1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: GPS-klocka för barn – För alla föräldrars rätt till en gnutta sinnesro!
71YvL-7VwfL._AC_SL1500_-e1637997995281.jpg

Lyx

Bäst i test gps-klocka för barn

X6Play

8.8

Mellan

Bästa GPS-klocka för barn

 XGO3

8.4

Budget

EZ Tracker

EzTracker Watch S1

7.8

 

Om du oroar dig för att ditt barn kommer att gå vilse eller glömma bort vart det befinner sig så kan en smartklocka med GPS vara en fantastisk lösning. Kanske har du en liten knodd som prompt ska ta sig till kompisen på andra sidan stan på egen hand? Då kan en GPS-klocka för barn vara en NÖDVÄNDIGHET för att du som förälder ska få åtminstone en gnutta sinnesro.

Ja, det är minsann på tiden att du introducerar det lilla livet till ett stycke lugn och ro i föräldraformat – med en smartklocka för barn som inte bara talar om tiden utan också talar om var de befinner sig. För din skull och enbart din har vi har granskat och listat marknadens bästa GPS-klockor för barn, för att se till att du faktiskt får tekniken som verkligen fungerar. Åh här kommer dom – årets bästa GPS-klockor för barn 2024!

Vi på Hemfakta har återigen utsett X6Play till årets bästa GPS-klocka för barn 2024! För ja, när det kommer till GPS-klockor för barn hänger kvalitet verkligen ihop med pris! Här får du pålitlig GPS och en mängd andra funktioner som är enkla att använda för både barn och förälder!

Våra experter har landat i sex riktigt bra GPS-klockor för barn i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Vill du ha en till dig själv också kan du kolla in vårt bäst i test Smartwatch! Och du! Produkterna i detta test är inte bara testade av redaktionen – bedömningen baseras även på hundratals användaromdömen, noga jämförelser, tidigare testresultat, expertomdömen och recensioner om produkterna.

När det kommer till GPS-klockor och smartklockor för barn hänger kvalitet verkligen ihop med pris! Allra bäst funktioner och prestanda får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar på klockan. Med det sagt levererar samtliga smartwatches vi tagit fram i detta test en bra kvalitet och aktivitetsupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

I jakten på dom bästa GPS-klockorna för barn har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den klocka som är bäst från den som inte är det. Vi har också testat på egna barn då det har varit möjligt.

När det kommer till GPS-klockor är det några särskilda grejer vi tittar på. Du vill såklart ha en riktigt pålitlig GPS-funktion och en gedigen batteritid så att klockan inte plötsligt lägger av. Dessutom är användarvänlighet, funktioner, batteritid, pris och looks allihop komponenter vi tagit hänsyn till när vi utsett våra testvinnare. Om du inte fått kläm på vilken GPS-klocka du ska välja till ditt barn kommer här en jämförelse av alla klockorna i testet!

1

X6Play – Bästa GPS-klockan för barn [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
X6Play – Bästa GPS-klockan för barn

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Användarvänlighet

9

Pålitlighet

9

Batteritid

10

Övriga funktioner

8.8

Totalpoäng

Information:

Storlek: 51 x 42.4 x 14.7 mm

Trackingteknik: GPS + WIFI + LBS

Display: 1.52″ TFT, 360 x 400

SIM-kortstyp: Nano SIM-kort

Vattentät: Ja

Fördelar

Hög kvalitet

Välbeprövad

Prisbelönt design

Aktivitetsplattform

Nackdelar

Dyrare

X6Play förblir en storfavorit bland GPS-klockor för barn

X6Play utmärker sig med sin utmärkta användarvänlighet, pålitlighet och batteritid. Den här GPS-klockan erbjuder ett brett utbud av funktioner och säkerhetsaspekter så som föräldra-app, stegräknare och säkerhetsfunktioner som skolläge. Den har hög kvalitet överlag och erbjuder verkligen värde för priset.

Vi är riktigt imponerade av funktionerna i denna klocka. De är verkligen väl utformade med tanke på vad barn och föräldrar har behov av. Aktivitetsplattformen kan få barn att börja röra på sig mer till exempel genom att engagera sig i det antal steg de tar varje dag.

Xplora X6 i rosa
Xplora finns i flera fina färger som rosa!

Så ska en barnanpassad GPS-klocka vara!

Ja ni, Xploras X6Play definierar faktiskt vad en barnanpassad GPS-klocka bör vara. Med sin bländande högupplösta skärm och en processor som slår det mesta så håller X6Play barnet både säkert och engagerat. Att hålla ögonen på de små liven har nog aldrig varit enklare. Jämfört med sin föregångare har den en förbättrad GPS och ett generöst lagringsutrymme på 8GB.

Klockan har dessutom en riktigt bra kamera på 5MP och kan både ta emot och ringa samtal. Med föräldra-appen kan du kommunicera direkt till klockan genom både text och röstmeddelanden. Utöver diverse smarta säkerhetsfunktioner har den också en stegräknare, ingen tillgång till sociala medier och en riktigt bra batteritid. Strömmen av positiva användarrecensioner talar sitt tydliga språk: X6Play står inte bara för vad en GPS-klocka för barn kan vara idag, utan vad den bör vara imorgon.

8 frågor och svar om Xplora X6Play

1.  Finns det förinställda kontakter?

Ja, du kan ställa in kontakter på klockan så att barnet snabbt kan ringa. Det går också att använda denna funktion för att på ett enkelt sätt skicka meddelanden.

2.  Kan barnet surfa på nätet med klockan?

Nej, den här GPS-klockan har skyddats från Internet. Det går alltså inte att komma åt sociala medier eller surfa online med den.

3.  Är klockan slitstark?

Ja, vi tycker att detta är en mycket slitstark GPS-klocka för barn. Den klarade vårt test med slitsam lek galant!

4.  Finns Xplora X6Play i olika färger?

Absolut, du kan välja den färg som ditt barn tycker bäst om. Detta är också bra om flera syskon ska få X6Play så att ni kan hålla ordning på vilken som är vems.

5.  Finns det SOS-knapp på klockan?

Ja, det går att enkelt trycka på SOS-knappen om det skulle behövas. Detta är ett fint stöd om en nödsituation skulle uppstå och ger också en trygg känsla för barn och föräldrar.

6.  Vad gör skolläget?

Med detta läge kan vissa funktioner låsas under perioder då barnet ska delta i undervisning. På så vis kan du undvika att barnet börjar leka med klockan under lektionerna.

7.  Hur fungerar aktivitetsplattformen?

Denna plattform är till för att omvandla steg till belöningar. Detta uppmuntrar barnet till att röra mer på sig.

8.  Kan jag få support för klockan?

Ja, Xplora har en alldeles utmärkt support som ges på svenska. Om du har några frågor kan du enkelt ta kontakt för att sedan guidas vad gäller användning eller för andra frågor som du har.

 • Batteritid: 72 timmar i standby-läge (upp till två dagar under användning) 
 • Vattentålighet: IP68-klassad, tål alltså lite vatten
 • Kamera: Ja, 5 MP
 • Övriga funktioner: Samtal & chatt, GPS, skolläge, stegräknare, alarm, ej tillgång till sociala medier, föräldra-app

Fördelar 

 • Riktigt bra batteritid
 • Lättmanövrerad för barnet
 • Skapar stor trygghet
 • Majoriteten av alla användare påpekar att detta är en fantastisk smartklocka för barn

Nackdelar 

 • Några få användare har haft problem med att de loggas ut från appen ibland vilket är ett störningsmoment

För att skapa en så bred och objektiv bild av smartklockan som möjligt har vi hämtat cirka 200 recensioner från Elgiganten1 och Amazon2 .

Så tycker Experten om X6Play

Enligt Ida på M33 är Xplora X6 Play en lekfull klocka med ett bra och intuitivt gränssnitt klocka som är vattentät och som uppmuntrar till rörelse. GPS-positionen är dessutom pålitlig. Hon påpekar dock att klockan är relativt dyr och att batteritiden kunde varit lite bättre – detta då det ibland krävdes laddning varje natt.

2

Apple Watch SE 40mm

Bäst i test smartklocka för barn

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Användarvänlighet

9

Pålitlighet

7

Batteritid

10

Övriga funktioner

8.4

Totalpoäng

Information:

Storlek: Passar handled 140–245mm

Trackingteknik: GPS, GNSS, Galileo, WiFi och QZSS

Display: Ion-X glas

SIM-kortstyp: SIM eller eSIM

IP-klass: IPX7

Fördelar

Bra skärm

Vattentät till 50 meter

Bra batteri

Snygg design

Nackdelar

Dyr

Tillgång till nätet

 

Apple Watch SE erbjuder ett fint alternativ

Apple Watch SE erbjuder en mängd funktioner och har en utmärkt användarvänlighet. Trots detta så får den lägre betyg för batteritiden och priset jämfört med X6Play. Dess integration med familjeinställningar ger föräldrakontroll men priset är en nackdel.

Men om vi ska säga något positivt så är detta en klocka med finfin design. Den kan användas av vuxna såväl som barn. Det finns olika färger och design att välja från så det borde inte vara så svårt att hitta något som barnet gillar.

Apple Watch SE roiga färger
Klockan finns i roliga färger

En GPS-klocka som kan vara barnvänlig

Näjj vi vet – Apple Watch är kanske inte specifikt tillverkad för barn men den kan verkligen vara barnvänlig – inte minst då den har en familjeinställning som gör att ditt barn inte behöver ha en egen Iphone för att använda klockan. Du par-kopplar helt enkelt din egen Iphone med ditt barns klocka (barnet får då ett eget nummer till klockan). Då kan du dessutom kontrollera klockan från din egen Iphone! Allt detta gör detta till den perfekta klockan för dig som vill att barnet ska kunna använda sin klocka upp i vuxenålder!

När klockan är inställd på Familjeinställning kan barnet inte använda alla de funktioner som klockan har. Under inställningsfasen väljer du själv vilka funktioner som barnet ska ha tillgång till, och då kan du även ställa in saker som “skoltid”, som kan hindra barnet från att använda klockan under vissa timmar på dagen. Hälsomarkörer som exempelvis puls och kalorier är inte heller tillgängliga för barn, och du kan själv välja om barnet ska ha tillgång till exempelvis internet och sociala medier. Se dock över om ni har mobilabonnemang som stöder familjedelning på Applewatch.

8 frågor och svar om Apple Watch SE

1. Vilka är huvudinslagen på denna smartklocka?

De allra viktigaste funktionerna är SOS-knapp, retina-skärm, S5-chip för smidig användning, inbyggd kompass och varning om långsam hjärttakt.

2. Är klockan vattentät?

Ja, det här är en klocka som är gjord för att användas i vatten. Den klarar ner till 50 meter så det går bra att ta den med till badhuset!

3. Måste jag ha en iPhone för att använda Apple Smartwatch?

Nej, med GPS, WiFi och Bluetooth så går det bra att använda klockan utan att para ihop med en iPhone.

4. Kan jag ha andra appar i klockan?

Ja, det går att ladda ner appar från App-store och ha på klockan. Så du kan välja ut spel som barnet ska få ha i sin klocka.

5. Hur länge håller batteriet?

Efter en laddning så kan Apple Watch SE fungera i upp till 18 timmars tid. Därmed kommer den att ge ett gott stöd för barnets skoldag och eftermiddag.

6. Hur kan barnet kommunicera med föräldrar?

Det går att ringa, skicka meddelanden och att skicka röstmeddelanden till de kontakter som har godkänts. Med Family Setup kan föräldrar göra inställningar och hålla koll på barnets kommunikation med klockan.

7. Har denna klocka aktivitetsprogram för barn?

Ja, barnet stimuleras till mer rörelse med hjälp av stegräkningar och det som kallas för Activity Rings med vilka barnet kan se hur det går och leva upp till mål som sätts upp. Det finns också möjlighet att engagera barnet i träning med aktiviteter som löpning, cykling och simning.

8. Finns det särskilda säkerhetsfunktioner för barn?

Ja, utöver SOS-knapp så har denna klocka en sensor som kan märka av om barnet faller hårt. Föräldrar kan genast larmas om detta.

 • Batteritid: Ca 18 timmar 
 • Vattentålighet: Ja, ner till 50 meters djup
 • Kamera: Nej
 • Övriga funktioner: Familjeinställning där du parkopplar din egen iphone till barnets klocka.

Fördelar 

 • Väldigt många bra funktioner
 • Att anpassa klockan efter eget tycke fungerar felfritt
 • Riktigt bra batteritid

Nackdelar 

 • Klockan är dyr

För att skapa en så bred och objektiv bild av smartklockan som möjligt har vi hämtat cirka 50 recensioner från NetOnNet4 och Elgiganten5 .

Så tycker experten om Apple GPS-klocka för barn

Enligt Christoffer, expert inom smarta klockor på Prisjakt6 , kan Apple Watch vara ett bra alternativ för lite äldre barn som gärna vill ha en ordentlig smartklocka – detta tack vare familjeinställningarna som låter föräldrarna sätta upp begränsningar. Detta är enligt honom en bra klocka att växa med, men han påpekar också dess höga pris och att batteritiden blir sämre om man inte har en mobil i närheten.

Duellen

Lyx

X6Play – Bästa GPS-klockan för barn 2024! vs. Apple Watch SE 40mm

I lyxklassen tävlar X6Play och Apple Watch SE 40mm. X6Play sticker ut med dess fokus på barns säkerhet och underhållning. Dess förbättrade GPS, generösa lagringsutrymme på 8GB och kamera på 5MP ger ett säkert och underhållande alternativ. Dessutom tillåter den inget tillträde till sociala medier och har en imponerande batteritid på upp till 72 timmar i standby-läge. Å andra sidan erbjuder Apple Watch SE desto fler avancerade funktioner inklusive en familjeinställning för föräldrakontroll. Trots dess långa användbarhet har den en kortare batteritid på cirka 18 timmar och ett högre pris jämfört med X6Play. Men om du är ute efter en GPS-klocka som även du kan använda så är Apple Watch SE något att beakta.

3

 XGO3

Bästa GPS-klocka för barn

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Användarvänlighet

8

Pålitlighet

9

Batteritid

8

Övriga funktioner

8.4

Totalpoäng

Information:

Storlek: 48.65 x 41.2 x 14.6 mm

Trackingteknik: GPS, WiFi

Display: 1.3″ 240*240 TFT

SIM-kortstyp: Endast Nano-SIM

Vattentät: Ja

Fördelar

God komfort

Kamera

Stegräknare

Olika färger

Nackdelar

Inte så bra för samtal

God prestanda till ett bra pris

XGO3 erbjuder en välbalanserad prestanda till ett överkomligt pris. Dess användarvänlighet och batteritid är starka sidor även om det finns vissa problem med storleken och kravet på abonnemang.

Det ska sägas att denna GPS-klocka är framtagen med särskild tanke på de allra yngsta. Den är gjord för att vara bekväm även för det minsta barnet. Vi tycker att den lever upp till detta. När vi testade så gick det alldeles utmärkt för barn i förskoleåldern som behöll klockan på under en hel dag.

En fin GPS-klocka i flera olika färger

XGO3 är kvalitativ smartklocka för barn med och flera tilltalande färgalternativ som gör den till ett både praktiskt och stiligt val för de yngre. Det är en något billigare klocka än Xploras X6Play och ses som en bra förstaklocka för yngre barn. De primära skillnaderna mellan klockorna är att XGO3 har mindre minne, en mindre upplöst skärm och snäppet sämre kamera än X6Play – det går inte heller att spela in videos. Det är helt enkelt en lite enklare klocka som kommer med alla basfunktioner men som inte har den allra senaste tekniken. 

XGO3 fina färger
Det finns flera fina färger och kombinationer

Här kan kidsen ta bilder med en 2M-kamera utan frestelsen att dela dem online. Det finns även en skräddarsydd föräldra-app som skapar både kontroll och trygghet. Klockans enkelhet kombinerat med alla grundläggande funktioner som samtal, GPS och aktivitetsmätning gör den till ett självklart val för den prismedvetne. Det är en stark startpunkt för en säker, digital uppväxt!

Så tycker experten om XGO3 GPS-klocka för barn

Enligt Christoffer, expert inom smarta klockor på Prisjakt7 , är XGO3 en väldigt lättanvänd klocka med ett väldigt logiskt upplägg. Grundfunktionerna fungerar som de ska, åtminstone när man använder Xploras abonnemang. Han påpekar dock att klockan är i det tjockaste laget och att den endast kan användas med abonnemang.

Vi vill också inflika att vi ibland tycker att samtal inte riktigt fungerar på ett smidigt sätt. Det kan bli hack eller att det läggs på. Detta säger även andra användare så om just röstsamtal känns som det allra viktigaste är detta inte ditt första val.

X6Play eller XGO3:

8 frågor och svar  om XGO3 GPS-klocka

1. Går det att skicka meddelanden?

Ja, utöver röstsamtal så kan du välja att skicka meddelanden. Detta kan göras till förinställda kontakter vilket gör det så mycket enklare.

2. Kan barnet använda sociala medier med GPS-klockan?

Nej, denna modell är skyddad från Internet och sociala medier. Du får en digital miljö som är säker för barnet.

3. Är klockan vattentät?

Ja, klockan klarar av stänk vid lek och då barnet tvättar händerna. Men den ska absolut inte sänkas ner i vatten.

4. Finns det SOS-knapp?

Det finns en SOS-knapp som barnet kan använda för att snabbt kalla på hjälp i nödsituationer.

5. Vad menas med klockans skolläge?

Skollläget är till för att låsa vissa funktioner under vissa tidpunkter. På så vis kan du undvika att barnet sitter och leker med klockan under lektionstid eller då det blir dags för saga på förskolan.

6. Hur uppmuntrar klockan till mer rörelse?

Stegräknaren är kopplad till ett belöningssystem på Xploras aktivitetsplattform. Detta sporrar barnet till att röra mer på sig.

7. Är kameran bra?

Denna modell har en 2 MP kamera så det är inte den bästa på marknaden men helt klart tillräckligt för ett litet barn.

8. Hur laddar vi klockan?

Med USB-sladd. Detta går alltså att göra via en dator eller direkt i väggen.

 • Batteritid: 72 timmar i standby-läge (upp till två dagar under användning) 
 • Vattentålighet: IP68-klassad, tål alltså lite vatten
 • Kamera: Ja, 2M
 • Övriga funktioner: Samtal & chatt, GPS, skolläge, stegräknare, alarm, ej tillgång till sociala medier, föräldra-app 

Fördelar 

 • Väldigt enkel att hantera för barn
 • Kommer med många bra funktioner
 • Bra och tydligt ljud
 • Bra kvalité och bra ur trygghetssynpunkt

Nackdelar 

 • För stor klocka enligt vissa användare
 • Några få användare har haft lite problem med appen

Sammanfattning: För att skapa en så bred och objektiv bild av smartklockan som möjligt har vi hämtat cirka 150 recensioner från Kjell8 och Pricerunner9 .

4

Safekid Rocket V2 

Bäst i test GPS-klocka för barn

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Användarvänlighet

7

Pålitlighet

7

Batteritid

8

Övriga funktioner

7.8

Totalpoäng

Information: 15 x 43,6 x 55 mm

Trackingteknik: GPS

Display: 1.4″ HD IPS Touchdisplay i färg 240x240px

SIM-kortstyp: SIM

Vattentät: Vattentålig

Fördelar

Bra funktioner

Hög kvalitet

Bekväm

Snygg design

Nackdelar

Inte vattentät

Kamera låg MP

En användarvänlig GPS-klocka för barn

Safekid Rocket V2 erbjuder bra användarvänlighet och flera funktioner till ett bra pris. Dock har den haft vissa pålitlighetsproblem särskilt med GPS-uppdateringar. När vi testade så tyckte vi att detta är en riktigt bra GPS-klocka med tanke på vad du får för priset.

Det finns gott om funktioner och det hela är mycket säkert för ett barn. Klockan kommer inte att störa i skolan och den är gjord för att vara bekväm att ha på. Priset är också väldigt rimligt när vi jämför med andra modeller med samma funktioner.

Rocket olika armband
Det går bra att byta armband.

Tryggheten ökar med denna klocka

Safekid Rocket v2 är en klocka som hjälper barnet och förälder att både kommunicera och känna ökad trygghet! I denna GPS-klocka förenas telefonens alla förmåner med enkelheten hos en klocka. Inte nog med att man kan ringa; videosamtala och SMSa – Saferocket version 2 har till och med WhatsApp! Användargränssnittet är intuitivt, även för de yngsta användarna.

Här finns anpassningsbara teman och en klar och tydlig skärm som adderar personlig touch och ökad läsbarhet. Dess skolläge begränsar klockans funktioner när fokus bör ligga på studierna, medan den inbyggda GPSen och säkerhetszoner håller föräldrar informerade och barnen inom säkra gränser. SOS-funktionen fungerar som en livboj i nödsituationer, och restriktioner för kontakter sätter föräldrar i förarsätet. Extratillbehören som kalender och översättningsfunktioner breddar dessutom klockans användningsområden betydligt!

8 frågor och svar om Safekid Rocket V2

1. Går det att skicka meddelanden med Rocket V2?

Ja, du kan skicka meddelanden med SMS såväl som med Whatsapp.

2. Finns det svenska tecken?

Nej, du får skriva med engelska bokstäver på klockan men det går att ta emot meddelanden med ÅÄÖ.

3. Finns det miniräknare på GPS-klockan?

Ja, den här modellen har en miniräknare. Det är förstås viktigt att se till att denna inte används under lektionstid eller för matematik som ska klaras av utan kalkylator.

4. Har klockan svenska menyer?

Ja, även om tangentbordet är på engelska så får du menyerna på svenska om du vill ha det.

5. Hur fungerar telefonboken?

Du kan ställa in telefonboken så att det finns färdiga nummer och personer för barnet att kommunicera med. Här går det också bra att lägga in bild för varje nummer. På så vis ser barnet genast vem det är som ringer.

6. Går det att byta armband?

Ja, med Rocket kan du byta armband om du vill. Dels för att få en annan färg eller kanske då du tycker att armbandet har slitits ut och det behövs ett nytt.

7. Måste vi ha SIM-kort för klockan?

Ja, den här klockan kommer bara att fungera som tänkt med SIM-kort.

8. Vilka underhållande funktioner har klockan?

Det finns bra spel som matematikspel och så kan barnet använda kameran för skojs skull.

 • Batteritid: 1-2 dagar vid användning 
 • Vattentålighet: Klockan tål lite vatten, ej bad/dusch
 • Kamera: Ja, 0.3M
 • Övriga funktioner: SOS, kalender, skolläge, kontaktbegränsning, WhatsApp

Fördelar 

 • Positivt att du kan välja operatör själv
 • Bra pris
 • Samtal och röstmeddelanden fungerar väldigt bra
 • Extremt bra kundtjänst

Nackdelar 

 • Användare menar att GPS-funktionen inte uppdateras tillräckligt ofta vilket är negativt ur trygghetssynpunkt

Sammanfattning: För att skapa en så bred och objektiv bild av smartklockan som möjligt har vi hämtat cirka 100 recensioner från Trustpilot10 .

Duellen

Mellan

 XGO3 vs. Safekid Rocket V2 

I mellanklassen utmärker sig XGO3 med enkla funktioner, bra batteritid och användarvänlighet. Även om den är lite enklare än X6Play, erbjuder den de grundläggande funktionerna såsom samtal, GPS och föräldra-app till ett lägre pris. Å andra sidan har Safekid Rocket V2 fler kommunikationsmöjligheter och ett användarvänligt gränssnitt, men har pålitlighetsproblem, särskilt med GPS-uppdateringar, vilket minskar dess totala betyg.

5

EzTracker Watch S1

EZ Tracker

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Användarvänlighet

7

Pålitlighet

7

Batteritid

8

Övriga funktioner

7.8

Totalpoäng

Information:

Storlek: 46x40x15.3 mm

Trackingteknik: GPS + LBS + AGPS

Display: 1.22” touch

SIM-kortstyp: MicroSIM

IP-klass: IP67

Fördelar

Mycket bra pris

Bekväm

Vattentät

Snygg design

Nackdelar

Bara rosa eller svart

EZtracker är en av de billigaste GPS klockorna för barn som finns på den svenska marknaden just nu. Priset är riktigt trevligt men det är förstås så att du inte kan jämföra ett budgetalternativ med de allra bästa smartklockorna med GPS.

Vi vill dock säga att det här är en värdig utmanare som överraskade oss då vi testade. Den fungerar riktigt väl och kostar under tusenlappen. Det finns ännu billigare varianter men de har inte presterat på ett sätt som gör att vi vill ha dem med i vårt testresultat.

Ett billigt alternativ att komma igång med

För dig som inte känner dig redo att lägga stora pengar på en GPS klocka för barn så kan detta alternativ ha allt som du behöver för att komma igång. Dessutom rör det sig om snygg design som barn gärna har på sig vilket inte är mindre viktigt i sammanhanget.

När du ger barnet ezTracker Watch S1 så är det enkelt att ta reda på barnets position. Det finns ett bra GPS chip i klockan och det fungerar med LBS och A-GPS för att ge korrekt information om klockans position.

Denna smartklocka har också:

 • Telefonsamtal
 • Nödsamtal
 • Larm när klockan tas av armen
 • Larm för låg batterinivå
EZ knapp
Knappen på sidan är enkel att hantera även för ett litet barn som inte har haft smartklocka innan

Bra med en vattentät GPS klocka

Vi tycker att det är mycket bra med en vattentät GPS klocka för barn. På så vis behöver du inte bekymra dig om saker som att barnet kommer att leka i pölar eller tvätta händerna med klockan på.

Designen är smidig och bekväm. Detta är något vi återkommer till. I vårt test så fann vi att barnet inte tog klockan av sig och det är ju så viktigt. Detta beror både på att klockan är tuff och att den sitter bekvämt.

8 frågor och svar om ezTracker Watch S1 gps klocka

1. Finns det app till denna klocka?

Ja, du kan koppla smartklockan till en app som är kompatibel med Android och med iPhone.

2. Vilka funktioner har denna GPS klocka?

Du kan se var barnet befinner sig just nu och även få historik 90 dagar bakåt. Det finns också inställning för GEO-staket som larmar om barnet lämnar det område du har programmerat in. Barnet får ett SOS-nummer såväl som 10 förinställda nummer.

3. Kan jag skicka meddelanden till klockan?

Ja, du kan skicka text eller röstmeddelanden och barnet kan hålla in knappen och svara med röstmeddelande.

4. Finns det avlyssning på klockan?

Ja, du kan använda klockans mikrofon och lyssna utan att barnet vet om detta.

5. Kan barn prata mellan smartklockorna?

Ja, barn kan röstchatta med andra barn som använder samma klocka genom att man parar klockorna och godkänner varandra. Mycket bra för syskon!

6. Finns det stegräknare?

Ja, denna klocka har en inbyggd stegräknare som kan vara rolig och faktisk också användbar när du vill se hur mycket ditt barn rör på sig.

7. Hur vattentät är klockan?

IP67-klass betyder att klockan klarar sig på ned till 0,5 meters djup i 10 minuter.

8. Vad behöver jag för att använda klockan?

Det krävs ett microSIM-kort för att kunna använda denna smartklocka med GPS.

 • Batteritid: Upp till 3 dagar i standby, cirka 1 dag under användning 
 • Vattentålighet: IP67
 • Kamera: Ja
 • Övriga funktioner: Vattentät, SOS-knapp, stegräknare, kamera, väckarklocka

Fördelar 

 • Väldigt enkel att använda
 • Bra att den är vattentät
 • Bra kvalitet på klockan

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar

Sammanfattning: För att skapa en så bred och objektiv bild av smartklockan som möjligt har vi hämtat cirka 200 recensioner från Watchhard11 och Garett12 .

6

ELLBM 4G Smartklocka för barn

ELLBM 4G Smartklocka för barn

Budget

Utmanare

7

Pris

8

Användarvänlighet

6

Pålitlighet

8

Batteritid

7

Övriga funktioner

7

Totalpoäng

Information:

Storlek: 488x414x16mm

Trackingteknik: GPS, AGPS+LBS+WIFI

Display: 1.4” touch

SIM-kortstyp: Nano SIM-kort

IP-klass: IP67

Fördelar

Billig

Fin design

Vattentät

Videosamtal

Nackdelar

Reklam i appen

Batteriet snabbt slut

SIM-kort ingår inte

En riktigt billig och bra smartklocka med GPS

Vår utmanare ELLBM 4G smartklocka för barn är ännu billigare än första platsen i budgetkategorin. Här kommer du undan med cirka 700 kronor för en GPS klocka som inte alls är att fnysa åt.

Vi måste medge att batteriet har mycket kortare tid än lite dyrare modeller men vi talar ändå om en riktigt snygg GPS klocka för barn med SOS-kamera, GPS-spårare såväl som pusselspel. Detta är en modell som både föräldrar och barn tycker om.

videosamtal ELLBM
Med videosamtal är det ännu enklare att se vad som pågår där barnet är

En smartklocka som är enkel att använda

Designen är smart och klockan är enkel att använda. Vattentätheten gör att barnet kan leka med vatten i handfatet utan att det skadar klockan. Det finns inbyggt GPS, LBS och WiFi vilket ger ett mycket gott stöd för positionering.

Barnet kan använda klockan snabbt och smidigt för att ta kontakt med föräldrar eller vänner. Kommunikationen fungerar mycket bra i vårt test. Vi upplevde att även yngre barn förstår hur de ska använda klockan.

8 frågor och svar om ELLBM 4G smartklocka

1. Är videosamtalen på klockan 2-vägs?

Ja, videosamtalen fungerar tvåvägs så att du kan hålla ett regelrätt videosamtal med ditt barn via smartklockan.

2. Hur många telefonnummer går det att programmera in?

Det är möjligt att programmera in 15 olika nummer.

3. Finns det SOS-knapp?

Ja, det finns en SOS-knapp som barnet kan trycka in under 3 sekunders tid om det hamnar i en nödsituation. När detta sker kommer GPS-klockan automatiskt att ringa till 3 olika SOS-nummer tills någon svarar.

4. Finns det GEO-staket-funktion?

Det går att ställa in GEO-staket så att du får meddelande om barnet skulle röra sig utanför det område som du har programmerat in i klockan.

5. Går det att använda klassläge?

Ja, med klassläge kan du säkra att smartklockan inte kommer att störa under lektioner. Då kommer den inte att ringa eller på annat sätt locka på barnets uppmärksamhet.

6. Vilka andra funktioner har klockan?

Utöver röstsamtal, meddelanden och videosamtal så kommer klockan med stoppur, väckarklocka, stegräknare, spel och ficklampa.

7. Finns det en app?

Ja, som förälder kan du justera och styra klockan med appen SETracker.

8. Hur mycket vatten klarar klockan?

Vi hade inte rekommenderat att bada i den men den ska faktiskt klara av vatten till ner på 0,5 meters djup under 10 minuters tid.

 • Batteritid: Upp till 5 dagar i standby, kortare vid användning
 • Vattentålighet: Klockan tål lite vatten, ej bad/dusch
 • Kamera: Ja, 3.0M
 • Övriga funktioner: SOS, kalender, skolläge, stegräknare, telefon, 4G, trygghetszoner

Vi har hämtat 122 recensioner från Trustpilot13 , där 40 procent av användarna är helt nöjda med klockan medan 45 procent inte alls är nöjda. De som är nöjda med klockan menar att klockan är lätt att hantera och att GPS-funktionen fungerar helt okej.

De som är missnöjda med klockan menar att klockan har dålig kvalité och dåligt ljud. Dessutom menar de att GPS-funktionen inte är särskilt pålitlig och att man lätt tappar uppkoppling.

Duellen

Budget

Ez Tracker vs. ELLBM 4G

Efter att ha testat och jämfört så känner vi att utmanaren ELLBM 4G är en farlig konkurrent till Ez Tracker smartklockan. Detta helt enkelt för att den har så många imponerande funktioner till ett så lågt pris. Med detta sagt så förlorar den lite på ett batteri som inte är lika varaktigt som det du har i Ez Tracker och på en app som har lite för mycket reklam.

Köpguide GPS-klocka för barn

En GPS-klocka för barn – även kallat mobilklocka, barnklocka med gps eller smartklocka är helt enkelt en klocka för barn med GPS.

Vilka funktioner klockan har utöver GPS kan variera en hel del, men ofta kan du exempelvis ta emot och ringa samtal från klockan. Eftersom det finns en del skillnader mellan olika GPS-klockor kan det vara klurigt att veta vilken man ska välja. Därför har vi här knåpat ihop en nätt liten köpguide!

Vi ska börja med att ta en titt på vad det är som kommer att avgöra om det blir den bästa GPS-klockan för ditt barn eller inte. Om du bara är bättre insatt i detta så blir det mycket enklare att välja.

Funktioner som du ska kräva

Alla GPS-klockor för barn kan i stort sett tre saker:

1.    Visa vart barnet befinner sig

2.  Ta emot och ringa samtal

3.  Visa tiden

Vissa klockor har begränsningar så att barnet exempelvis bara kan ringa 2-3 olika nummer och att det inte alltid går att använda allt som finns på klockan som spel. Detta kallas för skoltid och är mycket bra att ha när du inte vill att barnet ska bli distraherat av klockan i skolan.

Utöver detta varierar funktionerna väldigt mycket mellan olika modeller. Det kan finnas funktioner som kamera, alarmfunktion, videosamtal, sömnmonitor, möjlighet att ladda ned appar, stegräknare, spel och mer.

GPS klocka vatten
Kolla också om GPS-klockan tål vatten!

Vilka funktioner behöver man då?

Om du köper en GPS-klocka endast för att hålla koll på vart barnet befinner sig så spelar övriga funktioner förstås ingen större roll. Då bör du i stället välja en klocka som är väldigt bra på att visa exakt position.

Fundera över om du vill kunna ha videosamtal med barnet genom klockan och om ni har nytta av funktioner som till exempel sömnmonitor och alarmfunktion. Ju fler funktioner klockan har, desto dyrare är den ju ofta.

När det handlar om att spåra var barnet är så kan du även välja en smartklocka med GPS som erbjuder GEO-position och spärr. Det vill säga att du får larm om barnet rör sig utanför den zon som du har ställt in klockan för. 

Det här är ju guld värt om barnet går vilse eller om det sker något värre och du snabbt måste göra något för att få fatt i ditt barn.

Enkelhet är också viktigt

Det finns både enklare och mer avancerade GPS-klockor för barn och här är det viktigt att utgå från barnets ålder. För mindre barn är det förstås viktigt med en så enkel klocka som möjligt. Är barnet lite äldre behöver klockan förstås inte vara lika enkel, utan då kan ni i stället fokusera på att välja de funktioner som ni behöver och vill ha.

Vi har tagit med en smartklocka i vårt test som egentligen är för vuxna. Detta kan vara en möjlighet för lite äldre barn som helt klart kan se en fördel med en GPS-klocka som erbjuder lite mer.

Batteritid får vi inte glömma bort

Något som kan variera en del mellan olika modeller är förstås batteritiden. Det här är också en sådan sak som kan vara ganska viktig eftersom man inte gärna vill behöva ladda klockan stup i kvarten.

Du vill ju inte att det ska vara omöjligt att få kontakt med barnet för att batteriet lägger av. Dessutom bör det vara enkelt att ladda så att detta inte glöms bort.

barn klocka
Om ditt barn går vilse måste batteriet fungera!

Avslutande ord inför ditt köp av GPS-klocka för barn 

Det finns en del olika GPS-klockor att välja mellan i dag och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt. En sak som skiljer klockorna åt är vilka funktioner de har så det kan vara en bra idé att börja med att fundera över vilka funktioner du vill ha och behöver.

Även sådant som batteritid och hur exakt GPS:en är kan variera, och därför kan det vara en bra idé att kolla upp sådana saker innan – till exempel genom att läsa omdömen eller fråga vänner och bekanta som har erfarenhet av klocka med GPS.

När vi testade smartklockor för barn så insåg vi också hur viktigt det är att välja design som barnet tycker om. I och med att det för det mesta finns olika färger och design att välja från bör du låta barnet vara med och välja.

Du kan visa bilder och fråga vilken färg barnet vill ha. När barnet tycker om sin klocka så kommer den att användas. Det är ju otroligt viktigt när det handlar om en GPS-klocka för barn som trots allt måste bäras för att den ska ge supporten du är ute efter.

Frågor och svar om GPS-klockor

En GPS-klocka är helt enkelt en smartklocka med GPS-funktion, som visar vart den som bär klockan befinner sig någonstans. Den används när man vill kunna hålla koll på sitt barns position och ibland även för att få tag på barnet genom att ringa till och från klockan. En GPS-klocka kan alltså ge ökad trygghet för både föräldrar och barn.

Utöver GPS-funktioner kommer GPS-klockan ofta med funktioner som SOS-knapp, stegräknare, anti-lost funktion, tvåvägskommunikation, SMS-funktion, spel och mycket annat. Exakt vilka funktioner som finns varierar mellan olika modeller.

Du kan inte räkna med att alla GPS klockor är vattentäta även om de flesta är det. Man bör dock ändå välja en som är mer eller mindre vattentät, eftersom klockan bör klara av till exempel regn eller hopp i vattenpölar.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 • Vi har testat Safekid för två barn och tycker att det är ett bra märke. Särskilt med tanke på komfort vilket är viktigt för att de ska ha klockan på.

  1. Elgiganten, 3/11-23 []
  2. Amazon, 3/11-23 []
  3. Ida Blix, M3, 3/11-23 []
  4. NetOnNet, 3/11-23 []
  5. Elgiganten, 3/11-23 []
  6. Christoffer Orre, Prisjakt, 3/11-23 []
  7. Christoffer Orre, Prisjakt, 3/11-23 []
  8. Kjell, 3/11-23 []
  9. Pricerunner, 3/11-23 []
  10. Trustpilot, 3/11-23 []
  11. Watchhard, 3/11-23 []
  12. Garett, 3/11-23 []
  13. Trustpilot, 3/11-23 []

  Denna webbplats använder cookies

  Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

  Hantera dina cookieinställningar

  Nödvändiga cookies

  Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

  Funktionella cookies

  Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

  Cookies för statistik

  För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

  Cookies för personlig anpassning

  För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser