Välj den bästa glassmaskinen för dig

Vad som är den bästa glassmaskinen för dig beror på flera faktorer. När du väljer glassmaskin är det viktigt att tänka på vilka funktioner du önskar, hur ofta den ska användas och hur mycket glass du ska tillverka. Bästa glassmaskinen hittar du genom att sammanväga dina behov, där bland annat plånboken spelar en stor roll. De dyrare maskinerna behöver ingen förfrysning av behållaren som de billigare, vilket sparar tid och ger utrymme för spontan glasstillverkning. En glassmaskin som kostar 3000 kr kan dock ses som en investering. Tillverkar du glass säg 200 gånger per år så kostar processen endast 15 kr/gång. Här har vi listat de fem bästa glassmaskinerna enligt vårt test.

Med en glassmaskin kan du enkelt tillreda glass, sorbet och frozen yoghurt på hemmaplan. I vårt test framkom att den bästa glassmaskinen för den kräsna glassmakaren och med mest kvalitet för pengar var glassmaskinen Krups Perfect Mix 9000.

Glassmaskinen snart i varje hushåll

Det är inte konstigt att efterfrågan på bra glassmaskiner har skjutit i höjden. Ett tecken på att glassätandet gått upp var att EU under 2012 instiftade glassens dag som firas den 24 mars. Svenskarna är verkligen ett glassälskande folk med Europas näst högsta konsumtion av glass och det är inte italienarna som äter mer glass än vad vi gör utan finländarna! Enligt European Ice Cream Association ser fördelningen av glasskonsumtion ut så här i Europa, räknat i liter per invånare och år (2009). Notera att Italien kommer först på femte plats!

  • 1 Finland 12,9
  • 2 Sverige 11,5
  • 2 Norge 11,5
  • 4 Danmark 8,0
  • 5 Italien 6,2
  • 6 Tyskland 6,1
  • 7 Frankrike 6,0
  • 7 Irland 6,0
  • 9 Grekland 5,9
  • 10 Belgien 5,8

Arla gjorde under 2014 en kartläggning av svenskarnas glassvanor. Undersökningen visade sig att svenskarnas glasskonsumtion sett ur ett geografiskt perspektiv är relativt jämnt fördelad. Den region som stack ut är Norrland som trots sitt kalla klimat äter mest glass. Ungefär hälften av invånarna i mellersta Norrland äter glass minst två gånger i veckan och cirka tio procent av dem äter glass hela fyra till fem gånger i veckan. Under sommarmånaderna äter vi så mycket som 360 ton glass per vecka.

Svenskarnas favoritsmaker när det kommer till glass är vanilj och tätt därefter choklad men de traditionella smakerna har fått konkurrens av mer exotiska och experimentella smaker. Nytt på glassmarknaden är t.ex. basilikaglass eller varför inte glass med smak av wasabi? Bara din fantasi sätter gränser. Längre ner på sidan delar vi med oss av våra favoritrecept på glass i glassmaskin och du hittar allt från semifreddo, frozen yoghurt och traditionell glass. Bästa glassmaskinen att göra dessa hittar du här nedan.

Testvinnare! Den bästa glassmaskinen för pengarna – Krups Perfect Mix 9000

Krups Perfect Mix 9000

Krups Perfect Mix 9000 är vår favorit i testet av glassmaskiner i förhållande till sitt låga pris. Glassmaskinen är väldigt lätt att använda och har en smart LCD-display som gör det möjligt att följa tillverkningsprocessen. Glassen blev len och krämig utan kristaller. Kapaciteten är 1 liter glass och tillverkningstiden är 15-30 minuter.

– Behållaren måste frysas i 18-24 timmar innan.

+ Väldigt lätt att använda och att rengöra. Priset är verkligen bra, du får en bra glassmaskin för pengarna. Snabb och smidig. Glassen blir fantastiskt god!

Test 2:A Glassmaskin som tillverkar mycket glass – Cuisinart Dual ICE40BCE Ice-cream maker

Cuisinart Dual Ice-cream maker

Glassmaskinen för hela familjen. Dual-funktionen gör att du kan laga glass till hela familjen samtidigt – i två olika smaker! Den här glassmaskinen från Cuisinart är rena drömmen för dig som gillar att leka med olika smakkombinationer. Glassmaskinen passar i stort sett alla och är perfekt för dig som vill ha snabb glass eftersom glassen blir klar på bara 20 minuter! Kapaciteten är 2×1 liter. Transparenta lock gör att du kan följa glasstillverkningsprocessen. När Smartson testade glassmaskiner (mars 2012) fick Cuisinart ICE40BCE fick “Bäst i test” med 23 av 25 möjliga poäng. Vi håller verkligen med om att det här är en fantastisk glassmaskin som får toppbetyg.

– Eftersom den har två delar är det mer att rengöra. Behållarna måste frysas upp till ett dygn innan.

+ Fantastiskt bra att kunna göra två glassladdningar samtidigt! Lätt att använda även för barn.

Test 3:A Glassmaskinernas Ferrari – Nemox Gelato PRO1700 UP

Nemox Gelato PRO1700 UP

Den här glassmaskinen är en riktig lyxpryl för foodien. Nemox Gelato PRO1700 är den bästa glassmaskinen i vårt test men har ett högt pris. Det höga priset innebär dock att du får en proffsmaskin med kompressor som har en kapacitet på hela 1,7 liter. På glassmaskinens lock kan du justera mängden luft i glassen. På så sätt kan du få olika konsistenser utifrån tycke och smak samt typ av glass.

– Dyr.

+ En lyxmaskin som har allt du kan önska. Glassmaskinen är mycket enkel att använda – allt du behöver göra är att bestämma ingredienserna så sköter Nemox Gelato PRO1700 resten.

 

Skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här