1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i Test: Kockkniv – Japan till Frankrike, här är årets bästa kökskniv!
KAI-Shun-Classic-Kockkniv-20cm-basta-kockkniven-2023.jpg

Lyx

KAI Shun Classic Kockkniv 20cm bäst i test kökskniv

KAI Shun Classic 20cm

9

Mellan

Global G-2 Kockkniv 20cm prisvärd kockkniv

Global G-2  20cm

8.6

Budget

Victorinox Fibrox Kockkniv 19cm bästa budget kökskniv

Victorinox Fibrox 19cm

8.2

Inledning

Du håller på med den där salladen men varenda liten tomat stannar vid små röda stjärtar – för att den där förslappade kniven vägrar ta sig igenom! Så du bestämmer dig. Det är dags att rusta upp knivförrådet! Alla behöver åtminstone EN riktigt bra kökskniv, inte bara för att det gör matlagningen förbaskat mycket roligare, det går bra mycket snabbare, ser snyggare ut och du slipper skvätt och söl! Med det sagt vill du ju lägga stålarna på rätt ställe och skaffa dig en kockkniv som är bäst i test (ja du är ju här)! Så bland japanska satakeknivar, maffiga knivblock och franska bistroblad tar vi nu en titt på årets skarpaste köksknivar 2024!

I KAI Shun Classic har vi knivlådans värsting tillika Hemfaktas vinnande kökskniv 2024! Sylvass och tålig, bestående av damaskusstål i 65 lager och givetvis handgjord. Här har du en kniv som behandlar råvaran till perfektion, dessutom är den både snygg och ligger perfekt i hand!

Våra experter har landat i sex kockknivar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. 

I vårt test blev KAI Shun Classic Kockkniv från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Detta är en riktig värstingkniv! Handgjord i Damaskusstål som har en skärpa likt få. Den har blivit utsedd till bäst i test inte bara av oss, utan en hel drös andra från The Telegraph till Råd och Rön och det med rätta.

I sökandet efter den bästa kockkniven har vi gjort gedigen research, pratat med konsumenter, skannat labbtester och specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den kniv som är bäst från den som inte är det. När det kommer till kockknivar finns det en grej som är viktigare än allt annat; kvalitén på styckandet och hackandet! Kniven ska glida mjukt genom råvarorna, ligga gott i handen och får givetvis gärna se snygg ut. Med de sex kockknivar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

KAI Shun Classic 20cm – Bästa kockkniven [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
KAI Shun Classic Kockkniv 20cm bäst i test kökskniv

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Skärpa

10

Design

9

Användarvänlighet

9

Totalpoäng

Motivering: KAI Shun Classic Kockkniv 20cm får höga poäng för sin skärpa och design. Dess miljövänlighet och pris är konkurrenskraftiga, och den erbjuder en utmärkt användarupplevelse.

En riktig värsting bland japanska knivar som plockar hem pris efter pris! Pris ca. 2000 kr.

Här har vi knivlådans värsting tillika Hemfaktas vinnande kökskniv 2024! Sylvass och tålig, bestående av damaskusstål i 65 lager och givetvis handgjord. Här har du en kniv som behandlar råvaran till perfektion, dessutom är den både snygg och ligger perfekt i hand! Från den japanske knivmästaren Kai kommer den här otroliga kniven från knivmärket Shun. Med en inre kärna av så kallat V10-Goldstål är Kai Shun en oerhört skarp kniv. Samtliga Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet vilket gör varenda en unik, med sitt eget mönster i stålet som ger var kniv egen karaktär. Handtaget är designat i D-form enligt japansk tradition och tillverkat av Pakka-wood. Ur den här knivserien hittar du knivar för fågel, fisk, kött och grönsaker och knivarna hanterar varje råvara till perfektion. Den har blivit utsedd till bäst i test på flertalet sajter som både The Telegraph och Råd och Rön, och vi kan bara ställa oss i ledet!

 • Bladets längd: 20,5 cm
 • Handtag: Unikt japanskt D-format handtag
 • Material: Rost- och fläckbeständigt blad
 • Övriga egenskaper: Utmärkelsen “Bästa japanska kockkniv” hos Good House Keeping, Toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och Råd & Rön

Fördelar

 • Många användare är mycket nöjda med knivens skärpa och prestanda. De noterar att den håller sig vass under en längre tid, vilket gör den till en pålitlig kökskamrat.
 • Kniven anses vara välbalanserad och ligger bra i handen, vilket gör den enkel att använda för olika skäruppgifter.
 • En användare nämner att kniven passar perfekt i handen, vilket ökar användarkomforten och precisionen.

Nackdelar

 • Trots många recensioner nämner ingen användare något negativt om produkten.

Sammanfattning: För att sammanställa användarnas åsikter om Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm har vi granskat recensioner från flera källor, inklusive Cervera((Cervera, 2023-10-16)), Bagaren och Kocken((Bagaren och Kocken, 2023-10-16)) samt Shuns egen hemsida((Shun, 2023-10-16)). Antalet recensioner baserat på dessa källor är begränsat till de tillgängliga recensionerna, som sammanlagt närmare 100 stycken. Dessa recensioner ger en positiv bild av knivens skärpa, balans och användarvänlighet.

2

Yaxell Zen 20cm

Yaxell Zen Kockkniv 20cm bästa kockkniv design

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Skärpa

8

Design

9

Användarvänlighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Yaxell Zen Kockkniv 20cm imponerar med sin skärpa och hållbarhet. Dess pris är också konkurrenskraftigt med tanke på dess kvalitet och användarvänlighet.

Ursnygg, skarp och riktigt prisvärd japansk kockkniv! Pris ca. 1400 kr.

Även här har vi en riktig prisvinnare, utmärkt för både stora köttstycken och grönsaker! Yaxell Zen har faktiskt vunnit Aftonbladets stora knivtest fler år i rad och visst ser den härlig ut med sin robusta, handbankade egg? I 37 lager av rostfritt stål, 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan – som liksom Kai består av riktigt hårt VG-10 stål – är det en utmanare av rang. Under slipprocessen framträder det otroligt vackra Damaskus-mönstret där den övre delen av bladet bankas till på ett speciellt sätt för att sedan poleras spegelblankt. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett slittåligt träslag, och har dubbla högblanka nitar. Här får du grymt mycket kniv för stålarna även om den kostar några kronor!

 • Bladets längd: 19 cm
 • Handtag: Handtag av slittåligt träslag
 • Material: Kniv: Rostfritt stål, 37 lager stål, kärna av VG-10. Slip: Keramik.
 • Övriga egenskaper: Vacker Damaskering

Fördelar

 • Användarna är imponerade av knivens skärpa och prestanda. De beskriver den som “sjukt vass” och “världsklass” och noterar att den har revolutionerat deras matlagning.
 • Knivens design och estetik får positiva omdömen, och användare tycker att den är vacker och har en unik karaktär.
 • Många uppskattar också knivens balans och bekväma handtag, som passar både användare med medelstora och större händer.

Nackdelar

 • Det verkar inte finnas några tydliga nackdelar som användarna har nämnt i recensionerna.

Sammanfattning: För att sammanställa användarnas åsikter om Yaxell Zen 35500 Kockkniv har vi granskat recensioner från olika källor, inklusive Pricerunner((Pricerunner, 2023-10-17)) och Adde Lundbergs((Adde Lundbergs, 2023-10-17)). Antalet recensioner baserat på dessa källor är begränsat till de tillgängliga recensionerna, och vi har inte hittat några tydliga nackdelar i användarnas omdömen. Dessa recensioner ger en positiv bild av knivens skärpa, design och användarvänlighet.

3

Global G-2  20cm

Global G-2 Kockkniv 20cm prisvärd kockkniv

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Skärpa

8

Design

9

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Global G-2 Kockkniv 20cm erbjuder en utmärkt balans mellan pris och prestanda. Den är användarvänlig och och sitter på en skärpa till ett rimligt pris.

Med Global slår det aldrig fel, ett must-have för hemmakocken och till ett fördelaktigt pris! Pris ca. 1000 kr.

Global. Den folkkära kniven man alltid kan lita på! Ja Global har ju verkligen trätt in i hemmen som en kvalitativ knivtillverkare för ett mycket bra pris och blivit lite av en must-have för hemmakocken! G-2 är baskniven i Globalsortimentet och den kniv dom flesta köper först. Det är en allround-kniv som ligger stabilt och skönt i handen där du har god kontroll. Knivarna från Global är alla gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Dom är kända för att hålla skärpan, vara slitstarka, arbetsbesparande och snygga! Globalknivarna består av två utstansade handtagshalvor och ett valsat eller smitt blad. Delarna svetsas ihop och sedan fylls handtaget med sand. Vill du ha bra knivar men är osäker på vad som passar dig är Global en utmärkt start, ett tips är att köpa ett grundset. Dessa finns även i större omfång men med den här trean täcker du alla grundläggande hack- och skärbehov: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3309583

Så här tycker experterna om Global G-2 Kockkniv 20cm

Global behöver kanske inget expertutlåtande – med tanke på att dessa knivar vilar i var och varannan stjärnkocks hand. Men Edin Dzemat, tidigare lagkapten i Svenska kocklandslaget och vinnare Kockarnas kamp är en riktig Global ambassadör! Enligt honom är det här kökets viktigaste kniv, den går att använda till det mesta, från salladshuvuden till kött, fisk och rotsaker!

 • Bladets längd: 20 cm
 • Handtag: Handtaget består av två utstansade handtagshalvor, dessa svetsas ihop och sedan fylls handtaget med sand.
 • Material: VG10 Stål. (Samtliga gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18)
 • Övriga egenskaper: En allround-kniv som ligger stabilt och skönt i handen där du har god kontroll. Känd för att hålla skärpan

Fördelar

 • En allround-kniv: Många användare betonar Global G-2 kockknivs mångsidighet och förmåga att hantera olika uppgifter i köket, från att hacka grönsaker till att skära kött.
 • Utmärkt skärpa: Användare har uppskattat knivens skärpa och förmåga att hålla skärpan över tid. Detta gör den idealisk för precisionsarbete i köket.
 • Balanserad design: Knivens balanserade design har blivit omnämnd positivt av användare, vilket gör den lätt att hantera och kontrollera under användning.
 • Rostfritt stål: Många recensenter har noterat att kniven är tillverkad av rostfritt stål, vilket bidrar till dess hållbarhet och enkel rengöring.

Nackdelar

 • Kan vara dyr: En nackdel som några användare har påpekat är att Global G-2 kockkniv kan vara relativt dyr jämfört med andra alternativ på marknaden.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har vi granskat recensioner från olika källor, inklusive Prisjakt((Prisjakt, 2023-10-17)), KitchenTime((KitchenTime,2023-10-17)) och Cervera((Cervera, 2023-10-17)). Antalet recensioner som vi har baserat detta på är begränsat till de tillgängliga källorna. Detta ger en översikt av användarnas upplevelser med Global G-2 Kockkniv 20 cm, och det är viktigt att notera att kniven generellt har fått positiv feedback från användare med betoningen på dess allsidighet och skärpa.

4

Satake Kuro chopper 18 cm

Satake Kuro chopper 18 cm snygg kockkniv handgjord

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Skärpa

9

Design

8

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Satake Kuro Chopper är en imponerande kniv med hög hållbarhet och design. Dess pris är rimligt med tanke på dess prestanda.

En tjusig bjässe för den som vill hitta sin inre kock! Pris ca. 1000 kr.

Ah här har vi en köksyxa till duga! Från Satakes Kuro-serie hittar vi den här handgjorda, grovhammrade kniven med blad i 1.4116 stål som är processat 8 gånger vilket ger en otrolig hållbarhet. Det långa handtaget är gjort i bränt, polerat rosenträ och tillsammans med bladlängden på 18 centimeter kan man tänka sig att kniven skulle kännas tung – men tvärtom. I linje med den tjusiga, exklusiva looken levereras Satake Kuro chopper i en exklusiv presentask i trä.

 • Bladets längd: 18 cm
 • Handtag: Stabilt handtag i rosenträ
 • Material: 1.4116 stål, rosenträ
 • Övriga egenskaper: Handgjord kniv i toppkvalité, unik design

Fördelar

 • Många användare finner att den har en imponerande estetisk design och utför sitt arbete effektivt.
 • En del recensenter påpekar att choppern är särskilt användbar i köket och presterar väl i sina uppgifter.
 • Trots sin vikt och storlek märker flera användare att den är praktisk och kraftfull i användningen.
 • Användare noterar att Satake Kuro chopper är exceptionellt skicklig på att sabrera bubblor, vilket gör den till ett utmärkt verktyg för både öppning och skärning.

Nackdelar

 • En användare nämner att den är större och tyngre än förväntat, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive vassaknivar.se((Vassaknivar.se, 2023-10-17)) och Confident Living((Confident Living, 2023-10-17)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är begränsat till tillgängliga källor.

5

Victorinox Fibrox 19cm

Victorinox Fibrox Kockkniv 19cm bästa budget kökskniv

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Skärpa

7

Design

9

Användarvänlighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Victorinox Fibrox Kockkniv 19cm är en utmärkt budgetvänlig kniv som erbjuder enastående prestanda till ett överkomligt pris. Inte snyggast i köket, men grymt praktisk och lättanvänd!

Perfekt Allround-kniv för billig peng! Pris ca. 350 kr.

Ja här har vi en perfekt allroundkniv i rostfritt stål – för en billig peng! Den pallar dom flesta skäruppgifter och har blivit en favorit i krogköken. Lätt i handen, med bekvämt ergonomiskt handtag med matt, glidsäker yta och ett inbyggt fingerskydd för säker användning, är den hanterbar för alla. Knivbladet är enkelt att slipa och om du bara sliper då och då håller skärpan länge. Ett riktigt bra budgetval!

 • Bladets längd: 19 cm
 • Handtag: Termoplastiskt elastomer, i matt, glidsäker yta och inbyggt fingerskydd
 • Material: Rostfritt stål
 • Övriga egenskaper: Favorit i krogköken, hållbar och enkel att jobba med

Fördelar

 • Skarp och effektiv: Flera användare noterar knivens skärpa och förmågan att enkelt skära genom olika livsmedel. Den anses vara ett pålitligt verktyg i köket.
 • Bra värde för pengarna: Många användare uppskattar den höga kvaliteten hos Victorinox Fibrox Kockkniv i förhållande till dess pris. De anser att den erbjuder ett utmärkt värde för köksknivar.
 • Bekväm hantering: Knivens ergonomiska handtag ger en bekväm och säker grepp, vilket gör den lätt att använda även under längre tid.

Nackdelar

 • En användare nämner att knivens vassa eggar kräver försiktig hantering, (men detta gäller givetvis alla knivar).

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Vassaknivar.se((Vassaknivar.se, 2023-10-17)), Prisjakt.se((Prisjakt.se, 2023-10-17)) och Amazon((Amazon, 2023-10-17)). Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna. Dessa recensioner ger användbara insikter om Victorinox Fibrox Kockknivens fördelar och nackdelar och är baserade på flera användares erfarenheter.

6

Fiskars Norr 20cm

Fiskars norr bästa kockkniv budget

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Skärpa

8

Design

8

Användarvänlighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Fiskars Norr Fransk Kockkniv 20cm är prisvärd och presterar bra inom sitt prisområde. Dess design och prestanda gör det till ett bra val för köksentusiaster.

Hejdå Japan, hallå franska köket! Pris ca. 550 kr.

Sist ut i testet släpper vi allt vad Japan heter och rör oss till någon härlig fransk bistro! Här har vi en en kockkniv av hög kvalitet från fiskars, med kraftigt blad och rejäl storlek utan att för den delen kosta skjortan. Det är en allround-kniv som klarar det mesta av kökets utmaningar. I tyskt, rostfritt stål och handtag av norskt kebony-trä är den dessutom riktigt snygg och känns betydligt dyrare än sitt låga pris!

 • Bladets längd: 20 cm
 • Handtag: Handtag av norskt kebony-trä
 • Material: Kebont, molybden/vanadium stål
 • Övriga egenskaper: Ligger mycket bra i handen

Fördelar

 • Skarpa och effektiva: Användare har kommenterat att Fiskars Norr-knivarna är skarpa och skär igenom olika livsmedel med lätthet. De anses vara effektiva verktyg i köket.
 • Bra kvalitet: Många användare är nöjda med knivarnas kvalitet och hållbarhet. De upplever att de får bra värde för pengarna.
 • Ergonomiskt designade: Knivarnas ergonomiska design gör dem lätta att hantera och ger en bra greppkänsla.
 • Storlek: Användare har noterat att storleken på Fiskars Norr-knivarna är lämplig för olika användningsändamål i köket.

Nackdelar

 • En användare nämner att kanterna på handtagets sidor kunde vara mjukare och att skarven mellan de två träsidorna och bladet känns något vass.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Clas Ohlson((Clas Ohlson, 2023-10-17)), Pricerunner((Pricerunner, 2023-10-17)) och Nordic nest((Nordic nest, 2023-10-17)). Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna. Dessa recensioner ger användbara insikter om Fiskars Norr-knivarnas fördelar och nackdelar och är baserade på flera användares erfarenheter.

Köpguide kockkniv

Kockknivar är oumbärliga för både professionella kockar och matentusiaster. Att välja rätt kökskniv kan vara snårigt, eftersom det finns en mängd olika typer och märken att välja mellan. I denna köpguide kommer vi att ge dig information om de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper kockknivar.

 1. Knivtyper: Det finns olika typer av kockknivar som är utformade för olika ändamål. Här är några av de vanligaste typerna:
 • Kockkniv (chef’s knife): Detta är den mest mångsidiga kniven och bör finnas i varje kök. Den har en bred, vinklad klinga och kan användas för att hacka, skiva och tärna alla typer av ingredienser.
 • Santoku-kniv: Denna japanska kniv är liknande en kockkniv, men har en rakare klinga och är lättare. Den är särskilt bra för att skära grönsaker.
 • Brödkniv: Denna kniv har en tandad klinga som gör det enkelt att skära genom bröd och bakverk utan att krossa dem.
 • Skalkniv: En mindre kniv med en rak klinga, perfekt för att skala och snida mindre grönsaker och frukter.
 1. Klingans material: Kockknivar är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål, kolstål eller en kombination av båda. Rostfritt stål är hållbart och kräver mindre underhåll, medan kolstål är känt för att behålla en skarp egg längre. Det är en personlig preferens vilket material du föredrar, men kom ihåg att kolstål kan rosta om det inte tas om hand ordentligt.
 2. Greppet: Greppet är viktigt för att säkerställa att du har full kontroll över kniven. Välj en kniv med ett grepp som känns bekvämt i din hand och ger dig stabilitet när du skär. Många kockknivar har handtag tillverkade av trä, plast eller rostfritt stål. Prova att hålla i olika knivar för att hitta en som passar dig bäst.
 3. Vikten: Vikten påverkar hur en kniv känns i handen och hur lätt den är att använda. Vissa föredrar tunga knivar som ger extra kraft vid skärningen, medan andra föredrar lättare knivar för ökad manövrerbarhet. Återigen är det en personlig preferens, så prova olika vikter för att se vilken typ du föredrar.
 4. Underhåll och skärphållning: För att hålla dina kockknivar i toppskick är det viktigt att veta hur man underhåller dem. Vissa knivar kräver regelbunden bryning eller slipning för att behålla skärpan, medan andra kan vara mer underhållsfria. Kontrollera tillverkarens rekommendationer för underhåll innan du köper en kniv.
 5. Budget: Kockknivar kan variera mycket i pris, och det är viktigt att hitta en som passar din budget. Bestäm hur mycket du är villig att spendera och leta efter knivar inom den prisklassen. Kom ihåg att kvaliteten ofta korrelerar med priset, så det kan vara värt att investera lite extra i en högkvalitativ kniv som kommer att hålla länge.

Sammanfattningsvis är valet av kockknivar en personlig preferens baserad på dina behov och preferenser. Ta dig tid att prova olika knivar och överväga de faktorer som nämnts ovan för att hitta en kniv som passar dig bäst. En bra kockkniv kommer att vara ett värdefullt verktyg i ditt kök och göra matlagningen både enklare och roligare.

Frågor och svar om kockknivar

För det första kan det bli skador på knivarna: Diskmaskiner använder ofta höga vattentemperaturer och kraftfulla vattenstrålar för att rengöra tallrikar och bestick. Denna kombination av värme och tryck kan skada knivbladet och försämra dess skärpa över tid. Knivarna kan även bli repade eller deformeras om de kommer i kontakt med andra metallföremål i diskmaskinen. Att regelbundet utsätta knivarna för den hårda miljön i diskmaskinen kan påverka deras hållbarhet och livslängd. Knivbladen kan bli trubbiga och knivhandtagen kan förlora sin finish eller bli skadade. Om knivarna inte placeras ordentligt i diskmaskinen kan de dessutom glida eller sticka upp från bestickkorgen. Det kan vara farligt för dig eller någon annan som hanterar disken, eftersom man lätt kan skära sig om man råkar komma i kontakt med ett exponerat knivblad.

Det finns olika typer av slipverktyg att välja mellan, inklusive vässstål, slipstenar och elektriska knivslipare. Valet beror på personliga preferenser och erfarenhet. Innan du börjar slipa, rengör kniven noggrant för att avlägsna smuts och matrester. Torka den sedan ordentligt för att förhindra att den glider eller skadas under vässningen. Följ råden beroende på det slipverktyg du använder (tänk på att alltid slipa bort ifrån kroppen) och avsluta med att testa skärpan genom att försiktigt skära igenom en tomat eller något annat mjukt. Var försiktig och se till att ha kontroll över kniven under testet.

I vårt test blev KAI Shun Classic Kockkniv från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Detta är en riktig värstingkniv! Handgjord i Damaskusstål som har en skärpa likt få. Den har blivit utsedd till bäst i test inte bara av oss, utan en hel drös andra från The Telegraph till Råd och Rön och det med rätta.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser