1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i Test: Gaming Headset – Här är Gaminghörlurarna som verkligen kastar dig in i spelvärlden!
SteelSeries-Arctis-Nova-Pro-Wireless-Over-Ear-Basta-gamer-headset-2023.jpg

Lyx

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Over Ear Bästa gamer headset 2023.png

SteelSeries Arctis Nova Pro

9.2

Mellan

HyperX Cloud II Wireless Over-ear Headset bäst i test

HyperX Cloud II Wireless

8.6

Budget

Sony PlayStation Pulse 3D Wireless Over-ear Headset billiga hörlurar

Sony PlayStation Pulse 3D Wireless

8

Inledning

Så du är en gamer! Eller kanske planerar att bli? Ja då vill man ju kunna höra spelarna omkring sig (särskilt om du är inne på FPS-spel, First Person Shooter, men även till exempel inom racing genren). Dessutom vill du ju kunna gibba med folk, kanske spela i lag med nån från en annan del av planeten! Och vad behöver man för det? Jo, ett gaming Headset. Och när det gäller Gaming Headset så har du en varierande kvalitet och funktionsbredd där ute på marknaden, så vi tar oss en titt du och jag. Bra 3D-ljud, rätt anslutningar, kanske några fräna RGB-lampor och en rejäl bas brukar göra tricket! Låt om oss utforska årets bästa gaming hörlurar!

Våra experter har landat i sex Gaming Headsets i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten, är det kanske så att du behöver en Dator till ditt headset? Eller en Router? Ja men då hittar du våra bäst i test!

I vårt test blev SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Over Ear testvinnare. Headsetet utmärker sig med högkvalitativt ljud och komfort. Priset är högt, men reflekterar produktens kvalitet och prestanda.

I jakten på den bästa Gamer Headset har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det headset som är bäst från den som inte är det. När det gäller Gamer Headset är såklart ljudkvalitet en avgörande faktor, men sen tillkommer såklart mic, bekvämlighet, hastighet, storlek och funktionsbredd!

Med de sex Gamer Headset vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Over Ear – Bästa Gaming Headset [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Over Ear Bästa gamer headset 2023.png

Lyx

Vinnare

10

Ljudkvalitet

10

Komfort

9

Hållbarhet/Miljö

9

Batteritid

8

Pris

9.2

Totalpoäng

Motivering: SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Over Ear Headsetet utmärker sig med högkvalitativt ljud och komfort. Priset är högt, men reflekterar produktens kvalitet och prestanda.

Arctis Nova Pro levererar en exceptionell gamingupplevelse och tar hem guldet i vårt test! Pris fr. 3800 kr.

Vinnaren av det här gaming headset-bäst i testet hittar vi i dom riktigt skarpa lurarna SteelSeries Arctis Nova Pro. Dom levererar högkvalitativ gamingprestanda, suverän mikrofon, förstklassigt ljud och en slick, cool design. Som uppföljare till Arctis Pro har den uppgraderats med förlängd batteritid och förbättrat ljud. Två batterier ingår, vilket garanterar oavbruten drift. Det finns tre varianter av Nova Pro; en trådlös modell kompatibel med PC, PS5, PS4 och Nintendo Switch, en Xbox-specifik variant och en kabelansluten version som är mer prisvärd. Dess 40mm-element erbjuder ett premiumljud anpassat för gaming och levererar exceptionellt djup och bas. Det stöder 360 graders spatialt ljud, vilket ger en fördjupande ljudupplevelse på både PS5 och Xbox (så du hör om nån smyger där borta i skuggorna). ClearCast-mikrofonen erbjuder kristallklart ljud med effektiv brusreducering, och kan dessutom dras in i headsetet när den inte används vilket är smidigt. Komforten är också på topp, med en utmärkt passform och andningsbara öronkuddar, vilket gör att dom kan användas under långa perioder utan obehag. Kort sagt, Arctis Nova Pro levererar en exceptionell gamingupplevelse och tar hem guldet i vårt test!

 • Plattform: PC, Mac, Playstation, Xbox, Nintendo
 • Frekvensomfång: 20Hz – 22kHz
 • Elementstorlek: 40mm
 • Extra: Indragbar mikrofon, två batterier
 • Hörlurstyp: Sluten over-ear
 • Anslutning: Trådlöst via basstation eller Bluetooth
 • Hörlursmaterial: Minnesskum
 • Vikt: 517 gram
 • Outstandig Hi-Fi ljud med 3D-funktion
 • Hög komfort med töjbart band och andningsbara öronkuddar
 • Skifta mellan två uppladdningsbara batterier
 • Finns både som trådlös och med kabel
 • Indragbar mikrofon
2

Astro Gaming A50 Wireless System XB1/PC Gen 4

Astro Gaming A50 Wireless System XB1/PC Gen 4 Over-ear Headset bäst i test gaminghörlurar

Lyx

Utmanare

9

Ljudkvalitet

10

Komfort

9

Hållbarhet/Miljö

8

Batteritid

7

Pris

8.6

Totalpoäng

Motivering: Trots att det är lite billigare än Nova Pro, har dessa lurar grym kontroll över ljudstyrning och är av hög kvalitet!

Riktigt bra ljud, full kontroll och frän design! Pris fr. 3500 kr.

ASTRO A50, ett trådlöst headset för Xbox One, PC och Mac, ger avancerad akustik och hållbarhet som professionella spelare förväntar sig. Ljudet är riktigt bra, utan begränsningar av sladdar, samt en lång batterilivslängd för att klara långa spelsessioner. Den nyligen introducerade basstationen inkluderar en 5 GHz trådlös sändare för klar och smidig röstkommunikation, samtidigt som det gör parkoppling och laddning av headsetet enkelt. Tack vare Dolby Headphone 7.1 surroundljud kan du uppfatta ljud från alla vinklar, så kallat 3D-ljud. Dessutom kan chatt- och spelnivåer optimeras med “MixAmp-tekniken” dom du har inbyggt i enheten. Den kompletterande ASTRO Command Center-programvaran låter användare anpassa varje in- och utgångsparameter på A50-headsetet. Dessutom har du en Voice Balance-funktion som gör att du har möjlighet att justera ljudmixen för chatt och spel via headsetets styrenheter och ett frivilligt A50 Mod Kit för extra brusreducering!

 • Anslutning: 2,4GHz, USB
 • Trådlös: Ja
 • Kompatibilitet: PC, Xbox One, Xbox SeriesMembranstorlek 40 mm
 • Akustisk konstruktion: Sluten
 • Formfaktor: Over-ear
 • Hörlurskuddar: Tyg
 • Belysning: Nej
 • Färg: Svart
3

HyperX Cloud II Wireless

HyperX Cloud II Wireless Over-ear Headset bäst i test

Mellan

Vinnare

9

Ljudkvalitet

8

Komfort

7

Hållbarhet/Miljö

10

Batteritid

9

Pris

8.6

Totalpoäng

Motivering: Med ett mer överkomligt pris och bra prestanda är detta ett utmärkt val för genomsnittliga användare.

Hörlurarna som är riktigt poppis! Trådlös 2,4GHz-anslutning, 20 meters räckvidd och en batteritid som sträcker sig över hela 30 timmar! Pris fr. 1700 kr.

HyperX Cloud II Wireless gamingheadset är ett par riktigt populära gaminghörlurar. Detta headset utmärker sig med sin trådlösa 2,4GHz-anslutning, 20 meters räckvidd och en batteritid som sträcker sig över hela 30 timmar, vilket uppskattas av många. Här har du utmärkt ljudkvalitet, kompletterat med en knappaktiverad virtuell 7.1-surroundljud för en förbättrad spatial upplevelse. Dom är kompatibla med PC, PlayStation 4 och Nintendo Switch, vilket ger dig möjligheten att njuta över flera plattformar! Det är också utrustat med en brusreducerande avtagbar mikrofon med en indikator för ljudavstängning. Användare är särskilt uppskattande när det kommer till bekvämlighet, den anständiga batteritiden och dess förmåga att stänga ute omgivande ljud. Dessutom uppskattas dess robusta ljudkvalitet och bas. I HyperX Cloud II Wireless får du helt enkelt en grymt bra spelupplevelse för pengarna!

 • Batteritid: 30 timmar
 • Ljudutgångsläge: Stereo
 • Anslutningsteknik: Trådlös
 • Impedans: 60 ohm
 • Trådlös teknik: 2,4 GHz radiofrekvens
 • Frekvensrespons: 15 – 20000 Hz
 • Hörlurar, Ear-Parts-typ: Fullstorlek
 • Hörlurar, kopptyp: Stängd
 • Tillgänglig mikrofon: Ja
 • Förpackningens innehåll: HyperX Cloud II Wireless Headset (Black/Red), Avtagbar mikrofon, Mikrofonskydd, Trådlös USB-mottagare, USB-sladd
4

SteelSeries Arctis 9 Wireless 

SteelSeries Arctis 9 Wireless Over-ear Headset bästa hörlurar gaming

Mellan

Utmanare

8

Ljudkvalitet

9

Komfort

8

Hållbarhet/Miljö

8

Batteritid

9

Pris

8.4

Totalpoäng

Motivering: Ett par riktigt prisvärda gaminglurar med bra prestanda och många anslutningsmöjligheter.

Riktigt mycket headset för priset, både när det gäller ljudkvalitet och bekvämlighet! Dessutom med stor anslutningsfrihet. Pris fr. 1500 kr.

Arctis 9 Wireless kommer från samma företag som producerat vissa av dom mest hyllade headseten i spelhistorien. Det här headsetet levererar med sin trådlösa 2,4 GHz-anslutning, vilket ger högkvalitativt ljud utan märkbar fördröjning. Bluetooth-funktionen var också ett välkommet tillskott, vilket ger ännu mer anslutningsfrihet. Mikrofonen har en imponerande ljudreducering, och det faktum att den är dubbelriktad hjälper till att förbättra kommunikationen under spelandet. Här har du över 20 timmars speltid och en fantastisk ljudkvalitet för priset som lyfter fram varje ljudnyans i spelet. Med sportinspirerade öronkuddar och “skidglasögon”-huvudband sitter dom dessutom riktigt gött och kan bäras länge utan att störa.

 • Anslutning: 2.4GHz, Bluetooth, USB
 • Trådlös: Ja
 • Kompatibilitet: MAC, PC, PS4, PS5, Smartphone
 • Membranstorlek: 50 mm
 • Akustisk konstruktion: Sluten
 • Formfaktor: Over-ear
 • Hörlurskuddar: AirWeave
 • Belysning: Nej
 • Färg: Svart
5

Sony PlayStation Pulse 3D Wireless

Sony PlayStation Pulse 3D Wireless Over-ear Headset billiga hörlurar

Budget

Vinnare

8

Ljudkvalitet

8

Komfort

7

Hållbarhet/Miljö

8

Batteritid

9

Pris

8

Totalpoäng

Motivering: Ett bra val för PlayStation-entusiaster på en budget, men inte lika universellt som de tidigare alternativen.

Speciellt utformade för att stödja PS5:ans Tempest 3D AudioTech-motor! Pris fr. 1000 kr.

Sony PlayStation Pulse 3D trådlösa headset är nåt för alla Playstation-entusiaster. Här har du rent ljud som kastar dig direkt in i spelets centrum! Sättet att koppla upp headsetet på PS5 känns enkelt och smidigt, med en medföljande USB-mottagare och trådlös 2,4 GHz-anslutning. Ljudkvaliteten kan jämföras med trådbundna headsets, vilket var en positiv överraskning. En av dom mest framstående egenskaperna med detta headset är att det är speciellt utformat för att stödja PS5:ans Tempest 3D AudioTech-motor. Mikrofonerna på headsetet är utrustade med brusreducering, och bakgrundsljudet minimeras under samtal så dina kommandon hörs klart och tydligt. Headsetet kommer med ett antal extrafunktioner, såsom volymkontroll, en slider för att justera spel- och chatljud, och en tystningsknapp för mikrofonen. Dessutom kan det laddas via USB, och det finns en 3,5 mm mini-jack kabel för användning med PlayStation VR och andra kompatibla enheter. Slutligen har du bonusen att dessa lurar fungerar med både PlayStation 4 och datorer med Windows eller macOS!

 • 3D audio på PS5
 • Dual-microphone, USB-C port
 • Upp till 12 timmars batteritid
 • Ljud – stöd 3D Audio
 • Typ av hörlurar Around-ear
 • Mikrofon Ja
 • Kompatibel med (plattform)
 • PlayStation 5 , PlayStation 4 , PC , Mac
 • Anslutning Trådlös , Stereoplugg (3.5mm)
 • Anslutning (kabel eller trådlös) Trådlös
 • Vikt (g): 85
 • Passar barn Nej
 • Färg Vit
6

Logitech G435 Lightspeed Wireless  

Logitech G435 Lightspeed Wireless Over-ear Headset bäst i test budget gaming headset

Budget

Utmanare

7

Ljudkvalitet

8

Komfort

7

Hållbarhet/Miljö

7

Batteritid

10

Pris

7.8

Totalpoäng

Motivering: Medan det är det billigaste alternativet, ger det också lägre prestanda jämfört med de andra headseten

Logitech G435 ger oerhört mycket värde för pengarna! Pris fr. 500 kr.

Logitech G435, är ett gamingheadset som kombinerar både trådlös LIGHTSPEED-teknologi och Bluetooth. Du kopplar enkelt ihop det med både PC, Mac, PS5/PS4 och smartphone. Tack vare 40 mm ljuddrivrutiner och stöd för både Dolby Atmos och Windows Sonic levereras grymt mycket ljud för stålarna och du kan hänge dig till spelandet utan störmoment. Headsetets mikrofoner är designade för att filtrera bort bakgrundsbrus. Headsetet är dessutom lätt, väger endast 165 g, och måtten på 163 x 170 x 71 mm gör det behagligt att bära även under långa spelsessioner. Batteritiden på 18 timmar tycker vi är generös och laddningen sker via USB-C. En användarfeedback jag stötte på var att det inte var tydligt om mikrofonen var på eller av, och att headsetet inte kunde synkas med Logitech G HUB, men på det hela taget anser vi att Logitech G435 ger oerhört mycket värde för pengarna. Den kombinerar ljudkvalitet, trådlös anslutning och bekväm design till ett pris som inte tömmer plånkan!

 • Vikt (g) 165
 • Typ av hörlurar On-ear
 • Mikrofon Ja
 • Anslutning (kabel eller trådlös) Trådlös

Köpguide Gaming Headset

När det kommer till gaming är ljudkvaliteten minst lika viktig som bildkvaliteten. Ett bra gaming headset kan förbättra din spelupplevelse avsevärt. Men att hitta rätt headset kan vara en utmaning med tanke på alla de olika alternativen på marknaden. Den här guiden ska hjälpa dig att förstå vad du ska leta efter när du köper ett gaming headset.

1. Komfort Det första du ska tänka på är komfort. Om du spelar i flera timmar i sträck kommer du att uppskatta ett bekvämt headset. Se till att headsetet inte klämmer för hårt på huvudet, att det har tillräckligt med utrymme för dina öron och att det har bekväma kuddar. Vikten på headsetet kan också påverka komforten. Lättare modeller är generellt mer bekväma att bära under längre perioder.

2. Ljudkvalitet Ljudkvaliteten är naturligtvis mycket viktig. Titta efter ett headset med hög ljudkvalitet, vilket oftast innebär att det har högupplösta drivrutiner. Surround-ljud kan också förbättra din spelupplevelse genom att ge dig en bättre uppfattning om var ljud kommer ifrån, vilket kan vara mycket användbart i spel.

3. Mikrofon En bra mikrofon är nödvändig om du vill kommunicera med dina lagkamrater. Se till att mikrofonen har bra ljudkvalitet och en effektiv brusreduceringsfunktion. En del gaming headsets har avtagbara eller infällbara mikrofoner, vilket kan vara praktiskt om du inte alltid behöver mikrofonen.

4. Anslutning Det finns två huvudtyper av headset: trådlösa och trådbundna. Trådlösa headsets ger dig större rörelsefrihet, men du måste se till att ladda dem regelbundet. Trådbundna headsets ger dig ingen latens och du behöver inte oroa dig för att batteriet ska ta slut. Se till att headsetet är kompatibelt med din spelkonsol eller dator.

5. Pris Priset är alltid en viktig faktor att överväga. Bättre prestanda och mer funktioner kostar naturligtvis mer, men du behöver inte alltid köpa det dyraste headsetet för att få en bra spelupplevelse. Det finns många prisvärda alternativ på marknaden som erbjuder bra ljudkvalitet och komfort.

6. Hållbarhet Ett headset som går sönder efter några månader är ingen bra investering. Kolla efter recensioner och produktinformation för att se till att headsetet du överväger att köpa är hållbart och robust.

7. Miljöpåverkan Allt fler tillverkare erbjuder nu mer hållbara alternativ. Om miljön är viktig för dig, leta efter ett headset som är tillverkat av återvunnet material, har ett utbytbart batteri eller har en miljövänlig tillverkningsprocess.

Kom ihåg att den bästa gaming headsetet för dig beror på dina personliga preferenser och behov. Lycka till med ditt köp!

Frågor och svar om Gaming Headset

Att bestämma vilket gaming headset som har bäst mikrofon kan vara svårt eftersom det beror mycket på användarens personliga preferenser. Vissa föredrar mikrofoner som plockar upp allt ljud för att fånga varje detalj, medan andra föredrar mikrofoner med stark brusreducering för att bara fokusera på deras röst. Men många professionella spelare och recensenter hyllar ofta headset från märken som HyperX, SteelSeries och Logitech för deras mikrofonkvalitet. Ett headset som ofta lyfts fram för sin mikrofon är HyperX Cloud II som du hittar i testet ovan.

Om du planerar att använda headsetet under längre perioder är komforten avgörande. Se till att headsetet har bra passform och kuddar som är tillräckligt mjuka och bekväma. Sen har vi ljudkvaliteten som är avgörande för en bra spelupplevelse. Du bör söka efter ett headset som erbjuder kristallklart ljud och har funktioner som 7.1-surroundljud för en mer omslutande upplevelse. Om du spelar lagbaserade spel där du behöver kommunicera med dina lagkamrater, bör du leta efter ett headset med en högkvalitativ mikrofon. Det kan vara fördelaktigt att ha en mikrofon med brusreducerande egenskaper. Trådbundet eller trådlöst: Båda har sina fördelar och nackdelar. Trådbundna headsets kan erbjuda bättre ljudkvalitet och du behöver inte oroa dig för batterilivslängden, medan trådlösa headsets erbjuder större rörelsefrihet. Se till att headsetet du väljer är kompatibelt med den enhet du planerar att använda det med, vare sig det är en PC, en konsol eller en mobil enhet.

Efter en noggrann jämförelse kom vi fram till att SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Over Ear blev bäst i test. Detta headset ger en optimal balans mellan ljudkvalitet, komfort, robusthet och pris. Dessutom, dess trådlösa design ger dig frihet att röra dig utan begränsningar.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser