1. Hem
 2. >
 3. Husdjur
 4. >
 5. Bäst i test: Hundfoder – Bra torrfoder för fyrbenta kompisar!
orijendogoriginal114kg.jpg

Lyx

Bäst i test hundfoder

Orijen Adult dog

8.4

Mellan

Bäst i test hundmat

Taste of the Wild

8.4

Budget

Bäst i test hundfoder

Pedigree Vital Protection

8

Inledning

Jag älskar hundar, det gör jag. Något som jag däremot inte älskar är hundfoder. Det är ju så satans krångligt att hitta rätt. När man väl tror att man hittat det perfekta fodret – det med hög proteinhalt, en hälsosam fettnivå, som kommer från vilda djur och som innehåller den perfekta balansen av alltifrån kolhydrater till vitaminer och mineraler – ja men då vägrar ju hundkräket att käka maten! BAH HUMBUG! För att du (som jag) ska slippa lusläsa specifikationer och recensioner har vi här tagit fram ett gäng riktigt bra torrfoder som är extremt välbalanserade och som absolut inte innehåller några mögelgifter. Ditt jobb är att få hunden att käka maten. Lycka till! 

Så vilket är då det bästa hundfodret? Ja, det är svårt att säga – eftersom hundar är individer med olika behov. Ett foder som däremot är väldigt populärt och som vunnit bäst i test-titlar tidigare är Orijen hundfoder! 

I Sverige finns det en hel del som reglerar den hundmat som får säljas i butik vilket också innebär att majoriteten av all hundmat kan klassas som “bra” hundmat. I vårt test har vi listat 6 olika torrfoder för vuxna hundar som fått bra betyg av både hundägare och experter, som täcker hundens behov av protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler och som inte innehåller några mögelgifter (för ja, det finns faktiskt några foder som fortfarande innehåller mögelgifter). Och du – var det egentligen kattfoder du var ute efter? Kolla då in vårt bäst i test kattfoder

I jakten på det bästa hundfodret har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det hundfoder som är bäst från det som inte är det. När det kommer till hundfoder är framförallt pris, ingredienser och användarrecensioner viktiga komponenter. Med de sex hundfoder vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

Därför fick Orijen Adult dog och Taste of the Wild högst betyg

De två hundfoder som har fått högst poäng är Orijen Adult dog hundfoder i lyxklassen och Taste of the Wild High Prairie Canine Formula i mellanklassen. Orijen imponerar med sitt biologiskt korrekta recept och näringsrika ingredienser, medan Taste of the Wild lockar med en balanserad sammansättning av exotiska köttsorter och naturliga antioxidanter. Båda fodren har fått högst användarbetyg i testet vilket gör dom till bäst i test 2024. Med det sagt är alla hundar individer med olika behov och olika smakpreferenser – därför har vi tagit fram enbart nyttiga och bra sammansatta foder i vårt test så att du ska kunna hitta något som passar just din hund.

1

Orijen Adult dog

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test hundfoder

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Ingredienser

8

Bra för känsliga hundar

9

Användaromdömen

9

Bra för kräsna hundar

8.4

Totalpoäng

Motivering: Orijen Adult dog hundfoder får höga poäng för sina högkvalitativa och näringsrika ingredienser samt för att det är bra även för kräsna hundar. Användaromdömen stöder också dessa påståenden och indikerar att hundar älskar fodret och att det har positiva hälsoeffekter. Priset är dock något högt, och vissa användare nämner även stora bitar som en nackdel.

Näringsrikt, hälsosamt och smakfullt torrfoder! Cirka kilopris: 149 kr.

Orijen levererar verkligen när det kommer till att efterlikna hundens naturliga kost. Med sitt biologiskt korrekta recept baserat på näringsrikt kött, inälvor och brosk, får din hund en måltid som liknar den föda vargen äter i det vilda. Genom att använda frigående kyckling och kalkon, vildfångad fisk och redeslagda ägg som levereras färskt eller rått enligt WholePrey-förhållanden, möts alla hundens näringsbehov på ett oöverträffat sätt.

Genom att inkludera olika sorter av färskt kött, inklusive lever, inälvor, brosk och märg, speglar fodret den naturliga dieten och ger en naturlig mångfald av näringsrika proteiner och fetter. Detta resulterar inte bara i en hälsosam kost utan också i ett oerhört smakfullt foder som många hundar älskar. Fodret innehåller inte heller några högglykemiska kolhydrater som ris eller majs. Istället använder de lågglykemiska kolhydrater såsom linser och kikärtor vilket främjar stabila blodsockernivåer och minskar risken för fettlagring. Detta gör Orijen till ett utmärkt val för hundar som behöver en balanserad kost utan onödiga tillsatser.

 • Hundens aktivitetsnivå: Normal
 • Utfodringstyp: Helfoder
 • Smak: Fisk / Kalkon / Kyckling / Lever / Ägg
 • Kostbehov: Utan vete / Glutenfri / Spannmålsfri
 • Protein: 38 %
 • Fett: 18 %

Fördelar 

 • Flera användare menar att deras hundar älskar fodret – vissa även att det är det enda fodret deras hundar faktiskt äter
 • Användare menar att deras hundar fått finare päls av fodret
 • Håller magen i schack
 • Innehållet uppskattas av många användare

Nackdelar 

 • Ganska stora bitar enligt vissa användare, vilket såklart kan göra det mindre lämpligt för mindre hundar/hundar med tandproblem

Sammanfattning: För att skapa oss en mångsidig uppfattning om torrfodret har vi hämtat cirka 150 recensioner från Arken zoo1 , Zoo.se2 och Vetzoo3 .

2

Purina Pro Plan Veterinary Diets HA Hypoallergenic

Bästa hundmaten 2023

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Ingredienser

10

Bra för känsliga hundar

8

Användaromdömen

7

Bra för kräsna hundar

8.2

Totalpoäng

Motivering: Purina Pro Plan Veterinary Diets HA Hypoallergenic Hundmat får höga poäng för att vara bra för känsliga hundar och användarrecensioner bekräftar dess positiva effekter på hundar med allergier och känsligheter. Priset är dock något högre, och användare nämner det som en nackdel.

Foder lämpligt vid foderallergi eller foderrelaterade sjukdomar! Cirka kilopris: 163 kr.

Ett foder skräddarsytt för känsliga hundar! Om din hund har specifika kostbehov på grund av hud- eller magproblem så är PURINA VETERINARY DIETS HypoAllergenic det perfekta valet. Det här torrfodret är utformat för hundar med foderrelaterad dermatit, inflammatorisk tarmsjukdom, foderintolerans och andra hälsoutmaningar. Det fungerar också som en hypoallergen eliminationsdiet eller som en underhållsdiet vid foderallergier.

En av fördelarna med detta foder är dess hydrolyserade protein med låg molekylvikt vilket hjälper till att undvika allergiska reaktioner. Dessutom innehåller det en proteinrenad stärkelsekälla och sackaros vilket minskar fodrets antigenicitet och gör det lämpligt för känsliga hundar. En annan positiv egenskap hos PURINA VETERINARY DIETS HypoAllergenic är dess förhöjda nivå av omega-3 fettsyror. Dessa fettsyror bidrar till att maximera den naturliga antiinflammatoriska processen i kroppen vilket kan vara till stor hjälp för hundar med inflammation eller andra besvär.

 • Kostbehov: Hypoallergent
 • Hundens aktivitetsnivå: Normal
 • Hundens storlek: Mini (1-10kg) / Maxi (26-44 kg) / Medium (11-25kg)
 • Energinivå: Normal
 • Protein: 21 %
 • Fett: 10 %

Fördelar 

 • Flera användare menar att det hjälpt deras hundar med diverse allergier och känsligheter
 • Fungerar bra för hundar med matsmältningsproblem och känslig mage

Nackdelar 

 • Flera användare nämner priset som en nackdel

Sammanfattning: För att skapa oss en mångsidig uppfattning om torrfodret har vi hämtat cirka 2.000 recensioner från Amazon4 och Vetzoo5 .

Duellen

Lyx

Orijen Adult dog vs. Purina Pro Plan Veterinary Diets HA Hypoallergenic

När vi jämför vinnaren i lyxklassen, Orijen Adult dog hundfoder, med utmanaren Purina Pro Plan Veterinary Diets HA Hypoallergenic Hundmat, ser vi vissa skillnader i deras sätt att möta olika behov. Orijen imponerar med sitt biologiskt korrekta recept och stora fokus på att efterlikna hundens naturliga kost med näringsrikt kött, inälvor och brosk. Genom att använda frigående kyckling och kalkon, vildfångad fisk och redeslagda ägg får hunden en måltid som speglar den naturliga dieten och undviker högglykemiska kolhydrater. Å andra sidan är Purina Pro Plan Veterinary Diets HA Hypoallergenic inriktat på känsliga hundar med foderrelaterade sjukdomar. Dess hydrolyserade protein med låg molekylvikt och förhöjda nivåer av omega-3 fettsyror gör det lämpligt för hundar med allergier och känsligheter. Valet mellan dem beror på hundens specifika behov; Orijen för en biologiskt korrekt och naturlig kost och Purina för hundar med känsligheter och allergier.

3

Taste of the Wild High Prairie Canine Formula 

Bäst i test hundmat

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Ingredienser

7

Bra för känsliga hundar

9

Användaromdömen

9

Bra för kräsna hundar

8.4

Totalpoäng

Motivering: Taste of the Wild High Prairie Canine Formula får höga poäng för sina högkvalitativa ingredienser och användaromdömen stöder dess positiva hälsoeffekter. Det är också välkomnat av kräsna hundar. Priset är rimligt för dess kvalitet.

Ett spannmålsfritt foder med viltsmak! Cirka kilopris: 115 kr.

Låt din hund uppleva smaken av vildmarken med Taste of the Wild High Prairie Canine Formula. Det här spannmålsfria fodret är fyllt med läckerheter som brynt bison och viltkött vilket ger en smakupplevelse utöver det vanliga. Förutom de exotiska köttsorterna bison och hjort innehåller fodret också en mix av frukt och grönsaker. Denna balanserade sammansättning ger naturliga antioxidanter som skyddar din hunds kropp mot vardagliga skador och stödjer dess immunförsvar och övergripande hälsa.

Taste of the Wild High Prairie tar även hänsyn till energibehoven hos aktiva hundar. Med ingredienser som sötpotatis och ärtor får din hund lättsmält energi för att hålla sig i toppform under sina äventyr. Det här är verkligen ett hundfoder med en smak av det vilda. Med 32% råproteiner och 18% fett får din hund en balanserad näringsprofil som stödjer dess välmående och energinivåer.

 • Hundens aktivitetsnivå: Normal / aktiv
 • Utfodringstyp: Helfoder
 • Smak: Bison / Hjort
 • Kostbehov: Spannmålsfri
 • Protein: 32 %
 • Fett: 18 %

Fördelar 

 • Många användare menar att deras hundar fått glansigare päls och mer energi av fodret
 • Flera användare menar att hundens avföring är bra på fodret
 • Fungerar även bra för kräsna hundar enligt många användare

Nackdelar 

 • Enstaka användare menar att deras hundar bajsar mycket mer när de äter detta foder

Sammanfattning: För att skapa oss en mångsidig uppfattning om torrfodret har vi hämtat cirka 7.000 recensioner från Taste of the Wild6 och Amazon7 .

4

Acana Wild Prairie 

Bästa hundfodret

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Ingredienser

8

Bra för känsliga hundar

8

Användaromdömen

9

Bra för kräsna hundar

8.2

Totalpoäng

Motivering: Acana Wild Prairie får bra poäng för sina högkvalitativa ingredienser och acceptans av kräsna hundar. Användarrecensioner är positiva, men priset är något högre.

Naturligt foder med högt proteininnehåll! Cirka kilopris: 120 kr.

Det här spannmålsfria fodret är baserat på WholePrey-förhållanden för att efterlikna hundens naturliga diet. Med 70% kött, 20% inälvor och 10% brosk får din hund en balanserad och näringsrik måltid. Frigående cobbkyckling, kalkon och hela redeslagda ägg från lokala präriegårdar kombineras med vildfångad fisk från Nordliga Albertasjöar och levereras färskt eller rått varje dag. Genom att undvika långa listor av syntetiska tillsatser kan du vara säker på att din hund får en naturlig och äkta matupplevelse.

Acana Wild Prairie innehåller en begränsad mängd kolhydrater och fokuserar istället på att ge din hund rikligt med köttprotein. Det här betyder att du ger din hund en koncentrerad och kvalitativ källa till alla viktiga näringsämnen den behöver för att må bra. Med naturligt förekommande näringsämnen och begränsade tillsatser som Vitamin E, zink och koppar håller Acana Wild Prairie maten så naturlig som möjligt.

 • Hundens aktivitetsnivå: Normal
 • Utfodringstyp: Helfoder
 • Smak: Kalkon / Kyckling
 • Kostbehov: Spannmålsfri
 • Energinivå: Normal
 • Protein: 35 %
 • Fett: 17 %

Fördelar 

 • Fungerar bra även för kräsna hundar enligt användare
 • Hundarna mår bra på fodret
 • Många användare tycker att fodret innehåller högkvalitativa ingredienser

Nackdelar 

 • Vissa användare tycker inte att fodret är prisvärt

Sammanfattning: För att skapa oss en mångsidig uppfattning om torrfodret har vi hämtat cirka 240 recensioner från Arken Zoo8 , Tinybuddy9 och Influenster10 .

Duellen

Mellan

Taste of the Wild High Prairie Canine Formula  vs. Acana Wild Prairie 

I mellanklassen möter vi vinnaren Taste of the Wild High Prairie Canine Formula och utmanaren Acana Wild Prairie Hundfoder. Båda dessa spannmålsfria foderalternativ erbjuder en smak av det vilda, men de skiljer sig i sina ingredienser och tillvägagångssätt. Taste of the Wild imponerar med sin balanserade sammansättning av brynt bison, viltkött, frukt och grönsaker som stödjer hundens övergripande hälsa och energinivåer. Å andra sidan fokuserar Acana Wild Prairie på att efterlikna hundens naturliga diet genom WholePrey-förhållanden och ger en koncentrerad källa av köttprotein med begränsade kolhydrater. Här är det Taste of the Wild som fått högst betyg från användare!

5

Pedigree Vital Protection Adult Oxkött

Bäst i test hundfoder

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Ingredienser

7

Bra för känsliga hundar

8

Användaromdömen

8

Bra för kräsna hundar

8

Totalpoäng

Motivering: Pedigree Vital Protection får höga poäng för sitt låga pris och att vara gott för kräsna hundar. Dock får det lägre poäng för sina fördelar för känsliga hundar.

Hundmat för bra tandhälsa! Cirka kilopris: 39 kr.

Ge din vuxna hund en hälsosamt smakupplevelse med Pedigree Adult Vital Protection Oxkött och Grönsaker. Det här torrfodret är skapat med omsorg för att möta din hunds näringsbehov och främja dess tandhälsa.

Foderbitarna är speciellt utformade för att ge din hund en tandslipande effekt vilket bidrar till en frisk och stark mun. Med smaken av oxkött och näringsrika grönsaker kommer din hund att njuta av varje tugga. Pedigree Adult Vital Protection innehåller inte bara kött och grönsaker, utan är också berikat med hälsosamma oljor och fetter som ger din hund den energi den behöver för ett aktivt hundliv. Du kan vara trygg i vetskapen om att din hund får en balanserad kost. En extra bonus är att Pedigree Adult Vital Protection inte innehåller några konstgjorda smakämnen, färgämnen eller socker. Det här är ett foder som är utformat med din hunds välmående i åtanke.

 • Hundens aktivitetsnivå: Normal /aktiv
 • Utfodringstyp: Helfoder
 • Smak: Oxe
 • Kostbehov: Tandhälsa
 • Energinivå: Normal
 • Protein: 21 %
 • Fett: 11.5 %

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Pedigrees torrfoder, men fodret har däremot fått höga poäng hos tidigare testare, däribland Råd & Rön där det hamnade på fjärde plats och klassades som ett “Bra köp” – vilket talar för ett högkvalitativt och nyttigt hundfoder.

Sammanfattning: För att ge en välgrundad översikt av Pedigrees torrfoder analyserar vi vanligtvis användarrecensioner från olika källor. I detta fall är dock användarupplevelserna online begränsade till betyg och tidigare testresultat,

6

Purina Friskies Adult Balance

Bästa hundfodret

Budget

Utmanare

8

Pris

8

Ingredienser

7

Bra för känsliga hundar

8

Användaromdömen

9

Bra för kräsna hundar

8

Totalpoäng

Motivering: Purina Friskies Adult Balance får höga poäng för sitt pris och acceptans av kräsna hundar. Användarrecensioner stöder dess positiva effekter. Ingredienserna är dock något mer ifrågasatta.

Ett torrfoder utformat för hundar med lågt energibehov! Cirka kilopris: 33 kr.

Purina Friskies Adult Balance med kyckling och grönsaker är det perfekta torrfodret för hundar med lågt energibehov som vill hålla vikten under kontroll. Med 30% mindre fett ger det en balanserad och lättare måltid för din fyrbenta vän. Det här fodret är inte bara hälsosamt utan också smakrikt. Med viktiga proteiner, mineraler, vitaminer och omega-fettsyror kan det stödja din hunds naturliga immunförsvar och bidra till en frisk hud och en vacker päls. Dessutom är det fritt från konstgjorda färgämnen, aromämnen och konserveringsmedel.

Purina Friskies Adult Balance är särskilt utformat för vuxna, mindre aktiva hundar och hjälper dem att gå ner i vikt och hålla en optimal nivå. Genom att ge din hund en balanserad och komplett näringsprofil kan du vara säker på att den får allt den behöver för en hälsosam livsstil. Så om du letar efter ett torrfoder som är både balanserat och gott, med fokus på viktminskning och välbefinnande, då är Purina Friskies Adult Balance med kyckling och grönsaker det perfekta valet för din hund. Håll vikten i schack och ge din hund en smaklig måltid med Purina Friskies Adult Balance.

 • Hundens aktivitetsnivå: Låg
 • Utfodringstyp: Helfoder
 • Smak: Kyckling
 • Kostbehov: Viktminskning /bibehålla vikt
 • Energinivå: Låg
 • Protein: 21 %
 • Fett: 10 %

Fördelar 

 • Många användare menar att deras hundar älskar torrfodret, även kräsna hundar
 • Bra pris/kvalitets-förhållande

Nackdelar 

 • Vissa användare menar att bitarna är lite för stora

Sammanfattning: För att skapa oss en mångsidig uppfattning om torrfodret har vi hämtat cirka 330 recensioner från Amazon11 .

Duellen

Budget

Pedigree Vital Protection Adult Oxkött vs. Purina Friskies Adult Balance

I budgetklassen står vinnaren Pedigree Vital Protection Adult Oxkött Hundmat mot utmanaren Purina Friskies Adult Balance. Pedigree fokuserar på att främja tandhälsa genom speciellt utformade foderbitar och erbjuder en smakupplevelse med oxkött och grönsaker. Å andra sidan är Purina Friskies Adult Balance utformat för hundar med lågt energibehov och fokuserar på viktminskning och kontroll. Båda fodren har sina fördelar, Pedigree med betoning på tandhälsa och Purina med fokus på viktminskning. Valet mellan dem beror på hundens specifika behov, antingen att främja tandhälsa eller kontrollera vikten.

Köpguide Hundfoder

Att välja rätt hundfoder är viktigt för att säkerställa att din fyrbenta vän får den näring den behöver och mår bra. Det finns dock en mängd olika hundfoder därute, och ett hundfoder som är bra för den ena kanske inte alls passar den andra – hundar är ju trots allt individer! Här är en köpguide som hjälper dig att navigera i djungeln av hundfoderalternativ:

1. Känn igen din hunds behov:

Varje hund är unik och har olika behov. Ta hänsyn till ålder, ras, aktivitetsnivå och eventuella hälsoproblem när du väljer foder. En ung och aktiv hund kanske behöver energirikt foder medan en äldre hund kan dra nytta av foder som stödjer ledhälsa eller viktminskning.

2. Läs innehållsförteckningen:

Ta dig en titt på vad som faktiskt finns i fodret. Bra hundfoder bör ha en hög andel animaliska proteinkällor (som kyckling eller fisk) och undvika överdriven användning av fyllmedel eller tillsatser. Undvik också foder med högt innehåll av konstgjorda färgämnen, smakämnen och konserveringsmedel.

3. Spannmålsfritt eller ej:

Spannmålsfritt foder har blivit populärt på senare tid, men det betyder inte att det är rätt val för alla hundar. Vissa hundar mår bra på foder som innehåller spannmål som ris eller majs, medan andra kan ha känslighet eller allergier mot spannmål. Prata med din veterinär för att få rekommendationer som passar din hunds specifika behov.

4. Prova små förpackningar först:

Innan du köper en stor säck av ett nytt märke eller en ny smak, prova att köpa en mindre förpackning först. På så sätt kan du se om din hund gillar smaken och tål fodret utan att behöva slösa pengar på något som inte fungerar för er.

5. Kolla på recensioner och rekommendationer:

Ta reda på vad andra hundägare tycker om olika märken och varianter av hundfoder. Läs recensioner online eller prata med andra hundägare för att få insikt och tips.

6. Variera kosten:

Att variera hundens kost med olika smaker och ingredienser kan hjälpa till att undvika mattristess och ge en bredare näringsprofil. Pröva olika smaker och konsistenser för att hålla maten intressant för din hund.

Kom ihåg att det kan ta lite tid att hitta det perfekta hundfodret för din bästa vän. Var observant på eventuella förändringar i hundens hälsa och välmående när du byter foder. Om du är osäker, prata med din veterinär för att få råd och vägledning.

Frågor och svar om hundmat

Valet av spannmålsfritt hundfoder beror på den individuella hunden och dess specifika behov. Spannmål är en vanlig ingrediens i många hundfoder och kan vara en bra källa till kolhydrater och fiber. Vissa hundar mår utmärkt på foder som innehåller spannmål och har inga problem med att smälta eller tolerera dem. Andra hundar kan vara känsliga och behöva ett foder som är fritt från spannmål. Det gäller att testa sig fram!

Torr hundmat, som vanligtvis kommer i förseglade påsar, har vanligtvis en längre hållbarhet jämfört med våtfoder. Vanligtvis kan torrfoder vara hållbart i flera månader eller till och med ett år, beroende på tillverkarens rekommendationer och lagringsförhållandena.

Det är svårt att utse ett specifikt hundfoder till bäst i test. Detta då alla hundar är olika och således reagerar olika på olika slags hundfoder. Leta efter ett foder som är välbalanserat, näringsrikt och som inte innehåller några mögelgifter. I vårt bäst i test hittar du 6 riktigt bra torrfoder för vuxna hundar, där Orijen och Taste of the Wild har fått högst betyg!

 1. Arken Zoo, 24/11-23 []
 2. Zoo.se, 24/11-23 []
 3. Vetzoo, 24/11-23 []
 4. Amazon, 24/11-23 []
 5. Vetzoo, 24/11-23 []
 6. Taste of the Wild, 24/11-23 []
 7. Amazon, 24/11-23 []
 8. Arken Zoo, 24/11-23 []
 9. Tinybuddy, 24/11-23 []
 10. Influenster, 24/11-23 []
 11. Amazon, 24/11-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser