1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Löparskor – Flyg fram i spåret med årets bästa springskor!
Hoka-One-One-Clifton-9-–-Bast-i-Test.jpg

Lyx

Asics Gel-Nimbus 25 bästa neutrala löpskon

Asics Gel-Nimbus 25 – Bästa Neutrala löpskon!

9

Mellan

Hoka One One Clifton 9 – Bäst i Test!

Hoka One One Clifton 9 – Bästa Löparskon Dam & Herr [current_year]!

9.2

Budget

Nike Air Zoom Pegasus 39 billig löpsko

Nike Löparskor Air Zoom Pegasus 39 – Bästa Allround-löpskon!

8.6

Inledning

Du ska bege dig ut i spåret och kicka igång buggarna! Dom där två spagettistråna som fått vila ett bra tag och som nu ska byta skepnad och förvandlas till muskulösa sprinterben! Tanken har tänkts, målet har kristalliserats – dags att införskaffa sig ett par löparskor som tar löpsteget till nya höjder! Ja för att springa med en go löparsko är faktiskt bra mycket härligare än att springa med en platt och sliten. Dom där fötterna ska ju bära en hel del – ge dom en ärlig chans! Så låt oss nu koka ner marknadens alla joggingskor och vaska fram godbitarna. Bland pronationsstöd och skumsulor – det är dags att kora bästa löpskorna 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Hoka One Clifton 9 till årets bästa löpsko! Ja här har vi skum under båtarna. Hoka One Clifton 9 har verkligen seglat upp och snärjt löpare så det står härliga till! Stötdämpningen är slående och det känns på riktigt som man svävar fram över marken. Perfekt kombination av lättvikt och stötdämpning och en välförtjänt vinnare i detta springsko bäst i test!

Våra experter har landat i sex springskor i olika prisklasser och för olika tillfällen. Samtliga skor finns för både damer, herrar och könsneutrala och är korade för att passa alla, därför har vi inte utsett bästa löparskon för damer eller herrar specifikt. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den ultimata löparskon har vi noga granskat och jämfört de sex olika löparskorna i testet. Vi har gjort en gedigen research; gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögona kollat i kors – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den sko som är bäst från den som inte är det. När det gäller löparskor är komfort, hållbarhet och stötdämpning dom mest avgörande faktorerna, men vi tittar givetvis även på pris och estetik. Här är en kort jämförelse av de olika vinnarna och utmanarna i de tre prisklasserna: lyx, mellan och budget.

1

Asics Gel-Nimbus 25 – Bästa Neutrala löpskon!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Asics Gel-Nimbus 25 bästa neutrala löpskon

Lyx

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Komfort

10

Responsivitet

9

Stabilitet

9

Totalpoäng

Motivering: Asics Gel-Nimbus 25 är en utmärkt löpsko med bra betyg inom pris, hållbarhet/miljö samt komfort, responsivitet, och stabilitet. Den är en stark vinnare i lyxklassen.

Helt ny gel-dämpning som absorberar stötar som aldrig förr! Pris ca. 1500 kr.

Asics Gel-Nimbus 25 är en riktigt bra löpsko. Modellen, som fått massor av uppdateringar jämfört med tidigare version, har nu en enastående kombo av dämpning och responsivitet – den är grymt skön helt enkelt! Och susen för benen som kan ta stryk under löppassen. Skons Gel-dämpning absorberar stötarna mot underlaget på ett helt nytt sätt och gör komforten skyhög, till råga på det är skon riktigt lätt. Ovandelen i tunn, töjbar plysch och yttersula av klassisk Asics AHAR+ gummi ger riktigt bra grepp och stabilitet. Med sin hållbara konstruktion och ergonomiska passform är Asics Gel-Nimbus 25 definitivt den bästa neutrala löpskon för löpare som söker komfort och prestanda.

Så här tycker experterna om Asics Gel-Nimbus 25

Enligt Runners World((Runners World, 2023-10-23)) gjordes en oberoende jämförelse mellan fyra populära skor från Asics av ett forskarteam och högst betyg fick ASICS nya Gel-Nimbus 25! Högsta betyg från 9 av 10 löpare och numera är den inofficiellt utnämnd till världens mest bekväma löparsko!

 • Vikt: Vikt stl 42: 298 g, Vikt stl 39: 250 g
 • Häldropp: 8 mm
 • Typ av löpsteg: Neutralt

Fördelar

 • Många användare har upplevt exceptionell komfort med dessa skor och beskriver dem som att gå på moln.
 • Skorna erbjuder bra stötdämpning och svikt i sulan, vilket har fått positiv feedback från användare med olika fotproblem.
 • Användare har noterat att skorna är lätta och följsamma, vilket gör dem bekväma att använda under längre perioder.
 • En del recensenter har framhävt att skorna är idealiska för löpning och rehabiliteringsträning, vilket gör dem mångsidiga för olika ändamål.

Nackdel

 • En mindre nackdel som nämns av en användare är att skorna är små i storlekarna, vilket kan kräva att man köper en större storlek än vanligt.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Intersport((Intersport, 2023-10-23)) och Asics egen hemsida((Asics, 2023-10-23)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 500 stycken. Dessa recensioner ger en bred inblick i användarnas erfarenheter med Asics Gel Nimbus 25.

2

Saucony Triumph 20 – Bästa Löpskor Långdistans!

Saucony Triumph 20 bäst i test springskor

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

9

Responsivitet

9

Stabilitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Saucony Triumph 20 är en värdig utmanare i lyxklassen med höga betyg inom flera egenskaper, inklusive komfort, responsivitet, och hållbarhet/miljö.

Optimal för långa löprundor! Pris ca. 1600 kr.

Hack i häl i lyxklassen hittar vi Saucony Triumph 20, som även det är en löpsko med hög finess. Både stötdämpning och bekvämlighet är toppklass och vi har sett en riktigt bra utveckling från skons tidigare versioner både gällande komfort och smidighet. Materialet i mellansulan, kallat PWRRUN+, har fått en ny geometri likväl som yttersulan och dessa i kombo ger en grymt spänstig känsla och bra studs i steget. Överdelen i FORMFIT-teknologi ger extra bra passform och dessa nya uppdateringar ihop gör definitivt Saucony Triumph 20 till en löpsko i marknadens toppklass. Perfekt för långa löppass!

 • Vikt: Vikt stl 42,5: 280 g, Vikt stl 38: 244 g
 • Häldropp: 10 mm
 • Typ av löpsteg: Neutralt

Fördelar

 • Många användare beskriver Saucony Triumph 20 som bekväma och lätta löparskor.
 • Skorna har fått beröm för sin stabilitet och följsamhet, vilket gör dem lämpliga för både asfalt och grusvägar.
 • Användare som tidigare upplevt ömma knän har märkt en förbättring och smärtlindring med dessa skor.
 • Saucony Triumph 20 har fått positiv feedback för dess dämpning, vilket ger en skön och stötdämpande löpupplevelse.

Nackdelar

 • En användare nämner att skon var liten i storleken och hård, vilket ledde till en obehaglig upplevelse.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Löplabbet((Löplabbet, 2023-10-23)) och Outnorth((Outnorth, 2023-10-23)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 70 stycken. Dessa recensioner ger en inblick i användarnas erfarenheter med Saucony Triumph 20.

Duellen

Lyx

Asics Gel-Nimbus 25 – Bästa Neutrala löpskon! vs. Saucony Triumph 20 – Bästa Löpskor Långdistans!

Asics Gel-Nimbus 25 sticker ut i lyxklassen med sin imponerande gel-dämpning som absorberar stötar på ett helt nytt sätt. Det ger en oöverträffad komfort och är perfekt för löpare som vill undvika belastningsskador. Ovandelen i tunn, töjbar plysch och den klassiska Asics AHAR+ gummiyttersulan ger utmärkt grepp och stabilitet. Denna sko är den bästa neutrala löpskon för dem som söker komfort och prestanda. Saucony Triumph 20 är en värdig utmanare i lyxklassen. Den erbjuder utmärkt stötdämpning och komfort, vilket gör den till ett bra val för långa löprundor. Materialet i mellansulan, PWRRUN+, ger en skön studs i steget, och överdelen i FORMFIT-teknologi ger en perfekt passform. Med höga betyg inom flera egenskaper är detta en stark konkurrent, men den når inte riktigt upp till Asics Gel-Nimbus 25 när det gäller gel-dämpningens överlägsenhet.

3

Hoka One One Clifton 9 – Bästa Löparskon Dam & Herr [current_year]!

Hoka One One Clifton 9 – Bäst i Test!

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Komfort

9

Responsivitet

10

Stabilitet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Hoka One One Clifton 9 är den klara vinnaren i mellanklassen och utmärker sig särskilt med ett högt prisbetyg, utmärkt komfort och stabilitet.

Hoka tar världen med storm! Här har vi löpskon som älskas av alla! Pris ca. 1400 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Hoka One Clifton 9 till årets bästa löpsko! Ja här har vi skum under båtarna. Hoka One Clifton 9 har verkligen seglat upp och snärjt löpare så det står härliga till! (Varannan av mina polare har dom och samtliga har anslutit till hyllningskören). Stötdämpningen är slående och det känns på riktigt som man svävar fram över marken. Perfekt kombination av lättvikt och stötdämpning och en välförtjänt vinnare i detta löparsko bäst i test! Här har vi en lätt, snygg och stötdämpande mängdträningssko som fått mer skum än tidigare modell. Ihop med dom 3 millimeter som tillkommit i mellansulan har även skummet i sig utvecklats och blivit mjukare och svampigare. Vi älskar!

Så här tycker Experterna om Hoka One Clifton 9

Enligt RunningXpert Lars Ivar Henriksen är Clifton närmast en exemplarisk mängdträningssko. Han beskriver skon med tre ord: Stötdämpande, lätt och kontrollerat. Dvs skön, lätt och stabil i steget. ”Jag har sprungit allt från långa, lugna pass till 1km-intervaller i Hoka Clifton 9 och det har varit ett nöje varje gång, så jag kan utan att darra på rösten säga att Hoka Clifton 9 är en utmärkt allround löparsko”1

 • Vikt: Vikt stl 42: 250 g, Vikt stl 39: 212 g
 • Häldropp: 4 mm
 • Typ av löpsteg: Neutralt

Fördelar

 • Många användare har upplevt överlägsen komfort och stötdämpning med dessa skor, vilket gör dem idealiska för långdistanslöpning och promenader.
 • En betydande andel användare har noterat att skorna är lätta och ger en smidig löpupplevelse, vilket bidrar till snabbare och bekvämare löpturer.
 • Användare med olika fotproblem, som hallux valgus och artros, har funnit att skorna ger utmärkt stöd och lindring av obehagliga fotproblem.

Nackdelar

 • En del användare har nämnt att skorna kan vara trånga i tån, vilket kan vara obekvämt för vissa löpare med bredare fötter.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Intersport((Intersport, 2023-10-23)), Stadium((Stadium, 2023-10-23)), och Löplabbet((Löplabbet, 2023-10-23)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på uppgår till ca 1000 stycken. Dessa recensioner ger en omfattande inblick i användarnas erfarenheter med HOKA One Clifton 9-skor.

4

New Balance Fresh Foam 1080v12

New balance 1080 fresh foam bästa löparsko

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

8

Responsivitet

9

Stabilitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: New Balance Fresh Foam 1080v12 är en stark vinnare i mellanklassen med bra betyg inom flera områden, inklusive komfort och pris.

Riktigt bra förbättringar, Fresh Foam v12 är både stabil och med bra studs! Pris ca. 1200 kr.

New Balance Fresh Foam 1080 har alltid varit poppis för mängdträning över lag. Förra året släpptes 1080v12 och givetvis är den en riktig pangdojja, (därefter har v13 hunnit komma och som absolut har sin fördelar, men då poppar vi också upp en prisklass). Hälen var tidigare lite av en vattendelare vilken nu bytts ut till en mer traditionell variant (precis som Vongo v5). Enligt New Balance själva vore 1080:an den sko som skulle stå kvar om dom bara fick välja en enda löparsko, den anses både vara den bästa och mest mångsidiga löparskon detta eminenta märke producerar. Hälen som utvecklats till v12 ger lite mer tyngd, men ökad stabilitet och mer struktur kring ankeln. Skon har en stretchig överdel men sitter hårdare kring mittfoten vilket är välkommet då för hög elasticitet kan bli på bekostnad av stöttningen – inte fallet här. Skummig och skön, en riktigt bar löpsko i mellanklassen!

Så här tycker Experterna om New Balance Fresh Foam 1080 v 12

RunningXpert Lars Ivar Henriksen på Löparshop säger såhär: ”Jag älskar att ha på mig skon – speciellt när jag springer i den. Med den nya hälen får den här skon definitivt en plats i min löparskorotation – något som de tidigare versionerna av 1080 inte har haft.”2

 • Vikt: Vikt stl 42: 292 g, Vikt stl 39: 242 g
 • Häldropp: 8 mm
 • Typ av löpsteg: Neutralt

Fördelar

 • Många användare upplever att skorna är bekväma att både springa och gå långa sträckor med.
 • En del recensenter noterar att skornas kvalitet är bra och att de ger tillräcklig dämpning för deras aktiviteter.
 • Skorna anses vara bra värde för pengarna.

Nackdelar

 • En användare jämför skorna med en tidigare modell och anser att den tidigare modellen, Fresh Foam 1080 A10, var bättre och hade mer dämpning.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Stadium((Stadium, 2023-10-23)) och Löplabbet((Löplabbet, 2023-10-23)). Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna.

Duellen

Mellan

Hoka One One Clifton 9 – Bästa Löparskon Dam & Herr 2024! vs. New Balance Fresh Foam 1080v12

Hoka One Clifton 9 tar hem vinsten i mellanklassen med sin lätta, stötdämpande mängdträningssko. Den har imponerande skum under fötterna och en mjukare mellansula än tidigare modeller, vilket ger en svävande känsla. Perfekt kombination av lättvikt och stötdämpning gör den till en riktig löpfavorit. Dess höga prisbetyg, komfort och stabilitet gör den till ett suveränt val. New Balance Fresh Foam 1080v12 är en bra utmanare i mellanklassen med höga betyg inom flera egenskaper, inklusive komfort och prisvärdhet. Den är bekväm och lätt, och den har fått bra recensioner för sin stabilitet och följsamhet. Den är ett utmärkt val för mängdträning, men den når inte riktigt upp till Hoka One Clifton 9 när det gäller stötdämpning och svävande känsla.

5

Nike Löparskor Air Zoom Pegasus 39 – Bästa Allround-löpskon!

Nike Air Zoom Pegasus 39 billig löpsko

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

8

Responsivitet

9

Stabilitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Nike Air Zoom Pegasus 39 är en prisvärd allround-löpsko som utmärker sig med bra betyg inom komfort och pris.

Riktigt prisvärd allt-i-allo-sko! Pris ca. 1000 kr.

Nike Air Zoom Pegasus 39 är det lättare och mer mångsidiga valet i jämförelse med Nikes Vomero som också är en favorit på träningssko-marknaden. Den är lätt och fast men utan att för den sakens skull brista i dämpning. Här har du en allt-i-allo-sko som passar både den mer vardagliga löparen och elitlöparen! Den ger ett bra studs tack vare sin innovativa Zoom Air (som ökats med en extra enhet jämfört med 38-versionen). Ovandelen andas riktigt väl och håller fötterna svala. En sko utan konstigheter, i ett snyggt fodral och för ett bra pris!

 • Vikt: Vikt stl 39: 241 g
 • Häldropp: 10 mm
 • Typ av löpsteg: Neutralt

Fördelar

 • Många användare har upplevt att skorna är mycket bekväma och sköna att bära under långa promenader och löprundor.
 • Vissa recensenter noterar att skorna har bra dämpning och ger stöd, vilket gör dem lämpliga för både träning och dagligt bruk.
 • En del användare har märkt att skorna har en stilren design och är lätta att matcha med olika kläder.

Nackdelar

 • En användare nämner att den nya modellen av skon inte är lika stabil som föregångaren och har ändrat sulan, vilket påverkar stabiliteten negativt.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Intersport((Intersport, 2023-10-23)), Löplabbet3 och Stadium((Stadium, 2023-10-23)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är begränsade, men de ger en övergripande uppfattning om användarnas erfarenheter med NIKE M Air Zoom Pegasus 39. Observera att antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna.

6

Adidas Racer TR21 – Billigaste löpskorna i vårt test!

Adidas Racer TR21 billig löpsko

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

7

Responsivitet

8

Stabilitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Adidas Racer TR21 är en utmanare i budgetklassen med ett utmärkt prisbetyg och bra prestanda inom flera områden.

Användarfavorit till grymt pris! Pris ca. 600 kr.

Sist ut och billigast i testet har vi Adidas Racer TR21! En stabil, lätt och stötdämpande löparsko där du verkligen får mycket för stålarna. Dessutom är ovandelen gjord i 50% återvunnet material vilket givetvis är välkommet! Mellansulan i cloudfoam och yttersidan i greppvänligt gummi ger skön stötdämpning även om den inte når upp till dom riktigt skummiga konkurrenterna högre upp i det här testet. Men sen behöver ju inte alla det, och visst kan du springa många mil även i dom här rackarna och springa dom bra! Sen kan du ju också avsluta löprundan i city och hålla stilen även som civil!

 • Vikt: Över 300 gram
 • Häldropp: 10-12 mm
 • Typ av löpsteg: Neutralt

Fördelar

 • Många användare har noterat att skorna är snygga och bekväma att bära.
 • En del recensenter har upplevt att skorna har en bra passform och är sköna att gå i.
 • Vissa användare har kommenterat att skorna har bra dämpning och är lätta.

Nackdelar

 • En användare påpekar att innersulan smulades sönder på mindre än en månad, men denne fick nya sulor och detta har med största sannolikhet varit ett produktfel.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa användaromdömen har vi hämtat recensioner från Intersport((Intersport, 2023-10-23)) och Adidas egen hemsida((Adidas, 2023-10-23)). Totalt baserar vi dessa för- och nackdelar på recensioner från ca 100 användare vilket ger en god inblick i produktens egenskaper och användarnas upplevelse.

Duellen

Budget

Nike Löparskor Air Zoom Pegasus 39 – Bästa Allround-löpskon! vs. Adidas Racer TR21 – Billigaste löpskorna i vårt test!

Nike Air Zoom Pegasus 39 tar hem segern i budgetklassen som den bästa allround-löpskonen. Den är prisvärd och passar både den vardagliga löparen och elitlöparen. Med sin Zoom Air-dämpning och bra studs är den mångsidig och ger utmärkt komfort. Ovandelen är ventilerad och bekväm. Det är en allt-i-allo-sko till ett bra pris. Adidas Racer TR21 är den billigaste löpskonen i testet och en användarfavorit till ett fantastiskt pris. Den är stabil, lätt och har bra stötdämpning. Dessutom är en del av ovandelen gjord av återvunnet material, vilket är positivt ur miljösynpunkt. Det är en bra budgetval, men den når inte riktigt upp till Nike Air Zoom Pegasus 39 när det gäller komfort och mångsidighet.

Därför sticker Bäst i test vinnaren, Hoka One One Clifton 9, ut:

Bäst i test vinnaren, Hoka One One Clifton 9, är den överlägsna vinnaren i detta löparsko bäst i test för att det är en helt ljuv löparsko! Med en slående stötdämpning som absorberar varje nedslag till max, lätta vikt, prisvänlighet och snygga fodral är den en favorit bland löparna. Den utmärker sig med sin svävande känsla, lätthet och imponerande stötdämpning. Den är en perfekt kombination av komfort och prestanda och passar alla. Med sitt höga betyg är det den bästa löparskon 2024 enligt vårt test. Så om du letar efter den ultimata löpupplevelsen, leta inte längre – Hoka One One Clifton 9 är svaret!

 

Köpguide Löparskor

Att välja rätt löparskor är avgörande för att få en bekväm och skadefri löpning. Det finns ett brett utbud av springskor på marknaden så det kan vara klurigt att hålla koll på vilka som är de bästa för just dig och dina behov. Här är en köpguide som kan hjälpa dig att hitta rätt!

Löpstil och terräng: Först och främst är det viktigt att identifiera din löpstil och typ av terräng du vanligtvis springer på. Det finns tre huvudtyper av löpstilar: neutral, överpronation och underpronation (supination). Neutrala löpare behöver oftast löparskor med bra dämpning och flexibilitet. Överpronatorer behöver stabila skor som hjälper till att kontrollera överdriven inåtvridning av foten. Underpronatorer behöver skor med extra dämpning för att kompensera för bristen på naturlig inåtvridning.

Dämpning: Dämpning är en viktig faktor att tänka på, särskilt om du springer långa distanser. Dämpning hjälper till att absorbera stötar och minska belastningen på fötterna och lederna. Valet av dämpning beror på personliga preferenser och löpstil. Vissa föredrar en mjukare dämpning medan andra föredrar en fastare känsla under foten.

Passform: En bra passform är avgörande för att undvika skav och blåsor. Se till att löparskorna passar bekvämt runt hela foten och har tillräckligt med utrymme för tårna att röra sig. En bra regel är att ha ungefär en tum (cirka 2,5 cm) mellan längsta tån och skons framkant. Prova alltid skorna och gör några löpsprång för att säkerställa att de ger tillräckligt med stöd och stabilitet.

Flexibilitet: Löparskor bör vara tillräckligt flexibla för att låta foten röra sig naturligt. Böj skon framåt och bakåt för att se hur mycket flexibilitet den har. Det är viktigt att balansera flexibiliteten för att ge tillräckligt med stöd samtidigt som fotens naturliga rörelse inte begränsas.

Vikt: Löparskornas vikt kan påverka din löpning. Lättare skor kan ge en känsla av snabbhet och kan vara fördelaktiga för tävlingar och snabbare pass. Tyngre skor kan däremot ge mer stabilitet och dämpning för längre och lugnare löpningar. Bestäm vilken typ av löpning du huvudsakligen kommer att använda skorna till och överväg vilken vikt som passar dig bäst.

Varumärke och recensioner: Det finns många kända varumärken som specialiserat sig på löparskor, såsom Nike, Hoka, Adidas, New Balance, Asics, Brooks och många fler. Gör lite forskning och läs recensioner för att se vilka märken som har gott rykte när det gäller löparskor. Eller läs våra bäst i test givetvis (eftersom vi sållat terrängen åt dig!).

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att löparskor har en begränsad livslängd. Efter att ha gått igenom cirka 500-800 kilometer bör du överväga att byta ut dina skor för att säkerställa optimal komfort och stöd. Lycka till med att hitta rätt löparskor och njut av dina löprundor!

Frågor och svar om löparskor

I vårt test blev Hoka One One Clifton 9 testvinnare, för att det är en helt ljuv löparsko! Med en slående stötdämpning som absorberar varje nedslag till max, lätta vikt, prisvänlighet och snygga fodral är den en favorit bland löparna.

Vilken typ av löpning ska du ägna dig åt? Springer du mycket är det praktiskt att införskaffa några olika springskor du kan byta emellan för att slippa fot- och ledont. Men i slutändan är det många delar av skon som påverkar din löpning så som: vikt, passform och dämpning. Springer du korta och snabba distanser vill du generellt sätt ha en lättare sko, springer du längre kan det vara skönt med en sko som väger något mer för stabilitet och dämpning.

I vårt test blev Hoka One One Clifton 9 testvinnare, både för damer, herrar och könsneutrala! Med en slående stötdämpning som absorberar varje nedslag till max, lätta vikt, prisvänlighet och snygga fodral är den en favorit bland löpare av alla kön och kroppsformer!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Löparshop, 2023-10-23 []
 2. Löparshop, 2023-10-23 []
 3. Löplabbet, 2023-10-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser