Kettlebells Bäst i Test – Bästa kettlebells 2022 blev Casall Competition

Kettlebells är en av de bästa investeringarna man kan göra för att utöka hemmagymmet eller se till att man får ett så bra träningspass som möjligt på gymmet. Män och kvinnor i alla storlekar använder kettlebells för att träna sina viktigaste muskelgrupper för ökad styrka, balans, kondition och flexibilitet. Ett kettlebells sett består av många olika storlekar/vikter, vilket gör att man kan variera sin träning utefter sina personliga behov och målsättningar. Perfekt för de som vill komma i form.

Kettlebells tar ingen plats, de är lätta att ta med sig och även lätta att gömma undan när man inte använder dem. I detta kettlebells test har vi lyft fram årets bästa kettlebells. Läs vidare för att ta reda på vad som är viktigast att tänka på när man köper kettlebells och se vinnaren i årets kettlebell bäst i test. Nu är det dags att ta steget mot en hälsosammare och friskare kropp!

Köpguide för kettlebell

Läs igenom dessa korta punkter så vet du vad som är viktigt att tänka på när man köper kettlebells. Det finns billiga kettlebells, mjuka kettlebells, klassiska varianter och olika dimensioner och designelement att ta hänsyn till.

Vikter

Kettlebells kommer i olika viktklasser som kan sträcka sig från 4 kg hela vägen upp till 56 kilo. Om man planerar att samla på sig en rad olika kettlebells för olika övningar och nivåer kan det vara en god idé att välja en produktlinje som erbjuder många olika vikter. Variera din träning med kettlebells 14 kg, kettlebells 20 kg, kettlebells 24 kg, och så vidare.

Ytbehandling

Eftersom kettlebells tillverkas i gjutjärn är det många tillverkare som kompletterar med en tålig ytbehandling för att skydda golv mot repor.

Design

Välj en kettlebell med brett handtag och platt undersida för optimal stabilitet och effektivitet. Breda handtag innebär att du kan välja mellan enhands- och tvåhandsfattning utefter eget behov.

Olika dimensioner

Vissa kettlebells sett tillverkas i enlighet med det ryska originalsystemet som definierar vikt och greppdiameter. Dessa kettlebells tenderar att upprätthålla Internationell tävlingsstandard.

Material

De allra flesta kettlebells tillverkas i gjutjärn men det finns också billiga kettlebells som tillverkas i hållbar vinyl och mjuk kettlebell. Årets bästa kettlebell är tillverkad i gjutjärn av bra kvalitet med stark ytbehandling.

Hemfaktas test av årets bästa kettlebells – vi listar 6 modeller 

Vad är årets Kettlebell bäst i test? Oslagbara Casall Competition Kettlebell. Men utmanaren, Eleiko Competition Kettlebell, förtjänar också en stund i rampljuset. Sammanlagt har vi valt ut 6 modeller, med tre vinnare och tre utmanare i följande klasser: Premiumklassen, Mellanklassen och Budgetklassen.

Testvinnaren i mellanklassen är Iron Gym Kettlebell, utmanad av Eleiko Kettlebell som designats enligt det ryska originalsystemet. Sedan kan du köpa billiga kettlebells om budgeten är snäv och då rekommenderar vi FitNord Kettlebell (vinnare) eller Titan Life Gym Kettlebell (utmanare). Detta kettlebells test har ett väldigt tydligt upplägg för att göra det riktigt enkelt för dig att hitta den produkt som är ultimat för just dig.

 

Testvinnare i Premiumklassen: Casall Pro Competition Kettlebell – Bästa Kettlebell

Oslagbar kvalitet med form och dimension enligt internationell tävlingsstandarder, ca. 1150:- för 8 kg

Kettlebells test

 

Casall Competition Kettlebell är årets kettlebell bäst i test på grund av att det är ett fantastisk träningsredskap som är helt fritt från defekter och ojämna partier. Denna produkt tillverkas av Casall i en speciell gjutningsprocess med järn av toppkvalitet för att säkerställa att du får den bästa träningsupplevelsen möjligt. Precis som namnet föreslår är denna kettlebell tillverkad i enlighet med internationella tävlingsstandarder.

Här får du en stabil och väldesignad kettlebell i många olika storlekar som passar perfekt för både enhands- och tvåhandsfattning. Vi rekommenderar Casall Competition Kettlebell för alla som vill investera i hemmagymmet för att uppnå optimala resultat eftersom det utan tvekan är årets bästa kettlebell.

Fördelar

 • Internationell tävlingsstandard
 • Väldigt bra kvalitet
 • Stabil bas

Nackdelar

 • Premiumpris

Vikter (kg)

 • 6, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40

 

Rekommenderad återförsäljare

 

Utmanare i Premiumklassen:  Eleiko Competition Kettlebell

Komplett serie av hög kvalitet baserad på det ryska originalsystemet, ca. 1 000:- för 8 kg

Kettlebell test

Eleiko Competition Kettlebell är utmanaren till årets kettlebell bäst i test i premiumklassen eftersom den är en riktigt bra produkt med bra design i enlighet med det ryska originalsystemet. Här får du dubbelhandsgrepp i alla viktklasser och en bred, stabil bas. Träna till max med denna kompletta serie som sträcker sig från 4 kg hela vägen upp till 56 kg. Dessa kettlebells är tillverkade i gjutjärn av bra kvalitet med stark ytbehandling som tål lite hårdare tag.

 

Fördelar

 • Många viktklasser
 • Vikter och greppdiameter baserade på det ryska originalsystemet
 • Stabil design

Nackdelar

 • Ingen dämpning

Vikter (kg)

 • 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 32, 40, 48, 56

Rekommenderad återförsäljare

 

Testvinnare i Mellanklassen: Iron Gym Kettlebell – prisvärd kettlebell

Klassisk kettlebell i god kvalitet till ett förmånligt pris, ca. 400:- för 8 kg

 

prisvärda kettlebells

 

Iron Gym Kettlebell är vinnaren i mellanklassen för att det är en riktigt bra produkt som du kan använda hemma eller på gymmet för att träna kroppens alla muskelgrupper. Njut av ett smidigt träningspass med det breda handtaget som tillåter tvåhandsfattning och en plan undersida för stabilitet. Eftersom de erbjuder vikter på 4, 8, 12 och 16 kg kan du utforma ett varierat träningsprogram. Denna väldesignade och hållbara kettlebell har även ett vinylöverdrag som skyddar golvet.

Fördelar

 • Smart design
 • Vinylöverdrag för att skydda golvet
 • Plan undersida

Nackdelar

 • Max. vikt på 16 kg

Vikter (kg)

 • 4, 8, 12, 16

Rekommenderad återförsäljare

 

Utmanare i Mellanklassen: Eleiko Kettlebell

Klassisk design som tål hårda tag med bred och platt bas, ca. 450:- för 8 kg

bästa kettlebells

Serien Eleiko Kettlebell är en farlig utmanare i detta kettlebell test med väldigt hög kvalitet och klassiska dimensioner baserade på det ryska originalsystemet för att ge utövaren optimala förutsättningar. Elekio erbjuder dig dubbelhandsgrepp på alla storlekar och ett utbud av vikter från 4 kg upp till 56 kg. Eleikos kettlebells är detta det perfekta valet för den som vill ha ett komplett kettlebells sett som kan tillgodose alla träningsbehov på hemmaplan.

Fördelar

 • Tålig ytbehandling
 • Design baserad på det ryska originalsystemet
 • Dubbelhandsgrepp på alla storlekar

Nackdelar

 • Ingen dämpning

Vikter (kg)

 • 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 32, 40, 48, 56

Rekommenderad återförsäljare

 

 

Testvinnare i Budgetklassen: FitNord Kettlebell

Snygga kettlebells i gjutjärn i extra många storlekar och väldigt bra pris, ca. 400:- för 8 kg

billiga kettlebells

Bäst kettlebell i budgetklassen är FitNord Kettlebell på grund av denna serie av kettlebells i gjutjärn erbjuds till ett otroligt bra pris. Detta träningsredskap är snyggt designat med ett svartmålat handtag och en vinylbeläggning som hjälper dig att undvika repor när du använder redskapet inomhus. Tack vare det breda utbudet av vikter, som inkluderar kettlebells 14 kg, kettlebells 20 kg och kettlebells 24 kg, kan alla män och kvinnor träna muskelgrupper från topp till tå på ett väldigt effektivt sätt.

 

Fördelar

 • Väldigt bra pris
 • Snygg vinylbeläggning
 • Extra många storlekar

 Nackdelar

 • Max. vikt på 40 kg

Vikter (kg)

2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 28, 32, 36, 40

Rekommenderad återförsäljare 

 

Utmanare i Budgetklassen: Titan Life Gym Kettlebell – billig kettlebell för nybörjare

Smart produkt till väldigt lågt pris tack vare den unika designen, ca. 230:- för 8 kg

kettlebell

Utmanaren i budgetklassen erbjuder ett väldigt långt pris tack vare att Titan Life Gym Kettlebell tillverkas i hållbar vinyl istället för gjutjärn, som annars är det klassiska materialet. För att göra denna kettlebell extra smidig att träna med hemma har de skapat ett alternativ som är väldigt skonsamt mot plånboken utan att kompromissa på kvaliteten. Bäst kettlebell när man vill betala så lite som möjligt.

 

Fördelar

 • Smart och kostnadseffektiv design
 • Hållbar produkt
 • Utvecklad för hemmagymmet

Nackdelar

 • Tillverkad i vinyl, ej gjutjärn

Vikter (kg)

4, 6, 8, 10, 12

Rekommenderad återförsäljare 

Vanliga frågor och svar om kettlebells

Vilka kettlebells är bäst?

Casall Competition Kettlebell är bäst i test. Andra vinnare i vårt kettlebell test är Iron Gym Kettlebell och FitNord Kettlebell.

Vad tränar kettlebell swing?

En kettlebell swing tränar framförallt höftpartiet, låren och bålen, vilket är våra största muskelgrupper.

Vad är kettlebell?

En kettlebell är en tung kula med ett handtag som man använder som träningsredskap. Bra för styrketräning, flexibilitet, balans och kondition.

Hur tung kettlebell ska jag ha?

Kettlebells kommer i olika storlekar och vikter beroende på din styrka och träningsmetod. Variera gärna med olika tyngder för olika muskelgrupper och övningar.

Var kan jag köpa kettlebells?

Hitta din favoritprodukt i vårt kettlebell test och välj mellan våra rekommenderade återförsäljare för en smidig och trygg transaktion. Då får du också bäst pris möjligt.

Kettlebells Bäst i Test 2022 – Hemfaktas lista

 • Testvinnare i Premiumklassen: Casall Pro Competition Kettlebell – Bästa Kettlebell
 • Utmanare i Premiumklassen:  Eleiko Competition Kettlebell
 • Testvinnare i Mellanklassen: Iron Gym Kettlebell – prisvärd kettlebell
 • Utmanare i Mellanklassen: Eleiko Kettlebell
 • Testvinnare i Budgetklassen: FitNord Kettlebell
 • Utmanare i Budgetklassen: Titan Life Gym Kettlebell – billig kettlebell för nybörjare
Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

Lämna en kommentar