Den bästa kockkniven ska leverera och vi har sett närmre på de bästa märkena och modellerna som har vunnit kockkniv bäst i test. Resultatet är ett urval av knivar med egenskaper som utmärker sig. Läs vår guide och välj den bästa kökskniven för dina behov i köket!
Lyx
9
Mellan
8.6
Budget
8.2
Du håller på med den där salladen men varenda liten tomat stannar vid små röda stjärtar – för att den där förslappade kniven vägrar ta sig igenom! Så du bestämmer dig. Det är dags att rusta upp knivförrådet! Alla behöver åtminstone EN riktigt bra kökskniv, inte bara för att det gör matlagningen förbaskat mycket roligare, det går bra mycket snabbare, ser snyggare ut och du slipper skvätt och söl! Med det sagt vill du ju lägga stålarna på rätt ställe och skaffa dig en kockkniv som är bäst i test (ja du är ju här)! Så bland japanska satakeknivar, maffiga knivblock och franska bistroblad tar vi nu en titt på årets skarpaste köksknivar 2024!
I KAI Shun Classic har vi knivlådans värsting tillika Hemfaktas vinnande kökskniv 2024! Sylvass och tålig, bestående av damaskusstål i 65 lager och givetvis handgjord. Här har du en kniv som behandlar råvaran till perfektion, dessutom är den både snygg och ligger perfekt i hand!
Våra experter har landat i sex kockknivar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.
I vårt test blev KAI Shun Classic Kockkniv från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Detta är en riktig värstingkniv! Handgjord i Damaskusstål som har en skärpa likt få. Den har blivit utsedd till bäst i test inte bara av oss, utan en hel drös andra från The Telegraph till Råd och Rön och det med rätta.
I sökandet efter den bästa kockkniven har vi gjort gedigen research, pratat med konsumenter, skannat labbtester och specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den kniv som är bäst från den som inte är det. När det kommer till kockknivar finns det en grej som är viktigare än allt annat; kvalitén på styckandet och hackandet! Kniven ska glida mjukt genom råvarorna, ligga gott i handen och får givetvis gärna se snygg ut. Med de sex kockknivar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.
Kockknivar är oumbärliga för både professionella kockar och matentusiaster. Att välja rätt kökskniv kan vara snårigt, eftersom det finns en mängd olika typer och märken att välja mellan. I denna köpguide kommer vi att ge dig information om de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper kockknivar.
Sammanfattningsvis är valet av kockknivar en personlig preferens baserad på dina behov och preferenser. Ta dig tid att prova olika knivar och överväga de faktorer som nämnts ovan för att hitta en kniv som passar dig bäst. En bra kockkniv kommer att vara ett värdefullt verktyg i ditt kök och göra matlagningen både enklare och roligare.
För det första kan det bli skador på knivarna: Diskmaskiner använder ofta höga vattentemperaturer och kraftfulla vattenstrålar för att rengöra tallrikar och bestick. Denna kombination av värme och tryck kan skada knivbladet och försämra dess skärpa över tid. Knivarna kan även bli repade eller deformeras om de kommer i kontakt med andra metallföremål i diskmaskinen. Att regelbundet utsätta knivarna för den hårda miljön i diskmaskinen kan påverka deras hållbarhet och livslängd. Knivbladen kan bli trubbiga och knivhandtagen kan förlora sin finish eller bli skadade. Om knivarna inte placeras ordentligt i diskmaskinen kan de dessutom glida eller sticka upp från bestickkorgen. Det kan vara farligt för dig eller någon annan som hanterar disken, eftersom man lätt kan skära sig om man råkar komma i kontakt med ett exponerat knivblad.
Det finns olika typer av slipverktyg att välja mellan, inklusive vässstål, slipstenar och elektriska knivslipare. Valet beror på personliga preferenser och erfarenhet. Innan du börjar slipa, rengör kniven noggrant för att avlägsna smuts och matrester. Torka den sedan ordentligt för att förhindra att den glider eller skadas under vässningen. Följ råden beroende på det slipverktyg du använder (tänk på att alltid slipa bort ifrån kroppen) och avsluta med att testa skärpan genom att försiktigt skära igenom en tomat eller något annat mjukt. Var försiktig och se till att ha kontroll över kniven under testet.
I vårt test blev KAI Shun Classic Kockkniv från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Detta är en riktig värstingkniv! Handgjord i Damaskusstål som har en skärpa likt få. Den har blivit utsedd till bäst i test inte bara av oss, utan en hel drös andra från The Telegraph till Råd och Rön och det med rätta.
Knappa in din adress så skickar vi dig de senaste uppdateringarna ⚡