1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i test: Hantlar – Go get them gains!
Abilica-Hex-Hantlar.jpg

Lyx

bästa hantlarna 2023

Abilica Hex Hantlar – Bästa hantelset 2024!

9

Mellan

bäst i test hantlar

Thor Fitness Svarta Pu

8.8

Budget

billiga hantlar bäst i test

Gymstick Studio Dumbbell – Billiga hantlar för nybörjare!

7.8

Inledning

Har din högsta önskan alltid varit att bli starkast i grannskapet? Då har du inget annat val än att investera i ett par hantlar. Men den ständiga frågan lyder: vilka hantlar är egentligen bäst? Det vet vi! Här har vi listat årets bästa hantlar – för din rätt till enorma muskler! 

Vi på Hemfakta är rörande överens om att Abilica Hex är årets bästa hantlar 2024, helt enkelt då du här får absolut mest hantlar för pengsen. De kommer i en uppsjö av viktalternativ, är ergonomiskt konstruerade och har en Hex-form som gör att de inte rullar iväg. Kan man kräva något mer? 

Våra lyftande experter har knappat och känt, researchat och läst argument för att tillslut landa i sex prima hantelset i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

När det kommer till hantlar är pris, ergonomi och viktalternativ viktiga komponenter. I jakten på dom bästa hantlarna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom hantlar som är bäst från dom som inte är det.

Med dom sex hantlar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Abilica Hex Hantlar – Bästa hantelset 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa hantlarna 2023

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Kvalité & Hållbarhet

10

Viktalternativ

9

Design

9

Totalpoäng

Motivering: Abilica Hex Hantlar får höga poäng över hela linjen. Med ett prisintervall som passar olika plånböcker och en robust konstruktion med gummerad yta visar dessa hantlar på hög kvalitet och hållbarhet. Den sexkantiga formen förhindrar rullning och det ergonomiska greppet ökar användarvänligheten. Designen kombinerar funktionalitet och estetik, vilket gör Abilica Hex Hantlar till årets bästa hantlar!

Gummibelagda och hexformade hantlar som gör träningen säker och behaglig!
Pris fr. 299 kr – 4.000 kr beroende på vikt. Finns att köpa i Maxiset med ställ för 15.000 kr.

Dessa Hex-hantlar från Abilica har en gummibelagd yta som ger skydd för underlaget eller golvet. Hantlarna passar bra om du behöver ett par enstaka hantelset för specifika övningar. Hex-hantelns sexkantiga form är uppskattad av många då detta ser till att hantlarna inte rullar på golvet. Det gummerade höljet på hantlarna skyddar också dina öron från det oväsen som uppstår när järnhantlar ställs ner på ett hårdare underlag. Dessa hantlar har dessutom ett mycket behagligt grepp. Kort sagt: det finns inget att klaga på när det gäller dessa hantlar! 

 • Material: Handtag i kromat silver och gummi på viktskivorna
 • Viktalternativ: 1 kg – 60 kg
 • Övrigt: Sexkantig form förhindrar rullning, ergonomiskt utformade
2

Eleiko Vulcano Disc Dumbbell Hantel

bäst i test hantel

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Kvalité & Hållbarhet

8

Viktalternativ

9

Design

8.5

Totalpoäng

Motivering: Eleiko Vulcano Disc Dumbbell imponerar med hög kvalitet och hållbarhet, särskilt med roterande handtag och Eleiko-lettring för ökat grepp. Priset är något högre, men det återspeglar den överlägsna kvaliteten och designen. Detta hantelset passar särskilt bra för dem som tränar Olympiska lyft och värdesätter ett starkt grepp under träningen.

Tillverkade i ett robust material med ett roterande handtag!
Pris fr. 1 600 kr. – 6.900 kr. beroende på vikt. 

Vulcano Disc Dumbbell från Eleiko är en mycket snygg och tålig hantel som bjuder på roterande handtag, vilket ger dig möjlighet att träna Olympiska lyft. Den har en klassisk Eleiko-lettring som ger ett utmärkt grepp under träning. Skivorna är tillverkade i det tåliga materialet polyuretan som ger en lång hållbarhet. 

 • Material: Polyuretan
 • Övrigt: Roterande handtag, Eleiko-lettring för starkt grepp
3

Thor Fitness Svarta Pu

bäst i test hantlar

Mellan

Vinnare

8

Pris

10

Kvalité & Hållbarhet

9

Viktalternativ

8

Design

8.8

Totalpoäng

Motivering: Thor Fitness Svarta Pu-hantlar får höga poäng för sitt slitstarka material och breda viktalternativ. Priset är rimligt med tanke på kvaliteten. Designen är enkel men funktionell, vilket gör dessa hantlar till ett pålitligt val för dem som söker högkvalitativa och hållbara hantlar utan extra prislapp för estetiska detaljer.

Håller hög kvalitet och är tillverkade i ett slitstarkt material!
Pris fr. 165 kr. – 4.000 kr. beroende på vikt.  

Dessa hantlar från Thor Fitness är gjorda för att klara av hårda tag och slitage. Dessa högkvalitativa hantlar är tillverkade i Polyuretan, vilket är betydligt tåligare än gummimaterial. Vi uppskattar den härliga känslan av kvalitet vid användning. Hantlarna finns i olika vikter som sträcker sig från: 2,5 kg till 60 kg. 

 • Material: Polyuretan
 • Viktalternativ: 2.5-60 kg
 • Övrigt: Slitstarka
4

Master Fitness Hantlar Premium

Bäst i test hantlar 2023

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Kvalité & Hållbarhet

7

Viktalternativ

9

Design

8.3

Totalpoäng

Motivering: Master Fitness Hantlar Premium erbjuder ett bra balanserat set med gummi och stål, vilket ger hållbarhet och ett ergonomiskt grepp. Priset är överkomligt med tanke på kvaliteten. Med viktalternativ upp till 40 kg passar dessa hantlar bra för olika träningsbehov. Designen är enkel men funktionell.

Har ett ergonomiskt grepp! Pris fr. 840 kr. 

Master Fitness Premium är ett hantelset tillverkade i ett gummimaterial samt av 100 procent stål. Hantlarna är dessutom rostfria och har ett ergonomiskt grepp för optimal bekvämlighet när du tränar. Hantlarna är som tjockast i den mittersta delen. Du kan välja mellan vikter från 1-40 kg. Dessa hantlar är riktigt sköna att hålla i!

 • Material: Gummi samt 100 % stål
 • Viktalternativ: 1-40 kg
 • Övrigt: Rostfritt grepp och av 100 % stål, ergonomiskt grepp
5

Gymstick Studio Dumbbell – Billiga hantlar för nybörjare!

billiga hantlar bäst i test

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Kvalité & Hållbarhet

6

Viktalternativ

8

Design

7.8

Totalpoäng

Motivering: Gymstick Studio Dumbbell får höga poäng för sitt överkomliga pris och snygga design. De är lätt att rengöra och passar bra för nybörjare. Dock får de lägre poäng för viktalternativ och hållbarhet. Dessa hantlar är ett bra val för de som letar efter prisvärda och estetiskt tilltalande alternativ för lättare träning.

Snygga hantlar som är enkla att träna med!
Pris fr. 80 kr. till 340 kr. beroende på vikt. 

Studio Dumbbell från Gymstick är tillverkade av gjutjärn med ett slags vinylöverdrag, vilket gör dom enkla att rengöra efter träning. Dessa vinylhantlar är snygga och trevliga att träna med och finns i vikter från 1-6 kg. Hantlarna kan dock upplevas som något hala när man svettas. Trots det är dessa hantlar riktigt prisvärda och passar bra för nybörjaren.

 • Material: Gummi
 • Viktalternativ: 1-6 kg
 • Övrigt: Lätta att rengöra, finns i olika färger
6

Dumbbell 15 kg hantelset – Ställbara hantlar!

DUMBBELL-15KG-hantlar-bast-i-test

Budget

Utmanare

10

Pris

9

Kvalité & Hållbarhet

7

Viktalternativ

6

Design

8

Totalpoäng

Motivering: Dumbbell 15 kg hantelset får höga poäng för sitt låga pris och justerbara funktion. Det är ett budgetalternativ som passar bra för hemmagymmet och nybörjare. Dock får det lägre poäng för design och något begränsade viktalternativ. För de som söker ett prisvärt och justerbart alternativ är detta ett bra val.

Pris fr. 415 kr.

Dessa hantlar från Titan Life är perfekta för hemmagymmet. Här har du möjlighet att justera vikten på en och samma hantelstång. Viktskivorna väger 3, 2, 1 samt 0.5 kg, och maxvikten ligger på 15 kg. Hantlarna är helt och hållet tillverkade i järn, vilket kan göra att de låter en del när du lägger dem på ett hård underlag. I övrigt är de ett smidigt och billigt budgetalternativ, kanske främst till nybörjaren eller hobbytränaren.

 • Material: Järn
 • Övrigt: Justerbara hantlar, maxvikt 15 kg

Köpguide Hantlar

En hantel är en slags stålstång med vikter på bägge sidor och används vid styrketräning av olika muskelgrupper. Tänk på att det är viktigt att du värmer upp ordentligt innan du sätter igång med att träna musklerna. 

När du väljer hantlar till ditt hemmagym, är det en god idé att ha dessa saker i åtanke:

Din budget

Hur mycket är du villig att spendera? En uppsättning lättare hantlar mellan 2 till 10 kg kan göra att du kommer billigt undan. Dock är en grundregel att ju tyngre vikt, desto mer behöver du betala för hantlarna. En kvalitetsuppsättning av justerbara hantlar som ger användaren ett antal olika vikter, kommer att kosta ett par tusenlappar.

Dina mål

Kommer du att använda hantlarna för uthållighetsinriktade träningspass eller aerobics? Eller är ditt mål att bygga styrka och muskelmassa? Om det är det sistnämnda måste du förmodligen överväga en justerbar uppsättning eller flera enstaka uppsättningar i olika storlekar.

Ditt utrymme

Hur mycket utrymme har du att arbeta med? Justerbara hantlar ersätter flera hantlar, så om utrymmet är litet kan de vara ett bättre alternativ för dig.

Din föredragna form och ditt grepp

Hantlar finns i flera former – inklusive sexkantiga och runda – samt med olika grepp, som texturerat, gummi- eller neoprenbelagt. Hexhantlar rullar inte runt när du lägger dem på golvet, så de kan vara säkrare än de runda motsvarigheterna. När det gäller grepp är gummibelagda hantlar lättare för händerna än de med texturerat grepp. Men om du använder en tyngre hantel är det bra att välja en yta med textur.

Sammanfattning

Ett hantelset kan används för allt ifrån muskelbyggnad, uthållighetsträning till aerobics och crossfit. Du kan också med fördel kombinera olika rehabiliteringsåtgärder med hjälp av ett par hantlar. När du köper ett hantelset har du därmed ett bra redskap för att optimera din träning i hemmagymmet. Vi hoppas att den här köpguiden och att vårt bäst i test har gjort det lättare för dig att välja ett par hantlar som uppfyller dina behov.

Frågor och svar om hantlar

I vårt test blev Abilica Hex Hantlar testvinnare, helt enkelt då dom erbjuder absolut mest hantlar för pengarna. De kommer i otroligt många viktalternativ, är ergonomiskt konstruerade och har en Hex-form som gör att de inte rullar iväg.

När du väljer hantlarnas vikt bör du först och främst utgå från din nuvarande fitnessnivå, samt vilka mål du har med träningen.

Är du ute efter att bygga stora muskler bör du välja tyngre hantlar och göra få repetitioner (2-4 st). Om du är ute efter att tona kroppen så kan du välja en lägre vikt och göra fler repetitioner (5-12 st).

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser