1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Hårolja – Skydda, reparera och ge lyster som aldrig förr med årets bästa hårolja!
Hairlust-harolja-scaled.jpg

Lyx

bästa håroljan

Oribe Beautiful Color Split End Seal

8.6

Mellan

Hairlust hårolja bäst i test

Split Fix™ Hair Oil – Bästa håroljan [current_year]!

9.6

Budget

8d708174-1dfc-431d-8d96-cf3d804c5925_2.jpg

Wella Luxeoil – Billigaste håroljan i vårt test!

8.2

Inledning

Känns håret frissigt, torrt och livlöst? Hatar du på torktiden när du tvättat svallet och önskade att torkprocessen var några knop snabbare? Ja men då kan jag berätta att hårolja kan vara lösningen på dina problem! En hårolja kan göra susen för håret förstår du. Från platt och kluvet till vackert och välmående på ett kick! Men havet av håroljor är stort och att sondera terrängen kan ta sin tid – slappna av och spara den där tiden du, vi har gjort jobbet åt dig! Nu tar vi en titt på årets bästa håroljor och går igenom grejer att ha i åtanke inför ditt köp! 

Våra experter har landat i sex prima håroljor i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten! Är du kanske en av alla med torr hårbotten? Hårolja kan vara riktigt bra, men vi har tagit fram dom bästa produkterna för just torr hårbotten här som gör knoppen len som en babyrumpa!

I vårt test blev Split Fix™ Hair Oil testvinnare. Den utmärker sig med sin ekologiska formulering som uppfyller en rad hårbehov. Den ger UV- och värmeskydd, vilket minskar risken för hårskador, och dess lätta formulering gör att håret inte tyngs ner.

I jakten på den bästa håroljan har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När det kommer till håroljor är det såklart resultatet vi främst är ute efter, men även andra aspekter så som produktens naturliga och ekologiska innehåll, produktionsplats, pris och användarvänlighet.

Med de sex håroljor vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Oribe Beautiful Color Split End Seal

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa håroljan

Lyx

Vinnare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Reparerande effekt

10

Skydd

10

Kvalitet och effekt

8.6

Totalpoäng

Motivering: Oribe Beautiful Color Split End Seal utmärker sig genom sina reparationsegenskaper. Dess förmåga att reparera upp till 94% av kluvna hårtoppar efter endast en användning är imponerande. Denna produkt ger en omfattande skyddande och reparerande effekt.

Perfekt för skadat och färgat hår! Mjukgör, reparerar och skyddar! Pris fr. 500 kr.

Denna hårolja är det perfekta valet för dig med skadat hår, eller för dig som vill ha ett skydd mot färgbortfall. Den reparerar upp till 94 procent av alla kluvna hårtoppar, och det redan efter första användningen. Den reducerar även brutna hårstrån med 65 procent. Några av alla andra positiva egenskaper är att den motverkar färgbortfall med uv-skydd, motverkar oxidativ stress och för tidigt åldrande, skyddar från skador och uttorkning, reparerar och stärker håret inifrån och ut och ger en vacker glans.

 • Hög kvalitet
 • Reparerar kluvna hårtoppar
 • Resultat redan efter första användningen
 • Motverkar färgbortfall med uv-skydd
 • Reparerar och stärker håret inifrån och ut
 • Mängd: 50 ml
 • Hårtyp: Skadat hår, färgat hår
2

MoroccanOil Original Oil Treatment 100ml

MoroccanOil Original Oil Treatment bäst i test hårolja

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Allround kapacitet

9

Kvalitet

9

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: MoroccanOil Original Oil Treatment är en storsäljare som är känd för att passa alla hårtyper. Den erbjuder omfattande vård och styrka och kan snabbt absorberas utan oljig känsla.

En klassiker på hårhyllan! Pris fr. 450 kr.

Moroccanoil Treatment blev en riktig storsäljare från start och kanske är det för att det gör susen för dom flesta oavsett hårtyp. Det ger en glänsande effekt och känns vårdande från första stund, men ger näring och vård som ger tydlig långvarig skillnad. Den funkar både på tunt och tjockt hår, på löshår, skadat hår likväl som torrt och ohanterligt! Oljan absorberas snabbt utan att lämna oljiga rester eller någon fet yta. En riktigt kraftfull hårolja som ger håret ett rejält uppsving med andra ord!

 • Vårdande oljebehandling för alla hårtyper
 • Rik på vitaminer, antioxidanter och protein
 • Stärkande och vårdande för håret
 • Minskar fönings- och stylingtiden
 • Eliminerar frissighet
 • Skyddar håret i förorenade miljöer
 • Pump följer med till flaskan
 • Mängd: 100 ml
 • Utan alkohol
 • Egenskaper: Återställer, skyddar, vårdar och ger glans
3

Split Fix™ Hair Oil – Bästa håroljan [current_year]!

Hairlust hårolja bäst i test

Mellan

Vinnare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

10

Allround kapacitet

10

Skydd

10

Kvalitet

9.6

Totalpoäng

Motivering: Split Fix™ Hair Oil utmärker sig med sin ekologiska formulering som uppfyller en rad hårbehov. Den ger UV- och värmeskydd, vilket minskar risken för hårskador, och dess lätta formulering gör att håret inte tyngs ner.

Ger en explosion av näring, skyddar och ger glans utan att tynga ner håret det minsta! Vår absoluta favorit! Pris fr. 240 kr.

Här har vi en hårolja som verkligen gör underverk för håret! Split Fix™ Hair Oil trollbinder med sin unika blandning av ekologiska oljor som solrosfrö, kokosnöt, argan och aprikoskärn. Hairlust har ju imponerat med sina produkter på oss förut, men den här oljan tränger inte bara effektivt in och ger näring, utan lämnar även håret med en otrolig glans. Ett plus är att den inte bara förhindrar frissighet, utan även erbjuder UV- och värmeskydd, vilket minskar risken för kluvna toppar och brutna hårstrån. Den har också så många användningsområden – från att ge fukt till att bekämpa elektricitet, täcker den absolut alla basbehov. Och bäst av allt? Trots alla dessa näringsgivande egenskaper känns den lätt som en fjäder och tynger inte ner håret(!). Och den egenskapen väger enligt oss otroligt tungt. Så om du letar efter den ultimata hårvårdsprodukten, ja, då har du hittat den i Split Fix™ Hair Oil tar hem rollen som favorit och koras till bäst i test av håroljorna!

 • Storlek: 45 ml
 • Typ av produkt: Hårolja (skyddande stylingolja & fuktgivande behandling)
 • Huvudingredienser: Solrosfröolja, kokosnötsolja, arganolja, aprikoskärnolja
 • UV- och värmeskydd: Ja
 • Lämplig för alla hårtyper, särskilt torrt hår: Ja
4

Olaplex No.7 Bonding Oil

Olaplex No.7 Bonding Oil hårolja

Mellan

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Kvalitet

10

Skydd

8

Användarvänlighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Olaplex No.7 Bonding Oil är en innovativ produkt som ger håret en betydande förbättring i kvalitet. Med sitt värmeskydd och mångsidighet är den ett starkt alternativ för dom som ofta värmestylar sitt hår.

Värmeskyddar upp till 230 grader och ger håret en riktig skjuts! Pris fr. 300 kr.

Denna hårolja är den första i sitt slag. Det är en extremt koncentrerad, superlätt och reparerande stylingolja med flera positiva egenskaper. Den ger håret en otrolig glans, stärker det, mjukgör och förbättrar hårets kvalitet – oavsett hårtyp. Dessutom innehåller den värmeskydd upp till 230 grader och kan användas med alla värmeverktyg, vilket gör den perfekt även när du behöver skydd vid värmestyling. Denna olja kan även användas om man har löshår, och den kan användas i både handdukstorkat och torrt hår.

 • Ger glans
 • Stärker och mjukgör
 • Förbättrar hårets kvalitet
 • Passar alla hårtyper
 • Värmeskydd upp till 230 grader
 • Mängd: 30 ml
 • Hårtyp: Alla
5

Wella Luxeoil – Billigaste håroljan i vårt test!

8d708174-1dfc-431d-8d96-cf3d804c5925_2.jpg

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Kvalitet

9

Användarvänlighet

7

Innehåll

8.2

Totalpoäng

Motivering: Wella Luxeoil erbjuder en prisvärd lösning som fortfarande ger kvalitativa resultat. Den ger håret en ny struktur och är mycket lättanvänd, vilket gör den idealisk för daglig användning.

Känns riktigt lyxig trots sitt snälla pris! Pris fr. 130 kr.

Denna prisvärda hårolja har många fördelar: den kan användas i både vått och torrt hår, den förvandlar håret innan behandling, skyddar det efter schamponering, slätar ut det efter föning och ger glans i torrt hår. Håret får ny struktur, och oljorna tränger in i håret för att förvandla det inifrån och ut. Den ger en omedelbar släthet som består, och den är mycket enkel att använda. Denna hårolja innehåller argan-, madel- och jojobaolja. Det här är en riktigt prisvärd produkt som trots sitt låga pris är fantastisk för håret.

 • Mycket prisvärd
 • Kan användas i både vått och torrt hår
 • Slätar ut håret efter föning
 • Ger en ny struktur
 • Omedelbar släthet som består
 • Mängd: 100 ml
 • Egenskaper: Ger glans, slätar ut håret
6

Maria Nila True Soft Argan Oil – Billig och bra hårolja!

Maria Nila True Soft Argan Oil - billig och bra hårolja

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Kvalitet

8

Skydd

9

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Maria Nila True Soft Argan Oil erbjuder ett prisvärt alternativ utan att kompromissa med kvaliteten. Den ger ett flertal fördelar, inklusive UV-skydd och snabb absorbering.

Absorberas snabbt, ger håret fukt och minskar frissighet! Pris fr. 130 kr.

Här finns flera fördelar: Ett lågt pris, en hög kvalitet, snabb absorbering, fukt, reducerad frissighet och skydd mot uv-strålar. Den hjälper också till att få hårfärgen att hålla längre, så att håret ser fräscht och glänsande ut. Den kan användas i både torrt och handdukstorkat hår och är mycket enkel att använda – det behövs bara en liten mängd som snabbt och enkelt appliceras i längderna och på topparna. Dessutom har den en fantastisk doft och finns i två storlekar, perfekt om du först bara vill testa den utan att spendera allt för mycket, och senare vill köpa en större och mer prisvärd storlek.

 • Hög kvalitet
 • Snabb absorbering
 • Reducerar frissighet
 • Skydd mot uv-strålar
 • Får hårfärgen att hålla längre
 • Mängd: 30 ml, 100 ml

Köpguide Hårolja

När du ska köpa hårolja finns det förstås en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Det allra viktigaste är dock att utgå från vad du behöver, och vill ha. Fundera över vad du vill uppnå med en hårolja. Det kan vara en bra idé att kolla runt på olika alternativ för att få reda på vad som finns, och utifrån det avgöra vad som känns viktigt för dig.

För att göra det enklare för dig att hitta rätt så kommer vi här att gå igenom tre olika saker som kan vara bra att fundera lite extra över, nämligen egenskaper, innehåll och prisklass. När du vet vilken prisklass du letar i, vilka egenskaper du önskar och om du har några speciella preferenser när det gäller innehållet, då kommer det bli lättare att hitta rätt.

Egenskaper

Även om de flesta håroljor har sådana egenskaper som gör håret vackrare och friskare, så kan egenskaperna variera väldigt mycket mellan olika märken. Det här kan visserligen göra att det känns svårt att veta vilken hårolja man ska välja, men det kan också vara en fördel eftersom det gör att du kan hitta en hårolja som är perfekt för just ditt hår.

När det gäller egenskaperna så kan det vara till exempel skydd mot värmestyling, uv-skydd, att kluvna hårtoppar repareras, att håret blir slätare, färgskydd, att håret får glans, att slitet och skadat hår repareras, att håret får fukt eller att frissighet motverkas.

Förmodligen finns det ingen hårolja som har alla dessa egenskaper, men alla dessa egenskaper – och fler därtill – finns hos håroljor. Det gäller helt enkelt att hitta rätt hårolja för ditt hår, och för hårets behov. Många håroljor har även flera fördelaktiga egenskaper, vilket gör att du kan hitta en hårolja som är bra för håret på flera sätt.

Innehåll

Vad håroljan innehåller hänger förstås mycket ihop med vilka egenskaper den har, eftersom det är ingredienserna som ger egenskaperna. Olivolja och jojobaolja kan till exempel ge glans, medan till exempel baobabolja och flera andra oljor ger ett antioxidativt skydd. Och det här är bara ett fåtal på alla ingredienser som kan användas, och de positiva egenskaper som dessa kan ge.

Med det sagt så kan innehållet ändå vara viktigt, till exempel om du önskar en hårolja med endast naturliga och/eller ekologiska ingredienser. I övrigt har ingredienserna kanske ingen större betydelse, utan det är förmodligen främst dess egenskaper du bör fokusera på.

Prisklass

Det finns håroljor i alla tänkbara prisklasser – från under femtiolappen och upp till ett par tusenlappar. Det finns även bra och effektiva håroljor i både lägre och högre prisklasser, men en del egenskaper kan vara svårt att hitta i lägre prisklasser. De lägre prisklasserna fokuserar oftast främst på att göra håret mer välmående, mjukare och glansfullt. Med det sagt kan man även hitta andra egenskaper i lägre prisklasser, som håroljor som gör håret slätare eller som innehåller uv-skydd, till exempel.

Avslutande ord inför ditt köp av hårolja

När du ska köpa och använda hårolja är det framför allt två saker du bör tänka på: Välj en sort som passar just dig och ditt hår, och följ instruktionerna. Generellt är hårolja enkelt att använda och det är sällan någon större skillnad mellan olika sorter när det gäller användning, men det kan variera hur ofta de bör användas eller hur de ska appliceras. En del bör till exempel bara användas i fuktigt hår medan andra kanske bara ska appliceras i torrt hår, även om de flesta kan användas på både torrt och fuktigt hår.

Det finns väldigt många olika håroljor med olika egenskaper, och även om detta kan kännas lite förvirrande så kan det också vara en stor fördel. Det innebär nämligen att du kan hitta en hårolja som är perfekt för ditt hår, även om det innebär att du behöver leta lite för att hitta rätt. Om du till exempel vill ha ett slätare hår så finns det håroljor som hjälper till med det, vill du skydda håret vid värmestyling så finns det även håroljor med sådana egenskaper, och vill du skydda hårfärgen så finns även håroljor med sådana egenskaper.

Frågor och svar om hårolja

Hårolja kan ha många fördelaktiga egenskaper, men den huvudsakliga uppgiften är att göra håret välmående och vackert. Andra egenskaper kan variera mellan olika håroljor och det kan vara till exempel att reparera kluvna hårtoppar, bevara hårfärg, uv-skydda håret, stärka håret, skydda håret eller ge glans. De kan även innehålla värmeskydd för att användas innan värmestyling, eller användas för att göra håret rakt.

Exakt hur hårolja ska appliceras kan variera mellan olika märken, men ofta kan de användas i både vått och torrt hår. Du kan börja med att ta några droppar och värma oljan mellan händerna, för att sedan dra händerna över längderna och topparna. Kamma sedan igenom håret med en fintandad kam för att fördela oljan jämnt i hela håret, undvik dock hårbotten.

Hur ofta man behöver använda hårolja är individuellt, men man kan använda det dagligen. Eftersom håroljan har många goda egenskaper och är bra för håret så blir effekten ofta bättre om du använder oljan regelbundet, och ofta. Tänk dock på att detta kan variera mellan olika sorter, så läs alltid igenom instruktionerna innan.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser