Kylskåp bäst i test 2022 – Bästa kylen blev en modell från LG Electronics

Att köpa kylskåp kan vara ganska spännande faktiskt. För i de allra flesta fallen så ska kylskåpet stå i köket, rummet ni kommer att spendera mest tid i på morgonen och vid middagstid. Det är också ett rum många av era gäster kommer att vistas i. Ett väldesignat och funktionellt kylskåp är därför någonting som alla hemägare bör satsa på. Kylskåp är en viktig del av hemmet och att köpa nytt kylskåp ger en fräsch och upplyftande känsla. Men som allt annat så är det en del att tänka på inför att köpa kylskåp, låt oss gå igenom det i vårt kylskåp bäst i test

Vilka funktioner ska ett modernt kylskåp ha?

När det kommer till kylskåps-funktioner så kan dessa variera oerhört mycket beroende på pris och modell. Exempelvis har en del moderna kylskåp funktioner som snabbkylning, digitala displayer på utsidan av kylen, ismaskin osv. För tillräckligt mycket pengar så kan man få vad som helst med kylskåpet, till exempel smartphone-integration.

I grund och botten så kollar man främst på dessa funktioner när man ska köpa kylskåp:

 1. Vad för slags kompressor har kylskåpet? Det är kompressorn som har den största betydelsen för själva nedkylningen av varorna i kylskåpet.
 2. Vad är ljudnivån för kylskåpet? Många värdesätter ett tyst kylskåp. Vanligen innebär högre ljudnivå kraftigare delar och kompressor. Ljudnivån mäts i decibel och vanlig samtalston ligger på ca 60 dB.
 3. Vad för energiklass har kylskåpet? Detta spelar stor roll då det går åt en hel del energi för att hålla varor kylda under kylskåpets livslängd. Normalt sett är moderna skåp utrustade med minst energiklass A, vilket är bra energiförbrukning och effektivitet (Sedan finns det A+ och så vidare, men vi kommer till det).
 4. Övriga funktioner som moderna kylskåp bör ha i dagens industri kan också vara:
 • Justerbara fötter för enkel placering.
 • Valet att kunna hänga om kylskåpsdörren för att anpassa läget hemma.
 • Justerbar temperatur (säger sig självt).
 • Cirkulerande luftventilation.

Energieffektivitet och energiklass?

Nu är det dags att diskutera energiklassen och energieffektiviteten hos olika kylskåp. Hur viktigt är det? Vad ska man tänka på? Vad handlar det om? Låt oss titta närmre.

När det kommer till bedömningen av energiklassen i kylskåp så använder sig leverantörer och tillverkare av den klassiska A-G-skalan, där A är den bästa märkningen och G den sämsta. I dag är det ytterst få kylskåp som har en lägre märkning än B i energiskalan. Moderna kylskåp är därmed betydligt mer energisnåla än sig för 10-15 år sedan.

Numer rankas även de flesta mer energisnåla och effektiva kylskåpen i klass A med efterföljande plustecken,  A+ eller A++ och så vidare. Så om du letar efter det mest energieffektiva kylskåpet så ska du kolla efter ett med A och flera plus tecken efter det.

Varför är det viktigt med ett energisnålt kylskåp?

Det kostar el för dig att kyla ned dina varor. Låter ganska självklart, men ett kylskåp drar en hel del el, speciellt om det har en kraftigare kompressor inuti. El kostar pengar. Därför är det viktigt att din kyl drar så få kilowatt per år som möjligt, både för din ekonomi och för miljön.

Sammanfattningsvis så kan man säga att alla kylskåp på marknaden är relativt energieffektiva. Är ute efter ”top of the line” ska du kolla efter plustecken på markeringarna och i specifikationerna.

Köpa kylskåp i rostfritt eller vitt?

Nu kommer vi till det roligaste momentet i ditt köp av ett nytt kylskåp, valet mellan rostfritt eller vitt. Det kan vara ett svårt val. Här är ett snabbt tips: Ta en eller flera bilder på ditt kök där du får med din nuvarande kyl, eller där den nya ska stå. Vad har du för färger i köket? Material? Högblankt eller matt? Med denna bild har du alltid ett visuellt verktyg att jämföra med när du tittar på att köpa kylskåp. Du kan även göra en så kallad mood board, ett kollage med färger och material. Dessa faktorer kommer att spela stor roll i vad du väljer för kylskåp.

Generellt sett, utifrån ett inredningsperspektiv, brukar man säga att kök med mörka eller svarta skåpluckor ska ha ett rostfritt kylskåp, medan vita luckor och vitt högblankt ska ha ett vitt kylskåp. Men i slutändan är det du som väljer, bara du har helheten av ditt kök i tankarna. Valet av rostfritt och vitt kommer komma naturligt.

Bäst i test kylskåp

Bäst i test kylskåp; nedan har vi listat några kylskåp som presterat bra i tester och som har bra energieffektivitet. Det finns mycket att tänka på när du ska köpa kylskåp och därför kan du här läsa om några bra modeller på marknaden just nu.

Vinnare i Premiumklassen: LG GL5241MCJZ1, Fristående kylskåp

Vår vinnare i premiumklassen blev detta toppmoderna och innovatova kylskåp med ventilerad kylning och elektronisk temperaturstyrning, pris ca 11 500 kronor.

LG GL5241MCJZ1, fristående kylskåp

GL5241MCJZ1 LG kylskåp har energiklassen A++ vilket placerar detta kylskåp på rätt sida av energiskalan. Kylskåpet har ventilerad kylning, vilket ger en jämn temperatur, oavsett del av kylen. Digital temperaturinställning gör att du kan ställa in exakta gradtal. Inne i kylskåpet finns LED-belysning som både är energisnål och ger ett behagligt ljus. Kylskåpet är utrustat med LG Smart Diagnosis som låter dig enkelt och snabbt felsöka eventuella problem. LG ThinQ ger dig möjlighet för att styra och diagnostisera kylskåpet med din smartphone även när du är utanför hemmet. Smartare kylskåp får du leta efter!!

Fördelar

 • Digital temperaturinställning
 • Energisnål: Energiklass A++
 • LG Smart Diagnosis som enkelt felsöka problem
 • LG ThinQ för styrning via smartphone
 • Ventilerad kylning för jämn temperatur
 • LED-belysning
 • Snygg design

Nackdelar

 • Inga nackdelar

PRIS OCH INFORMATION

 

Utmanare Premiumklassen: SIEMENS KS36VAIDP, Kylskåp

Detta kylskåp blev vår utmanare i premiumklassen då det har en mycket låg energiförbrukning och en stilren klassisk design, pris ca 14 200 kronor.

SIEMENS KS36VAIDP , Fristående kylskåp

Ett av Siemens KS36VAIDP bästa egenskaper är utan tvekan dess låga energiförbrukning. Kylskåpets energiklass är på A+++ och har en förbrukning på endast 75 kWh / år. På denna front räknas detta kylskåp som ett av de mest energisnåla kylskåpen på marknaden under 2020. Den här modellen från Siemens är tillverkad i rostfritt stål och gör sig därmed bra i vilket kök som helst. Kylskåpsdörren är dessutom behandlad med anti-fingeravtryck för att du ska slippa fula fingeravtryck på kylskåpet. En annan fördel är att ljudnivån är låg så du slipper därmed oväsen från den här kylen. Det enda vi saknar är en digital temperaturinställning, men annars inget annat att klaga på.

Fördelar

 • Låg ljudnivå på 39 db(A)
 • Mycket låg energiförbrukning på 75 kWh / år
 • Ventilerad kylning
 • LED-belysning
 • Anti-fingeravtryck behandlat

Nackdelar

 • Saknar digital temperaturinställning

PRIS OCH INFORMATION:

 

Vinnare i mellanklassen: BAUKNECHT KR 19G4 A2+ IN, Kyl

Vår vinnare i mellanklassen blev detta kylskåp från Bauknecht som är utrustad med en innovativ ProFresh-teknik som skapar en idealisk miljö för färskvaror, pris ca 9 100 kronor.

BAUKNECHT KR 19G4 A2+ IN, kylskåp

Detta kylskåp KR19G4A2+IN från Bauknecht har en bra på energiklass A++ vilket gör det till en miljövänlig modell som besparar dig kostnader på elräkningen. Bauknecht har en stor kapacitet på 364 liter vilket gör att det lämpar sig bra till ett hushåll på 6 personer. Kylskåpet har en ventilerad kylning som skapar en jämn temperatur. Om du tycker det är viktigt med en exakt temperatur så klarar detta kylskåp av detta utan problem då det är  utrustat med en smart elektronisk temperaturstyrning. Dessutom har kylskåpet en innovativ ProFresh-teknik som skapar en optimal miljö för förvaring av dina färskvaror. Sensorer kontrollerar således både temperatur och luftfuktighet i hela kylskåpet. Det enda vi har som negativ feedback är att kylskåpsdörren är relativt trög att öppna.

Fördelar

 • Bra energiklass på A++
 • Stor kapacitet på 365 liter
 • Utrustad med elektronisk temperaturstyrning
 • Innovativ ProFresh-teknik

Nackdelar

 • Kylskåpsdörren är något trög att öppna

PRIS OCH INFORMATION:

Utmanare mellanklassen: BOSCH KSV36XL3P, Fristående kylskåp

Det här kylskåpet blev vår utmanare i mellanklassen då det är utrustat med VitaFresh som garanterat håller maten fräsch längre, pris ca 10 000 kronor.

 

BOSCH KSV36XL3P, fristående kylskåp

 

KSV36XL3P från Bosch är ett rymligt och modernt kylskåp som passar en familj på 5-6 personer. Kylskåpet har en ventilerad kylning vilket skapar en jämn temperatur. Den elektroniska temperaturstyrningen låter dig ställa in temperaturen helt exakt som du önskar. En annan trevlig överraskning är det kromade flaskstället som utgör en idealisk förvaring för flaskor. En nackdel med det här kylskåpet är att det lätt skapas fingeravtryck och fläckar på dörren.

Fördelar

 • Elektronisk temperaturstyrning
 • Fräschhetssystemet VitaFresh
 • Kromat flaskställ
 • Ventilerad kylning

Nackdelar

 • Det blir lätt fläckar och fingeravtryck på dörren

PRIS OCH INFORMATION:

 

Testvinnare Budgetklassen: ELECTROLUX ERF2504AOW, Kylskåp

Vår budgetvinnare blev det här prisvärda kylskåpet från Electrolux som har en god kapacitet invärtes trots dess mindre storlek, pris ca 5 100 kronor.

ELECTROLUX ERF2504AOW, kylskåp

ERF2504AOW från Electrolux är ett prisvärt kylskåp med automatisk avfrostning. Kylskåpet har en kapacitet på 235 liter vilket passar utmärkt för en mellanstor familj på 4 personer. Denna modell tar inte upp mycket plats i köket och trots detta får du plats med mycket tack vare SpacePlus som erbjuder en större invändig volym. Den miljövänliga LED-belysningen ger ett bra ljus och hjälper dig att få en bra överblick i kylskåpet så att du enkelt hittar det du söker efter. Vi saknar dock funktioner som digital temperaturinställning och ventilerad kyl, men med tanke på det låga priset så kan man knappast förvänta sig detta ändå.

Fördelar

 • Automatisk avfrostning
 • Tar upp minimal plats
 • SpacePlus erbjuder en större volym invändigt
 • Miljövänlig LED-belysning

Nackdelar

 • Har varken digital temperaturinställning eller ventilerad kyl

PRIS OCH INFORMATION:

 

Kylskåp bäst i test 2022

 • Vinnare i Premiumklassen: LG GL5241MCJZ1, Fristående kylskåp
 • Utmanare Premiumklassen: SIEMENS KS36VAIDP, Kylskåp
 • Vinnare i mellanklassen: BAUKNECHT KR 19G4 A2+ IN, Kyl
 • Utmanare mellanklassen: BOSCH KSV36XL3P, Fristående kylskåp
 • Testvinnare Budgetklassen: ELECTROLUX ERF2504AOW, Kylskåp
Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

Lämna en kommentar