1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Handkräm – Himmelska dofter & babyhud, här är årets bästa handkrämer!
Aesop-Resurrection-Aromatique-Hand-Balm-120-ml-bast-i-test-handkram-scaled.jpg

Lyx

Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm 120 ml bäst i test handkräm

Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm

9

Mellan

L'Occitane Shea Butter Hand Cream 150ml

L’Occitane Shea Butter Hand Cream

8.8

Budget

CeraVe Reparative Hand Cream - billig och bra handkräm

CeraVe Reparative Hand Cream

8.6

Inledning

Händerna. Kroppens största vapen och människans bästa vän. Dom som kan vara så vackra och persikolena har gått och blivit torra och fnasiga som fjällen på en torkad fisk! Rynkiga och pigmenterade, slappa och spruckna. Nej så kan vi inte ha det! Dom torra händerna ska få sin återfuktning och det ögona böj. Med en bra handkräm kan nämligen problemen blåsa bort på ett kick. Så då tar vi väl en titt på dom där dagkrämerna och utrönar vad det är för egenskaper och vitaminer och anti-age-kurer just du behöver. Ja för inte finns väl bara handkräm mot torrhet, handkräm mot rynkor och ålderstecken kan ju vara lösningen på dina problem (även om det enda ofta hjälper det andra). Så bland återfuktning och mjukgörare, här är årets stora Handkräm Bäst i Test!

Vi på Hemfakta har utsett Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm till bäst i test av flera anledningar! Dess universellt tilltalande formula som snabbt absorberas och lämnar händerna mjuka utan en fet känsla, dess förmåga att förbättra hudens kondition och dess popularitet bland alla åldersgrupper i stilad förpackning och med ljuvlig doft – ja det är några av anledningarna!

Våra experter har landat i sex prima handkrämer i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. För den som tycker att grönt är skönt hittar du även kategorin Klimatsmart längst ner på sidan.

I jakten på den bästa handkrämen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den kräm som är bäst från den som inte är det. När det kommer till handkräm är det effekt, konsistens, doft och pris som främst avgjort resultatet i vårt test. Med de sex handkrämer vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Därför blev Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm bäst i test:

Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm sticker ut som bäst i test av flera anledningar. Dess universellt tilltalande formula, som snabbt absorberas och lämnar händerna mjuka utan en fet känsla, gör den till en favorit över de andra deltagarna. Dess förmåga att förbättra hudens kondition och dess popularitet bland alla åldersgrupper bevisar dess överlägsenhet. Även om vissa användare upplever ojämnheter i doft och förpackning, överträffar dess övergripande effektivitet och kvalitet konkurrenterna i samtliga prisklasser.

 

1

Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm 120 ml – Bästa handkräm 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm 120 ml bäst i test handkräm

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

9

Doft

10

Effektivitet

9

Totalpoäng

Motivering: Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm utmärker sig med sin exceptionella återfuktande förmåga och effektivitet. Dess lyxiga formula och behagliga doft gör den till en klar favorit. Trots ett något högre pris, står den för sin kvalitet och miljöhänsyn.

Har beskrivits som den bästa handkrämen någonsin – och vi är eniga! Pris ca. 350 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm till bäst i test av flera anledningar! Dess universellt tilltalande formula som snabbt absorberas och lämnar händerna mjuka utan en fet känsla, dess förmåga att förbättra hudens kondition och dess popularitet bland alla åldersgrupper i stilad förpackning och med ljuvlig doft – ja det är några av anledningarna!

Aesop är inte bara en stilad förpackning med en ljuvt doftande insida – här har vi en handkräm som över en natt får klabbarna att återgå till perfect state! Både händer och nagelband blir bebishud. Sen är det ju alla ord om återfuktning och fördelaktiga botaniska ämnen – dom finns! Men dom känns också överflödiga. Bara köp den och se efter själv, för det är en riktig panghandkräm och inte lämnar den händerna feta heller. Kan med fördel även användas på torra fötter!

 • Mängd: 120 ml (Finns i flera storlekar)
 • Hudtyp: Alla
 • Egenskaper: Stärker hudens skyddande barriär, Mycket återfuktande, Doftar ljuvligt, Lämnar inte händerna feta

Fördelar

 • Lyxig och Effektiv: Många användare beskriver krämen som lyxig och effektiv för huden, vilket ger en känsla av spa och silkeslena händer.
 • Snabbabsorberande och Icke-Fet: Användarna uppskattar att krämen absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet känsla, vilket gör den lämplig för regelbunden användning.
 • Behaglig Doft: En stor del av recensenterna älskar doften av krämen, beskrivande den som allt från ljuvlig till maskulin och rökig citrus med en jordnära ton.
 • Förbättrar Hudens Kondition: Användare upplever att deras händer blir betydligt mjukare och mer välmående, speciellt under kalla och torra förhållanden.
 • Populär bland alla åldrar: Krämen är omtyckt av en bred åldersgrupp, inklusive tonåringar, vilket visar på dess universella attraktionskraft.

Nackdelar

 • Ojämn Doftupplevelse: Vissa användare finner doften överväldigande eller obehaglig, vilket kan vara en nackdel för känsliga användare.
 • Förpackningsproblem: Några recensioner nämner problem med förpackningen, såsom läckande dispensrar och lätt skadade tuber, vilket kan påverka användarupplevelsen.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm 120 ml har vi analyserat recensioner från olika källor, såsom Amazon((Amazon, 2023-11-28)) och Lyko((Lyko, 2023-11-28)). Denna analys baseras på cirka 1000 recensioner. Recensionerna erbjuder en djupgående förståelse för användarnas upplevelser med produkten, där majoriteten uttrycker positiv feedback. Dock finns det även några återkommande kritikpunkter, främst rörande doft och förpackning. Antalet källor är begränsade till de tillgängliga recensionerna.

2

Clarins Super Restorative

Clarins Super Restorative - prisvärd handkräm

Lyx

Utmanare

6

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

8

Doft

9

Effektivitet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Clarins Super Restorative Hand Cream är utmärkt för mogen hud, med hög effektivitet och återfuktning. Den minskar synligt ålderstecken och har en angenäm doft, även om priset är något högt.

En storfavorit som reducerar åldersfläckar och fina linjer! Pris ca. 370 kr.

Det här är en handkräm med många fördelar: Den är mycket prisvärd, den håller en väldigt hög kvalitet, den är effektiv, den reducerar synligheten av åldersfläckar och reducerar ålderstecken som rynkor och linjer. När du applicerar denna handkräm får den en smältande krämtextur som gör huden mjuk och slät, den känns inte klibbig eller oljig och den har en subtil och fruktig doft. Använder du denna handkräm regelbundet så hjälper den till att bibehålla vackra och ungdomliga händer, från vristen till fingertoppen. Denna handkräm slätar även ut nagelstrukturen, och ökar naglarnas motståndskraft.

 • Mängd: 100 ml
 • Hudtyp: Mogen hy
 • Egenskaper: Anti age, återfuktande, Reducerar synligheten av åldersfläckar, Reducerar ålderstecken, Bibehåller ungdomliga, vackra händer, Slätar ut nagelstrukturen, Ökar naglarnas motståndskraft

Fördelar

 • Effektiv Återfuktning: Användare betonar att krämen ger en djup återfuktning och gör huden på händerna mjuk och smidig, vilket är särskilt uppskattat av personer med torr hud.
 • Förbättrar Hudens Utseende: Många recensioner nämner att handkrämen hjälper till att reducera ålderstecken som pigmentfläckar och fina linjer, vilket ger en mer ungdomlig look.
 • Snabb Absorption: Krämen absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet känsla, vilket gör den lätt att använda regelbundet.
 • Långvarig Effekt: Användarna upplever att effekterna av krämen varar länge, vilket innebär att de inte behöver applicera den så ofta.
 • Behaglig Doft: Många tycker om krämens doft, vilket bidrar till en positiv användarupplevelse.

Nackdelar

 • Priset: En vanlig kritik är att krämen är dyr, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa användare.

Sammanfattning: För att ge en övergripande bild av Clarins Super Restorative Hand Cream har vi granskat recensioner från olika webbplatser, inklusive Clarins egen hemsida1, Sephora2 och Åhléns3. Dessa recensioner, som totalt uppgår till cirka 200 stycken, visar på en övervägande positiv uppfattning om produkten. Användare upplever främst fördelar såsom effektiv återfuktning och förbättring av hudens utseende.

Duellen

Lyx

Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm 120 ml – Bästa handkräm 2024! vs. Clarins Super Restorative

I lyxklassen står Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm som vinnare mot Clarins Super Restorative. Aesop-krämen överträffar med sin snabbabsorberande formula och icke-feta efterkänsla, samt en behaglig, men ibland ojämn doftupplevelse. Clarins, å andra sidan, utmärker sig med sin anti-aging effekt och förmåga att reducera åldersfläckar och fina linjer. Även om Clarins erbjuder specifika anti-age fördelar, lyckas Aesop skapa en mer universellt uppskattad produkt, tack vare dess mångsidighet och övergripande hudförbättrande egenskaper.

3

L’Occitane Shea Butter Hand Cream 150ml

L'Occitane Shea Butter Hand Cream 150ml

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

9

Doft

9

Effektivitet

8.8

Totalpoäng

Motivering: L’Occitane Shea Butter Hand Cream är en mångsidig och högpresterande handkräm, uppskattad för sin intensiva återfuktning och trevliga doft. Priset är rimligt för den kvalitet och effektivitet som erbjuds.

Prisbelönt handkräm med shiasmör som tas upp av händerna och ger dom persikohy ögona bums! Pris ca. 200 kr.

Ja här har vi faktiskt lite av en ikonisk kräm. Prisbelönta Shea Butter Hand Cream från L’Occitane är en så kallad “must have”-produkt för otaliga handnördar där ute. Berikad med 20 % sheasmör ihop med en blandning av mandel, honung och kokosolja snackar vi handnäring deluxe! Lägg på lite Jasmin och ylang-ylang och händerna får en himmelsk frisk doft. Själva krämen absorberas snabbt och gör händerna mjuka och sammetslena utan att lämna någon oljig hinna.

Så här tycker experterna om L’Occitane Shea Butter Hand Cream 150ml

Skönhetsredaktör Kajsa Larnhed på Lyko Fablab framhäver L’Occitane Shea Hand Cream som en exceptionellt tjock och näringsrik handkräm, jämförbar med en balm, vilket gör den idealisk för mycket skadade och nariga händer. Krämen, som är L’Occitanes bästsäljare, innehåller 20 procent sheasmör och absorberas snabbt utan att lämna en kladdig hinna, vilket ger en himmelsk känsla vid applicering. Två storlekar erbjuds, varav den mindre är praktisk för handväskan, medan den större är estetiskt tilltalande men kunde ha förbättrats med ett snäpplock eller pump.((Lyko, 2023-11-28))

 • Mängd: 150 ml
 • Hudtyp: Alla
 • Egenskaper: Fuktgivande, närande, avslappnande, skyddande, reparerande och återuppbyggande

Fördelar

 • Intensiv Återfuktning: Användarna uppskattar krämens förmåga att djupt återfukta huden, vilket är effektivt mot torra och spruckna händer.
 • Snabbabsorberande: Många nämner att krämen snabbt absorberas av huden utan att lämna en kladdig känsla.
 • Behaglig Doft: En stor del av användarna gillar krämens doft, som beskrivs som behaglig och inte överväldigande.
 • Långvarig Effekt: Recensenterna upplever att krämens återfuktande effekt varar länge, även efter handtvätt.
 • Passar för Känslig Hud: Användare med känslig hud rapporterar att krämen är skonsam och inte orsakar irritation.

Nackdelar

 • Priset: Några användare anser att krämen är för dyr jämfört med andra produkter på marknaden.
 • Förpackningens Design: Vissa kunder tycker att tubens design gör det svårt att få ut all kräm, vilket kan vara opraktiskt.

Sammanfattning: Denna sammanställning baseras på cirka 400 recensioner från olika källor, inklusive Lyko((Lyko, 2023-11-28)), Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-28)), och L’Occitanes egen hemsida((L’Occitane, 2023-11-28)). Användarnas upplevelser av L’Occitane Shea Butter Hand Cream 150ml är övervägande positiva, med särskilt fokus på krämens effektiva återfuktning och behagliga doft. De främsta nackdelarna är priset och förpackningens design. Detta ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

4

The Ritual Of Ayurveda Hand Balm, Rituals

handkräm god doft

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

10

Doft

8

Effektivitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: The Ritual Of Ayurveda Hand Balm från Rituals är prisvärd och effektiv, med en rik formula som passar alla hudtyper. Dess doft och hållbarhetsaspekter kan dock vara något splittrande bland användarna.

Ljuvligt doftande handkräm med spakänsla! Pris ca. 130 kr.

Denna handkräm från Rituals är en riktig juvel för torra händer, berikad med sötmandelolja och indisk ros som tillför näring och mjukhet. Dess unika formula med 97% naturliga ingredienser stärker hudbarriären och ger en balanserad, hälsosam hud. Den tjocka men snabbabsorberande konsistensen gör att handbalmet känns lyxigt och effektivt, perfekt för dagligt bruk.

Så tycker experterna om The Ritual Of Ayurveda Hand Balm, Rituals

Av Lykos Skönhetsredaktör Kajsa Larnhed, är The Ritual Of Ayurveda Hand Balm från Rituals en must-have för alla som älskar märkets spadoftande kroppsvård. Denna handkräm, trots att den kallas “balm”, har en lättare konsistens än vad namnet antyder, mer som en traditionell handkräm. Den absorberas snabbt och innehåller indisk ros och sötmandelolja för mjukgörande effekt. Dock kan dess starka och långvariga doft vara överväldigande för de som föredrar mindre parfymerade produkter((Lyko, 2023-11-28)).

 • Mängd: 70 ml
 • Hudtyp: Passar alla hudtyper
 • Egenskaper: Återfuktande, mjukgörande med doft av indisk ros och sötmandelolja

Fördelar

 • Användare uppskattar den rika konsistensen som snabbt absorberas av huden
 • Många älskar den underbara doften och att produkten är dryg
 • Perfekt förpackningsstorlek, enkel att ta med och passar bra i handväskan

Nackdelar

 • Några användare tycker att den är för tjock och lite svår att arbeta in
 • En del känner att doften är för stark

Sammanfattning: Användarrecensioner från flera källor, inklusive Lyko((Lyko, 2023-11-28)), ger en bred bild av The Ritual Of Ayurveda Hand Balm från Rituals. Denna handkräm är idealisk för dem som söker en intensivt återfuktande och doftande produkt som är enkel att använda och ta med sig. Den starka doften kan dock vara överväldigande för vissa.

Duellen

Mellan

L’Occitane Shea Butter Hand Cream 150ml vs. The Ritual Of Ayurveda Hand Balm, Rituals

Mellan L’Occitane Shea Butter Hand Cream och The Ritual Of Ayurveda Hand Balm från Rituals, ser vi en tydlig skillnad i konsistens och doftprofil. L’Occitane, med sin rika sheasmörformula, ger en intensiv återfuktning och är idealisk för även de mest skadade händerna, medan Rituals erbjuder en lyxig spa-känsla med sin unika doft av indisk ros och sötmandelolja. L’Occitane vinner här med sin djupa återfuktning och långvariga effekt, trots några designproblem med förpackningen. Rituals är dock ett utmärkt alternativ för dem som föredrar lättare konsistens och starka doftnoter.

5

CeraVe Reparative Hand Cream

CeraVe Reparative Hand Cream - billig och bra handkräm

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Återfuktande förmåga

6

Doft

9

Effektivitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: CeraVe Reparative Hand Cream är en utmärkt budgetvänlig handkräm som erbjuder god återfuktning och är lämplig för mycket torra händer. Dess milda doft och effektivitet gör den till ett bra val för känslig hud.

Vår vinnare i budgetklassen är en riktigt bra parfymfri handkräm som gör händerna lena på ett kick! Pris ca. 50 kr.

Den här handkrämen har många fördelar: Den är vårdande, den minskar torrhet, den bidrar till att stärka hudens skyddande barriär och den frigör kontinuerligt återfuktande ingredienser under 24 timmar och hjälper till att hålla huden mjuk. Denna handkräm passar bra för extremt torra och spruckna händer, den är parfymfri och hypoallergen. Den ska applicerar rikligt och användas efter behov. Detta är en riktigt prisvärd, vårdande och reparerande handkräm som passar bra för dig som har stora problem med torr hud.

 • Mängd: 50 ml
 • Hudtyp: Passar extremt torra och spruckna händer, den är parfymfri och hypoallergen
 • Egenskaper: Vårdande, minskar torrhet, bidrar till att stärka hudens skyddande barriär och frigör kontinuerligt återfuktande ingredienser under 24 timmar

Fördelar

 • Effektiv Återfuktning: Användare uppskattar krämens förmåga att återfukta torra och spruckna händer, vilket ger en långvarig mjukhet och lindring.
 • Snabb Absorption: Många betonar att krämen absorberas snabbt av huden utan att lämna en kladdig känsla, vilket gör den praktisk för dagligt bruk.
 • Mild Doft: Krämen är uppskattad för sin milda doft, vilket gör den lämplig för användare som är känsliga för starka dofter.
 • Reparerande Effekt: Användare med handeksem och andra hudirritationer rapporterar positiva effekter och att krämen bidrar till att reparera huden.
 • Praktisk Förpackning: Den lilla tuben är uppskattad för sin portabilitet, vilket gör det enkelt att ha krämen till hands när man är på språng.

Nackdelar

 • Konsistens och Absorption: En del användare upplever att krämen är för fet eller tar för lång tid att absorberas, vilket kan leda till oönskade fingeravtryck på föremål.
 • Varierande Effektivitet: Enstaka recensioner nämner att krämen inte alltid är tillräckligt effektiv för extremt torra eller nariga händer.

Sammanfattning: Denna analys baseras på drygt 100 recensioner från bland annat Lyko((Lyko, 2023-11-28)), Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-11-28)), och Åhléns((Åhléns, 2023-11-28)). Användarnas upplevelser av CeraVe Reparative Hand Cream är övervägande positiva, särskilt när det gäller dess förmåga att effektivt återfukta och reparera huden. Kritik rör sig främst kring produkten konsistens och absorptionstid. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten. Antalet källor och recensioner är dock begränsade till de tillgängliga webbplatserna.

6

Yves Rocher

Yves Rocher Handkräm

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Återfuktande förmåga

7

Doft

6

Effektivitet

7.4

Totalpoäng

Motivering: Yves Rocher Handkräm är prisvärd och effektiv, med en naturlig formula som är skonsam för huden. Dock når den inte samma höga återfuktande effekt som dyrare konkurrenter och doftupplevelsen varierar bland användarna.

Trots sitt låga pris har vi här en effektiv och omedelbart återfuktande handkräm med 93 procent naturliga ingredienser. Pris ca. 70 kr.

Det här är en riktigt prisvärd handkräm med många fördelar: Den har ett lågt pris, den är effektiv, den ger en omedelbar och varaktig återfuktning, den känns inte fet eller kladdig och den gör så att händerna återfår sin smidighet och mjukhet. Krämen har en fin och lätt konsistens, och formulan är testad under kontroll av hudläkare. En stor fördel är att 93 procent av ingredienserna i handkrämen har naturligt ursprung. Den är dessutom utan silikon och mineralolja. En riktigt bra handkräm som återfuktar effektivt och doftar gott, till ett riktigt bra pris.

 • Mängd: 75 ml
 • Hudtyp: Alla hudtyper
 • Egenskaper: Omedelbar och varaktig återfuktning, Känns inte fet eller kladdig, Testad under kontroll av hudläkare, 93 procent naturliga ingredienser

Fördelar

 • Effektiv Återfuktning: Användarna upplever att krämen är mycket effektiv för att återfukta torra och såriga händer, vilket ger snabb och varaktig lindring.
 • Angenäm Doft: Många recensenter uppskattar den behagliga doften av krämen, som beskrivs som fräsch och inte överväldigande.
 • Snabb Absorption: Krämen absorberas snabbt av huden utan att lämna en klibbig eller oljig känsla, vilket gör den lämplig för daglig användning.
 • Mjukgörande Effekt: Användare rapporterar att krämen effektivt mjukgör huden och förbättrar dess kvalitet över tid.

Nackdelar

 • Ojämn Doftupplevelse: Vissa användare upplever att doften inte är som förväntat eller skiljer sig från tidigare köp, vilket kan bero på variation i växtbaserade ingredienser.
 • Effektivitet: Enstaka recensioner tyder på att krämen kanske inte alltid är tillräckligt effektiv för särskilt torra eller spruckna händer.

Sammanfattning: Denna sammanfattning grundar sig på drygt 30 recensioner från Yves Rochers egen hemsida((Yves Rocher, 2023-11-2)). Användare av Yves Rocher Handkräm har övervägande positiva erfarenheter, särskilt när det gäller krämens förmåga att återfukta och mjukgöra händerna samt dess behagliga doft. Kritiken rör främst varierande upplevelser av doften och krämens effektivitet. Antalet recensioner och källor är begränsade till Yves Rochers hemsida.

Duellen

Budget

CeraVe Reparative Hand Cream vs. Yves Rocher

I budgetklassen står CeraVe Reparative Hand Cream som vinnare mot Yves Rocher Handkräm. CeraVe erbjuder en hög effektivitet i att återfukta och reparera extremt torra händer, trots vissa konsistensproblem, medan Yves Rocher ger omedelbar och varaktig återfuktning med sin naturliga formula. CeraVe framstår som det mer pålitliga valet för svåra hudproblem, medan Yves Rocher är ett utmärkt alternativ för de som söker en prisvärd och mer naturligt doftande handkräm.

Köpguide Handkräm

När du ska köpa handkräm bör du främst fokusera på vad dina händer behöver, och utgå från det. Om din hud är känslig mot vissa ingredienser så är detta förstås något du bör tänka på när du väljer handkräm. Även om du främst har reagerat på parfymerat tvättmedel och vissa duschschampon så kan det vara bra att välja en skonsam och naturlig handkräm, eftersom det ofta innebär att flera – eller alla – delar av kroppen är känsliga. Även om du inte bör vänliga naturliga ingredienser av den anledningen så vill du kanske göra det av andra anledningar. I annat fall kan du helt fokusera på egenskaperna och välja en handkräm som passar dig, och dina händer, så bra som möjligt. Här kommer vi att gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på när du ska välja handkräm: egenskaper, innehåll och förpackningstyp.

Egenskaper

Oavsett vilken skönhetsprodukt du köper så är egenskaperna förstås viktiga. När det gäller just handkräm så är det vanligaste att de är återfuktande och mjukgörande, men de kan även ha väldigt många andra egenskaper, och dessa kan variera mycket mellan olika märken. Om du främst behöver en handkräm som återfuktar, då kan det kanske vara en bra idé att fokusera på just den egenskapen. Även om alla handkrämer ska återfukta så kan du hitta ett märke som gör det lite bättre.

Andra egenskaper som kan förekomma är till exempel anti age egenskaper, att handkrämen ger fastare hud, att den skyddar mot UV-strålar, fördelaktiga egenskaper för naglar och nagelband eller stärker hudens skyddande barriär. Och det här är bara några av alla egenskaper som handkrämer kan ha. Här bör du alltså helt fokusera på dina behov, och vad dina händer skulle behöva. Kanske behöver du en handkräm med anti age egenskaper, eller en som även är bra för naglarna och nagelbanden?

Innehåll

Innehållet hänger förstås till viss del ihop med egenskaperna, eftersom det är innehållet som ger handkrämen dess egenskaper. Ingredienser är dock inte alltid något man tänker på, även om man borde göra det. Framför allt är detta viktigt för dig som vet att du har känslig hud och kan reagera på vissa produkter, eller rättare sagt dess innehåll. Då bör du se till att välja en handkräm som är parfymfri, och gärna en med så naturligt innehåll som möjligt. Risken att händerna ogillar handkrämen minskar om innehållet är naturligt.

Med det sagt så kan det förstås även finnas andra anledningar till att man vill ha produkter med naturliga, och kanske även ekologiska, ingredienser. Det här är alltså främst viktigt att fokusera på, och hålla koll på, för dig som har känslig hud eller som av annan anledning föredrar naturliga – eller bara parfymfria – produkter. Om det finns specifika ingredienser som du tidigare har reagerat på så bör du förstås också hålla extra koll på innehållet.

Förpackning

Förpackningen kan förstås kännas helt oviktig, och självklart är den sällan lika viktig som innehåll och egenskaper. För den som inte har några speciella preferenser när det gäller egenskaper och innehåll så kan dock förpackningen vara det som avgör. Eller om du har svårt att välja mellan två produkter som verkar lika bra, är i samma prisklass, har likvärdigt innehåll och samma mängd – då kan förpackningstypen vara det som avgör.

Den vanligaste förpackningen för handkräm är tuber, och dessa har förstås sina fördelar. Eftersom de ofta står upp- och nedvända så ligger innehållet ofta vid öppningen och blir enkelt att få ut. En del tuber har dock en kork man skruvar av, och som man i värsta fall kan råka tappa bort eller glömma bort att sätta tillbaka. Andra tuber har en kork som sitter fast i förpackningen, och som därför blir svårare att glömma bort – och omöjlig att tappa.

En smidigare förpackning är pumpflaskor, som är väldigt smidiga att använda. De kan användas med bara en hand, det är enkelt att få ut produkt och du behöver inte komma ihåg att sätta tillbaka någon kork. Nackdelen när det gäller både tuber och kanske framför allt pumpflaskor är att det är svårt, om inte omöjligt, att få ut all handkräm ur förpackningen. Det finns ofta handkräm kvar i tuben eller flaskan som inte går att få ut, vilket kan kännas smått onödigt eftersom man då slänger en produkt som inte är helt slut.

Mindre vanligt är burkar, men det finns även handkräm i burk. Denna förpackning har förstås fördelen att du enkelt får ut precis all handkräm ur burken, eftersom du tydligt kan se och komma åt allting. På så sätt blir det inget svinn, och du slänger burken först när den är helt slut. Nackdelen med burk är möjligtvis att den har lock som måste tas av och sedan tas på igen, och som kan tappas bort eller glömmas bort.

Avslutande ord inför ditt köp av handkräm

Ofta när man köper handkräm gör man det kanske för att man hittar en i butik och tar den utan att fundera över innehåll eller egenskaper. Många väljer utifrån prisklass, eller kanske för att förpackningen var snygg – eller praktisk. Det är dock väldigt stor skillnad mellan olika handkrämer, och om man lägger lite tid på att välja rätt så kan man få en handkräm som gör så mycket mer än bara återfuktar, eller som återfuktar effektivare.

Det kan också vara viktigt att tänka på vad händerna behöver. Alla människor är individuella och även om de flesta handkrämer fungerar för många människor, så finns det också många som har känslig hud och bör undvika en del handkrämer. Kanske är en handkräm med så naturligt innehåll som möjligt det bästa valet, eller åtminstone utan sådana ingredienser som alkohol och parfym som kan förekomma, men som för vissa kan innebära att handkrämen gör mer skada än nytta för händerna.

Ta gärna god tid på dig när du ska välja handkräm, för att få en produkt som faktiskt är bra för just dina händer. Kolla runt och ta reda på vad det finns för olika egenskaper, och fundera över vilka av dessa dina händer skulle uppskatta. Fundera över prisklass, innehåll och förpackningstyp. Det kan låta krångligt, men det behöver faktiskt inte vara särskilt avancerat, och om du väljer rätt handkräm så kommer händerna garanterat att må bättre och kännas bättre – och dessutom se bättre ut.

Frågor och svar om handkräm

Ofta använder man handkräm för att återfukta torra händer, eller för att motverka torrhet. Det finns dock handkrämer med många olika egenskaper, och därför kan de även ha andra användningsområden. Generellt handlar det dock om att återfukta, mjukgöra och vårda händerna och därför innehåller handkräm ofta vårdande och närande ingredienser.

Innehållet i handkrämer kan variera ganska mycket, men vanligtvis har de delvis ett innehåll med mjukgörande och vårdande egenskaper. Handkräm kan innehålla till exempel hyaluronsyra, Aloe Vera, Provitamin B5 och olika oljor, men innehållet varierar som sagt mellan olika märken. Handkrämer kan även ha helt eller delvis naturligt och/eller ekologiskt innehåll.

Att använda handkräm är väldigt enkelt, man behöver bara ta en lämplig mängd i händerna och fördela krämen över hela händerna. Det man bör tänka på är att smörja in överallt, och att se till att smörja in ordentligt så att allting absorberas. Hur dryga handkrämer är och hur mycket produkt som behövs varierar mycket mellan olika märken.

 1. Clarins, 2023-11-28 []
 2. Sephora, 2023-11-28 []
 3. Åhléns, 2023-11-28 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser