1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Hårinpackning – Alla tricks för ett böljande hårsvall!
Hairlust-Split-Fix™-Hair-Mask-harinpackning-skadat-har-basta.jpg

Lyx

Hairlust, Split Fix™ Hair Mask hårinpackning skadat hår bästa

Hairlust, Split Fix™ Hair Mask 

9

Mellan

Rapunzel, Hair Mask for hair extensions hårinpackning

Rapunzel, Hair Mask for hair extensions

7.2

Budget

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment silver inpackning

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment

8.6

Inledning

Är håret trist och livlöst? Eller har det flyttat in i en skatfamilj i ditt vandrande fågelbo? Ja men då är det väl läge att mata dom med lite hårmask! Nej, dom får faktiskt ta och flytta ut för nu är det dags för håret att nå sin fulla potential! En hårinpackning gör tricket som det brukar heta, men vilken hårinpackning ska man ta? När det kommer till hårinpackningar finns det ju en kavalkad att välja på, det är hårinpackning för torrt hår, hårinpackning för skadat och hårinpackning för… Ja du hajar! 

Vi på Hemfakta har utsett Hairlust Split Fix™ Hair Mask till årets bästa hårinpackning! Ja, men om du ska ta hand om ditt skadade hår så det kan växa ut friskt och fylligt, då är Hairlust, Split Fix™ Hair Mask the way to go! Skonsam mot både hårsvall och miljö, tillverkad med naturliga ingredienser och fri från skadliga kemikalier – samt dess positiva inverkan på hårväxt, gör den till en optimal produkt för en bred användarbas.

Vi har delat in testet beroende på problem och hårtyp så att det garanterat finns en hårinpackning som passar just dig! Och Du! Är du ute efter en annan hårprodukt? Har du kanske inte bara skadat hår utan även torr hårbotten? Då ska du kolla in vårt bäst i test kring bästa hårprodukterna för torr hårbotten!

1

Hairlust, Split Fix™ Hair Mask – Bästa inpackningen för skadat hår!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Hairlust, Split Fix™ Hair Mask hårinpackning skadat hår bästa

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

10

Användarupplevelse

9

Anpassning för hårtyper

9

Totalpoäng

Motivering: Hairlust Split Fix™ Hair Mask utmärker sig med höga betyg i nästan alla kategorier, särskilt i användarupplevelse och återfuktande förmåga. Dess hållbarhetsmärkningar och miljövänliga inställning är imponerande.

Make your hair great again! Pris ca. 270 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Hairlust Split Fix™ Hair Mask till årets bästa hårinpackning! Ja, men om du ska ta hand om ditt skadade hår så det kan växa ut friskt och fylligt, då är Hairlust, Split Fix™ Hair Mask the way to go! Skonsam mot både hårsvall och miljö, tillverkad med naturliga ingredienser och fri från skadliga kemikalier – samt dess positiva inverkan på hårväxt, gör den till en optimal produkt för en bred användarbas.

Kanske har hårstråna fått det kämpigt efter en solig sommar, eller har du blekt, trixat och fixat så alltihop slutat med en schysst bulle svinto? Här är allt ditt ledsna hår behöver för att bli glatt och nöjt igen. Det här är en fuktgivande hårinpackning som är speciellt utformad för att ge extra näring åt torrt, skört eller skadat hår som är benäget att gå av. Ditt hemliga vapen för längre och starkare hårstrån, eftersom den reducerar risken för att hårstråna bryts och skapar optimala förhållanden för hårväxt! Dessutom är produkten tillverkad med naturliga ingredienser och fri från skadliga kemikalier, vilket speglar dess miljömässiga ansvar. Denna kombination av effektivitet, hållbarhet och användarvänlighet gör den till den främsta produkten i testet.  Så om du vill ha ett naturligt och skonsamt alternativ för att ta hand om ditt hår, tror vi på en framtida parhäst här!

 • Storlek: 200 ml
 • Hårtyp: Passar alla hårtyper, men perfekt för skadat hår
 • Egenskaper: Fuktgivande, stärkande samt reducerar risken för att hårstråna bryts och skapar optimala förhållanden för hårväxt
 • Hållbarhet: Tillverkad i Skandinavien, Certifierad ekologisk, Certifierad vegansk, Tillverkad av återvunnen förpackning, Fri från parabener, silikoner, sulfater

Fördelar

 • Många användare rapporterar om förbättrad hårkvalitet, med mjukare och starkare hår som resultat.
 • Flertalet recensenter nämner att produkten effektivt bidrar till hårväxt, vilket är särskilt uppskattat av de med tunnare hår.
 • Användare uppskattar snabb leverans och god kundservice, vilket förstärker den positiva upplevelsen av märket.
 • Några recensioner lyfter fram att produkten hjälper till att minska klåda och irritation i hårbotten.
 • En del kunder betonar den trevliga doften och den behagliga känslan produkten ger.

Nackdelar

 • Vissa användare påpekar att produkten är relativt dyr, vilket kan vara en begränsning för regelbundet användande.
 • Enstaka recensioner nämner att resultaten kan variera, och att vissa inte märkt avsevärd skillnad efter användning.

Sammanfattning: Recensioner av Hairlust Split Fix™ Hair Mask har samlats in från flera källor för att ge en övergripande bild av användarupplevelser. De mest framträdande positiva aspekterna inkluderar förbättrad hårkvalitet, främjande av hårväxt, snabb leverans, hjälp mot klåda i hårbotten, samt en behaglig doft. Å andra sidan noteras nackdelar såsom hög kostnad och varierande resultat hos olika individer. Denna sammanfattning baseras på över 1000 användarrecensioner från bland annat Hairlusts egen hemsida((Hairlust, 2023-11-27)).

2

Olaplex No.3 Hair Perfector

Olaplex No.3 Hair Perfector hårinpackning

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

10

Användarupplevelse

10

Anpassning för hårtyper

8.6

Totalpoäng

Motivering: Olaplex No.3 har en stark användarupplevelse och presterar väl över flera hårtyper. Dess pris är dock något högre, vilket påverkar betyget.

Är håret redan bra blir det bättre, och är det risigt så blir det förbannat bra! Pris ca. 250 kr.

OLAPLEX No.3 är en riktig game changer när det kommer till hårinpackningar. Den här intensivt verkande inpackningen funkar på både blött, handdukstorkat och torrt hår och är perfekt för dig som har skadat, torrt eller slitet hår som behöver en riktigt effektiv behandling. Så vad är det som gör den här inpackningen så bra? Jo, den är baserad på Olaplex patenterade teknologi som sammanlänkar hårets svavelbindningar på nytt och lagar håret inifrån. Det betyder att inpackningen reparerar skadat hår och stärker hårstrukturen, samtidigt som håret får ett friskare utseende. Du kan med fördel sova med den här masken över natten om du vill ge håret en riktig boost, när du vaknar ska du se att under skett!

 • Storlek: 100 ml
 • Hårtyp: Passar alla hårtyper
 • Egenskaper: Stärker, reparerar och färgbevarar
 • Hållbarhet: Veganskt

Fördelar

 • Många användare upplever att OLAPLEX No.3 ger håret en märkbar förbättring i styrka och kvalitet, vilket är särskilt uppskattat av de med behandlat och skadat hår.
 • Användare noterar att håret blir mjukare och mer hanterbart efter användning, vilket underlättar vid styling och hantering av hår.
 • Vissa recensioner framhäver att produkten bidrar till ökad glans och minskad frissighet, vilket ger ett friskare och mer välvårdat utseende.
 • Användare uppskattar att produkten kan användas regelbundet för att upprätthålla och förbättra hårets kondition.
 • Flera recensenter nämner att produkten har en behaglig doft, vilket förhöjer användarupplevelsen.

Nackdelar

 • En del användare upplever att produkten är dyr i förhållande till mängden, vilket gör den mindre kostnadseffektiv för regelbunden användning.
 • Enstaka recensioner nämner att resultatet inte motsvarade förväntningarna, speciellt hos de med mycket skadat eller torrt hår.

Sammanfattning: Användarrecensioner av OLAPLEX No.3, samlade från bland annat Lyko((Lyko, 2023-11-27)) och Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-27)), baseras på över 3000 betyg. De positiva aspekterna inkluderar förbättrad hårkvalitet, mjukhet, hanterbarhet, glans och minskad frissighet. Användare uppskattar också att produkten kan användas regelbundet och har en behaglig doft. Dock anser vissa att produkten är dyr.

3

Rapunzel, Hair Mask for hair extensions

Rapunzel, Hair Mask for hair extensions hårinpackning

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Återfuktande förmåga

6

Användarupplevelse

8

Anpassning för hårtyper

7.2

Totalpoäng

Motivering: Rapunzel Hair Mask har goda betyg för pris och är anpassad för både naturligt hår och extensions, men saknar användarrecensioner som styrker dess effektivitet.

Specialframtagen mask för dig med löshår! Pris ca. 250 kr.

Vare sig du jobbar extensions eller ej är det här en grym inpackning! Rapunzels egna hårvårdsserie är visserligen särskilt anpassad och framtagen för att få ditt löshår hälsosamt, glansigt och härligt, men det går prima även även på ditt naturliga. Rapunzel Hair Mask är en intensivt fuktgivande behandling som reparerar och mjukgör skadat hår från rot till topp utan att tynga ner det. Med biotin, vitamin B6 och solrosolja för extra glans, reparerar den håret och lugnar hårbotten. Den ger dig toppenmegasilkeslent hår med förbättrad struktur och maximal glans! Japp, en vinnare helt enkelt.

 • Storlek: 200 ml
 • Hårtyp: Ger volym och passar både dig med eller utan extensions
 • Egenskaper: Fuktgivande och reparerande, Jämnar ut och gör håret lätt att reda ut, Skyddar hårfärgen och förbättrar glansen. Med biotin, vitamin B6 och solrosolja för extra glans.
 • Hållbarhet: Fri från silikon, sulfater och parabener, 100% vegansk, Tillverkad i Sverige.

Fördelar

 • Tyvärr har vi inte hittat några användarrecensioner för Rapunzel Hair Mask för extensions, men vi tycker den ger strålande resultat så du kanske ska vara först med att slänga iväg ett online-omdöme?
4

Hairlust, Curl Crush™ Hair Mask

Hairlust, Curl Crush™ Bästa Hair Mask lockigt hår

Mellan

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

9

Användarupplevelse

9

Anpassning för hårtyper

8.6

Totalpoäng

Motivering: Curl Crush™ Hair Mask är särskilt effektiv för lockigt hår och får höga betyg för miljövänlighet och anpassning för specifika hårtyper.

Treat those beach curls! Pris ca. 270 kr.

Har du naturligt lockigt hår? Då har vi här den ultimata räddningen för dina lockar! Det kan ju vara klurigt att hitta bra produkter för dom där lockarna, men vi gillar verkligen den här hårmasken från hairlust! Den är djupverkande och lockarna blir fylliga och friska lockar på nolltid. Curl Crush™ Hair Mask är fylld med ekologiska och aktiva ingredienser som ger skadade, torra och livlösa lockar nytt liv. Med en blandningen av protein och fukt får lockarna balans och styrka, samtidigt som den hjälper till att förhindra framtida skador och skydda mot kluvna toppar och håravfall. Om dina lockar känns svampiga och saknar definition behöver dom protein för att återuppbyggas, medan torrt, grovt eller frissigt hår behöver extra fukt. Den här hårinpackningen är silikonfri och har en aktiv blandning av veganska mikroproteiner och bambuextrakt. Vi gillar den skarpt!

 • Storlek: 200 ml
 • Hårtyp: Lockigt hår
 • Egenskaper: Återger livfullheten i lockarna, ger balans och styrka och förhindrar framtida skador samt skyddar mot kluvna toppar och håravfall
 • Hållbarhet: Tillverkad i Skandinavien, Certifierad ekologisk, Certifierad vegansk, Tillverkad av återvunnen förpackning, Fri från parabener, silikoner, sulfater

Fördelar

 • Många användare upplever att Hairlust Curl Crush™ Hair Mask ger håret en märkbar mjukhet och förbättrad textur.
 • Vissa recensenter noterar att produkten bidrar till ökad glans och ett friskare utseende på håret.
 • Användare uppskattar att masken hjälper till att minska frissighet, vilket är särskilt fördelaktigt för de med lockigt hår.
 • En del kunder rapporterar att produkten bidrar till hårväxt och stärker håret, vilket är uppskattat av de med tunnare hårstrån.

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att produkten är dyr, vilket kan vara en begränsning för regelbundet användande.
 • Enstaka recensioner nämner att resultatet kan variera, och att vissa inte märkt avsevärd skillnad efter användning.

Sammanfattning: Användarrecensioner av Hairlust Curl Crush™ Hair Mask, vilka har hämtats från bland annat Hairlusts egen hemsida, baseras på över 3000 betyg. De flesta recensenter upplever positiva effekter som mjukhet, ökad glans, minskad frissighet och stärkt hår. Nackdelarna som noterats inkluderar produkternas höga kostnad och varierande resultat. Dessa recensioner ger en bred bild av användarnas upplevelser med produkten. Källhänvisningar: Hairlusts egen hemsida((Hairlust, 2023-11-27)).

5

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment silver inpackning

Budget

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

9

Användarupplevelse

9

Anpassning för hårtyper

8.6

Totalpoäng

Motivering: Kevin Murphy Blonde Angel Treatment är en utmärkt produkt för blont hår, med starka resultat i återfuktande förmåga och anpassning för blont och grått hår.

Mjukt och fylligt hår utan några gula toner! Pris ca. 240 kr.

Är du trött på silverschampoo? Här får du en snygg, ganska kall och askig nyans utan att kompromissa med fukt och glans! En silverkur som vårdar och återfuktar samtidigt som den fräschar upp och ger liv. Vi alla vet hur jobbigt det kan vara att kämpa mot gula toner i blont eller grått hår, men denna färgkorrigerande kur löser problemet prima. Den innehåller en blandning av färgkorrigerande ingredienser, naturliga mjukgörande ingredienser, kreatin, aminosyror och blomextrakt. Applicera i nytvättat och fuktigt hår, låt verka i en minut, och skölj sedan ur. Dessutom är den sulfat- och parabenfri, så du kan använda den med gott samvete för både ditt hår och miljön. Ge ditt blonda eller gråa hår den extra kärlek det förtjänar med en skön och stärkande silverkur!

 • Storlek: 250 ml
 • Hårtyp: Blont hår
 • Egenskaper: Färgkorrigerande och uppljusande för blonda och gråa hår, Fräschar upp, återfuktar och reparerar blekt eller slingat hår. Innehåller Kreatin
 • Hållbarhet: Sulfat- och parabenfri

Fördelar

 • Många användare upplever att KEVIN MURPHY Blond Angel Silverinpackning effektivt neutraliserar gula toner och ger håret en kallare nyans.
 • Produkten beskrivs ofta som mycket vårdande och återfuktande, vilket gör att håret känns mjukt och friskt efter användning.
 • Användare uppskattar produktens doft, vilket bidrar till en behaglig upplevelse vid användning.
 • Vissa recensenter noterar att inpackningen ger håret en fin lyster och glans.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns är att produkten kan vara dyr, men de flesta anser att produktens kvalitet ger högt värde för pengarna.
 • Vissa användare rapporterar att förpackningen kan vara svår att hantera och att produkten ibland kan läcka.

Sammanfattning: Sammanställningen av användarrecensioner för KEVIN MURPHY Blond Angel Silverinpackning, hämtade från Åhléns((Åhléns, 2023-11-27)) Kevin Murphys egen hemsida((Kevin Murphy, 2023-11-27)) och Lyko((Lyko, 2023-11-27)), visar på en övervägande positiv användarupplevelse. Recensionerna, som baseras på cirka 200 stycken, framhäver produktens effektivitet i att neutralisera gula toner, dess vårdande egenskaper och behagliga doft. Nackdelarna som nämns inkluderar produktens höga pris och vissa förpackningsproblem.

6

Ida Warg hårinpackning, Repair Mask

Ida Warg hårinpackning, Repair Mask billig hårinpackning

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

8

Användarupplevelse

8

Anpassning för hårtyper

8.4

Totalpoäng

Motivering: Ida Warg Repair Mask erbjuder bra värde för pengarna och starka återfuktande egenskaper, men dess användarupplevelse och anpassning för olika hårtyper är inte lika starka som övriga produkter i testet.

Slutet på slitna toppar och ha pengar över till annat! Pris ca. 130 kr.

Letar du efter en hårinpackning som verkligen gör susen för ditt torra och skadade hår för en himla rimlig peng? Då är Ida Warg Repair Mask hårinpackningen nåt för dig. Den stärker och reparerar håret på djupet och ger en långvarig skyddseffekt. Och själva formulan är härligt fyllig och återfuktande, tack vare rikligt med algextrakt och passionsfruktsolja. Sheasmöret i inpackningen ger också en djupverkande och mjukgörande effekt som gör att håret känns väldigt mjukt och lent. Dessutom är förpackningen både snygg och gjord i gummi vilket gör den lätt att hantera i duschen. Ett outstanding budgetalternativ!

 • Storlek: 300 ml
 • Hårtyp: Hårinpackning för torrt och skadat hår
 • Egenskaper: Reparerar och stärker, Berikad med återfuktande algextrakt
 • Hållbarhet: Tillverkad i Norden, Vegansk

Fördelar

 • Användare upplever att Ida Warg Repair Mask effektivt återfuktar och återuppbygger håret, vilket är särskilt uppskattat för torrt och skadat hår.
 • Många nämner att produkten ger håret en märkbar mjukhet och gör det mer följsamt.
 • Den krämiga konsistensen och goda doften av produkten är väl omtyckt bland användarna.
 • Användare uppskattar att produkten är dryg och därmed prisvärd.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare rapporterar att produkten kan vara svår att skölja ur och att håret kan kännas lite strävt efter användning.
 • Även om doften är något majoriteten uppskattar upplever ett fåtal att den kan vara för kraftfull, särskilt de som är känsliga för dofter.

Sammanfattning: Användarrecensionerna av Ida Warg Repair Mask, samlade från Lyko((Lyko, 2023-11-27)), Kicks((Kicks, 2023-11-27)), Cocopanda((Cocopanda, 2023-11-27)) och Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-11-27)), visar på en övervägande positiv upplevelse. Recensionerna, som baseras på cirka 200 stycken, lyfter fram produktens förmåga att återfukta och återuppbygga håret, dess mjukgörande effekt och trevliga doft. Dock noteras att produkten kan vara svår att skölja ur och att doften kan vara för stark för vissa. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Köpguide Hårinpackning

När det är dags att köpa en hårinpackning ska du först fundera på vilken effekt inpackningen ska ha. Ofta beror detta på hårtyp och tillstånd: är håret skadat med mycket kluvna hårtoppar? Har du färgat hår och vill ha en mask som fungerar färgbevarande? Har du lockar eller självfall du vill framhäva och så vidare. Därför har vi delat in det här testet efter just hårtyp och tillstånd. Så det finns något för alla! När du tvättar håret med inpackning bör du göra detta efter shamponering men före balsam. Tidslängden du har inpackningen i håret varierar, men ofta med hårmasker blir resultatet bättre ju längre den sitter i.

Varför ska man använda hårinpackning?

Att använda hårinpackning har en hel drös med fördelar för dig som har skadat hår. Det reparerar och stärker så håret känns mjukt och friskt. Med en silikonfri inpackning kan du få djupgående fukt som tämjer frisset och ger ditt hår nytt liv. När håret får rätt näring och fuktighet stärks det också, vilket minskar risken för kluvna toppar och hårstrån som går av. Det skyddar även mot yttre skador! Så vad väntar du på? Ge ditt hår lite kärlek med en härlig inpackning!

Vad är skillnaden på hårinpackning och balsam?

Skillnaden mellan en hårinpackning och ett balsam är att ett balsam är framtaget för att ersätta fukt som går förlorad när man schamponerar håret. Även om balsamet ger fuktgivande fördelar kan det hända att man behöver en extra fuktboost om man har torrt hår och kluvna toppar. En hårinpackning däremot, tränger djupare in i håret och ger extra fukt och näring där håret behöver det som mest. Så om du vill ha ett extra boost av fukt och näring, så är en hårinpackning det bästa valet.

Vilken är den bästa hårinpackningen?

Ja enligt oss beror detta på hårtyp! Men vår favorit är Hairlust, Split Fix™ Hair Mask för skadat hår. Det passar för alla, känns grymt prisvärt och luktar ljuvligt! Nedan presenterar vi sex testvinnare för skadat hår, alla hårtyper, löshår, lockigt hår, blont hår och bästa budget!

Frågor och svar om hårinpackning

Att använda hårinpackning har en hel drös med fördelar för dig som har skadat hår. Det reparerar och stärker så håret känns mjukt och friskt. Med en silikonfri inpackning kan du få djupgående fukt som tämjer frisset och ger ditt hår nytt liv. När håret får rätt näring och fuktighet stärks det också, vilket minskar risken för kluvna toppar och hårstrån som går av. Det skyddar även mot yttre skador! Så vad väntar du på? Ge ditt hår lite kärlek med en härlig inpackning!

Skillnaden mellan en hårinpackning och ett balsam är att ett balsam är framtaget för att ersätta fukt som går förlorad när man schamponerar håret. Även om balsamet ger fuktgivande fördelar kan det hända att man behöver en extra fuktboost om man har torrt hår och kluvna toppar. En hårinpackning däremot, tränger djupare in i håret och ger extra fukt och näring där håret behöver det som mest. Så om du vill ha ett extra boost av fukt och näring, så är en hårinpackning det bästa valet.

Ja enligt oss beror detta på hårtyp! Men vår favorit är Hairlust, Split Fix™ Hair Mask för skadat hår. Det passar för alla, känns grymt prisvärt och luktar ljuvligt! I vårt bäst i test har vi sex testvinnare: för skadat hår, alla hårtyper, löshår, lockigt hår, blont hår och bästa budget!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser