Kreditlån: Bästa kreditlånen just nu enligt stor jämförelse

Hemfakta har undersökt flera olika långivare i syfte att hitta det bästa kreditlånet just nu. Det som utmärker ett lån skiljer sig beroende på låntagaren ifråga, men allra viktigast är givetvis räntesatsen och lånevillkoren. Jämförelsen presenterar de bästa långivarna för kreditlån på marknaden idag. Med rätt långivare blir det avsevärt enklare att låna och betala på lånet, varför det är viktigt att fundera extra noga över det kreditlån man väljer.

OBS! Du bör alltid om möjligt välja ett privatlån eller blancolån i första hand istället för dessa högkostnadskrediter när du ska låna pengar till lägsta möjliga ränta.

Bästa kreditlånen just nu:

De bästa kreditlånen med låg ränta

Den som är på jakt efter det bästa kreditlånet behöver leta noga och leta länge. Hemfakta har därför sammanställt listan nedan över de bästa alternativen tillgängliga idag. Här får man en överblick över marknaden, samt ytterligare information kring respektive tjänst. Det förenklar för låntagaren som är på jakt efter det bästa kreditlånet just nu.

SMSPengar – Upp till 30,000 kr i kredit

Detta är en långivare som lämpar sig utmärkt till låntagaren som vill ha möjlighet till högre lånebelopp. Här kan man nämligen få upp till 30,000 kronor i kredit utan UC. Minimalt lånebelopp är 1000 kronor.

SMSPengar erbjuder sina kunder flexibel återbetalning. Fokuset ligger på transparens – alla villkor presenteras klart och tydligt för låntagare. Som kund har man därför mer kontroll över lånet, vilket underlättar planering inför framtiden.

Tjänsten grundades i 2007 och företaget har därmed lång erfarenhet inom branschen. De är en av Sveriges mest välrenommerade tjänster inom denna sektor. Visionen för SMSPengar är att kunna erbjuda flexibla lån till kunder för att hjälpa dem med plötsliga fakturor och dylikt.

Med en rörlig ränta på 39.8% samt diverse avgifter får man här möjlighet till en effektiv ränta på 58.91%. Detta är en räntesats som ligger strax under standarden på 60%.

Loanstep – Kostnadsfria lån i 14 dagar

Loanstep är ytterligare en kreditgivare som erbjuder de bästa kreditlånen på marknaden just nu. Detta är en relativt ny tjänst, eftersom den lanserades år 2017, men erbjuder trots det en heltäckande lösning för låntagarens kreditbehov.

Tjänsten erbjuder kostnadsfria lån i 14 dagar, vilket lämpar sig till låntagare som behöver extra pengar precis innan lönen trillar in på kontot. När lönen väl är utbetald kan man alltså betala tillbaka lånet utan några dolda avgifter eller någon ränta. Ansökan görs online och pengarna kan komma in på kontot redan samma dag.

Loansteps vision är att erbjuda sina kunder en hjälpande hand för de stunder då en plötslig utgift trillar in i brevlådan. Det är just därför som de erbjuder möjligheten till kostnadsfria lån, förutsatt att man betalar tillbaka i tid. Därefter gäller vanliga lånevillkor samt en nominell ränta på 38.4%. Denna siffra inkluderar alltså inte ytterligare avgifter som exempelvis uppläggningsavgift.

Lumify – Direktutbetalning dygnet runt

Lumify tillhör Luma Finans AB och är ett låneinstitut som erbjuder kreditlån med direkt utbetalning.Här får man möjlighet till kreditlån på upp till 20,000 kronor. Lumify lovar direkt utbetalning dygnet runt, alla dagar i veckan.

Fördelen med Lumify är att de inte tar ut en uppläggningsavgift för den som är ny kund. Det innebär att man får ut en lägre effektiv ränta, vilket har en förstärkt effekt vid lån av mindre belopp.

Detta är ett tryggt och populärt alternativ för låntagaren som snabbt vill komma igång med ett kreditlån. Vill man ha pengar på kontot inom 15 minuter behöver man dock ett bankkonto hos SEB. Med Lumify får man möjlighet till utbetalningar 24/7; alltså alla dagar i veckan, dygnet runt. Det innebär imponerande flexibilitet för låntagare som behöver pengar för ett mer akut ärende.

Flexkontot SE

Detta är ytterligare en tjänst som erbjuder de bästa kreditlånen på begäran. Med Flexkontot kan man få kredit utan ett kreditkort, direkt ur en app i mobilen. Maximalt lånebelopp är 20,000 kronor, men som allra minst måste man låna 3000 kronor. Detta är något högre än liknande tjänster på marknaden.

Det som skiljer Flexkontot från konkurrerande tjänster är den stora flexibiliteten vad gäller återbetalningen. Här får man nämligen själv möjlighet att välja takten man betalar tillbaka lånet på. Det innebär smidigare planering och fullständig kontroll.

En nackdel med denna tjänst jämfört med resterande långivare på listan är att man här måste ta ut en kreditupplysning via UC. Behöver man låna flera mindre belopp kan det således påverka ens kreditvärdighet, men det är sällan man behöver låna fler än ett par gånger om året.

EverydayPlus SE

För den som behöver låna pengar utan UC är EverydayPlus SE ett alternativ som rekommenderas. Detta eftersom man kan sköta alla ärenden direkt i mobilen, vilket gör det mycket enklare att hålla koll på lånet och avbetalningsplanen även på resande fot. Det innebär dessutom att man snabbt kan komma igång med ett lån när situationen kräver det.

EverydayPlus SE erbjuder lån på upp till 25,000 kronor utan vare sig säkerhet eller kreditupplysning. Här gömmer sig dessutom inga årsavgifter eller övriga dolda kostnader. Siffrorna man ser när man tar ut lånet är det som gäller framöver.

Om man är ute efter det bästa kreditlånet just nu blir det svårt att hitta ett alternativ som slår EverydayPlus SE vad gäller villkoren och användarvänligheten. Eftersom man alltid har med sig EverydayPlus SE i bakfickan får man här imponerande flexibilitet med sina lån. Pengarna får man på kontot inom en kvart, förutsatt att man ansöker om dem inom företagets arbetstider.

Räntan man har möjlighet till beror förstås på hur man väljer att ta ut pengarna samt hur snabbt man betalar tillbaka på lånet. EverydayPlus SE är en av de mest populära tjänsterna på marknaden, och de låga räntorna speglar denna popularitet.

Vad är ett kreditlån?

Kreditlån är ett vanligt privatlån, alternativt ett lån som man tar ut via ett kreditkort. Det innebär att man kan låna utan säkerhet. Detta resulterar givetvis i en något högre ränta relativt till andra låneformer som exempelvis bo- eller billån, eftersom långivaren inte får någon pant på lånet.

Vill man inte ha ett kreditkort kan man begära ett kreditlån från en av ovan jämförda tjänster. Dessa tjänster erbjuder flexibla lån direkt från mobilen, och kan därför liknas vid virtuella kreditkort.

Vad är fördelen med ett kreditlån?

En fördel jämfört med vanligt kreditkort är att man inte behöver spendera pengarna direkt på en produkt eller en tjänst. Det innebär mer flexibilitet för låntagaren. Lånebeloppet får man istället insatt på kontot, vanligtvis inom 24 timmar.

Eftersom man får tillgång till dessa tjänster från mobilen kan man dessutom låna pengar för oförväntade utgifter när man befinner sig på resande fot, exempelvis om man plötsligt behöver övernatta på ett hotell eller boka om flygbiljetten.

Vad är räntan på kreditkonton?

Det finns ingen ränta på själva kontot, utan räntan tillkommer från det att man drar pengar ur kontot. Flera faktorer kan påverka den ränta man har möjlighet till. Bland dessa är ens kreditvärdighet, lånebeloppet ifråga samt den låneperiod man valt. Effektiv ränta kan skilja sig en hel del från tjänst till tjänst.

Relativt till exempelvis sms-lån och dylika låneformer är räntan vanligtvis lägre. Innan man bestämmer sig för en tjänst bör man dock jämföra de effektiva räntorna som erbjuds för att kunna välja det bästa kreditlånet just nu.

Kan man få direkt utbetalning?

De flesta kreditlånsgivare erbjuder sina kunder direkt utbetalning, förutsatt att man ansöker om kreditlånet i god tid. För exempelvis EverydayPlus SE gäller det att man ansöker om lånet innan kl 20:00 på en vardag, samt 17:00 på helgdagar.

Det bankkonto man överför pengarna till spelar även det roll vid en direkt utbetalning. EverydayPlus SE erbjuder pengar på kontot inom 15 minuter, ifall man har ett Nordea-konto. Andra tjänster, exempelvis Lumify, kräver istället ett SEB-konto.

Kan man låna utan inkomst?

Det är möjligt att låna pengar utan en fast inkomst, men det beror förstås på ens kreditvärdighet. Man måste givetvis ha möjlighet att betala tillbaka på lånet på något sätt.

Har man en väldigt låg inkomst, jobbar deltid, eller är arbetslös har man fortfarande möjlighet till ett kreditlån. Det gäller dock att hitta rätt långivare, eftersom inte alla tjänster erbjuder lån till låntagare utan inkomst. Bedömer långivaren att man har råd att betala tillbaka på lånet blir det inga som helst problem.

Kreditlån utan UC

De flesta kreditlån beviljas utan UC, men det finns undantag. Ett exempel är Flexkontot SE. Lånar man väldigt sällan (en eller två gånger om året) kommer denna UC inte att påverka ens kreditvärdighet.

För låntagaren som är på jakt efter det bästa kreditlånet är det förstås fördelaktigt med en långivare som ej kräver UC, men det beror även på ens behov. Högre lånebelopp kan eventuellt kräva en kreditupplysning, eftersom långivaren måste kunna försäkra sig om att låntagaren har möjlighet att betala tillbaka summan.

Sammanfattning

Efter en noggrann analys av marknaden har Hemfakta kommit fram till slutsatsen att SMSpengar är den främsta långivaren för låntagare på jakt efter de bästa kreditlånen just nu.

Detta eftersom tjänsten erbjuder förmånliga villkor, god effektiv ränta och imponerande flexibilitet. Dessutom har man möjlighet till direkt utbetalning med SMSpengar.

Vissa kreditlån har långt högre ränta än andra alternativ. Valet av långivare kan alltså vara avgörande för ens månadsbudget. Alternativen på vår lista har valts ut just för de lägre räntorna och de användarvänliga lånevillkoren.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar