1. Hem
 2. >
 3. Trädgård
 4. >
 5. Bäst i Test: Gräsklippare el & bensin – Så klipper du gräset på ett kick!
Makita-DLM432PT2-mest-prisvarda-grasklippare.jpg

Lyx

STIGA Multiclip 547e S bästa gräsklipparen

Stiga Multiclip 547e S

8.4

Mellan

Makita DLM432PT2 mest prisvärda gräsklippare

Makita DLM432PT2

9

Budget

AL-KO 34,8 Li - billigaste gräsklipparen i vårt test

AL-KO 34,8 Li

7.6

Inledning

Tänk hur mycket gräs det finns i världen. Och hur mycket av det som är placerat i just DIN trädgård! Ah, att du behöver en gräsklippare råder det inga tvivel om, men den stora frågan är givetvis vilken du ska välja. Detta eviga beslutstagande! Å så ska man läsa på och prova sig fram och klura ut om gräsklipparen ska vara batteridriven eller självgående eller fyllas med gammal klassisk bensin! Nä det är minsann dags att ge dig lite råd på vägen. Och du har snubblat helt rätt för vi har gått igenom havet av gräsklippare, skannat specifikationer och kollat grässtrån med förstoringsglas. Stolt kan vi nu presentera dom bästa bensin- och eldrivna gräsklipparna för 2024! Och när kommer dom då? Jo nu!

Vi på Hemfakta har utnämnt Makita DLM432PT2 till årets bästa gräsklippare! Den kombinerar miljövänlighet, effektivitet och användarvänlighet på ett sätt som överträffar övriga produkter i testet. Dess kapacitet att hantera både små och medelstora ytor effektivt, tillsammans med sin långa batteritid och snabbladdning, gör den till ett optimalt val för en mångsidig användare. 

Våra experter har landat i sex riktigt bra gräsklippare i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Du förresten, var det en självgående gräsklippare du var ute efter? Då ska du kolla vårt bäst i test för Robotgräsklippare givetvis! Kanske behöver du även komplettera klippar-arsenalen med en trimmer? Kolla då in vårt Bäst i test Grästrimmer!

I detta bäst i test av gräsklippare ser vi en intressant kamp mellan produkter i tre prisklasser: lyx, mittemellan och budget. Varje kategori består av en vinnare och en utmanare, där varje produkt har sina unika styrkor och svagheter. Vi har i det här testet presenterat sex olika gräsklippare med olika egenskaper. I jakten på den bästa Gräsklipparen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det.

När det kommer till gräsklippare är det många komponenter att ta in i beräkningarna men i vårt test är det främst kapacitet, klippbredd, drift, ergonomi och uppsamling som avgjort. Med de sex gräsklippare vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta ett som inte kommer gör dig besviken!

Därför blev Makita DLM432PT2 bäst i test vinnare:

Makita DLM432PT2 framstår som den överlägsna produkten i detta test. Den kombinerar miljövänlighet, effektivitet och användarvänlighet på ett sätt som överträffar övriga produkter i testet. Dess kapacitet att hantera både små och medelstora ytor effektivt, tillsammans med sin långa batteritid och snabbladdning, gör den till ett optimalt val för en mångsidig användare. Dessutom är dess prisvärdhet och designkvalitet faktorer som bidrar till att den sticker ut från konkurrenterna och gör den till en värdig vinnare av bäst i test.

 

1

Stiga Multiclip 547e S

hem-fakta-bast-i-test-logo
STIGA Multiclip 547e S bästa gräsklipparen

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Klippeffektivitet

8

Användarvänlighet

9

Design/Kvalitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Stiga Multiclip 547e S utmärker sig med sin hållbarhet och höga klippeffektivitet, tack vare batteridrift och effektiv klippteknik. Dess design och kvalitet är imponerande, även om priset är högt.

Detta är en högkvalitativ och effektiv gräsklippare med en generös klippbredd på 45 centimeter och effektiv klippning på ytor upp till 800 m²! Pris ca. 9000 kr.

STIGA Multiclip 547e S framstår som en pålitlig lösning för trädgårdsentusiaster som söker en självgående och batteridriven gräsklippare. Dess Fulcrum-styre och innovativa centralmekanism ger en imponerande flexibilitet i klippningen, vilket uppskattas av många användare. Denna gräsklippare gör det enkelt att justera klipphöjd och arbetsposition även under pågående arbete, vilket ger en anmärkningsvärd användarvänlighet. Dessutom är förmågan att klippa nära häckar och murar utan att repa maskinen en värdefull egenskap. Klipparen är utrustad med en kraftfull motor och två ePower 48 V-batterier, vilket möjliggör effektiv klippning på ytor upp till 800 m².

 • Drift: Batteri
 • Handtag: Justerbart Fulcrum-styre
 • Skärmetod: Multiclip
 • Klippbredd: 45 cm
 • Övrigt: Självgående, lågt underhåll, justerbar vinkel och höjd, inkluderar 2 batterier och laddare

Fördelar

 • Användare uppskattar den lätta hanteringen och den goda klippkvaliteten.
 • Gräsklipparen anses vara lätt att använda och ger ett jämnt klippresultat.

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att batteriet töms snabbt och att klipparen är för svag för vissa uppgifter.

Sammanfattning: STIGA Multiclip 547e S har fått recensioner från olika användare och återförsäljare, inklusive Granngården1. Användarnas erfarenheter varierar, med beröm för gräsklipparens användarvänlighet och klippresultat, medan vissa nämner problem med batterilivslängd och startsvårigheter.

2

Klippo LB448

Klippo LB448 gräsklippare

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Klippeffektivitet

8

Användarvänlighet

8

Design/Kvalitet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Klippo LB448 är en pålitlig och användarvänlig bensindriven gräsklippare. Dess BioClip-funktion och design är pluspoäng, men den når inte upp till miljöstandarderna av en batteridriven modell.

Även detta är en riktigt högkvalitativ gräsklippare, och ett bra val för dig som söker en bensindriven gräsklippare! Pris ca. 7000 kr.

Denna högkvalitativa gräsklippare är kompakt och enkel att använda, och den erbjuder en pålitlig prestanda och en riktigt bra hållbarhet. Här finns ett ergonomiskt sidoställbart handtag, gummidäck för lättare körning med hög komfort, central klipphöjdsjustering och skärmetoden BioClip som gör att gräset klipps två gånger och finhackas innan det hamnar på gräsmattan igen. Detta är en riktigt bra bensindriven gräsklippare, av hög kvalitet.

i samarbete med PriceRunner

 • Drift: Bensindriven
 • Handtag: Ergonomiskt sidoställbart handtag
 • Skärmetod: Skärmetoden BioClip (gör att gräset klipps två gånger och finhackas innan det hamnar på gräsmattan igen)
 • Klippbredd: 48 cm
 • Övrigt: Hjulstorlek: 208 mm, Tank: 0,9 liter, gummidäck för lättare körning, central klipphöjdsjustering

Fördelar

 • Väldigt lättanvänd
 • Skön att köra
 • Användare påpekar den goda hållbarheten, känns som att gräsklipparen kommer hålla livet ut

Nackdelar

 • Vissa användare tycker att den fungerar lite sämre i högt, vått gräs

Sammanfattning: För att ge en samlad bild av Klippo LB448 har vi samlat in recensioner från olika användare och återförsäljare, inklusive Gardenstore((Gardenstore, 2023-12-13)). Antalet recensioner är begränsade men ger ändå en god bild av användarnas upplevelse av produkten.

Duellen

Lyx

Stiga Multiclip 547e S vs. Klippo LB448

Jämför vi Stiga Multiclip 547e S, vinnaren i lyxklassen, med Klippo LB448, dess utmanare, observerar vi några tydliga skillnader. Stiga Multiclip, en batteridriven gräsklippare, står ut med sin avancerade teknik, såsom Fulcrum-styre och centralmekanism, vilket ger en högre flexibilitet och användarvänlighet. Dess förmåga att klippa upp till 800 m² gör den idealisk för större ytor. Klippo LB448, å andra sidan, är en bensindriven gräsklippare som erbjuder pålitlig prestanda och hållbarhet, särskilt med sin BioClip-funktion. Den har dock en något sämre prestanda i vått, högt gräs jämfört med Stiga Multiclip, vilket placerar den som utmanare.

3

Makita DLM432PT2 – Bästa Gräsklipparen [current_year]!

Makita DLM432PT2 mest prisvärda gräsklippare

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Klippeffektivitet

9

Användarvänlighet

9

Design/Kvalitet

9

Totalpoäng

Motivering: Makita DLM432PT2 är en batteridriven gräsklippare som kombinerar miljövänlighet med hög användarvänlighet och effektivitet. Den är prisvärd och väldesignad, vilket gör den till en stark utmanare.

En riktig användarfavorit och storsäljare! Pris ca. 5000 kr.

Vi på Hemfakta har utnämnt Makita DLM432PT2 till årets bästa gräsklippare! Den kombinerar miljövänlighet, effektivitet och användarvänlighet på ett sätt som överträffar övriga produkter i testet. Dess kapacitet att hantera både små och medelstora ytor effektivt, tillsammans med sin långa batteritid och snabbladdning, gör den till ett optimalt val för en mångsidig användare.

Makita DLM432PT2 är en batteridriven gräsklippare som verkligen visar sin styrka i sin förmåga att hantera både små och medelstora ytor effektivt. Med sin 43 cm klippbredd och kapacitet att hantera upp till 300m2 är den en favorit bland användare som söker en prisvärd och kompetent gräsklippare. Dessutom har användarvänligheten och batteriets prestanda rosats i recensioner så det står härliga till! Dessutom är dess prisvärdhet och designkvalitet faktorer som bidrar till att den sticker ut från konkurrenterna och gör den till en värdig vinnare av bäst i test.

Så här tycker experterna om Makita DLM432PT2

Bygghemma-redaktionen framhäver Makita DLM382Z som en effektiv och kompakt gräsklippare, idealisk för mindre ytor upp till 300 m². Den är utrustad med funktioner som mulching och uppsamling, hållbar ramkonstruktion, och centraliserad klipphöjdsjustering, vilket gör den både mångsidig och användarvänlig((Bygghemma, 2023-12-13)).

i samarbete med PriceRunner

 • Drift: Batteridriven, 2x 18 V Li-ion batterier
 • Handtag: Ergonomiskt utformat, höjdjusterbart
 • Skärmetod: BioClip-mulching och uppsamling
 • Klippbredd: 43 cm
 • Övrigt: Inkluderar laddare och två 5 Ah batterier, XPT för förbättrad damm- och vattentålighet

Fördelar

 • Lång batteritid och snabb laddning uppskattas av många användare.
 • Användare betonar dess effektivitet och enkel hantering även på längre gräs.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare rapporterar problem med hjulkvaliteten, där hjul har lossnat.

Sammanfattning: Baserat på ca 1000 användarrecensioner från bland annat Amazon((Amazon, 2023-12-13)) och pricerunner.se((Pricerunner, 2023-12-13)), kan Makita DLM432PT2 anses vara en prisvärd och pålitlig gräsklippare för mindre till medelstora gräsytor. Den är särskilt lämplig för de som värdesätter enkelhet och effektivitet i sin trädgårdsskötsel.

4

Hecht bensindriven gräsklippare 46cm 139cc

Hecht bensindriven gräsklippare 46cm 139cc - prisvärd gräsklippare bensin

Mellan

Utmanare

8

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

8

Klippeffektivitet

8

Användarvänlighet

8

Design/Kvalitet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Hecht bensindriven gräsklippare erbjuder bra klippeffektivitet och användarvänlighet till ett konkurrenskraftigt pris. Hållbarheten och miljöaspekterna är dock begränsade jämfört med eldrivna modeller.

Vår utmanare i mellanklassen är en mycket prisvärd gräsklippare, med många fördelar. Pris ca. 5000 kr.

Denna prisvärda och högkvalitativa gräsklippare har ett riktigt bra pris, och många fördelar. Den har en justerbar klipphöjd, som kan ställas in mellan 25 och 70 mm och set för multiklipp ingår. Det finns en uppsamlare på hela 65 liter, men även sidoutkastning. Bränsletanken är på 1,2 liter och gräsklipparen är självgående. Här finns helt enkelt många användbara funktioner och egenskaper.

 • Drift: Bensindriven
 • Handtag: Ergonomiskt ställbara handtag
 • Skärmetod: justerbar klipphöjd, som kan ställas in mellan 25 och 70 mm och set för multiklipp ingår
 • Klippbredd: 46 cm
 • Övrigt: Uppsamlare: 65 liter, Set för multiklipp ingår, Sidoutkastning

Fördelar 

 • Går riktigt smidigt
 • Riktigt bra pris

Nackdelar

 • Inga nackdelar nämns i dessa recensioner.

Sammanfattning: För att ge en samlad bild av Hechts gräsklippare har vi samlat in recensioner från olika användare och återförsäljare, inklusive Hemfint((Hemfint, 2023-12-13)). Antalet recensioner är begränsade men vi har inte kunnat hitta några nackdelar om produkten.

Duellen

Mellan

Makita DLM432PT2 – Bästa Gräsklipparen 2024! vs. Hecht bensindriven gräsklippare 46cm 139cc

I mellanklassen ser vi Makita DLM432PT2 som vinnare mot Hecht bensindriven gräsklippare. Makita DLM432PT2, en batteridriven modell, utmärker sig med sin långa batteritid och förmåga att hantera både små och medelstora ytor effektivt. Dess användarvänlighet och snabbladdning jämfört med Hecht, en traditionell bensindriven modell, är betydande. Hecht gräsklipparen, trots sin prisvärdhet och justerbar klipphöjd, når inte upp till samma miljövänlighet och användarvänlighet som Makita DLM432PT2.

5

AL-KO 34,8 Li

AL-KO 34,8 Li - billigaste gräsklipparen i vårt test

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Klippeffektivitet

8

Användarvänlighet

7

Design/Kvalitet

7.6

Totalpoäng

Motivering: AL-KO 34,8 Li är en batteridriven gräsklippare som erbjuder god valuta för pengarna, med bra användarvänlighet och design. Den är dock inte lika effektiv som dyrare modeller, men den är prisvärd och miljövänlig.

Vår vinnare i budgetklassen är en riktigt prisvärd gräsklippare som trots sitt låga pris har många fördelar – till exempel dubbla batterier, och dubbelladdare. Pris ca. 2800 kr.

Trots sitt låga pris har denna gräsklippare många fördelar. Den håller en hög kvalitet, kommer med två batterier och dubbelladdare, den är enkel att använda, erbjuder platsbesparande förvaring, har ett bärhandtag för enkel transport, kort laddningstid på endast 150 minuter och en låg vikt som förhindrar snabb uttröttning. Denna gräsklippare är ett bra val för den mindre gräsmattan, och klipphöjden kan justeras i 6 steg från 25 mm till 75 mm. Uppsamlaren rymmer 45 liter.

 • Drift: Batteridriven
 • Handtag: Ergonomiska och vikbara styrhandtaget med gummigrepp kan fällas ihop för att spara utrymme vid förvaring.
 • Skärmetod:
 • Klippbredd: 34 cm samt Klipphöjd: 25-75 mm (6 steg)
 • Övrigt: Två batterier och dubbelladdare ingår, Bärhandtag för enkel transport, Uppsamlare på 45 liter, Laddningstid: 150 minuter

Fördelar

 • Lätt att köra och hantera
 • Användare upplever AL-KO 34,8 Li som riktigt prisvärd

Nackdelar

 • Vissa användare tycker att den vibrerar mycket
 • Klarar inte av lika högt gräs som andra, dyrare modeller

Sammanfattning: För att ge en samlad bild av AL-KO 34,8 Li har vi samlat in ca 100 recensioner från olika användare och återförsäljare, inklusive Proffsmagasinet((Proffsmagasinet, 2023-12-13)). Dessa recensioner ger en god bild av användarnas upplevelse av produkten.

6

Hecht bensindriven gräsklippare 41cm 99cc

Hecht bensindriven gräsklippare 41cm 99cc - billig och bra gräsklippare

Budget

Utmanare

8

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Klippeffektivitet

7

Användarvänlighet

7

Design/Kvalitet

7

Totalpoäng

Motivering: Hecht bensindriven gräsklippare är ett prisvärt alternativ för mindre gräsmattor. Den har dock begränsningar gällande miljövänlighet och klippeffektivitet jämfört med sina batteridrivna konkurrenter.

Denna bensindrivna gräsklippare är otroligt prisvärd, och har trots sitt låga pris flera fördelar! Pris ca. 3600 kr.

Detta är en riktigt bra och prisvärd gräsklippare, med en hel del fördelar. Klipphöjden kan justeras mellan 25 och 55 mm, uppsamlaren rymmer 45 liter och denna gräsklippare passar för ytor upp till 700 kvm. Den har en klippbredd på 41 cm, och en 4-taktsmotor på 99cc. Chassit är av stål, och denna gräsklippare är enkel att använda. Detta är ett bra val för dig som söker en bensindriven gräsklippare till ett bra pris.

 • Drift: Bensindriven
 • Handtag: Justerbara
 • Skärmetod: Ej multiklipp
 • Klippbredd: 41 cm samt justerbar klipphöjd på 25-55 mm
 • Övrigt: Uppsamlare: 45 liter, Yta: 700 kvm, Material: Stål

Sammanfattning: För att ge en samlad bild av produkterna hämtar vi vanligtvis recensioner från olika användare och återförsäljare, i detta fall är dock recensionerna begränsade och vi har inte kunnat hitta några ord från användare online.

Duellen

Budget

AL-KO 34,8 Li vs. Hecht bensindriven gräsklippare 41cm 99cc

I budgetklassen är AL-KO 34,8 Li vinnaren över Hecht bensindriven gräsklippare. AL-KO 34,8 Li, som är batteridriven, erbjuder en imponerande kombination av prisvärdhet och kvalitet, med dess dubbla batterier och låga vikt som framträdande egenskaper. Dess förmåga att erbjuda platsbesparande förvaring och enkel transport är också noterbara. Hecht gräsklippare, trots sin förmåga att klippa större ytor upp till 700 kvm, lider av mindre miljövänlighet och är inte lika användarvänlig som AL-KO modellen.

Köpguide Gräsklippare

Det finns förstås en hel del som kan vara bra att fundera över när du ska köpa en gräsklippare.

Eftersom det finns mycket att fundera över kan man börja med det mest grundläggande, nämligen modell. I dag finns många olika gräsklippare att välja mellan. I detta test har vi tagit fram eldrivna och bensindrivna gräsklippare, där de eldrivna främst är batteridrivna. Utöver detta finns det även robotgräsklippare, åkgräsklippare och manuella gräsklippare – så kallade handjagare eller handgräsklippare. Vilket som är det bästa alternativet beror förstås helt på vad du behöver. Om en el- eller bensindriven gräsklippare är rätt val för dig så finns flera riktigt bra alternativ i detta test, och här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att fundera över när du väljer gräsklippare. Vi kommer gå igenom drivmedel, drifttid och uppsamlare.

Drivmedel

Eftersom eldrivna gräsklippare ofta är batteridrivna så blir flexibiliteten och smidigheten ingen skillnad mellan el- och bensindrivna. Väljer man en batteridriven gräsklippare så slipper man en sladd som är i vägen och att man måste anpassa sig efter tillgängliga eluttag och sladdlängd.

Med det sagt kan det förstås finnas skillnader mellan dessa två. Bensindrivna gräsklippare är ofta mer kraftfulla och ett bättre val för den större trädgården, även om det finns kraftfulla elgräsklippare i dag också. Man brukar säga att de eldrivna är tystare än bensindrivna gräsklippare, men även här finns variationer och en del eldrivna gräsklippare låter lika mycket som bensindrivna. Hur stor skillnaden blir är också svår att säga, och det finns förmodligen ingen gräsklippare som är helt tystgående. Elgräsklippare kan ofta vara något billigare än bensindrivna, men det finns både dyrare och billigare alternativ för båda sorterna.

Sammanfattningsvis finns det alltså både billiga och dyra alternativ för båda sorterna, både tystare och mindre tysta alternativ och även kraftfulla modeller finns oavsett om man väljer bensin eller el. Därför är det bästa att utgå från vad man själv föredrar.

Drifttid

När det gäller drifttid handlar det förstås främst om batteridrivna gräsklippare, och hur lång batteritid de har. Här kan det även vara intressant hur lång tid det tar att ladda batteriet. Men även om man väljer en bensindriven gräsklippare kan man prata om drifttid, och då hur lång drift man får på varje tank – det vill säga hur stor tanken är. Med en större tank behöver bensinen inte fyllas på lika ofta, vilket kan vara smidigt.

En bensindriven gräsklippare har ofta en tank på omkring en liter, men tanken kan även vara både större och mindre än så. Hur lång drifttiden är på en batteridriven gräsklippare kan variera mycket, och detta kan förstås ha ännu större betydelse eftersom det tar längre tid att ladda batteri – ofta flera timmar – än att fylla på bensin i en bensindriven gräsklippare. En bra idé kan vara att ha ett extra batteri att kunna byta till om det första batteriet tar slut mitt i klippningen.

Uppsamlare

En del gräsklippare har uppsamlare, andra har det inte. Men vad är detta, och är det något man faktiskt behöver? Enkelt förklarat är en uppsamlare något som samlar upp det avklippta gräset. Ett alternativ till uppsamlare är utkastare som sprider ut gräset jämt över gräsmattan, men med uppsamlare samlas gräset i en behållare som man tömmer med jämna mellanrum. Utan uppsamlare ligger gräset kvar där det har klippts.

En uppsamlare är framför allt bra vid två olika tillfällen. Det ena är om det finns mycket ogräs där du klipper, som du inte vill sprida ut. Då kan det vara smidigt med en uppsamlare som samlar upp det, så att du slipper ha det liggandes runtom på gräsmattan. En annan anledning till att man kan behöva en uppsamlare är för att man klipper gräset sällan, så att det blir mycket avklippt gräs. Om det blir för mycket, och det ligger kvar på gräsmattan, så kan det i värsta fall kväva gräsmattan under.

Avslutande ord inför ditt köp av gräsklippare

När du ska köpa en gräsklippare kan det vara en bra idé att ta god tid på dig, och att först fundera över vad du behöver och vill ha. Börja gärna med modell – fundera över om robotgräsklippare, åkgräsklippare, handgräsklippare, bensindriven gräsklippare eller elgräsklippare är rätt val för dig och din trädgård. Om du föredrar en elgräsklippare bör du även fundera över om du ska välja en batteridriven eller en med sladd.

Därefter kan det vara en bra idé att fundera över allt annat som kan variera mellan olika gräsklippare, och som kan ha betydelse. Det kan vara till exempel storleken och vikten på gräsklipparen, vilka funktioner den har, om det finns uppsamlare, hurdant handtag den har, om den är fällbar, om den är självgående, hur lång tid eventuella batterier tar att ladda, hur lång batteritiden är eller hur stor tanken är. Vad du bör fundera över beror helt enkelt på vilken modell du väljer – med en handgräsklippare är förstås sådant som drifttid ointressant, medan handtag och liknande inte är något du behöver fundera över med en robotgräsklippare.

Frågor och svar om gräsklippare

I vårt test av gräsklippare blev den batteridrivna gräsklipparen Makita DLM432PT2 vinnare då den kombinerar miljövänlighet, effektivitet och användarvänlighet på ett sätt som överträffar övriga produkter i testet.

De gräsklippare som behöver tankas drivs av bensin. Det finns även eldrivna gräsklippare, som är antingen är batteridrivna eller kopplas in i eluttag.

Gräsklipparen bör förvaras i ett dammfritt och torrt utrymme, och den bör stå övertäckt. Om gräsklipparen har startbatterier måste den förvaras frostfritt, och batterier bör underhållsladdas en gång under vintern.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 • Den klippare som i testet kallas för ”KLIPPO LB448” heter väl egentligen ”HUSQVARNA KLIPPO LB448” och är väl Husqvarnas variant av den gamla klassiska ”KLIPPO EXCELLENT H” med Hondas GCV 140 (140 cc) motor som jag personligen rankar som Sveriges bästa klippare som någonsin funnits på gräsklipparmarknaden. Möjligtvis att ”PRO-modellen” dvs KLIPPO PRO med exakt samma motor är ett strå vassare.

  Personligen anser jag att uppsamlare ska undvikas så blir istället mattan självgödslad.

  Mulchertekniken fungerar ypperligt om gräset är torrt. Är det fuktigt eller blött packas det fuktiga/blöta gräset under motorkåpan och man får titt som tätt stanna motorn och skrapa bort det blöta gräset för att (cross cut) kniven ska kunna gå fritt under kåpan.

  Men som sagt – Sveriges bästa klippare!

  • Tack Öland 4ever, ja det där med självgödsling är något som bör tas i beaktning. Bra att du nämner det!

  1. Granngården, 2023-12-13 []

  Denna webbplats använder cookies

  Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

  Hantera dina cookieinställningar

  Nödvändiga cookies

  Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

  Funktionella cookies

  Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

  Cookies för statistik

  För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

  Cookies för personlig anpassning

  För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser