Kontinentalsäng Bäst i Test 2022 – Bästa sängen blev Hästens Maranga

En bekväm säng är något vi alla vill ha och som vi alla drömmer om. Att hitta rätt säng kan dock vara svårt, särskilt idag då utbudet är otroligt stort. När det är dags att välja säng finns det två huvudkategorier att välja mellan – ramsäng och kontinentalsäng. För att underlätta jakten har vi tagit fram denna artikel som en guide för att du ska kunna hitta den bästa sängen för dina behov!

Kontinentalsäng Bäst i Test 2022 – Hemfaktas lista

Kontinentalsäng eller vanlig säng – vilken är bäst?

Hur ska man kunna välja säng? Jo, först måste du bestämma dig för vilken typ av säng som passar dig bäst.

Vilken säng just du ska välja beror på några olika saker. Om du söker efter något som tar så liten plats som möjligt är ramsängen antagligen rätt alternativ för dig. När utrymmet är begränsat kan det både bli fel och kännas konstigt att ha en hög och stor säng. Väljer du istället en ramsäng kan du få plats med mer förvaring runt omkring, och ramsängar finns ofta med olika typer av förvaringslösningar inbyggda.

Vad är en kontinentalsäng?

När man letar säng finns det två varianter att välja mellan, en “vanlig” ramsäng och en kontinentalsäng. Vad är då en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är en säng som är uppbyggd av minst tre olika lager. Längst underst mot golvet finns en vanlig ramsäng på ben som utgör själva grunden. På ramsängen ligger sedan en resårbotten. Resårbottnen kan vara delad eller hel, och utgör den största påverkan på sängens komfort. Uppe på resårbottnen ligger en bäddmadrass som skyddar resårbottnen och som ger lite extra mjukhet/ fasthet till sängen.

En kontinentalsäng är alltså en säng i flera olika lager där varje lager har en uppgift för att kunna skräddarsy sängen efter dig. Utseendemässigt är kontinentalsängar dessutom ofta höga och lite mer “maffiga” än en vanlig säng. Ofta matchar de olika bottnarna och sänggaveln varandra på ett lyxigt vis.

Vad skiljer en kontinentalsäng från en vanlig säng?

Det som skiljer kontinentalsängen från den vanliga sängen är helt enkelt att kontinentalsängen har fler lager. Den typiska ramsängen har en ram och en bäddmadrass, vilka också anpassas för att passa den som ska sova i sängen.

Båda varianterna finns i flera olika storlekar, från enkelsäng till king-size samt större.

Sängkomforten måste gå först

Både kontinentalsängen och ramsängen kan vara riktigt bekväma, men bekväma på olika sätt. Kontinentalsängen har fler alternativ för att anpassa sängen efter just dig, och du kan under tiden som du äger den ofta välja att anpassa delar av sängen. Väljer du en ramsäng kan du byta ut bäddmadrassen, men inte göra så mycket mer.

Om ni är två som ska sova i sängen så är det ofta lättare att ha olika typer av säng på de olika sidorna med en kontinentalsäng. Välj en säng med delad resårbotten för att själv kunna välja om du vill ha en fast eller mjuk botten på din sida. Det är ett säkert trick för att båda ska få så bra sömn som möjligt!

Ramsängen kan vara riktigt bekväm, och många föredrar faktiskt ramsängen framför kontinentalsängen trots att kontinentalsängen är populärare. Kanske är det enkelheten som gör ramsängen till ett bekvämt val!

Hur stor roll spelar sängens utseende?

Även om komforten är det viktigaste med en säng så spelar även utseendet viss roll. Se till att sängen passar ihop med det färgtema som finns i sovrummet, och att den matchar stilen som är vald för rummet. Behöver sängen ha förvaring? Hur ska sänggaveln se ut? Allt detta måste tänkas på innan man väljer sängen.

Inreder du ditt sovrum på ett lyxigt vis med hotellkänsla är det kontinentalsängen du ska satsa på. Du kan självklart bädda en ramsäng på ett lyxigt sätt, men om du vill att hela sängen ska kännas extra lyxig är kontinentalsängen bäst.

Fördelar med att köpa säng online

Idag kan man lätt köpa en säng online. Det finns flera bra hemsidor som har tydliga guider som tipsar dig om den bästa sängen utifrån dina önskemål. Många är rädda för att köpa säng online då man inte kan prova den innan, men låt mig förklara varför detta inte behöver vara ett problem.

Många av säng-hemsidorna har fysiska butiker likaväl som hemsidor. Dit kan du gå in för att hitta vad du gillar, och sedan beställa hem sängen i lugn och ro hemifrån. Om just den sidan du vill handla från inte har en fysisk butik i närheten kan du besöka en annan möbelaffär för att ta reda på vilken fasthet du gillar, samt vad du söker efter i en säng.

När du sedan väljer att klicka hem sängen kan du tänka över dina beslut i lugn och ro, och dessutom finns det ofta många fler alternativ och valmöjligheter för att skräddarsy din säng online.

Något av det allra bästa med att beställa en säng online är att du får den hemlevererad. Många gånger kan du tom. Få hjälp att bära in sängen, och du slipper allt strul med att hyra bil, släpvagn och kompisar som kan bära.

Bästa kontinentalsängen 2022

När du väl bestämt dig för att köpa kontinentalsäng kan det vara svårt att fatta ett beslut om vilken säng som är bäst. Här har vi samlat våra testvinnare i olika prisklasser.

Testvinnare Premiumklassen: Hästens Maranga Kontinentalsäng

Vår testvinnare i premiumklassen är en riktigt högkvalitativ och lyxig säng, som passar perfekt för dig som vill ha det allra bästa. Med den här kontinentalsängen från Hästens får du en känsla av att vara viktlös, och omfamnad av ett moln. Ca pris 70 000 – 170 000kr.

Om du söker en säng som du verkligen kan slappna av och komma till ro i, då kan det här vara precis rätt val. I denna kontinentalsäng från Hästens känns det som om du är viktlöshet och omfamnad av ett moln. I denna ligger du alltså riktigt bekvämt.

Denna säng är tillverkad av naturmaterial i en lager-på-lager teknik, fulländad med kantsömnaden som ger både hållbarhet och följsamhet. Från bredden 160 centimeter är sängen delad, vilket innebär att det även går att ha två olika fasthetsgrader.

I mellanmadrassen finns ett 1-zons pocketfjädringssystem som är 13 centimeter högt, där fjädrarna rör sig individuellt och aldrig hakar i varandra. I basen finns ett bonellfjädringssystem som är 8 centimeter, som har tjockare tråd och detta ger en något fastare känsla.

Här ingår bäddmadrassen BJ som är 7 centimeter hög och fylld med bomull, ull samt mjukt, sviktande och elastiskt tagel. Kärnan som är av bomull gör att bäddmadrassen är mjuk och följsam.

Fördelar

 • Ger en känsla av viktlöshet
 • Mycket bekväm säng
 • Hög kvalitet
 • Tillverkad i naturmaterial
 • Hållbar och följsam
 • Möjligt att välja två olika fasthetsgrader (från bredd 160 cm)
 • 7 centimeter hög bäddmadrass ingår

Nackdelar

 • Priset

SE MER INFORMATION OCH PRIS:

 

Utmanare Premiumklassen: Tempur Kontinentalsäng Promise

Den här kontinentalsängen utmanar i premiumklassen eftersom den ger dig möjlighet att skräddarsy sängen enligt önskemål och för att den har en ergonomiskt tryckavlastande madrass, pris: ca 45-55 000 kronor.

Testvinnare Premiumklassen: Tempur Kontinentalsäng Promise

Enkel och stilren samtidigt som du sover kungligt med bäst i test kontinentalsäng 2022 från Tempur. Varumärket Tempur har gjort sig kända för den ergonomiskt tryckavlastande ”Tempur-madrassen” som formar sig efter kroppen, vilket har blivit något av synonymt med en god natts sömn. Denna exklusiva säng har en gavel av samma sköna material som återfinns i sängbotten. Den hela bäddmadrassen i 180 cm sängen gör att du slipper skarvar.

De otaliga valmöjligheterna är vad som gör Tempur kontinentalsäng Promise till att just uppfylla många löften. Du kan välja bäddmadrass, vilken hårdhet du vill ha på sängbotten samt många olika färger på yttertyget.

Fördelar

 • Hårdhet: välj mellan fast, medium och mjuk
 • 7 olika färger på yttertyget
 • Välj mellan mellan Original, Cloud & Sensation bäddmadrass.
 • Ergonomiskt tryckavlastande tempur madrass som formar sig efter kroppen
 • 10 års garanti på bäddmadrass, madrass, sängbotten

Nackdelar

 • Inga nackdelar!

SE MER INFORMATION OCH PRIS:

 

Utmanare premiumklassen: Viking Sirius Kontinentalsäng

Det här är en riktigt högkvalitativ och komfortabel kontinentalsäng, som följer kroppens former och erbjuder tryckavlastning. En riktigt skön säng att sova i, helt enkelt. Ca pris 42 300 kr.

komfortabel kontinentalsäng

Här har man fokuserat på komfort, avlastning och stöd. Sängen har pocketresårer i två lager för tryckavlastning precis där det behövs, resårmadrassen är indelad i fem zoner, stoppningen av latex hjälper till att följa kroppens form och sängen ger ett bra stöd för höften och midjan samtidigt som den ger en mjuk känsla till höft och axel.

Denna säng finns med olika fasthet och i olika mått, för att du ska kunna hitta en säng som passar perfekt för just dig. Du kan även välja ett flertal olika OEKO-TEX-tyger för att även få det utseendet du vill ha på sängen.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Hög komfort
 • Följer kroppens former
 • Erbjuder tryckavlastning
 • Pocketresårer i två lager
 • Resårmadrassen är indelad i fem zoner
 • Ger ett bra stöd för höft och midja
 • Finns med olika fasthet och i olika mått

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Stoppning: Latex
 • Certifieringar: FSC, OEKO-TEX
 • Höjd: 50 centimeter (utan ben och bäddmadrass)

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare premiumklassen: Kontinentalsäng Sunnernäs

Den här högkvalitativa och bekväma kontinentalsängen kommer att ge dig en lyxig, hotellkänsla i sovrummet och låta dig sova bekvämt varje natt. Ca pris 50 000 kr.

Det här är en riktigt lyxig säng som har en snygg och stilren design, samtidigt som den erbjuder riktigt hög komfort. Den har en extra kraftig ram som ger den en stabil känsla och en lång hållbarhet. Dessutom kommer den att ge dig en hotellkänsla i sovrummet – och låta dig sova bekvämt varje natt.

Denna säng har Duozon, ett flexibelt zonsystem med mjukare zon för axlar som ger dig avlastning precis där du behöver den. Duozon har flera fördelar: den passar de allra flesta, följer kroppens konturer och dessa madrasser är vändbara och har en sida med neutral zonindelning.

Men här finns även många andra fördelar: Extra kraftig ram och stötdämpande bonell som ger ökad tålighet och mindre slitage, en tillhörande bäddmadrass som är 8 centimeter hög och har en extra hållbar kärna och möjlighet att välja mellan många olika färger på tyget.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Lyxig känsla
 • Snygg och stilren design
 • Hög komfort
 • Extra kraftig ram
 • Lång hållbarhet
 • Duozon
 • Ger dig avlastning där det behövs
 • Ökad tålighet och mindre slitage
 • Tillhörande bäddmadrass med extra hållbar kärna
 • Många valbara färger på tyget

Nackdelar

 • Priset

Specifikation

 • Resår: Pocket/Bonell
 • Bredd: 160, 180, 210 cm
 • Längd: 200, 210 cm
 • Höjd: 51 cm
 • Valbara färger: Rose, petrol, nougat, khaki, coal, silver, alu, black
 • Fasthet: Mjuk, medel, fast, extra fast

PRIS OCH INFORMATION:

 

Bäst i test mellanklassen: Emma Kontinentalsäng – prisvärd kontinentalsäng

Med denna högkvalitativa och prisvärda kontinentalsäng från Emma får du en hotellkänsla i sovrummet. Denna säng har en lyxig design, hög komfort och en ergonomisk madrass. Ca pris 33 000 kr.

Det här är en mycket prisvärd kontinentalsäng med många fördelar. Den erbjuder en riktigt hög komfort, den håller en hög kvalitet, den har en ergonomisk madrass med 7 komfortzoner och både madrass och bäddmadrass är miljömärkta av OEKO-TEX.

Den här sängen har även en lyxig design, och det går att välja mellan tre olika färger: mörkgrå, ljusgrå och beige. På så sätt kan du få en riktigt bekväm säng som dessutom passar perfekt i just ditt sovrum, och till din inredning.

I botten finns en madrass med bonell-fjädring som stabiliserar och anpassar sig i en perfekt harmoni med den bekväma och högkvalitativa madrassen. Därefter kommer madrassen med 7-zoners pocketfjädrar som anpassar sig dynamiskt till just din kropp och sovposition. Ovanpå denna finns en resårmadrass som är egonomisk, och den stödjer och anpassar sig till din ryggrad och ger dig stöd från axlar till höfter i alla sovpositioner.

När det gäller bäddmadrassen så har du möjlighet att välja mellan två olika: Flip är 6 centimeter tjock, en vändbar madrass som har en mjuk och en hård sida. Diamond är 9 centimeter tjock temperaturreglerande så att du når den djupa sömnfasen snabbare. Här har du alltså möjlighet att välja den bäddmadrass som passar just dig bäst.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Mycket prisvärd
 • Ger en hotell känsla
 • Lyxig design
 • Hög komfort
 • Ergonomisk madrass med 7 komfortzoner
 • Madrass och bäddmadrass som är miljömärkta av OEKO-TEX
 • Tre möjliga färgval
 • Madrass som anpassar sig till kropp och sovposition
 • Resårmadrass som ger stöd från axlar till höfter
 • Två bäddmadrasser att välja mellan

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Bredd: 140 cm, 160 cm, 180 cm
 • Möjliga färgval: Mörkgrå, ljusgrå, beige

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare mellanklassen: 24SJU Midnatt Kontinentalsäng

Det här är en riktigt prisvärd kontinentalsäng som håller hög kvalitet, erbjuder riktigt hög komfort och har många fördelar. Ca pris 26 500 kr.

prisvärd kontinentalsäng

Denna fantastiska säng har ett högre fjäderdjup än instegsmodellerna, vilket gör att den ger extra plats för axlar och skuldror. Det här är en säng som nästan garanterat ger dig en god natts sömn, varje natt.

Sängen är av material som håller hög kvalitet, och den har ett pocketfjädersystem som ger en optimal komfort och en följsamhet mot kroppen. Den är skarvlös upp till 180 bredd, vilket innebär att den ger en likvärdig känsla över hela sängen. Sängen är stabil, bekväm och kommer hjälpa dig att sova gott på nätterna.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Hög kvalitet
 • Hög komfort
 • Högre fjäderdjup än instegsmodellerna
 • Pocketfjädersystem som ger optimal komfort
 • Följsamhet mot kroppen
 • Skarvlös, vilket ger likvärdig känsla över hela sängen

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Höjd: 50 cm (utan ben och bäddmadrass)

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare mellanklassen: Kontinentalsäng Signatur

Vår utmanare i mellanklassen är en testvinnande kontinentalsäng som passar perfekt för dig som söker en prisvärd säng med hög komfort och hög kvalitet. Ca pris 20 000 kr.

Den här högkvalitativa och bekväma kontinentalsängen har vunnit tester, och är ett perfekt val för dig som söker en riktigt prisvärd och komfortabel säng. Den är tillverkad av lyxiga naturmaterial, och dessa ger dig en sval och luftig känsla, samtidigt som sängen har en tryckavlastande förmåga.

Denna säng är utrustad med DuoZon, vilket är ett flexibelt zonsystem med en mjukare zon för axlarna som ger dig avlastning precis där det behövs. Duozonen följer även kroppens konturer, och passar för de allra flesta. Dessa madrasser är vändbara, och erbjuder en sida med neutral zonindelning.

Här finns tre resårlager, ett lager är i Talalay naturlatex som ger en luftig och sval sovmiljö samt mindre damm och kvalster, och dessutom extra stöd och avlastning för kroppen. Ramen är stabil, och med stötdämpande bonell får sängen en ökad tålighet och mindre slitage.

En annan fördel är att sängen dessutom har memory foam, vilket är ett tryckavlastande material som anpassar sig efter tryck och temperatur. Detta material följer kroppens konturer och ger dig stöd där det behövs. Detta memory foam är dessutom hålat, vilket gör att det ger en bättre andning.

Här finns egentligen hur många fördelar som helst – som en snygg och stilren design, möjlighet att välja mellan två färger på tyget och att madrassen har ett överdrag som är avtagbart och tvättbart.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Håller hög kvalitet
 • Väldigt hög komfort
 • Testvinnande kontinentalsäng
 • Tillverkad av lyxiga naturmaterial
 • Sval och luftig känsla
 • Tryckavlastande
 • Duozon
 • Ger avlastning där det behövs
 • Följer kroppens konturer
 • Tre resårlager
 • Mindre damm och kvalster
 • Extra stöd och avlastning
 • Stabil ram
 • Stötdämpande bonell
 • Ökad tålighet och mindre slitage
 • Memory foam
 • Snygg och stilren design
 • Möjlighet att välja mellan två färger på tyget
 • Avtagbart och tvättbart överdrag på madrassen

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Bredd: 160 eller 180 cm
 • Längd: 200 cm
 • Höjd: 43 cm exkl ben och bäddmadrass
 • Resårtyp: Pocket/Bonell
 • Träram: Standard
 • Fasthet: Mjuk, medel, fast, extra fast
 • Valbara färger: Boden mörkgrå, Boden ljusgrå

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare mellanklassen: Kontinentalsäng Uvboda

Om du önskar fast känsla och hög komfort, då kan det här vara precis rätt val för dig. Denna prisvärda kontinentalsäng har många fördelar, den är högkvalitativ och väldigt bekväm. Ca pris 24 000 kr.

Den här sängen har Duozon, vilket innebär att den har en mjukare zon för axlar och ger avlastning där du behöver det. Duozon följer kroppens konturer, och den vändbara madrassen har även en sida med neutral zonindelning.

Denna säng ger dig stöd och avlastning, och den har ett resårlager och en botten av hållbart polyesterskum och även extra många ribbor. Tyget ”Boden” är skumlaminerat på baksidan, vilket gör att den har ett slätt och stilrent utseende. Tyget finns dessutom i två olika färger, och har dekorativa stickningar i hörnen.

Här ingår en bäddmadrass som är 6 centimeter tjock, och som har ett fodral som enkelt kan tas av och även tvättas. Bäddmadrassen har ett följsamt stretchtyg och en mjuk kärna, som tillsammans ger en maximal kontakt med sängens tryckavlastande resårer.

Fördelar

 • Fast kärna
 • Hög komfort
 • Prisvärd
 • Hög kvalitet
 • Mycket bekväm
 • Duozon
 • Ger stöd och avlastning
 • Två färger att välja mellan på tyget
 • Bäddmadrass med avtagbart och tvättbart fodral
 • Bäddmadrassen har maximal kontakt med sängens tryckavlastande resårer

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Höjd: 43 cm utan ben och bäddmadrass
 • Längd: 200 cm
 • Resårtyp: Pocket/polyeter
 • Träram: Standard
 • Fasthet: Mjuk, medel, fast, extra fast
 • Valbara färger: Boden mörkgrå, boden ljusgrå

PRIS OCH INFORMATION:

 

Bäst i test budgetklassen: Kontinentalsäng AUREA Matri – billigaste kontinentalsängen i vårt test

Den här fina och bekväma kontinentalsängen är ett utmärkt budgetval, som överraskar med såväl hög kvalitet som hög komfort. Ca pris 17 700 kr – 42 600 kr.

Det här är en kontinentalsäng som trots sitt låga pris känns riktigt lyxig. Den har fyra avlastande fjäderskikt, dubbla fjädersystem i både mellanmadrassen och bottenmadrassen samt två lager ventilerande stoppning av jute-latex. Den här sängen är dessutom testvinnare, den har en skandinavisk design och ger en riktigt hög komfort.

Den här sängen ger dig ett perfekt stöd, oavsett sovställning och kroppsbyggnad. Här ingår en bottenmadrass, mellanmadrass samt 10 centimeter höga sängfötter i ljus björk. Med fötterna får sängen en höjd på ca 59 centimeter. Det finns två fasthetsgrader att välja mellan: medel och hård.

Fördelar

 • Känns lyxig
 • Hög komfort
 • Hög kvalitet
 • Lågt pris
 • Fyra avlastande fjäderskikt
 • Dubbla fjädersystem i både mellan- och bottenmadrass
 • Två lager ventilerande stoppning av jute-latex
 • Testvinnare
 • Skandinavisk design
 • Perfekt stöd oavsett sovställning och kroppsbyggnad
 • Går att välja mellan två fasthetsgrader

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Höjd: 59 cm inkl ben
 • Benens höjd: 10 cm
 • Valbar fasthetsgrad: Medel, hård

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare budgetklassen: Siesta sängpaket, kontinentalsäng med förvaring 5-zons pocket (Grå) – billig kontinentalsäng

Det här är ett prisvärt sängpaket som innehåller allt du behöver, och inte minst en riktigt bekväm kontinentalsäng. Den här sängen erbjuder inte bara hög komfort, utan den är även praktisk. Ca pris 11 600 kr.

billigaste kontinentalsängen i vårt test

I detta smarta sängpaket får du en sänggavel, fotgavel och en kontinentalsäng med praktisk och generös förvaring under båda sängarna. Här finns ett påkostat 5-zons pocketfjädersystem och en 6 centimeter hög bäddmadrass i polyeter. Det här är en högkvalitativ säng, med snygg och stilren design som erbjuder hög komfort med högkvalitativt, dubbelfjädrande resårsystem av bonell/pocket – och praktisk förvaring.

Bäddmadrassen har luftkanaler som ger en god cirkulation när du sover. Bäddmadrassen har en avtagbar klädsel som kan kemtvättas. Sängen finns med tre olika hårdheter: medium/medium, medium/fast eller fast/fast.

Fördelar

 • Prisvärt sängpaket
 • Hög komfort
 • Praktisk förvaring
 • Påkostat 5-zonz pocketfjädersystem
 • 6 centimeter hög bäddmadrass
 • Hög kvalitet
 • Snygg och stilren design
 • Dubbelfjädrande resårsystem av bonell/pocket
 • Bäddmadrass med luftkanaler

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Bredd: 160 eller 180 cm
 • Längd: 200 cm
 • Höjd: 58 cm
 • Bäddmadrass höjd: 6 cm
 • Benhöjd: 5 cm
 • Sänggavelns höjd: 125 cm
 • Tyg: 100 procent polyester

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare budgetklassen: Tällberg kontinentalsäng 120 cm inkl gavel Särna – billig och bra kontinentalsäng


Det här är en riktigt vacker och modern kontinentalsäng som ger ett lyxigt intryck i sovrummet, samtidigt som den erbjuder hög komfort. Ca pris 13 000 kr.

billig och bra kontinentalsäng

Denna högkvalitativa och vackra säng kan du anpassa efter din egen smak: du kan få den i valfritt polyester- eller sammetstyg, och välja den hårdhet du vill ha på madrassen. Resårmadrassen är uppbyggd av pocketfjädrar på 13 centimeter, med fem komfortzoner som följer kroppens former. Den pikerade bäddmadrassen är uppbyggd av mikrofibervadd och kallskum.

Det här är en riktigt vacker säng som känns lyxig, men som samtidigt erbjuder riktigt hög komfort och ser till att du sover gott varje natt. Det här kan vara ett bra val för dig som söker en 120-säng, och som tycker att sängens utseende är lika viktigt som komforten.

Fördelar

 • Riktigt vacker
 • Ger ett lyxigt intryck
 • Hög komfort
 • Hög kvalitet
 • Valfritt polyester- eller sammetstyg
 • Möjlighet att välja hårdhet
 • Fem komfortzoner
 • Följer kroppens former

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Bredd: 120 cm
 • Längd: 200 cm
 • Höjd: 51 cm
 • Mått sänggavel: 120 x 10 x 125 cm

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare budgetklassen: BED Selected Comfort Kontinentalsäng – billig och bra kontinentalsäng

Att den här fina och prisvärda kontinentalsängen utmanar i budgetklassen beror främst på en sak: Komfort. Denna säng erbjuder nämligen en riktigt hög komfort, men har även flera andra fördelar. Ca pris 11 200 kr.

Det här är en säng med flera fördelar, men den största fördelen är komforten. Här finns två lager fjäder i höjd och mellanmadrassen består av en hög pocketfjäder, vilken är zonindelad för att ge en hög komfort. Vid axel/skuldra finns ett mjukare parti, och vid ländryggen finns ett mer stödjande parti. Sängen har dessutom en hel liggyta utan någon skarv.

En annan fördel är att både bäddmadrass och sängben ingår, vilket gör det mycket enklare då du inte behöver köpa till dessa saker. Från bredd 160 centimeter går det att välja delad fasthetsgrad, så att ena halvan av sängen har en fasthet och den andra halvan har en annan. Bäddmadrassen har ett överdrag som är avtagbart och tvättbart.

Fördelar

 • Hög komfort
 • Mycket prisvärd
 • Två lager fjäder i höjd
 • Zonindelad
 • Stödjande parti vid ländryggen
 • Hel liggyta utan någon skarv
 • Både bäddmadrass och sängben ingår
 • Bäddmadrass med avtagbart och tvättbart överdrag

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Bredd: 120, 160, 180 cm
 • Längd: 200 cm
 • Höjd: 42 cm exkl. ben och bäddmadrass

PRIS OCH INFORMATION:

 

Frågor och svar om kontinentalsängar

Hur ska en bra säng vara?

Ett bra knep för att kunna svara på denna fråga är genom att tänka på sängar du tyckt varit bekväma. Sov du som en gud i den jättemjuka hotellsängen? Eller kände du dig riktigt utvilad efter natten på den hårda sängen på kursgården? Detta kan ge dig en hint om vilken fasthet du behöver på din resårmadrass eller bäddmadrass. Självklart kan man alltid testa olika fastheter i en butik där de säljer sängar.

Blir du lätt varm när du sover?

Om du ofta vaknar svettig och har problem med att det blir varmt när du sover kan det vara värt att välja en ventilerande säng. Det finns flera olika typer av sängar med luftgenomflöde. Dessa kan göra det lättare för kroppen att transportera bort den onödiga värmen.

Vad kostar en bra säng?

Något som är otroligt viktigt att tänka på är budgeten. Du kan köpa en säng idag för allt mellan 1000 kr till 200 000 kr. Självklart kan det vara värt att kosta på en dyrare säng, men finns inte pengarna är det bästa att endast söka efter billigare sängar.

 

Innehållsförteckning
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar
Josefine Andersson

Jag heter Josefine Andersson, och jag älskar att testa olika produkter - och skriva om dem. Som förälder har jag stor erfarenhet av diverse barnprodukter och leksaker, men jag är även intresserad av hälsa och skönhet och många andra produkter.

Lämna en kommentar