1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Gravidkudde – Bästa gravidkudden för trötta päron!
Bbhugme-Gravid-och-Amningskudde-bast-i-test.jpg

Lyx

bästa gravidkudden 2023 bäst i test gravidkudde

Bbhugme Gravidkudde

9

Mellan

Medela-Graviditets-Och-Amningskudde-bast-i-test

Medela Gravidkudde

8.6

Budget

Vinter-Bloom-Buddy-Nordic-Leaf-bast-i-test-gravidkudde

Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf

8.8

Inledning

Säg hejdå till smärta och dålig nattsömn och säg hej till en bekväm gravidkudde – den perfekta följeslagaren för dig och din växande babybula. Låt aldrig någon säga till dig att det är onödigt att lägga pengar på en “stor kudde” – majoriteten av dom är faktiskt framtagna och/eller godkända av barnmorskor, kiropraktorer eller personer med andra, snajdiga jobbtitlar. Här har vi tagit fram årets bästa gravidkuddar – för din rätt till smärtfria nätter! 

Framtagen av tre kvinnliga kiropraktorer står Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde som testets solklara vinnare enligt oss på Hemfakta! Den utmärker sig som bäst i test tack vare sin överlägsna kombination av komfort, mångsidighet och anpassningsbarhet. Du kan själv ställa in hårdheten, silikonringarna kan användas som bitringar och materialen är valda med miljön i åtanke. Vi älskar!

Men vilken gravidkudde är egentligen bäst? Våra bekväma experter har tagit fram sex stycken förslag på gravid- och amningskuddar i olika prisklasser och för olika behov. Längre ner i testet hittar du allt som kan vara bra att tänka på när du ska välja kudde, men först ut kommer här vårt Bäst i test på gravid- och amningskudde!

I jakten på den bästa gravidkuddenhar vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den kudde som är bäst från den som inte är det. När det kommer till gravidkuddar är pris, ergonomi, flexibilitet och material avgörande komponenter i vårt test. Med de sex kuddar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

Därför blev Bbhugme Gravidkudde bäst i test:

Framtagen av tre kvinnliga kiropraktorer står Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde som testets solklara vinnare enligt oss på Hemfakta! Den utmärker sig som bäst i test tack vare sin överlägsna kombination av komfort, mångsidighet och anpassningsbarhet. Du kan själv ställa in hårdheten, silikonringarna kan användas som bitringar och materialen är valda med miljön i åtanke. Här får du och din bebis helt enkelt extremt mycket gravidkudde för pengarna!

Den skiljer sig från övriga testdeltagare genom sin ergonomiska design, anpassade av kiropraktorer, vilket ger optimalt stöd under både graviditet och amning. Dess höga hållbarhet och miljövänliga materialval ger den även en fördel i jämförelse med konkurrenterna. Bbhugme representerar det bästa valet för konsumenter som söker en premiumprodukt som lever upp till sina löften.

1

Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde – Bästa gravidkudden 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa gravidkudden 2023 bäst i test gravidkudde

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Komfort

9

Användarvänlighet

10

Mångsidighet

9

Totalpoäng

Motivering: Bbhugme överträffar konkurrenterna med sin överlägsna komfort och mångsidighet, trots ett högre pris.

En stol, flexibel, lyxig och mångsidig gravidkudde som älskas av användarna! Pris ca. 1.800 kr.

Framtagen av tre kvinnliga kiropraktorer står Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde som testets solklara vinnare enligt oss på Hemfakta! Den utmärker sig som bäst i test tack vare sin överlägsna kombination av komfort, mångsidighet och anpassningsbarhet. Du kan själv ställa in hårdheten, silikonringarna kan användas som bitringar och materialen är valda med miljön i åtanke. Här får du och din bebis helt enkelt extremt mycket gravidkudde för pengarna!

Den här mysiga gravidkudden har en stilren design och väldigt många funktioner. Den är väldigt flexibel och anpassningsbar, vilket gör att den passar oavsett hurdant stöd du behöver och om du vill använda den under graviditeten eller amningen. Med denna gravidkudde ställer du själv in hårdheten med hjälp av silikonringar som sitter i ändarna. Dessa silikonringar kan även användas som bitringar för bebisen. Den är utvecklad av tre kvinnliga kiropraktorer som har specialiserat sig inom muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida. Denna kudde är ergonomiskt anpassad för både graviditet och amning.

Kudden är tillverkad i miljövänligt och mjukt material som formar sig efter kroppen. Den kan användas på många sätt: när du sover, ligger i soffan, sitter vid skrivbordet, ammar och mycket annat. Vid amning, flaskmatning eller när du har bebisen i famnen kan den knytas runt dig för att ge ett bra stöd för både dig och barnet. Kuddens överdrag är avtagbart och kan maskintvättas på 40 grader, och innerkudden kan tvättas förhand. Silikonringarna kan antingen tvättas i tvättmaskinen eller kokas. En praktisk väska medföljer, perfekt för förvaring eller transport.

 • Storlek: 150 x 63 cm
 • Vikt: 1,5 kg
 • Fyllning: antibakteriella ESP-kulor
 • Material: Överdrag: 100 procent OEKO-TEX certifierad bomull, Ändar: BPA fri silikon
 • Övrigt: Hårdheten kan ställas in, Silikonringar i ändarna som kan användas som bitringar, Tillverkad i miljövänligt och mjukt material som formar sig efter kroppen, Praktisk väska medföljer

Fördelar

 • Användare beskriver kudden som extremt bekväm, vilket bidrar till bättre sömn och avlastning under graviditeten.
 • Många uppskattar kuddens mångsidighet, där den fungerar väl både som gravid- och amningskudde.
 • Kuddens justerbara fasthet nämns ofta, vilket gör att den kan anpassas efter individuella behov och preferenser.
 • Användarna betonar även att kudden är skön att använda vid sittande, exempelvis i soffan, för extra ryggstöd.
 • Flera recensenter framhäver kuddens lättvikt och praktiska design, vilket gör den lätt att hantera och flytta.

Nackdelar

 • Några användare upplever att kudden tenderar att minska i storlek efter längre tids användning och kan bli något mindre stödjande.
 • En mindre del av användarna anmärker på kuddens pris, som uppfattas som något högt.

Sammanfattning: Denna översikt baseras på användarrecensioner från Jollyroom((Jollyroom, 2023-11-20)), Amazon((Amazon, 2023-11-20)) och Babyworld((Babyworld, 2023-11-20)) där totalt över 2000 recensioner har granskats. Recensionerna ger en övervägande positiv bild av Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde, med betoning på komfort, anpassningsbarhet och praktisk design. Vissa användare anmärker dock på pris och hållbarhet. Antalet recensioner är omfattande, vilket stärker validiteten i dessa för- och nackdelar.

2

Doomoo Gravidkudde och Amningskudde

Doomoo-Gravidkudde-och-Amningskudde-bast-i-test

Lyx

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

8

Användarvänlighet

9

Mångsidighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Doomoo är en stark utmanare som erbjuder god komfort och mångsidighet, men hamnar bakom Bbhugme.

Multifunktionell och ergonomisk gravidkudde som är formbar och bekväm! Pris ca. 800 kr.

Denna amnings- och gravidkudde är mjuk, ergonomisk och multifunktionell. Den är fylld med EPS-kulor som gör den formbar och ger ett optimalt stöd för både mamma och barn, och under både graviditeten och efter. Denna kudde rekommenderas även av barnmorskor.

Under graviditeten ger denna kudde riktigt bra stöd och avlastning, och den ger en skönare liggställning under natten och därmed bättre sömn. Den kan även användas i soffan för att sitta eller ligga bekvämare. Efter graviditeten har kudden ännu flera användningsområden – framför allt passar den bra som amningskudde för att ge en bra amningsposition för både mamma och barn. Den kan även användas vid flaskmatning, eller när bebisen sover i famnen, för att ge stöd och avlastning.

Utöver detta kan kudden även användas som liggstöd när barnet ligger på mage, eller som sittstöd när barnet ska lära sig att sitta själv. Den kan också användas som en sovorm för att skapa trygghet för barnet, och minimera risken för att barnet ska rulla över. Det här är en kudde som garanterat kommer att komma till användning – förmodligen både under och efter graviditeten.

 • Storlek: 74 x 42 x 17 cm
 • Vikt: Ej angivet
 • Fyllning: antibakteriella ESP-kulor
 • Material: Överdrag: 95 procent bomull, 5 procent elastan, innerkudde: 92 procent polyester, 8 procent elastan
 • Övrigt: Överdrag och innerkudde kan tvättas i 30 grader, Formbar, Ger ett effektivt stöd och avlastning, Rekommenderas av barnmorskor, Kan även användas som amningskudde, liggstöd, sittstöd och sovorm

Fördelar

 • Användare uppskattar kuddens bekvämlighet, särskilt under graviditet och amning.
 • Flera recensenter betonar kuddens mångsidighet och användbarhet för olika ändamål, som sovstöd och amningskudde.
 • Kuddens kvalitet och mjukhet nämns positivt, vilket ger extra komfort.
 • En del användare framhäver att kudden är lätt att rengöra tack vare avtagbart och tvättbart överdrag.
 • Kuddens storlek och formbarhet får beröm för att ge god anpassning efter kroppen.

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att kudden blir platt och förlorar sin form efter en tids användning.
 • En nackdel som nämns är att kudden kan vara för varm att sova med, särskilt under varmare månader.

Sammanfattning: Denna översikt baseras på användarrecensioner från Jollyroom((Jollyroom, 2023-11-20)) och Babyworld((Babyworld, 2023-11-20)) med totalt drygt 20 recensioner. Användare ger Doomoo Gravidkudde och Amningskudde positiva omdömen för dess komfort och mångsidighet. Nackdelar som uppmärksammas inkluderar att kudden kan bli platt och varm över tid. Antalet recensioner är begränsade, men ger ändå en övergripande bild av användarnas erfarenheter.

Duellen

Lyx

Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde – Bästa gravidkudden 2024! vs. Doomoo Gravidkudde och Amningskudde

I lyxklassen står Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde mot Doomoo Gravidkudde och Amningskudde. Bbhugme, som vinnare, utmärker sig med sin exceptionella komfort och mångsidighet. Dess justerbara fasthet, lättvikt och praktiska design ger den en fördel. Doomoo, å andra sidan, erbjuder också hög komfort och mångsidighet men kan inte helt matcha Bbhugmes anpassningsförmåga och ergonomiska design. Även om Doomoo är mer prisvärd, motiverar Bbhugmes överlägsna egenskaper dess högre pris.

3

Medela Graviditetskudde och Amningskudde

Medela-Graviditets-Och-Amningskudde-bast-i-test

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

8

Användarvänlighet

9

Mångsidighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Medela framstår som ett bra val i mellanklassen med sin balans mellan pris och prestanda.

Ljuvligt material som anpassar sin tjocklek och är följsam mot kroppen! Pris ca. 500 kr.

Här kommer en kudde som kan användas som både graviditetskudde och amningskudde för att göra livet bekvämt och mysigt – oavsett om du sover, ammar, pumpar eller chillar. Denna kudde är speciellt framtagen för att omfamna kroppen, och den är fylld med mjuka pärlor som stödjer både lemmar och nacke. Den är tillverkad av ett avtagbart och andningsbart material som inte irriterar huden. En superflexibel och bekväm kudde som ger dig (och din bebis) stöd och bekvämlighet dygnet runt!

 • Storlek: 170 x 32 cm
 • Vikt: Ej angivet
 • Fyllning: EPS-mikropärlor
 • Material: Naturfiber
 • Övrigt: Ergonomiskt utformad, Mjuk och lätt, Både gravid- och amningskudde

Fördelar

 • Användare prisar kuddens bekvämlighet och anser att den ger bra stöd både under graviditet och amning.
 • Många upplever att kudden är smidig och inte tar upp mycket plats i sängen, vilket underlättar användningen.
 • Flera recensenter betonar att kuddens innehåll kan anpassas för att göra den tjockare eller tunnare efter eget önskemål, vilket ger flexibilitet.
 • Kuddens mjuka material och behagliga känsla nämns som positiva aspekter av produkten.

Nackdelar

 • Inga specifika nackdelar nämns i de tillgängliga recensionerna, vilket tyder på en övergripande positiv användarupplevelse.

Sammanfattning: Denna sammanfattning baseras på användarrecensioner från Jollyroom((Jollyroom, 2023-11-20)) och Babymarkt((Babymarkt, 2023-11-20)) med totalt ca 10 recensioner. Användare ger Medela Graviditetskudde Och Amningskudde mycket positiva omdömen för dess bekvämlighet, anpassningsbarhet och kvalitet. Då nackdelar inte specifikt nämns, verkar produkten uppfylla användarnas förväntningar väl. Antalet recensioner är begränsat, men erbjuder ändå en insikt i användarnas upplevelser.

4

NG Baby Gravidkudde

billig gravidkudde bäst i test

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Komfort

8

Användarvänlighet

7

Mångsidighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: NG Baby erbjuder bra värde för pengarna men når inte upp till Medelas standard.

Detta är en mycket prisvärd gravidkudde som är mångsidig och ger ett effektivt stöd! Pris ca. 450 kr.

Denna mångsidiga kudde ger ett mjukt och bra stöd, och effektiv avlastning för rygg och mage. Kudden har en formbar fyllning som gör att den formas efter din kropp och dina behov. Efter graviditeten kan gravidkudden användas som sittstöd när bebisen ska lära sig sitta, men den kan också användas som amningsstöd, till exempel.

Det här är en riktigt fin och mysig gravidkudde, med ett diskret och stilrent maskros-motiv, som gör den till en fin inredningsdetalj i sovrummet eller vardagsrummet även när den inte används. Den har ett avtagbart yttertyg som kan tvättas i tvättmaskin, förslutning med blixtlås och den är fylld med giftfria EPS-styrolitkulor.

 • Storlek: Längd: 140 cm, Bredd upptill: 35 cm, Bredd nedtill: 56 cm
 • Vikt: Ej angivet
 • Fyllning: Giftfria EPS-styrolitkulor
 • Material: Material yttertyg: 100 procent GOTS-certifierad bomullsjersey
 • Övrigt: Formbar fyllning, Kan användas som sittstöd, Avtagbart och tvättbart yttertyg, Förslutning med blixtlås

Fördelar

 • Användarna uppskattar kuddens storlek och hur lätt den är att hantera, vilket underlättar användningen under graviditeten.
 • Kudden är formbar och anpassningsbar efter kroppen, vilket ger mångsidig användning och komfort.
 • Flera recensioner betonar kuddens mjuka och stödjande egenskaper, vilket bidrar till bättre sömn och avlastning för kroppen under graviditeten.

Nackdelar

 • Specifika nackdelar är inte uttryckligen nämnda i de tillgängliga recensionerna, vilket indikerar att produkten generellt möter användarnas förväntningar.

Sammanfattning: Denna sammanfattning baseras på användarrecensioner från Homeroom((Homeroom, 2023-11-20)) och Babyland((Babyland, 2023-11-20)), med ett totalt antal på cirka 5 recensioner. Användarna ger NG Baby Gravidkudde positiva omdömen för dess storlek, formbarhet och stödjande egenskaper, vilket gör den till en uppskattad produkt under graviditeten. Med begränsat antal recensioner ger dessa ändå en insikt i användarnas upplevelser och tillfredsställelse med produkten.

Duellen

Mellan

Medela Graviditetskudde och Amningskudde vs. NG Baby Gravidkudde

I mellanklassen jämförs Medela Graviditetskudde Och Amningskudde med NG Baby Gravidkudde. Medela, som vinnare, balanserar pris med prestanda, erbjuder exceptionell komfort och anpassningsbarhet, samt är smidig och tar inte upp mycket plats. NG Baby, trots att den är prisvärd och har god komfort, når inte upp till Medelas standard i flexibilitet och användarvänlighet. Medela framstår som ett mer balanserat val för konsumenter som söker kvalitet till ett rimligt pris.

5

Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf

Vinter-Bloom-Buddy-Nordic-Leaf-bast-i-test-gravidkudde

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Mångsidighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Vinter & Bloom levererar en fantastisk kombination av prisvärdhet, komfort och mångsidighet.

En otroligt mångsidig gravidkudde som kan användas till ca. allt! Pris ca. 400 kr.

Här kommer testets absolut mest mångsidiga kudde. Utöver att användas som gravidkudde kan den också användas som bekväm och säker amningskudde, ett ombonat baby sleep nest eller spjälskydd, som stöd vid amning och pumpning och som en mysig kramkompis till både bebis och förälder. En lång, mysig sovorm som kan vara med länge!

 • Storlek: Längd 180 cm, omkrets 40 cm, knytband 19 cm
 • Vikt: Ej angivet
 • Fyllning: Oeko-Tex-certifierad polyestervadd
 • Material: Oeko-Tex-certifierad ringspunnen bomull med satin-känsla
 • Övrigt: Kan användas som baby sleep nest, spjälskydd, amningsstöd eller gravidkudde, Kan tvättas

Fördelar

 • Användare beskriver produkten som en perfekt sömnkompis, vilket tyder på hög tillfredsställelse med dess funktion.
 • Många uppskattar dess estetiska utseende, med kommentarer om att produkten stämmer överens väl med bilderna.
 • Vissa framhäver den höga kvaliteten och fina utförandet, vilket bidrar till en positiv upplevelse av produkten.

Nackdelar

 • Inga specifika nackdelar har nämnts i de begränsade recensioner som granskats.

Sammanfattning: Denna sammanställning baseras på användarrecensioner från Jollyroom((Jollyroom, 2023-11-20)) och Babyland((Babyland, 2023-11-20)). Recensionerna ger en övergripande positiv bild av Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf, med betoning på dess estetiska tilltalande design och funktionalitet som sömnkompis. Antalet recensioner är dock begränsade, vilket kan påverka djupet i analysen.

6

Gravidkudde Rogal – Billig och bra gravidkudde

billig och bra gravidkudde bäst i test

Budget

Utmanare

9

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Komfort

7

Användarvänlighet

7

Mångsidighet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Rogal är ett bra budgetval, men saknar den högre kvaliteten och mångsidigheten hos Vinter & Bloom och här har vi tyvärr inte heller kunnat ta del av användarrecensioner vilket medför en viss sänkning i betyg.

Trots sitt låga pris är denna gravidkudde riktigt bra och har flera fördelar! Pris ca. 400 kr.

Denna prisvärda gravidkudde har ett fint motiv med stjärnor, och den är stilren i vitt med grått motiv. Trots det låga priset ger denna kudde ett bekvämt och effektivt stöd och avlastning, och den hjälper dig att både sitta och ligga bekvämare under graviditeten.

Kuddens överdrag är tillverkat av bomull och fyllningen är styrolitkulor. Överdraget kan tas bort och tvättas förhand. Denna kudde kan även användas efter graviditeten, som amningskudde. Som amningskudde underlättar den för nacke, rygg och axlar och hjälper till att hitta en ställning som är bekväm för både dig och barnet. Den kan också användas som sittstöd när barnet ska lära sig sitta.

 • Storlek: Längd: 145 cm
 • Vikt: Ej angivet
 • Fyllning: Styrolitkulor
 • Material: Bomull
 • Övrigt: Bekvämt och effektivt stöd, Överdraget kan tas bort och tvättas förhand, Kan även användas som amningskudde och sittstöd

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några betyg på produkten.

Duellen

Budget

Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf vs. Gravidkudde Rogal – Billig och bra gravidkudde

Inom budgetklassen jämförs Vinter & Bloom Buddy Nordic Leaf med Gravidkudde Rogal. Vinter & Bloom, testets vinnare, imponerar med sin mångsidighet och höga komfort till ett överkomligt pris. Dess estetiskt tilltalande design och kvalitetsutförande ger den en kant över Rogal. Gravidkudde Rogal, även om den är prisvärd, kan inte jämföras med Vinter & Blooms mångsidighet och användarvänlighet, och bristen på användarrecensioner för Rogal gör jämförelsen mindre konkret.

Köpguide Gravidkudde

Det finns gravidkuddar i olika former, storlekar, material och mönster och med olika fyllningar och egenskaper. När allt kommer omkring är det sällan någon extrem skillnad mellan olika modeller, eftersom alla används på samma sätt. Det kan dock vara bra att fokusera på sådant som storlek, form och fyllning, och välja det som passar just dig bäst. Tänk också på att dessa saker kan ha betydelse om du vill kunna använda gravidkudden även efter graviditeten – en allt för stor gravidkudde kan till exempel bli för otymplig som amningskudde eller stöd vid flaskmatning, medan en allt för lite kanske inte ger samma stöd.

Storlek

Gravidkuddar finns i många olika storlekar – allt från små kuddar som inte ger särskilt mycket stöd när man sover utan främst används runt nacken eller som sittkudde, till riktigt stora och flexibla modeller som kan formas precis så som man vill och omsluter hela kroppen. Det här kan kännas minst sagt förvirrande – vilken storlek är egentligen lagom?

De allra minsta gravidkuddarna ger som sagt inte särskilt mycket stöd, utan används bara på mindre områden – till exempel runt nacken, under benen eller som sittkudde. Dessa är ofta smidiga och lätta att ta med när man ska i väg, men de är inte rätt val om man behöver ett ordentligt stöd och avlastning, till exempel för att sova bättre.

De största gravidkuddarna är ofta väldigt flexibla och formbara, och kan ge precis det stöd du behöver och där det behövs. De kan dock kännas en aning otympliga att flytta runt, och att ta med när man ska i väg. Dessa fungerar dock ofta bra om man vill ha stöd till hela kroppen, och vill kunna forma kudden utifrån sina egna behov. De kan också fungera bra som amningskuddar och liknande.

Form

Gravidkuddar är oftast fasta men samtidigt flexibla och formbara, även om det kan variera hur formbara de är. Ofta är de avlånga eller U-formade, men även andra former förekommer – de kan till exempel vara C-formade eller formade som en 7:a. Det här kan förstås låta väldigt förvirrande, men återigen handlar det bara om vad du behöver.

C-formade gravidkuddar har ofta en lite mindre storlek. De är kompakta och smidiga, men inte lika stora, helt enkelt. Ofta kan de ge ett bra stöd ändå, men inte på samma sätt som större gravidkuddar. Om man främst behöver stöd på ett specifikt ställe, till exempel vid magen, så kan en sådan vara ett bra val.

U-formade kuddar är ofta stora och kan följa hela kroppen, så att man kan omsluta kudden med benen eller lägga upp ena benet på kudden för att hitta en bekväm position när man ska sova eller vila.

Även om de flesta gravidkuddar är väldigt formbara, så är ofta de avlånga allra mest formbara. Du kan forma och justera dem precis som du vill, för att de ska ge precis det stöd och den avlastning du behöver, och där det behövs.

Fyllning

Fyllningen kan variera mellan olika gravidkuddar, och det kan vara till exempel polyesterfiber eller memory foam. Den vanligaste fyllningen är dock EPS-kulor eller andra kulor, som gör att kudden formar sig efter din kropp samtidigt som den är mjuk och flexibel. EPS-kulor används även i saccosäckar, och de har flera fördelar – till exempel att de är antibakteriella och hygieniska.

Även detta kan förstås vara en smaksak, men generellt kan man säga att de flesta gravidkuddar – oavsett fyllning – fungerar bra och gör det de ska. Just EPS-kulor kan dock vara ett bra val om man vill ha en gravidkudde som verkligen formar sig efter kroppen och samtidigt ger ett effektivt stöd, och avlastning.

Avslutande ord inför ditt köp av gravidkudde

En gravidkudde kan vara användbar för de flesta, men det är inte alla som behöver en sådan. Det kan alltså vara en bra idé att avvakta med inköpet, tills man känner att man faktiskt behöver en gravidkudde. Dock kan det vara en bra idé att böra kolla runt redan innan, för att se vilka alternativ som finns. På så sätt vet man kanske redan vilken man ska köpa när det blir dags att införskaffa en.

Det smarta med gravidkuddar, om inte alla så åtminstone de flesta, är att de även kan användas som amningskudde. Det gör att även om du inte skulle hinna använda gravidkudden särskilt länge så kan den komma till användning senare. Om inte som amningskudde så kanske som stöd vid flaskmatning eller när bebisen sover i famnen, eller som ligg- och sittstöd åt barnet.

Att välja gravidkudde kan vara svårt, eftersom det finns ett väldigt stort utbud. Alla gravidkuddar är lika, på så sätt att de har samma syfte, men samtidigt så olika när det kommer till material, fyllning, form och så vidare. Att fråga vänner och bekanta om råd kan vara en bra idé, och likaså att läsa recensioner för att bilda sig en uppfattning om olika gravidkuddar. Vilken som fungerar bäst är dock individuellt, och en gravidkudde som många andra gillar kanske du själv inte alls tycker om, eller tvärtom.

 

Frågor och svar om gravidkuddar

I vårt test blev Bbhugme Gravidkudde och Amningskudde testvinnare, tack vare dess stora storlek, att du själv kan ställa in hårdheten, silikonringarna som kan användas som bitringar samt att den är ergonomiskt framtagen av tre kvinnliga kiropraktorer. Här får du och din bebis helt enkelt extremt mycket gravidkudde för pengarna!

Den ger stöd, avlastar, motverkar värk och stelhet och kan hjälpa dig att ligga bekvämare och sova bättre under graviditeten. Efter graviditeten kan gravidkudden ofta användas som amningskudde.

Det finns gravidkuddar i många olika prisklasser, men generellt kan man säga att de kostar från ett par hundra och upp till över tusenlappen.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser