Innerdörren – en viktig inredningsdetalj

Att välja innerdörr är inte alltid det enklaste. Förutom att du ska tänka på stil och design så finns det även många andra faktorer som spelar in, exempelvis isolering, ljudisolering och brandskydd. Men oavsett vad du väljer för dörr så är det viktigt att du väljer något som passar till resten av din inredning. Om du har en modern stil i ditt hem så passar en minimalistisk dörr med rena linjer bäst, medan klassiskt stil kanske passar bättre med en mer traditionell dörr med snirkliga detaljer. Vilken dörr du väljer är helt upp till dig, men det är alltid en god idé att tänka igenom din val så att du är nöjd med resultat.

Innerdörrar som är vackra och snygga att se på och kan boosta inredningen och helhetskänslan i ditt hem. Kanske har du en viss idé om vad du vill ha för sorts dörr, men är inte helt säker på vad som finns på marknaden eller vad som skulle passa in i ditt hem? Då kan det vara bra att börja med att titta på olika stilar och material samt hur de funkar ihop med resten av din inredning. När du väljer nya innerdörrar kan du välja mellan en enkel, slät dörr eller en klassisk med mönster som delar av dörren i så kallade speglar. 

Tänk på detta när du ska köpa innerdörrar

Inventera ditt behov

Att välja rätt typ av innerdörr kan ofta vara tidskrävande och frustrerande. Vilka faktorer ska man ta hänsyn till när man ska välja rätt innerdörr? Vill du ha en innerdörr i trä, med glas, en modern dörr? Behöver du mer golvyta? Kanske en skjutdörr är en bra lösning?

Pris-passar dörrarna din budget?

Prisskillnaden på dörrar kan vara allt  mellan ett par hundralappar till flera tusen. De billigaste dörrarna har ibland  begränsade funktioner och egenskaper jämfört med dörrar som uppfyller dina behov men kräver mer av din plånbok.Fundera och välj klokt.

Att köpa en innerdörr av bra kvalitet kan vara en investering. Kvalitetsdörrar håller längre, är mer ljudreducerande och har en bättre yta.

Ta mått- var noggrann

Ta exakta mått. Slarv kan resultera i att du köper fel dörr och måste ta den långa vägen tillbaka till din återförsäljare. Kom ihåg att det är karmyttermåttet, alltså hålet i väggen som du bör mäta för att få rätt mått till dörr och karm.

Stil och design

I många hem är dörren betraktad som en möbel eller en viktig inredningsdetalj. Val av rätt innerdörr ger ett härligt flott helhetsintryck. En dörr med färg ger en kontrast, då många skandinaviska hem ofta domineras av en traditionella vita dörrar. Fundera gärna  på att ha innerdörrar i en annan färg än vit. Kontrast ger ofta en trevlig effekt på atmosfären. 

Nu är du redo!

När behovet är avklarat och du valt stil, definierat budget och mått, är nästa steg att besöka en återförsäljare. Hos återförsäljaren kan man få hjälp och svar på ytterligare frågor som finns omkring ditt val på innerdörrar, och montering av dessa.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

Lämna en kommentar