1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i test: Garagetält – För tältsugna bilar!
Garagetält bäst i test

Lyx

Garagetält bäst i test

Gop 23 m2 Original – Bästa garagetältet!

9.2

Mellan

3.jpg

VidaXL Garagetält PVC 2,4 x 2,4 m

8.6

Budget

vidaXL Garagetält PVC 1,6x2,4 m grön

VidaXL Garagetält PVC 1,6×2,4 m grön

8.6

Inledning

Den som ska ta beslut gällande införskaffandet av ett garagetält brukar vanligtvis ha en del frågor. Vad för typ av garagetält ska du investera i? Vilket material ska du välja? Vad bör du ha i åtanke före du köper ett garagetält? Läs vår köpguide om stora garagetält – bäst i test för att få mer insikter om ämnet. Garagetält, förrådstält, förvaringstält som det några gånger heter, används just för förvaring. Ett garagetält är optimalt för dig som inte har ett riktigt garage eller om du behöver en extra förvaringsplats för fler fordon, husvagnen eller övriga föremål. En stor fördel med garagetältet är att det är portabelt och kan med fördel monteras ner när du inte använder det. Med ett garagetält får du en skyddad plats och du kan även använda det på vintern, men då gäller det att köpa rätt garagetält som står emot snö och väta. 

1

Gop 23 m2 Original – Bästa garagetältet [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Garagetält bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Material & Kvalité

9

Väderbeständighet

10

Stabilitet

9

Användarvänlighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Gop 23 m2 Original sticker ut som den överlägsna vinnaren med en hög kvalitet, enastående stabilitet och användarvänlighet. Dess slitstarka tältduk och pulverlackerade stålram ger ett pålitligt skydd i alla väder. Priset är högt, men det återspeglas i överlägsen prestanda och design vilket gör det till det bästa garagetältet i testet.

Vår vinnare i premiumklassen är ett riktigt högkvalitativt och tåligt garagetält som erbjuder gott om plats, och samtidigt har en snygg design. Ca pris 8750-10 250 kr.

Om du behöver gott om plats för fordon eller förvaring av prylar, men inte kan eller vill bygga ett garage, då är det här förmodligen helt rätt val för dig. Detta garagetält är rymligt och ger dig gott om plats, oavsett om du behöver ställa in en bil eller förvara någonting annat här. Det håller också en hög kvalitet, är tåligt och står stadigt och stabilt. Dessutom har det en snygg design. Detta garagetält passar också perfekt för dig som behöver någonstans att hålla till när du arbetar på något, och gör att du kan fortsätta jobba även när det regnar. Det blir även en perfekt plats för att förvara det du jobbar på – oavsett om det är ett fordon, eller någonting helt annat.

Detta garagetält har en slitstark tältduk av armerad polyetenväv som är UV-behandlad och vattenavvisande. Denna polyetenväv saknar även sömmar, vilket ger en maximal vattentäthet. Denna duk monteras på en ram av pulverlackerat stål med hjälp av slitstarka spännband. Det här tältet går snabbt att montera, och även efter montering kan det enkelt förflyttas vid behov. Här finns shelterlock-stabilisatorer som ger styrka till garagetältets ramverk. Detta fina och högkvalitativa garagetält är ett perfekt val för dig som behöver en hållbart och tåligt garagetält som samtidigt är rymligt, och det passar perfekt så väl som garage eller för förvaring, som när du behöver en plats att hålla till på skyddad från regn och sol.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Rymligt
 • Stabilt
 • Snygg design
 • Slitstark tältduk
 • UV-behandlad och vattenavvisande

Nackdelar

 • Inga nackdelar
 • Rymligt
 • Hög kvalitet
 • UV-behandlad
 • Vattenavvisande
2

 

Bästa garagetältet

Lyx

Utmanare

8

Pris

10

Material & Kvalité

9

Väderbeständighet

9

Stabilitet

9

Användarvänlighet

9

Totalpoäng

Motivering: Även om Gop 23 m2 Round Top har hög kvalitet och en elegant design hamnar den något bakom vinnaren i premiumklassen. Trots detta är det fortfarande ett högpresterande garagetält med bra väderbeständighet och användarvänlighet till ett något lägre pris.

Det här fina garagetältet är rymligt och ger dig gott om utrymme, oavsett om du behöver en plats att förvara bilen eller andra fordon, en plats för förvaring av föremål eller kanske en plats att hålla till på när du arbetar med någonting. Här blir du, eller det du ställer in, skyddad från regn och sol samtidigt som det finns gott om plats. Tältet håller även en hög kvalitet och står stadigt och stabilt, och det har en snygg design som gör att det inte blir någon tråkig detalj i trädgården.

Detta garagetält har en klassisk design och en stomme av pulverlackerad stål. Det är UV-behandlat och vattenavvisande, och har en polyetenväv i tre skikt. Denna starka polyetenväv är värmebehandlad och den saknar sömmar, för att ge ett maximalt skydd mot väta. Stålramen är stabil och korrosionsbeständig, och den har en diameter på 3,5 centimeter. Här finns en rundad takkonstruktion som även ger gott om utrymme på höjden, och Shelterlock-stabilisatorer ger styrka till ramverket. En annan stor fördel med detta garagetält är att det är enkelt att montera, och det går snabbt att montera det. Även efter montering kan du enkelt flytta det vid behov, vilket är smidigt om du vid något tillfälle behöver placera det någon annanstans.

Det här fina garagetältet ger dig gott om utrymme oavsett om du behöver någonstans att förvara bilen, mecka med fordon, förvara föremål eller byggmaterial eller kanske stå och arbeta med någonting oavsett väder. Det här är helt enkelt ett rymligt garagetält med många användningsområden, och ett perfekt val för dig som söker hög kvalitet och behöver gott om plats.

Fördelar

 • Håller hög kvalitet
 • Stadigt och stabilt
 • Snygg detalj
 • UV-behandlat och vattenavvisande
 • Gott om utrymme
 • Enkel och snabb montering

Nackdelar

 • Inga nackdelar

i samarbete med PriceRunner

 • UV-behandlat
 • Vattenavvisande
 • Enkel montering
3

VidaXL Garagetält PVC 2,4 x 2,4 m

3.jpg

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Material & Kvalité

8

Väderbeständighet

8

Stabilitet

10

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: VidaXL Garagetält i mellanklassen erbjuder hög kvalitet till ett rimligt pris. Det är smidigt och har en snygg design. Trots dess mindre storlek ger det fortfarande tillräckligt med utrymme för förvaring och arbete. Användarvänligheten är särskilt bra vilket ger ett övergripande bra betyg.

Vår vinnare i mellanklassen är ett riktigt fint och högkvalitativt garagetält, som kan passa perfekt för dig som inte behöver jättemycket plats men som söker ett fint och hållbart garagetält. Ca pris 6300 kr.

Det här fina och smidiga garagetältet har många fördelar. Det håller en hög kvalitet, är tåligt och står stadigt och stabilt. Det är inte överdrivet stort, vilket gör att det passar perfekt för dig som inte behöver jättemycket plats men som ändå behöver någonstans att förvara mindre fordon eller föremål, eller hålla till när du jobbar med någonting. Den smidiga storleken gör också att det passar perfekt även om du inte har allt för mycket plats, då det inte tar upp särskilt mycket plats. Garagetältet har även en snygg design som gör att den inte på något sätt stör eller blir en tråkig detalj i trädgården, utan den smälter lätt in i omgivningen.

Trots den smidiga storleken så har garagetältet en hög kapacitet och ger dig hyfsat gott om utrymme, och tältet ger ett riktigt bra skydd mot ogynnsamma väderförhållanden. Garagetältet är tillverkat av 100 procent PVC-material, vilket gör att taket och sidoväggarna är vattenbeständiga. Ramen är av rostfritt galvaniserat stål, vilket gör det mycket hållbart. Ram, taköverdrag, sidoväggar och allting som behövs för resa tältet ingår så att du direkt kan sätta upp det. Det här tältet bör dock inte användas vid dåligt väder som kraftig vind, kraftigt regn, snö eller storm. Det här är alltså inte det bästa valet för dig som behöver ett garagetält som klarar det mesta och står emot oväder och liknande, men om det inte är vad du behöver kan detta vara helt rätt val.

Det här är även ett väldigt prisvärt garagetält, som trots sitt hyfsat låga pris erbjuder många fördelar. Det är hållbart och tåligt och passar bra vid många olika tillfällen och för olika behov, och trots den smidiga storleken ger det hyfsat gott om plats. Det här är framför allt ett bra val för dig som inte har allt för mycket plats för ett garagetält, men som behöver ett högkvalitativt och riktigt bra tält för förvaring eller liknande.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Smidig storlek
 • Snygg design
 • 100 procent PVC-material
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Klarar inte av kraftigt vind, kraftig regn, snö och liknande
 • PVC-material
 • Klarar inte extremt väder
4

VidaXL Garagetält PVC 2,4×3,6 m grön

vidaXL Garagetält PVC 2,4x3,6 m grön

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Material & Kvalité

8

Väderbeständighet

8

Stabilitet

9

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Utmanaren i mellanklassen, VidaXL Garagetält PVC 2,4×3,6 m, presterar starkt med bra kvalitet och storlek. Det är ett pålitligt val till ett förmånligt pris, och det är enkelt att montera upp. Dock förlorar det några poäng då det inte tål snö.

Detta garagetält blev vår utmanare i mellanklassen då detta är ett kvalitetstält i bra storlek för ett rimligt pris på ca 4359 kr.

VidaXL Garagetält PVC har en storlek på 2,4 x 3,6 meter vilket gör att du får plats med ett normalstort fordon eller annat du önskar förvara. Garagetältet är enkelt att montera tack vare de tydliga instruktionerna som medföljer. Vid leverans ingår följande ram, taköverdrag, sidoväggar samt övriga tillbehör som är nödvändiga för att resa garagetältet. Enda nackdelen är att tältet ej tål snö så det bör ej stå uppe på vintern.

Fördelar

 • Enkelt att montera upp
 • Tillverkat av PVC-material som är vattenbeständigt
 • Bra storlek och rymmer det mesta

Nackdelar

 • Tål ej snö så tältet är ej lämpligt under vintern
 • Enkel montering
 • Vattenbeständigt PVC-material
5

VidaXL Garagetält PVC 1,6×2,4 m grön

vidaXL Garagetält PVC 1,6x2,4 m grön

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Material & Kvalité

8

Väderbeständighet

8

Stabilitet

9

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Vinnaren i budgetklassen, VidaXL Garagetält PVC 1,6×2,4 m, imponerar med hög kvalitet till ett överkomligt pris. Trots dess mindre storlek erbjuder det ändå tillräckligt med plats och hållbarhet. Det är en idealisk lösning för dem som behöver ett kostnadseffektivt och pålitligt garagetält för mindre fordon eller föremål.

Vår vinnare i budgetklassen blev ytterligare ett garagetält från VidaXL eftersom detta är ännu ett hållbart och vattenbeständigt tält med bra pris, ca 2829 kr.

Garagetältet från VidaXL har plats för ett mindre fordon eller släpvagn, motorcykel och mycket annat. Behöver du ett mindre garagetält som är smidigt att montera upp så är detta för dig. Du kan också vara helt säker på att det du förvarar i tältet är helt skyddat mot alla möjliga ogynnsamma väderförhållanden som regn och vind. Garagetältet är tillverkat av ett vattenbeständigt PVC-material och ramen är av rostfritt galvaniserat stål, vilket gör det extremt hållbart. Dock kan det ej används under vintern. 

Fördelar

 • Bra plats trots allt tältet är av den mindre storleken
 • Vattenbeständigt tält
 • Väldigt hållbar och stabilt tält

Nackdelar

 • Ej lämpligt under vintern
 • Vattenbeständigt
 • Ej lämpligt under vintern

Flyttbart garage med oändliga möjligheter

Ett garagetält har många fördelar och användningsområden och tack vare dess smidiga utformning så passar de flesta tält i något specifikt avseende. Kanske är den främsta anledningen till att du funderar på att köpa ett garagetält just för att du ska slippa skrapa bort snö och is från bilrutorna på vintern, eller kanske är det för att du ska kunna ha ditt fordon stående i skugga under de varma sommarmånaderna. Många använder också garagetältet för att kunna meka med fordonet i lugn och ro eller för att ha ett flyttbart garage. Behöver du byta plats på garagetältet så gör du detta smidigt när tältet är uppmonterat.

Vi hoppas att du har fått dig en bra överblick över marknaden i detta garagetält bäst i test och att det nu är enklare att välja det tält som passar dina behov och plånbok.

Köpguide – Tänk på detta när du ska köpa ett garagetält

Har du aldrig förr ägt ett garagetält är det naturligtvis inte helt enkelt att att veta vilka faktorer man ska tänka på före köpet. Det finns otroligt många olika garagetält på marknaden för olika ändamål, i olika storlekar samt i olika prisklasser. Det viktigaste är att hitta ett förvaringstält som känns bra för just dig och som uppfyller dina önskemål och behov. Det första du bör fråga dig själv är vad du tänkt använda ditt garagetält till samt hur länge du planerar att ha det uppe innan du monterar ner det. Skall du endast ha garagetältet över sommarmånaderna eller behöver du ha det stående året runt? Då är det viktigt att du köper ett tält som tål snö och kyla. Tänk också på att ett garagetält som ska stå uppe under en lång tid kanske behöver ha bygglov. 

Garagetält som tål snö, PVC vs PE

Presenningarna på garagetält är som regel oftast tillverkade i polyetylen (PE)[footnote]Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Polyeten[/footnote] eller polyvinylklorid (PVC)[footnote]Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Polyvinylklorid[/footnote]. Både PE och PVC är populära syntetiska material och används med anledning av dess mångsidighet.

PE är ett något mjukare material vilket således betyder att det är mer formbart. Utöver detta är PE vattentätt, tåligt mot kemikalier och skyddar mot UV-ljus. Garagetält med PE används först och främst under sommarmånaderna då det inte tål snö så bra. PVC är däremot ett mer hållbart material som lämpar sig betydligt bättre under vintern då det är både kraftigt, slittåligt och tål snö bättre. Planerar du att använda ditt garagetält året om eller främst som vinterförvaring rekommenderar vi att du köper ett garagetält som tål snö, tillverkat i PVC.

Ett garagetält för husbil eller husvagn

Nästa sak du bör fundera över är hur stort garagetält du behöver. Storleken på ett garagetält brukar variera från 2,4 x 3,6 meter upp till 6 x 6 meter eller alternativt 3,6 x 9,6 meter. Ett garagetält bör givetvis vara tillräckligt stort så att ditt fordon får plats och kanske vill du även får plats med ytterligare förvaring också. Planerar du att få plats med husbilen eller husvagnen i garagetältet? Då är det således bättre att välja ett garagetält som är något större än vad du först tänkt, än att välja ett tält som är för litet. Stora garagetält har dock en dyrare prislapp. Om du känner att du behöver en ännu större storlek så ska du kolla in lagertält istället, vilket är exakt som ett garagetält fast i större format. Behöver du istället ett mindre garagetält kan det vara värt att kika efter förrådstält eller förvaringstält.

Bygglov och garagetält

Du bör alltid undersöka om du behöver ett bygglov för garagetältet eftersom det kan vara stora skillnader mellan olika områden och kommuner. Har du ett mindre garagetält stående över vintern så behövs det oftast inget bygglov. Om du däremot sätter upp ett stort garagetält som står uppe året runt kan det vara nödvändigt med ett bygglov.[footnote]Boverket: https://www.boverket.se/sv/byggande/bygga-nytt-om-eller-till/bygglov/[/footnote] Kolla saken med din kommun för att vara på den säkra sidan. 

Läs vårt bäst i test om garagetält för att skaffa dig en översikt över de bästa tälten i olika prisklasser.

Frågor och svar om garagetält

Garagetält är ett förvaringstält som kan brukas som förvaringsplats för bland annat fordon.

Ja, det går bra att laga både laga revor och hål på ett garagetält och två viktiga komponenter är lagningslapp och ett stycke tältduk.

Kostnaden för ett garagetält varierar och där dess storlek och material avgör. De billigaste tälten kostar drygt 2000 kronor medan de dyrare ligger på runt 26 000 kronor. 

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser