1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Kettlebells – Värdens bästa träningsredskap!
Bast-i-test-Kettlebell-Casall-adjustable-e1680268065939.jpg

Lyx

Bäst i test Kettlebell Casall adjustable

Casall PRF adjustable 5-14 kg

9

Mellan

prisvärda kettlebells

Iron Gym Kettlebell

8

Budget

billiga kettlebells

FitNord Kettlebell

7.2

Inledning

Så vad ska man egentligen ha i sitt hemmagym? Hur är det smartast och bäst för kroppen att träna? Vilka redskap stärker musklerna i hela kroppen, är smidiga och mångsidiga och kan tryckas in lite varstans, från yoga till crossfit? Jo: Kettlebells. Världens bästa grej för hemmagymmet, ett helt outstanding träningsredskap att ha hemma om du frågar mig! (Och det gör du ju eftersom du är här). Med en kettlebell kan du göra alla möjliga övningar för att ge kroppen lite extra motstånd: ökad styrka, balans, kondition och flexibilitet. Dom finns dessutom i många olika vikter, vilket gör att du kan variera din träning efter personliga behov och målsättningar – Vare sig du ska upp på podiet som bodybuilder eller om du bara vill att kroppen din ska kännas lite starkare. Lösningen stavas: KETTLEBELLS!

Våra experter har köttat på gymmet och landat i sex prima kettlebells i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten! Är du i full gång med att snickra ihop det där hemmagymmet? Då kan du ju kolla våra andra Bäst i Test för träningsmaskiner! Kanske en spinningcykel? Eller ett löpband?

Att köpa Kettlebells är en investering och vän du kan leva med länge! Ja ni är såna där kompisar som förlänger livet på varandra. I vårt test blev Casall Adjustable Kettlebell från kategorin Lyx testvinnare, tack vare att det är alla viktklasser du behöver – i en och samma kettlebell! Dessutom har den bra grepp, är snygg och prisvärd!

I jakten på den bästa kettlebellen har vi gjort gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den som är bäst från den som inte är det.

När det gäller Kettlebells är material, grepp och stabilitet en grundbult, men även pris är givetvis något vi tittar extra på, och kettlebellsen vi presenterar ovan är samtliga pålitliga lirare som lever upp till kraven! Med de sex kettlebells vi tagit fram känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Casall PRF adjustable 5-14 kg – Bästa Kettlebell [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test Kettlebell Casall adjustable

Lyx

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Design och Användarvänlighet

10

Funktionalitet

9

Materialkvalitet

9

Totalpoäng

Motivering: Casall PRF adjustable Kettlebell är en innovation på marknaden med sin justerbara vikt. Dess användarvänliga design och högkvalitativa material gör den till en mångsidig och hållbar produkt för alla träningsnivåer.

Alla vikter i en – kan det bli smidigare?! Pris fr. 1400 kr. (One size)

Ja oftast när det kommer till kettlebells så vill man ju ha några olika vikter för olika ändamål. Tänk vilken dröm om alla vikter var samlade i en?! Känns det inte helt givet egentligen? Jo men såklart, och här var vi puddingen. Casall adjustable 5-14KG! Helt ny innovation på kettlebellmarknaden vänner, med 5 olika vikter i en och samma kettlebell (5kg, 7kg, 9kg, 11kg och 14kg). Tänk på allt smart med den här: du sparar plats, det är enkel att ta med sig, du kan göra alla möjliga övningar osv!

Vikter (kg)

 • One size, 5-14 kg
 • Material: Aluminium, stål, järn, ABS plast, termoplast
 • Väldigt bra kvalitet
 • Stabil bas
2

Eleiko Competition Kettlebell

Eleiko-Competition-Kettlebell-8kg_bast-i-test-e1680268294928.jpg

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Design och Användarvänlighet

9

Funktionalitet

9

Materialkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Eleiko Competition Kettlebell erbjuder en komplett serie med olika vikter och är väl anpassad för seriös träning. Dess robusta design och materialkvalitet gör den till ett utmärkt val för avancerade användare.

Komplett serie av hög kvalitet baserad på det ryska originalsystemet! Pris fr. 1200 kr. (8 kg)

Eleiko Competition Kettlebell är utmanaren till årets kettlebell bäst i test i premiumklassen eftersom den är en riktigt bra produkt med bra design i enlighet med det ryska originalsystemet. Här får du dubbelhandsgrepp i alla viktklasser och en bred, stabil bas. Träna till max med denna kompletta serie som sträcker sig från 4 kg hela vägen upp till 56 kg. Dessa kettlebells är tillverkade i gjutjärn av bra kvalitet med stark ytbehandling som tål lite hårdare tag. Men tänk på att dom inte har någon dämpning, så skippa fiskbensparketten och marmorgolvet!

Vikter (kg)

 • 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 32, 40, 48, 56
 • Många viktklasser
 • Vikter och greppdiameter baserade på det ryska originalsystemet
 • Stabil design
3

Iron Gym Kettlebell

prisvärda kettlebells

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Design och Användarvänlighet

8

Funktionalitet

7

Materialkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Iron Gym Kettlebell är prisvärd och erbjuder en god kvalitet för hemmagymmet. Dess breda handtag och stabila design gör den lämplig för en mängd olika övningar.

Klassisk kettlebell i god kvalitet till ett förmånligt pris! Pris fr. 500 kr. (8 kg)

.                       

Iron Gym Kettlebell är vinnaren i mellanklassen för att det är en riktigt bra produkt som du kan använda hemma eller på gymmet för att träna kroppens alla muskelgrupper. Njut av ett smidigt träningspass med det breda handtaget som tillåter tvåhandsfattning och en plan undersida för stabilitet. Eftersom de erbjuder vikter på 4, 8, 12 och 16 kg kan du utforma ett varierat träningsprogram. Denna väldesignade och hållbara kettlebell har även ett vinylöverdrag som skyddar golvet.

Vikter (kg)

 • 4, 8, 12, 16
 • Smart design
 • Vinylöverdrag för att skydda golvet
 • Plan undersida
4

Eleiko Kettlebell

bästa kettlebells

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Design och Användarvänlighet

8

Funktionalitet

8

Materialkvalitet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Eleiko Kettlebell är en robust och pålitlig produkt, men kan sakna några av de användarvänliga funktionerna som Iron Gym erbjuder. Dess hållbara design gör den dock till ett bra val för frekvent användning.

Klassisk design som tål hårda tag med bred och platt bas! Pris fr. 450 kr. (8 kg)


Serien Eleiko Kettlebell är en farlig utmanare i detta kettlebell test med väldigt hög kvalitet och klassiska dimensioner baserade på det ryska originalsystemet för att ge utövaren optimala förutsättningar. Elekio erbjuder dig dubbelhandsgrepp på alla storlekar och ett utbud av vikter från 4 kg upp till 56 kg. Eleikos kettlebells är detta det perfekta valet för den som vill ha ett komplett kettlebells sett som kan tillgodose alla träningsbehov på hemmaplan. Dom har dock ingen dämpning, vilket kan vara bra att tänka på, exempelvis i val av underlag.

Vikter (kg)

 • 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 32, 40, 48, 56
 • Tålig ytbehandling
 • Design baserad på det ryska originalsystemet
 • Dubbelhandsgrepp på alla storlekar
5

FitNord Kettlebell

billiga kettlebells

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Design och Användarvänlighet

7

Funktionalitet

6

Materialkvalitet

7.2

Totalpoäng

Motivering: FitNord Kettlebell är en utmärkt budgetvänlig produkt, erbjudande många viktalternativ och en estetisk design. Även om materialet inte är i högsta kvalitet, ger den bra valuta för pengarna.

Snygga kettlebells i gjutjärn i extra många storlekar och väldigt bra pris! Pris fr. 300 kr. (8 kg)

Bäst kettlebell i budgetklassen är FitNord Kettlebell på grund av denna serie av kettlebells i gjutjärn erbjuds till ett otroligt bra pris. Detta träningsredskap är snyggt designat med ett svartmålat handtag och en vinylbeläggning som hjälper dig att undvika repor när du använder redskapet inomhus. Tack vare det breda utbudet av vikter, som inkluderar kettlebells 14 kg, kettlebells 20 kg och kettlebells 24 kg, kan alla män och kvinnor träna muskelgrupper från topp till tå på ett väldigt effektivt sätt.

Vikter (kg)

2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 28, 32, 36, 40

 • Väldigt bra pris
 • Snygg vinylbeläggning
 • Extra många storlekar
6

Titan Life Gym Kettlebell

kettlebell billig

Budget

Utmanare

10

Pris

5

Hållbarhet/Miljö

6

Design och Användarvänlighet

6

Funktionalitet

5

Materialkvalitet

6.4

Totalpoäng

Motivering: Titan Life Gym Kettlebell erbjuder ett mycket lågt pris och är idealisk för nybörjare eller de med en begränsad budget. Dess enklare konstruktion och materialval reflekterar priset, men den är fortfarande ett bra instegsalternativ.

Smart produkt till väldigt lågt pris tack vare den unika designen! Pris fr. 200 kr. (8 kg)

Utmanaren i budgetklassen erbjuder ett väldigt långt pris tack vare att Titan Life Gym Kettlebell tillverkas i hållbar vinyl istället för gjutjärn, som annars är det klassiska materialet. För att göra denna kettlebell extra smidig att träna med hemma har de skapat ett alternativ som är väldigt skonsamt mot plånboken utan att kompromissa på kvaliteten. Bäst kettlebell när man vill betala så lite som möjligt.

Vikter (kg)

4, 6, 8, 10, 12

 • Smart och kostnadseffektiv design
 • Hållbar produkt
 • Utvecklad för hemmagymmet

Köpguide för kettlebell

Läs igenom dessa korta punkter så vet du vad som är viktigt att tänka på när man köper kettlebells. Det finns billiga kettlebells, mjuka kettlebells, klassiska varianter och olika dimensioner och designelement att ta hänsyn till.

Vikter

Kettlebells kommer i olika viktklasser som kan sträcka sig från 4 kg hela vägen upp till 56 kilo. Om man planerar att samla på sig en rad olika kettlebells för olika övningar och nivåer kan det vara en god idé att välja en produktlinje som erbjuder många olika vikter. Variera din träning med kettlebells 14 kg, kettlebells 20 kg, kettlebells 24 kg, och så vidare.

Ytbehandling

Eftersom kettlebells tillverkas i gjutjärn är det många tillverkare som kompletterar med en tålig ytbehandling för att skydda golv mot repor.

Design

Välj en kettlebell med brett handtag och platt undersida för optimal stabilitet och effektivitet. Breda handtag innebär att du kan välja mellan enhands- och tvåhandsfattning utefter eget behov.

Olika dimensioner

Vissa kettlebells sett tillverkas i enlighet med det ryska originalsystemet som definierar vikt och greppdiameter. Dessa kettlebells tenderar att upprätthålla Internationell tävlingsstandard.

Material

De allra flesta kettlebells tillverkas i gjutjärn men det finns också billiga kettlebells som tillverkas i hållbar vinyl och mjuk kettlebell. Årets bästa kettlebell är tillverkad i gjutjärn av bra kvalitet med stark ytbehandling.

Hemfaktas test av årets bästa kettlebells – vi listar 6 modeller 

Vad är årets Kettlebell bäst i test? Oslagbara Casall adjustable Kettlebell. Men utmanaren, Eleiko Competition Kettlebell, förtjänar också en stund i rampljuset. Sammanlagt har vi valt ut 6 modeller, med tre vinnare och tre utmanare i följande klasser: Premiumklassen, Mellanklassen och Budgetklassen.

Testvinnaren i mellanklassen är Iron Gym Kettlebell, utmanad av Eleiko Kettlebell som designats enligt det ryska originalsystemet. Sedan kan du köpa billiga kettlebells om budgeten är snäv och då rekommenderar vi FitNord Kettlebell (vinnare) eller Titan Life Gym Kettlebell (utmanare). Detta kettlebells test har ett väldigt tydligt upplägg för att göra det riktigt enkelt för dig att hitta den produkt som är ultimat för just dig.

 

Vanliga frågor och svar om kettlebells

Casall Adjustable Kettlebell är bäst i test! All-in-one-kettlebellen som sparar plats är ta mej tusan en av dom smartaste innovationerna på länge! Andra vinnare i vårt kettlebell test är Iron Gym Kettlebell och FitNord Kettlebell.

En kettlebell swing tränar framförallt höftpartiet, låren och bålen, vilket är våra största muskelgrupper.

En kettlebell är en tung kula med ett handtag som man använder som träningsredskap. Bra för styrketräning, flexibilitet, balans och kondition.

Kettlebells kommer i olika storlekar och vikter beroende på din styrka och träningsmetod. Variera gärna med olika tyngder för olika muskelgrupper och övningar.

Hitta din favoritprodukt i vårt kettlebell test och välj mellan våra rekommenderade återförsäljare för en smidig och trygg transaktion. Då får du också bäst pris möjligt.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser