1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Fotmassage – Ge fötterna vad dom behöver med en fotmassageapparat!
1632233551-centraflowfeet-e1641281761813.jpg

Lyx

bästa fotmassagen

Flowlife’s Flowfeet

9

Mellan

bra fotmassage

Beurer Shiatsu FM 60

7.8

Budget

billig och bra fotmassage

Rubicson fotmassage

7.6

Inledning

Du har ömma, trötta, griniga fötter men när du kollar priserna på privat fotmassör så, ae! Elpriser och inflation har kastat om i prioriteringarna. Men sörj icke! För vem behöver en fotmassör när man kan ha en fotmassageapparat! Jo minsann, en fotmassagemaskin ger både kärlek och omtanke, så säg hej då till trötta fötter och hallå till din nya bästa vän – din elektriska fotmassageapparat! Här får du professionell fotmassage när du vill för en skonsam engångssumma, och inte behöver du noja över att fötterna luktar illa heller. Låt din nya fotmassagemaskin ta hand om dina trötta tår medan du lutar dig tillbaka, kopplar av och ser fram emot att skutta ut i världen igen med exemplariska fossingar!

Vi på Hemfakta har utsett Flowfeet till årets bästa fotmassagemaskin! Det är en riktig användarfavorit, med en ocean dunderbra egenskaper så som luftrenare, tvättbar insida, tre olika program och styrkor tillsammans med en otroligt skön värmelampa. Säg adjö till stela och ömma fossingar!

Men vilken fotmassage är bäst i test? Ja, den eviga frågan vi ställer oss! Våra experter har orienterat sig i djungeln i jakten på bästa fotmassageapparat och landat i sex prima varianter i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa Fotmassage har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den maskin som är bäst från den som inte är det. När det kommer till fotmassagemaskiner är användarvänlighet, kraft, bekvämlighet och hastighet avgörande komponenter i vårt test.

Med de sex maskiner vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Därför sticker Bäst i test vinnaren, Flowlife’s Flowfeet, ut:

När vi ställer Flowlife’s Flowfeet mot övriga fotmassageapparater i detta test blir det tydligt varför den kammar hem titeln “Bästa fotmassagemaskinen”. Flowfeet är verkligen en användarfavorit med flera fördelar som utmärker den på marknaden. Den är otroligt skön och jobbar effektivt med fötterna, vilket en stor mängd användare har lyft fram i användarrecensioner.

1

Flowlife’s Flowfeet – Bästa fotmassagemaskinen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa fotmassagen

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Massageförmåga

10

Användarvänlighet

9

Mångsidighet

9

Totalpoäng

Motivering: Flowfeet imponerar med sina många fördelar, inklusive massageförmåga och användarvänlighet. Dess pris och miljövänliga egenskaper gör det till en stark kandidat i lyxklassen.

Vi på Hemfakta har utsett Flowfeet till årets bästa fotmassagemaskin! Det är en riktig användarfavorit, med en ocean dunderbra egenskaper så som luftrenare, tvättbar insida, tre olika program och styrkor tillsammans med en otroligt skön värmelampa. Säg adjö till stela och ömma fossingar! Värmelampan håller en temperatur på 45-50 grader en stund in i behandlingen, vilket ökar blodcirkulationen ytterligare och håller fötterna skönt varma. Denna fotmassage masserar, kramar och värmer fötterna för att ge en massage som är både avslappnande och effektiv. Denna produkt är utformad på ett sådant sätt att du sätter in hela fötterna i den, den omsluter alltså hela fötterna. Den är enkel att använda, och gör det enkelt att få en skön fotmassage – vart och när du vill.

 • Vikt: 6,5 kg
 • Mått: 45 x 40 x 27 cm
 • Program: Tre olika program och styrkor
 • Effekt: 30 W
 • Övriga egenskaper: Luftrenare, Tvättbar insida, Värmelampa, Omsluter hela fötterna

Fördelar

 • En del användare har upplevt att Flowfeet ger en kraftfull och bra fotmassage.
 • Många användare har noterat att maskinen masserar hårt och skönt, vilket ger en effektiv massage för trötta fötter.
 • Vissa användare har funnit att Flowfeet är bra för avkoppling och välmående och använder den regelbundet för detta ändamål.
 • Hela familjen har uppskattat maskinen och gillar den.
 • Det finns användare som har märkt att Flowfeet har olika program och intensiteter, vilket ger variation och möjlighet att anpassa massageupplevelsen.

Nackdel

 • En användare nämnde att massageapparaten var för hård och att den kändes som att den var “ute efter” fötterna.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat användarrecensioner från olika källor, inklusive Kjell & co((Kjell & co, 2023-10-18)), Svensk Hälsokost((Svensk Hälsokost, 2023-10-18)), Svenskt Kosttillskott((Svenskt Kosttillskott, 2023-10-18)) och Flowlife((Flowlife, 2023-10-18)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är runt 150 stycken.

2

Beurer fotmassage fm 90

effektiv och bra fotmassage

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Massageförmåga

10

Användarvänlighet

9

Mångsidighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Beurer fotmassage fm 90 erbjuder en kraftfull fotmassage med god användarvänlighet. Det presterar väl, även om priset och hållbarhetsaspekten kan förbättras.

Denna fotmassage ger shiatsu- och tryckluftsmassage, och den ger en massage som nästan känns som om någon masserar med händerna. Här finns tre olika massageprogram med klassisk massage och shiatsumassage, vilket är en kraftfull tryckluftsmassage. På den enkla displayen kan du dessutom välja till värme, för att värma upp frusna fötter och förbättra blodcirkulationen ytterligare. Här får du en skön massage för fötter och hälar, i cirkulerande rörelser. Du stoppar in fötterna i den, så att hela fötterna omsluts. Dessutom är den mycket enkel att använda, med en tydlig display och massageprogram att välja mellan. Det finns även ett avtagbart skydd som kan tvättas, och den rymliga fotmassagen rymmer fötter i storlekar upp till 46.

 • Vikt: 5 kg
 • Mått: 42 x 36 x 25 cm
 • Program: Tre olika program, Shiatsu- och tryckluftsmassage, Värmefunktion
 • Effekt: 48 W
 • Övriga egenskaper: Enkel display, Omsluter hela fötterna, Avtagbart, tvättbart skydd, Rymmer fötter i upp till storlek 46

Fördelar

 • Många användare upplever att Beurer fotmassage fm 90 är avslappnande och gör ett bra jobb med att lindra trötthet och spänningar i fötterna.
 • En del recensenter noterar att massagefunktionen, särskilt vid anklarna, är mycket trevlig och effektiv.
 • Vissa användare uppskattar den tysta driftsljudet, vilket gör det möjligt att använda enheten utan att störa omgivningen.
 • Produkten verkar vara enkel att använda och integrera i en avslappnande rutin.

Nackdelar

 • En del användare tycker att trycket från massagen inte är tillräckligt kraftigt och önskar att det var starkare.
 • Några recensenter önskar att enheten hade mer omfattande massage på ovansidan av foten.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-10-18)), Svensk Hälsokost((Svensk Hälsokost, 2023-10-18)) och Svenskt kosttillskott((Svenskt kosttillskott, 2023-10-18)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 500 stycken. Dessa recensioner ger användarens perspektiv på Beurer fotmassage fm 90 och ger en mångsidig inblick i deras erfarenheter med produkten.

Duellen

Lyx

Flowlife’s Flowfeet – Bästa fotmassagemaskinen 2024! vs. Beurer fotmassage fm 90

När vi jämför Flowfeet med Beurer fotmassage fm 90 i lyxklassen, ser vi att båda produkterna har sina styrkor. Flowfeet imponerar med sin användarvänlighet och värmelampa som ökar blodcirkulationen. Å andra sidan har Beurer fotmassage fm 90 den utmärkande egenskapen att den verkligen liknar en verklig handmassage. Om du prioriterar användarvänlighet och värme kan Flowfeet vara ditt val. Å andra sidan, om du letar efter olika massagealternativ och en autentisk massageliknande känsla, kan Beurer fotmassage fm 90 vara det bättre valet. Vi valde här Flowfeet som testvinnare då den har en starkare hyllningskör i sina användare och överlägsen användarvänlighet.

3

Beurer Shiatsu FM 60

bra fotmassage

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Massageförmåga

8

Användarvänlighet

7

Mångsidighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Beurer FM 60 erbjuder bra prestanda till ett överkomligt pris. Det är en stark vinnare i Mittemellanklassen.

För den som bara vill massera undersidan av fötterna så kan denna fotmassage vara helt rätt val. Den är enkel att använda, och har 18 massagehuvuden som ger en zonmassage, och shiatstumassage. Perfekt för trötta och ömma fötter, eller när man behöver en stunds avkoppling med skön fotmassage. Här finns värmefunktion och två olika massagehastigheter. Det finns också en funktionsdisplay med färgad lysdiod för av- och påknappen. Den bekväma ytan är av andningsväv, och det finns praktisk kabelförvaring. Det finns också en individuellt justerbar lutningsvinkel, med fötter som är höjdjusterbara.

 • Vikt: Ej angivet
 • Mått: 37,5 x 43 x 11 cm
 • Program: 18 st massagehuvuden (3 x 3 per fotområde) & t2 massagehastigheter. Värmefunktion
 • Effekt: 50 W
 • Övriga egenskaper: Shiatsumassage & Zonmassage, Funktionsdisplay med färgad lysdiod, Praktisk kabelförvaring, Individuellt justerbar lutningsvinkel, Höjdjusterbara fötter

Fördelar

 • Många användare upplever att Beurer FM60 ger avkopplande och skön massage till trötta och ömma fötter.
 • En del användare uppskattar den inbyggda värme- eller IR-funktionen som ger extra komfort under massagen.
 • Användare noterar att Beurer FM60 är tyst och inte störande under användning.
 • Den enkla användningen och användarvänliga designen gör det bekvämt för användare att integrera massagen i sin dagliga rutin.

Nackdelar

 • Vissa användare påpekar att massageknopparna ibland kan vara för hårda och orsaka obehag.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive PriceRunner((PriceRunner, 2023-10-18)), Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-10-18)), Ellos((Ellos, 2023-10-18)) och Tretti.se((Tretti.se, 2023-10-18)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 200 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

4

Medisana FM 888

Medisana FM 888 fotmassagemaskin bäst i test

Mellan

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Massageförmåga

7

Användarvänlighet

8

Mångsidighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Medisana FM 888 ger en kraftfull fotmassage med bra hållbarhet. Det är en stark utmanare i Mittemellanklassen, även om användarvänligheten kan förbättras.

Medisana fotmassageapparat FM 888 är en uppfriskande fotmassage som lindrar smärta och förbättrar blodcirkulationen och det är en hejjare för dig som står och går mycket om dagarna! Den här maskinen har rejält tryck, så för den ovana är känslan rätt speciell till en början – men! Håller du bara ut dom första kittlande minuterna vänjer sig fötterna snabbt och det blir en grymt skön upplevelse. Och det känns verkigen bra för fötterna! FM 888 kombinerar en shiatsu fotmassage och en tryckmassage på toppen och sidorna av dina fötter vilket resulterar i en känsla av välbefinnande som strålar ut från fötterna genom hela kroppen!

 • Vikt: Ej angivet
 • Mått: 41,7 x 35,7 x 22,4 cm (L x B x H)
 • Program: 2 valbara massagetyper: Shiatsumassage på fotsula och häl, Kompressionsmassage på fotens ovansida och sidor
 • Effekt: 50 W
 • Övriga egenskaper: Passar till skostorlekar upp till 12,5 (UK herr)/46 (Euro)

Fördelar

 • Användare i Sverige och andra länder upplever att Medisana FM 888 ger en kraftfull och effektiv fotmassage som hjälper till att lindra trötthet och spänning i fötterna.
 • Många användare noterar att enheten är tyst under användning, vilket gör det möjligt att njuta av avslappningen utan störande ljud.
 • Produktens pris är förmånligt och ger användare valuta för pengarna.
 • Det enkla användargränssnittet gör det smidigt att använda enheten.

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att massagen kan vara för intensiv och kraftfull, vilket kan vara obehagligt för dem som föredrar en mildare massageupplevelse.
 • En del recensenter nämner att enheten är ganska högljudd under användning, vilket kan vara störande för vissa.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Amazon((Amazon, 2023-10-18)), både från Sverige och andra länder och antalet recensioner uppgår till ca 500 stycken. Det ger en inblick i användarnas upplevelser med Medisana FM 888-fotmassagenhet.

Duellen

Mellan

Beurer Shiatsu FM 60 vs. Medisana FM 888

I Mittemellanklassen har Beurer Shiatsu fotmassage FM 60 utmärkt sig som vinnaren. Den erbjuder en imponerande zonmassage och shiatsumassage med 18 massagehuvuden. Å andra sidan har Medisana FM 888 också sina fördelar med en kraftfull fotmassage och högt tryck. Vi valde här Beurer FM 60 som testvinnare då den sticker ut med sin överkomliga prislapp och bra prestanda, vilket gör den till ett vinnande val i denna kategori.

5

Rubicson fotmassage

billig och bra fotmassage

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Massageförmåga

8

Användarvänlighet

7

Mångsidighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Rubicson Fotmassageapparat erbjuder en bra fotmassage till ett mycket överkomligt pris. Det är en värdig vinnare i Budgetklassen.

Den här sköna fotmassagen ger en djupgående shiatsumassage med roterande massagehuvuden och värme. Den här fotmassagen är mycket enkel att använda, med tryckknappar på sidan, och den har en timer på 15 minuter. Även om denna fotmassage ser väldigt enkel ut, så är den också riktigt effektiv och ger en skön massage. Den ger en knådande massage och kommer åt överallt, och den går även att använda för ryggmassage om man skulle vilja.

 

 • Vikt: 1,3 kg
 • Mått: 31 x 29,5 x 17 cm
 • Program: Djupgående shiatsumassage, Roterande massagehuvuden
 • Effekt: 24 W
 • Övriga egenskaper: Kommer åt överallt, Timer på 15 minuter, Värmefunktion, Kan även användas för ryggmassage

Fördelar

 • Apparaten fungerar bra och ger en bra massage. Många användare är nöjda med dess prestanda och anser att den hjälper till att få avslappnade fötter och rygg.
 • En del användare noterar att den är lätthanterlig och enkel att använda. Knapparna är enkla att förstå och det krävs ingen app för att använda den.
 • Värmen i massagefunktionen är uppskattad, särskilt under kalla tider. Användare finner att den ger en skön värme som kompletterar massagen.
 • Möjligheten att ta bort fotväskan och använda massagen på andra kroppsdelar som rygg och ben uppskattas av vissa användare.
 • En användare noterar att den passar bra även för personer med större fötter, vilket är ett plus för dem med större skostorlekar.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns av användare är att värmen endast kan användas samtidigt med massagen. Vissa hade önskat möjligheten att använda värmen separat.
 • En del användare anser att massageområdet kunde ha varit större för att täcka hela foten mer effektivt.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Kjell & co((Kjell & co, 2023-10-18)). Antalet recensioner som vi baserat dessa för- och nackdelar på är ca 100 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Avslutande ord inför ditt köp av fotmassage

Precis som all annan ryggmassage har fotmassage många fördelar för hälsan, faktiskt många fler än vad man kan tro. För att ge några exempel så förbättrar det blodcirkulationen, det sänker blodtrycket, hjälper mot smärta och spänningshuvudvärk, det kan motverka stress, hjälpa vid ångest och depression, skyddar fötterna mot skador och fotproblem, det kan hjälpa mot PMS, det kan förbättra sömnen och minska svullnaden i fötter och ben – bland mycket annat.

Exakt vilka fördelar massagen har, eller hur effektiv den är, beror till stor del på vilken modell man väljer. En vibrerande fotmassage gör till exempel inte lika mycket som en knådande, men den kan ändå ha många fördelar och hjälpa till med att öka blodcirkulationen, till exempel. En fotmassage med värmefunktion är extra effektiv, inte minst för att öka blodcirkulationen och minska smärta.

Ofta används dock fotmassage för avkoppling, vilket gör det viktigt att man väljer en modell man faktiskt gillar. Många föredrar den knådande modellen som påminner om en riktig massage, men andra tycker bättre om vibrationer eller manuella modeller. Det är också viktigt att tänka på att alla fotmassörer inte är likadana, även om de använder samma metod. En knådande modell kan ta i för mycket, medan en annan ger precis perfekt massage.

Det viktiga när du väljer fotmassage är att hitta en modell som du gillar. Fundera över hurdan massage du vill ha, vilka funktioner du önskar och vad som är viktigt för dig. Läs beskrivningar och gärna även omdömen, för att få en uppfattning om olika modeller och hitta den som passar just dig bäst. Även om en modell är väldigt effektiv och bra så gör den förstås ingen större nytta om du inte gillar den, och inte använder den, så välj hellre en modell som du faktiskt gillar och vill använda.

Köpguide Fotmassage

Det finns som sagt många olika modeller att välja mellan, och olika fotmassörer använder olika metoder. Det här kan vara det allra viktigaste att tänka på när man köper en fotmassage, vilken modell man föredrar – en som knådar, en som vibrerar eller kanske en mer manuell modell som inte gör något av det. Det är framför allt modellen som avgör vilken utformning fotmassagen har, men inte enbart, och även utformningen kan vara bra att fundera över. Vill man ha en fotmassage som omsluter fötterna helt, eller kanske en som endast behandlar vissa delar av fötterna? Utöver det bör man förstås även tänka på om man vill ha några speciella funktioner. Framför allt knådande modeller kan ha olika funktioner, till exempel att man kan ställa in hastighet eller välja olika program. 

Modell

Att välja rätt modell är viktigt, eftersom det är avgörande för vilken metod fotmassören använder. Vill man att det ska påminna så mycket som möjligt om en riktig massage så bör man välja en modell som knådar. Då finns det ett antal ”bollar” inuti som roterar, vilket gör att det känns som en knådande massage. En annan modell är den som vibrerar, vilket förstås inte känns som en massage men det kan vara avslappnande och skönt. Dessutom finns även modeller som inte gör någonting alls, då får du själv göra jobbet genom att röra dina fötter över produkten. Det kan vara en platta med upphöjda partier som masserar dina fötter när du rör dem över den, eller en mindre ställning med ojämna rullar som du rullar fötterna över för att de ska masseras.

Vilken modell som passar bäst är förstås individuellt, och det beror helt på vilken metod du föredrar. Generellt kan man dock säga att den knådande modellen har flest fördelar, då den mest påminner om en riktig massage. Med det sagt kanske man inte alls gillar knådandet, och då kanske en annan modell passar bättre. Samtliga metoder är bra, och det finns fördelar med alla, även om knådandet har flest fördelar. Det viktigaste är att man väljer en modell man själv gillar, annars är sannolikheten stor att man inte ens använder fotmassagen så ofta man skulle behöva.

Utformning

Vilken utformning fotmassagen har beror till stor del på vilken modell det är, men inte enbart. Många fotmassörer är utformade för att omsluta fötterna helt, framför allt de modeller som knådar men även en del vibrerande modeller. Denna utformning är förstås effektiv eftersom hela foten blir behandlad, men det förutsätter förstås även att man faktiskt vill ha hela foten masserad. För en del är det kanske framför allt undersidan av foten som behöver masseras.

Det finns väldigt många olika utformningar – allt från mattor med små inbyggda bollar eller ställningar med rullar, till fotbad med massage, öppna modeller som man sätter in fötterna i och stängda modeller som omsluter fötterna. Fundera över hurdan massage du önskar, och vilken utformning som passar dig bäst.

Funktioner

Desto mer avancerad en fotmassage är, desto fler funktioner kan den ha. Det är främst knådande fotmassörer som har olika funktioner, till exempel möjlighet att välja olika program och olika styrkor. Ibland kan man även värmefunktion finnas. En vibrerande fotmassör kan också ha olika funktioner, men då framför allt att man kan välja hastighet. Timer är en annan funktion som kan finnas.

Generellt kan man säga att andra saker är viktigare än just funktionerna – till exempel modell och effektivitet. Med det sagt kan det ändå vara så att man önskar någon speciell funktion, till exempel flera olika massageprogram eller värmefunktion. Just värmefunktion kan också vara väldigt praktiskt och göra fotmassören ännu mer användbar, och ge ännu flera hälsofördelar. Fundera gärna över vilka funktioner du behöver, och vill ha, men fokusera framför allt på vilken modell som är rätt för dig.

 

Vanliga frågor och svar om fotmassage

Massage har många fördelar, och det gäller även fotmassage. Det förbättrar blodcirkulationen, sänker blodtrycket, lindrar smärta, kan hjälpa mot spänningshuvudvärk, det motverkar stress, kan hjälpa mot ångest och depression, kan hjälpa mot PMS, förbättra sömnen och mycket annat.

Om man använder fotmassage för att förbättra blodcirkulationen eller liknande kan det vara en bra idé att använda den regelbundet, gärna dagligen, men det är inget måste. Använd den så ofta du behöver, eller när du känner för en avkopplande massage.

Det finns många olika typer av fotmassage, och därmed varierar priset en del. Enklare modeller kan kosta från ett par hundra kronor, medan mer avancerade modeller kan kosta flera tusenlappar.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser