1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Lekställning – Ropen skalla lek är för alla!
KidKraft-Newport-Kids-Wooden-Outdoor-Playset-Swing-Set-with-Slide-and-Sand-Box_ede98e51-377b-428b-89cb-35eff5a1c306.7ba3bc01cb4754adefcc312299a1689c.jpg

Lyx

Bästa gungställning

Jungle Gym Nomad + Dubbel Gunga

8.2

Mellan

Bäst i test lekställning

Jungle Gym Hut Lekställning

7.6

Budget

Bäst i test lekställning

KidKraft Newport Lekställning

8.8

Inledning

Jaså så kidsen bönar och ber dig om att köpa en lekställning säger du? Pfft, släpp charaden GÖRAN – du har inga barn!! Detta handlar bara om det faktum att du helt enkelt vägrar bli vuxen. Och det är helt okej för oss – även vuxna förtjänar lek! Oavsett vad – så är en lekställning alltid en bra investering. Lek främjar ju faktiskt barnens (eller din) fysiska, kognitiva, sociala och emotionella utveckling. Den stora frågan återstår dock – vilken lekställning är egentligen den bästa? För att du ska slippa djupdyka i specifikationer och användaromdömen har vi gjort det åt dig! Välkommen till det stora testet om lekställningar! 

Våra experter har djupdykt i specifikationer, recensioner, användaromdömen och tidigare testresultat för att tillslut landa i sex både roliga och säkra lekställningar i olika prisklasser och med olika funktioner. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du, är du ute efter att omvandla trädgården till ett komplett barnparadis kan du alltid kolla in vårt stora test om rutschkanor här!

Vi har i det här testet presenterat sex olika lekställningar i olika storlekar och med olika egenskaper. I vårt test blev KidKraft Newport utsedd till den bästa lekställningen.  Denna lekställning erbjuder en kombination av säkerhet, lekvärde, kvalitet och prisvärdhet, vilket gör det till ett utmärkt val. KidKraft Newport ger extremt högt värde för pengarna med sina många roliga funktioner och höga kapacitet.

I jakten på den bästa lekställningen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När vi valt ut våra lekställningar har vi framförallt kollat på material och säkerhet samt huruvida lekställningen kan stimulera barnen. Med de sex lekställningar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta en som inte kommer gör dig besviken!

1

Jungle Gym Nomad + Dubbel Gunga

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa gungställning

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Mångsidighet

9

Kvalitet

7

Maxbelastning

9

Fun factor

8.2

Totalpoäng

Motivering: Jungle Gym Nomad erbjuder ett brett utbud av funktioner och tillbehör som gör den till en omtyckt lekställning. Priset är lite högre, men kvaliteten och mångsidigheten kompenserar.

Lyxig lekställning med oändliga möjligheter! Pris fr. 7.000 kr.

Känner du för att slå på stort och fixa både lektorn, gungor och rutschkana i en enda lekställning? Du lär Jungle Gyms lekställning kan vara något för dig och dina kids!

Jungle Gym Nomad är en lekställning som erbjuder många timmars underhållning för barnen. Klätterväggen med klätterstenar eller de medföljande 2-stegsstegarna ger olika möjligheter att nå lektornet. I tornet finns spännande tillbehör så som teleskop och ratt för att styra fantasifulla äventyr. En sandlåda längst ner ger möjlighet att bygga sandslott i skuggan.

Jungle Gym Nomad inkluderar allt som behövs för en säker montering och lek. Den är tillverkad av tryckimpregnerad furu för hållbarhet och kvalitet. Den är testad och godkänd enligt säkerhetsstandarderna (EN: 71-1, 2, 3, 8 & 9) och CE-godkänd. Tidigare användare vittnar om att det tar en del tid och pill för att montera ihop lekställningen men att slutresultatet är fantastiskt!

 • Lekställning med gungor, rutschkana och lektorn
 • Liten sandlåda
 • Vikt: 84.5 kg
 • Material: Trä & plast
 • Testad enligt EN: 71-1, 2, 3, 8 & 9
 • CE-godkänd
 • Rek. ålder: Fr. 3 år.
2

Jungle Gym Lekställning Farm

Bäst i test lekställning

Lyx

Utmanare

5

Pris

9

Mångsidighet

9

Kvalitet

10

Maxbelastning

9

Fun factor

8.2

Totalpoäng

Motivering: Med sin stora kapacitet och mångsidighet är Jungle Gym Farm idealisk för större familjer eller de som vill ha mycket att erbjuda.

Påkostad lekställning med rutschkanor och sandlåda Pris fr. 8.000 kr.

Jungle Gym Farm är en underbar lekställning som lockar till sig unga äventyrare med sin mångsidighet och spännande möjligheter. Med en imponerande ståhöjd på över 160 cm och två våningar erbjuder det en fantastisk blandning av roliga aktiviteter, utmaningar och upptäckter för både små och stora barn.

Den tillgängliga lekytan är väldigt välgjord, med olika ingångsmöjligheter som stege och klättervägg vilket ger en extra dimension av spänning för barnen. Det medföljande PeekOscope (periskop) gör det möjligt för dem att hålla koll på de omgivande fälten, och en smart tilläggsmöjlighet som Minimarket-modulen ger dem en chans att simulera försäljning av sina virtuella grödor. En svalkande sandlåda i skuggan ger en plats för kreativitet och sandslottbyggande. Swing Modul x’tra, som ingår i paketet, är en extra bonus och ger en adrenalinfylld gungupplevelse som kommer att tilltala även de mest våghalsiga barnen. Tidigare användare är mer än nöjda!

 • Lekställning med rutschkanor, klättervägg, sandlåda
 • Testad för kvalitet och säkerhet enligt EN: 71-1, 2, 3, 8 & 9
 • CE-godkänd
 • Material: Trä
 • Yta: Tryckimpregnerat
 • Max användare: 12 Personer
 • Max användarvikt: 50 Kg
 • Rek. ålder: Fr. 3 år
3

Jungle Gym Hut Lekställning

Bäst i test lekställning

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Mångsidighet

8

Kvalitet

6

Maxbelastning

8

Fun factor

7.6

Totalpoäng

Motivering: Jungle Gym Hut är prisvärd och erbjuder en solid uppsättning av roliga funktioner, speciellt för mindre trädgårdar.

Prisvärd lekställning med både gunga, sandlåda och rutschkana! Pris fr. 6.500 kr.

Jungle Gym Hut lekställning erbjuder en mysig plats att leka på samtidigt som det skyddar mot både vind och regn tack vare det lutande presenningstaket. Med en stegled upp till plattformen och en ståhöjd på 160 cm, passar det utmärkt för både små och stora barn. Lekställningen i sig är kompakt och passar därför även bra i mindre trädgårdar.

Strukturen är enkel och funktionell, med en sandlåda placerad i skuggan för kreativt sandslottsbyggande. Den inkluderar också en 220 cm lång gul rutschkana som ger extra nöje. Lekställningen är byggd av tryckimpregnerat trä och testat enligt höga säkerhetsstandarder (EN: 71-1, 2, 3, 8 & 9) för att garantera kvalitet och trygghet. Jungle Gym Hut är ett CE-godkänt alternativ för dem som söker en kompakt och pålitlig lekstruktur.

 • Gunga, rutschkana, lektorn, sandlåda
 • Presenningtak
 • Passar bra i mindre trädgårdar
 • Goda användarrecensioner
 • Maxanvändare: 5 personer
 • Maxvikt användare: 50 kg
 • Testad för kvalitet och säkerhet enligt EN: 71-1, 2, 3, 8 & 9
 • CE-godkänd.
 • Vikt: 104 kg
 • Material: Tryckimpregnerat trä
 • Rek. ålder: Fr. 3 år
4

Plum Lekställning

Bästa lekställningen

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Mångsidighet

8

Kvalitet

7

Maxbelastning

8

Fun factor

7.6

Totalpoäng

Motivering: Plum Lekställning är ett hållbart och mångsidigt val som passar de flesta trädgårdar.

Fin lekställning i hållbart trä! Pris fr. 6.300 kr.

Plum’s lekställning erbjuder en komplett lekupplevelse med ett torn, en klättervägg och en rutschkana. I botten finns även möjlighet att ha antingen bollhav eller sandlåda. Den är tillverkad i stadigt, FSC-certifierat trä vilket gör den lite extra hållbar. Den inkluderar extra detaljer som kikare, svart tavla och roder, och passar perfekt för trädgården. Ett mångsidigt, kompakt och underhållande val för utelek.

 • Lekställning med torn, klättervägg, rutschkana och sandlåda/bollhav
 • Goda användarrecensioner
 • Maxvikt användare: 50 kg
 • Rek. ålder: Fr. 3 år
 • Material: FSC®-certifierat Trä
 • Vikt: 91 kg
5

KidKraft Newport Lekställning – Bästa lekställningen [current_year]!

Bäst i test lekställning

Budget

Vinnare

10

Pris

9

Mångsidighet

8

Kvalitet

9

Maxbelastning

8

Fun Factor

8.8

Totalpoäng

Motivering: KidKraft Newport ger extremt högt värde för pengarna med sina många roliga funktioner och höga kapacitet.

Rolig och stimulerande lekställning! Pris fr. 4.300 kr.

KidKrafts Newport lekset är en idealisk skapelse för aktiva små äventyrare. Med roliga funktioner som inkluderar en hög vågrutschkana, bältesgungor, sandlåda, och en klättervägg kan barnens fantasier utforskas fullt ut. Den övre delen har en vinyltavla för kreativa uttryck och ett randigt tak som ger skugga. Detta lekset rymmer upp till nio barn och är tillverkat av hållbart cederträ med barnvänlig färg. Efter timmar av lek kan barnen njuta av mellanmål vid det anslutna picknickbordet och bänken med ett charmigt randigt tak. En perfekt trädgårdsförbättring för lyckliga lekstunder, helt enkelt!

 • Rutschkana, gungor, sandlåda, klättervägg, lektorn, picknickbord
 • Rymmer upp till 9 barn
 • Maxvikt per användare: 50 kg
 • Material: Hållbart cederträ
 • Yta: Barnvänlig färg
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år.
 • Säkerhetstestad enligt EN71-del-1,2,3
 • Goda användarrecensioner
6

KidKraft Ainsley Lekställning

Bästa lekställning

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Mångsidighet

8

Kvalitet

6

Maxbelastning

8

Fun Factor

7.6

Totalpoäng

Motivering: Ainsley lekställning är ett utmärkt budgetvänligt alternativ, särskilt för trädgårdar med begränsat utrymme.

Billig lekställning för aktiva barn! Pris fr. 3.600 kr.

KidKrafts Ainsley lekset är en perfekt lösning för trädgårdar med begränsat utrymme. Denna lekställning ger möjlighet att underhålla upp till sex aktiva barn samtidigt. Med en hög vågrutschkana, en färgglad klättervägg och en skuggad övervåning med krit-tavla erbjuder Ainsley massor av skoj. Den rymliga sandlådan under övervåningen ger små äventyrare en plats att leka och gräva och de två bältesgungorna lockar till skojiga svängar mot himlen. Ainsley är byggt av högkvalitativt cederträ med en barnvänlig färgbehandling och är relativt enkel att montera. För maximalt nöje på minimal yta är Ainsley leksetet det perfekta valet.

 • Lekställning med rutschkana, klättervägg, lektorn, krit-tavla och rymlig sandlåda
 • Max. användare: 6 stycken
 • Maxvikt per användare: 49 kg
 • Material: Hållbart cederträ
 • Yta: Barnvänlig färg
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år.
 • Säkerhetstestad enligt EN71-del-1,2,3
 • Goda användarrecensioner

Köpguide Lekställning

En lekställning är en fantastisk investering för att främja barns fysiska aktivitet, fantasi och sociala interaktion. Här är några viktiga faktorer att överväga när du väljer en lekställning:

 1. Utrymme och Placering: Mät din trädgårdsstorlek och välj en lekställning som passar. Tänk också på placeringen – se till att det finns tillräckligt med utrymme runt lekställningen för att barnen ska kunna leka säkert.
 2. Åldersanpassning: Välj en lekställning som passar barnens ålder och förmåga. Vissa lekställningar har olika nivåer av utmaningar och aktiviteter som är lämpliga för olika åldrar.
 3. Funktioner och Tillbehör: Tänk på vilka funktioner du vill ha. Populära tillbehör inkluderar rutschkanor, klätterväggar, gungor, klubbhus och sandlådor. Välj de funktioner som passar ditt barns intressen och behov.
 4. Material och Hållbarhet: Lekställningar kan vara tillverkade av trä, metall eller plast. Träställningar är vanligtvis hållbara och har en naturlig estetik, medan metall och plast kan vara mer prisvärda alternativ.
 5. Säkerhet: Säkerheten är avgörande. Se till att lekställningen följer säkerhetsstandarder och har stadiga konstruktioner. Kontrollera om det finns skyddsräcken, mjuka material runt fallzoner och andra säkerhetsfunktioner.
 6. Montering och Underhåll: Överväg hur enkel lekställningen är att montera. Vissa levereras förmonterade medan andra kräver montering. Tänk även på underhållskraven och om materialet kräver behandling eller skydd mot väder och vind.

Frågor och svar om lekställningar

I vårt test blev KidKraft Newport utsedd till den bästa lekställningen.  Denna lekställning erbjuder en kombination av säkerhet, lekvärde, kvalitet och prisvärdhet, vilket gör det till ett utmärkt val. KidKraft Newport ger extremt högt värde för pengarna med sina många roliga funktioner och höga kapacitet.

Ja, absolut! Många familjer har egna lekställningar hemma för att främja barnens aktivitet och lek i trädgården. Det är en fantastisk möjlighet att uppmuntra fysisk aktivitet och kreativt lekande.

Lek är viktigt för barn eftersom det främjar deras fysiska, kognitiva, sociala och emotionella utveckling. Genom lek utforskar de världen, utvecklar sin fantasi, lär sig samarbete och problemlösning samt hanterar känslor och utvecklar självförtroende.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser