1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Hårtrimmer – Aldrig mer en ful frisyr med årets bästa hårklippare!
Remington-Ultimate-Series-RX5-XR1500-Bast-i-test-hartrimmer.jpg

Lyx

Wahl 8148-016 5 Star Magic Clip Cordless bäst hårtrimmer

Wahl 8148-016 5 Star Magic Clip Cordless

8

Mellan

Remington Ultimate Series RX5 XR1500 Bäst i test hårtrimmer

Remington Ultimate Series RX5 XR1500

9

Budget

Philips Series 5000 HC5612

Philips Series 5000 HC5612 

8.4

Inledning

Dags att stila upp barret? Ja håret är ju lite av kroppens visuella huvudkomponent enligt… ja ganska många! Vi använder alla möjliga hårklippningsmaskiner, vi stylar och frissar och lägger multum på frisyrer, hårfärg och preparat mot håravfall! Men en klassiker som aldrig går ur tiden, det är: Hårtrimmern! Javisst, en elektrisk hårklippare som löser kalufsen på ett kick. Och därför har det nu blivit dags för ett Hårtrimmer Bäst i Test! Vi har råscannat marknaden för att hitta årets bästa hårtrimmer, sammanställt en köpguide längst ner med tips och trix; vad som gör en bra hårtrimmer och hur en sån här smidig klippmaskin fungerar! Så med det sagt, dags att göra dig till en million dollar babe!

Vi på Hemfakta har utsett Remington Ultimate Series RX5 XR1500 till årets bästa hårtrimmer! Vattentät, liten och smidig, snäll på fickan och SÅ effektiv! Dess innovativa design med fem skärhuvuden och vattentäthet ger den en distinkt fördel som överträffar konkurrenterna i både lyx- och budgetklassen. En ljuv balans av hög kvalitet och prisvärdhet!

Våra experter har landat i sex prima hårtrimmrar i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa Hårtrimmern har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När det kommer till hårtrimmers är det främst effekten, användarvänligheten och givetvis resultatet på håret som är avgörande komponenter. Men vi tittar även på andra egenskaper, som längden på batteritid, tålighet, vidare trimmern ä vattentät eller ej och priset.

1

Wahl 8148-016 5 Star Magic Clip Cordless Hårtrimmer

hem-fakta-bast-i-test-logo
Wahl 8148-016 5 Star Magic Clip Cordless bäst hårtrimmer

Lyx

Vinnare

6

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Klippeffektivitet

9

Användarvänlighet

8

Batteritid

8

Totalpoäng

Motivering: Wahl Magic Clip imponerar med sin professionella prestanda och klippeffektivitet. Med sin hållbara design och långa batteritid står den ut i lyxklassen. Den höga prislappen är dess enda nackdel.

Om det är nån som kan trimma håret till nya nivåer, så är det den här! Pris ca. 1900 kr.

Här har vi en slittålig och kraftfull hårtrimmer med vassa skärblad. Ja, helt grym är den faktiskt och en storfavorit hos experterna! Den är sladdlös och har ett högprecisionsblad med “stagger-tooth” och så kallad “crunch”-teknologi som ger ett oerhört jämt klippresultat. Den är lätt och smidig i handen, och har hyllats för sin ergonomiska design. Dessutom har den en imponerande hastighet och en avsmalnande spak som gör det väldigt enkelt att fade:a håret på ett snyggt sätt.

 • Skär: Justerbart skär från 0,8 till 2,5 mm.
 • Klippbredd: på 40 mm.
 • Färg: Vinröd
 • Funktioner: “Stagger-tooth” och “crunch”-teknologi för jämt klippresultat
 • Rakblad: 8 st premium distanskammar följer med: 1,5 mm, 3 mm, 4,5 mm, 6 mm, 10 mm, 13 mm, 19 mm och 25 mm.
 • Medföljande tillbehör: Rengöringsborste, olja, skärskydd och laddkabel följer med din nya Magic Clip Cordless från Wahl.
 • Batteri: 100 minuter efter laddning

Fördelar

 • Professionell Prestanda: Användare uppskattar att Wahl Star Magic Clip Cordless är designad för professionellt bruk, vilket ger utmärkt prestanda och precision i klippningen. Denna hårtrimmer har blivit populär bland yrkesverksamma som barberare och stylister för dess pålitlighet och effektivitet​​​​.
 • Lätt och Användarvänlig: Många recensioner betonar att trimmern är lätt och enkel att hantera. Den trådlösa designen bidrar till enkel användning, vilket gör den till ett perfekt verktyg även för nybörjare som behöver en robust och tillförlitlig produkt för snabba klippningar och trimningar​​.
 • Lång Batteritid: Användare lyfter fram trimmerns långa batteritid, vilket är en viktig faktor för kontinuerlig användning utan att behöva oroa sig för att ladda den ofta. Detta är särskilt uppskattat av professionella användare som behöver en tillförlitlig trimmer under längre arbetspass​​.
 • Högkvalitativa Blad: Wahl Magic Clip har högprecisionsblad med “crunch-teknologi” som ger skarp och exakt klippning. Denna funktion är uppskattad för att skapa sömlösa övergångar och detaljerade frisyrer, vilket är viktigt för både proffs och hemmabruk​​.

Nackdelar

 • Kvalitetsvariation: Ett mycket fåtal användare har rapporterat variationer i kvaliteten på produkten.

Sammanfattning: För att få en objektiv bild av Wahl Star Magic Clip Cordless Hårtrimmer har vi hämtat över 1000 recensioner från olika källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-11-17)). Dessa recensioner ger en bred inblick i användarnas erfarenheter med produkten och speglar dess populäritet och effektivitet inom både professionellt och personligt bruk. Antalet recensioner är baserade på de tillgängliga källorna.

2

Hårtrimmer Remington HC9100

Remington Ultimate Series RX5 XR1500 Bäst i test hårtrimmer

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Klippeffektivitet

8

Användarvänlighet

7

Batteritid

7.4

Totalpoäng

Motivering: Remington HC9100 kombinerar bra prestanda med användarvänlighet. Dess svaga motor och batteriproblem drar dock ner betyget något.

Massa smarta egenskaper och riktigt bra tryck! Pris ca. 1200 kr.

HC9100 från Remington kommer med en kraftig motor och klipphastighet på 300 mm/s. Den här modellen har en klassisk design med den nyaste tekniken. Hårklipparen kan användas både utan sladd och med sladd vilket är en fördel. Batteriet ger en användningstid på 60 minuter efter en laddning, laddningen tar dock relativt lång tid, uppemot 4 timmar. Hårtrimmern har en smart funktion som varnar när batterinivån är låg. Det medföljer hela 11 kammar för hårlängder från 1,5-25 mm och den har en smart funktion med ett skjutreglage för precisionsklippning. En stor fördel med HC9100 från Remington är att den är smidig att rengöra och både hårklippare och blad kan med fördel sköljas under vatten. Det avtagbara bladsystemet gör trimmern enkel och snabb att rengöra. Tack vare den medföljande borsten och oljan är det inga svårigheter att hålla trimmern gott skick.

 • Skär: Justerbar precisionsklippning
 • Färg: Skimrande beige-grå
 • Funktioner: Löstagbart blad, Utmärkt klipphastighet på 300 mm/s, Enkel att rengöra
 • Kammar: 11 kammar (1,5-25mm)
 • Medföljande tillbehör: Levereras med rengöringsborste, olja samt förvaringspåse
 • Batteri: LED-indikator för batterinivå, Sladdlös användning upp till 60 min

Fördelar

 • Jämn och Effektiv Klippning: Användare rapporterar att Remington HC9100 klipper hår mycket jämnt och effektivt, vilket är uppskattat för både professionellt och personligt bruk​​.
 • Lång Batteritid och Lättvikt: Många recensenter nämner den långa batteritiden och den lätta vikten som stora fördelar, vilket gör trimmern praktisk att använda under längre perioder utan avbrott​​.
 • Bra Garanti och Tillbehör: Hårtrimmern kommer med en 6 års garanti och användbara tillbehör som är värdefulla för användarna, vilket ger en känsla av trygghet och valuta för pengarna​​.
 • Tyst Drift: Användare uppskattar att trimmern har en låg ljudnivå under användning, vilket gör den behaglig att använda​​.
 • Ergonomisk Design: Många recensenter framhåller den ergonomiska designen, vilket gör trimmern lätt att hantera och använda​​.

Nackdelar

 • Svag Motor: En del användare nämner att motorn inte är särskilt stark, vilket kan vara en begränsning för vissa användningsområden​​.
 • Batteriproblem: Det finns rapporter om att batteriet kan sluta fungera efter en tids användning, vilket är ett problem för en produkt som är avsedd att vara hållbar​​.

Sammanfattning: För att sammanställa användarnas åsikter om Remington HC9100 hårtrimmer har vi tagit del av recensioner från flera källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-11-17)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-17)), Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-17)) och NetonNet((NetonNet, 2023-11-17)). Totalt har vi analyserat över 1000 användarrecensioner. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten, från dess effektiva klippförmåga och långa batteritid till frågor kring motorns styrka och batteriets hållbarhet. Dessa insikter är värdefulla för att få en övergripande bild av produkten från ett användarperspektiv.

Duellen

Lyx

Wahl 8148-016 5 Star Magic Clip Cordless Hårtrimmer vs. Hårtrimmer Remington HC9100

I lyxklassen står vi inför Wahl Magic Clip och Remington HC9100. Wahl Magic Clip dominerar med sin professionella prestanda och avancerade “crunch-teknologi”, vilket gör den till en favorit bland proffs. Dess ergonomiska design och imponerande batteritid är också noterade fördelar. Remington HC9100, å andra sidan, erbjuder också solid prestanda med sin höga klipphastighet och bekväm rengöring. Trots detta hamnar den i skuggan av Wahl på grund av sin svagare motor. Wahl Magic Clips högre pris reflekterar dess överlägsna kvalitet och prestanda, vilket gör den till en värdig vinnare i lyxklassen.

3

Remington Ultimate Series RX5 XR1500 – Bästa Hårtrimmer [current_year]!

Remington Ultimate Series RX5 XR1500 Bäst i test hårtrimmer

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Klippeffektivitet

9

Användarvänlighet

9

Batteritid

9

Totalpoäng

Motivering: RX5 XR1500 utmärker sig med sin effektivitet, långa batteritid och vattentäthet. Den är en fullträff i mellanklassen och levererar hög kvalitet till ett rimligt pris.

En vattentät användarfavorit! Vi älskar! Pris ca. 800 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Remington Ultimate Series RX5 XR1500 till årets bästa hårtrimmer! Vattentät, liten och smidig, snabb, snäll på fickan och SÅ effektiv! Dess innovativa design med fem skärhuvuden och vattentäthet ger den en distinkt fördel, vilket gör den idealisk för en mångsidig användning. Remington Ultimate Series RX5 XR1500 sticker ut som bäst i test-vinnare över alla kategorier och överträffar konkurrenterna i både lyx- och budgetklassen genom att erbjuda en balans av hög kvalitet och prisvärdhet.

Ja här har vi en vass kandidat för den som vill hålla lite i stålarna. Remington Ultimate Series RX5 XR1500 är en vattentät, liten och smidig – men ack så effektiv – hårtrimmer! Den har fem skärhuvuden (småläskigt ord, jag vet), vilket gör att den räcker upp större områden i jämförelse med standardvarianten på tre skärhuvuden. Sen är det ju megabra att den är vattentät, vilket gör den perfekt för både våt- och torranvändning. Om du rakar dig i tre minuter varannan dag håller en full laddning en hel månad! Guldmaskin.

 • Skär: Fem skärhuvuden, Hudnära skärprestanda på 0,2 mm, Flexibla skär och huvud – anpassar sig efter huvudets konturer
 • Färg: Svart
 • Funktioner: 100 procent vattentät – kan användas med både rakgel eller skum, Kan användas med både cirkulära och linjära rörelser, Pop-up-trimmer för alla fina detaljer, LED-indikator, Avlägsna skären för enklare rengöring
 • Medföljande tillbehör: Förvaringsväska
 • Batteri: Om du rakar dig i tre minuter varannan dag håller en full laddning en hel månad!

Fördelar

 • Effektiv och Snabb Rakning: Användare upplever att Remington RX5 XR1500 ger en effektiv och snabb rakning, med resultat som är jämnare och finare än många andra liknande produkter på marknaden. Det tar bara några minuter att uppnå ett önskat resultat​​​​.
 • Bra Batteritid och Laddning: Trots vissa kommentarer om att batteritiden kunde vara bättre, rapporterar många användare att batteriet varar tillräckligt länge för flera rakningar och laddas effektivt​​​​.
 • Enkel Rengöring och Vattentät: Användarna uppskattar att RX5 är lätt att rengöra och är vattentät, vilket gör den användbar i duschen och med rakgel om så önskas​​.
 • Skonsam och Jämn Rakning: Många användare noterar att rakningen är skonsam och ger ett jämnt resultat utan irritation, vilket är särskilt värdefullt för de med känslig hud​​.

Nackdelar

 • Svårigheter att Raka Vissa Områden: Vissa recensioner nämner att det kan vara svårt att raka vissa områden, såsom runt öronen, vilket kan kräva extra uppmärksamhet och försiktighet​​​​.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild har vi samlat recensioner från olika källor, inklusive Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-17)), Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-17)), Kjell & co((Kjell & co, 2023-11-17)), Clas Ohlson((Clas Ohlson, 2023-11-17)), och NetonNet((NetonNet, 2023-11-17)). Dessa recensioner, som totalt överstiger 500 stycken, erbjuder en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter och åsikter om produkten.

4

Moser 1400 ProfiLine Edition

Hårtrimmer Moser 1400 ProfiLine Edition

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Klippeffektivitet

7

Användarvänlighet

8

Batteritid

8.2

Totalpoäng

Motivering: Moser 1400 är prisvärd och robust, men den högljudda drift och dess vikt drar ner betyget. Avsaknad av batteritidsinfo är en komponent, men med ett högt antal recensioner helt fria från klagomål angående batteritiden antar vi att den är fullt godkänd.

Kraftfull och grymt prisvärd! Pris ca. 500 kr.

Moser 1400 är en prisvärd och kraftfull hårtrimmer som är eldriven och som kommer med självslipande blad. Denna modellen är populär bland konsumenter världen över bland annat för dess precisa klippförmåga samtidigt som den ger mycket för pengarna. Den två meter långa sladden gör även att du obehindrat kan använda hårtrimmern utan avbrott. Hårklipparen kommer med en stark oscillerande armaturmotor och de diamantslipade stålbladen ger maskinen en utomordentlig lång hållbarhet. Du kan ställa in klipplängden från 0,7-3 mm, och med förhöjningskammen kan du smidigt ställa in klipplängder från 4-18 mm. I och med det låga priset på Moser 1400 så får du räkna med vissa kompromisser. Hårtrimmern har endast en hastighet och den är något högljudd. Men är du ute efter en prisvärd modell som gör jobbet så är detta en utmärkt hårtrimmer.

 • Skär: Klipplängd 0,7-3 mm, Utrustad med diamantslipade stålblad, Ger en precis klippförmåga & närgående klippning
 • Färg: Vit
 • Funktioner: 
 • Kammar: Klipplängder från 4-18 mm
 • Medföljande tillbehör: Varierar hos återförsäljare
 • Batteri: Ej angivet
 • Övrigt: Ej vattentät, Vikt: 560 g, Sladdlängd: 2 meter

Fördelar

 • Kraftfull och Effektiv: Användarna upplever att Moser 1400 ProfiLine är en kraftfull och effektiv trimmer som klipper håret utan problem. Den klarar av tjockt hår och presterar bra under lång tid​​​​.
 • Hög Kvalitet och Hållbarhet: Många recensioner lyfter fram produktens höga kvalitet och hållbarhet. Användare rapporterar att de haft sina trimmers i flera år utan att behöva byta ut dem​​​​.
 • Prisvärd: Användare anser att trimmern är mycket prisvärd med tanke på dess prestanda och hållbarhet, vilket gör den till ett utmärkt köp för de som söker en pålitlig hårtrimmer till ett rimligt pris​​​​.
 • Lätt att Rengöra: Användarna uppskattar att trimmern är enkel att öppna och rengöra, vilket bidrar till dess långsiktiga hållbarhet och effektivitet​​​​.

Nackdelar

 • Bullrig: Ett antal användare upplever att trimmern är något bullrig​​​​.
 • Tung: Några recensioner nämner att trimmern känns lite tung.

Sammanfattning: För att ge en heltäckande bild av Moser 1400 ProfiLine Edition har vi samlat användarrecensioner från olika källor som Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-17)), Webbhallen((Webbhallen, 2023-11-17)) och NetonNet((NetonNet, 2023-11-17)). Totalt har över 800 recensioner analyserats. Användarna uppskattar trimmerns kraft, hållbarhet och prisvärde, men noterar att den kan vara något bullrig. Dessa recensioner erbjuder en mångsidig syn på användarnas upplevelser och åsikter om produkten.

Duellen

Mellan

Remington Ultimate Series RX5 XR1500 – Bästa Hårtrimmer 2024! vs. Moser 1400 ProfiLine Edition

Mellanklassens tävling mellan Remington RX5 XR1500 och Moser 1400 visar tydliga skillnader. Remington RX5 XR1500 imponerar med sin vattentäthet, användarvänlighet och långvariga batteri. Dess unika fem skärhuvuden ger en överlägsen rakningsupplevelse. Moser 1400, trots att den är kraftfull och hållbar, lider av att vara bullrig och något tung. RX5 XR1500:s moderna design och funktioner, särskilt dess vattentäthet, ger den en fördel framför Moser 1400, som mer fokuserar på grundläggande klippförmåga och prisvärdhet.

5

Philips Series 5000 HC5612 

Philips Series 5000 HC5612

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Klippeffektivitet

8

Användarvänlighet

7

Batteritid

8.4

Totalpoäng

Motivering: Philips HC5612/15 överträffar förväntningarna med sin prisvärdhet och effektiva klippning. Den långa laddningstiden är dock en nackdel.

Jämna ut kalufsen på två röda med Philips! Pris ca. 450 kr.

Philips hårtrimmer HC5612/15 är en prisvärd hårklippare som ger en jämn och snabb klippning tack vare teknikerna DualCut- och Trim-n-Flow Pro. Du kan själv välja längd från 0,5 till 28 mm genom att använda zoomhjulet som har 28 olika steg. Philips hårtrimmer HC5612/15 har en innovativ kamdesign som gör att det avklippta håret snabbt flyger bort från bladen vid användning. Detta gör att alla långa hårstrån inte fastnar i kammen och att du slipper några avbrott under klippningen. Trimmern ger 75 minuters klipptid efter att den är fulladdad. En stor fördel är att den är 100 % tvättbar vilket underlättar rengöring. En liten nackdel är att laddningstiden är lång på upp till 8 timmar.

 • Skär: 41 mm klippbredd, Självslipande blad
 • Färg: Blå
 • Funktioner: Kan sköljas under kran, Snabbare klippning tack vare dess dubbelslipade bladen
 • Kammar: Innovativ kamdesign som förhindrar att långa hårstrån fastnar i kammen, Många längdinställningar att välja mellan (28 st från 0,5-28 mm)
 • Medföljande tillbehör: Rengöringsborste, 1 st skäggkam, 2 hårkammar 
 • Batteri: 75 minuter batteritid
 • Övrigt: Ergonomiskt handtag för god komfort, Självslipande blad som inte behöver oljas

Fördelar

 • Lätt och Behändig: Många användare upplever att hårtrimmern är lätt och enkel att använda, vilket gör den bekväm även för längre klippsessioner​​​​.
 • Effektiv Klippning: Användare lyfter fram att trimmern klipper håret effektivt och jämnt, vilket minskar behovet av att gå över samma område flera gånger​​​​.
 • Lång Batteritid: Recensenter är imponerade av trimmerns långa batteritid, vilket gör att den kan användas flera gånger utan att behöva laddas om​​​​.
 • Enkel Rengöring: Användarna uppskattar att trimmern är enkel att rengöra, vilket bidrar till enklare underhåll och bättre hygien​​​​.

Nackdelar

 • Instruktioner: Några användare påpekar att instruktionerna kunde vara mer detaljerade och lättförståeliga​​​​.

Sammanfattning: Användarrecensioner av Philips Series 5000 HC5612 hårtrimmer har samlats från NetonNet((NetonNet, 2023-11-17)) och Philips egen hemsida((Philips, 2023-11-17)), med över 300 recensioner som grund. Användare uppskattar framför allt trimmerns lätta vikt, effektiv klippning, långa batteritid och enkel rengöring.

6

BaByliss E978E Carbon Titanium

Hårtrimmer BaByliss E978E Carbon Titanium

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Klippeffektivitet

8

Användarvänlighet

8

Batteritid

8

Totalpoäng

Motivering: BaByliss E978E utmärker sig med sin stil och prisvärdhet. Dess mångsidighet och robusthet gör den till en stark konkurrent i budgetklassen, trots vissa begränsningar i precision.

Snygg trimmer med 26 lägen och en smart separat minitrimmer! Pris ca. 500 kr.

Babyliss Carbon Titanium E978E är en prisvärd och stilfull hårtrimmer som ger trimning i 26 olika längder från 0,5 – 25 mm. Den är enkel att hantera och ger 60 minuters användningstid efter en full-laddning, och modellen kan med fördel användas både med eller utan sladd. Den kommer med ett hårt förvaringsfodral för säker en förvaring när den inte används. En fördel med denna modell är att det medföljer en separat minitrimmer för precisionstrimning som gör att du enkelt kan forma hårfäste, kanter och polisonger. Är du ute efter en prisvärd och stilfull modell som är enkel att använda så är detta ett bra köp.

 • Skär: Koltitanblad
 • Färg: Svart
 • Funktioner: Kan användas både med eller utan elsladd
 • Kammar: 26 olika klipplängder fr 0,5-25 mm
 • Medföljande tillbehör: minitrimmer för precisionstrimning
 • Batteri: 60 minuter batteritid
 • Övrigt: Vridbar väljare för längd, Bladen tas enkelt bort för rengöring

Fördelar

 • Användare uppskattar dess hållbarhet och robusthet, vilket gör den till en tillförlitlig hårtrimmer över tid.
 • Många recensenter betonar trimmerns effektivitet i klippningen, vilket ger ett jämnt och precist resultat.
 • Batteritiden och laddningseffektiviteten får beröm, med vissa användare som rapporterar att de sällan behöver ladda enheten.
 • Användarna värdesätter dess ergonomiska design, som gör den lätt och bekväm att använda.
 • Flera användare noterar att trimmern är relativt tyst under användning, vilket bidrar till en mer behaglig klippupplevelse.

Nackdelar

 • En del recensenter nämner att trimmerns precision kan vara otillräcklig för detaljerad styling, speciellt kring öron och nacke.

Sammanfattning: Användarrecensionerna av Babyliss Carbon Titanium E978E, samlade från bland annat NetonNet((NetonNet, 2023-11-17)) och Amazon((Amazon, 2023-11-17)), ger en övergripande positiv bild av produkten, baserat på över 1000 recensioner. Användarna lyfter fram fördelar såsom hållbarhet, klippeffektivitet, lång batteritid, ergonomisk design och låg ljudnivå. Dock finns det vissa nackdelar som otillräcklig precision för detaljklippning.

Duellen

Budget

Philips Series 5000 HC5612  vs. BaByliss E978E Carbon Titanium

I budgetklassen står Philips HC5612 mot BaByliss E978E. Philips imponerar med sin effektiva klippning, innovativa kamdesign och utmärkt batteritid, trots en längre laddningstid. BaByliss E978E erbjuder också solid prestanda med sin ergonomiska design och tyst drift, men dess precision för detaljklippning står tillbaka jämfört med Philips. Philips HC5612 framhävs som en allroundvinnare i denna kategori på grund av dess övergripande användarvänlighet och effektiva klippförmåga.

Köpguide Hårtrimmer

Tänk på detta innan du köper en hårtrimmer

Du vill givetvis hitta en bra hårtrimmer med lång hållbarhet och därför är det inte en dålig idé att lägga en extra slant på en apparat med bättre kvalitet. När det kommer till längdinställningar så är en grundregel: ju fler desto bättre. Detta gör att du kan välja den längd som passar dig allra bäst, samtidigt som du med fler inställningar får mer valmöjligheter och flexibilitet. 

Det finns mycket du kan göra för att få en längre hållbarhet på hårtrimmern. Det är viktigt att du rengör den noggrant efter användning, vilket säkerställer att den är fräsch och intakt längre. En god idé är också att välja en modell med medföljande borste och eventuellt olja, som finns för att hålla bladen vassa och rena.

Ett annat tips är att investera i en modell med lång garantitid eftersom detta ger dig förmånen till att kostnadsfritt byta ut trimmern eller reparera den, samtidigt som det även garanterar en högre kvalitet och prestanda.

Precis som med mycket annat så finns det en hel del att tänka på före köpet. Vilken hårtrimmer är bäst lämpad för dina behov? Vilka längdinställningar behöver du? Ska du ha en med sladd eller utan sladd? Vilken motorstyrka behöver du? För att göra det enklare för dig så har vi samlat de 6 bästa hårklipparna från olika prisklasser så att du kan hitta den som passar dig bäst.

Frågor och svar om hårklippare/trimmers

Det är ett faktum att alla hårtrimmers kräver en viss omvårdnad. Att rengöra trimmern kommer ge din hårtrimmer en längre livstid och hjälpa till att hålla den effektiv. 

Det är viktigt att välja trimmern efter din hårkvalitet för att du ska få ut maximalt av din apparat. Har du ett grovt och kraftigt hår behöver den ha god prestanda för att undvika att motorn blir överhettad. Tänk också på att flera modeller på marknaden numera har numera två-i en funktion som gör det möjligt att klippa såväl hår som skägg.

Det är en smaksak och upp till dig om du föredrar en hårtrimmer med batteri eller elsladd. En stor fördel med en batteridriven hårtrimmer är att du är mer flexibel när du slipper vara beroende av ett eluttag. Dessutom slipper du tänka på att sladden aldrig hamnar i vägen när du trimmar håret. 

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser