Bäst i test – bästa hårinpackningen 2022 blev Nioxin Deep Repair Hair Masque

Hårinpackningen är verkligen en fantastisk produkt, som dessutom passar för alla. Den som redan har friskt och välmående hår kan använda hårinpackning för att ge håret de bästa förutsättningarna att förbli friskt och välmående. Om man däremot har torrt, skadat, slitet eller frissigt hår så har man en större anledning att använda hårinpackning – en riktigt bra hårinpackning kan nämligen rädda ett skadat hår, och få det att bli friskt och välmående igen.

Att välja rätt hårinpackning är dock inte alltid det enklaste, då det i dag finns väldigt många olika att välja mellan. Det stora utbudet är dock främst en fördel – visst tar det kanske längre tid att hitta rätt, men det finns också möjlighet att hitta en hårinpackning som passar ens eget hår perfekt. Här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när du ska välja hårinpackning, och vi har även tagit fram några riktigt bra alternativ.

Köpguide för hårinpackning

När du ska välja hårinpackning så är det framför allt två saker du bör tänka på. Det första är att välja ett bra märke, som faktiskt gör det den ska. Att veta vilket märke som är bra kan förstås vara svårt att veta, men här kan man med fördel kolla efter omdömen från andra som har testat produkten. Det andra du bör fokusera på är att välja en hårinpackning som passar just dig och ditt hår. En hårinpackning kan ha väldigt många olika egenskaper, och detta gör att du kan hitta en som är perfekt för just dig. Här kommer vi att gå in närmare på detta – men även på två andra saker som kan ha betydelse när du väljer hårinpackning, nämligen hur den används och vilken förpackning den kommer i.

Egenskaper

Även om alla hårinpackningar ska ge håret fukt och näring, så kan de göra betydligt mer än så. Alla märken har dock sina egna egenskaper, så här är det viktigt att faktiskt kolla runt på olika alternativ och sedan välja den som passar bäst utifrån ditt hår och dess specifika behov.

Egenskaperna kan variera väldigt mycket men det kan handla om att hårinpackningen skyddar mot håravfall, motverkar mjäll, skyddar håret mot solen, minskar slitage, stärker håret, gör det lättare att reda ut, reducerar färgförlust, motverkar frizz och statisk elektricitet eller tillför håret glans. Och det här är bara några exempel på vilka egenskaper en hårinpackning kan ha.

I stort sett alla hårinpackningar har olika egenskaper, utöver att de tillför fukt och näring. Här finns alltså en perfekt möjlighet att hitta en hårinpackning som passar dig perfekt – till exempel hjälper dig att motverka mjäll, bevarar din hårfärg eller skyddar ditt hår. Fundera gärna över vad du behöver, och utgå sedan från det när du väljer hårinpackning.

Användning

Även om hårinpackningar fungerar på ungefär samma sätt, och används på ungefär samma sätt, så kan det faktiskt finnas en del skillnader. Detta har kanske inte alltid någon betydelse, och förmodligen är det viktigare vad hårinpackningen gör än hur den används. Trots det kan det vara bra att fundera över om det här har någon betydelse för dig – kanske vill du ha en hårinpackning som är enkel att använda, eller som går snabbt att använda.

Det största skillnaden mellan olika hårinpackningar, när det gäller just användning, är hur länge de ska verka. Det finns många snabbverkande hårinpackningar som bara ska sitt i 2-3 minuter, vilket är ett bra val för den som vill att det ska gå snabbt. De som inte är snabbverkande ska ofta sitta i under 10-15 minuter, och ibland längre än så.

Förpackning

Vilken förpackning hårinpackningen kommer i är förmodligen inte jätteviktigt, men visst kan det ha betydelse. Vad man föredrar är förstås individuellt, så här handlar det helt om vad du själv föredrar. Några av de förpackningar som finns är till exempel pumpflaska, tub och burk. Alla dessa har förstås fördelar, och nackdelar, men det handlar som sagt främst om vad man föredrar.

Pumpflaskan är ofta smidig att använda, och en sådan brukar även gå enkelt att använda med bara en hand. Nackdelen är istället att det kan vara svårt att få ur all produkt ur förpackningen, vilket gör att en del kanske går till spillo. En tub är ofta enkel att använda, och eftersom de står upp och ned så rinner hårinpackningen ned, vilket gör det enkelt att få ur innehållet. Även här kan det dock bli svårt att få ur precis all produkt. Burkar är alltså det bästa valet om man tycker det är viktigt att få ur precis allt, men istället är de kanske inte fullt lika smidiga att använda, då man måste skruva av och skruva på locket.

Det är som sagt en smaksak vad man föredrar, och förmodligen är det inte förpackningen som avgör vilken hårinpackning du ska välja, utan snarare märke eller egenskaper. Med det sagt så kan det här ändå vara bra att tänka på, om du har en favorit av dessa förpackningar. Och om du har svårt att välja mellan två olika hårinpackningar så blir det kanske just förpackningen som blir det avgörande.

Hemfaktas test av hårinpackning – vi listar 6 modeller

Vi har tagit fram några olika hårinpackningar som alla är riktigt bra, men har helt olika egenskaper och passar bra för olika hår. Här finns något för alla – oavsett om du letar efter en hårinpackning som minskar håravfall, en som reparerar skadat hår eller något helt annat. För att göra det enklare att hitta rätt bland dessa så har vi delat upp dem i tre olika kategorier utifrån prisklass: premium, mellan och budget.

Bäst i test premiumklassen: Nioxin Deep Repair Hair Masque – bästa hårinpackningen 2022

Vinnaren i premiumklassen är en högkvalitativ hårinpackning med många bra egenskaper – den stärker, skyddar och minskar även håravfall. Ca pris 530 kr.

Nioxin Deep Repair Hair Masque - bästa hårinpackningen 2022

För dig som besväras av håravfall och vill ha en hårinpackning som kan hjälpa dig med detta kan denna hårinpackning vara helt rätt val. Här finns många stora fördelar: denna hårinpackning stärker och skyddar skadat hår, den är djupt reparerande, vårdar håret på djupet, ger maximalt med skydd och stärker hårets yta mot skador – vilket minskar slitage.

Men den största fördelen med denna högkvalitativa hårinpackning är förmodligen ändå att den även fungerar som en behandling mot håravfall. Dessutom gör den håret hanterbart och smidigt. Resultatet blir en mjukt, glänsande och friskt hår – redan efter första användningen. Det här är en hårinpackning som verkligen kan rädda skadat hår.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Stärker och skyddar skadat hår
 • Djupt reparerande
 • Vårdar på djupet
 • Ger maximalt skydd
 • Stärker hårets yta mot skador
 • Minskar slitage
 • Behandlar håravfall
 • Gör håret hanterbart och smidigt
 • Ger mjukt, glänsande och friskt hår
 • Resultat redan efter första användningen

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Effekt: Vårdande, återfuktande, stärkande
 • Hårtyp: Färgat hår, skadat hår, torrt hår, håravfall
 • Mängd: 500 ml

MER INFORMATION OCH PRIS: 

 

Utmanare premiumklassen: Kérastase Genesis Masque Reconstituant

Vår utmanare i premiumklassen kommer inte långt efter vinnaren. Även detta är en högkvalitativ och riktigt bra hårinpackning, med många fördelar. Ca pris 510 kr.

Kérastase Genesis Masque Reconstituant

Även denna hårinpackning kan vara ett bra val för dig med håravfall. Denna hårinpackning har en berikad formula som tillför intensiv näring, stärker håret och gör det enklare att reda ut för att minska risken för håravfall på grund av brutna hårstrån. I denna hårinpackning finns en kombination av edelweiss-celler och ingefärsrot, och hårets behov tillgodoses genom att försvagade delar i hårstrået stärks.

Här finns en hög koncentration av vårdande ingredienser som gör håret lätt att reda ut, och tillför näring och mjukhet. Håret blir stärkt på djupet, blir mjukare och härligt glänsande. Denna hårinpackning är enkel att använda och behöver bara verka i håret under 2-3 minuter, perfekt för dig som vill att det ska gå snabbt.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Tillför intensiv näring
 • Stärker håret
 • Gör håret enkelt att reda ut
 • Minskar risken för håravfall pga brutna hårstrån
 • Stärker försvagade delar i hårstrået
 • Hög koncentration av vårdande ingredienser
 • Gör håret mjukt, starkt och glansigt
 • Kort verkningstid

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Hårtyp: Håravfall
 • Mängd: 200 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test mellanklassen: Maria Nila Head & Hair Heal – prisvärd hårinpackning

Denna prisvärda hårinpackning har många goda egenskaper – bland annat stimulerar den hårväxten och förebygger mjäll och hårbottensproblem. Ca pris 330 kr.

Maria Nila Head & Hair Heal - prisvärd hårinpackning

Denna hårinpackning har många fördelar: den är antiinflammatorisk, hårväxtstimulerande, behandlar och förebygger mjäll och hårbottensproblem och motverkar håravfall. Här finns ingredienser som naturligt Aloe Vera-extrakt och Vitamin E som bidrar till dessa fantastiska egenskaper. Hårinpackningen är dessutom enkel att använda och behöver bara verka under 5-10 minuter.

Det här är en hårinpackning som passar många olika hår och hårproblem: den passar för dig som vill stimulera hårväxten, för dig som vill motverka håravfall och för dig som vill motverka eller behandla mjäll eller hårbottensproblem, till exempel. Dessutom luktar den gott, och gör håret lent och fylligt.

Fördelar

 • Antiinflammatorisk
 • Hårväxtstimulerande
 • Behandlar och förebygger mjäll
 • Behandlar och förebygger hårbottensproblem
 • Innehåller bland annat naturligt Aloe Vera-extrakt och Vitamin E
 • Enkel att använda
 • Luktar gott
 • Gör håret lent och fylligt

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Egenskaper: Vårdande
 • Hårtyp: Känslig hårbotten, håravfall
 • Innehåll: Parabenfri, sulfatfri
 • Mängd: 250 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare mellanklassen: Maria Nila True Soft hårinpackning

Denna skonsamma hårinpackning passar perfekt för dig som vill ge ditt hår fukt och näring. Den återfuktar håret, skyddar det och har många andra fördelar. Ca pris 290 kr.

Utmanare mellanklassen: Maria Nila True Soft hårinpackning

Även detta är en prisvärd hårinpackning med många fördelar: den är skonsam, den är återfuktande, den ger näring, den gör håret silkeslent, den motverkar frizz och statisk elektricitet, den reducerar färgförlust och den skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler.

Denna hårinpackning är även enkel att använda, och det går dessutom snabbt – den behöver bara verka i 3 minuter. Vill man ha en mer djupverkande effekt så kan man dock applicera den i handdukstorkat hår och sedan låta den verka under 5-10 minuter istället.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Skonsam
 • Återfuktande
 • Ger näring
 • Gör håret silkeslent
 • Motverkar frizz och statisk elektricitet
 • Reducerar färgförlust
 • Skyddar mot UV-strålning och fria radikaler
 • Enkel att använda
 • Behöver bara verka i 3 minuter

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Egenskaper: Anti-friss, glansförstärkande, vårdande
 • Hårtyp: Torrt hår
 • Innehåll: Parabenfri, sulfatfri
 • Volym: 250 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test budgetklassen: Hårinpackning – Reparerande, torrt och skadat hår, jojoba – billigaste hårinpackningen i vårt test

Det här är en mycket prisvärd hårinpackning som trots sitt låga pris har många goda egenskaper. Den reparerar håret på djupet och gör det 20 gånger mer slitstarkt. Ca pris 150 kr.

För dig som letar efter en hårinpackning som inte kostar mycket, men som ändå är riktigt bra, kan detta vara helt rätt val. Denna hårinpackning har en 2 i 1 funktion och innehåller återuppbyggande jojobaolja som reparerar hårfiber på djupet och reparerar tidigare skador. För varje användning blir hårets struktur starkare, och det blir hela 20 gånger mer slitstarkt.

Men denna hårinpackning ger dig inte bara ett friskt och välmående hår, utan även en frisk hårbotten. Detta då en frisk hårbotten är en förutsättning för att håret ska må bra. Den aktiva ingrediensen, fruktaner från agave, aktiverar hårbotten för att håret ska bli friskare och starkare. Några av alla andra fördelar med denna hårinpackning är till exempel att 98 procent av alla ingredienser har naturligt ursprung, formulan är testad under kontroll av hudläkare och den innehåller inga silikoner. Dessutom är den enkel att använda och behöver bara verka under tre minuter.

Fördelar

 • Mycket bra pris
 • Reparerar hårfiber på djupet
 • Reparerar tidigare skador
 • För varje användning blir hårets struktur starkare
 • Hela 20 gånger mer slitstarkt
 • Ger även en frisk hårbotten
 • 98 procent av alla ingredienser har naturligt ursprung
 • Testad under kontroll av hudläkare
 • Enkel att använda
 • Behöver bara verka i 3 minuter

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 200 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare budgetklassen: Löwengrip Long Lasting Quick Hair Treatment – billig och bra hårinpackning

Denna snabbverkande hårinpackning gör mycket, på kort tid. Den är framtagen för torrt och skadat hår, och förbättrar håret på bara tre minuter. Ca pris 180 kr.

Det här är en snabbverkande hårinpackning som på bara tre minuter reparerar och återuppbygger håret. Den är framtagen för torrt och skadat hår, och innehåller bambuextrakt och granatäpple som är färgbevarande, reparerande och återuppbyggande.

Med denna hårinpackning blir håret glansigt, får intensiv näring och en silkeslen känsla. Dessutom förebyggs kluvna hårtoppar och skador från UV-strålar och fria radikaler. Denna hårinpackning passar för normalt och färgat hår, och den har en härlig doft av mango och persika.

Fördelar

 • Snabbverkande
 • Framtagen för torrt och skadat hår
 • Innehåller bambuextrakt och granatäpple
 • Färgbevarande
 • Reparerande
 • Återuppbyggande
 • Gör håret glansigt
 • Ger intensiv näring
 • Förebygger kluvna hårtoppar och skador från UV-strålar

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Hårtyp: Normalt hår, färgat hår
 • Mängd: 100 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Avslutande ord inför ditt köp av hårinpackning

Hårinpackning är en fantastisk produkt som kan göra under för håret, förutsatt att man väljer rätt hårinpackning. Att hitta rätt hårinpackning handlar till viss del om att välja ett bra märke, men det är också viktigt att välja en hårinpackning som passar just dig och ditt hår. Hårinpackningar kan ha många olika egenskaper, så här finns verkligen möjlighet att välja en som man behöver – till exempel en som minskar håravfall, förhindrar mjäll, innehåller solskydd eller har andra egenskaper som man behöver.

Det är kanske framför allt den som har torrt och skadat hår som kan behöva en hårinpackning, då hårinpackningen tillför fukt och näring. En riktigt bra hårinpackning kan rädda ett slitet hår, men även ett friskt hår kan ha användning av en hårinpackning. Då kan man istället hjälpa håret att fortsätta vara friskt och välmående, och tillföra håret fukt och näring för att ge det de bästa förutsättningarna för det.

Att välja rätt hårinpackning är egentligen inte så svårt som man kan tro. Det finns absolut många olika att välja mellan, vilket kan göra det svårt att veta vilken man ska välja. Det handlar dock, som sagt, främst om att välja ett bra märke och en hårinpackning med rätt egenskaper för just dig. Det stora utbudet gör att det förmodligen blir ganska enkelt att hitta precis rätt hårinpackning för just ditt hår.

Vill man fördjupa sig i denna djungel med hårinpackningar så finns det dock olika typer av hårinpackning – till exempel proteininpackning, fuktinpackning och färginpackning. Detta är några av de vanligaste hårinpackningarna, och skillnaden mellan dessa är egentligen bara dess egenskaper – vilket hår de passar för, helt enkelt. När du ska välja hårinpackning är det som sagt just detta du bör fokusera på, så dessa olika typer av hårinpackning gör det egentligen inte mer komplicerat. Tvärtom blir det kanske enklare att skilja dem åt med olika namn, som förtydligar vad de gör.

En proteininpackning passar för den som har ett hår som är kraftigt kemiskt behandlat, det vill säga om du använt blekningar. Proteinet i dessa hårinpackningar hjälper till att bygga upp hårstråt inifrån. Det är förmodligen inte så svårt att lista ut vad en fuktinpackning är, precis som namnet avslöjar så tillför de mycket fukt. Dessa passar bra för den som torrt, frissigt eller lockigt hår. Färginpackningar kallas även för färgbomber, och dessa används för att underhålla den egna hårfärgen och samtidigt vårda. Färginpackningen finns för olika hårfärger, och här väljer man alltså den som stämmer bäst överens med ens egen hårfärg.

Vanliga frågor och svar om hårinpackning

Hur ofta ska man använda hårinpackning?

Det är individuellt hur ofta man behöver använda hårinpackning, och det kan också variera mellan olika märken. Generellt kan man dock säga att det är bra att använda hårinpackning ungefär en gång i veckan.

Hur länge ska hårinpackningen sitta i?

Hur länge hårinpackningen ska sitta i håret innan den sköljs ut varierar en del mellan olika märken. Snabbverkande hårinpackningar ska bara sitta 2-3 minuter, andra behöver sitta längre än så – ibland så länge som 15-20 minuter.

Vad är hårinpackning bra för?

Hårinpackning tillför håret fukt och näring, och får det att hålla sig fint och friskt. Olika hårinpackningar kan dock ha olika egenskaper – en del kan till exempel bevara färgen, minska håravfall, förebygga mjäll eller reda ut håret till exempel.

En hårinpackning ger håret fukt och näring, gör det mjukt och kan ha många andra bra egenskaper. Här hittar du några av de bästa hårinpackningarna.

Josefine Andersson

Jag heter Josefine Andersson, och jag älskar att testa olika produkter - och skriva om dem. Som förälder har jag stor erfarenhet av diverse barnprodukter och leksaker, men jag är även intresserad av hälsa och skönhet och många andra produkter.

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar