1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Impregnering av kläder – Ge kläder långt liv med årets bästa impregnering!
OrganoTex-Wash-In-Textile-waterproofing.jpg

Lyx

Impregnering kläder bäst i test

OrganoTex Wash-In Textile waterproofing Flerfärgad

9

Mellan

Prisvärd impregnering kläder

OrganoTex Spray-On Textile waterproofing

8

Budget

Utmanare mellanklassen: Sprayimpregnering kläder och utrustning, TX DIRECT SPRAY-ON 300 ml

TX DIRECT SPRAY-ON

8.4

Inledning

Impregnering av kläder. Inte det sexigaste vi har! Men likväl, förbannat praktiskt, miljövänligt, hållbart! Ja, alla modeord du kan tänka dig, går att plussa ihop med klädimpregnering. Ni vet vad dom säger, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Och det vänner, är rena rama gojjan! Visst finns det dåliga kläder, men det fina är att dom – ihop med en schysst klädimpregnering – kan blir bra. Har du aldrig impregnerat dina kläder? Impregnerat dina skor har du väl? Impregnerat jackan? Ja men impregnerat nåt textil måste du ju gjort? Äh, låt oss lämna historien därhän och fokusera på framtiden. Den impregneringsmedelsfyllda – framtiden. För det är den som gäller. Du håller dig torr och kläderna håller sig snygga och hela längre. Så vad ska man tänka på när det kommer till impregnering? Ska man tjacka en impregneringsspray eller jobba vax? Och vilket… vilket vilket vilket… impregneringsmedel är bäst i test. Det får du svar på nu!

Vi på Hemfakta har utsett svensktillverkade OrganoTex Wash-In Textile waterproofing till årets bästa impregneringsmedel! Här har vi en hållbar impregnering för kläder och textilier som kan tvättas i tvättmaskin. Grymt enkel att använda och med miljön i fokus!

Våra experter har landat i sex prima impregneringsmedel i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa impregnering för kläder har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den impregnering som är bäst från den som inte är det. När det kommer till impregnering för kläder är effekt, vattenresistens, applicerbarhet, miljövänlighet och pris dom komponenter vi tittat närmare på. Här kommer en granskning av de sex impregneringsmedel vi testat och beskriver vad det är som skiljer dem åt:

1

OrganoTex Wash-In Textile waterproofing Flerfärgad – Bästa impregnering kläder 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Impregnering kläder bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

9

Impregneringseffektivitet

9

Användarvänlighet

9

Mångsidighet

9

Totalpoäng

Motivering: OrganoTex Wash-In Textile waterproofing presterar bra inom flera områden, särskilt när det gäller hållbarhet och miljövänlighet. Den har en hög användarvänlighet och fungerar effektivt som en impregnering för olika typer av kläder.

OrganoTex Wash-In Textile är en miljövänlig impregnering som är enkel att använda och som dessutom fungerar på dom flesta typer av utomhuskläder! Pris ca. 250 kr.

Vi på Hemfakta har utsett svensktillverkade OrganoTex Wash-In Textile waterproofing till årets bästa impregneringsmedel! Här har vi en hållbar impregnering för kläder och textilier som kan tvättas i tvättmaskin. Grymt enkel att använda och med miljön i fokus!

Ja här är det bara är att att tvätta plagget med impregneringen direkt i tvättmaskinen. Utöver detta är impregneringen PFC fri samt biologiskt nedbrytbar, vilket gör det till ett miljövänligt medel. Ett stort plus är att impregneringen fungerar på många olika typer av vattenavvisande kläder.

 • Storlek: 500 ml
 • Funktioner: Fungerar på de flesta vattenavvisande utomhusplagg
 • Hållbarhet: Biologiskt nedbrytbar och PFC fri. Svensktillverkad
 • AnvändningImpregneringen används direkt i tvättmaskinen
 • Övriga egenskaper: Ett stort plus är att impregneringen fungerar på många olika typer av vattenavvisande kläder.

Fördelar

 • Användare noterar att produkten fungerar bra för att förlänga livslängden på kläder och jackor, och det gör dem mer vattentäta.
 • Många användare upplever att produkten är enkel att använda och applicera på olika typer av textilier.
 • En del recensenter kommenterar att produkten ger bra resultat när det kommer till att hålla regnet borta.
 • En användare märkte att även äldre plagg fick förbättrad vattentålighet efter behandling.

Nackdelar

 • En användare nämner att produkten inte verkar ge den önskade effekten och att det inte pärlar sig som förväntat.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Outnorth((Outnorth, 2023-11-08)), Stadium((Stadium, 2023-11-08)) och CDON((Cdon, 2023-11-08)) och vi baserade dessa för- och nackdelar på ett begränsat antal recensioner som uppgår till runt 40 stycken.

2

Gore-tex impregnering, TX DIRECT WASH-IN

Utmanare premiumklassen: Gore-tex impregnering, återimpregnering skalplagg, TX DIRECT WASH-IN

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Impregneringseffektivitet

9

Användarvänlighet

8

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: TX Direct Wash-In är också en stark produkt med hög impregneringseffektivitet. Den har en bra balans mellan pris och prestanda, och den är också miljövänlig.

TX Direct Wash-In är en effektiv impregnering som lägger en vattenavvisande hinna på klädesplagget och bevarar plaggets andningsförmåga i fuktigt väder! Pris ca. 300 kr.

TX Direct Wash-In fungerar både som en impregnering/återimpregnering för vattenavvisande och ventilerande material och utrustning som bland annat Gore-tex, Sympatex, Dermizax m.m. Impregneringen är enkel att använda och skall hällas i en hink och därefter sänker man ned hela plagget i TX Direct Wash-In. Microsprickorna lagas på så sätt att de läckande områdena blir igentäppta av elastiska polymer. Nikwax TX Direct har inte djur-testats och innehåller inte fluorkarboner, vilket betyder att du med ganska gott samvete kan använda den här impregneringen. Vi hade dock önskat att produkten skulle ha varit biologiskt nedbrytbar.

 • Storlek: 1 liter
 • Funktioner: Lägger en vattenavvisande hinna på ytterplagget och bevarar dess andningsförmåga.
 • Hållbarhet: Ej biologiskt nedbrytbar.
 • Användning: Fungerar såväl som impregnering som återimpregnering
 • Övriga egenskaper: Andningsbar

Fördelar

 • Användare har upplevt att produkten fungerar enligt beskrivningen och ger ett bra skydd för sina kläder.
 • Många användare noterar att produkten är lätt att använda och ger mycket goda resultat när det gäller att göra kläderna vattentäta.
 • En del recensenter lyfter fram att produkten fungerar perfekt och ger enkel applicering.

Nackdelar

 • En användare nämner att antalet tvättar som kan utföras med produkten känns begränsat och att det kan upplevas som mindre prisvärt på grund av detta.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Widforss((Widforss, 2023-11-08)) och Outnorth((Outnorth, 2023-11-08)). Vi baserade dessa för- och nackdelar på ett begränsat antal recensioner som uppgår till drygt 10 stycken.

Duellen

Lyx

OrganoTex Wash-In Textile waterproofing Flerfärgad – Bästa impregnering kläder 2024! vs. Gore-tex impregnering, TX DIRECT WASH-IN

I lyxklassen står OrganoTex Wash-In Textile waterproofing och utmanaren, Gore-tex impregnering, TX DIRECT WASH-IN, mot varandra. Båda dessa produkter är av hög kvalitet, men det är viktigt att notera att OrganoTex Wash-In Textile waterproofing har utmärkt sig som vinnaren i denna kategori. OrganoTex Wash-In Textile waterproofing erbjuder enkelhet och miljövänlighet. Den kan användas direkt i tvättmaskinen och är biologiskt nedbrytbar och PFC-fri. Denna impregnering fungerar på många olika typer av vattenavvisande kläder och har fått positiva recensioner för att förlänga livslängden på kläder och göra dem mer vattentäta. Det är en pålitlig vinnare i lyxklassen. Gore-tex impregnering, TX DIRECT WASH-IN, å andra sidan, är också effektiv och enkel att använda. Den är avsedd för vattenavvisande och ventilerande material som Gore-tex och andra liknande tyger. Men OrganoTex Wash-In Textile waterproofing skiljer sig genom sitt miljövänliga fokus och enkelhet i användning, vilket gjorde den till den främsta produkten i lyxklassen.

3

OrganoTex Spray-On Textile waterproofing

Prisvärd impregnering kläder

Mellan

Vinnare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

7

Impregneringseffektivitet

8

Användarvänlighet

7

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: OrganoTex Spray-On Textile waterproofing erbjuder ett prisvärt alternativ med bra hållbarhet och miljöhänsyn. Den är lätt att använda och fungerar bra för att göra kläderna vattenavvisande igen.

Miljövänlig, effektiv och lätt att applicera! Pris ca. 200 kr.

OrganoTex Spray-On Textile waterproofing är en textilimpregnering som både vårdar och ser till att ditt klädesplagg blir vattenavvisande igen. Sprayen är lätt att använda och skall endast sprayas direkt på plagget direkt efter tvätt för att sedan torka in. OrganoTex Spray-On har fått många positiva recensioner från konsumenter på grund av att den är miljövänlig och biologiskt nedbrytbar. Innehållet är dessutom drygt, vilket gör produkten prisvärd. Den enda nackdelen med OrganoTex är att sprayen doftar starkt, vilket gör att du helst bör använda den utomhus.

 • Storlek: 500 ml
 • Funktioner: Både vårdar och ser till att ditt klädesplagg blir vattenavvisande igen
 • Hållbart: Miljövänlig, PFC fri samt biologisk nedbrytbar.
 • Användning: Sprayas direkt på plagget direkt efter tvätt för att sedan torka in.
 • Övriga egenskaper: Effektiv med omedelbar verkan

Fördelar

 • Användare har upplevt att produkten är mycket effektiv när det gäller att göra kläderna vattentäta och stöter bort vatten från ytterkläderna.
 • Användare noterar att produkten är giftfri och biologiskt nedbrytbar, vilket är ett positivt drag.
 • En recensent lyfter fram att produkten lämnar inga märken på kläderna och har en mycket svag doft.
 • Användare har haft positiva resultat med produkten när det gäller att impregnera overaller och skalkläder, och vattnet pärlar sig på plaggen efter användning.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare har haft negativa erfarenheter och rapporterat att produkten inte fungerade som förväntat.

Sammanfattning: Vi har hämtat drygt 20 recensioner från olika källor, inklusive Stadium((Stadium, 2023-11-08)), Naturkompaniet((Naturkompaniet, 2023-11-08)), och Cdon((Cdon, 2023-11-08)).

4

Fjällräven PFC Free Waterproofing Impregnation

Fjällräven PFC Free Waterproofing Impregnation impregnering kläder bäst i test

Mellan

Utmanare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

7

Impregneringseffektivitet

7

Användarvänlighet

8

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Fjällräven PFC Free Waterproofing Impregnation är en bra balans mellan pris och prestanda med fokus på miljövänlighet. Den fungerar bra för att göra kläderna vattenavvisande och är mångsidig.

Optimerar andningsförmågan och gör plagget kraftigt vattenavvisande! Pris ca. 200 kr.

Här har vi en PFC-fri sprayimpregnering från fjällräven som gör jobbet. Den är i huvudsak en återimpregnering för skalplagg, det vill säga jackor och dylikt (plagg som är i direktmöte med luften och regnet). Med den här impregneringen får plagget en hög vattenavvisande förmåga och det optimerar dessutom plaggets andningsförmåga. Det är dessutom ekologiskt och fritt från flourkarboner. Den aktiva beståndsdelen är biologiskt nedbrytbar.

 • Storlek: 500 ml
 • Funktioner: Ger en hög vattenavviskande förmåga, Optimerar plaggets andningsförmåga
 • Hållbart: Biologiskt nedbrytbar, Ekologisk, PFC-fri
 • Användning: Spraya direkt på plagget, i huvudsak återimpregnering för skalplagg, behöver eventuellt torktumlas för att aktivera impregneringen.
 • Övriga egenskaper: Optimerar plaggets andningsförmåga

Fördelar

 • Många användare rapporterar att produkten är effektiv och gör kläderna vattentäta, vilket är dess huvudsakliga syfte.
 • En del användare uppskattar att produkten är miljövänlig och biologiskt nedbrytbar, vilket är ett plus för dem som är miljömedvetna.
 • Vissa användare noterar att produkten är lätt att använda och ger goda resultat när den appliceras enligt anvisningarna.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns av vissa användare är att produkten kräver att de behandlade kläderna torkas i en torktumlare vid hög värme för att aktivera impregneringen. Detta kan vara ett problem om kläderna inte tål torktumling.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-11-08)) och Varuste.net((Varuste.net, 2023-11-08)). Antalet recensioner som vi baserade dessa för- och nackdelar på var drygt 130 stycken från olika användare.

Duellen

Mellan

OrganoTex Spray-On Textile waterproofing vs. Fjällräven PFC Free Waterproofing Impregnation

I mellanklassen har vi OrganoTex Spray-On Textile waterproofing som vinnaren och Fjällräven PFC Free Waterproofing Impregnation som utmanaren. OrganoTex Spray-On Textile waterproofing är en miljövänlig och effektiv impregnering som inte bara gör kläderna vattentäta utan också vårdar dem. Den är biologiskt nedbrytbar och PFC-fri, och användarna har noterat dess effektivitet när det gäller att hålla regnet borta från kläderna. Dess användarvänlighet och positiva resultat gör den till ett bra val i mellanklassen. Fjällräven PFC Free Waterproofing Impregnation är också en miljövänlig produkt som är PFC-fri och biologiskt nedbrytbar. Den är inriktad på att göra kläderna kraftigt vattenavvisande och optimerar även andningsförmågan. Även om den har fått positiva recensioner, skiljer sig OrganoTex Spray-On Textile waterproofing genom sin mångsidighet och enkelhet i användning, vilket gör den till den bästa i mellanklassen.

5

TX DIRECT SPRAY-ON

Utmanare mellanklassen: Sprayimpregnering kläder och utrustning, TX DIRECT SPRAY-ON 300 ml

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Impregneringseffektivitet

9

Användarvänlighet

8

Mångsidighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: TX DIRECT SPRAY-ON erbjuder ett prisvärt alternativ med hög användarvänlighet och ett attraktivt pris. Dock är impregneringseffektiviteten något lägre än andra produkter.

Denna sprayimpregnering från Nikwax är optimal att använda på plagg som inte bör maskintvättas. Pris ca. 150 kr.

TX Direct Spray-On är såväl en impregnering som återimpregnering för vattentäta och ventilerande klädesplagg. Sprayen är enkel att använda då den sprayas direkt på klädesplagget. Nikwax TX Direct Spray-On har ett brett användningsområde och kan med fördel användas på olika klädesplagg, laminat och beläggningar, syntetiska sovsäckar samt varor som inte bör tvättas i tvättmaskin. Nikwax TX Spray-On innehåller ej fluorkarboner och är icke-testade på djur. Det enda negativa med produkten är att den inte ger ett fullt så långvarigt skydd, vilket betyder att du kommer få använda produkten med jämna mellanrum för att säkerställa att plaggen håller mot väta.

 • Storlek: 300 ml
 • Funktioner: Impregnering samt återimpregnering för vattentäta och ventilerande klädesplagg
 • Hållbart: Produkten innehåller ej fluorkarboner samt är icke-testad på djur.
 • Användning: Sprayas direkt på klädesplagget. Optimal att använda på plagg som inte bör tvättas i tvättmaskin
 • Övriga egenskaper: Andningsbar

Fördelar

 • Många användare upplever att produkten är effektiv när det kommer till att återställa vattentäthet på kläder och utrustning.
 • En del användare har noterat att produkten ger kläderna en jämn och slät yta som hjälper vatten att pärla av.
 • Vissa recensenter har haft positiva resultat även på material som inte är Goretex, vilket visar mångsidigheten hos produkten.

Nackdelar

 • En användare påpekar att produkten kan vara svår att applicera jämnt på vissa klädesplagg och utrustning.

Sammanfattning: Vi har granskat närmare 2000 recensioner från olika källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-11-08)), happyyachting((happyyachting, 2023-11-08)), outnorth((outnorth, 2023-11-08)) och widforss((widforss, 2023-11-08)). Dessa recensioner ger en omfattande inblick i användarnas erfarenheter med produkten och visar dess fördelar och nackdelar på olika typer av material och utrustning.

6

Norröna Water Repellent Natural

Norröna Water Repellent Natural 400 ml bäst i test klädimpregnering

Budget

Utmanare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Impregneringseffektivitet

9

Användarvänlighet

7

Mångsidighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Norröna Water Repellent Natural är ett prisvärt alternativ med bra hållbarhet och miljöhänsyn. Den är enkel att använda och fungerar bra för att göra kläderna vattenavvisande.

Prisvärd, vattenavvisande, miljövänlig och gör inte ozonlagret förnär! Pris ca. 180 kr.

Här har vi en prisvärd impregnering för ull, bomull och polyester. Den gör plaggen kraftigt vattenavvisande och får dom att tåla mer samt hålla sig snygga längre. Norröna Water Repellent Natural är fri från fluorkarboner och innehåller inga drivmedel som bidrar till den globala uppvärmningen eller CFC-gaser som förstör ozon-lagret, vilket är ett grymt plus för den här impregneringssprayen! Den är enkel att applicera, se bara till att du sprayer jämt över plaggets yta och låt sedan impregneringen absorberas i 15-20 minuter innan du torkar av överflödig impregnering med fuktig trasa. Om du skulle råka spraya ojämnt är det bara att slänga in plagget i maskinen för att undvika missfärgning.

 • Storlek: 400 ml
 • Funktioner: Impregnering för ull, bomull och polyester. Den gör plaggen kraftigt vattenavvisande och får dom att tåla mer samt hålla sig snygga längre
 • Hållbart: Miljövänlig impregneringsspray. Fri från fluorokarboner och innehåller inga drivgaser som bidrar till global uppvärmning eller CFC-gaser som skadar ozonlagret
 • Användning: Spraya jämt över plaggets yta och låt sedan impregneringen absorberas i 15-20 minuter innan du torkar av överflödig impregnering med fuktig trasa.
 • Övriga egenskaper: Mild doft – kan sprayas inomhus

Fördelar

 • Användare har noterat att produkten är effektiv och håller vattnet borta från kläderna.
 • Många recensenter har upplevt att produkten fungerar bra på olika typer av friluftskläder, inklusive jackor och byxor.
 • En användare lyfter fram att produkten inte innehåller PFAS och CFC, vilket är viktigt för miljömedvetna kunder.

Nackdelar

 • Vissa användare har nämnt att spraytuten på flaskan kan läcka när den används.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten hämtar vi recensioner från olika källor, i detta fall är dock recensionerna begränsade till 18 stycken från Norrönas egen hemsida((Norröna, 2023-11-08)).

Duellen

Budget

TX DIRECT SPRAY-ON vs. Norröna Water Repellent Natural

I budgetklassen är vinnaren TX DIRECT SPRAY-ON, medan utmanaren är Norröna Water Repellent Natural. TX DIRECT SPRAY-ON är en prisvärd impregnering som fungerar både som impregnering och återimpregnering för vattentäta och ventilerande kläder. Den har hög användarvänlighet och är effektiv när det gäller att återställa vattentäthet på kläder och utrustning. Trots sitt pris ger den goda resultat och är ett bra val i budgetklassen. Norröna Water Repellent Natural är en annan prisvärd impregnering som är miljövänlig och inte innehåller fluorkarboner. Den är avsedd för ull, bomull och polyester och gör kläderna kraftigt vattenavvisande. Även om den är bra för sitt pris, sticker TX DIRECT SPRAY-ON ut med sin högre impregneringseffektivitet och användarvänlighet, vilket gör den till den bästa i budgetklassen.

Därför sticker Bäst i test vinnaren: OrganoTex Wash-In Textile waterproofing, ut!

I vårt test blev OrganoTex Wash-In Textile waterproofing testvinnare, tack vare kombinationen av prisvänlighet och egenskaper. Den fungerar på flera typer av utomhuskläder, är miljövänlig och effektiv. Sammanfattningsvis är bäst i test-vinnaren OrganoTex Wash-In Textile waterproofing överlägsen med sin enkelhet, miljövänlighet och effektivitet. Denna impregnering passar användare med höga krav på prestanda och bevarande av kläder. Oavsett vilken typ av kläder du har, kan du lita på OrganoTex Wash-In Textile waterproofing för att hålla dig torr och dina kläder i toppskick. Så skydda dina kläder och njut av utomhusaktiviteter med förtroendet att du har det bästa impregneringsmedlet på din sida!

Köpguide Impregnering

Impregnering av kläder – hur fungerar det?

Impregnering är en metod för att tillhandahålla textilier, läder eller skor med en vattenavstötande film. Impregneringen hindrar fukt och väta från att läcka genom exempelvis jackor, friluftskläder, och skal- och regnkläder, vid dåligt väder. Impregnering fungerar på de flesta utomhuskläder som vindjackor, Goretex eller mångsidiga softshelljackor, samt vanliga ytterkläder i polyamid och polyester. Ett impregneringsmedel reducerar klädernas förmåga att absorbera fukt och hjälper i många fall även till att avlägsna smuts från klädesplagget.[footnote]Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Impregnering[/footnote]

Testa om kläderna behöver impregneras

När du har använt dina vattentäta utomhuskläder under en viss tid kommer du så småningom uppleva att du blir blötare och blötare vid regnväder. En anledning till detta är att fukt och väta har börjat tränga genom textilen. En regnjacka eller utomhuskläder av tyg som andas behöver ha någon form av impregnering för att fylla sin funktion. Den impregnering som finns i tyget när du köper kläderna håller visserligen länge, men inom loppet av några månader eller år är det ofta nödvändigt att återimpregnera kläderna.

När utomhuskläderna börjar läcka in fukt är det således möjligt att impregneringen fortfarande är kvar, den behöver enbart återaktiveras genom uppvärmning. Vi rekommenderar att du först testar om impregnering i plagget finns kvar. Du måste därmed ut i regnvädret för att testa hur det står till med impregneringen. Har du planerat en längre friluftstur eller vandring kan du därmed bli tvungen att impregnera plagget på nytt för att helt vara säker på att det håller tätt.

Impregnera regnkläderna: Så gör du

Om det är dags att återimpregnera regnkläderna eller utomhusplaggen kan du starta med att hänga kläderna i ett torkskåp, köra dem en stund i torktumlaren eller alternativt värma upp med ett strykjärn. Undersökt vilken behandling plaggen klarar av. Testa därefter om kläderna har blivit tillräckligt täta. Om inte, så behöver plaggen impregneras på nytt. Det är en god idé att starta med att tvätta regnkläderna för att undgå att göra detta en kort tid efter att du använt den nya impregneringen.

Tänk också på att vissa impregneringar skall tvättas in i plagget i en tvättmaskin alternativt genom att du blandar vatten och impregnering i en spann och blötlägger kläderna en stund. Vissa impregneringar ska däremot sprayas på.

Så använder du impregneringssprayen på dina kläder

En sprayimpregnering är relativt enkel att genomföra. Det bästa är att lägga ut kläderna som skall impregnera på en plan yta, exempelvis ett golv som du är mindre rädd om. Spraya därefter ett heltäckande lager på kläderna. Låt plaggen ligga kvar ett tag med impregneringen så att denna kan tas upp ordentligt av tyget. Torka av överflödig impregnering med en trasa. Glöm inte bort att vända på plaggen och upprepa processen. Då det i vissa fall kan vara svårt att få med sidorna mellan framsidan och baksidan på plaggen, så kan det därför vara en god idé att genomföra impregneringen en tredje omgång och att du du enbart sprayar längs sidorna. Tänk också på att axlarna på en ytterjacka skall impregneras ordentligt, då det ofta blir slitage av axelremmarna på en ryggsäck. 

Välj den bästa impregneringen för dina kläder

När du impregnerar Gore Tex och liknande material som andas är det mycket viktigt att välja en impregnering som är anpassat för just andningsbara material. Tänk också på att det är bra att välja en miljövänlig impregnering som inte innehåller högfluorerade ämnen.[footnote]Naturskyddsföreningen: https://www.naturskyddsforeningen.se/faq_textil[/footnote] 

Så snart du genomfört en behandling med impregnering blir dina kläder förhoppningsvis som nya. Det gäller dock att välja en bra impregnering som håller vad den lovar.

Avslutande ord inför ditt köp av impregnering av kläder

Vi hoppas att vårt impregnering av kläder bäst i test har gett dig svar på dina funderingar och frågor inför köpet. Förhoppningvis har du skaffat dig en bra översikt av det stora utbudet av impregnering. Lycka till med ditt köp!

Frågor och svar om impregnering av kläder

Impregnering är en slags metod för att göra ett material mer motståndskraftigt mot fukt och väta. 

Starta med att rengöra regnkläderna och tvätta därefter plaggen i tvättmaskinen med flytande impregneringsmedel enligt förpackningens instruktioner. 

Genom att impregnera dina kläder hindrar du väta från att tränga igenom klädesplagget och ser till att det behåller sin vattenavvisande förmåga.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser