1. Hem
 2. >
 3. Trädgård
 4. >
 5. Bäst i Test: Hammock – Gunga in sommaren i årets skönaste hammock!
Hammock-Hillerstorp-Sloinge-basta-hammocken-2023.jpg

Lyx

Hammock Hillerstorp Slöinge

Hammock Hillerstorp Slöinge

9

Mellan

Hammock Varax Suvi - bästa hammocken

Hammock Varax Suvi

8.2

Budget

Hammock 4Living Sirkka - billig och bra hammock

Hammock 4Living Sirkka

7.8

Inledning

Tänk att trilla in i trädgården på sommarförmiddagen, med en kopp kaffe och en skön bok och slänga sig ner i hammocken. Va. Är inte det sommaridyllen 2.0? Välmående i sin renaste form ihoptryckt i en gungande scen! Ja det är något särskilt med hängande sittplatser, men att snooza i en stabil hammock är ändå snäppet vassare än att sova i en hängmatta mellan två träd – och man slipper träden! Dessutom ser den ju så där härligt pittoresk och mysig ut i trädgårdsbilden. Och med det sagt är det väl dags att ta reda på vilken hammock som är bäst i test 2024?

Våra experter har landat i sex prima Hammockar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

1

Vinnare Lyxklassen: Hammock Hillerstorp Slöinge – Bästa Hammocken [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Hammock Hillerstorp Slöinge

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Design

10

Kvalitet och stabilitet

10

Komfort

9

Totalpoäng

Motivering: Hammock Hillerstorp Slöinge sticker ut med sin höga kvalitet, stabilitet och exceptionell komfort, kombinerat med en klassisk och stilren design. Det är en investering för många år framöver.

Denna vackra, lantliga och stilrena hammock är perfekt för den som vill ha en klassiker med lång livslängd. Pris fr. 5500 kr.

Denna prisvärda hammock har en klassisk och väldigt vacker design, det stilrena utförandet och den vita färgen gör att den smälter in överallt. Den håller även en hög kvalitet, är tillverkad i trä och erbjuder såväl stabilitet och hållbarhet som en lång livslängd. Den ger också en hög komfort och en generös sittyta. Denna vackra hammock kan vara ett perfekt val för den som önskar klassisk design och hög kvalitet, och som vill kunna njuta av hammocken många, många år framöver.

i samarbete med PriceRunner

 • Mått: 159 x 194 x 125 cm
 • Vikt: 33,61 kg
 • Färg: Vit
2

Hammock i konstrotting

Hammock i konstrotting

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Design

8

Kvalitet och stabilitet

9

Komfort och funktionalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Denna hammock erbjuder god komfort och en praktisk design med väderbeständigt material och enkel rengöring, även om den inte når upp till samma kvalitetsnivå som vinnaren.

Denna hammock har en vacker design och håller en hög kvalitet! Pris fr. 5300 kr.

Det här är en hammock med många fördelar: Den har en vacker design, den håller en hög kvalitet, den är tillverkad av väderbeständig PE-rotting, den är robust och hållbar och den är enkel att rengöra. Dessutom är den enkel att flytta runt, vilket är perfekt om du vill byta plats ibland – till exempel utifrån vädret, eller om du vill kunna ställa undan den till vintern utan att behöva montera ned den. Den kommer dessutom med bekväma sitt- och ryggdynor och har ett praktiskt tak som skyddar mot solen.

 • Material: Konstrotting, pulverlackerat stål
 • Mått: 167 x 130 x 178 cm
 • Färg: Grå
3

Hammock Varax Suvi

Hammock Varax Suvi - bästa hammocken

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Design

8

Kvalitet och stabilitet

9

Komfort

8.2

Totalpoäng

Motivering: Hammock Varax Suvi kombinerar en hög kvalitet med en bekväm design och sittdyna, vilket gör den till ett utmärkt val i mellanklassen.

Vår vinnare i Mellanklassen är en riktigt högkvalitativ och vacker hammock med skön sittdyna. Pris fr. 4800 kr.

Denna högkvalitativa och vackra hammock kommer med en skön, tjock sittdyna som gör hammocken bekväm att sitta i. Den lätta och smidiga stålramen är stabil och stadig, samtidigt som den gör hammocken enkel att flytta – perfekt om du vill byta plats ibland, till exempel utifrån väder, eller om du vill kunna ställa undan hammocken för vintern utan att plocka ned den. Här finns också ett mysigt tak av PVC-plast som gör att hammocken känns mer ombonad och mysig, samtidigt som det ger ett visst skydd mot sol och lättare regn.

i samarbete med PriceRunner

 • Material: Stål
 • Mått: 109 x 200 x 160 cm
 • Vikt: 36,2 kg
 • Färg: Grå
4

VidaXL Hammock med tak

VidaXL Hammock med tak - prisvärd hammock

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Design och funktionalitet

7

Kvalitet

8

Komfort

7.8

Totalpoäng

Motivering: Denna hammock erbjuder mångsidighet och god komfort med en attraktiv prislapp, även om den inte når upp till samma kvalitetsnivå som vinnaren i mellanklassen.

Vackra och praktiska draperier likväl som smarta funktioner och flera användningssätt! Pris fr. 3700 kr.

Denna hammock är egentligen mycket mer än en hammock, och den kommer med stor sannolikhet att bli favoritplatsen i trädgården. Denna prisvärda och samtidigt högkvalitativa hammock har vackra draperier, som blir en vacker detalj runt hammocken, men också har en praktisk funktion då de kan stängas för när man vill skapa avskildhet eller skydd mot solen eller insekter. När draperierna stängs för blir de nästan som väggar runt hammocken och skapar ett litet rum. Hammocken kan dessutom enkelt fällas ned och bli en mysig säng, perfekt när man vill ligga ned och vila. Här ingår två rektangulära kuddar och två cylinderformade kuddar, som passar lika bra när hammocken används som soffa, som när den fälls ned till en säng.

 • Färg: Antracit
 • Material: Pulverlackerad stålram
 • Mått: 220 x 160 x 240 cm
5

Hammock 4Living Sirkka

Hammock 4Living Sirkka - billig och bra hammock

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Design

7

Kvalitet och hållbarhet

8

Komfort

7.8

Totalpoäng

Motivering: Hammock 4Living Sirkka erbjuder utmärkt värde för pengarna med en solid design och hög komfort, vilket gör den till det bästa valet i budgetklassen.

Stilren, nätt och med tjocka, sköna kuddar! Pris fr. 1600 kr.

Trots det låga priset finns här många fördelar, vilket gör denna prisvärda hammock till ett riktigt bra val för den som vill ha en bra hammock men inte kan eller vill betala allt för mycket. Denna hammock har en snygg och stilren design som passar in nästan överallt, och den erbjuder en hög komfort med 6 centimeter tjocka kuddar. Hammocken har en pulverlackerad stålram och en generös maxvikt på 240 kg. Den är också smidig och enkel att flytta runt, vilket är perfekt om man till exempel vill byta plats på grund av vädret, eller när det blir dags att ställa undan hammocken efter sommaren.

 • Mått: 152 x 112 x 172 cm
 • Maxvikt: 240 kg
 • Färg: Svart
6

ProGarden Hammock

ProGarden Hammock - billigaste hammocken i vårt test

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Design

6

Kvalitet

7

Komfort

7

Totalpoäng

Motivering: ProGarden Hammock erbjuder grundläggande bekvämlighet och funktionalitet till ett mycket lågt pris, men når inte upp till samma standard som vinnaren i budgetklassen.

Skön, vädersäkrad och enkel att flytta – till ett riktigt pangpris! Pris fr. 1600 kr.

Denna prisvärda hammock överraskar med flera fördelar, trots det låga priset. Den är till exempel lätt och smidig, vilket gör den enkel att flytta runt vid behov. Den har också ett praktiskt tak som skyddar mot väder och vind, och den ergonomiska formen ger optimal sittkomfort. Hammocken är tillverkad av stål och polyester, och den har en riktigt generös maxvikt på 260 kg.

 • Mått: 170 x 120 x 150 cm
 • Platser: 2 st
 • Maxvikt: 260 kg
 • Färg: Mörkgrå

Köpguide för hammock

Att köpa en hammock är inte alltid så enkelt som det först kan verka. Det finns en hel del att välja mellan, och det finns många saker som kan vara bra att tänka på. Vad som är relevant varierar förstås men det kan handla om allt från maxvikt, storlek och utformning till material, färg och kvalitet. Du bör fokusera på såväl vad du behöver, som vad du vill ha. Det kan även vara en bra idé att utgå från vart hammocken ska placeras – fundera ut en bra plats och utgå från vad som passar just där. Vilken storlek är mest lämplig på den platsen, vilken design passar bäst där och vilket material är det bästa valet. Därefter gäller det att hitta en hammock som passar in på den platsen, men också uppfyller dina behov och passar din smak. Längre ned hittar du en utförligare köpguide där vi går igenom storlek, material och design.

När du ska köpa hammock bör du först fundera, och gärna ta god tid på dig innan du tar ditt beslut. Om du lägger lite tid på att kolla runt på olika alternativ och fundera över vad du behöver och vill ha, då är sannolikheten stor att du får en hammock som du känner dig helt nöjd med – och kanske även en som hänger med länge. Vad som är viktigt för dig att fundera på beror förstås på vilka behov du har, och vad som känns viktigt för just dig. Kanske är det viktigaste att hammocken är stor, eller smidig. Det kan även vara material eller kvalitet som är viktigt för dig, eller någonting helt annat. Fundera över hur hammocken ska användas, och utgå från det som känns viktigt för just dig när du gör ditt val. Här kommer vi att kolla närmare på några saker som kan ha betydelse när du gör ditt val – nämligen storlek, material och design.

Storlek

När det gäller hammockens storlek finns det en hel del att fundera över. Här gäller det att hitta rätt storlek utifrån behov, önskemål och placering. Det kan vara bra om du redan innan vet vart du ska placera hammocken, så att du vet hur mycket plats som finns. Det finns förstås även flera mått att fundera över – bredd, djup och höjd på själva hammocken men även sätets bredd, djup och höjd samt höjden på ryggstödet.

Något som kanske inte har med storleken i sig att göra, men som också kan vara viktigt att tänka på, är maxvikten. Denna kan variera en hel del mellan olika hammockar, men den kan vara bra att ha i åtanke när man gör sitt val, och självklart även att känna till när man använder hammocken. Ofta ligger maxvikten runt 250 kg, men det här kan som sagt variera en del.

Material

Hammockar kan tillverkas i många olika material. Vill man ha en klassisk hammock är trä ett bra val men det finns även andra alternativ – till exempel stål eller konstrotting. Alla material har förstås sina fördelar, men det finns ganska stora variationer mellan olika material. Även om hammockar i andra material kan vara tåliga och högkvalitativa så är hammockar i trä oftast rejälast och allra mest högkvalitativa, och dessa brukar också ha en lång livslängd. Andra material har istället fördelen att de oftast är smidigare och lättare. Det gör det enklare att flytta hammocken om man vill ha den någon annanstans, eller om du behöver ställa undan den under vintern. En rejäl och tung hammock är förstås ofta ett bra val, men då bör man fundera över hur man gör när det är dags att ställa undan den för vintern. Är den enkel att montera ner, går det att bära den om man hjälps åt flera personer, eller är det bästa valet kanske att låta den stå kvar och täcka över den?

Design

En hammock kan ha många olika designer och utformningar, och här finns det en hel del att fundera över. Här handlar det förstås främst om vad man själv gillar. Fundera över sådant som material, färg, mönster eller färg på eventuella dynor och om hammocken ska vara med eller utan tak. Det finns även hammockar med fällbara sittdelar, som kan bli som en hängande säng och eller med tyg runtom som blir som gardiner – och som även kan sättas för vid behov. Det finns helt enkelt en hel del olika hammockar, och även om det innebär att det blir en del att fundera över så innebär det även att man kan få precis den hammock man vill ha. De allra flesta hammockar har tak, men det finns även modeller utan tak. Med tak blir det inte bara mer ombonat, utan du kan även få lite skugga och om materialet är vattentätt kan du sitta där även när det börjar dugga.

Avslutande ord inför ditt köp av hammock

Det finns förstås en hel del att fundera över innan man köper en hammock – allt från utformning, färgval och storlek till material, kvalitet och egenskaper. Eftersom utbudet är stort kan det vara en bra idé att ta sig god tid att fundera innan man gör sitt val. Gå igenom allt från vart hammocken ska placeras och hur stor hammock som behövs – och får plats – till vilka färger och material du föredrar.

När det gäller sådant som utformning, färg och material så är det mesta en smaksak. En del föredrar enkla och smidiga hammockar som blir lätta att flytta, medan andra vill ha en rejäl hammock med lång livslängd. Ofta är det materialet som avgör hurdan hammocken är, men även utformningen. Hammockar i trä är ofta rejälare vilket gör att de står stadigare, men de brukar även ha en längre livslängd. Andra material har sina fördelar – de är till exempel ofta smidigare och enklare att hantera, till exempel flytta runt om man skulle vilja det.

Vad som är rätt val för dig beror helt på vilka behov och kriterier du har. Kanske vill du ha en hammock som kan hänga med länge – då kan det vara värt att spendera lite extra. Även om en dyrare hammock kan kosta några tusenlappar så blir det värt det i längden, då hammocken med stor sannolikhet kommer att hänga med i flera årtionden, förutsatt att du tar hand om den på rätt sätt.

Vanliga frågor och svar om hammock

I vårt test blev Hammock Hillerstorp Slöinge utsedd till bäst i test 2023. Detta är en högkvalitativ och stilren hammock som passar in överallt. En hammock kan vara perfekt i trädgården eller på uteplatsen, och blir en avslappnad och skön plats att sitta på. Här hittar du den bästa hammocken.

En hammock är en trädgårdssoffa som sitter på en ställning, eller under ett soltak, vilket gör att man kan gunga fram och tillbaka i dem.

En hammock kan kosta allt från under tusenlappen och upp till över 100 000 kronor. Ofta kostar de dock runt 5000-6000 kronor, och priset beror bland annat på kvalitet och material.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser