1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Kylskåp – Kylskåpet från ovan!
Samsung-RR39M7055B1EF-Svart-Bast-i-test-e1671531103106.jpg

Lyx

Siemens-KS36VAIDP-Bast-i-test

Siemens KS36VAIDP

9.2

Mellan

Bosch-KSV36VBEP-Svart-Bast-i-test

Bosch KSV36VBEP 

8.6

Budget

Bäst i test Kylskåp

LG GLT51PZGSZ

8.8

Inledning

BAH HUMBUG.. utropar du i arg förtvivlan när det gamla kylskåpet från 50-talet återigen har fått din mat att mögla och din elfaktura att knycka dig på dina sista korvören. Det är dags nu va? Att köpa ett nytt kylskåp, alltså. Well, today’s your lucky day! Hemfakta har tagit fram årets bästa kylskåp – allt för att du ska kunna lägga tid och pengar på sånt du faktiskt tycker är kul!

På Hemfakta är vi rörande överens om att Siemens KS36VAIDP är årets bästa kylskåp 2024! Här har vi en imponerande energieffektivitet och kylprestanda i kombo med användarvänlighet och stilren design! Det är det självklara valet för dig som söker det bästa av det bästa! 

Våra kyliga experter har klämt och känt, vridit och vänt för att tillslut landa i sex fantastiska kylskåp i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan och Budget.

I testet blev Siemens KS36VAIDP utsedd till testvinnare. Utöver att vara både smart och hållbart med flera funktioner som garanterar en fräschare mat är det också testets mest energisnåla kylskåp med sin årliga energiförbrukning på ynka 93 Kwa. En guldgruva för dig som vill hålla nere elkostnaderna alltså! 

I jakten på det bästa kylskåpet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild som möjligt av vad som faktiskt skiljer det kylskåp som är bäst från det som inte är det. När det kommer till kylskåp är användarvänlighet, energi, volym och smarta funktioner avgörande komponenter i vårt test. Med de sex kylskåp vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

Därför blev Siemens Kylskåp KS36VAIDP bäst i test

Siemens KS36VAIDP är det bästa kylskåpet 2024 och vinner med överlägsen energieffektivitet och HyperFresh-plus-funktion. Dess låga energiförbrukning på 93 kWh per år gör det kostnadseffektivt, och användarna uppskattar dess förmåga att hålla maten fräsch längre. Siemens imponerar med SuperCooling-teknik och jämn temperatur vilket resulterar i höga betyg för dess kylningsförmåga. Trots några önskemål om flexiblare hyllplan är Siemens KS36VAIDP en värdig vinnare som överträffar konkurrensen.

1

Siemens KS36VAIDP – Bästa kylskåpet [current_year]! 

hem-fakta-bast-i-test-logo
Siemens-KS36VAIDP-Bast-i-test

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Energiförbrukning

9

Rymlighet

8

Förvaring & Flexibilitet

10

Kylning

9.2

Totalpoäng

Motivering: Siemens KS36VAIDP imponerar överlag och sticker särskilt ut när det gäller energieffektivitet och kylningsprestanda. Dess energiklass och låga energiförbrukning på 93 kWh per år gör det till ett kostnadseffektivt val för användare. Den innovativa HyperFresh-plus-funktionen och snabba kylningssystemet ger hög prestanda när det gäller att hålla livsmedel färska. Användarna lovordar dess förmåga att bibehålla matens färskhet, dess enkla rengöring och tystgående drift. Trots några önskemål om ökad flexibilitet i hyllplanen är Siemens KS36VAIDP överlägsen och en välförtjänt vinnare.

Energisnålt kylskåt för dig som vill hålla nere elpriset! Pris ca. 12.000 kr.

Nu rinner snålhetens tårar nerför kinderna! Här kommer nämligen testets (och kanske världens?!) mest energisnåla kylskåp som dessutom har blivit utsedd till årets bästa kylskåp 2024! Med energiklass D och en årlig energiförbrukning på ynka 93 kWa är detta kylskåp en guldgruva för spararen! Utöver låg energiförbrukning har denna pärla en HyperFresh-plus-funktion som håller frukt och grönt fräscht dubbelt så länge. Den kommer också med en kylteknik som medför extra snabb kylning av livsmedel, en sensorteknologi som håller jämn temperatur i alla hörn och en väldigt trevlig LED-belysning. Ett perfekt kylskåp för en perfekt konsument!

 • Energiklass: D
 • Energiförbrukning per år, kWh: 93 KWA
 • Nettovolym: 346 l
 • Ljudnivå: 39 dB(A)
 • Övrigt: SuperCooling-teknik för extra snabb nedkylning, FreshSende-teknik för jämn temperatur, Temperaturstyrning med TouchControl

Fördelar 

 • Mat håller sig fräsch längre
 • Lätt att rengöra
 • Tystgående
 • Väldigt bra ljus
 • Energisnål

Nackdelar 

 • Vissa användare önskar att hyllplanen var ännu mer flexibla

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av kylskåpet har vi hämtat cirka 400 recensioner från Tretti1 och Siemens2 .

2

Electrolux LRB3DE18C 

Electrolux-LRB3DE18C-Vit-Bast-i-test

Lyx

Utmanare

9

Pris

8

Energiförbrukning

9

Rymlighet

9

Förvaring & Flexibilitet

9

Kylning

8.8

Totalpoäng

Motivering: Electrolux LRB3DE18C levererar solid prestanda över alla aspekter. Med sin DynamicAir-teknik och fuktighetskontroll för grönsaker erbjuder den jämn kylning och funktionella förvaringsmöjligheter. Trots en något högre energiförbrukning jämfört med vinnaren i lyxklassen, kompenserar den med bra rymlighet och flexibilitet. Användarna uppskattar dess tysta drift och pålitliga kylprestanda, även om instruktionsboken anses krånglig.

Ett integrerat kylskåp av prima kvalitét! Pris ca. 10.000kr.

Får det lov att vara ett integrerat kylskåp? Denna lyxutmanare från Electrolux kommer inte göra dig besviken. Här får du en DynamicAir-teknik som håller tempen stabil i hela kylskåpet och en låda med fuktighetskontroll för de grönsaker som behöver lite extra care. Som toppen på moset får du ett Clean-Air-filter som håller kylskåpet alldeles ljuvligt doftande. En match made in heaven för dig som vill bygga in ditt skåp i övrig köksinteriör!

 • Energiklass: E
 • Energiförbrukning per år, kWh: 114 KWA
 • Nettovolym: 311 L
 • Ljudnivå: 35 DBA
 • Övrigt: Integrerat kylskåp, Fuktighetskontroll, Dynamic-Air för stabil temperatur i hela kylskåpet, Touch-kontroll

Fördelar 

 • Bra förvaring
 • Rymligt
 • Tystgående
 • Jämn kylning

Nackdelar 

 • Krånglig instruktionsbok

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av kylskåpet har vi hämtat cirka 70 recensioner från Elgiganten3 och Electrolux4 .

Duellen

Lyx

Siemens KS36VAIDP – Bästa kylskåpet 2024!  vs. Electrolux LRB3DE18C 

När vi jämför vinnaren i lyxklassen, Siemens KS36VAIDP, med utmanaren Electrolux LRB3DE18C, märker vi att båda kylskåpen har imponerande funktioner. Siemens kylskåp imponerar med sin energieffektivitet och HyperFresh-plus-funktion vilket håller frukt och grönt fräscht längre. Å andra sidan erbjuder Electrolux LRB3DE18C en integrerad design och DynamicAir-teknik för stabil temperatur i hela skåpet. Siemens står ut med överlägsen energieffektivitet och HyperFresh-plus, vilket gör det förtjänt av vinnarplatsen.

3

Bosch KSV36VBEP 

Bosch-KSV36VBEP-Svart-Bast-i-test

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Energiförbrukning

9

Rymlighet

8

Förvaring & Flexibilitet

9

Kylning

8.6

Totalpoäng

Motivering: Bosch KSV36VBEP erbjuder en prisvärd och stilren kylupplevelse i mellanklassen. Med SuperCooling-teknik och FreshSense för stabil temperatur ger den pålitlig och jämn kylning. Trots en något högre årlig energiförbrukning på 116 kWh har den bra rymlighet och alla grundläggande funktioner. Användarna uppskattar den snygga designen och användarvänligheten.

För dig som vill hålla det enkelt! Pris ca. 9.400 kr.

Är du ute efter ett snyggt och smart kylskåp utan att bli ruinerad på kuppen? Då har du kommit rätt. Vår vackra skönhet från Bosch utlovar dig kalla varor på blott några sekunder! Kylskåpet är inrett med trevlig LED-belysning, automatisk avfrostning, 7 hyllor och en VitaFresh-låda med fuktighetsreglering för frukt och grönt. Vad vi har här, mina damer och herrar och ni däremellan, är ett alldeles lagom tekniskt kylskåp, perfekt för dig som inte vill krångla till det!

 • Energiklass: E
 • Energiförbrukning per år, kWh: 116 kWh
 • Nettovolym: 346 l
 • Ljudnivå: 39 dB(A)
 • Övrigt: SuperCooling för snabb nedkylning, FreshSense för stabil temperatur i hela skåpet

Fördelar 

 • Snygg design
 • Rymligt
 • Har alla grundläggande funktioner
 • Enkelt att ställa in temperatur

Nackdelar 

 • Blir lätt fingeravtryck på dörren
 • Vissa användare önskar att det fanns en till grönsakslåda

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av kylskåpet har vi hämtat cirka 165 recensioner från Bosch5 och Elgiganten6 .

4

Electrolux LRC5MF34X 

Electrolux-LRC5MF34X-Rostfri-Bast-i-test.

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Energiförbrukning

9

Rymlighet

8

Förvaring & Flexibilitet

8

Kylning

8.4

Totalpoäng

Motivering: Electrolux LRC5MF34X imponerar i mellanklassen med sin smarta förvaring och CustomFlex-teknik. Dess CleanAir-filter förhindrar luktproblem, och användarna uppskattar dess flexibilitet och rymlighet. Även om den har en något högre energiförbrukning än testvinnaren, kompenserar den med sina innovativa funktioner och smarta utrymmeslösningar.

Kylskåpet med smartast utrymme! Pris ca. 10.000 kr.

Mmm, känner ni? Doften av absolut INGENTING! Mellanklass-utmanaren från Electrolux ska nämligen inte dofta..någonting alls. Detta möjliggörs genom en CleanAir-funktion där kol används för att neutralisera diverse lukter. Men, det är långt ifrån det bästa med den här lilla rackaren: den kommer också med en CustomFlex-teknik som gör att du kan anpassa exakt allt utrymme i hela kylskåpet. Vill du ha grönsakslådorna i toppen av kylen? Ja men så ha dem där då!

 • Energiklass: F
 • Energiförbrukning per år, kWh: 112 
 • Nettovolym: 340 l 
 • Ljudnivå: 40 dba
 • Övrigt: CustomFlex för flexibel förvaring, CleanAir-filter för en luktfri kyl, MultiFlow säkerställer en stabil temperatur i kylskåpet

Fördelar 

 • Bra förvaringsmöjligheter
 • Rymligt

Nackdelar 

 • Låter lite högt när kompressorn går igång

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av kylskåpet har vi hämtat cirka 20 recensioner från Elgiganten7 och NetOnNet8 . Recensionerna är dock begränsade.

Duellen

Mellan

Bosch KSV36VBEP  vs. Electrolux LRC5MF34X 

I mellanklassen möter vi vinnaren Bosch KSV36VBEP och utmanaren Electrolux LRC5MF34X. Bosch imponerar med SuperCooling-teknik och FreshSense för stabil temperatur. Å andra sidan erbjuder Electrolux LRC5MF34X flexibel förvaring med CustomFlex-teknik och CleanAir-filter för en luktfri kyl. Bosch sticker ut med sin enkla design och pålitliga funktioner, medan Electrolux imponerar med innovativa förvaringsmöjligheter. Valet mellan dem beror på användarens preferenser och behov.

5

LG GLT51PZGSZ

Bäst i test Kylskåp

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Energiförbrukning

10

Rymlighet

8

Förvaring & Flexibilitet

9

Kylning

8.8

Totalpoäng

Motivering: LG GLT51PZGSZ sticker ut i budgetklassen med sin imponerande nettovolym och överlägsna pris/prestanda-förhållande. Med en årlig energiförbrukning på 121 kWh är den något mindre energieffektiv än andra testdeltagare. Användarna prisar dess tysta drift och förmågan att hålla maten fräsch längre, även om hyllplanens brist på justerbarhet är en nackdel.

Kylskåpet med störst nettovolym! Pris ca. 8.800 kr.

Vill du komma ner ytterligare i pris utan att tumma på kvalité kan det här kylskåpet från LG vara av intresse! Detta är ett elegant och stilrent kylskåp som kommer med funktioner som LINEAR Cooling som gör att maten håller sig fräschare längre tack vare minskade temperatursvängar. Den har en jämn och snabb kylning ett Moist Balance-lådskydd i botten som håller grönsaker fräscha länge. LGs kylskåp har dessutom den största nettovolymen av alla kylskåp i testet utan att ta mycket större plats och har klassats som ett bra köp av Råd & Rön under 2023! Värt att nämna är att hyllplanen inte går att justera i det här kylskåpet!

 • Energiklass: E
 • Energiförbrukning per år, kWh: 121
 • Nettovolym: 386L
 • Ljudnivå: 38 dB
 • Övrigt: Minskade temperatursvängningar, jämn och snabb kylning, lådskydd för grönsaker

Fördelar 

 • Väldigt tystgående
 • Rymlig
 • Grönsaker håller sig fräscha längre
 • Väldigt bra pris/prestanda-förhållande

Nackdelar 

 • Hyllplanen går inte att justera

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av kylskåpet har vi hämtat cirka 70 recensioner från Tretti9 och Elgiganten10 .

6

Bosch KSV33NWEP

Bästa kylskåpet

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Energiförbrukning

8

Rymlighet

7

Förvaring & Flexibilitet

9

Kylning

8.4

Totalpoäng

Motivering: Bosch KSV33NWEP erbjuder ett prisvärt alternativ i budgetklassen med sina grundläggande funktioner och Fresh Sense-teknologi. Användarna uppskattar dess låga ljudnivå och energieffektivitet, även om önskemål om mer flexibilitet i hyllplanen framkommer.

Billigt kylskåp! Pris ca. 7.500 kr.

Här kommer testets billigaste kylskåp från Bosch! Detta är ett fristående kylskåp med smart LED-belysning, en easy-access-hylla som gör att du kan dra ut glashyllorna för att lättare komma åt din mat och en supercooling-funktion som snabbt kyler ner inställd mat och skyddar redan kylda matvaror. Något vi tycker om lite extra mycket är Fresh Sense-teknologin som gör att kylskåpet automatiskt känner av minsta lilla temparaturändring både på utsidan och insidan av kylskåpet. Om temperaturen ändras vidtar kylskåpet åtgärder för att se till att din mat alltid håller sig fräsch. Kylskåpet har fått goda recensioner av användare och är perfekt för dig som vill hålla nere kostnaderna!

 • Energiklass: E
 • Energiförbrukning per år, kWh: 113 kWh
 • Nettovolym: 324 l
 • Ljudnivå: 39 dB(A)
 • Övrigt: Utdragbar glashylla, snabb nedkylning, Fresh Sense-teknologi

Fördelar 

 • Låg ljudnivå
 • Energisnålt
 • Håller jämn kyla
 • Enkelt skåp utan “onödiga” funktioner

Nackdelar 

 • Vissa användare önskar att det gick att justera hyllplanen ännu mer

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av kylskåpet har vi hämtat cirka 70 recensioner från Elgiganten11 och Bosch12 .

Duellen

Budget

LG GLT51PZGSZ vs. Bosch KSV33NWEP

I budgetklassen jämför vi vinnaren LG GLT51PZGSZ med utmanaren Bosch KSV33NWEP. LG erbjuder imponerande nettovolym och LINEAR Cooling för fräschare mat. Å andra sidan ger Bosch KSV33NWEP en prisvärd lösning med smart LED-belysning och Fresh Sense-teknologi. LG utmärker sig med överlägsen rymlighet och pris/prestanda-förhållande, trots att hyllplanen inte är justerbara. Bosch levererar ett billigare alternativ med grundläggande funktioner och energieffektivitet. Valet beror på användarens prioriteringar och budget.

Köpguide kylskåp – Fullstor kyl, kombinerad kyl o frys eller minikyl?

Ja. Det finns MÅNGA varianter. För den med mindre utrymme kan en kombinerad kyl och frys vara det bästa alternativet och för den som vill förvara dryck på rummet kanske rentav en minikyl är vad du bör leta efter? I det här testet har vi testat fullstora kylskåp – perfekt för dig som har lite mer plats. För att underlätta har vi samlat en ypperlig guide som hjälper dig hitta din match made in heaven! 

Att tänka på när du ska köpa ett modernt kylskåp 

Moderna kylskåp och dess funktioner varierar stort beroende på pris och modell. Exempelvis har en del moderna kylskåp funktioner som snabbkylning, digitala displayer på utsidan av kylen och ismaskin. Pungar du ut tillräckligt mycket pengar kan du egentligen få exakt vad du vill – exempelvis en smartphone-integration!

I grund och botten är det följande funktioner du bör slänga ett öga på när du köper kylskåp:

 1. Vilken kompressor har kylskåpet? Kompressorn har nämligen stor betydelse för själva nedkylningen av varorna i kylskåpet.
 2. Ljudnivå? Många värdesätter ett tyst kylskåp. Högre ljudnivå innebär ofta kraftigare delar och kompressor. Ljudnivån mäts i decibel och en vanlig samtalston ligger på ca 60 dB.
 3. Kylskåpets energiklass! Det går åt en hel del energi för att hålla varor kylda. Normalt sett är moderna skåp utrustade med energiklass B till F – där B är den bästa energiklassen och vise versa.
 4. Hur mycket rymmer kylskåpet?
 5. Vilka smarta funktioner som snabb nedkylning, belysning och fuktighetsreglator har kylskåpet?

Kylskåpets energieffektivitet och energiklass?

När det kommer till bedömningen av ett kylskåps energiklass, använder sig leverantörer och tillverkare av den klassiska A-G-skalan, där A är den bästa märkningen och G den sämsta. I dag är det ytterst få kylskåp som har en lägre märkning än C i energiskalan. I det här testet är D den lägsta energiskalan – och det är riktigt bra! Moderna kylskåp är nämligen betydligt mer energisnåla än för 10-15 år sedan.

Varför är det viktigt med ett energisnålt kylskåp?

Det kostar el för dig att kyla ned dina varor och el kostar pengar. Därför är det viktigt att din kyl drar så få kilowatt per år som möjligt – det är tacksamt för både din ekonomi och för miljön. Sammanfattningsvis så kan man säga att alla kylskåp på marknaden är relativt energieffektiva

Vanliga frågor och svar om kylskåp 

Enligt vår kyliga jury blev Siemens KS36VAIDP utsedd till bäst i test. Med flera smarta funktioner, energieffektivitet, generöst utrymme och ett snitsigt yttre är det ett kylskåp som passar alla!

I vårt test är Siemens KS36VAIDP det mest energisnåla kylskåpet. Det befinner sig i energiklass D och drar ynka 93 KwA per år! 

Värt att slänga en tanke på är bland annat ljudnivå, energiklass och förbrukning per år, volym samt hur många smarta funktioner kylskåpet har!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Tretti, 18/12-23 []
 2. Siemens, 18/12-23 []
 3. Elgiganten, 18/12-23 []
 4. Electrolux, 18/12-23 []
 5. Bosch, 18/12-23 []
 6. Elgiganten, 18/12-23 []
 7. Elgiganten, 18/12-23 []
 8. NetOnNet, 18/12-23 []
 9. Tretti, 18/12-23 []
 10. Elgiganten, 18/12-23 []
 11. Elgiganten, 18/12-23 []
 12. Bosch, 18/12-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser