1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Kalcium – Skelettets nyckelkomponenet!
Skarmavbild-2023-08-21-kl.-16.42.12.jpg

Lyx

Healthwell kalcium 1000 90 kaps kosttillskott bästa

Healthwell kalcium 1000

8.4

Mellan

Great Earth Cal-Mag 600-300 mg 120 tabletter veganskt kalcium

Great Earth Cal-Mag 600

9

Budget

Weightworld Kalcium, Magnesium & Zink billig kalcium

Weightworld Kalcium,Magnesium & Zink

9.2

Inledning

Har du koll på ditt kalcium? Dum fråga kanske, vem “har koll” på sitt kalcium – men nog kan effekterna av en kalciumbrist få en att vakna och undra vad det är frågan om! Hur kommer kalciumbristen till uttryck då och varför behöver man just kalcium? Tja, det är ju lite av skelettets VIP (mycket viktiga mineral) som hjälper musklerna att orka. Från benstyrka till hjärthälsa! Rätt tillskott kan nämligen göra underverk för välmåendet och vi har grävt djupt bland vitaminer, mineraler och mystiska etiketter för att nu kunna presentera årets bästa kalciumtillskott! Så är du redo att boosta kroppen med kalciumens magi? Då kickar vi igång!

Våra experter har landat i sju D-vitamintillskott i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Men du, vill du kanske fylla på med fler kosttillskott? Kolla bland annat in vårt bäst i test om Kollagen för att ge huden och lederna spänst! Eller vårt bäst i test om Omega 3 för att få hjärnan och hjärtat i trim!

I vårt test blev Weightworld Kalcium, Magnesium & Zink testvinnare. Detta kalciumtillskott erbjuder inte bara ett oslagbart pris utan också en rad certifieringar som gör det till ett hållbart och miljövänligt val. Och sen innehåller den ju också otroliga vitaminer och mineraler som ger kroppen vad den behöver på ett effektivt vis!

I jakten på den bästa kalcium har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den kalciumprodukt som är bäst från den som inte är det. När det gäller kalcium är såklart innehåll, renhet och effekt det vi tittar på först, men även andra tillskott, pris och miljöpåverkan är med och avgör i vårt test.

Med de sex kalciumprodukter vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Healthwell kalcium 1000 90 kaps

hem-fakta-bast-i-test-logo
Healthwell kalcium 1000 90 kaps kosttillskott bästa

Lyx

Vinnare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Effektiv absorption (på grund av D-vitamin)

9

Dos per kapsel

9

Allmänna egenskaper (såsom kalciumcitrat-malat)

8.4

Totalpoäng

Motivering: Healthwell Kalcium 1000 erbjuder en hög dos kalcium med optimal absorption tack vare förstärkningen med vitamin D. Dock är priset lite på den högre sidan.

Maxade tabletter som enkelt tas upp av kroppen! Pris fr. 200 kr.

Med Healthwell Kalcium 1000 får du en ordentlig dos kalcium för att ge ben och muskler det stöd dom behöver! Det här är ett högdoserat tillskottet, förstärkt med vitamin D som ser till att kroppen effektivt tar till sig varje milligram. Den här formen av kalciumcitrat-malat är prima för det är nämligen den form som kroppen tar upp lättast. Och att det här är ett kraftfullt och riktigt effektivt tillskott, till ett lite högre pris men enligt oss överkomligt för mängden nyttighet!

 • Storlek: 90 tabletter.
 • Innehåll: 4300 mg kalciumcitrat-malat per dos med en elementär mängd på 1000 mg.
 • Extra: Förstärkt med D-vitamin för optimal absorption.
 • Pris per tablett: 2,21 kr.
2

Holistic Kalcium 90 kaps

Holistic Kalcium 90 kaps organiskt kalcium

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Absorption

8

Dos per kapsel

9

Allmänna egenskaper (såsom vegetabiliska kapslar)

8.2

Totalpoäng

Motivering: Holistic Kalcium står ut med sin organiska och vegananpassade formula. Priset är överkomligt för kvaliteten.

Organiskt, kraftfullt och vegananpassat! Pris fr. 120 kr.

Holistic Kalcium har snabbt blivit mångas toppval när det gäller kosttillskott och kalciumtillskott inte minst. Här har du en organisk kalciumkälla i vegetabiliska kapslar vilka effektivt tas upp av kroppen (vi är inte ensamma om att tycka detta – flera bäst i test recensioner hyllar produkten). Många med oss gillar biotillgängligheten, vilket inte är förvånande med tanke på dom organiska mineralföreningarna. Dess pris på 1,66 kr per kapsel, med tanke på dess kvalitet, känns helt rimligt även om det ligger lite högre. Det här är ett kalciumtillskott som funkar prima för både vegetarianer och veganer vilket vi gillar skarpt. Sen kan man ju fundera på om Holistic inte kunde passat på att addera några extra vitaminer nu när dom ändå var på g, men å andra sidan – är det kalcium du letar efter så är det exakt vad du får här! Och du får du effektivt och organiskt.

 • Storlek: 90 kapslar
 • Innehåll: 800 mg kalcium per dos, från organiska källor (Kalciummalat och -citrat)
 • Ytterligare egenskap: Vegetabiliska kapslar, lämplig för veganer och vegetarianer
 • Pris per tablett: 1,66 kr
3

Great Earth Cal-Mag 600-300 mg 120 tabletter

Great Earth Cal-Mag 600-300 mg 120 tabletter veganskt kalcium

Mellan

Vinnare

10

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Vitamininnehåll (D och K)

9

Innehåll (kalcium och magnesium)

8

Allmänna egenskaper (såsom Portamins-systemet)

9

Totalpoäng

Motivering: Great Earth Cal-Mag sticker ut med sin veganska formula och överkomliga pris, samt det speciella upptagssystemet.

En vitamincocktail som gör hela jobbet! Pris fr. 100 kr.

Great Earth Cal-Mag! Även det ett återkommande märke när det kommer till våra kosttillskotts bäst i test. Här har vi en kombination av kalcium och magnesium som ger stöd för både benstomme och muskelfunktion. Dessutom ser magnesiumet till att parera både trötthet och utmattning! Här har du ett Portamins-system som säkerställer att alla viktiga mineraler tas upp optimalt i mag-tarm kanalen och aminosyrer som hjälper till att transportera mineralerna in i cellerna. Som en liten överraskning, innehåller dessa tabletter även gurkmejaextrakt! Med tillsatsen av vitamin D och K för att boosta effekten ytterligare, är detta ett toppval för dom som vill ge kroppen en härlig cocktail av det bästa. Plus, det är veganskt!

 • Storlek: 120 tabletter
 • Innehåll: Kalcium, Magnesium, Vitamin D, Vitamin K, gurkmejaextrakt.
 • Pris per tablett: 0,83 kr
 • Optimalt upptag: Tack vare Portamins-systemet
 • Diet: Veganskt
4

Core Calcium Complex+ 120 kaps

Core Calcium Complex+ 120 kaps prisvärt kalciumtillskott

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Vitamininnehåll (D och C)

7

Dos per kapsel

9

Allmänna egenskaper

8.4

Totalpoäng

Motivering: Core Calcium Complex+ är en komplett lösning med ett mycket överkomligt pris och utmärkt blandning av kalcium och vitaminer.

Så mycket kvalitativt kalcium för stålarna och en riktig användarfavorit! Pris fr. 120 kr.

Ah, Core Calcium Complex+! Detta kalciumtillskott är imponerande med sin blandning av kalciumcitrat och kalciumkarbonat. Ja och det känns verkligen som en komplett lösning Core har fått till här: både vitamin D och C finns i kapseln, vilket maximerar upptaget av kalcium. Här får du dessutom mycket för stålarna, priset känns otroligt schysst med tanke på produktens kvalitet och det är väl kanske därför så många gillar det här kalciumtillskottet. Vi har skannat och hittat genomgående positiva recensioner och nu kommer vi med en till! Ett verkligt bra val för den som vill stärka benhälsan. Och ja, den har redan uppmärksammats av andra testplatser som det bästa kalciumtillskottet på marknaden!

 • Storlek: 120 kapslar
 • Innehåll: Kalciumcitrat och -karbonat, vitamin D och C
 • Dosering: 400 mg
 • Pris per dos: 0,99 kr
5

Weightworld Kalcium, Magnesium & Zink – 400 Tabletter – Bästa kalciumtabletterna 2023!

Weightworld Kalcium, Magnesium & Zink billig kalcium

Budget

Vinnare

10

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

9

Vitamininnehåll

8

Dos per kapsel

9

Allmänna egenskaper

9.2

Totalpoäng

Motivering: Weightworld Kalcium erbjuder exceptionellt värde för pengarna med en burk som varar över ett år och många certifieringar.

Kalcium, magnesium och zink för ett helt år! Pris fr. 250 kr.

   .                         

Först ut i budgetklassen har vi WeightWorlds Kalcium med Magnesium & Zink! Den här liraren till kosttillskott sticker ut i mängden (och det är riktigt rosat både här i Sverige och internationellt). Här har du inte bara kalcium, utan en hel cocktail av vitala näringsämnen; inklusive magnesium, zink och till och med koppar. Det här tillskottet ser inte bara till att dina ben och muskler mår som dom ska, utan boostar även immunförsvaret. Och låt oss prata om mängden (ja du kanske reagerade på att priset på 250 pix var högt för att ligga i budgetklassen, men vänta bara): en burk räcker för ett helt år! Här får du hela 400 tabletter för dom där 250 kronorna, mer än så för stålarna tror jag är svårfunnet. Och certifikationerna; vegansk, glutenfri och GMO-fri. Kvaliteten här är svårslagen. Och med en 90-dagars nöjdhetsgaranti blir det ju basically omöjligt att säga nej.

 • Storlek: 400 tabletter (räcker över 1 år)
 • Innehåll: Kalciumkarbonat (500 mg per kapsel), Magnesium, Zink, Koppar, Vitamin-K, D-vitamin & K-2
 • Pris per tablett: Ca 0,63 kr
 • Certifikationer: Vegansk, Glutenfri, GMP-certifierad, GMO-fri
 • Garanti: 90 dagars nöjdhetsgaranti
6

Elexir Pharma Kalcium Magnesium 120 Tabletter

Elexir Pharma Kalcium Magnesium 120 Tabletter

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Vitamininnehåll (D3, K2)

9

Innehåll (kalcium, magnesium, gurkmejaextrakt)

9

Allmänna egenskaper

8.8

Totalpoäng

Motivering: Elexir Pharma erbjuder en balanserad blandning av kalcium och magnesium samt gurkmejaextrakt till ett mycket överkomligt pris.

Kalcium & magnesium – den ultimata kombinationen för både muskler och skelett! Pris fr. 90 kr.

Elexir Pharma har verkligen hajat vikten av balanserade mineraler! Här har du en härlig kombo av kalcium, vitamin D3, K2 och magnesium som tillsammans tar hand om både benstomme och muskelfunktion. Lägg till det kraftfulla gurkmejaextraktet C3 complex® (med hela 95% curcuminoider och Bioperin, som boostar upptaget) så kan vi väl enas om att det väntar haktapp! Många pratar om balansen mellan kalcium och magnesium, och detta tillskott har verkligen hittat rätt. Så, behöver man den ultimata kombinationen för både muskler och skelett, är Elexirs variant svårslagen. Här har du några välinvesterade 90 kronor, speciellt med tanke på innehållets kvalitet.

 • Innehåll: Kalcium, vitamin D3, K2, magnesium, gurkmejaextrakt (C3 complex®), Bioperin
 • Dosering: 2 tabletter dagligen (Pris per dos: 1,50 kr)
 • Förpackningsstorlek: 120 tabletter
 • Egenskaper: Glutenfri, Laktosfri
 • Varumärke: Elexir Pharma

Köpguide Kalcium

Kalcium är inte bara ett av dom mest välkända mineralerna, det är också kritiskt för kroppens skelett- och muskelfunktion. Men hur vet du vilket kalciumtillskott som passar just dig? Här har du vår guide för att hitta rätt i kalciumdjungeln!


Varför ska man ta kalciumtillskott?

 • Skelett och tänder: Majoriteten av kalciumet i vår kropp lagras i skelett och tänder. Ett kontinuerligt intag hjälper till att upprätthålla starka ben och förebygga benskörhet.
 • Muskel- och nervfunktion: Kalcium är viktigt för att musklerna ska fungera korrekt och hjälper till med signalöverföring i nervsystemet.

Vem bör äta kalciumtillskott?

 • Äldre individer: Benmassan minskar med åldern, vilket ökar risken för benskörhet.
 • Veganska eller mjölkfria dieter: De som undviker mejeriprodukter kan ha svårt att få tillräckligt med kalcium från kosten.
 • Postmenopausala kvinnor: De är i större riskzonen för benskörhet och kan dra nytta av extra kalcium.

Vad finns det för olika former av kalciumtillskott?

 • Kalciumkarbonat: Vanligast och har högst kalciuminnehåll men kräver magsyra för absorption. Bäst att ta med måltid.
 • Kalciumcitrat: Absorberas lätt och behöver inte tas med mat.

Vad bör jag tänka på när jag väljer kalciumtillskott?

 • Mängd kalcium: Kolla innehållet. De flesta vuxna behöver ca 1000-1300mg kalcium dagligen, inklusive det de får från mat.
 • Andra ingredienser: Många tillskott inkluderar vitamin D, vilket hjälper till med kalciumupptaget.
 • Fyllnadsmedel och allergener: Läs etiketten för att undvika oönskade tillsatser eller allergener.

Kalcium och interaktion med andra mediciner:

Vissa mediciner kan påverka kalciumupptaget eller hur kroppen använder kalcium. Konsultera en läkare innan du påbörjar ett kalciumtillskott, särskilt om du redan tar mediciner.


Kostkällor till kalcium:

Förutom tillskott kan du också få kalcium från mat som mejeriprodukter, gröna bladgrönsaker, nötter och frön, samt berikade produkter.


 

Avslutningsvis! Att välja rätt kalciumtillskott handlar om att förstå dina personliga behov och veta vad du ska leta efter. Se till att du får rätt mängd kalcium varje dag för att stödja ditt välbefinnande och hålla skelettet starkt. Och kom ihåg, konsultera alltid en läkare eller nutritionist innan du gör några större förändringar i din kost!

Frågor och svar om Kalcium

Jo Kalcium är en mineral som är nödvändig för många av kroppens funktioner. Framförallt för att bygga och upprätthålla starka ben och tänder. Dessutom är kalcium viktigt för muskelkontraktion, blodets förmåga att koagulera och för att hjärtat ska kunna slå ordentligt. Om man inte får i sig tillräckligt med kalcium kan det leda till sköra ben och ökad risk för benskörhet senare i livet.

Mjölkprodukter såsom mjölk, yoghurt och ost är dom mest kända källorna till kalcium. Men även i gröna bladgrönsaker (som broccoli, grönkål och spenat), mandel, sesamfrön, tofu och sardiner och vissa typer av bröd och spannmål, kan också dom vara berikade med kalcium.

Dagsbehovet av kalcium kan variera beroende på ålder, kön och andra individuella faktorer. Generellt sett rekommenderas vuxna att få i sig omkring 1000-1300 mg kalcium dagligen. Barn, tonåringar i tillväxtfasen och äldre kan behöva mer. Det är bäst att konsultera en näringsexpert eller läkare för att fastställa ditt personliga behov av kalcium.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser