1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: IPL-Hårborttagning – Bli hårfri snabbt, smärtfritt och långvarigt!
Braun-Silk-expert-5-IPL-PL5159-BASTA-IPL.jpg

Lyx

Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 bäst i test hårborttagning permanent

Braun Silk-expert 5

9.2

Mellan

IPL-haarfjerner-Iviskin-G3-1-1024×1024.jpg

Iviskin G3

8.2

Budget

MandySkin Mandy IPL 2.0 Black IPL Hårborttagare bäst i test budget ipl

MandySkin 2.0

8

Inledning

Jasså du är också trött på att raka dig? Finns roligare saker att göra visst? Och visst vore det skönt att bara skippa alltihop helt, låta håret leva! (Obs, jag vet att det är dött, jag vill bara make a point!) Men är det ändå så att du sitter inne på oönskad hårväxt och inte riktigt fyllts av energin för att krossa normen, ja då är tipset från coachen IPL! En sjudundrans fiffig pryl och enligt oss det absolut bästa hårborttagningsmedlet. Smärtfritt, snabbt, effektivt och skonsamt i jämförelse med både vaxning, laser, hårborttagningskräm och epilering. Ja, det är faktiskt helt toppen. Så nu drar vi ett streck över oönskad hårväxt och välkomnar juryns resultat av årets bästa IPL-Maskiner!

I Braun Silk-expert 5 IPL har vi en IPL-maskin som håller vad den lovar! (Vi har faktiskt varit lite oeniga kring vilken av Braun och Philips Lumea IPL Prestige som är bäst, både gör verkligen jobbet med bravur). Men denna IPL-enhet är imponerande effektiv, med långvariga resultat som håller upp till 6 månader. SkinPro 2.0-sensor justerar automatiskt ljusintensiteten för att matcha din hudton, vilket gör den säker att använda över hela kroppen. Till skillnad från Lumeas 4, lyxklassens utmanare, så har Braun Silk-expert 5 10 intensitetsnivåer och 2 känslighetsnivåer, som gör den perfekt för att behandla både mindre känsliga områden och mer känsliga såsom ansiktet och armhålorna. Användarvänligheten förstärks av dom klara instruktionerna, vilket gör denna produkt lätt att använda även för nybörjare och många tycker att användarvänligheten när det kommer till Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 är snäppet vassare än utmanaren Philips Lumea IPL Prestige nedan, så även vi!

Våra experter har landat i sex IPL-maskiner i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Du förresten, är du ändå en epilator-förespråkare? Kolla då in vårt bäst i test om epilatorer!

I vårt test blev Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 testvinnare. Den tar hem priset på grund av sin grymt höga effektivitet, bra hållbarhet och användarvänliga tillbehör.

I jakten på den bästa IPL-Hårborttagaren har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den maskin som är bäst från den som inte är det. När det gäller IPL-maskiner är såklart effektiviteten av hårreducerandet en avgörande faktor, men sen tillkommer det såklart användarvänlighet, pris och funktionsbredd! 

Med de sex IPL-Hårborttagarna vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 – Bästa IPL-Hårborttagning 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 bäst i test hårborttagning permanent

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

10

Användarvänlighet

9

Tillbehör/Specifikationer

9.2

Totalpoäng

Motivering: Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 tar hem priset som testvinnare med hög poäng på grund av sin höga effektivitet, bra hållbarhet och användarvänliga tillbehör.

I Braun Silk-expert 5 IPL har vi en IPL-maskin som håller vad den lovar! (Vi har faktiskt varit lite oeniga kring vilken av Braun och Philips Lumea IPL Prestige som är bäst, både gör verkligen jobbet med bravur). Men denna IPL-enhet är imponerande effektiv, med långvariga resultat som håller upp till 6 månader. SkinPro 2.0-sensor justerar automatiskt ljusintensiteten för att matcha din hudton, vilket gör den säker att använda över hela kroppen. Till skillnad från Lumeas 4, lyxklassens utmanare, så har Braun Silk-expert 5 10 intensitetsnivåer och 2 känslighetsnivåer, som gör den perfekt för att behandla både mindre känsliga områden och mer känsliga såsom ansiktet och armhålorna. Användarvänligheten förstärks av dom klara instruktionerna, vilket gör denna produkt lätt att använda även för nybörjare och många tycker att användarvänligheten när det kommer till Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 är snäppet vassare än utmanaren Philips Lumea IPL Prestige nedan, så även vi! Den är nämligen något smidigare och nättare i sin form, men utöver det tycker vi det är ganska hugget som stucket om vi ska vara helt ärliga!

 • Kan användas på känsliga hudområden (armhålor/bikinilinjer): Ja
 • Anpassad för borttagning av ansiktshår: Ja
 • Antal pulseringar: 125
 • Sensor som känner av hudtyp: Ja
 • Uppladdningsbar: Nej
 • Sladdlös: Nej

Fördelar

 • Många användare lyfter fram produktens effektivitet i att permanent minska hår tillväxt på olika kroppsdelar, inklusive ben och armhålor.
 • Användarvänlighet är en annan punkt som får beröm. Apparaten anpassar sig till hudton och är lätt att använda, enligt flera recensenter.
 • Tidsbesparing och bekvämlighet hemma jämförs positivt med salongbehandlingar, vilket är en vinst för upptagna föräldrar eller de med begränsad tillgänglighet till professionella behandlingar.
 • Vissa användare uppskattar även att behandlingen är smärtfri och inte orsakar hudirritation.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns är att apparaten kan kännas lite varm vid användning på vissa områden, även om det generellt inte beskrivs som problematiskt.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Current Body((Current Body, 2023-10-06)) och Brauns egen hemsida((Braun, 2023-10-06)). Användarrecensioner pekar överlag på att produkten är enkel att använda och effektiv för att minska hårväxt.

2

Philips Lumea Prestige BRI947

Philips-Lumea-IPL-Harborttagare-Bast-i-test-scaled.jpg

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Användarvänlighet

10

Tillbehör/Specifikationer

9

Totalpoäng

Motivering: Philips Lumea IPL Prestige är en stark utmanare, med samma höga effektivitet och användarvänlighet.

Den kostar lite grann, men här har vi en IPL-Maskin som verkligen funkar. Maskinen skannar av din hud och väljer styrka utefter din hudton, sen placerar du bara munstycket mot huden du vill behandla och låter ljuset pulsera tills hela området fått ta den av ljusimpulserna. Efter första behandlingen väntar du två veckor och det är tvåveckorsintervaller du kör under behandlingens fyra första tillfällen. Efter första tillfället är det ingen stor skillnad, men redan efter andra gången kommer håret ut glesare och mjukare. Efter dom fyra första behandlingarna är håret i princip helt borta (och dom små, små ställen där det trots allt växer nåt strå kan nog snarare handla om att man ibland missar några punkter när man behandlar). Härifrån behöver du bara använda maskinen var åttonde vecka. Inget hår, ingen irriterad hud av rakning, inga inåtväxande hårstrån! Det enda minuset är att den ibland överhettas och då måste man vänta en stund innan man kan börja igen (detta känns inte, IPL:en pausar sig själv när den når detta stadie), så ett tips är att inte ta hela kroppen i samma svep. Du har tre olika munstycken beroende på vilken del av kroppen du vill behandla.

 • Kan användas på känsliga hudområden (armhålor/bikinilinjer): Ja, tack vare smarta tillbehör (olika munstycken för olika delar av kroppen)
 • Anpassad för borttagning av ansiktshår: Ja
 • Antal pulseringar: Varierar
 • Sensor som känner av hudtyp: Ja
 • Uppladdningsbar: Ja
 • Sladdlös: Ja
 • Medföljande tillbehör: 4 behandlingsfönster för olika delar av kroppen samt ansiktet, bruksanvisning, adapter, resefodral

Fördelar

 • Många användare upplever att håret växer långsammare och tunnare efter bara några behandlingar, vilket pekar på produktens effektivitet.
 • En frekvent återkommande fördel är maskinens enkla användning, vilket gör det lätt att sköta behandlingen hemma.
 • Användare uppskattar appen som påminner om när det är dags för nästa behandling och beskriver den som “användbar” och “hjälpsam”.
 • En del recensenter menar att produkten ger valuta för pengarna, framför allt i jämförelse med dyra salongbehandlingar.

Nackdelar

 • Det finns rapporter om att maskinen inte är lika effektiv på alla områden av kroppen; exempelvis tycker några att den inte är lika effektiv på ansiktshår, men detta kan bero på att hårstråna är för ljusa och fjuniga.
 • Vissa kan även uppleva att produkten är i dyraste laget, vi tycker dock att den är mycket prisvärd för resultaten!

Sammanfattning: För att ge en rättvisande bild av Philips Lumea har vi hämtat recensioner från Elgiganten((Elgiganten, 2023-10-06)), Current Body((Current Body, 2023-10-06)) samt direkt från Philips egen hemsida((Philips, 2023-10-04)). Användarrecensioner pekar överlag på att produkten är enkel att använda och effektiv för att minska hårväxt.

3

Iviskin G3

IPL-haarfjerner-Iviskin-G3-1-1024×1024.jpg

Mellan

Vinnare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

8

Användarvänlighet

7

Tillbehör/Specifikationer

8.2

Totalpoäng

Motivering: IVISKIN G3 IPL hårborttagare är en stark mittklassmaskin med utmärkt pris och hållbarhet, som gillas av användarna.

IVISKIN G3 IPL-hårborttagare har glidit upp som en favorit på marknaden. Med 5 ljuspulsnivåer, kan du anpassa behandlingen till min specifika hud och hårstruktur, vilket gör processen mer effektiv och skräddarsydd på samma vis som lyxklassens deltagare – men för en smärre summa pengar. Den unika IceShield™-funktionen är särskilt framstående, då den kyler huden under ljuspulsbehandlingen, vilket gör det till en mycket mer behaglig upplevelse än många andra IPL-enheter. Med hela 900.000 ljuspulser och en förväntad livslängd på hela 20 år och dessutom med 100% nöjdhetsgaranti känner man att IVISKIN har gott självförtroende i sin produkt, vilket givetvis skapar trovärdighet hos användarna. Till skillnad från sina konkurrenter ovan känns den dock lite plastig och är något högljudd, men för priset tycker vi det är fullt rimligt.

 • Kan användas på känsliga hudområden (armhålor/bikinilinjer): Ja
 • Anpassad för borttagning av ansiktshår: Ja
 • Antal pulseringar: 900 000 ljuspulser, 5,5 J/cm2-energinivå.
 • Sensor som känner av hudtyp: Ej angivet, men du kan justera styrkan
 • Uppladdningsbar: Ja
 • Sladdlös: Ja
 • Övrigt: 100%-nöjd garanti. Unik IceShield™-funktion.

Fördelar

 • Behaglig kylande effekt direkt efter ljuspulsering
 • Prisvär

Nackdelar

 • Högljudd, något plastig

Sammanfattning: För att ge en rättvisande bild av produkten hämtar vi recensioner från flera sidor, i detta fall är recensionerna begränsade och dom har inte funnits att hitta online. Dock är IVISKIN G3 IPL-hårborttagare framröstad som bäst i test av både, Testjakt.seGetfitness.se & Konsumentmagasinet.se och vi finner därmed ett stort förtroende för produkten kvalitet.

4

Silk’n Motion 350K

Silk'n Motion 350K bästa IPL prisvärd

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

9

Användarvänlighet

7

Extra Funktioner

7.8

Totalpoäng

Motivering: Silk’n Motion är en solid och pålitlig IPL-enhet. Dess förmåga att anpassa sig till alla hudtyper och dess lätthanterliga design gör den till en bra investering.

Silk’n Motion IPL är mellanklassens utmanare och det för att den både är effektiv och väldigt enkel. Detta hem-IPL-system erbjuder en bekväm och säker lösning för hårborttagning likväl som sina konkurrenter ovan, automatiskt ljuspulssystem och ergonomisk design. Här har du 350 000 ljuspulser och 3 säkerhetssensorer. Silk’n Motion IPL har även ett så kallat Auto Energy Adjust System som gör att du kan använda enheten även på en mörkare hudton. Touch&Glide-teknologin gör hårborttagningen snabba och smidig. Resultatet blir långvarigt och du har dessutom en fin garanti om du mot förmodan inte skulle bli nöjd!

 • Kan användas på känsliga hudområden (armhålor/bikinilinjer): Ja
 • Anpassad för borttagning av ansiktshår: Ja
 • Antal pulseringar: 350 000 pulser
 • Sensor som känner av hudtyp: Ja
 • Uppladdningsbar: Nej
 • Sladdlös: Nej
 • Övrigt: Förpackningen innehåller: Multivoltsadapter, Rengöringsduk, Användarmanual, Intyg på garanti

Fördelar

 • Flera användare upplever behandlingen som helt smärtfri och beskriver enbart en svag känsla av värme på huden.
 • Många nämner att Silk’n Motion är enkelt att använda och att behandlingarna går snabbt att utföra.
 • Vissa recensenter tycker att förpackningen och designen av produkten känns lyxig och välgjord, vilket ger ett professionellt intryck.
 • En del användare som har mörkare hår och ljusare hudtoner nämner att de ser snabba och effektiva resultat.

Nackdelar

 • Vissa användare påpekar att det kan vara svårt att hålla koll på vilka hudområden som redan har behandlats, vilket kan leda till ojämnt resultat.
 • En del recensenter finner ljusflänsen från enheten vara för stark, och använder därför solglasögon under behandlingen för att skydda ögonen.

Sammanfattning: För att ge en så objektiv bild som möjligt hämtar vi recensioner från flera källor. I detta fall är recensionerna begränsade till Silk’n:s egen hemsida((Silk’n, 2023-10-05)) samt Current Body((Current Body, 2023-10-06)).

5

MandySkin Mandy IPL 2.0

MandySkin Mandy IPL 2.0 Black IPL Hårborttagare bäst i test budget ipl

Budget

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

9

Användarvänlighet

7

Extra Funktioner

8

Totalpoäng

Motivering: Mandy IPL 2.0 erbjuder en prisvärd lösning för IPL-behandling hemma. Även om det kräver mer frekvent användning, levererar den ett fint resultat.

Vinnaren i budgetklassen heter Mandy IPL 2.0 och även det är en IPL-Maskin som funkar prima. Denna maskin måste användas mer frekvent, en gång i veckan dom första 12 veckorna – till skillnad från exempelvis vinnaren som bara kräver en behandling var åttonde vecka efter dom fyra första. Men å andra sidan är den betydligt billigare, och för det kan man ju lägga lite extra arbete på att få bort det där håret. Processen är enkel och standard med inbyggd hudsensor som automatiskt stoppar ljuspulseringen om din hudton är för mörk, vilket ger en extra säkerhetsåtgärd. Efter bara 3-4 behandlingar märks minskningen av hår, och efter 12 behandlingar är det riktigt bra. Det tar ca 20 minuter per tillfälle, vilket är något längre än vinnarna, men fortfarande ett snabbt och smidigt sätt att bli av med oönskad hårväxt! 

 • Kan användas på känsliga hudområden (armhålor/bikinilinjer): Ja
 • Anpassad för borttagning av ansiktshår: Ja
 • Antal pulseringar: Upp till 100 blixtar per minut och ett större blixtfönster
 • Sensor som känner av hudtyp: Ja, samt automatiskt stopp vid för mörk hudton
 • Uppladdningsbar: Nej
 • Sladdlös: Nej, men lång strömkabel ingår
 • Övrigt: Nöjd kund-garanti

Fördelar

 • Majoriteten av användarna har haft en positiv erfarenhet och är nöjda med de resultat de ser efter några veckors användning.
 • Vissa upplever att enheten är mycket användarvänlig, tack vare det automatiska läget som ställer in intensitetsnivå och aktiverar blixten utan manuell inblandning.
 • Flera recensenter nämner att de har märkt en påtaglig minskning i hårväxt efter regelbunden användning.
 • En del användare lyfter fram att Mandy 2.0 IPL är effektiv även för intimområden som bikinilinjen.

Nackdelar

 • Det finns recensioner som nämner att produkten inte har gett de önskade resultaten, även efter flera veckors användning.
 • Enligt en kundtjänstuppgift fungerar produkten bäst på mörkare hårtyper, vilket gör den mindre lämplig för personer med ljusare hår som rött och grått. Detta gäller dock dom flesta IPL-maskiner.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från MandySkins egen hemsida((Mandyskin, 2023-10-05)) och Lyko.se((Lyko, 2023-10-06)). Eftersom antalet källor är begränsat, bör detta beaktas. Recensionerna inkluderar ett brett spektrum av användarupplevelser, vilket ger en balanserad inblick i produktens styrkor och svagheter.

6

Comforth IPL

COMFORTH IPL bra och billig ipl hårborttagning

Budget

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

9

Användarvänlighet

7

Extra Funktioner

7.8

Totalpoäng

Motivering: Ett bra och effektivt budgetalternativ med nöjdhetsgaranti och nätt, smidig design!

Sist ut i testet har vi Comforth IPL som imponerar med sin enkelhet och effektivitet för hemmabruk, och det till ett lågt pris. Även här har vi smidig och smärtfri permanent hårborttagning som ger märkbara resultat inom bara några veckor. Efter en månad har hårväxten minskat avsevärt. Den fungerar också på alla kroppsdelar, inklusive ansiktet, vilket ger användaren en stor flexibilitet. Här har du fem styrkenivåer som anpassas efter dina individuella behov, 90-dagars nöjdhetsgaranti, och en nätt, smidig och ja – snygg design! Denna enhet levererar 600 000 ljusimpulser och har en förväntad livslängd på över 10 år. Ett riktigt bra budgetalternativ! OBS: Här används skyddsglasögon som givetvis kommer i förpackningen.

Under de 2 – 3 första veckorna såg jag inte några resultat alls, så jag var lite skeptisk, men efter den 4:e veckan har hårväxten uppenbart minskat. Jag behöver fortfarande raka mig och plocka, men inte alls lika mycket som tidigare. Förväntar mig bättre resultat längre fram i behandlingsförloppet.En fantastisk maskin! Har inte rakat mig på 4+ veckor från första behandlingen, där jag rakade mig och använde lasern 1 – 2 gånger i veckan i 4 veckor.” – Ingrid A, verifierad användare hos Comforth.

 • Kan användas på känsliga hudområden (armhålor/bikinilinjer): Ja
 • Anpassad för borttagning av ansiktshår: Ja
 • Antal pulseringar: 600 000 ljusimpulser
 • Sensor som känner av hudtyp: Olika nivåer beroende på hudton finns beskrivna i manualen
 • Uppladdningsbar: Nej
 • Sladdlös: Nej
 • Övrigt: Ingår: 1 Comforth IPL, 1 nätkabel, 1 detaljerad bruksanvisning på svenska, 1 par skyddsglasögon, Bonus: 90 dagars utökad 100 % nöjdhetsgaranti

Fördelar

 • Många användare uppskattar den snabba och problemfria leveransen, vilket tyder på en pålitlig service från Comforth.
 • Användarna tycker att produkten är smidig att använda, vilket gör det enkelt att införliva i en vanlig skönhetsrutin.
 • Ett antal recensenter noterar positiva effekter på hårväxthastigheten efter att ha använt produkten, vilket talar för dess effektivitet.
 • Förpackningens design får beröm för att vara snygg och inbjudande, vilket bidrar till en lyxig känsla.

Nackdelar

 • Det finns recensioner som är skeptiska till produktens effekt, men samtliga av dessa har prövat produkten under en kortare tid än rekommenderat.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Comforth IPL har inkluderat recensioner från Comforths egen hemsida((Comforth, 2023-10-05)) och Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-06)). Trots de begränsade källorna är feedbacken genomgående positiv, vilket indikerar att produkten har många styrkor men att oberoende verifiering kan vara till nytta för att ge en mer balanserad bild.

Köpguide 

Innan du köper en IPL-hårborttagningsmaskin (Intense Pulsed Light), finns det några viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du får en enhet som passar dina specifika behov och livsstil. Här är några steg du kan följa när du letar efter rätt IPL-enhet för hemmabruk:

 1. Känn till din hudtyp och hårfärg: IPL-tekniken fungerar bäst på mörka hårstrån mot en ljus hudton. Detta beror på att ljuset från IPL-enheten letar efter pigmentet (färgen) i håret, vilket det sedan använder för att förstöra hårsäckarna. Om du har mycket ljus eller grått hår, eller mycket mörk hud, kan IPL kansjke inte vara det mest effektiva hårborttagningsalternativet för dig.
 2. Pris: IPL-maskiner varierar stort i pris, så det är viktigt att sätta en budget innan du börjar shoppa. Tänk dock på att billigare enheter kanske inte är lika effektiva, så det kan vara värt att investera i en högkvalitativ maskin.
 3. Märke och modell: Gör lite research om olika märken och modeller. Vissa märken kan ha bättre rykte när det gäller hållbarhet och effektivitet. Läs recensioner för att få en uppfattning om vad andra konsumenter tycker om produkten.
 4. Livslängd: Kolla hur många ljuspulser (flashes) produkten har. Ju fler pulser, desto längre livslängd har produkten. Några enheter har även utbytbara lampor, vilket kan förlänga livslängden ännu mer.
 5. Behandlingsområden: Vissa IPL-enheter är mer lämpade för specifika områden av kroppen. Så om du planerar att använda enheten på flera olika områden, till exempel ansikte och ben, se till att välja en enhet som är lämplig för både större och mindre områden.
 6. Komfort och säkerhet: Vissa IPL-maskiner har inbyggda funktioner för att göra behandlingen mer behaglig, som kylning eller olika intensitetsnivåer. Andra kan ha säkerhetsfunktioner som hudtonssensorer, som automatiskt anpassar ljusintensiteten baserat på din hudton.
 7. Tid: Tänk på att IPL-behandlingar tar tid och kräver tålamod. Du behöver oftast göra flera behandlingar under en period på flera veckor för att se bestående resultat. Dessutom tar varje behandling tid, beroende på storleken på det område du behandlar.

När du har funderat över dessa faktorer bör du ha en bättre uppfattning om vilken typ av IPL-hårborttagningsmaskin som bäst uppfyller dina behov och förväntningar. Kom ihåg att IPL inte är en permanent lösning för hårborttagning, men det kan markant minska hårväxten över tid.

Det är alltid bäst att konsultera en hudläkare eller en professionell inom estetisk medicin innan du börjar använda IPL för hårborttagning, särskilt om du har specifika hudproblem eller tar mediciner som kan påverka din hud.

Funderar du över vilken maskin du ska välja? Vi listar “hårborttagning maskin bäst i test” och ger dig lowdown på vilka modeller som är bäst för permanent hårborttagning.

Oavsett om du är ute efter “bästa ipl hårborttagning,” “bästa laser hårborttagning hemma” eller bara vill veta vilka produkter som är “bäst i test hårborttagning”, har vi svaren. Så läs vidare och gör dig redo att ta bort hår som en proffs! Och hey, om du undrar över vilken som är den “bästa ipl maskinen för hemmabruk”, vi har redan grävt djupt för att ge dig de mest pålitliga rekommendationerna. Varsågod och klicka dig vidare, för vi har hårborttagare som inte bara är bäst i test, de är bäst för dig!

Frågor och svar om IPL-Hårborttagning

När du funderar på att köpa en IPL-maskin för hemmabruk, bör du tänka på följande: Din hudtyp och hårfärg: IPL fungerar bäst på mörkt hår mot en ljus hudton. Din budget: Priserna varierar stort, men tänk på att billigare enheter kanske inte är lika effektiva. Livslängd: Kolla antalet ljuspulser som enheten kan producera. Fler pulser innebär längre livslängd. Behandlingsområden: Om du vill behandla olika områden av kroppen, se till att välja en enhet som är lämplig för både större och mindre områden. Komfort och säkerhet: Vissa enheter har funktioner för att göra behandlingen mer behaglig och säkrare. Tid: IPL-behandlingar tar tid och kräver tålamod. Du behöver ofta göra flera behandlingar under flera veckor för att se bestående resultat.

Både IPL och laser används för hårborttagning och arbetar genom att skicka ljus på hårstråna för att förstöra hårsäckarna. Huvudskillnaden mellan de två är typen av ljus de använder. IPL (Intense Pulsed Light) enheter producerar ett brett spektrum av ljusvågor, vilket gör att de kan täcka större områden av huden på en gång. IPL är ofta mindre intensivt än laser, vilket kan göra det mindre effektivt på vissa hårfärger och hudtoner, men också mindre smärtsamt. Laser hårborttagning använder en mer koncentrerad stråle av ljus, vilket kan ge mer exakta och effektiva resultat. Detta kan dock vara mer smärtsamt och tar längre tid eftersom lasern behandlar ett mindre område åt gången. Vilken metod som är “bäst” varierar och beror på din individuella situation, inklusive hudtyp, hårfärg, smärttolerans och tidsbegränsningar.

I allmänhet anses IPL vara säkert för hemmabruk, så länge det används enligt instruktionerna. Dock bör du alltid vara vaksam i starten och börja med ett litet område, IPL kan i vissa fall orsaka hudirritation, rodnad, smärta eller obehag under behandlingen. Sällan kan det också orsaka blåmärken, blåsor eller ändringar i hudens pigmentering. IPL bör inte användas på tatueringar, födelsemärken eller områden med mörkt pigment eftersom det kan orsaka brännskador.

I vårt test blev Braun Silk-expert 5 IPL PL5159 testvinnare. Den tar hem priset på grund av sin grymt höga effektivitet, smidighet, bra hållbarhet och användarvänliga tillbehör.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser