1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Hårborste – Här är borstarna som stärker håret!
Mason-Pearson-Pocket-Bristle-Nylon-BN4-bast-i-test-2023-harborste.jpg

Lyx

Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon BN4 Hårborste bästa hårborsten 2023

Mason Pearson Bristle & Nylon BN4

8.6

Mellan

Lernberger Stafsing Brush Small S bästa svinborste

Lernberger Stafsing Brush Small

8.4

Budget

Denman D3 Original Styler 7 Row Hårborste billig och bra paddelborste

Denman D3 Original Styler 7 Row

8.2

Inledning

Håret. Kroppens krona och ansiktets gyllene ram! Och allt du vill är att det ska falla så där vackert, eller tuperas så där snitsigt som när du va hos frissan, men hur?! Det sitter i hårborsten kompis. Hårborsten har alla möjligheter att skapa magi där uppe på pallet, oavsett hårtyp – men är det sant att hollywood-svinborsten är värd en hel veckas lunchpengar eller funkar det lika bra med den gamla plastbiten från Ica? Kan en hårborste skada mer än den gör nytta? Och vilken hårborste är bäst för just ditt hår? Vi tar och reder ut hårtrassel-begreppen och ger plats för vårt bäst i test av hårborstar!

Vinnaren av detta bäst i test av hårborstar är en förtrollande utredningsborste som lämnat oss helt lyriska! Varsamt masserar och stimulerar den hårbotten och får igång blodcirkulationen vilket får kroppens naturliga oljor att sprida sig längs hela hårets längd och lägga sig som ett naturligt balsam. Vi kommer aldrig byta!

Våra experter har landat i sex hårborstar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Har du förresten problem med torr hårbotten? Hårborstar kan vara bra att stimulera den med, men kolla även in vårt test om just produkter för torr hårbotten!

I vårt test blev Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon BN4  testvinnare, tack vare sin enastående hållbarhet och kvalitet. Den ger fantastiska resultat för håret, vilket gör den värd sitt höga priset. En klar vinnare!

I jakten på den bästa hårborste har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögonen ploppat ur sin hålor – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den borste som är bäst från den som inte är det. När det gäller hårborstar är såklart skonsamhet och användarvändligheten dom största faktorerna. Du vill att den ska vårda, reda ut och styla och det ganska snabbt! Men även material och pris är med i våra beräkningar.

Med de sex hårborstar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon BN4 – Bästa Hårborste [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon BN4 Hårborste bästa hårborsten 2023

Lyx

Vinnare

6

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

9

Stylingmöjligheter

10

Materialkvalitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: En dyr borste, men med enastående hållbarhet och kvalitet. Den ger fantastiska resultat för håret, vilket gör att det är värt det höga priset. En klar vinnare!

Först ut och vinnaren av detta bäst i test av hårborstar är en förtrollande utredningsborste som lämnat mig helt lyrisk. Varsamt masserar och stimulerar den hårbotten och får igång blodcirkulationen vilket får kroppens naturliga oljor att sprida sig längs hela hårets längd och lägga sig som ett naturligt balsam. Är det starkare hår du har sikte på, med hög glans och hälsosam lyster? Mason Pearson Pocket Bristle är liksom som en hårinpackning för håret, så även om den absolut kostar en del skulle jag vilja påstå att det är pengar du sparar in på alla dom produkter du nu måste behandla ditt torra hår med! Ja, nåt åt det hållet åtminstone – summeringen är att vi verkligen gillar den här klassiska hårborsten. Handtaget är tillverkat av cellulosa-plast, polerad för hand för att ge mjukhet under borstningen. Borsten är 17,2 cm lång och är utrustad med både nylon och borst för att ge ditt hår den kärlek det förtjänar.

 • Passar: Normalt hår.
 • Material: Nylon/Borst.
 • Borstens längd: 17.2 cm

Fördelar

 • Användare har noterat att denna borste är hållbar och kan användas i många år, vilket gör den till en lönsam investering i långsiktig hårvård.
 • Borsten är uppskattad av användare med olika hårtyper, inklusive tjockt och tunt hår.
 • Många användare har märkt att borsten hjälper till att avlägsna tovor och ger håret en naturlig glans.
 • Den är kompakt och passar lätt i handväskor eller necessärer för användning när som helst.

Nackdelar

 • En användare har påpekat att borsten är dyr, men att dess överlägsna kvalitet rättfärdigar priset.

Sammanfattning: För att ge en övergripande bild av användarnas upplevelser med Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon har vi granskat recensioner från olika källor, inklusive Bangerhead((Bangerhead, 2023-10-11)), Lyko((Lyko, 2023-10-11)), Gents((Gents, 2023-10-11)), Deloox((Deloox, 2023-10-11)) och Pricerunner((Pricerunner, 2023-10-11)). Det bör noteras att antalet recensioner är begränsat till tillgängliga källor och uppgår till cirka 40 stycken. Dessa recensioner betonar borstens hållbarhet och dess förmåga att passa olika hårtyper, vilket gör den till en populär och pålitlig produkt inom hårvård.

2

Björn Axén Blowout Long Barrel Brush 43 mm – Bästa rundborsten!

Björn axén blowout rundborste bäst i test

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

10

Stylingmöjligheter

8

Materialkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: En solid borste med bra pris och kvalitet. Ger fantastiska resultat, speciellt för dig med långt och tjockt hår.

Björn Axén kan sina rundborstar och vår favorit hittar du i Blowout Long Barrel Brush som är en välbalanserad nylonborste extra bra för dig med långt och tjockt hår. Den glider enkelt genom håret, gör det blankt och luftigt och tack vare den extra långa keramiska plattan med lufthål blir föningen extra effektiv. Handtaget är riktigt bekvämt och ger bra grepp och stråna sitter lagom tätt vilket gör att du kommer nära och kan stimulera hårbotten.

   

 • Passar: Dig med långt, tjockt hår som vill ha fönad frisörstyling i hemmet!
 • Material: Nylon
 • Användning: I handdukstorkat eller torrt hår tillsammans med fön för att skapa volym

Fördelar

 • En användare noterar att denna rundborste är utmärkt för att forma och ge volym åt håret vid användning med värme(()).
 • Användaren med tjockt hår uppskattar att borsten är särskilt effektiv för att göra håret lent, rakt och glansigt, särskilt när den kombineras med hårserum(()).

Nackdelar

 • Det finns ingen angiven nackdel i de tillgängliga recensionerna.

Sammanfattning: Vi har granskat användarrecensioner från Lyko((Lyko, 2023-10-12)) för Björn Axén Blowout Brush Volume & Curls 43 mm. Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna, och det är endast två recensioner som har analyserats. Användarna verkar generellt nöjda med borstens förmåga att forma och ge volym åt håret, särskilt för tjockt hår, samt dess förmåga att göra håret lent och glansigt. Det finns ingen angiven nackdel i de granskade recensionerna.

3

Lernberger Stafsing Brush Small S – Bästa Svinborste!

Lernberger Stafsing Brush Small S bästa svinborste

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

8

Stylingmöjligheter

8

Materialkvalitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: En utmärkt borste för pengarna! Ger otroligt bra resultat och fungerar för alla hårtyper, inklusive blött och fuktigt hår.

Denna hårborste har en perfekt blandning av naturligt svinborst och långa nylonstrån som harmoniserar som ingen annan hårborste! Ja för en riktigt bra summa pengar får du här så mycket borste och kvalitet för pengarna! Den är en favorit hos ELLE, som även dom tycker att den reder ut tovor på nolltid och lämnar håret med lyster och utan frissighet. Den har en perfekt storlek för handväskan och kan användas även på fuktigt hår. Även denna borste, liksom som vinnaren Mason Pearson, sprider hårbottens naturliga oljor över hela håret, vilket ger håret styrka och glans. Den är väldigt mild och funkar fint även för dig med extensions.

 • Passar: Alla hårtyper, även blött och fuktigt. Passar även dig med extensions
 • Material: Vildsvinshår
 • Borstens längd:18 cm x 5 cm x 3 cm
 • Användning: Kan användas i både fuktigt och torrt hår. Utredande och minskar friss.

Fördelar

 • En användare är helt nöjd med borsten och beskriver den som superbra.
 • En annan användare noterar att borsten är bra och enkel att rengöra från hår).
 • En tredje användare upplever att borsten är mycket bra och användbar i necessären, perfekt storlek att ta med utan att den blir för liten.
 • En användare berättar att borsten är trevlig i storlek att ha i handväskan och att det är bra med den medföljande påsen som skyddar handväskan från hår.
 • En recensent nämner att borsten är otroligt prisvärd och har en smidig storlek att ha med sig.

Nackdelar

 • En användare nämner att nylonpiggar på borsten känns för vassa mot hårbotten.
 • En recensent ifrågasätter om borsten verkligen kan klassas som naturborst eftersom den innehåller nylonstrån.

Sammanfattning: Vi har granskat användarrecensioner från Åhléns((Åhléns, 2023-10-12)), Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-10-12)) och Lyko((Lyko, 2023-10-12)) för Lernberger Stafsing Brush. Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna, och det är totalt 20 recensioner som har analyserats. Användarna verkar generellt nöjda med borstens prestanda och dess förmåga att vara en praktisk följeslagare.

4

Björn Axén Volume Brush Styling & Detangling – Bästa Stylingborsten!

Björn Axén Volume Brush Styling & Detangling bästa stylingborste

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

9

Stylingmöjligheter

8

Materialkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: En fantastisk borste för styling och tupering. Bra pris och hög kvalitet.

Utmanaren i mellanklassen är lite av ett stylingmirakel. Denna smala, behändiga borste är så enkel att få upp volymen med att det är löjligt. Den gör extra mycket för dig med fint/tunt hår, och vi rekommenderar att du använder den både under föningsstadie (om du fönar) och även under själva stylingen. Den är superenkel att tupera med, lämpar sig både för utredning och styling och har en smidig storlek som passar handväskan. Vi är inte ensamma i hyllningskören, recensioner och hurraropen från användarna är många. Den är även riktigt poplär hos män!

 • Passar: Fint/tunt och normalt hår
 • Material: Då en hårborste är tillverkad i flera olika material ska du, efter produkten är förbrukad, slänga den i ditt sopkärl hemma. Hårborstar räknas som Brännbart material.
 • Användning: Passar: Vi styling, tupering

Fördelar

 • En användare beskriver borsten som perfekt för kort hår och är mycket nöjd med den.
 • En recensent noterar att borsten ger bra volym och fin glans, vilket gör henne supernöjd.
 • En användare rekommenderar varmt borsten och beskriver den som superbra, särskilt vid föning av håret.
 • En annan användare är nöjd med borstens prestanda och säger att den är den bästa borsten någonsin att använda.

Nackdelar

 • En användare nämner att skaftet är något tunt att hålla i.
 • En recensent påpekar att borsten brast efter ett halvår, vilket ledde till besvikelse med tanke på priset.

Sammanfattning: Vi har granskat användarrecensioner från Åhléns((Åhléns, 2023-10-12)) och Lyko((Lyko, 2023-10-12)) för Björn Axén Volume Brush Styling & Detangling. Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna, och det är totalt 13 recensioner som har analyserats. Användarna verkar övervägande nöjda med borstens förmåga att ge volym och glans, särskilt för kort hår. Nackdelarna inkluderar ett något tunt skaft och en del klagomål på borstens hållbarhet.

5

Denman D3 Original Styler 7 Row Hårborste – Prisvärd Paddelborste!

Denman D3 Original Styler 7 Row Hårborste billig och bra paddelborste

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

8

Stylingmöjligheter

8

Materialkvalitet

8.2

Totalpoäng

Motivering: En utmärkt budgetborste. Lätt att använda och ger bra resultat för alla hårtyper.

Budgetvinnaren stavas Denman D3 Original Styler 7 Row och är även den en användarfavorit! Den är riktigt enkel att använda, passar både för att släta till, definiera lockar och allt där emellan. Den reder ut och stylar och tack vare dom sju raderna av perfekt mjuka piggar med runda ändar, fastnar eller drar aldrig borsten i håret – vilket vi älskar! Borsten går ner och stimulerar hårbotten, har ett riktigt skönt handtag med stabilt grepp och gör verkligen håret på ett kick! (Den älskas speciellt av hårömma om tycker det är obehagligt med trassel, så se hit om du är en av dom!).

 • Passar: För att definiera lockar likväl som släta till och reda ut trassel
 • Material: Plast och gummi
 • Användning: 

Fördelar

 • Många användare från olika webbplatser har rapporterat att borsten är mycket effektiv för att reda ut och styla olika hårtyper, inklusive lockigt och tjockt hår.
 • En positiv punkt som flera användare har lyft fram är att borsten har en hållbar konstruktion och tål daglig användning utan att förlora piggarna eller formen.
 • En del användare noterar att borsten hjälper till att minska frissighet och ger håret en slät och blank yta.

Nackdelar

 • Vissa användare har påpekat att priset på borsten kan vara högt i jämförelse med andra liknande produkter på marknaden.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa för- och nackdelar har vi använt recensioner från olika källor, inklusive Åhléns((Åhlens, 2023-10-12)), Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-10-12)), Cocopanda((Cocopanda, 2023-10-12)) och Lyko((Lyko, 2023-10-12)). Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna. Dessa recensioner ger en varierad inblick i användarnas upplevelser med Denman D3 Original Styler 7 Row-borsten.

6

WetBrush Original Detangler Black

WetBrush Original Detangler Black bäst i test billig hårborste

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

7

Stylingmöjligheter

6

Materialkvalitet

7.8

Totalpoäng

Motivering: En otroligt prisvärd borste som fungerar bra på alla hårtyper. Den är dock inte lika hållbar eller mångsidig när det gäller styling jämfört med de andra borstarna i testet.

Sist men inte minst! Här har vi minsann en intelligent skapelse; som till skillnad från en drös andra standardborstar, inte på något vis förstör håret när du borstar det under tiden det är blött (och som svagast). Wet Brush Original Detangler är tillverkad med exklusiva och mjuka IntelliFlex-borst, som  löser upp knutar och trassel utan att skada håret. Enda nackdelen? Du kan inte använda den med en hårtork, eftersom värmen kan förstöra spikarna. Men oavsett om du har torrt, blött, tjockt, tunt, lockigt eller rakt hår, är Wet Brush Original Detangler en riktigt bra (och Billig!) hårborste!

 • Passar: För alla hårtyper
 • Material: Exklusiva och ultramjuka Intelliflex-borst
 • Borstens längd: ej angivet
 • Användning: Kan användas för både torrt och blött hår

Fördelar

 • Användare med olika hårtyper, inklusive långt och lockigt hår, har upplevt att borsten enkelt reder ut trassel, både i torrt och blött hår.
 • Många användare upplever att borsten är skonsam mot håret och minskar risken för att håret går av vid borstning.
 • En del användare har noterat att borsten ger en skön massage av hårbotten.
 • Borsten verkar vara lämplig för personer med känslig hårbotten och hårömhet.

Nackdelar

 • En användare påpekar att borsten är svår att rengöra och jämför den negativt med en annan borste med hål i, vilket kan göra den mindre hygienisk.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-10-12)), Apohem((Apohem, 2023-10-12)), Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-10-12)), Cocopanda((Cocopanda, 2023-10-12)), Bangerhead((Bangerhead, 2023-10-12)) och Lyko((Lyko, 2023-10-12)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är ca 60 stycken. Dessa recensioner ger en bred inblick i användarnas erfarenheter med produkten och ger en positiv bild av dess fördelar, särskilt för personer med olika hårtyper. Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna.

Köpguide Hårborstar

Att hitta rätt hårborste kan göra stor skillnad för ditt hår och hur enkelt det är att styla. Här är en köpguide för att hjälpa dig hitta rätt hårborste för dina behov.

Förstå olika typer av hårborstar: Det finns olika typer av hårborstar på marknaden, var och en med sin unika funktion och fördel. Paddelborstar är bra för att räta ut och glätta håret, rundborstar kan hjälpa till att skapa volym och lockar, medan en grov borste kan hjälpa till att avlägsna tovor utan att bryta håret.

Hårborstar för olika hårtyper: Om du har tjockt hår kan en stor paddelborste med starka borst hjälpa till att tämja och räta ut det. För fint hår kan en mjukare borste hjälpa till att förhindra skador. Om du har lockigt hår, kan en bred tandkam eller en speciell lockborste hjälpa till att definiera lockarna utan att orsaka frizz.

Material på borsten: Borsten på hårborstarna kommer i en mängd olika material, inklusive nylon, metall, trä och vildsvinsborst. Nylonborstar är lätta att rengöra och torka snabbt, men kan ibland orsaka statisk elektricitet. Metallborstar kan generera värme när de används med en hårtork och kan skapa en slät finish, men kan också vara skadliga om de blir för varma. Träborstar är hållbara och bra för skalpmassage. Vildsvinsborstar är särskilt bra för att fördela hårets naturliga oljor från rot till spets, vilket ger en naturlig glans.

Handtagets konstruktion: En borste med ett bekvämt handtag gör det enklare att borsta håret, särskilt om du har tjockt eller långt hår. Se till att borsten är lätt och balanserad och att handtaget har ett bra grepp för att undvika att det glider ut ur handen under användning.

Rengöring och underhåll: Tänk på hur lätt borsten kommer att rengöras. Borstar som har tätt placerade borst kan vara svårare att rengöra än de med mer utrymme mellan borstarna.

Pris: Hårborstar kan variera kraftigt i pris, från budgetalternativ till riktiga lyxborstar. Tänk på vad du är villig att betala, men kom ihåg att en högkvalitativ borste kan vara en bra investering och kan hålla längre än en billigare modell.

 

Frågor och svar om Hårborstar

Det finns flera faktorer att överväga när du köper en hårborste, inklusive: Hårtyp (olika borstar passar för olika hårtyper). Användning: Tänk på vad du behöver borsten till. Är det för daglig borstning, styling, blowouts eller kanske för att reda ut tovor? Material: Hårborstar finns i olika material, inklusive plast, keramisk, trä och mer. Givetvis ska du även tänka på din budget!

Börja från botten: Om ditt hår är tovigt, börja från botten och arbeta dig upp. Detta hjälper till att undvika att dra i och skada håret. Ta det alltid lugnt och var varsam, borsta inte för hårt och för ofta. Använd också en borste eller kam som passar för din hårtyp och ditt hårs behov.

Valet av hårborste beror på din hårtyp och vad du vill uppnå. Om du har tjockt, lockigt hår kan en bred tandad kam eller en paddelborste vara bra. Om du har rakt, fint hår kan en borste med mjuka borst vara bäst. För styling, kan en rund borste vara lämplig eller en nättare stylingborste.

Hårborstar med naturliga borst, som svinborst, anses ofta vara skonsamma mot håret. De hjälper till att fördela hårets naturliga oljor från rot till topp, vilket hjälper till att bibehålla glans och skydda håret. Vårt tips är Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon BN4 som blev vår testvinnare, men om du inte vill lägga så mycket pengar rekommenderar vi verkligen svinborsten från Lernberger Stafsing Brush ur mellankategorin.

Att borsta håret är inte dåligt i sig, men överdriven eller felaktig borstning kan vara till skada för håret. Borsta inte håret för hårt eller för ofta, och använd alltid en borste eller kam som är lämplig för din hårtyp och tillstånd. Det är också en bra idé att borsta håret försiktigt när det är vått, eftersom det är mer benäget att brytas då, samt använda en hårborste som hanterar blött hår bättre. Läs vårt bäst i test för alla svar!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 • Denna webbplats använder cookies

  Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

  Hantera dina cookieinställningar

  Nödvändiga cookies

  Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

  Funktionella cookies

  Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

  Cookies för statistik

  För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

  Cookies för personlig anpassning

  För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser