1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Löpband – Lubba in hemmagymmet!
Abilica-Premium-AC.jpg

Lyx

Bästa löpbandet - Abilica Premium AC

Abilica Premium AC – Bästa Spinningcykeln

9

Mellan

Finnlo Technum IV löpband motion

Finnlo Technum IV, Innovativt löpband

8.4

Budget

Billigt löpband - Budget

VidaXL Elektriskt löpband

7.6

Inledning

Jasså du tänkte ta dig ut och lubba. Få till det där klippet i steget och fara fram som en skimrande vildhäst över sommarängen. Men så är det inte sommar! Eller så är det pollensäsong. Eller så är det alldeles för varmt ute så du svimmar bara du tar klivet utanför dörren. Ja men då är det väl dags att köpa ett löpband! Ett löpband hemma gör det enkelt att träna effektiva stunder, när vädret busar eller när du har missat senaste avsnittet av Love Island! 

Världen av löpband är stor och varierar beroende på behov. Behöver du kanske ett hopfällbart löpband? Vilka parametrar är viktigast när det kommer till träningsalternativ, prisklass och storlek? Kanske vill du bara ha ett billigt löpband som funkar! Våra experter har sprungit maraton och landat i sex prima Löpmaskiner i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Här har du löpbanden som är bäst i test! Och du, är du mer inne på ett promenadband eller gåband så hittar du en variant i vår sista kandidat i testet!

Vill du veta grunderna innan du börjar din sökning av det bästa löpbandet? Läs då först vår köpguide och vad du bör tänka på inför köpet. Om du har planer på att investera i en spinningcykel istället så ska du inte missa vårt spinningcykel bäst i test

Att köpa ett löpband är en investering och vän du kan leva med länge! Ja ni är såna där kompisar som förlänger livet på varandra. I vårt test blev Abilica Premium AC från kategorin Lyx testvinnare, tack vare sin fantastiska prestanda och stabilitet!

I jakten på det bästa löpbandet har vi gjort gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det löpband som är bäst från den som inte är det.

När det gäller löpband är stabilitet och prestanda en grundbult, men även funktioner, träningsprogram, ergonomi och pris något vi tittar extra noga på, och löpbanden vi presenterar ovan är samtliga pålitliga lirare som lever upp till kraven!

Med de sex löpband vi tagit fram känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Abilica Premium AC – Bästa Spinningcykeln 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa löpbandet - Abilica Premium AC

Lyx

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Prestanda och Funktionalitet

9

Användarvänlighet

10

Kvalitet och Hållbarhet

9

Totalpoäng

Motivering: Abilica Premium AC är en topprankad enhet i lyxklassen, som erbjuder exceptionell prestanda och stabilitet. Dess högkvalitativa motor och varierade träningsprogram gör den idealisk för seriösa löpare.

Vår vinnare i lyxklassen blev Abilica Premium AC som är en högkvalitativ enhet med fantastisk prestanda och stabilitet! Pris fr. 29 000 kr.

Abilica Premium AC är ett pålitligt och stabilt löpband som passar aktiva användare med höga krav på både funktionalitet, komfort och tillförlitlighet. Detta löpband har en mycket kraftfull växelströmsmotor på 3HP som klarar av långvarig användning. Den har en topphastighet på 24km/t och en stor löpyta, vilket gör att det lämpar sig bra för intervallträning. Vi ger pluspoäng åt bältet som är extra tjockt och som har en hållbar gummerad yta. Löpplattan har en bra dämpning vilket ger benen en reducerad belastning. 

 • Kraftigt löpband – stor och stabil löpyta
 • 20 olika träningsprogram samt 12%-ig lutning
 • Mäter din distans, hastighet samt kaloriförbrukning
 • Kompatibel med intervallträning
 • Motor, kontinuerlig drift: 3 HK AC
 • Löpbältets tjocklek: 2,5 mm
 • Maxhastighet: 24 km/h
 • Löpyta (LxB): 154 x 60 cm
2

Sole Fitness F85

Sole Fitness F85 bästa löpbandet motionsband

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Prestanda och Funktionalitet

9

Användarvänlighet

9

Kvalitet och Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Sole Fitness F85 är en stark utmanare med imponerande funktioner som Bluetooth-koppling och Zwift-app-kompatibilitet. Dess stabila drift och stor löpyta gör den idealisk för hemmagym.

Löpbandet som tagit USA med storm! Pris fr. 27000 kr.

Sole F85 löpband är en favorit i hemmagymmet. Den har varit en riktig hit i USA och nu äntligen landat i Sverige. Här har Sole F85 fått utmärkelsen “bästa köp” av branschsajten treadmilldoctor.com och högsta betyg i Nordens största löpband-test – vid sidan av den här utmärkelsen som inkvalare i vårt bäst-i-test! Den har stabil drift, stor löpyta, är kompatibel med Zwift-appen, har en integrerad tablet-hållare och Bluetooth-koppling till högtalarna! Allt man kan behöver helt enkelt. Hemmaträningen växer snabbt och Sole Fitness är en strålande medspelare!

Modellen har en del nyheter från tidigare års modeller:

 • Produkten är kompatibel med Zwift appen.
 • Integrerad tablet hållare
 • Bluetooth koppling till högtalarna
 • USB Port för laddning
 • Pulsbälte ingår
 • Löpyta: 152 cm x 56 cm
 • Motor: 4 HK
 • Hastighet: 1-22 km/h
 • Hopfällbar: Ja
3

Finnlo Technum IV, Innovativt löpband

Finnlo Technum IV löpband motion

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Prestanda och Funktionalitet

9

Användarvänlighet

8

Kvalitet och Hållbarhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Finnlo Technum IV erbjuder bra funktioner som USB-uttag och surfplattehylla. Dess goda dämpning och rymliga löpyta kombinerat med användarvänligheten gör den till ett utmärkt val i mellanklassen.

Löpbandet med god dämpning, rymlig löpyta och USB-uttag! Pris fr. 11 000 kr.


Finnlo Technum IV har flera bra finesser som USB-uttag och praktisk hylla för surfplatta. Detta löpband har en god dämpning för benen och en rymlig löpyta, vilket bidrar till att träningen blir säker, speciellt när du kommer upp i högre hastigheter. Finnlo Technum IV lättanvänd träningsdator med praktiska snabbknappar för såväl hastighet och lutning som finns placerade på både kontrollpanelen och handstödet. Technum IV är utrustad med fyra transporthjul och detta betyder att du med fördel kan flytta på löpbandet när det är hopfällt. En nackdel är dock att löpbandet är relativt tungt att flytta på.

 • Praktisk hylla för mobilen/surfplatta/ USB-uttag
 • utmärkt dämpning för benen
 • Lättanvänd träningsdator med smarta snabbknappar
 • Generös löpyta
 • Hastighet: 1-18km/h
 • Motoriserad lutning mellan 1-15%
 • Motor på 1,75 HK
4

InSportLine Gilavar 

InSportLine Gilavar

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Prestanda och Funktionalitet

8

Användarvänlighet

8

Kvalitet och Hållbarhet

8

Totalpoäng

Motivering: InSportLine Gilavar är ett prisvärt alternativ med kraftig motor och en mängd träningsprogram. Dess mångsidighet och höga hastighetskapacitet gör den till ett starkt val för alla löpnivåer.

Ökar motivationen med hela 99 riviga program! Pris fr. 15000 kr.


Gilavar löpband är en riktigt stark kandidat i det här testet. Prisvärt löpband med 3,5 hk motor som rullar upp till 22 km/h och med en lutning på 22%. Toppen tycker vi! Har du en bristande motivation hittar du garanterat ett träningsprogram (det finns 99 stycken) som väcker träningslustan i dig! Löpytan är generös och det här är verkligen ett löpband som passar både den inbitna maratonlöparen likväl som nybörjaren. Här kan du strama till vader och lår så det smäller om det!

 • 99 träningsprogram samt 3 pulsbaserade (löpbandet optimerar din träning genom att justera hastighet utifrån din aktuella puls)
 • Pulsbälte med trådlös pulsmätning inkluderat
 • Inbyggd MP3-spelare
 • Ihopfällbart och med transporthjul
 • Hastighet 0,8-22 km/t
 • Motor på max 3,5 hk med låg ljudvolym
 • Max användarvikt: 150 kg
 • Löpyta: 138×52 cm
5

VidaXL Elektriskt löpband

Billigt löpband - Budget

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

6

Prestanda och Funktionalitet

8

Användarvänlighet

7

Kvalitet och Hållbarhet

7.6

Totalpoäng

Motivering: VidaXL erbjuder ett kostnadseffektivt och utrymmesbesparande alternativ. Lämpligt för nybörjare, detta löpband är perfekt för lätt jogging eller promenader.

Vår vinnare i budgetklassen blev detta vikbara löpband från VidaXL som passar perfekt åt den som vill komma igång med löpträningen! Pris fr. 4000 kr.

Detta löpband från VidaXL har en justerbar hastighet från 1 till 6 km/tim, och detta gör således att löpbandet är lämpligt för både promenad och joggning. Vi uppskattar att löpbandet är hopfällbart och sparar utrymme när det inte brukas. VidaXL löpband har en tydlig LCD-skärm där du kan läsa av hastighet, avstånd, tid och brända kalorier. Löpbandet har en ganska liten springyta på 100 x 34 cm så detta drar således ned betyget. Du får vad du betalar för när du väljer detta prisvänliga alternativ. Neg: Liten springyta + Maxhastighet når endast 6km/h.

 • Tydlig och stor LCD-skärm som visar alla nödvändiga parametrar 
 • Löpbandet är ihopfällbart
 • Passar bra åt nybörjare
 • Hastighet: 1 – 6 km/h
 • Effekt: 500 W
 • Strömförsörjning: 220-240 V~, 50/60 Hz
 • Löpyta: 100 x 34 cm
6

InSportLine Sprynkl – Billigaste löpbandet/gåbandet i vårt test!

InSportLine Sprynkl löpband gåband utan motor billig

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Prestanda och Funktionalitet

7

Användarvänlighet

6

Kvalitet och Hållbarhet

7

Totalpoäng

Motivering: InSportLine Sprynkl är ett unikt val för dem som söker ett motorfritt och prisvärt alternativ. Dess magnetiska motstånd och enkelhet gör den idealisk för lågintensiva träningspass.

Billigt och smidigt och motorfritt! Pris fr. 4000 kr.

Här har du en budgetfavorit! Sprynkl promenad/joggingband är ett perfekt val för den som vill ta löpturen i ett lite lugnare tempo. Den har ett magnetiskt motstånd som bygger på lutningen – när man ställer sig på bandet börjar det helt enkelt luta så fort man börjar traska! Går det för fort saktar du enkelt ner med den ställbara bromsen. Den har 8 olika motståndsnivåer så du bestämmer själv hur tungt du vill köra ditt pass. Det fina med det här bandet är att det inte har någon motor, utan aktiveras organiskt genom lutningen. Dessutom är det väldigt smidigt att fälla ihop och ställa undan! Detta promenadband / gåband / joggingband (kärt barn osv.) kan dessutom enkelt fällas upp och rullas undan när det inte används.

 • Programmerbara gränser för tid, distans och kalorier
 • Magnetiskt motstånd – du är motorn (Bandet har ingen motor)
 • Funktionen bygger på lutningen, när man går på bandet rullar det bakåt. Man promenerar på det och justerar enkelt hastigheten i 8 steg.
 • Handpuls – Se din aktuella puls
 • Transporthjul för att enkelt kunna flyttas
 • Promenadyta på 105×37 cm
 • Svänghjul 3 kg
 • Max användarvikt 100 kg
 • Vikt 28 kg

Köpguide Löpband

Vad är ett löpband? Ett löpband är ett träningsredskap som du använder för att träna löpning och för att förbättra konditionen. Löpning har flera positiva effekter på din hälsa och kan bland annat förbättra din sömnkvalitet.

Har du precis börjat din träningsresa? Dessa dagar gör löpbandsföretagen sina maskiner mer användarvänliga och interaktiva än någonsin, så det är enkelt att starta din träningsrutin och bli motiverad att träna. Löpband har idag flera smarta funktioner som exempelvis inbyggda högtalare så att du kan streama musik och interaktiva träningsprogram som gör att det känns som att du tränar i olika landskap runt om i världen. Med funktioner som dessa kommer du aldrig att kunna använda tristess som en ursäkt för att undvika träning igen.

När du väljer ett löpband å andra sidan, är det viktigt att ta hänsyn till maskinens viktigaste funktioner. Dessa inkluderar huruvida du ska välja ett hopfällbart löpband, hur många hästkrafter, bältets tjocklek och längd. Alla dessa aspekter kommer dramatiskt att att påverka hur trevligt ditt träningspass känns.

Hopfällbart löpband?

Många som köper löpband för första gången undrar om ett hopfällbart löpband är en klok investering. I teorin verkar den kompakta storleken lockande. Med detta sagt är det viktigt att komma ihåg att om du väljer en vikbar modell kommer du ibland att offra vissa funktioner på vägen. Ett typiskt löpband som säljs för hemmabruk är strax över två meter långt och en meter brett. Om du har plats för en maskin av den storleken, välj då en. Om inte, så är vikbara modeller ett perfekt alternativ.

Löpbandets motor

En annan viktig faktor när det kommer till att välja löpband är motorn. Motorn är en stor del av det som får ett löpbandet att fungera så du vill inte ta några genvägar. Huvudmotorn är det som hjälper till att skjuta bandet framåt. Så ju snabbare du planerar att löpa på löpbandet och ju tyngre din kropp är, desto mer kraft behöver du. Detta är en faktor som många människor förbiser. En motor som kör nära sin fulla kapacitet hela tiden kommer att slitas ut och sluta fungera snabbare än en motor som har mycket kraft.

Hästkrafter: Det första du ska leta efter i en löpbandsmotor är hästkrafterna. Vanligtvis ser du detta kallas kontinuerlig hästkraft (CHP) snarare än en vanlig hästkraft. 

Storlek på bältet

Nästa sak att ta hänsyn till är bältet. Varje löpband har olika bredd och längd på bältet som påverkar hur du känner dig på maskinen. Bältets tjocklek kan avgöra hur mycket buller löpbandet avger under användning och hur ofta bältet kräver underhållsarbete. Observera att om bältet är mycket tunt så slits det lätt, så det här är något att tänka på när du väljer löpband.

Den vanligaste bredden på ett löpband är 45-50 cm bred, så allt som är bredare än det anses vara extra brett.  På samma sätt spelar längden också in. För bästa resultat ska du välja ett löpband som är längre om du planerar att springa mycket eftersom det säkerställer att din steglängd blir större.

Hemfaktas test av det bästa löpbandet – Vi listar 5 modeller

Vi har sammanställt en jämförelse av de populäraste löpbanden som säljs på marknaden just nu. Vårt löpband bäst i test är indelat i tre prisklasser enligt följande: Premium-, Mellan- och budgetklassen – så att du kan hitta det bästa löpbandet för ett pris som känns rätt för dig.

Frågor och svar om löpband

Det finns många bra löpband i olika prisklasser på marknaden och det bästa löpbandet i vårt test blev Abilica Premium AC.

Följ alltid bruksanvisningen som medföljer enheten och vanligtvis brukar det handla om att smörja löpbandet två gånger årligen.

Är du nybörjare är det extra viktigt att du börjar med en lägre hastighet och att du sedan ökar successivt.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser