Bästa handkrämen 2023 blev Sensai Cellular Performance Intensive Hand Treatment – Bäst i Test

Handkräm är verkligen en fantastisk produkt, som för många är ett måste – kanske framför allt under vintern när den kalla luften tenderar att torka ut en del kroppsdelar, som händerna. Handkräm används främst för sina återfuktande och mjukgörande egenskaper, men de kan även ha många andra fördelaktiga egenskaper. Det gör att även den som inte har problem med torra händer kan behöva en handkräm, av andra anledningar. En annan anledning till att alla kan ha användning av en bra handkräm är att handkrämer inte enbart ger fukt till torra händer, utan även motverkar att händerna blir torra. Här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att veta om handkräm, och vi har även tagit fram några riktigt bra alternativ.

Handkräm Bäst i Test 2023 – Hemfaktas lista

I den här listan hittar du alla våra vinnare och utmanare i de olika kategorierna. Här finns allt från billiga alternativ, till riktigt högkvalitativa och effektiva handkrämer med många fördelaktiga egenskaper.

Köpguide för handkräm

När du ska köpa handkräm bör du främst fokusera på vad dina händer behöver, och utgå från det. Om din hud är känslig mot vissa ingredienser så är detta förstås något du bör tänka på när du väljer handkräm. Även om du främst har reagerat på parfymerat tvättmedel och vissa duschschampon så kan det vara bra att välja en skonsam och naturlig handkräm, eftersom det ofta innebär att flera – eller alla – delar av kroppen är känsliga. Även om du inte bör vänliga naturliga ingredienser av den anledningen så vill du kanske göra det av andra anledningar. I annat fall kan du helt fokusera på egenskaperna och välja en handkräm som passar dig, och dina händer, så bra som möjligt. Här kommer vi att gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på när du ska välja handkräm: egenskaper, innehåll och förpackningstyp.

Egenskaper

Oavsett vilken skönhetsprodukt du köper så är egenskaperna förstås viktiga. När det gäller just handkräm så är det vanligaste att de är återfuktande och mjukgörande, men de kan även ha väldigt många andra egenskaper, och dessa kan variera mycket mellan olika märken. Om du främst behöver en handkräm som återfuktar, då kan det kanske vara en bra idé att fokusera på just den egenskapen. Även om alla handkrämer ska återfukta så kan du hitta ett märke som gör det lite bättre.

Andra egenskaper som kan förekomma är till exempel anti age egenskaper, att handkrämen ger fastare hud, att den skyddar mot UV-strålar, fördelaktiga egenskaper för naglar och nagelband eller stärker hudens skyddande barriär. Och det här är bara några av alla egenskaper som handkrämer kan ha. Här bör du alltså helt fokusera på dina behov, och vad dina händer skulle behöva. Kanske behöver du en handkräm med anti age egenskaper, eller en som även är bra för naglarna och nagelbanden?

Innehåll

Innehållet hänger förstås till viss del ihop med egenskaperna, eftersom det är innehållet som ger handkrämen dess egenskaper. Ingredienser är dock inte alltid något man tänker på, även om man borde göra det. Framför allt är detta viktigt för dig som vet att du har känslig hud och kan reagera på vissa produkter, eller rättare sagt dess innehåll. Då bör du se till att välja en handkräm som är parfymfri, och gärna en med så naturligt innehåll som möjligt. Risken att händerna ogillar handkrämen minskar om innehållet är naturligt.

Med det sagt så kan det förstås även finnas andra anledningar till att man vill ha produkter med naturliga, och kanske även ekologiska, ingredienser. Det här är alltså främst viktigt att fokusera på, och hålla koll på, för dig som har känslig hud eller som av annan anledning föredrar naturliga – eller bara parfymfria – produkter. Om det finns specifika ingredienser som du tidigare har reagerat på så bör du förstås också hålla extra koll på innehållet.

Förpackning

Förpackningen kan förstås kännas helt oviktig, och självklart är den sällan lika viktig som innehåll och egenskaper. För den som inte har några speciella preferenser när det gäller egenskaper och innehåll så kan dock förpackningen vara det som avgör. Eller om du har svårt att välja mellan två produkter som verkar lika bra, är i samma prisklass, har likvärdigt innehåll och samma mängd – då kan förpackningstypen vara det som avgör.

Den vanligaste förpackningen för handkräm är tuber, och dessa har förstås sina fördelar. Eftersom de ofta står upp- och nedvända så ligger innehållet ofta vid öppningen och blir enkelt att få ut. En del tuber har dock en kork man skruvar av, och som man i värsta fall kan råka tappa bort eller glömma bort att sätta tillbaka. Andra tuber har en kork som sitter fast i förpackningen, och som därför blir svårare att glömma bort – och omöjlig att tappa.

En smidigare förpackning är pumpflaskor, som är väldigt smidiga att använda. De kan användas med bara en hand, det är enkelt att få ut produkt och du behöver inte komma ihåg att sätta tillbaka någon kork. Nackdelen när det gäller både tuber och kanske framför allt pumpflaskor är att det är svårt, om inte omöjligt, att få ut all handkräm ur förpackningen. Det finns ofta handkräm kvar i tuben eller flaskan som inte går att få ut, vilket kan kännas smått onödigt eftersom man då slänger en produkt som inte är helt slut.

Mindre vanligt är burkar, men det finns även handkräm i burk. Denna förpackning har förstås fördelen att du enkelt får ut precis all handkräm ur burken, eftersom du tydligt kan se och komma åt allting. På så sätt blir det inget svinn, och du slänger burken först när den är helt slut. Nackdelen med burk är möjligtvis att den har lock som måste tas av och sedan tas på igen, och som kan tappas bort eller glömmas bort.

Bästa handkrämen 2023 – vi listar 6 märken

Vi har tagit fram 6 olika handkrämer i olika prisklasser: premium, mellan och budget. Alla dessa är riktigt bra men har olika egenskaper och fördelar. Vi hoppas att någon av dessa fantastiska handkrämer kan vara rätt val för dig och dina händer.

Bäst i test premiumklassen: Sensai Cellular PerformanceIntensive Hand Treatment – bästa handkrämen 2023

Vår vinnare i premiumklassen är en riktigt högkvalitativ och mycket effektiv handkräm med många goda egenskaper. Den har även anti age egenskaper. Ca pris 900 kr.

Bästa handkrämen

Det här är en riktigt högkvalitativ handkräm med många fördelar: Den har anti age egenskaper, den stimulerar kollagensyntesen, den ger fastare hud, den skyddar händernas ömtåliga hud mot UV-strålar och den har en härlig och krämig konsistens som samtidigt är lätt och som gör händerna både fastare och silkeslena.

Anti age egenskaperna verkar mot ojämn pigmentering, rynkor, matthet och torrhet. Denna handkräm är dessutom mycket mjukgörande, och för bästa effekt bör den användas två gånger per dag – morgon och kväll. Det här är helt enkelt en riktigt effektiv och mycket högkvalitativ handkräm, som passar perfekt för dig som önskar anti age egenskaper.

Fördelar

 • Riktigt hög kvalitet
 • Anti age egenskaper
 • Stimulerar kollagensyntesen
 • Gör huden fastare
 • Skyddar mot UV-strålar

Nackdelar

 • Priset

Specifikation

 • Mängd: 100 ml
 • Egenskaper: Återfuktande, anti age
 • Hudtyp: Alla, mogen hud

MER INFORMATION OCH PRIS: 

 

Utmanare premiumklassen: Helena Rubinstein Re-Plasty Hand, Neck & Décolleté Cream

Även det här är en riktigt högkvalitativ handkräm med många fördelar. Den kan även användas på halsen och dekolletaget. Ca pris 800 kr.

Helena Rubinstein Re-Plasty Hand, Neck & Décolleté Cream handkräm

Den här smarta handkrämen kan även användas på halsen och dekolletaget, och den innehåller ingredienser som boostar cellförnyelsen och samtidigt stärker hudens skyddande barriär. Den innehåller även ingredienser som är riktigt återfuktande, och även har plumping egenskaper. Formulan är fyllig och krämig, och den stärker och återfuktar. Resultatet blir en mjuk och smidig hud. Det här är en riktigt effektiv kräm som passar perfekt för dig som vill ha en högkvalitativ produkt som kan användas på flera ställen.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Kan även användas på halsen och dekolletaget
 • Boostar cellförnyelsen
 • Stärker hudens skyddande barriär
 • Mycket återfuktande
 • Plumping egenskaper

Nackdelar

 • Priset

Specifikation

 • Mängd: 75 ml
 • Hudtyp: Känslig hud

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test mellanklassen: Clarins Super Restorative – prisvärd handkräm

Vinnaren i mellanklassen är en prisvärd handkräm som håller en hög kvalitet, och som är mycket effektiv samtidigt som den har flera andra fördelaktiga egenskaper. Ca pris 450 kr.

Clarins Super Restorative - prisvärd handkräm

Det här är en handkräm med många fördelar: Den är mycket prisvärd, den håller en väldigt hög kvalitet, den är effektiv, den reducerar synligheten av åldersfläckar och reducerar ålderstecken som rynkor och linjer. När du applicerar denna handkräm får den en smältande krämtextur som gör huden mjuk och slät, den känns inte klibbig eller oljig och den har en subtil och fruktig doft. Använder du denna handkräm regelbundet så hjälper den till att bibehålla vackra och ungdomliga händer, från vristen till fingertoppen. Denna handkräm slätar även ut nagelstrukturen, och ökar naglarnas motståndskraft.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Reducerar synligheten av åldersfläckar
 • Reducerar ålderstecken
 • Gör huden mjuk och slät
 • Bibehåller ungdomliga, vackra händer
 • Slätar ut nagelstrukturen
 • Ökar naglarnas motståndskraft

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 100 ml
 • Egenskaper: Anti age, återfuktande

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare mellanklassen: LNDA Body Luxe Nourishing Hand Cream

Även detta är en mycket prisvärd handkräm, som dessutom kommer i en praktisk pumpflaska. Den ger näring på djupet och återfuktar effektivt. Ca pris 350 kr.

LNDA Body Luxe Nourishing Hand Cream handkräm

Den här handkrämen är vårdande och ger händerna näring, samtidigt som den återfuktar effektivt. Formulan smälter in i händerna utan att kladda, och huden blir jämnare och smidigare. Denna handkräm ger mycket fukt, och den hjälper till att reparera hudens skyddande barriär. Den absorberas snabbt av huden, och har en mjuk och lätt blommig doft. En annan stor fördel är att den innehåller 97 procent naturliga ingredienser, vilket även gör den till ett bra val för dig som föredrar så naturliga produkter som möjligt. Det här är en riktigt prisvärd handkräm med många fördelaktiga egenskaper, och en hög kvalitet.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Vårdar och ger näring
 • Återfuktar effektivt
 • Kladdar inte
 • Reparerar hudens skyddande barriär
 • 97 procent naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 150 ml
 • Ingredienser: 97 procent naturliga

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test budgetklassen: CeraVe Reparative Hand Cream – billig och bra handkräm

Vår vinnare i budgetklassen är en riktigt bra handkräm som trots sitt låga pris har många fördelaktiga egenskaper. Ett riktigt prisvärt alternativ för dig som söker en bra handkräm till ett mycket bra pris. Ca pris 100 kr.

CeraVe Reparative Hand Cream - billig och bra handkräm

Den här handkrämen har många fördelar: Den är vårdande, den minskar torrhet, den bidrar till att stärka hudens skyddande barriär och den frigör kontinuerligt återfuktande ingredienser under 24 timmar och hjälper till att hålla huden mjuk. Denna handkräm passar bra för extremt torra och spruckna händer, den är parfymfri och hypoallergen. Den ska applicerar rikligt och användas efter behov. Detta är en riktigt prisvärd, vårdande och reparerande handkräm som passar bra för dig som har stora problem med torr hud.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Vårdande
 • Minskar torrhet
 • Bidrar till att stärka hudens skyddande barriär
 • Återfuktar i 24 timmar
 • Parfymfri

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 50 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare budgetklassen: Yves Rocher Handkräm – Återfuktande, ekologisk arnica – billigaste handkrämen i vårt test

Det här är en riktigt prisvärd handkräm som trots sitt oslagbart låga pris har riktigt många fördelar. Den är effektiv, den återfuktar omedelbart och varaktigt och dessutom har den 93 procent naturliga ingredienser. Ca pris 50 kr.

Yves Rocher Handkräm

Det här är en riktigt prisvärd handkräm med många fördelar: Den har ett lågt pris, den är effektiv, den ger en omedelbar och varaktig återfuktning, den känns inte fet eller kladdig och den gör så att händerna återfår sin smidighet och mjukhet. Krämen har en fin och lätt konsistens, och formulan är testad under kontroll av hudläkare. En stor fördel är att 93 procent av ingredienserna i handkrämen har naturligt ursprung. Den är dessutom utan silikon och mineralolja. En riktigt bra handkräm som återfuktar effektivt och doftar gott, till ett riktigt bra pris.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Effektiv
 • Omedelbar och varaktig återfuktning
 • Känns inte fet eller kladdig
 • Testad under kontroll av hudläkare
 • 93 procent naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 75 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Avslutande ord inför ditt köp av handkräm

Ofta när man köper handkräm gör man det kanske för att man hittar en i butik och tar den utan att fundera över innehåll eller egenskaper. Många väljer utifrån prisklass, eller kanske för att förpackningen var snygg – eller praktisk. Det är dock väldigt stor skillnad mellan olika handkrämer, och om man lägger lite tid på att välja rätt så kan man få en handkräm som gör så mycket mer än bara återfuktar, eller som återfuktar effektivare.

Det kan också vara viktigt att tänka på vad händerna behöver. Alla människor är individuella och även om de flesta handkrämer fungerar för många människor, så finns det också många som har känslig hud och bör undvika en del handkrämer. Kanske är en handkräm med så naturligt innehåll som möjligt det bästa valet, eller åtminstone utan sådana ingredienser som alkohol och parfym som kan förekomma, men som för vissa kan innebära att handkrämen gör mer skada än nytta för händerna.

Ta gärna god tid på dig när du ska välja handkräm, för att få en produkt som faktiskt är bra för just dina händer. Kolla runt och ta reda på vad det finns för olika egenskaper, och fundera över vilka av dessa dina händer skulle uppskatta. Fundera över prisklass, innehåll och förpackningstyp. Det kan låta krångligt, men det behöver faktiskt inte vara särskilt avancerat, och om du väljer rätt handkräm så kommer händerna garanterat att må bättre och kännas bättre – och dessutom se bättre ut.

Vanliga frågor och svar om handkräm

Varför använder man handkräm?

Ofta använder man handkräm för att återfukta torra händer, eller för att motverka torrhet. Det finns dock handkrämer med många olika egenskaper, och därför kan de även ha andra användningsområden. Generellt handlar det dock om att återfukta, mjukgöra och vårda händerna och därför innehåller handkräm ofta vårdande och närande ingredienser.

Vad innehåller handkräm?

Innehållet i handkrämer kan variera ganska mycket, men vanligtvis har de delvis ett innehåll med mjukgörande och vårdande egenskaper. Handkräm kan innehålla till exempel hyaluronsyra, Aloe Vera, Provitamin B5 och olika oljor, men innehållet varierar som sagt mellan olika märken. Handkrämer kan även ha helt eller delvis naturligt och/eller ekologiskt innehåll.

Hur använder man handkräm?

Att använda handkräm är väldigt enkelt, man behöver bara ta en lämplig mängd i händerna och fördela krämen över hela händerna. Det man bör tänka på är att smörja in överallt, och att se till att smörja in ordentligt så att allting absorberas. Hur dryga handkrämer är och hur mycket produkt som behövs varierar mycket mellan olika märken.

Handkrämer är riktigt bra, inte minst för den som har händer som gärna blir torra. Det gäller dock att välja rätt, och här hittar du bästa handkrämen.

Josefine Andersson

Jag heter Josefine Andersson, och jag älskar att testa olika produkter - och skriva om dem. Som förälder har jag stor erfarenhet av diverse barnprodukter och leksaker, men jag är även intresserad av hälsa och skönhet och många andra produkter.

Lämna en kommentar