1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Locktång – Så får du svallet alla drömmer om!
Dyson-Airwrap-Locktang-Multi-Styler-Complete-Long-basta-locktangen-2023-e1682680999145.jpg

Lyx

Dyson Airwrap Locktång Multi-Styler Complete Long bästa locktången 2023

Dyson Airwrap Locktång Multi-Styler Complete Long

9

Mellan

locktång bäst 2023

BaByliss C-Titanium Brilliance Wand C455E

8

Budget

Remington as8901 locktång billig

Remington AS8901 Hydraluxe Volumising Air Styler

7.8

Inledning

Jasså du går också runt och drömmer om det där luftiga svallet? Ja för oj vad det sitter i håret! Med en bra fripp blir resten sekundärt det är sen gammalt. Tricket är en locktång! Men det finns rätt många olika varianter av locktänger nu för tiden. Det finns dom som är hela paketet, ingen har väl till exempel missat Dyson Airwrap som langar looken från himmelriket! (På riktigt, om man nån gång tänker änglahår så är det med den!) Fönar, stylar och borstar i ett. Och det är väl ingen slump att Dysons locktång även knep bäst i test 2022! Stabilt står den på första plats även i år. Men sen har vi ett gäng varianter som är skonsammare på fickan, både runda, platta och varmluftsborstar som plockats fram för att dom verkligen ger håret ett uppsving! Låt testet börja, här är årets bästa locktänger 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Dyson Airwrap till årets bästa locktång! Trots att det inte bara är en locktång; det är en komplett hårstylinglösning som uppfyller en mängd olika behov och förväntningar! Här har du exceptionell mångsidighet, användarvänlighet och individuella anpassning efter hårtyp och längd. En airwrap är, med dess höga pris i åtanke, allt man kan tänkas behöva för en evigt stilad frisyr!

Våra experter har landat i sex urbra locktänger i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa Locktång har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den locktång som är bäst från den som inte är det. När det kommer till Locktänger är användarvänlighet, funktioner, skonsamhet på håret, pris och hastighet avgörande komponenter i vårt test.

Därför blev Dyson Airwrap Locktång Multi-Styler Complete Long Bäst i Test:

Dyson Airwrap, trots sitt höga pris, framhävs som testets vinnare för dess exceptionella mångsidighet och användarvänlighet. Den kombinerar flera stylingverktyg i ett, vilket inte bara sparar tid utan också skyddar håret från skador genom sin intelligenta värmekontroll. Dess förmåga att anpassa sig till olika hårtyper och den höga kvaliteten på dess resultat gör den till en favorit bland användare och experter. Dyson Airwrap är inte bara en locktång; det är en komplett hårstylinglösning som uppfyller en mängd olika behov och förväntningar.

 

1

Dyson Airwrap Locktång Multi-Styler Complete Long – Bästa locktången 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Dyson Airwrap Locktång Multi-Styler Complete Long bästa locktången 2023

Lyx

Vinnare

6

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Mångsidighet

10

Användarvänlighet

10

Hållbarhet på frisyren

9

Totalpoäng

Motivering: Trots sitt höga pris erbjuder Dyson Airwrap enastående mångsidighet och användarvänlighet, samt lång hållbarhet på frisyrerna den skapar. Dess miljövänliga design och hållbar konstruktion motiverar dess högre kostnad.

Ingen har väl missat Dyson Airwrap? Influencernas stående favorit! Tången som löser ett helt ljuvligt svall – vågar, lockar, torkar, slätar ut, you name it! Pris ca. 6000 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Dyson Airwrap till årets bästa locktång! Trots att det inte bara är en locktång; det är en komplett hårstylinglösning som uppfyller en mängd olika behov och förväntningar! Här har du exceptionell mångsidighet, användarvänlighet och individuella anpassning efter hårtyp och längd. En airwrap är, med dess höga pris i åtanke, allt man kan tänkas behöva för en evigt stilad frisyr!

Så, vill du också ha Matilda Djerfs hår? (Finns ju en anledning till att “Matilda Djerf Hair” dyker upp redan vid bokstaven M på google) – då är Dyson airwrap din magiska maskin! Det här är en riktigt högkvalitativ locktång med många användningsområden, det är faktiskt betydligt mer än en locktång. Förutom att locka håret kan den även torka och släta ut håret, och detta helt utan extrem värme. Med Coanda-effekten drar den till sig håret och omsluter det, och den är konstruerad för olika hårtyper. Här finns en intelligent värmekontroll, och luftflödets temperatur mäts mer än 40 gånger per sekund. Utifrån det regleras värmen för att säkerställa att temperaturen alltid är under 150 grader. Denna smarta locktång torkar ditt hår samtidigt som du stylar det, och här finns tre exakta hastighetsinställningar och tre värmeinställningar samt kalluft för att fixera frisyren när du är klar.

Så här tycker experterna om Dyson Airwrap

ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson framhäver i sin recension att den nya Dyson Airwrap erbjuder förbättrade och snabbare stylingmöjligheter, speciellt med de nya cylinderformade munstyckena och den uppdaterade fönen Smoothing Dryer. Hon betonar att den nya Airwrap effektivt hanterar friss och gör det enklare att skapa mjuka, stora lockar. Dessutom lyfter hon fram att den nya modellen är kompatibel med tillbehör från den äldre versionen, vilket ger användarna flexibilitet och värde för pengarna.((Elle, 2023-11-29))

 • Tjocklek: 30 mm Airwrap, 40 mm Airwrap
 • Egenskaper: Kan även föna och släta ut håret, Konstruerad för olika hårtyper, Intelligent värmekontroll
 • Inställningar: 3 exakta hastighetsinställningar och 3 värmeinställningar samt kalluft för att fixera frisyren
 • Ingår: 30mm Airwrap™ long barrels, 40mm Airwrap™ long barrels, Firm smoothing brush, Soft smoothing brush, Round volumising brush, Pre-styling dryer, Storage case, Non-slip heat mat, Rengöringsborste till filter

Fördelar

 • Effektivitet och Tidsbesparing: Många användare upplever att produkten avsevärt minskar tiden för hårtorkning och styling, särskilt för de med tjockt eller långt hår.
 • Mångsidighet: Användarna uppskattar de olika tillbehören som medföljer, vilket gör det möjligt att skapa en rad olika frisyrer, från lockar till slätare stilar.
 • Skonsamhet: Många recensenter betonar att Airwrap är skonsam mot håret, undviker extrem värme och därmed minskar risken för värmeskador.
 • Användarvänlighet: Flera recensenter nämner att enheten är enkel att använda, även för de som tidigare har haft svårigheter med hårstyling.
 • Hållbar och Kvalitativ Konstruktion: Användarna upplever att produkten är välgjord och hållbar, vilket motiverar dess högre pris.

Nackdelar

 • Högt pris: Ett vanligt klagomål är det höga priset, vilket kan vara en betydande investering för vissa användare.
 • Varierande resultat: Vissa recensenter rapporterar att produkten inte ger önskat resultat för vissa hårtyper, särskilt för de med mycket kort eller extremt krulligt hår.

Sammanfattning: För att få en bred bild av Dyson Airwrap Locktång Multi-Styler Complete Long har recensioner samlats från flera källor, inklusive Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-28)). Antalet recensioner som dessa för- och nackdelar baseras på uppgår till över 2000 stycken, vilket ger en omfattande insikt i användarnas upplevelser av produkten.

2

GHD Curve Soft Curl Tong

Locktång bäst i test

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Mångsidighet

10

Användarvänlighet

9

Hållbarhet på frisyren

8.8

Totalpoäng

Motivering: GHD Curve Soft Curl Tong är prisvärd i lyxklassen och erbjuder god användarvänlighet och hållbarhet på frisyrerna. Dess miljövänliga aspekter och mångsidighet gör den till en stark utmanare.

Denna locktång har många fördelar och ger ett fantastiskt resultat. Ett stort plus är att den är ergonomisk. Pris ca. 1900 kr.

För den som tycker Dyson Airwrap är i det saftigaste laget i prisväg har vi den här utmanaren från GHD som ett riktigt bra alternativ. Denna locktång har en tjocklek på 32 millimeter och är framtagen för att ge stora lockar och mjuka vågor. Den har också ett ergonomiskt handtag och en fjädrande klämma, samt en skyddande och isolerad spets där du på ett säkert sätt kan hålla håret på plats när du lockar det. Det finns även ett inbyggt säkerhetsställ, som kan användas för att säkert ställa upp tången. Några av alla andra fördelar är till exempel kabeln med professionell längd för en flexibel styling, automatisk avstängning när locktången inte har använts på 30 minuter och universalspänning som gör att locktången kan användas överallt i världen. Här finns även den nya ultra-zone-teknologin som gör att tjockleken på varje hårsektion känns av för att håret ska stylas på rätt sätt och hårets hälsa ska respekteras. Denna locktång passar på alla typer av hår, och fungerar framför allt bra för längre hår. Och det här är bara några av alla fördelar med denna högkvalitativa och effektiva locktång, som garanterat kommer att ge dig ett fantastiskt resultat varje gång.

Så här tycker experterna om GHD Curve Soft Curl Tong

Enligt Elle’s skönhetsredaktör Veronica Henriksson är Curve Soft Curl Tong från GHD en utmärkt locktång för både nybörjare och stylingproffs. Hon framhäver dess snabba uppvärmning, keramisk ytbeläggning och optimala värmeinställning på 185 grader. Locktången, med sin långa sladd och användarvänliga klämma, erbjuder en skonsam och effektiv stylingupplevelse.((Elle, 2023-11-29))

 • Tjocklek: 32 millimeter
 • Egenskaper: Ergonomiskt handtag, Fjädrande klämma, Skyddande och isolerad spets, Inbyggt säkerhetsställ, Kabel med professionell längd, Automatisk avstängning, Universalspänning, Ultra-zone-teknologi, Passar alla typer av hår
 • Inställningar: Upp till 185 grader
 • Ingår: Inbyggt säkerhetsställ

Fördelar

 • Snabb uppvärmning och jämn värmefördelning: Användare uppskattar att ghd Curve Soft Curl Tong värms upp snabbt och behåller en jämn värme över hela tången, vilket bidrar till effektiva och jämna lockar.
 • Ger hållbara och vackra lockar: Många användare rapporterar att tången skapar hållbara och estetiskt tilltalande lockar, vilket är särskilt uppskattat av de med längre hår.
 • Skonsam mot håret: Användarna framhäver att tången är skonsam mot håret, vilket minskar risken för skador och slitage.
 • Användarvänlig: Tången anses vara lätt att hantera och använda, även för dem som inte är vana vid att locka sitt hår.
 • Hög kvalitet och lyxig känsla: Användarna upplever att tången är av hög kvalitet och ger en lyxig känsla vid användning.

Nackdelar

 • Priset: En del användare tycker att priset är högt, även om många känner att kvaliteten och resultatet motiverar kostnaden.
 • För stora lockar för kortare hår: Några användare med kortare hårtyper anser att tången skapar för stora lockar, vilket inte är önskvärt för deras specifika hårstilar.

Sammanfattning: Recensionerna av ghd Curve Soft Curl Tong har samlats in från flera källor, inklusive Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-29)), Cocopanda((Cocopanda, 2023-11-29)), Lyko((Lyko, 2023-11-29)) och ghd:s egen hemsida((GHD, 2023-11-29)), med över 500 användarrecensioner som grund. Dessa recensioner speglar en övergripande positiv upplevelse bland användarna, med särskilt fokus på tångens snabba uppvärmning, förmågan att skapa hållbara och vackra lockar, samt dess användarvänlighet och höga kvalitet. Priset och storleken på lockarna för kortare hår nämns som potentiella nackdelar.

Duellen

Lyx

Dyson Airwrap Locktång Multi-Styler Complete Long – Bästa locktången 2024! vs. GHD Curve Soft Curl Tong

I lyxsegmentet står striden mellan Dyson Airwrap och GHD Curve Soft Curl Tong. Dyson Airwrap, med sitt höga pris omkring 6000 kr, imponerar med sin mångsidighet – den lockar, torkar, och slätar ut håret, allt utan extrem värme. Dess Coanda-effekt och intelligenta värmekontroll gör den unik i sitt slag. Å andra sidan erbjuder GHD Curve Soft Curl Tong, prissatt runt 1900 kr, stora lockar och mjuka vågor med sin ergonomiska design och ultra-zone-teknologi. Medan Dyson Airwrap lockar användare med sin avancerade teknologi och mångsidighet, är GHD:s locktång ett mer prisvärt alternativ för de som söker enkelhet och effektivitet.

3

BaByliss C-Titanium Brilliance Wand C455E – Prisvärd locktång!

locktång bäst 2023

Mellan

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Mångsidighet

8

Användarvänlighet

8

Hållbarhet på frisyren

8

Totalpoäng

Motivering: BaByliss C-Titanium Brilliance Wand C455E är mycket prisvärd och erbjuder god mångsidighet och användarvänlighet. Den skapar hållbara frisyrer och är ett utmärkt val för den prismedvetna konsumenten.

Det här är en mycket prisvärd locktång som trots sitt låga pris håller riktigt hög kvalitet! Pris ca. 500 kr.

Denna högkvalitativa locktång överraskar med alla sina fördelar, och sitt låga pris. Den har en tjocklek på 28 millimeter, och den skapar lockar och vågor som håller länge. Locktången har en superpolerad och extra lång cylinder i äkta titanium som överför värme ultrasnabbt så att stylingen blir snabb och enkel, även för dig med längre hår. Här finns 6 stycken digitala värmeinställningar, upp till 210 grader, och även värmesystemet Advanced Ceramics som håller en konstant hög värme för att stylingen ska bli snabb och enkel. Några av alla andra fördelar med denna prisvärda locktång är till exempel automatisk avstängning, 2.5 meter lång sladd med roterande fäste samt att både värmetålig handske och värmetålig matta ingår för att göra stylingen ännu enklare – och även säkrare.

Så här tycker experterna om BaByliss C-Titanium Brilliance Wand C455E

Lyko Fablabs skönhetsredaktör Kajsa Larnhed rekommenderar C-Titanium Brilliance Wand C466E från BaByliss för de som vill skapa medelstora, snygga lockar snabbt. Hon betonar locktångens snabba uppvärmning och svalning, lång längd för långt hår, och användarvänligheten med en enkel temperaturreglering. Locktången får även beröm för sin säkerhetsdesign, inklusive en inplastad spets och medföljande vadderad handske, vilket gör den till ett utmärkt val för hemmabruk.((Lyko, 2023-11-29))

 • Tjocklek: 28 mm
 • Egenskaper: Extra lång cylinder i äkta titanium, Överför värme ultrasnabbt, Värmesystemet Advanced Ceramics, Automatisk avstänging
 • Inställningar: 6 stycken digitala värmeinställningar. Värme: 160-210 grader
 • Ingår: Värmetålig handske och värmetålig matta ingår. 2.5 meter lång sladd med roterande fäste.

Fördelar

 • Snabb uppvärmning: Användarna uppskattar att locktången snabbt når önskad temperatur, vilket effektiviserar stylingprocessen.
 • Lång sladd: Den långa sladden ger användaren mer rörelsefrihet och underlättar användningen av locktången.
 • Flera temperaturinställningar: Möjligheten att välja mellan olika temperaturinställningar tilltalar användare med olika hårtyper och stylingbehov.
 • Skapar hållbara lockar: Många recensenter noterar att tången skapar hållbara lockar, vilket är uppskattat för långvariga frisyrer.

Nackdelar

 • Kan vara svår att hantera: Vissa användare finner tången svår att hantera, särskilt för de som är ovana vid locktänger utan klämma.

Sammanfattning: Recensioner av BaByliss C-Titanium Brilliance Wand C455E har samlats in från flera källor, inklusive Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-29)), Lyko((Lyko, 2023-11-29)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-29)) och Amazon((Amazon, 2023-11-29)), med över 300 användarrecensioner som grund. Dessa recensioner ger en bred bild av användarnas upplevelser och åsikter om produkten.

4

OBH Nordica Björn Axén Tools Touch Curler 25 mm

bäst i test locktång

Mellan

Utmanare

8

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Mångsidighet

7

Användarvänlighet

7

Hållbarhet på frisyren

7

Totalpoäng

Motivering: OBH Nordica Björn Axén Tools Touch Curler erbjuder ett bra pris och är relativt användarvänlig. Den presterar väl i mångsidighet och hållbarhet på frisyrer, men når inte upp till samma nivå som sin kategorivinnare.

Även detta en grym locktång trots sitt låga pris! Här är det både enkelt och skonsamt att locka håret! Pris ca. 450 kr.

Denna locktång har tagits fram i samarbete med Björn Axén stylister, och den ger dig medelstora och riktigt fina lockar – på ett enkelt sätt. Den är enkel att använda och har keramisk keratin beläggning, samt valbar värmeinställning, som gör att stylingen blir både skonsam och enkel. Här finns en LCD display med touchfunktion där man enkelt kan justera temperaturen, och den långa värmedelen gör att du snabbt får maximalt med lockar. Den keramiska beläggningen med keratin ger lockarna lyster. Här finns även automatisk avstängning, samt en extra lång sladd på 2.8 meter.

 • Tjocklek: 25 mm
 • Egenskaper: Keramisk keratin beläggning, LCD display med touchfunktion, Automatisk avstängning
 • Inställningar: Valbar värmeinställning
 • Ingår: Endast locktång.  Sladdlängd: 2,8 m

Fördelar

 • Snabb uppvärmning: Användare uppskattar att locktången värms upp snabbt, vilket gör den effektiv och praktisk i användning.
 • Användarvänlig design: Många recensenter betonar att locktången är lätt att använda, med en bekväm design och en låsfunktion för temperaturinställningarna.
 • Flexibilitet för olika hårtyper: Locktången fungerar bra för både långt och kort hår, samt erbjuder möjlighet att skapa olika typer av lockar, vilket gör den mångsidig.

Nackdelar

 • Storlek och hanterbarhet: Vissa användare upplever att locktången är för stor för att vara praktisk för resor eller gymväskan.
 • Kan kräva övning: En del användare finner att det tar tid att lära sig hantera locktången effektivt.

Sammanfattning: Recensioner av OBH Nordica Björn Axén Tools Touch Curler 25 mm har samlats in från Prisjakt((Prisjakt, 2023-11-28)), Lyko((Lyko, 2023-11-28)) och Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-28)), baserat på över 50 användarrecensioner. Användarna betonar locktångens snabba uppvärmning, användarvänliga design och flexibilitet för olika hårtyper.

Duellen

Mellan

BaByliss C-Titanium Brilliance Wand C455E – Prisvärd locktång! vs. OBH Nordica Björn Axén Tools Touch Curler 25 mm

I mellanklassen hittar vi BaByliss C-Titanium Brilliance Wand och OBH Nordica Björn Axén Tools Touch Curler. BaByliss, prissatt runt 500 kr, överraskar med sin höga kvalitet och förmåga att skapa långvariga lockar, tack vare sitt titanium-material och avancerade värmesystem. OBH Nordica, en utmanare till ett pris av ca 450 kr, satsar på användarvänlighet och mångsidighet med sin keramiska keratin beläggning och touchfunktion. BaByliss står ut för sitt prisvärdhet och effektivitet, medan OBH Nordica erbjuder en enkel och tillgänglig lösning för vardagsbruk.

5

Remington AS8901 Hydraluxe Volumising Air Styler

Remington as8901 locktång billig

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Mångsidighet

8

Användarvänlighet

7

Hållbarhet på frisyren

7.8

Totalpoäng

Motivering: Remington AS8901 Hydraluxe Volumising Air Styler är ett utmärkt val för budgetmedvetna konsumenter. Den kombinerar torkning och styling, vilket är skonsamt för håret och erbjuder god användarvänlighet.

Lightvarianten av Dyson Airwrap! Pris ca. 400 kr.

Ja här har vi en varmluftsborste som skapar pampig volym trots sitt låga pris! Den torkar och formar på låg temperatur och är skonsam för håret. Med fuktlås och keramisk beläggning värmer den långsamt upp och bevarar hårets balans i takt med ökad volym och ett vackert svall. Den håller en överraskande hög kvalitet, trots sitt låga pris. Här kan du anpassa din fönupplevelse genom att välja mellan 3 värme- och 2 hastighetsinställningar beroende på hårtyp och frisyr. “Helt fantastiskt varmluftsborste som gör håret lent som bara den och även torrt på nolltid! Jag kommer aldrig mer torka mitt hår med en vanlig hårfön igen efter att ha provat den här!” – Kundrecension på Lyko.

 • Tjocklek: Ej angivet
 • Egenskaper: Fuktlås med keramiskt belagt borsthuvud, Hydracare Temperaturinställning, vridbart sladdfäste
 • Inställningar: 2 st, Antal temperaturlägen: 3
 • Ingår: Endast värmeborste. 

Fördelar

 • Många användare upplever att produkten är lätt att använda och ger ett fint resultat, vilket inkluderar glansigt och mjukt hår med bra volym.
 • Användare med tjockt hår har rapporterat att produkten fungerar väl för dem, vilket gör stylingprocessen effektiv och mindre tidskrävande.
 • En del användare uppskattar att produkten både torkar och stylar håret på samma gång, vilket eliminerar behovet av att använda flera stylingverktyg.

Nackdelar

 • Några recensenter påpekar att produkten kan vara klumpig och svår att förvara, vilket kan vara obekvämt för dem med begränsat utrymme.
 • Det finns rapporter om att håret ibland kan trassla in sig i borsten, speciellt för de med långt och tjockt hår.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Elgiganten1, Lyko2, Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-29)) och NetonNet3. Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är omkring 1000 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

6

BaByliss Pro 180 Sublim Touch C319E Curler 19mm – Billigaste locktången i vårt test!

BaByliss Pro 180 Sublim Touch C319E Curler 19mm billigaste locktången 2023 bästa

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Mångsidighet

8

Användarvänlighet

7

Hållbarhet på frisyren

7.6

Totalpoäng

Motivering: BaByliss Pro 180 Sublim Touch C319E Curler 19mm är en prisvärd och användarvänlig locktång, men dess mångsidighet och kvalitet når inte upp till samma standard som vinnaren i budgetklassen.

Även det här är en riktigt bra locktång som överraskar med alla sina fantastiska egenskaper, tillsammans med ett lågt pris. Pris ca. 200 kr.

Det här är en mycket prisvärd locktång med många fördelar: den har en skonsam sublim touch beläggning, snabb uppvärmning, 10 olika temperaturer att välja mellan, ett roterande sladdfäste och en kall topp som gör den enklare att använda. Här finns även ett smart, integrerat avställningsstativ som gör det enkelt att lägga ifrån sig locktången även när den är varm. Denna locktång har en tjocklek på 19 millimeter, den håller en hög kvalitet och är mycket enkel att använda. Den ger fina lockar, på kort tid. Det här kan vara rätt val för dig som söker en enklare locktång, som samtidigt är väldigt bra, till ett mycket bra pris.

 • Tjocklek: 19 mm
 • Egenskaper: Skonsam sublim touch beläggning, Snabb uppvärmning, Roterande sladdfäste, Kall topp
 • Inställningar: 10 olika temperaturer
 • Ingår: Smart, integrerat avställningsstativ

Fördelar

 • Användare uppskattar att locktången är lätt att använda, vilket gör den tillgänglig även för dem som inte är vana vid att styla sitt hår.
 • Många användare nämner att locktången snabbt värms upp, vilket sparar tid vid styling.
 • Användare har rapporterat att lockarna som skapas med denna locktång håller länge, vilket är en viktig faktor för en hållbar frisyr.
 • En del recensenter framhäver att locktången är prisvärd, vilket gör den till ett attraktivt val för dem som söker en effektiv men budgetvänlig lösning.

Nackdelar

 • Några användare har upplevt att locktången är svår att hantera, vilket kan göra stylingprocessen mer tidskrävande och mindre bekväm.
 • Det har rapporterats att locktången kan vara för tjock för vissa användares behov, vilket leder till svårigheter i att skapa önskad stil.

Sammanfattning: För att få en bred bild av BaByliss Pro 180 Sublim Touch C319E Curler 19mm har vi samlat recensioner från olika användare, däribland Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-29)) och Amazon((Amazon, 2023-11-29)). Dessa reflekterar en allmän uppfattning av produkten som övervägande positiv med några få nackdelar. Antalet recensioner som analyserats överstiger 3000, vilket ger en gedigen grund för bedömningen av produkten.

Duellen

Budget

Remington AS8901 Hydraluxe Volumising Air Styler vs. BaByliss Pro 180 Sublim Touch C319E Curler 19mm – Billigaste locktången i vårt test!

I budgetsegmentet tävlar Remington AS8901 Hydraluxe och BaByliss Pro 180 Sublim Touch. Remington, till ett pris av ca 400 kr, kombinerar torkning och styling, och är skonsam mot håret. BaByliss Pro 180, till ett ännu lägre pris omkring 200 kr, imponerar med sin skonsamma beläggning och snabba uppvärmning. Remington är ett utmärkt val för de som söker en allt-i-ett-lösning till ett överkomligt pris, medan BaByliss erbjuder en grundläggande, men effektiv, locktång för den budgetmedvetna användaren.

Köpguide Locktänger

Det finns många saker som kan skilja sig mellan olika locktänger, och det är förstås främst dessa saker du bör fundera över när du väljer locktång för att få precis det du behöver. Självklart kan även sådant som märke, kvalitet och prisklass vara viktigt men när det gäller sådana saker är det inte lika enkelt att berätta vad du ska tänka på. När det gäller till exempel märke så finns det både välkända märken och mindre kända märken, och även om de välkända ofta kan kännas tryggare så finns det även okända märken som är bra.

Kvalitet kan du hitta i flera prisklasser, men generellt får man vad man betalar för, och när det gäller prisklass är det endast du själv som kan avgöra hur mycket du vill betala för en locktång. Om du vill ha en högkvalitativ och riktigt effektiv locktång som kan hänga med länge, då kan det förstås vara en bra idé att spendera lite extra på den, men det är som sagt bara du själv som kan avgöra vilken prisklass som passar dig.

Med det sagt kan förstås även dessa saker vara bra att fundera över, och det kan också vara en bra idé att sätta en budget innan man börjar leta. På så sätt kan man begränsa alternativen och det kan bli lite enklare att hitta rätt. Nu ska vi dock kolla närmare på andra saker som är bra att fundera över när man ska köpa locktång: tjockleken, funktioner och egenskaper samt modell och utformning.

Tjocklek

Locktångens tjocklek har ganska stor betydelse, eftersom det är den som avgör hur lockarna blir – dels hur stora de blir, men också hur de ser ut i övrigt. En mindre locktång ger till exempel lockar som är mindre, men också skarpare. Större locktänger ger istället större lockar, som får en mjukare form.

Vilken tjocklek man ska välja beror alltså på hurdana lockar man vill ha. Det här innebär att en del behöver ha flera locktänger, med olika tjocklek, för att kunna variera mellan mindre och större lockar. Det är dock viktigt att tänka på att alla locktänger kan ge olika typer av lockar – om du låter dem vara precis som de är så får du en look, men om du borstar ut dem eller kammar igenom dem med fingrarna så får du en annan.

Om du inte riktigt vet vilken storlek du bör välja så är ofta en mellanstorlek ett bra val, omkring 25-30 millimeter. Det finns plattänger som även fungerar som locktänger, och de ger ofta lockar i denna storlek. Det kan också vara en bra idé att kolla på bilder för att få en uppfattning om hur stora lockar man får av olika storlekar, och utifrån det välja storlek.

Funktioner & Egenskaper

En locktång ska förstås bara ge lockar, men trots det kan de ha många olika egenskaper och funktioner. Dessa fokuserar ofta på att göra locktången enklare att använda, eller att lockarna ska bli bättre och mer hållbara. Med det sagt så finns det dock även egenskaper som gör helt andra saker – till exempel skyddar håret.

Vanliga funktioner är till exempel automatisk avstängning, möjlighet att ställa in värmen, display eller olika tjocklekar på olika delar av tången. Det kan även handla om snabb uppvärmning, sladd med roterande fäste, ergonomiskt handtag samt teknologi som känner av tjockleken på håret och anpassar sig efter det.

Det finns helt enkelt många olika funktioner och egenskaper, en del vanligare än andra. Här kan det alltså vara en bra idé att fundera ordentligt på vad man faktiskt behöver. Vad som är viktigt för dig och vad du har användning av kan bara du själv svara på. Kolla gärna runt på olika alternativ och fundera över vad som är rätt val för dig.

Modell & Utformning

Även om det finns en modell som är vanligare än andra – den avlånga tången – så finns det faktiskt även andra modeller. I det här testet har vi dock fokuserat på just denna modell, men det finns som sagt även andra. Även när det gäller den avlånga modellen så finns det dock olika varianter, till exempel att den finns både med och utan klämma.

Om locktången har en klämma så används den för att hålla fast håret längst ned, så att du sedan enkelt kan rulla upp håret på locktången. Om det inte finns någon sådan klämma så håller du istället i håret och rullar det runt tången. Generellt kan man säga att modellen med klämma ofta är enklast att använda, så för den som är nybörjare är det förmodligen ett bra val att välja en sådan. Med det sagt så är modellen utan klämma knappast sämre, men det kan krävas lite mer träning innan man lyckas få till det med en sådan.

Även utformningen på dessa, avlånga locktänger kan variera. Det allra vanligaste är dock att de bara är avlånga, men det finns även böjda modeller, som för en del kan kännas enklare att hålla i. Detta innebär helt enkelt att handtaget är vinklat åt ett håll, sedan böjer sig locktången och den varma delen hamnar i en annan vinkel. Denna modell kan vara ett bra val för den som har problem med värk av något slag och har svårt att röra sig, och kanske har svårt att använda en locktång av den anledningen.

Avslutande ord inför ditt köp av locktång

Många undviker att använda värmeverktyg eftersom de är rädda att det ska förstöra håret. Andra använder det oförsiktigt, ofta och utan värmeskydd och lyckas med just det – att förstöra håret. Använder man värmeverktyg, som locktång, på rätt sätt så är det ingen fara – men det är viktigt att göra det med försiktighet, för att undvika att håret skadas.

Var noggrann med att alltid använda värmeskydd innan du börjar, det är det viktigaste och det bästa du kan göra för att skydda ditt hår när du använder värmeverktyg. Det här innebär förstås inte att håret kommer att bli förstört direkt om du använder en locktång en gång utan värmeskydd, men det är alltid en bättre idé att faktiskt skydda håret, speciellt om du använder värmeverktyg regelbundet.

Förutom att använda värmeskydd så är det också viktigt att borsta håret ordentligt innan du börjar använda locktången, eller något annat värmeverktyg. Det här är dock främst viktigt för att resultatet ska bli så bra som möjligt – lockarna blir helt enkelt finare om du inte har tovor i håret. Dessutom blir det enklare att locka ett hår som är ordentligt borstat, eftersom det blir lättare att dela håret och ta fram lagom stora slingor.

Om du vill ha vackra, glansiga lockar kan du använda arganolja. Arganoljan har näring som ger håret lyster, och dessutom skyddar det från värmen. När du använder locktången är det viktigt att du ställer in rätt värme, och det gör du utifrån hur tjockt hår du har. Om ditt hår är tunnare så brukar 180-210 grader vara lagom, medan tjockare hår tål en högre värme, upp till 230 grader. Var dock försiktig och välj inte för hög värme, utan börja hellre på en lägre, och locka inte för länge. För hög värme under för lång tid kommer garanterat att skada håret, och håller du tången för länge på samma ställe så riskerar du dessutom att håret går av, så börja hellre med lägre värme och kortare stunder.

Undvik sedan att röra lockarna så länge de är varma. När de har svalnat, och när du är klar med hela håret, kan du vid behov borsta igenom lockarna eller kamma igenom dem med fingrarna, för att få rätt typ av lockar. Om du inte brukar locka håret så kan det vara svårt att veta exakt hur du ska göra för att få till sådana lockar du vill ha, men prova dig fram.

Frågor och svar om locktänger

I vårt test har vi utsett Dyson Airwrap Multi-Styler Complete Long till bästa locktången! Den är multifunktionell och fönar, stylar och borstar i ett! 

En locktång är ofta enkel att använda, men exakt hur de ska användas kan variera mellan olika modeller. Den vanligaste modellen är bara en rund tång, som ibland har en klämma där håret sätts fast, för att sedan rullas upp på tången. Finns det ingen klämma håller man istället i håret längst ut i topparna, tills det har rullats upp på tången.

Hur tjock locktången ska vara beror helt på hur stora lockar du vill ha, en smalare locktång ger mindre lockar medan en tjockare ger större lockar. Smalare lockar blir även skarpare, medan större lockar blir mjukare. Om du är osäker på vilken tjocklek som passar bäst så kan det vara en bra idé att välja en mellanstor, med en tjocklek på 25-30 millimeter.

Man bör använda värmeskydd när man använder värmeverktyg till håret, oavsett om det är locktång eller plattång eller någonting annat. Värmen skadar håret, men med värmeskydd så skyddas håret, vilket innebär att det inte blir lika skadat. Om du använder värmeverktyg ofta så blir värmeskydd extra viktigt.

 1. Elgiganten, 2023-11-29 []
 2. Lyko, 2023-11-29 []
 3. NetonNet, 2023-11-29 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser