemfaktas test av löshår

Vi har tagit fram 6 olika löshår som alla är riktigt bra, men med helt olika egenskaper och fördelar, och i helt olika prisklasser. Oavsett om du letar efter praktiska clip-on eller äkta hår för permanent förlängning så kan du hitta det här. För att göra det enklare för dig att hitta rätt så har vi delat upp löshåren i tre olika kategorier utifrån prisklass: premium, mellan och budget.

Bäst i test premiumklassen: Hair Weft Premium – bästa löshåret 2022

Det här är ett högkvalitativt, långt, fylligt och mjukt hår. Här kan du välja mellan såväl många olika färger, som olika metoder och du kan styla håret precis som du vill. Ca pris 2950 kr.

Löshår bäst i test

För dig som vill ha många valmöjligheter när det gäller allt från metod och färg till hur du ska styla håret kan det här vara ett bra val. Eftersom detta är äkta hår så kan du platta, locka och styla håret precis som du vill – på samma sätt som ditt egna hår, helt enkelt.

Detta löshår kan du fästa med microringar, fläta, lim eller använda för att göra ett clip-on set. Dessutom finns många olika färger att välja mellan – allt från ljust blonda till svart och allt däremellan. Denna Hair Weft är en lång träns med hår, och det är ihopsytt på en sida.

Det här är 100 gram hår som är fördelat på 120 centimeter, med en längd på 50 centimeter. Förmodligen kommer det räcka med ett paket för en förlängning, men om du har tjockt hår eller vill ha en väldigt fyllig förlängning kan två paket behövas.

En stor fördel med detta hår är att det är av premiumkvalitet, vilket innebär att det håller i 6 månader om du tar hand om det rätt – även vid daglig användning. Det här är alltså ett bra val för dig som vill ha en hårförlängning som håller riktigt länge.

Fördelar

 • Riktigt hög kvalitet
 • Långt, fylligt och mjukt
 • Äkta hår
 • Många olika färger
 • Passar till många metoder
 • Kan stylas hur du vill
 • 100 gram hår
 • Håller hela 6 månader vid rätt skötsel

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Längd: 50 cm
 • Bredd: 120 cm
 • Vikt: 100 gram

MER INFORMATION OCH PRIS:

Utmanare premiumklassen: Poze Clip & Go Löshår Miss Volume

Det här är riktigt högkvalitativt clip-on löshår för dig som vill ha ett naturligt resultat med en enkel och snabb metod. Ca pris 3000 kr.

Bästa löshåret

Om du vill använda clip-on på grund utav att det går snabbt och enkelt, eller för att du bara vill ha löshår någon gång ibland, men samtidigt vill ha hög kvalitet och ett naturligt resultat – då kan detta vara helt rätt val. Dessa clip-ons erbjuder dig såväl enkelhet och snabb isättning och uttagning, som ett riktigt bra och naturligt resultat.

Detta paket innehåller hela 220 gram löshår, vilket ger en ordentlig volym. Det här är det fylligaste clip-on löshåret som går att hitta, och det tar bara några minuter att sätta i. Löshåret är rakt men eftersom det är äkta hår går det att forma och styla med locktång eller plattång om man skulle vilja. Paketet innehåller 7 delar som är olika breda, och på varje del finns flera clips fastsydda så att du enkelt och snabbt kan fästa det i håret.

Bredden på storlekarna är: 1 stycken 20 centimeter, 1 stycken 18 centimeter, 2 stycken 15 centimeter, 2 stycken 10 centimeter och 4 stycken 4 centimeter. De sitter bekvämt och säkert i håret med hjälp av Pozes egna clips av förstärkt metall och gummikant som ger ett extra bra grepp. Dessa clips är fylliga, håller hög kvalitet och är enkla att använda. Alla hårstrån är rättvända för att minimera risken för trassel, och ge en lång hållbarhet.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Ger naturligt resultat
 • Enkel och snabb metod
 • Äkta hår
 • Hela 220 gram löshår
 • Ger ordentlig volym
 • Kan stylas med lock- eller plattång
 • Innehåller 7 delar med olika bredd
 • Sitter bekvämt och säkert
 • Clips av förstärkt metall och gummikant
 • Minimerad risk för trassel
 • Lång hållbarhet

Nackdelar

 • Priset

Specifikation

 • Vikt: 220 gram
 • Bredd: 4-20 cm
 • Antal clips: 7 st

 

Bäst i test mellanklassen: Sleek Clip-on set – prisvärt löshår

Detta högkvalitativa clip-on set är enkelt att använda samtidigt som det ger ett snyggt resultat. Det är bekvämt att använda, och sitter säkert. Ca pris 1350 kr.

Om du enkelt vill kunna få ett tjocka hår vid speciella tillfällen, eller varje dag, då kan det här vara helt rätt val. Detta clip-on set används nämligen inte för förlängning, utan för förtjockning. Det är sömlöst, och har diskreta fästen som sitter både bekvämt och säkert. Det gör att du snabbt och enkelt får ett naturligt resultat.

Setet innehåller tre hårdelar med fastsydda clips, och passar bra om du vill ha en diskret utfyllnad eller om du vill komplettera det större setet med sju delar. Dessa clips går snabbt och enkelt att sätta i och ta ur, fästena är bekväma och diskreta, och de passar perfekt för dig med tunt till medeltjockt hår.

Med detta set får du 50 gram löshår som är fördelat på tre clips, med följsamt träns i PU. Samtliga delar har en bredd på 14 centimeter, och på varje del sitter tre clips. Dessutom är detta set av äkta hår, vilket ger dig ett naturligt resultat.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Enkelt att använda
 • Bekväma och säkra clips
 • Ger en naturlig förtjockning
 • Sömlöst
 • Diskreta fästen
 • Tre hårdelar
 • Tre clips på varje del
 • Äkta hår

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Vikt: 50 gram
 • Antal delar: 3 st
 • Clips per del: 3 st
 • Bredd: 14 cm
 • Passar för: Tunt till medeltjockt hår

 

Utmanare mellanklassen: Pro Tape Extensions Premium

Detta prisvärda löshår är för dig som vill använda metoden pro tape, som ger ett diskret och naturligt resultat. Löshåret är av äkta hår, och håller hög kvalitet. Ca pris 1150 kr.

Pro Tape är en metod med många fördelar – fästena syns inte, resultatet blir fylligt och naturligt, metoden passar även för den med tunt hår och varje slinga innehåller mer hår än många andra tape extensions.

Det här håret är av premiumkvalitet, och eftersom det är äkta hår kan du styla det som du vill med lock- eller plattång. Vid rätt skötsel håller detta premiumhår i 6 månader, även vid daglig användning. Det här är alltså ett bra val för dig som vill att förlängningen ska hålla länge.

Håret är 50 centimeter långt och varje paket innehåller 24 gram hår som är fördelat på 8 delar som är färdigtejpade, och varje hårslinga är 4 centimeter bred och väger 3 gram. För en lätt förtjockning behöver du ett eller två paket, för en full förlängning behövs två paket samt fyra paket Quick & Easy eller för en full förlängning med osynliga fästen behövs 4-6 paket av denna.

Här finns många olika, snygga färger att välja mellan. Med denna metod smälter fästena in i ditt naturliga hår, och du får såväl maximal komfort som ett naturligt och riktigt snyggt resultat. Med tanke på att det förmodligen kommer att krävas flera paket så blir det inte billigt, men det snygga och långvariga resultatet samt den höga kvaliteten gör att det ändå känns prisvärt.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Diskret och naturlig metod
 • Äkta hår
 • Hög kvalitet
 • Kan stylas med lock- eller plattång
 • Håller 6 månader vid rätt skötsel
 • 50 centimeter långt
 • Fördelat på 8 delar
 • Många olika färger
 • Maximal komfort
 • Naturligt resultat

Nackdelar

 • Krävs många paket för full förlängning

Specifikation

 • Längd: 50 cm
 • Vikt: 24 gram
 • Antal delar: 8 st
 • Bredd delar: 4 cm
 • Vikt per del: 3 gram

 

Bäst i test budgetklassen: Remy Clip-on Löshår – billigt och bra löshår

Det här är riktigt prisvärt löshår som trots sitt låga pris har många fördelar. Det håller hög kvalitet, det är enkelt att använda och det är äkta hår. Ca pris 350 kr.

Äkta hår kostar ofta betydligt mer än syntetiskt, men det här är faktiskt äkta hår till ett riktigt bra pris. Detta smidiga clip-on set gör det enkelt för dig att snabbt få en snygg och naturlig förlängning som du kan använda när du vill, varje dag eller vid speciella tillfällen.

Håret är av hög kvalitet och alla hårstrån är vända åt samma håll, precis som ditt eget hår, vilket har flera fördelar. Det gör att håret trasslar mindre, att det håller längre och att det håller en hög kvalitet under lång tid.

Setet har en vikt på 80 gram och innehåller 7 delar med olika bredd. En del är 20 centimeter bred och och har fyra clips, två delar är 14 centimeter och har tre clips, två delar är tio centimeter och har två clips och två delar är fem centimeter och har ett clips.

Fördelar

 • Mycket prisvärt
 • Låg vikt
 • Hög kvalitet
 • Enkelt att använda
 • Äkta hår
 • Naturligt resultat
 • Alla hårstrån vända åt samma håll
 • Trasslar mindre
 • Håller länge
 • Innehåller 7 delar med olika bredd

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Vikt: 80 gram
 • Antal delar: 7 st
 • Bredd: 5-20 cm

Utmanare budgetklassen: Honey Blonde Clip on Löshår – billigaste löshåret i vårt test

Det här billiga clip-on setet är ett bra val för dig som vill prova på löshår utan att spendera för mycket tid eller pengar, eller för dig som söker ett prisvärt alternativ. Ca pris 230 kr.

Det här setet är av syntetiskt hår, men det ser ut och känns nästan som äkta hår. Det här är definitivt ett bra val för nybörjaren – det är enkelt att använda, det är billigt och det är inte permanent. Det kan enkelt och snabbt sättas in och tas ur precis när du vill.

Vikten är 120 gram, längden är 60 centimeter och bredden 28 centimeter. Det här är alltså en hel hårsektion, vilket gör att du inte behöver sätta in flera delar, utan bara en större del. Längden kan klippas till om du inte vill ha fullt så långt hår, eller om du inte är ute efter en förlängning utan bara vill ha tjockare hår.

Fördelar

 • Enkelt att använda
 • Billigt alternativ
 • Hela 120 gram
 • 60 centimeter långt
 • En enda sektion
 • Kan klippas till önskad längd

Nackdelar

 • Syntetiskt

Specifikation

 • Vikt: 120 gram
 • Längd: 60 cm
 • Bredd: 28 cm
 • Material: Syntetiskt

Avslutande ord inför ditt köp av löshår

När man ska köpa löshår, och göra en förlängning, så kan det vara en bra idé att fundera ordentligt först. Du bör framför allt vara säker på att det är något för dig, och om du är osäker bör du börja med en enklare metod, till exempel clip-on. Det är också viktigt att läsa på om olika metoder och fundera över vilken som passar just dig bäst, samt fundera över om du ska välja äkta hår eller syntetiskt.

Det är viktigt att komma ihåg att en hårförlängning kräver mer skötsel än ditt vanliga hår. Även om du inte själv gör förlängningen så kommer du att behöva ta hand om den, inte minst om du vill att det ska se bra ut och hålla så länge som möjligt. Med det sagt så innebär löshår ingen avancerad skötsel, utan det viktiga är bara att du tar hand om det. När du tar hand om din hårförlängning tar du samtidigt hand om ditt naturliga hår.

Tänk dock på att olika hår, och olika metoder, kan kräva olika skötsel. Det är alltså viktigt att ta reda på hur håret ska skötas på bästa sätt, och att följa det. Om du väljer syntetiskt löshår är det också viktigt att komma ihåg att det inte får färgas, tonas, plattas eller lockas. Om du vill ha möjlighet att byta färg eller styla håret precis som du vill bör du alltså välja äkta hår.

Vad som är viktigt för just dig avgör vilken metod, och vilket hår, som är det bästa valet. En del metoder sliter mer på ditt naturliga hår än andra, så om du är orolig över att ditt eget hår ska ta mycket stryk av förlängningen så bör du välja en metod som är så skonsam som möjligt. Om du vill ha ett så naturligt resultat som möjligt så är äkta hår det bästa valet. Om du vill ha löshår någon gång ibland, men inte alltid, så kan clip-on vara ett bra val.

Innan du gör din förlängning, och allra helst innan du köper löshåret också, kan det vara en bra idé att boka tid på en salong för konsultation. Med hjälp av proffs kan du då få veta vilken metod som passar bäst för just dig, och få tips på material och färg och så vidare. Det kan definitivt vara till stor hjälp när du ska göra ditt val.

Det är också en bra idé att boka tid för isättning. Även om du kan göra en förlängning själv, eller med hjälp av en vän, så är det bästa alltid att låta ett proffs sköta det. Självklart kostar det mer, men resultatet lär också bli bättre, och samtidigt kan du få tips och råd kring hur du ska sköta håret och förlängningen och vad du behöver tänka på. Det är dock bara du själv som kan avgöra hur du vill göra – vilken metod och vilket hår du vill använda, om du vill göra förlängningen själv eller inte och så vidare.

Vanliga frågor och svar om löshår

Hur mycket löshår behöver man?

Hur mycket löshår som behövs beror helt på hur stor förändring man vill ha, och vilken metod man använder. Med till exempel tape-löshår kan 1-3 paket vara lagom för en förtjockning, medan 4-6 paket ofta är lagom för en förlängning. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är väldigt individuellt och beror på utgångsläge, hur stor förändring man önskar och vilken metod man använder.

Hur länge håller löshår?

Hur länge en hårförlängning håller beror på vilken metod och vilka fästen man använder. En permanent hårförlängning håller upp till tre månader, medan en semipermanent håller mellan 6 och 8 veckor. Använder man clip-on, som inte är permanent utan enkelt sätts i med clip när man vill använda det, så beror livslängden helt på hur mycket det används.

Vad är löshår gjort av?

De flesta löshår är syntetiska, det vill säga konstgjorda. De är tillverkade av kanekalon, ett syntetiskt fiber. Det finns dock även äkta löshår, och fördelen med äkta hår är att det trasslar mindre och går att färga eller tona. Syntetiskt löshår har istället fördelen att lockar håller bättre, och är håret rakt så håller det sig rakt bättre. Syntetiskt löshår är även glansigare, och har ofta lite tjockare hårstrån.

När du ska köpa löshår vill du förmodligen ha både bra kvalitet, och ett bra pris. Här hittar du några av de bästa löshåren, och allt du behöver veta.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar