9 smarta gamingbord att köpa 2023

Även om det definitivt går att använda ett vanligt skrivbord när man spelar, så kan det vara mer praktiskt med ett gamingskrivbord som är anpassat för just gaming. Exakt hur ett gamingbord är utformat och vilka funktioner som finns varierar förstås, men generellt kan man säga att det dess egenskaper och funktioner är sådana som underlättar för dig när du spelar. Det kan ingå tillbehör som mugghållare, hängare för headset och kabelhantering. Ibland är bordet höj- och sänkbart, och det kan finnas LED-belysning. En annan smart detalj som finns hos vissa gamingbord är att ytan är av samma material som en musmatta, för att hela bordet ska kunna fungera som musmatta, vilket kan vara väldigt praktiskt när man spelar.

Här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när man ska köpa ett gamingbord, du kommer att få lära dig mer om skillnader mellan olika bord och vad du bör fokusera på när du gör ditt val. Vi har också tagit fram några riktigt bra gamingbord, och förhopningsvis kanske någon av dessa kan vara rätt val för dig.

Köpguide för gamingskrivbord

Det finns en del olika varianter av gamingbord, och olika funktioner och egenskaper. Det gör att du kan hitta ett gamingbord som passar dig perfekt, men det kan också göra det svårt att hitta rätt, och att veta vad man behöver. Här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när man ska välja gamingbord.

Storlek

Även om storleken sällan skiljer extremt mycket mellan olika gamingbord, så finns det både mindre och lite större alternativ. Ofta kan ett mindre bord vara smidigt, förutsatt att det räcker. Om man däremot använder två skärmar, har mycket saker som ska få plats eller är två personer som spelar samtidigt så kan man dock behöva ett större bord.

Det här beror förstås även på hur mycket plats man har hemma, kanske får man bara plats med ett mindre gamingbord. Se till att mäta och ta reda på hur mycket plats du har, om du är osäker. Om du är osäker på om det räcker med ett mindre bord så kan det dock vara en bra idé att välja ett lite större, förutsatt att det finns plats.

Bordsskiva

Bordsskivan är en sådan sak som kan skilja sig åt mellan olika gamingbord. Lite dyrare gamingbord har ofta en tyngre och PVC-behandlad bordsskiva, medan billigare bord kan ha en billigare och lättare skiva. Med en tyngre bordsskiva blir bordet stabilare, vilket kan vara en stor fördel när du spelar. Det är också en stor fördel om du vill kunna fästa en ratt.

Med det sagt är det förstås inte alltid man har behöv av en tyngre bordsskiva – det beror till stor del på vad för spel på spelar, och vad du har behov av. Det kan dock vara värt att fundera över detta, och om du tror att ett rejälare bord med tyngre bordsskiva är rätt val för dig så är det absolut det du ska välja.

Kabelhantering

De flesta gamingbord har tänkt på det här med kabelhantering, och det är förstås viktigt – speciellt om du har många kablar som annars ligger huller om buller. I bästa fall finns flera hål för kabeldragning på bordet, och inbyggda kabelhållare undertill. På en del bord finns dock endast hål för kabeldragning.

Exakt vad du behöver, och hur viktigt kabelhantering är, varierar förstås. Kanske räcker det med hål för kablar, eller kanske behöver du även kabelhållare. Fundera över vad du behöver, men satsa gärna på ett bord som åtminstone har hål för kablar även om du inte behöver någon mer avancerad kabelhantering.

Finesser och detaljer

Det är vanligt är gamingbord har mugghållare och hängare för headset, och dessa är ofta väldigt praktiska. Med en mugghållare slipper du ha muggen på bordet, utan har den säkert i hållaren och slipper riskera att du välter ut dryck över allting. Det kan minst sagt bli en katastrof och din dryck lämnar muggen, glaset eller flaskan och istället hamnar över tangentbord, mus, skärm och sladdar. En mugghållare är alltså nästan ett måste.

Även hängare för headset kan förstås vara smidigt, då vet du alltid vart du har headsetet och dessutom spar du lite plats på bordet när de har sin egen plats. Något annat som kan vara användbart, även om det inte alltid känns nödvändigt, är om bordet är höj- och sänkbart. Det har förstås flera fördelar, du kan till exempel variera dig och stå upp och spela ibland, men det gör också att du kan anpassa höjden så att spelet hamnar i precis rätt höjd.

LED-belysning

Det finns ganska många gamingbord som har inbyggd LED-belysning, ibland har de en färg eller variera mellan olika färger, och ibland kan du välja mellan olika färger. LED-belysning kan höja spelkänslan och skapa en trevlig atmosfär. Kort sagt förhöjer det spelupplevelsen.

När det gäller LED-belysning så är det förstås inget måste – det förändrar inte bordets funktion på något sätt, och det går exakt lika bra att spela på ett bord utan LED. Men det kan definitivt vara en fördel för den som vill ha skön belysning under spelet.

Smartaste gamingborden

Här har vi samlat 10 stycken riktigt bra och smarta gamingbord med funktioner och egenskaper som passar perfekt för dig som spelar. Om du letar efter ett gamingbord kanske du kan hitta rätt bland dessa. Här finns gamingbord i många olika prisklasser, och med olika egenskaper. Vi hoppas att någon av dessa kan vara rätt val för dig.

Skrivbord GAM-095 V2

Det här gamingbordet har verkligen allt man kan önska av ett gamingbord: kabelhantering, musmatta över hela bordet och det är höjdjusterbart. Dessutom finns en praktisk dryckeshållare, och en hängare för headset som är smart och snyggt dold undertill.

Smarta gaming bord 2023

Detta gamingbord har ett enkelt utseende, samtidigt som det är ergonomiskt och erbjuder en riktigt hög komfort. Att det är höj- och sänkbart gör att du kan justera det för att få spelet i ögonhöjd, vilket i sin tur minskar trötthet i huvud och nacke samt håller dig engagerad i spelet. Det konturerade bordet minskar dessutom stress på underarmarna.

Bordet är stabilt och håller en hög kvalitet, och är även enkelt att använda, med till exempel enkel kabelhantering och en lättare bordsskiva som gör installationen enklare. Det här är ett riktigt smart, och riktigt bra, gamingbord.

 

Fördelar

 • Kabelhantering
 • Heltäckande musmatta
 • Höjdjusterbart
 • Praktisk dryckeshållare
 • Hängare för headset
 • Ergonomiskt
 • Hög komfort
 • Stabilt
 • Håller hög kvalitet
 • Enkelt att använda

Nackdelar

 • Inga nackdelar

 

DT420 RGB Gaming Skrivbord

Det här gamingbordet är både snyggt och smart. På bordsskivan finns ett snyggt mönster som är inspirerat av Stockholms tunnelbanelinjer. Bordsskivans är i härdat glas för att ge det lilla extra åt RGB-belysningen, och du styr belysningen med en medföljande fjärrkontroll.

Skrivbord

Här finns en väldigt praktisk kabelhantering – utskärning på bordsskivan, och ett kabelhanteringsnät undertill för att undvika kabeltrassel. Här finns även en praktisk mugghållare och en headsethållare. Bordet har en viktkapacitet på 80 kg, och bordsskivans mått är 140 x 75 x 28 centimeter. Vikten på bordet är 37 kg.

Fördelar

 • Snyggt gamingbord
 • Mönster inspirerat av Stockholms tunnelbanelinjer
 • Bordsskiva i härdat glas
 • Fjärrkontroll för belysning ingår
 • Praktisk kabelhantering med nät undertill
 • Mugghållare och headsethållare

Nackdelar

 • Möjligen priset

 

Gaming Skrivbord Holm 200 RGB

Det här professionella gamingbordet har inbyggd RGB-belysning, en inbyggd hub med tre USB-portar samt kabelhantering som gör att du slipper att kablarna trasslar ihop sig. Bordet har en solid och hållbar konstruktion, och flera smarta detaljer – som metalltrådhållare för hörlurar och handkontroller, och en specialhållare för dryck. Hållarna har universalmontering så du kan själv välja vilken sida du vill placera dem på.

Spelskrivbord

Här finns även ett magasinfack för att hålla ordning på kablar på undersidan av bordet, och den snygga LED-belysningen är fjärrstyrd och har flera lägen och funktioner. Med fjärrkontrollen kan du ändra färger, lägen, hastighet och ljusstyrka för att skapa den stämning du vill ha när du spelar. Bordet är smidigt och tar inte upp mycket plats, men det finns plats för två skärmar. Bordets storlek är 75 x 60 x 113 centimeter.

Fördelar

 • Inbyggd RGB-belysning
 • Inbyggd hub med tre USB-portar
 • Kabelhantering
 • Solid och hållbar konstruktion
 • Metalltrådhållare för hörlurar eller handkontroll
 • Specialhållare för dryck
 • Magasinfack för kablar
 • Smidig men samtidigt rymligt bord

Nackdelar

 • Inga nackdelar

 

Gear4U Blitz Gaming Desk. Spelbord med RGB-belysning

Det här är ett mycket prisvärt gamingbord som trots sitt låga pris har många fördelar: RGB-belysning, hög kvalitet, robust, ergonomisk form, det är enkelt att montera och har många smarta detaljer. Här finns till exempel mugghållare, hängare för headset, stor musmatta och två förlängningsstativ.

Gamingbord

Detta hållbara och pålitliga gamingbord är smidigt, men samtidigt rymligt, och det går att få plats med två skärmar trots den smidiga storleken. Bordets mått är 100 x 60 x 75 centimeter, och vikten är 13 kg. Den rymliga musmattan som ingår är hela 80 x 30 centimeter.

Fördelar

 • Mycket prisvärt
 • RGB-belysning
 • Hög kvalitet
 • Robust
 • Ergonomisk form
 • Enkelt att montera
 • Mugghållare
 • Hängare för headset
 • Stor musmatta (80 x 30 cm)
 • Två förlängningsstativ
 • Hållbart
 • Smidigt men samtidigt rymligt

Nackdelar

 • Inga nackdelar

 

Nordic Gaming Champion V3

Det här är ett högkvalitativt och pålitligt gamingbord med många fördelar: en robust konstruktion, RGB-belysning i benen, snygg och stilren design, heltäckande musmatta, headsethållare och dryckeshållare. Bordet känns smidigt men är samtidigt rymligt, med en storlek på 120 x 60 centimeter, och här finna plats för två skärmar.

spelbord

Musmattan som täcker hela bordet är definitivt en stor fördel, som gör att du inte behöver någon annan musmatta och dessutom tar bort risken att du hamnar utanför musmattan. Belysningen i bordets ben är justerbar, för att du ska kunna välja den belysning du vill ha.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Pålitligt
 • Robust konstruktion
 • RGB-belysning i benen
 • Snygg och stilren design
 • Heltäckande musmatta
 • Headsethållare
 • Dryckeshållare
 • Smidigt men ändå rymligt

Nackdelar

 • Inga nackdelar

 

Nitro Concepts Gaming Skrivbord D12

Det här stilrena och enkla gamingbordet är både högkvalitativt och prisvärt. Det är som sagt enkelt, men här finns ändå allt som behövs – en kraftig konsturktion i stål, en bordsskiva som är tillverkad av MDF, ergonomisk design, hög komfort, headsethållare, dryckeshållare och enkel kabelhantering med två inyggda kabelhål.

Gaming desk

Bordet är smidigt men samtidigt rymligt, och framför allt är det riktigt robust och pålitligt. Bordsskivan är ergonomiskt formad, och det speciella plastbelägget gör att bordet passar för alla datormöss och sensorer. Bordet har en stabil stålkonstruktion. Bordet har en storlek på 116 x 75 x 76  centimeter.

Fördelar

 • Stilrent
 • Hög kvalitet
 • Prisvärt
 • Kraftig konstruktion i stål
 • Bordsskiva av MDF
 • Ergonomisk design
 • Hög komfort
 • Headsethållare
 • Dryckeshållare
 • Enkel kabelhantering
 • Smidigt men rymligt

Nackdelar

 • Inga nackdelar

 

Nordic Gaming Mini Elevate spel bord med justerbar höjd. Inkl. musmatta

Detta gamingbord har allt du kan önska och mer därtill: det är höj- och sänkbart, har en smidig storlek, döljer kablarna, har dryckeshållare, headsethållare och dessutom en stor musmatta. Höjden kan ställas in mellan 74 och 119 centimeter, och det finns även minnesfunktion.

Litet gaming skrivbord

Bordsskivan är 60 x 110 centimeter vilket gör att bordet är smidigt men samtidigt rymligt, och den medföljande musmattan har en storlek på 30 x 70 centimeter. Det här smarta gamingbordet är enkelt att använda, och kommer ge dig en ännu bättre spelupplevelse med många smarta funktioner och egenskaper.

Fördelar

 • Höj- och sänkbart
 • Smidigt men samtidigt rymligt
 • Döljer kablarna
 • Dryckeshållare
 • Headsethållare
 • Stor musmatta ingår (30 x 70 cm)
 • Minnesfunktion för höjd

Nackdelar

 • Inga nackdelar

 

Fourze

Det här är ett snyggt och smart gamingbord som ser riktigt proffsigt ut. Här finns en smart bänkskiva som har en heltäckande musmatta, vilket gör att du inte behöver någon annan musmatta – och dessutom behöver du inte oroa dig för att hamna utanför musmattan. Det finns även inbyggd hållare för headset, och hållare för grendosor.

Spelskrivbord musplatta

Bordet har en robust och stabil konstruktion, och det finns en smart lösning för diskret kabelplacering. Vid kanten finns extra stoppning som motverkar ömma handleder, och den robusta stålkonstruktionen håller bordet stabilt även när du spelar och ser till att du inte påverkas av små vibrationer som annars kan störa dig under spel. Bordsskivan har två kabelhål, och undertill finns kabelhållare som ser till att du slipper kabeltrassel.

Fördelar

 • Snygg design
 • Heltäckande musmatta
 • Inbyggd headsethållare
 • Hållare för grendosor
 • Robust och stabil konstruktion
 • Diskret kabelplacering
 • Extra stoppning vid kanten
 • Robust stålkonstruktion
 • Två kabelhål och kabelhållare undertill

Nackdelar

 • Inga nackdelar

 

Arozzi Arena Gaming Desk

Det här är ett riktigt rymligt och högkvalitativt gamingbord, som passar perfekt för dig som behöver ett riktigt stort bord. Bordskivans yta är 160 x 82 centimeter vilket ger dig gott om plats för utrustning, dubbla skärmar eller vad du än behöver plats för. Det går att justera höjden på bordet, vilket gör att du alltid kan få precis den höjd du behöver. Bordet är även vattenavvisande, och har en heltäckande musmatta i mikrofiber. Det gör att du inte behöver någon annan musmatta, och du behöver aldrig oroa dig för att hamna utanför musmattan.

Spelskrivbord svart

Bordet har en snygg och stabil design, och den stora ytan ger dig plats för dubbla skärmar – eller till och med tre skärmar om du skulle behöva det. Bordet håller hög kvalitet, är stabilt och stadigt och ger en riktigt bra spelupplevelse. För dig som söker ett riktigt bra gamingbord som erbjuder allt och lite till kan det här vara helt rätt val.

Fördelar

 • Riktigt rymligt
 • Hög kvalitet
 • Justerbar höjd
 • Vattenavvisande
 • Heltäckande musmatta
 • Snygg och stabil design
 • Plats för upp till tre skärmar
 • Hög kvalitet
 • Stabilt och stadigt

Nackdelar

 • Möjligen priset

 

Vanliga frågor och svar om gamingbord

Vilket gamingbord ska man välja?

Det beror på vad du behöver. Fundera framför allt över hur stort gamingbord du behöver, och vilka funktioner som behövs. Räcker det med ett enkelt skrivbord med mugghållare och hängare för headset, eller behöver du ett höj- och sänkbart bord med kabelhantering? Är LED-belysning viktigt, och är det något speciellt material du föredrar?

Finns det gamingbord för två personer?

Det finns större gamingbord som har plats för två skärmar, och dessa kan förstås även användas för två separata skärmar och två spelare. Det viktigaste är alltså att välja ett större bord, om man är två personer som ska kunna sitta vid det samtidigt.

Finns det billiga gamingbord?

Det finns gamingbord i många olika prisklasser – från under tusenlappen och upp till flera tusen kronor. Behöver du speciella funktioner eller ett riktigt högkvalitativt gamingbord så kan det vara värt att spendera lite extra, men om du inte kan eller vill lägga allt för mycket så finns det också billigare alternativ.

Avslutande ord inför ditt köp av gamingbord

Det viktigaste hos ett gamingbord är att det är stabilt, och klarar av snabba rörelser och annat som det kan behöva utstå under intensiva spelpass. Det finns också egenskaper och detaljer som är specifika för just gamingbord, men som varierar mellan olika modeller. Det är sådana saker som heltäckande musmatta, kabelhantering, dryckeshållare och hängare för headset samt LED-belysning. Det finns också funktioner som inte är specifika för just gamingbord men som förekommer hos sådana, till exempel att det är höj- och sänkbart.

Vi har gått igenom en hel del saker här som kan vara bra att tänka på när du ska köpa ett gamingbord. Det viktigaste är att du väljer det som är rätt för dig, att du utgår från vad du behöver och vill ha när du väljer. Börja gärna med att ta reda på vad som är viktigt för dig, och vilka alternativ som finns. Kolla runt på olika alternativ och notera det som är användbart för dig, eller skriv ned det som du behöver.

Fundera även över vilken storlek som passar dig bäst – tänk såväl på hur mycket plats du har hemma, och där bordet ska stå, men också på hur stort bord du har behov av. Använder du två skärmer eller har mycket saker som tar plats så kanske du behöver ett stort gamingbord. Det gäller förstås även om ni är två personer som ska kunna sitta där och spela samtidigt, eller om du av någon annan anledning behöver eller vill ha gott om plats.

Det kan också vara en bra idé att sätta en budget innan, dels för att undvika att råka köpa ett allt för dyrt bord men också för att göra det enklare att hitta rätt, då alternativen blir färre. Det finns bra gamingbord i de flesta prisklasser, och priset skiljer sällan överdrivet mycket mellan olika gamingbord, men kvalitet och liknande kan bli högre i en högre prisklass. Oavsett vad vilken prisklass du letar i så bör du dock fokusera på det som är viktigt för dig – oavsett om det är kvalitet, storlek, egenskaper eller någonting annat.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

Lämna en kommentar