Hur mycket motion behöver man egentligen för att må bra?

Det finns ingen enkel svar på den frågan, eftersom det beror på flera olika faktorer. Ditt mål med motionen, din aktivitetsnivå och ditt allmänna hälsotillstånd är alla viktiga faktorer att ta hänsyn till. Men generellt sett är det bra att röra på sig regelbundet och variera sin träning för att må bäst möjligt. Här kommer några tips för din hälsa.

Hur man kan hålla sig frisk och aktiv

Det är viktigt att hålla sig frisk och aktiv under hela året, och det finns många olika sätt att göra det. Man kan till exempel träna regelbundet, äta en balanserad kost och dricka mycket vatten. Man bör också undvika att utsätta sig för stark sol eller värme, och använda solkräm när man är ute i solen. Johan Sundkvist har mer tips på hur du kan hålla en bra livskvalitet och njuta av livet.

Påverkan att ha ett stillasittande jobb

En av de största utmaningarna för personer som har ett stillasittande jobb är att hitta en balans mellan arbete och fritid. Vi vill göra så gott vi kan på jobbet, men samtidigt inte låta det ta över våra liv. Detta kan leda till stress och ångest. En av de bästa sätten att motverka detta är att röra på sig regelbundet. Att gå en promenad eller ta en cykeltur på lunchen är ett bra sätt att få lite frisk luft och motion. Det finns även möjlighet att träna på gymmet eller gå med i en idrottsförening, vilket ofta är roligare tillsammans med andra. Att ha en aktiv fritid är alltså viktigt för både kroppen och knoppen, och det finns många olika sätt att uppnå detta. Läs mer på knegen.se, här finns tips om du funderar på att byta jobb.

Laga mat med hälsosamma råvaror för en bättre kosthållning

Att laga mat med hälsosamma råvaror är en bra idé för att förbättra sin kosthållning. Man kan till exempel byta ut mjölkprodukter mot sojamjölk, använda mager kött och fisk i stället för feta sorter, välja fullkornsprodukter framför vitt bröd och pasta och byta ut snacks som innehåller mycket salt och socker mot frukt och grönsaker. Enligt beaktiv.se är ett tips att byta ut ditt vanliga snacks till jordnötter. Att laga mat med hälsosamma råvaror är inte bara bra för kroppen utan för vårt allmänna välmående.

Idag vet man att det är viktigt med motion. Det gäller bara att hitta en motionsform som du tycker är kul.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

Lämna en kommentar