1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Fritös – allt blir godare med lite olja!
DELONGHI-Multifry-FH1396.jpg

Lyx

Bästa Fritösen 2023 DeLonghi Multifry Bäst i Test

DeLonghi8 Multifry FH1396

9

Mellan

Telfan Oleaclean Bäst i Test fritös 2023

Telfan Oleoclean PRO FR804 

8.8

Budget

Tefal Easy Pro FR333070 Bäst i test fritös med olja 2023

Tefal Easy Pro FR333070 

8.2

Inledning

FRITERA MERA! Skrek folket på gatorna och majsolen sken sitt varmasta leende! Ja, för vem blir inte glad av tanken på friterad banan med glass, chicken nuggets, falafel, tonkatsu – ja egentligen blir väl allt godare med lite olja? Så nu när du väckt aptiten är det väl dags att sätta igång fritösen? Men vänta nu… du har ju ingen! Så ska vi ta reda på vilken du ska bege dig ut och införskaffa? Tänkte väl det. Dags för bästa fritös 2024!

Vi på Hemfakta har utsett DeLonghi Multifry FH1396 till årets bästa fritös, tack vare sin allroundiga funktion! Här kan du inte bara fritera frasiga pommes, du kan göra allt från Pizza till tårtor till grytor i stora lass! Dessutom med en mindre mängd olja. Den är uppskattad av användare världen över och har ett gäng smidiga funktioner, inte minst en app så du kan styra den vart än du är. Keramisk non-stick beläggning och digitala display, kombinerat med enkel rengöring och tyst drift, placerar DeLonghi Multifry FH1396 i en klass för sig!

Men du, ska det vara en varmluftsfritös eller oljefritös? En dubbelfritös eller enkelfritös? I det här testet går vi på dom klassiska oljefritöserna, men är du mer inne på en så kallad airfryer – en fritös utan olja helt enkelt – då hittar du årets bästa här!

I jakten på den bästa fritösen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögonen ploppat ur sin hålor – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den maskin som är bäst från den som inte är det. När det gäller fritöser är såklart krispigheten en avgörande faktor, men sen tillkommer det såklart energiförbrukning, hastighet, storlek och funktionsbredd! 

Därför blev DeLonghi Multifry FH1396, bäst i test:

I vårt test blev DeLonghi Multifry FH1396 testvinnare, tack vare sin allroundiga funktion! Här kan du inte bara fritera knastrande pommes, du kan göra typ allt! Från Pizza till tårtor till grytor i stora lass! Dessutom med en mindre mängd olja. Den är uppskattad av användare världen över och har ett gäng smidiga funktioner, inte minst en app så du kan styra den vart än du är.

Här har vi exceptionell mångsidighet och användarvänlighet. Den överträffar andra deltagare genom sin förmåga att hantera en mängd olika maträtter med enastående resultat, allt från traditionella västerländska rätter till asiatiska maträtter. Dess avancerade funktioner som keramisk non-stick beläggning och digitala display, kombinerat med enkel rengöring och tyst drift, placerar den i en klass för sig. Detta gör DeLonghi Multifry till det ultimata valet för de som söker en högkvalitativ, mångsidig och användarvänlig fritös.

 

1

DeLonghi8 Multifry FH1396 – Bästa fritösen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa Fritösen 2023 DeLonghi Multifry Bäst i Test

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

10

Funktionalitet

10

Prestanda

9

Totalpoäng

Motivering: DeLonghi Multifry FH1396 imponerar med sin mångsidighet och användarvänlighet. Dess funktioner för att tillaga en mängd olika rätter, tillsammans med en hög miljövänlighet, gör den till en premiumprodukt. Dess höga pris reflekterar dock dess lyxstatus.

En allround fritös som löser världens alla rätter! Pris ca. 2700 kr.

Vi på Hemfakta har utsett DeLonghi Multifry FH1396 till årets bästa fritös, tack vare sin allroundiga funktion! Här kan du inte bara fritera frasiga pommes, du kan göra allt från Pizza till tårtor till grytor i stora lass! Dessutom med en mindre mängd olja. Den är uppskattad av användare världen över och har ett gäng smidiga funktioner, inte minst en app så du kan styra den vart än du är. Keramisk non-stick beläggning och digitala display, kombinerat med enkel rengöring och tyst drift, placerar DeLonghi Multifry FH1396 i en klass för sig!

Vill du ha alla möjligheter på samma ställe? Då är Delonghi multicookern svaret för dig! Den här maskinen kan inte bara lösa gyllene krispiga pommes – den kan göra pizza, tårtor, kakor, risotto, grytor, kött, fisk och massa mer! I en omgång klarar den av hela 1,7 kg färsk potatis för att göra (exempelvis) pommes frites. Dessutom med mindre fett (1,4 dl per kg potatis), men ger ändå maten en krispig och härlig yta och bibehåller saftigheten på insidan. Den digitala displayen hjälper dig dessutom att ställa in effekt och tid. Behållaren har en keramisk non-stick beläggning med anti-scratch funktion och fritösen är lätt att göra ren då du kan ta loss locket, omröraren och skålen!

 • Typ: Multifritös
 • Kapacitet: 1,7 kg
 • Maximal Effekt: 1400 W
 • Mått: 40 x 29 x 33 cm
 • Funktioner: Automatisk avstängning, Display, Mobilapp för styrning av funktioner, Maskindiskvänlig, Non-stick, Timer, Ugnsfast

Fördelar

 • Användarrecensioner visar att DeLonghi Multifry FH1396 är uppskattad för sin mångsidighet, vilket gör att den kan användas för en rad olika maträtter, inklusive asiatiska rätter och traditionella västerländska maträtter.
 • Många användare uppskattar den intuitiva designen och användarvänligheten, som gör det enkelt att anpassa tillagningen till olika recept och ingredienser.
 • De stora och höga skålarna med keramisk beläggning, tillsammans med en praktisk grillfunktion, får positiva omdömen för att underlätta matlagning och rengöring.
 • Fritösen får beröm för sitt transparenta lock som gör det möjligt att enkelt övervaka matlagningen, vilket är särskilt användbart vid fritering för att undvika stänk och oönskad röra.
 • Många recensenter betonar den tysta drift och att enheten kan fortsätta att laga mat även när locket är öppet, vilket ger en flexibel och störningsfri matlagningsupplevelse.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare nämner att grillfunktionen inte alltid ger ett jämnt resultat, vilket kan leda till ojämnt tillagad mat.
 • Tidsinställningen beskrivs som något begränsad av vissa användare, som skulle föredra en mer anpassningsbar timer för att direkt kunna ställa in önskad tillagningstid.

Sammanfattning: DeLonghi Multifry FH1396 har recenserats positivt av över 1000 användare på flera plattformar, inklusive Amazon((Amazon, 2023-12-06)). Denna mångsidiga köksapparat hyllas för sin intuitiva användning, mångsidighet och effektivitet i matlagningen. Användare uppskattar dessutom den tysta drift och det praktiska, genomskinliga locket. Trots vissa mindre nackdelar, som ojämn grillfunktion och begränsad timer, betraktas DeLonghi Multifry som ett värdefullt tillskott till köket av många användare.

2

Princess Dubbelfritös

Princess dubbelfritös bäst i test 2023

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

9

Funktionalitet

8

Prestanda

7.6

Totalpoäng

Motivering: Princess Dubbelfritös erbjuder bra värde för pengarna med sin dubbla funktion och användarvänlighet. Dock når den inte riktigt upp till DeLonghis nivå i prestanda och hållbarhet.

För den som vill fritera mycket och olika! Pris ca. 1300 kr. 


Vill du fritera flera saker samtidigt? Ja men då är ju en dubbelfritös grejen för dig! Här hittar du en hyllad variant från Princess med god kapacitet. Tack vare innerpannorna kan du hålla smakerna i de båda korgarna åtskilda, ja du kanske friterar churros i den ena och fläskkotletter i andra och det är inga konstigheter! Den är dessutom väldigt enkel att ta isär för praktisk rengöring och delarna är diskmaskinsäkra.

 • Typ: Oljefritös
 • Kapacitet: 2 x 3 l
 • Maximal Effekt: 2 x 1800 Watt.
 • Mått: Ej specificerat
 • Funktioner: Avtagbar innerpanna, Svalt hölje, Säkerhetsoljefilter, Maxnivå indikator, Skydd mot överhettning, 1-­elementssystem för extra säkerhet, Strömindikeringslampa

Fördelar

 • Många användare uppskattar att fritösen är lätt att rengöra, vilket underlättar underhåll och användning.
 • Användare betonar att fritösen uppnår goda resultat vid fritering, till exempel när det gäller pommes frites.
 • Den dubbla fritösen uppskattas för sin flexibilitet, då den möjliggör tillagning av olika matvaror samtidigt utan smaköverföring.
 • En del recensenter nämner att fritösen är väldesignad och känns gedigen, vilket ger ett intryck av kvalitet och hållbarhet.

Nackdelar

 • Några användare påpekar att fritösen är ganska tung, vilket kan vara en nackdel i mindre kök eller för de som har begränsad lagringsplats.
 • Det finns kommentarer om att fritösen inte har ett coperchio med filter, vilket kan leda till spridning av matos under användning.

Sammanfattning: För att ge en bred översikt har vi analyserat recensioner från flera webbplatser, inklusive Amazon1 och andra internationella plattformar. Totalt har cirka 200 recensioner granskats för att sammanställa dessa för- och nackdelar. Dessa recensioner ger en mångfacetterad bild av användarnas upplevelser med Princess Dubbel Fritös 2×3 L Rostfri. Det bör noteras att åsikterna varierar, men överlag ger användarna en positiv bild av produkten.

Duellen

Lyx

DeLonghi8 Multifry FH1396 – Bästa fritösen 2024! vs. Princess Dubbelfritös

I lyxklassen står striden mellan DeLonghi Multifry FH1396 och Princess Dubbelfritös. DeLonghi imponerar med sin mångsidighet; den kan hantera en rad olika rätter från pizza till pommes frites, medan Princess utmärker sig för sin dubbla fritös som möjliggör samtidig tillagning av olika matvaror. DeLonghis digitala display och keramiska non-stick beläggning erbjuder en mer avancerad och användarvänlig upplevelse, vilket ger den en fördel framför Princess som är mer grundläggande men ändå praktisk med sin lättåtkomliga rengöring. DeLonghi tar hem vinsten i denna klass för sin innovation och mångsidighet, medan Princess är ett starkt alternativ för dem som behöver fritera stora mängder eller olika matvaror samtidigt.

3

Telfan Oleoclean PRO FR804 

Telfan Oleaclean Bäst i Test fritös 2023

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

8

Funktionalitet

9

Prestanda

8.8

Totalpoäng

Motivering: Telfan Oleoclean PRO FR804 är en favorit för sin smarta oljefilterteknik och utmärkta prestanda. Dess förmåga att återanvända olja bidrar till hög miljövänlighet och ekonomi.

En riktig användarfavorit! Pris ca. 1100 kr.

Få fritöser har blivit så uppskattade på marknaden som Telfan Oleoclean Pro. Ja det finns en stabil kör av fans om du ger dig ut och skannar recensionerna. Oleoclean Pro är den ultimata fritösen för dig som gillar klassisk fritering, med den stora uspen att oljan kan användas en massa gånger! Med sin världspatenterade teknik silar nämligen Oleoclean Pro rent oljan när friteringen är klar. Där hamnar oljan i en oljeuppsamlare och du kan använda den igen å igen å igen – Hållbart ur alla synvinklar! Dessutom har den en härlig kapacitet på 3,5 liter som räcker till att mätta många munnar. Denna fritös har även en avtagbar skål i rostfritt stål och en digital timer, så att du kan ställa in precis den tid du behöver för att få dina livsmedel perfekt friterade.

 • Typ: Oljefritös
 • Kapacitet: Volym: 3,5 l, (1,2 kg)
 • Maximal Effekt: 2300 Watt
 • Mått: 47.5 x 41.3 x 36.3 cm
 • Funktioner: Automatisk oljefiltrering, Coolzone-system, Smart EKO Filtreringsläge, Timerfunktion, löstagbara delar kan samtliga diskas i maskin

Fördelar

 • Många användare uppskattar den automatiska filtreringsfunktionen, vilket underlättar rengöringen och gör det möjligt att återanvända oljan.
 • Den stora kapaciteten och förmågan att hålla värmen även vid flera omgångar av fritering uppskattas, vilket gör den idealisk för större familjer eller vid tillfällen då många gäster är på besök.
 • Användare framhäver enkelheten i användningen, med enkla kontroller och tydliga instruktioner, vilket gör fritösen användarvänlig.
 • Maskindiskbarheten av de flesta delar av fritösen är en annan fördel som många betonar, vilket bidrar till enkel rengöring och underhåll.
 • Den övergripande byggkvaliteten och prestandan, med goda resultat i friteringsprocessen, får beröm.

Nackdelar

 • En del användare påpekar att fritösen något stor och otymplig, vilket kan göra den svårplacerad i mindre kök.
 • Det finns ett fåtal kommentarer om brister i designen, som till exempel svårigheter med att placera fritöskorgen korrekt, vilket kan innebära en risk för spill.

Sammanfattning: För att få en heltäckande bild av Tefal Oleoclean PRO FR804 har vi sammanställt användarrecensioner från flera källor, inklusive Elgiganten2, Prisjakt3 och Elon4. Sammanlagt har vi granskat ungefär 150 recensioner. Dessa recensioner ger en bred översikt över användarnas upplevelser och synpunkter på produkten.

4

Tristar FR-6937 Dubbelfritös – 6L

Dubbelfritös Tristar Bäst i test

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Användarvänlighet

8

Funktionalitet

7

Prestanda

7.4

Totalpoäng

Motivering: Tristar FR-6937 är ett prisvärt alternativ för de som behöver en stor fritös med dubbla korgar. Dock når den inte riktigt upp till samma nivå som Telfan Oleoclean i användarvänlighet och prestanda.

För den som vill fritera mycket och olika – för en lite mindre peng! Pris ca. 800 kr. 


Ja även här har vi en dubbelfritös! Den här goingen från Tristar är också en stark kandidat, särskilt om du gillar att fritera mycket och kanske prova dig fram med olika grejer! På grund av den dubbla termostatfunktionen kan båda behållarna användas separat. Idealisk för den stora familjen!

 • Typ: Oljefritös
 • Kapacitet: 2 x 3.0 L
 • Maximal Effekt: 2 x 1800 Watt
 • Mått: Ej angivet
 • Funktioner: Justerbar termostat, Enkel isärtagning för praktisk rengöring, Frityrkorg med löstagbart handtag, Diskmaskinssäkra delar, Svalt hölje, Strömindikeringslampa, Sladdförvaring

Fördelar

 • Användare uppskattar den dubbla fritösen för dess förmåga att fritera olika matvaror samtidigt, vilket är praktiskt för större familjer eller vid tillagning av olika rätter.
 • Den snabba uppvärmningen och förmågan att hålla en konstant temperatur under friteringsprocessen nämns som en betydande fördel, vilket bidrar till jämnt och effektivt friterade maträtter.
 • Enkelheten i rengöringen och underhållet av fritösen, inklusive möjligheten att demontera och rengöra delar i diskmaskin, framhävs som en viktig positiv aspekt.
 • Många användare framhäver även fritösens robusta konstruktion och långvariga prestanda, även vid frekvent användning.

Nackdelar

 • Några användare har upplevt att fritösen kan vara stor och otymplig, vilket kan göra förvaringen och hanteringen något besvärlig i mindre kök.
 • En annan nackdel som nämns är att fritösen kan vara energikrävande, särskilt vid användning av båda fritöskärlen samtidigt.

Sammanfattning: För att ge en heltäckande bild av Tristar FR-6937 Dubbelfritös – 6L har vi sammanställt användarrecensioner från flera olika källor, inklusive Amazon5, Pricerunner6 och Kitchentime7. Totalt har vi granskat över 2000 recensioner, vilket ger en djupgående inblick i användarnas erfarenheter och åsikter om produkten. Det stora antalet recensioner från olika källor ger en omfattande och mångsidig bild av användarnas upplevelser.

Duellen

Mellan

Telfan Oleoclean PRO FR804  vs. Tristar FR-6937 Dubbelfritös – 6L

Mellanklassens tävling mellan Telfan Oleoclean PRO FR804 och Tristar FR-6937 Dubbelfritös visar på olika styrkor. Telfan Oleoclean skiljer sig med sin patenterade oljefiltreringsteknik, vilket gör den både hållbar och kostnadseffektiv genom att oljan kan återanvändas flera gånger. Tristar erbjuder å andra sidan flexibiliteten av två separata fritöskorgar, vilket är idealiskt för stora familjer eller komplexa måltider. Trots sin imponerande dubbla kapacitet, når Tristar inte upp till Telfans höga användarvänlighet och innovativa oljefiltrering, vilket ger Telfan en fördel i denna kategori.

5

Tefal Easy Pro FR333070 

Tefal Easy Pro FR333070 Bäst i test fritös med olja 2023

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

7

Funktionalitet

8

Prestanda

8.2

Totalpoäng

Motivering: Tefal Easy Pro FR333070 erbjuder utmärkt värde och användarvänlighet för sitt pris. Dess kompakta design och effektiva prestanda gör den till en utmärkt budgetvinnare.

Spara stålar utan att tumma på kvaliteten! Pris ca. 700 kr.


Det lite billigare syskonet till vinnaren i mellanklassen heter Tefaln Easy Pro och är ett utmärkt budgetalternartiv. Med en volym på 3 liter kan du enkelt fritera upp till 1,2 kg av potatisar, svampkroketter eller chicken wings! Fritösen har ett nedsänkt värmeelement för snabba, snygga resultat, och en avtagbar emaljskål som är lätt att rengöra. Alla delar av fritösen (utom uppvärmningsblocket) är diskmaskinssäkra och temperaturen kan ställas in mellan 150°C och 190°C. Locket har även ett övervakningsfönster så du kan ha koll på läckerheterna utan att behöva slänga med lock! Dags att börja imponera med dina nya friteringstalanger! 

(Fritösen Easy Pro från Tefal är den bästa fritösen i flera tester. Det mycket överkomliga priset i kombination med den tekniska prestandan gör den här Easy Pro till en given vinnare. Friteringsbehållaren är mycket lätt att rengöra och kan även diskas i maskin. Då fritösen har en emaljerad behållare slipper du att maten fastnar. Överhettningsskydd gör att du kan känna dig säker, då olja kan bli fruktansvärt het.)

 • Typ: OljeFritös
 • Kapacitet: 3 liter (1,2 kg)
 • Maximal Effekt: 2100 W
 • Mått: 32,3 x 28 x 44 cm
 • Funktioner: Coolzone-system, löstagbara delar kan samtliga diskas i maskin, reglerbar termostat, lätthanterliga stora handtag

Fördelar

 • Användarna uppskattar fritösens snabba uppvärmning och dess effektivitet i att bibehålla önskad temperatur, vilket leder till jämna och väl tillagade friterade rätter.
 • Flera recensenter lyfter fram att fritösen är enkel att rengöra och underhålla, med flera delar som går att diska i maskin, vilket förenklar efteranvändningen.
 • Dess kompakta storlek och modern design uppskattas, vilket gör att den både är praktisk i användning och tar lite plats i förvaring.
 • Användare betonar att fritösen är användarvänlig och lätt att hantera, vilket gör den tillgänglig även för de som inte är vana vid att fritera.

Nackdelar

 • Några användare rapporterar att fritösen kan vara lite kladdig att hantera, särskilt när det gäller oljedroppar vid hantering av korgen och locket.
 • En annan nackdel som nämns är att fritösen kan bli mycket varm på sidorna under användning, vilket kräver försiktighet.

Sammanfattning: För att ge en bred bild av Tefal Easy Pro FR333070 har vi analyserat recensioner från olika webbplatser, inklusive Elgiganten8, Prisjakt9 och Kitchentime10. Totalt har omkring 200 recensioner studerats, vilket ger en omfattande inblick i användarnas erfarenheter av produkten.

6

Severin FR 2431 3L

Severin FR 2431 3L bästa budgetfritös

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

6

Funktionalitet

7

Prestanda

7.4

Totalpoäng

Motivering: Severin FR 2431 3L är ett utmärkt val för nybörjarfriteraren på en stram budget. Den erbjuder grundläggande funktioner och är användarvänlig, men har begränsningar i kapacitet och funktionalitet jämfört med Tefal Easy Pro.

För nybörjarfriteraren med tight om stålar! Pris ca. 500 kr.

Vill du kanske prova på livet med fritös utan att lägga en så stor slant? Då kan det nog vara den här goa fritösen från Severin du letar efter! Severin 2431 Fritös kombinerar effektivitet med enkelhet, vilket gör den till en oumbärlig hjälpreda i köket för alla friteringsälskare. Dess robusta konstruktion i rostfritt stål säkerställer en lång hållbarhet, medan den nonstick-belagda oljebehållaren och frityrkorgen kan diskas i diskmaskin, vilket gör rengöringen enkel och bekymmersfri. Den justerbara termostaten med en maxtemperatur på 190 grader ger dig full kontroll över friteringsprocessen, och kapaciteten på 3 liter är idealisk för att tillaga en mängd av 400 gram per omgång. Det avtagbara värmeelementet stänger av sig automatiskt för ökad säkerhet, och locket med ett fönster och ett utbytbart filter gör det möjligt att enkelt övervaka maten under friteringen. Med en effekt på ca 2000W kan denna fritös snabbt uppnå önskad temperatur, vilket säkerställer att allt från pommes frites till andra matvaror blir perfekt krispiga varje gång. Riktigt bra budgetalternativ!

 • Typ: Oljefritös
 • Kapacitet: 3 liter
 • Maximal Effekt: 2000W
 • Mått: 39,5D x 23W x 23,5H cm
 • Funktioner: Kapsling i rostfritt stål, Löstagbar emaljerad behållare, Korg och behållare tål maskindisk, Inställningsbar temperatur upp till 190*C, Löstagbart lock med fönster, Utbytbart filter, Signallampa med klar att använda indikator

Fördelar

 • Många användare upplever att fritösen är lätt att använda och ger utmärkta resultat vid fritering av olika livsmedel som grönsaker och pommes frites.
 • Användarna betonar också att fritösen är lätt att rengöra och underhålla, med flera delar som kan diskas i maskin, vilket förenklar rengöringen.
 • Den kompakta storleken och snygga designen uppskattas, vilket gör fritösen både praktisk i användning och enkel att förvara.
 • Dess snabba uppvärmningstid och effektivitet vid att hålla temperaturen stabil under fritering nämns som en stor fördel.

Nackdelar

 • En nackdel som några användare nämner är att fritösen har en relativt liten kapacitet, vilket kan vara otillräckligt för större familjer eller när man tillagar större mängder mat.
 • En annan punkt som tas upp är att fritösen kan bli mycket varm på utsidan under användning, vilket kräver försiktighet för att undvika brännskador.

Sammanfattning: För att ge en objektiv bild av Severin FR 2431 3L har vi analyserat recensioner från Amazon11, Bagaren & Kocken12 och Kitchentime13. Totalt har omkring 1000 recensioner granskats, vilket ger en bred inblick i användarnas erfarenheter av produkten. Recensionerna ger en positiv bild av fritösen, med betoning på användarvänlighet och effektivitet, men med några få nackdelar såsom begränsad kapacitet och yttre värme under användning.

Duellen

Budget

Tefal Easy Pro FR333070  vs. Severin FR 2431 3L

I budgetklassen står valet mellan Tefal Easy Pro FR333070 och Severin FR 2431 3L. Tefal Easy Pro erbjuder en överlägsen balans mellan pris och prestanda, med snabb uppvärmning och användarvänlig design, medan Severin FR 2431 är ett utmärkt alternativ för de med stramare budgetar och mindre krävande friteringsbehov. Tefal står ut för sin högre kvalitet och bättre funktionalitet, medan Severin är ett solidt val för grundläggande friteringsuppgifter. Tefal Easy Pro är den tydliga vinnaren här för sin övergripande bättre prestanda och användarvänlighet.

7

Extra! Bästa Airfryer: Cosori Premium Smart

Cosori Smart Airfryer - Bäst-i-test 2023

7

Pris

10

Användarvänlighet

9

Kapacitet

10

Slutresultat

10

Snabbhet & effektivitet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Cosori Premium Smart erhåller en totalpoäng på 9.2 tack vare dess grymma fördelar som användarvänlighet, kapacitet och slutresultat. Trots det högre priset levererar den enastående prestanda med sin smarta app, stora kapacitet och högkvalitativa matlagning. Den är riktigt älskad av användare!

Om du ändå vill kolla in luftvarianten och därmed 90 procent mindre fett – släng ett öga på Cosoris hyllade airfryer! Pris ca. 3000 kr.

Här är den, årets bästa airfryer 2024! Det här är en airfryer med riktigt många fördelar: Den håller en hög kvalitet, har 11 stycken förhandsinställningar, en kapacitet på 2,2 kg eller 5,5 liter, den friterar med 90 procent mindre fett och den har en smart app som gör att du kan kontrollera alla funktioner direkt från din telefon. Här finns även en praktisk, vinklad pekskärm som gör det enkelt att ställa in program om man föredrar att göra det direkt på skärmen istället för med appen. Consori är 1,5 gånger snabbare än en vanlig ugn men ger samma resultat – krispigt och smakfullt. I den smarta appen kan du bland annat skapa och spara smarta recept. Med Google Home och Alexa kan du även använda röststyrning.

Denna praktiska airfryer passar perfekt för en familj på 2-5 personer. Efter användning är den enkel att rengöra tack vare non-stick beläggningen i korgarna som gör att det inte fastnar något fett eller matrester. Det går enkelt att skölja av dem under rinnande vatten, eller diska i diskmaskinen. Consori har även en snygg design som gör att den även blir en snygg detalj när den står framme. Utöver det har det ytterligare många fina funktioner som Pre Heat- och Keep Warm-funktioner; Pre Heat ser till att Cosori airfryer värms upp innan du börjar laga mat och Keep Warm när du vill hålla maten varm! Den har även en SHAKE-funktion som uppmärksammar dig på när det är läge att skaka om eller vända på maten.

 • Typ: Airfryer
 • Kapacitet:  5,5 liter (2,2 kg)
 • Maximal Effekt: 1700 W
 • Mått: 30 × 30 × 32 cm
 • Funktioner: 90 procent mindre fett, Smart app, Vinklad pekskärm, Non stick-beläggning, 11 förhandsinställningar, 80-205 grader

Fördelar 

 • Energisnål
 • Väldigt snabb tillagning
 • Riktigt bra resultat
 • Fungerade till och med över förväntan enligt många användare
 • Lätt att rengöra

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar

Sammanfattning: För att få fram en så objektiv och bred bild som möjligt har vi hämtat cirka 250 recensioner från Cosori((Cosori, 2023-12-06)) och Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-06)).

Köpguide Fritös

Det går naturligtvis att fritera i en stekpanna eller wok, helst en med höga kanter. Men eftersom resultatet blir så mycket bättre med en fritös kan detta vara en god investering. Den bästa fritösen är reglerad med ett termostat och att det finns ett överhettningsskydd. häll på oljan eller annat fett innan fritösen sätts på, och se till att det håller rätt temperatur. Det är bättre att den är lite för låg än att bränna maten på grund av allt för het olja.

Med en liten fritös så slipper man använda så mycket olja, men å andra sidan så tar det tid att fritera allt om man har en hel familj som väntar på till exempel pommes. Om man ska fritera snart igen så kan man återanvända samma olja, det viktiga är att det inte ligger några matbitar kvar som bränns. Den bästa fritösen ska också vara lätt att få ut oljan och göra rent den. Att fritera mat är en konst, precis som allt annat inom matlagningen, men det är inte allt för svårt att bli riktigt skicklig och imponera på familj och vänner.

Frågor och svar om Fritöser

I en klassisk fritös friterar du i olja, medan du i en airfryer gör krubbet krispigt med varmluft! Resultatet skiljer sig något, i slutändan blir krispigheten skarpare med olja, men det finns ju även en hälsoaspekt! Vissa föredrar helt enkelt luft framför olja:)

Olja håller länge! Så om du är noga med att rengöra oljan (eller sitter inne på Telfans fina separeringsfunktion som du kan läsa om ovan) så kan du använda det om och om igen. Man brukar säga 8-10 gånger, men öga och näsa är fina domare!

Det varierar såklart, men lite mindre än en liter per person kan man tänka om man vill göra all mat samtidigt. 2-4 liter för en liten familj eller ett par och 4-6 liter om ni är några fler! Men du kan ju såklart ha en mindre fritös och tillaga maten i omgångar!

 1. Amazon, 2023-12-06 []
 2. Elgiganten, 2023-12-06 []
 3. Prisjakt, 2023-12-06 []
 4. Elon, 2023-12-06 []
 5. Amazon, 2023-12-06 []
 6. Pricerunner, 2023-12-06 []
 7. Kitchentime, 2023-12-06 []
 8. Elgiganten, 2023-12-06 []
 9. Prisjakt, 2023-12-06 []
 10. Kitchentime, 2023-12-06 []
 11. Amazon, 2023-12-06 []
 12. Bagaren & Kocken, 2023-12-06 []
 13. Kitchentime, 2023-12-06 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser